Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 092 465
  • 7 338

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ei ollut valkoisilla arpaonnea tällä kertaa. Mielenkiintoisia pareja ja Dortmund-Monaco-parin voittaja ainakin tuo vähän vaihtelua välieriinkin asti. Sellainen täsmennys kuitenkin, että tästä UEFA:n sivujen välierien määritelmästä päättelisin, että aiempien vuosien tapaan välierät arvotaan erikseen tämän kierroksen jälkeen. Clasico-finaali on siis kai edelleen ainakin teoriassa mahdollinen.


Loistavaa itse muistin että enään ei arvostaisi. Mut sulla taitaa olla paremmin homma kyllä hallussa. Nyt kun katsoo noita joukkueita hyvä huomata että kaikki paitsi Monaco ja Leicester ovat olleet Chämppärin finaalissa viimeisen 4kauden aikana.
 

Komisario Fix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz
Pistetään vaikka tänne: Bulgaria-tappio oli liikaa - Hollannin valmentaja sai kenkää | Yle Urheilu | yle.fi Eli Danny Blindille potkut Hollannin peräsimestä.
Vilkaisin tuossa joukkueen edellisen ottelun kokoonpanoa ja on sanottava, että johonkin surulliseen aallonpohjaan on Hollanti vajonnut. Takavuosina Oransseilla oli heittää kärkeen maailman ehdotonta hyökkäyseliittiä mm. Bergkampin ja van Nistelrooyn muodossa, mutta nyt avauksessa häärii Bundesliiga-jyrä Dost. Eikä keskikenttäkään herätä ihan samoja fiiliksiä kuin van Bommelin ja Cocun aikoina, mieleen tulee lähinnä kirjainyhdistelmä HMV. Laituripuolella Robben taitaa olla jonkinlainen sukupolvensa viimeinen mohikaani eikä mm. Memphisin kyvyt (ainakaan vielä) riitä niiden saappaiden täyttämiseen.
Seuraakos joku palstalla tarkemmin hollantilaista jalkapalloa? Kiinnostaisi tietää, mikä on johtanut perinteisessä futismaassa tällaiseen alakuloon. Hyvin vahvasti näyttää siltä, että jatkumona viime vuoden EM-kisoille, myös tulevat MM-kisat pelaillaan ilman oranssipaitoja. Samalla viimeisetkin "menestys-sukupolven" ukot Sneijder, Robben ja van Persie (vieläkö on mj-touhuissa) vetänevät viimeisiä karsintojaan, eikä korvaavia vastuunkantajia ole näköpiirissä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lyonissa Besiktasin kannattajat ovat sekoilleet oikein urakalla, ei tosin yllätä kun kyse turkkilisista. Ennen peliä olivat ottaneet yhteen poliisin kanssa ja stadionilla viakoneet kaikkea mahdollista tavaraa Lyonin kannattijien päälle. Kukahan neropatti on keksinyt laittaa vierasjoukkueen kannattajat ylempään katsomon osaan josta voi viskellä tavaraa alapuolelle?
 
Kuuntelin tässä Lindgren & Sihvonen -ohjelmaa, jossa oli vieraana jalkapallotuomari Mattias Gestranius. 41 minuutin kohdalta alkaen käydään aika mielenkiintoista keskustelua filmaamisesta jalkapallossa:
Vieraana jalkapalloerotuomari Mattias Gestranius | Lindgren & Sihvonen | Radio | Areena | yle.fi

Gestranius sanoo, että filmaaminen ei kuulu jalkapalloon. Minusta hän on totaalisen väärässä. Filmaaminen kuuluu jalkapalloon kiinteänä osana kuin maalinedusnokkapokat jääkiekkoon. Gestranius perustelee näkemystään sillä, että suuri yleisö ei halua katsella filmaajia. Tämä pätee varmaan pitkälti Suomessa, mutta todellisissa jalkapallomaissa ihmisten ajatusmaailma on aivan erilainen. Jossain Välimeren alueella kusettamiseen suhtaudutaan muutenkin ihan eri tavalla kuin täällä jäyhässä pohjolassa, joten ei ole ihme, että siellä ihmiset haluavat nähdä jalkapallossakin kentällä teatteria. Jos näin ei olisi, kyllähän tuohon filmaamiseen puututtaisiin sanktioimalla sitä. Säännöissä on toki kirjattuna, että filmaamisesta tuomitaan keltainen kortti, mutta koska se sääntökohta on käytännössä lähes täysin kuollut kirjain, ei sen säännön takia kannata huippufutaajan jättää filmaamatta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mestarien liigan välieräparit on arvottu:

Real Madrid - Atlético Madrid
AS Monaco - Juventus

Real ja Monaco ovat siis ensimmäisten osaottelujen kotijoukkueet.
 

Ralph

Jäsen
Ei pääse Juventus nöyryyttämään tällä kaudella neljää espanjalaista vaan täytyy tyytyä kolmeen. Mutta kumpi on se kolmas, siitä tulee kova taistelu.

Jos Juventus menee finaaliin, niin neljän peräkkäisen kauden finalistit: espanjalaiset x6 ja Juventus x2. Etelä-Eurooppa vie ja Saksa sekä Englanti ihmettelee. Toki Monacokin on eteläeurooppalainen jengi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos Juventus menee finaaliin, niin neljän peräkkäisen kauden finalistit: espanjalaiset x6 ja Juventus x2.

Toinen madridilaisista pelaa neljän peräkkäisen kauden aikana kolmesti finaaleissa. Kun Real Madrid hoitaa pystin kotiin, niin se on kolmas voitto neljään kauteen.

Muutenkin neljäs peräkkäinen espanjalaismestaruus on aika lähellä.
 

Ralph

Jäsen
Juventus ei ole voittanut Mestarien liigaa 21 vuoteen, joten kyllä se on Juventus, jota on nöyryytetty viimeisten vuosikymmenten aikana ja pahasti.
Olenko muuta väittänyt? Vai etkö osaa lukea? Sillä ei ole mitään väliä kuinka paljon Juventusta on nöyryytetty 90 vuoden aikana, jos lainaamassasi tekstissä puhutaan tästä kaudesta.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Olenko muuta väittänyt? Vai etkö osaa lukea? Sillä ei ole mitään väliä kuinka paljon Juventusta on nöyryytetty 90 vuoden aikana, jos lainaamassasi tekstissä puhutaan tästä kaudesta.

Pitäähän se keulijoita aina välillä muistuttaa myös niistä isoista merkityksellisistä faktoista.
 

Ralph

Jäsen
Pitäähän se keulijoita aina välillä muistuttaa myös niistä isoista merkityksellisistä faktoista.
Vaikka se ei liity mihinkään? Pitäisikö muistuttaa myös sellaisesta faktasta, että Juventus vs. Real Madrid on tasan 8-2-8, mutta maalit 21-18 eli Juventuksen edelle? Ihan kuin kevään 1996 peleillä olisi jotain väliä tämän kauden osalta?

Pitääkö myös muistuttaa, että taivas on sininen?

Yhteensä Juventuksen saldo espanjalaisia vastaan on 25-15-22. Eli vaikka kerrotkin isoista faktoistasi, niin kuinka paljon lopulta espanjalaiset ovat viimeisten vuosikymmenten aikana Juventusta nöyryyttänyt?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Toinen madridilaisista pelaa neljän peräkkäisen kauden aikana kolmesti finaaleissa. Kun Real Madrid hoitaa pystin kotiin, niin se on kolmas voitto neljään kauteen.

Realilla voisi tosiaan olla jo neljäs finaalipaikka neljään vuoteen mutta en nyt muista mikä joukkue siellä oli kantona kaskessa.

Hyvämielinen vitsailu sikseen(tai ei ehkä sittenkään) ja aiheesta toiseen. Yle uutisoi että Serie A seuraa Bundesliigan viitoittamalla polulla ottamalla videotuomarit käyttöön ensi kaudella. Italialaisvalmentajan luotsaama saksalaisjoukkue kärsii isolla kädellä tuomareista ucl-puolivälierissä ja niin italian liiga kuin saksankin ottavat heti videotuomarit käyttöön;)
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Lähes paikallisvälieräthän tässä saatiin aikaan. Monaco on niin yllätysvalmis nippu, että Juventus ei todellakaan tule pääsemään helpolla. Atletico taas on aina pelannut Realia vastaan hyvin, joten kaikki auki finaaliin. Jos välieräjoukkueista jonkun yksittäisen pelaajan haluaa nostaa esiin, joka pomminvarmasti tekee kaikkensa joukkueensa pääsemiseksi finaaliin, se pelaaja on Real Madridin Gareth Bale! Kotikaupungissa pelattava CL-finaali ei ihan joka pojalle napsahda kohdalleen. Näin ollen luulen, että finaalissa pelaavat Juventus vs Real Madrid.
Olkoonkin että oksettava ja yksi maailman rumimmista futaajista Pique sanoo twitterissä mitä vain. Vai onko se kerrankin hiljaa, ja valvoo mustasukkaisesti vaimoaan ja sen tekemisiään, kun aikuisten oikeasti joukkueensa on jo pudonnut pelaamasta himoitusta pystistä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Yle uutisoi että Serie A seuraa Bundesliigan viitoittamalla polulla ottamalla videotuomarit käyttöön ensi kaudella. Italialaisvalmentajan luotsaama saksalaisjoukkue kärsii isolla kädellä tuomareista ucl-puolivälierissä ja niin italian liiga kuin saksankin ottavat heti videotuomarit käyttöön;)

Ei Espanjan liiga voi ottaa videotuomarointia käyttöön, sen tajuaa vanha erkkikin. Ikävä se on kattella sataprosenttisen jessen kaatuilua omiin jalkoihinsa screeniltä, ei sitä kestä. Tai sitä steroidimiehen kikkaa "olen menettämässä pallon, joten käännyn vastustajani edessä ja kaadun hänen jalkaansa". Entä ne Uruguayn ison pojan pureksinnat sitten? Tästä toisen polven vinkujasta en sano mitään. Lopuksi sanon: FORZA VIOLA!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kyllähän tuota videoteknologiaa pitäisi ajaa vaikka väkisin myös tähän muumioiden lajiin, kaikkiin "isoihin" liigoihin. Vaikka paikan päällä noita vääriä tuomioita ei niin huomaakkaan, niin onhan se naurettavaa kun 100 miljoonaa ihmistä näkee kahdessa sekunnissa totuuden televisioruudusta ja silti väärä tuomio pysyy. Ilmeisesti siihen aina vaaditaan se muutaman miljoonan euron palkintorahan menetys tms., että mitään tapahtuu.

Eilen oli kohtalaisen koominen tuo Sevilla - Granada ottelu, jossa Sevillalta vietiin kaksi maalia paitsiona vaikka hyvällä tahdollakaan kumpikaan ei paitsioita olleet. Luojan kiitos Sevilla kuitenkin voitti. Tietenkin noissa on ongelmana, jos vastustaja lopettaa pelaamisen kun se lippu nousee, mutta näinhän ei kuulu muutenkaan toimia eli sinänsä sekin on ihan sama. Näin vedonlyöjän kannalta tuollaiset räikeät, todella paljon lopputulokseen vaikuttavat virheelliset tuomiot ovat aivan äärimmäisen vittumaisia, mistä pitäisi päästä senkin kannalta eroon. Mitään syytähän ei videotarkastuksen puutteelle oikeasti ole.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kyllähän tuota videoteknologiaa pitäisi ajaa vaikka väkisin myös tähän muumioiden lajiin, kaikkiin "isoihin" liigoihin..

Mitenköhän videotarkitus sitten järjestetään? Paljon tästä vaahdotaan mutta en ole yhtään havainnut mitään määritelmiä että mitä tarkastetaan ja miten. Kuitenkin on puhuttu paitsioiden tarkastamisesta ja ja jopa rikkeiden, todella monimutkaista järjestää jos nyt kuitenkin edelleen olisi ideana että tuomari on kentällä, se on sitten eri asia jos tarkoitus on se että kaikki potentiaaliset tuomiot tehdään videoita katsomalla mutta sitten peli muuttuu jo aika lailla.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mitenköhän videotarkitus sitten järjestetään?
Vaikka neljännellä tuomarila padi kourassa ja tarkistetaan kaikki maaliin johtaneet tilanteet? Ei kai tuo nyt ole niin vaikeaa jossei siitä tee vaikeaa? Tuomarille korvanappiin samantien tieto. Eli vain sellaiset tilanteet tarkistetaan, jotka radikaalisti vaikuttavat peliin (maalit) eikä niissä ole minkäänlaista tulkinnanvaraa.
 

Ralph

Jäsen
Entäs sellaiset tilanteet, joissa tilanne liputetaan paitsioksi, vaikkei sitä ole. Esimerkiksi jos pelaaja on läpiajossa ja vihellätään turhasta paitsio. Tarkistetaan videolta ja jos vihellys oli aiheeton, peliä jatketaan läpiajosta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös