Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 728 445
  • 3 722

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Ompa hieno kuva. E1 ja E2 täytyy varmaan olla HIFK-faneille? Ainakin eilen siellä heitä oli. Ei ole voitu myydä vielä loppuun.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Tähän asti luin!

Kai sitä joku kohta kaivaa keskusteluun mukaan jonkun aneemisen paras kolmesta pronssiottelusarjankin 80-luvulta?

Miten vaan, mutta tilastoistasikin näkyy, että QF1-kierroksella ei ole ollut yhtä paljon jengiä Turussa sitten vuoden 1997. Jos olisit lukenut loppuun, niin pointtinani ei ollut että nyt menee kovaa kun viime vuonna sääleissä ei käynyt juuri kukaan, vaan että tuokin Spora-floppi oli mielestäni ihme.

Näyttää kuitenkin siltä että ensimmäiseen PO-peliin ei jostain syystä jengiä kiinnosta tulla. Siihen nähden 6611 oli ihan mukiinmenevä tulos. Jonkinlainen torjuntavoitto.

Mutta jos lauantaina yleisömäärä on alle 9000, niin siinä tapauksessa koko Turku voi painua vittuun.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun näitä lukuja nyt alkoi katsella, niin pitäisi oikeastaan tutkia onko kaudella 1997-98 tehty pudotuspelien hinnoitteluun jotain muutosta. Jostain syystä aivan yllättäen yleisömäärä romahtaa kolmetonnia. Luonnollisesti Turussa Ässät on kiinnostavampi vastus kuin Kiekko-Espoo, mutta silti... olettaisin jotain muutosta tapahtuneen kyseisen kauden aikana.
Tapahtui merkittävä muutos kyllä. Vuosina 1993-1997 pudotuspelien ensimmäiset ottelut pelattiin lauantaina ja vuosina 1998-2002 torstaina. Myös vastustajiksi sattui vastaavasti ensin mainittuina vuosina kiinnostavampia joukkueita kuin jälkimmäisinä vuosina. Ja esim. Jyppi oli kiinnostavampi v. 1995 kuin 1999, koska v. 1995 sijoituttiin runkosarjassa peräkkäin, kun taas v. 1999 Jyppi oli lähtökohtaisesti pelkkä suupala. Myös v. 2004 puolivälierät alkoivat lauantaina. Vuosina 2009 ja 2016 puolivälierien ensimmäiset kotiottelut osuivat lauantaille heti perjantaina haettujen vierasryöstöjen perään.

Huomattavan suuri osa katsojista ei edes harkitse menevänsä paikan päälle kahteen otteluun samalla viikolla. Tällöin ottelun viikonpäivä ja kuinka mones ottelu sarjasta on menossa ovat omien aikataulujen ohella ratkaisevan tärkeitä tekijöitä valittaessa kumpaan matsiin menee jos samalla viikolla on kaksi ottelua. On täysin selvää, että huomattavasti useampi valitsee ennemmin sarjan kolmannen ottelun lauantaina kuin ensimmäisen tiistaina. Vastaavasti tuolloin vuosituhannen vaihteessa kolmas, ja mahdollisesti ensimmäinen katkaisuottelu sunnuntaina, oli kiinnostavampi kuin ensimmäinen ottelu torstaina. Kun taas 90-luvulla ensimmäinen ottelu lauantaina saattoi olla kiinnostavampi kuin kolmas ja mahdollinen katkaisuottelu arkena - varsinkin, kun pelit oletusarvoisesti jatkuivat joka tapauksessa vielä välierissä. Nyt on myös ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ilmassa ajatusta, että pelit hyvin mahdollisesti jatkuvat vielä pitkäänkin ja hallilla ehtii kyllä vielä käydä.

Eilinen yleisömäärä oli hyvä.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Telkkarista katsoin eilisen matsin, mutta kyllä katsomot siihen TV-kuvaan aika hyvin täytetyiltä näytti ja tunnelma mitä parhain. En valita, varsinkin kun toi yleisömäärä oli loppukauden osalta se kaikkein pienin. Aika ihme juttu, että vielä Kalliokin oli mennyt valittamaan "pientä" yleisömäärää. Kyllä yli 6500 on nyky-Liigaan iso yleisömäärä ja tiistain matseissa siitä voi olla jopa ylpeä.

Sinänsä ihan hyvä näkemys Valavuorelta Twiterissä: suhteutettuna asukaslukuun Turun 6 600 on Helsingissä 22 000.

Ja Raumalla? Mikkelissä? Hämeenlinnassa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Näyttää kuitenkin siltä että ensimmäiseen PO-peliin ei jostain syystä jengiä kiinnosta tulla. Siihen nähden 6611 oli ihan mukiinmenevä tulos. Jonkinlainen torjuntavoitto.

Mutta jos lauantaina yleisömäärä on alle 9000, niin siinä tapauksessa koko Turku voi painua vittuun.

Itsellä ei tullut mieleenkään, että tiistain pelissä olisi ollut enempää kuin 6-7t ihmistä. Ehkä tämä johtuu myös siitä, että useampi tuttu sanoi "säästelevänsä" lauantain peliin kun se kerran tiedossa oli. Mielestäni tuo ensimmäinen peli on tavallaan vähän väliinputoaja. Mutta tämä on toki vain yksi näkemys. En jaksa murehtia tuota mennyttä peliä vaan odotan innolla lauantaita.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ilta sanomista löytyy jopa kolumni jossa ihmetellään eilistä yleisömäärää 6600.
Mielenkiinnolla seuraan tuleeko samankaltaisia juttuja saman lehden palstalle tämän päivän yleisömääristä esim. jyppyrän matsista johon heidän omassa osiossaan veikkailevat tulevan 3500 katsojaa.
Tuskin tulee... Kyllähän toi juttu oli ihan tarkoituksellinen kun oli Tompaltakin tivattu kommentti katsojamäärään. Saatiin taas raflaavasti meidän kapteenikin "voivottelemaan" tätä surkeutta. Aika naurettavaa paskaa... Mutta toisaalta Törmäsen kommentit koko ottelusta oli: "jäätiin vähän telineisiin" ja "Tepsi tuli yllättävän hanakasti tilanteisiin".
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis jumalauta että tämä vituttaa huolella ainainen valitus yleisömääristä täällä, onko ollut kolumnia miksi ikimenestyjä Jypin avauspelissä oli 3200 katsojaa, no eipä tietenkään. Ei kai se se nyt Perkele Tepsin vika ole jos meillä on niin iso halli että 6600 katsojaa on yhtäkuin "puolityhjä halli" Ihan ok-määrä tiistaiseen aloitukseen, toki enemmänkin olisi mahtunut.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ja IFK:n ensimmäisessä kotipelissä, sarjan toisessa ottelussa oli 7387 katsojaa. Ottaen huomioon kaupunkien kokoeron, niin eipä TPS:n ensimmäisen kotiottelun katsojamäärässä ole mitään kitisemistä.
 

matheman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katsomokarttaa kun katselee, niin aika mukavaltahan tuo näyttää. Seuran Twitterissä kirjoitetaan että yli 8000 lippua jo myyty. Kymmenen kiloa menee varmasti rikki ja näin sen kuuluukin olla! Itsekin pääsee vihdoin pelipaikalle kera neljän seuralaisen, muutaman tunnin ajomatkan päästä.
Toivotaan että saadaan kauden ennätysyleisö, sekä viihdyttävä peli!
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Katsomokarttaa kun katselee, niin aika mukavaltahan tuo näyttää. Seuran Twitterissä kirjoitetaan että yli 8000 lippua jo myyty. Kymmenen kiloa menee varmasti rikki ja näin sen kuuluukin olla! Itsekin pääsee vihdoin pelipaikalle kera neljän seuralaisen, muutaman tunnin ajomatkan päästä.
Toivotaan että saadaan kauden ennätysyleisö, sekä viihdyttävä peli!
Ilmeisesti tuosta luvusta puuttuu varatut liput. Esim IFK;n kannattajille noin 300 paikkaa. Sekä muuten vaan varauksessa olevat piljettit. Koska istumapaikkoja hallissa on 8450 ja siihen päälle aitiot ja ravintolat, ja tuskimpa nekään ihan tyhjiä on. Montaa sataa istumapaikkaa ei ole kyllä tyhjänä. Seisomalippujakin on varmaan satoja mennyt vähintään.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Jos nyt oikein laskeskelin niin huomiseen peliin on 170 lippua vielä myytävänä, siis istumapaikkoja. Aijai, olis jo huominen!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ilta-skeidan inspiroima illan yleisömääräkatsaus: Hämeenlinna 4400, Lahti 4700, huh huh...
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Näissä pikkukylissä, joissa pelataan 3000 ihmisen ladoissa, eikä ole muuta vapaa-ajan toimintaa?

Olet tavallaan ihan oikeassa. Mutta joku vertasi Helsinkiä Turun lukemiin, niin sen takia nostin asian esiin. ¨jos Raumalla on 4k, Turussa kuuluisi olla yli 18k¨.

Hieno homma, että lauantaina on porukkaa paljon menossa paikan päälle!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mihin aikaan hallin ovet aukeavat tänään?
Turun Sanomien mainoksen mukaan 15.30. Kehotettiin myös tulemaan ajoissa paikalle.
Myös TPS:n kotisivuilta löytyy "juosten kustu" -juttu:

24.03.2017 - Tervetuloa Gatorade Centeriin!
"Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin. Gatorade Centerin ovet avataan poikkeuksellisesti 1,5 tuntia ennen ottelun alkua eli klo 15.30."

Ehkä näihin sentään voi luottaa? Juttu oli originaalina aivan järkyttävä. Pahimpana ei tiedetty edes oikeaa päivää... ("Perjantain TPS-HIFK-pelissä - - -") - muutenkin jutussa vilisi sen verran kirjoitusvirheitä, että aloin jo epäillä jutun kirjoittajan henkistä kapasiteettia. Joku kasiluokkalainen TET-harjoittelijakin todennäköisesti kirjoittaisi virheettömämpää tekstiä. Tai no... tämän päivän jonneista ei kyllä voi sanoa varmaksi. Paljon sitä on jo alkuperäisestä korjattu, mutta edelleen... ainakin yksi ihan selkeä kirjoitusvirhe, muutenkin pientä hienosäätöä siellä täällä sekä lisäksi kannattaisi miettiä tiettyjä lauserakenteita ja erityisesti käskymuotoja uudelleen.

"Pysäköinti Gatoraden Centerin parkkialueella on maksullinen."
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vastauksena tämän ketjun otsikkoon: Pelaamalla (pudotus)pelejä kiinnostavaa vastustajaa vastaan.

Kylmät väreet menee jo nyt. Olisikohan tänään yhtä hyvä tunnelma kuin 2010 kevään TPS-JYP-välierissä..
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ai, että! Täysi tupa tänään? Ainakin todella lähelle päästään. Huikea tunnelma tiedossa ja jos vielä joukkueella on lentokeli eli ensimmäiseen erään mätetään se 2-3 maalia, niin tunnelma on infernaalinen. Eihän tätä malttaisi enää odottaa!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisin veikata jotain ~11 100 yleisömääräksi. Aitioitahan oli aika paljon vielä myymättä?

Mutta joku vertasi Helsinkiä Turun lukemiin, niin sen takia nostin asian esiin. ¨jos Raumalla on 4k, Turussa kuuluisi olla yli 18k¨.

Toki, mutta itse nään Helsingin ja Turun välillä enemmän yhtäläisyyksiä kun Turun ja Rauman. Helsinki tietysti vielä Turkua isompi, mutta molemmissa alkaa jo olemaan paljon muitakin lajeja pääsarjatasolla ja kilpailua yleisömääristä.

Sitten on jääkiekossakin suht iso "kilpailija" - Mestis-TuTo:n matseissa käy keskimäärin se 1550 katsojaa per ottelu. Raumalla taas aika lailla on pelkästään se Lukko, mitä kaupunki elää ja hengittää. Arvostan kyllä silti, vaikka siellä tuntuu into lopahtavan aina kevään koittaessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös