La 25.3.2017 TPS - HIFK (puolivälierien 3. ottelu)

  • 3 488
  • 9

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään/TPS idag:

#67 Jasper Lindsten - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#82 Erik Thorell - #37 Patrik Virta - #77 Timi Lahtinen
#22 Jerry Ahtola - #44 Elias Karvonen - #25 Teemu Väyrynen
#65 Topi Taavitsainen - #29 Jonne Virtanen - #43 Otto Nieminen

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#49 Ilkka Heikkinen - #55 Harri Tikkanen
#40 Martin Berger - #88 Per Savilahti-Nagander
#46 Miro Keskitalo

#34 Oskari Setänen
(#30 Aleksandar Georgiev)

Loukkaantuneet/skadade: #12 Dave Spina (23.03.2017 - ylävartalovamma, "kausi todennäköisesti ohi"), #17 Tadas Kumeliauskas (28.11.2016 - kausi ohi), #20 Jani Forsström (23.03.2017 - alavartalovamma, "mukana viimeistään mahdollisissa semifinaaleissa"), #70 Curtis Hamilton (23.03.2017 - alavartalovamma, kausi ohi), #84 Ilkka Pikkarainen (23.03.2017 - alavartalovamma, kausi ohi)
Rotaatio/rotation: #48 Julius Vähätalo, #51 Markus Nurmi
Lainat/lån: #26 Markus Kojo (15.02.2017 - SaiPa, loppukausi), #31 Karolus Kaarlehto (21.05.2016 - TuTo, kausi 2016-17), #41 Oskari Siiki (15.02.2017 - SaPKo, loppukausi), #45 Teemu Lämsä (15.02.2017 - SaiPa, loppukausi)

TPS jatkaa lähes samalla kokoonpanolla kuin kahdessa ensimmäisessäkin ottelussa. Kolmosketjuun on tullut pari pientä muutosta. Julius Vähätalo siirtyy pop corn -osastolle, ja Elias Karvonen otetaan mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Samalla myös Jerry Ahtola siirtyy kolmosketjun laitaan Karvosen tullessa sentteröimään. Muuta järkevää syytä en tälle muutokselle keksi kuin aloitukset. Ari-Pekka Selinin oli keksittävä jotain parannusta keskikaistalle saadakseen joukkueen aloitusprosentit paranemaan. Onko Elias Karvonen oikea lääke tähän? Noh... mitään muutakaan troppia ei ollut saatavilla.

Helsingin matsissa (23.03.2017) kesken ottelun Timi Lahtinen ja Teemu Väyrynen vaihtoivat paikkoja. Muutosta ei ainakaan ole ilmoitetuissa kokoonpanoissa, mutta kesken matsin saatetaan tämäkin variaatio nähdä. Jossain vaiheessa näkisin kyllä mielelläni Otto Niemisenkin Thorellin ja Virran rinnalla.

Maalilla jatkaa tänäänkin Oskari Setänen. Hyvä näin! Jossain vaiheessa tulee vielä Aleksandar Georgievinkin vuoro saada torjuntavastuuta, mutta se ei ole missään nimessä tänään. Juhani Tamminen kommentoi mahdollista maalivahdin vaihtoa Helsingin ottelun jälkeen. Helsingin otteluhan ei ollut Setäseltä mikään huippuilta. Tammisen mukaan JOS maalivahti vaihdettaisiin tähän otteluun, niin Setänen "menetettäisiin" koko kevääksi. Setänen tarvitsee tänään sen onnistuneen illan, ja sitten Helsingissä Georgiev tolppien väliin. Eiks je?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tänään:

Hyökkääjät:

Mika Partanen - Roope Hintz - Joonas Rask
Mikael Johansson - Robert Leino - Juhamatti Aaltonen
Lennart Petrell - Corey Elkins - Henri Tamminen
Arttu Luttinen - Juha Jääskä - Kai Kantola
Micke-Max Åsten

Puolustajat:
Teemu Eronen - Matt Generous
Joe Finley - Oliwer Kaski
Saku Salmela - Ryan O'Connor

Maalivahdit:
Kevin Lankinen
Niklas Bäckström

Jarkko Malinen ulos ja Juha Jääskä sisään. Puustinen kanssa poissa ja Partanen ykköseen,
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Malisen on oltava rikki, ei Jääskää otettaisi rotaatiolla sisään. Kaveri pelasi hienosti Nordiksella; tais voittaa 10/12 aloituksista, mukana isoja oman pään aloituksia pitkien kiekkojen jälkeen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Meinaa jännittää. IFK tuli ansaitusti sarjaan mukaan ja leikki alkaa alusta. Jos samanlainen muniin puhaltelu jatkuu Tepsin osalta samalla tavoin kuin Nordiksen eka kolmannes, voi viljasiillon penkeillä alkaa verenpaine nousta. Tuohon ei ole varas vaan, nyt muidenkin kuin ikämiesten turvin Tepsin on päästävä kuskin paikalle niin fyysisesti kuin henkisestikin. Vauhdikkaita keskialueen ylityksiä, suoraviivaista laukaukseen päättyvää hyökkäyspelaamista, kovia pommeja ja sopivasti jälkipeliä kuitenkaan kuumenematta. Mikkemakke säestäkööt omiaan.

Otto Nieminen tekee isoine reisineen voittomaalin maalin edestä Grillforssin kypärän kautta.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV

12961

Jäsen
Tepsillä pitäisi olla tässä pelissä kotiyleisö. 10k myytyä lippua tuli TPS:n facebook-feedin mukaan täyteen jo ennen neljää. Ainoastaan seisomalippuja jäljellä. Eiköhän tänään kaapata tuo kauden yleisöennätys Tampereen ulkojäiltä!
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä peli, tunnetta kentällä, katsomossa ja jatkoajan otteluseurannassa.

- TPS teki tänään paikoistaan tehokkaammin maalit, mutta yleisesti mielestäni peli oli aika tasainen.
- HIFK:n ylivoimapelaaminen jaksaa ihmetyttää. Tepsin puolella myös YV ollut kohtuu tehotonta pidemmän aikaa, muttta omissa toki ei ole soinut tähän malliin mitä HIFK:lla nyt.
- Maalivahtipeli aika tasan tänään.
- Positiivista oli se että kunnon ylilyöntejä pelissä ei tullut juurikaan. Tavallista playoff pelaamista omasta mielestäni.
- JMAn passiivinen pelaaminen ihmetyttää edelleen, onko joku loukkaantuminen alla vai eikö vaan kiinnosta?
 

tamme

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viihdyttävä peli kertakaikkiaan.Tänään tuomarit olivat hereillä eikä homma lähtenyt lapasesta vaikka välillä meinasi lähteä. Annettiin jäähyjä aiheesta molemmille, kiitos tuomareille. Toivottavasti nämä samat kaverit puhaltaa jatkossakin pelejä. Eikä pilliä laiteta taskuun, silloin tulee ruumiita. Tasainen matsi ja ensimmäinen erä jos olisi mennyt vaikka 1-1, niin ei tiedä mitä olisi tapahtunut. Hieno tunnelma myös hallissa!
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olen hieman eri mieltä tuomarityöskentelystä, mielestäni se ei kyllä ollut ihan hanskassa. Paljon jäi viheltämättä selkeitä rikkeitä ja puolestaan muutama todella köykäinen vihellys. Molemmille joukkueille. Taisi HIFK:lla olla yhdessä vaihdossa kaksi korkeaa mailaa TPS pelaajien kasvoihin, molemmat jäi huomaamatta. Finley taisi lyödä kaksi kertaa mailan poikki poikittaisella, jäi viheltämättä. Yksi HIFK:n huitomisjäähy taisi tulla siitä, kun puolestaan TPS pelaajan maila katkesi taklatessa. Kuten sanottu, mielestäni molempiin suuntiin virheitä eikä kyse mistään linjan tiukkuudesta.

Peli muuten oli hyvin viihdyttävä, tunnetta ei puuttunut. Pelillisesti välillä kovatasoinen ja välillä todella huono, molemmilla joukkueilla oli hyvät painostuksensa ja välillä taas kumpikin oli melko hukassa. Tasainen vääntö kuitenkin, taisi maalipaikatkin mennä hyvin 50/50. TPS piti pään varsin hyvin kylmänä HIFK:n fyysisessä painostuksessa ja ehkä tämä ajoi parilla pelaajalla mukin nuri. Yksi huolenaihe TPS:lle on aloitukset jossa tuli pahasti nokkaan, näistä yksi häviö kostautui maalilla tänään.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tiivistetään ottelu vielä Tamin teesein:

1. maalivahti vastaan maalivahti
- molemmilta maalivahdeilta perusvarma iltapuhde - kumpikaan ei joutunut venymään aivan äärimmilleen
- TPS:n ensimmäinen ja kolmas maali olisivat Lankisen jumalmoodi-iltoina jääneet syntymättä
- ensimmäisessä erässä myös ylärima oli Setäsen puolella
- taisto Setäselle

TPS Oskari Setänen 10+ 4+ 6 = 20 20/21 - 95,24%
IFK Kevin Lankinen 7+ 6+ 7 = 20 20/23 - 86,96% + 1TM

2. ylivoima vastaan ylivoima, alivoima vastaan alivoima, erikoistilanteet
- ylivoima molemmilta joukkueilta täyttä kuraa - HIFK:lla neljä, TPS:lla kuusi (viimeisellä minuutilla seitsemäs) ylivoimamahdollisuutta - ei YV-maaleja
- TPS pääsi jälleen painamaan maalin alivoimalla
- aloitukset ovat edelleen TPS:n akilleen kantapää - tai vastaavasti HIFK:n täsmäase

TPS Eric Perrin - 10/16 - 62,50% - IFK Roope Hintz - 10/17 - 58,82%
TPS Patrik Virta - 6/19 - 31,58% - IFK Robert Leino - 6/14 - 42,86%
TPS Elias Karvonen - 1/9 - 11,11% - IFK Corey Elkins - 19/25 - 76,00%
TPS Jonne Virtanen - 7/13 - 53,85% - IFK Juha Jääskä - 2/4 - 50,00%

HIFK:n ainoa maali syntyi 5vs5 -pelissä - Robert Leinon 100-0 aloitusvoitosta.
Juhani Tammisen sanoin: hyökkäyspään aloitus on 50% maalipaikka!

3. 5vs5 peli
- mahdollisesti TPS oli paremmin latautunut kuin HIFK - joka tapauksessa TPS oli huomattavasti paremmin valmistautunut otteluun kuin torstaina Helsingissä
- lähes täysi Turkuhalli antoi varmasti kotijoukkueelle huomattavasti ylimääräistä mentaalienergiaa - eikä lataus mennyt toisaalta yli
- ottelun alkupuoliskolla molemmat joukkueet olivat yllättävän tasaisia 5vs5 -pelissä - TPS teki kaksi maalia, HIFK ampui kahdesti ylärimaan
- kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli selkeästi HIFK:n - TPS:n kahdessa ensimmäisessä erässä hankkima 3-0 -johto kuitenkin kesti
- tasakentällisin (5vs5) maalit TPS:lle 2-1 - lopullisesti erikoistilanteet (AV-maali, molempien yskivä YV) ratkaisivat ottelun TPS:n hyväksi
- Helsingin matsia en nähnyt, mutta käsittääkseni tämä oli HIFK:n paras matsi tässä sarjassa
- tolppa sisään, tolppa ulos - ottelu oli tasaisempi kuin loppunumeroista voi päätellä

4. individual effort
- tällä kertaa HIFK:n parempi yksilötaito ei riittänyt voittoon joukkueena pelannutta TPS:a vastaan
- kummankaan joukkueen kokeneet pelaajat eivät varsinaisesti ottaneet joukkueitaan reppuselkään
- TPS:ssa jo kaksi kautta pelanneiden konkareiden (Tomi Kallio, Eric Perrin, Henrik Tallinder) vaikutus näkyy siinä, että patrikvirrat, ottoniemiset, jasperlindstenit ja kumppanit pystyvät nousemaan esiin ja ratkomaan otteluita
- kokeneiden pelaajien esimerkkiä ei sovi vähätellä
- joka ilta nuoret eivät voi ratkoa otteluita: Helsingissä ei onnistunut, tänään onnistui
- yksi mainitsemisen arvoinen asia on myös TPS:n parempi hermokontrolli - puolustaudutaan, mutta ei provosoiduta
- Jani Kiviharjun mukaan kevään 1999 finaaleissa TPS:n joukkueen sisäinen motto oli "WALK AWAY" - samaa on nähtävissä keväällä 2017
- HIFK:n (Matt Generous) hermokontrolli petti ottelun puolivälissä - iso lovi muutenkin kapeaan kuuden miehen pakistoon
- Joe Finley, Henri Tamminen ja Micke-Max Åsten kestivät sentään ottelun viimeiselle minuutille
- Åsten tosin yritti repiä Tomi Kallion päätä irti jo muutamaa minuuttia aiemmin
- Finley ja Jonne Virtanen kyselivät toistensa kuulumisia läpi ottelun - tosin kolmannessa erässä olivat erittäin harvoin yhtä aikaa kentällä
- Corey Elkins on edelleen/jälleen aloitusympyrän kuningas - tähän TPS:n on löydettävä täsmähoito ja pikaisesti
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös