Sportin juniorit kaudella 2016–2017

  • 24 628
  • 46

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ja millä suorituksella tuo Tapparavoitto tuli.
Sanoisinpa Tapparan olleen aika ajoin täysin purjeessa.
Ylivoimakin oli ajoittain "minipunakonemaista klap-klappia"
Todella hyvällä jalalla olivat Sportin pojat liikkeellä.
Tuo asenne pysyessään vie vielä pitkälle.
Nuo kolme maalia olivat ehdoton minimi.
Tänään sitten KooKoo klo 16:00, menkäähän palstaveljet hallille.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Olis pitänyt pysyä poissa. Se on aina sama juttu, kun käy kärkkymässä junnujen pelejä. Pataanhan sieltä tuli 2-3.

Aikamoista sähläämistä oli puoleen ja toiseen kyllä. Ei oo valmista vielä, ei vaikka Sport vei peliä, kuinka halusi. Torjunnat varmaan jotain Sport 10 ja KooKoo lähemmäs 40.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo, taisi Tapparavoitto hieman nostanut ylimielisyyttä päivän peliin.
No, asennekasvatusta ja nöyryyttä vielä nuorukaisemme tarvitsevat.
Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tsemppiä nyt klopit ja keskittyminen siihen oleelliseen, niin hyvä tulee!
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
B-nuoret johtivat eilen K-Laseria kahden erän jälkeen 2-4, mutta hävisivät lopulta 6-4. Lackovicilta ei ainakaan tilastojen valossa mikään unelmastartti. Tänään joukkue kuitenkin rökitti kotipelissä Bluesin akatemian 8-2. Eetu Mäelle tehot 2+3.

A-nuorilla oli tänään kotiottelu SaiPaa vastaan ja tilastojen perusteella ongelmat olivat varsin tutusti maalinteossa. Pisteet meni SaiPalle lukemin 0-1. Huomenna Sport pelaa kotiottelunsa Alajärvellä Pelicansia vastaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
B-nuorten hyvälle vireelle tuli jatkoa, kun tänään kaatui Blues 4-3. Sportin Santeri Haarala ja Eetu Mäki ovat pistepörssissäkin kärkikymmenikössä, kun Haarala on kuudentena ja Mäki yhdeksäntenä. Mäki johtaa kuitenkin sarjan PPG tilastoa, kun on pelannut kolme ottelua muita vähemmän.

A-nuorille taas 1-0 tappio JYPin vieraana. Maalinteko ei vain onnistu, vaikka puolustus pitää varsin hyvin. Missäköhän se Lehtimäkikin hiihtelee, kun ei pelaa A-nuorissa eikä edarissa? Ei näytä kovin hääviltä try-outilta.
 

Tinke18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Timrå IK,Toronto
Missäköhän se Lehtimäkikin hiihtelee, kun ei pelaa A-nuorissa eikä edarissa? Ei näytä kovin hääviltä try-outilta.

Vanhempi Lehtimäki kärsii loukkaantumisesta. Paluusta ei tarkkaa tietoa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
A-nuorten kausi etenee siihen tahtiin, että playoffeihin tuskin on asiaa tälläkään kaudella. Jätetään ovi kuitenkin raolleen, sillä puolustus ja maalivahtipeli on toiminut kohtuullisesti, mutta hyökkäyspeli ja maalinteko on ollut toistaiseksi todella heikkoa. Tänään tuli yhdeksäs peräkkäinen tappio ja alkukauden 13:sta ottelusta on voitettu vain kaksi. Sijoitus sarjassa on 17. eli toiseksi viimeinen.

B-nuorilla taas on 12:sta pelistä kuusi voittoa ja kuusi tappiota. Sijoitus sarjassa 10:s eli viimeinen varsinaiseen Sm-sarjaan oikeuttava sija. Ero alaspäin on kuusi pistettä eli sinne on saatu jo luotua pientä gappia ja ylöspäinkin vitossijaan on vain piste. Vielä on silti paljon pelejä voitettavana, jotta tavoite täyttyy.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kuparisaaressa oli junnuturnaus jo käynnissä kun käytiin syömässä.
Paljon kuului amerikan murretta käytävillä ja ainakin Winnipeg Jetsien takkia näytti olevan useammallakin kaverilla.

Olisiko samalla vaivalla Salon otteet kiikarissa illan matsissa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
A-junnut näköjään rökitti Jokerit 7-2. Ei ole tuollaisia lukemia kovin usein nähty Sportin toimesta, kun oli ylipäätään vasta 4. suora voitto tälle kaudelle. Huomisiltana sitten katsotaan, että mitä miehiä nämä itävaltalaiset ovat.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Salzburg kaatui eilen myös hienosti 6-2.

Tänään oli vastassa HIFK, jonka nuoret hävisi luvuin 0-1, vaikka oli koko pelin niskanpäällä. Hurja loppukirikään ei tänään riittänyt ja lopussa oli kunnon kalapaliikitkin pystyssä, kun miestä heitettiin kakulle urakalla.


B-nuoret oli näköjään hävinnyt tänään vieraissa Jokereille 2-1 pilkuilla.

C-nuoret oli puolestaan hakenut tänään 2-6 voiton Espoosta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itävallan Red Bullit kaatui eilen 6-2. Olivat selvästi Sportia jäljessä mm. luistelussa, pelinopeudessa ja viisikkopelissä. Karvasivat kyllä kovaa kolmella, mutta ajoitukset oli niin pielessä, ettei Sportilla ollut mitään vaikeuksia tulla siitä ohi. Ylivoimalla saivat jotain aikaankin sen jälkeen, kun saivat kiekon alueelle. Salzburg on Alppiliigassa (Itävallan 2.liiga + Italian Serie A) ihan keskikastin joukkue eli ei se A-nuorten Liigan taso taida niin huono ollakaan mitä monet ovat jo vuosia puhuneet.

Tänään HIFKiä vastaan nähtiin taas perinteisempää Sportia, kun kiekkoa ei vain yksinkertaisesti saatu maaliin. Suurimmaksi osaksi peli oli kuitenkin Sportin hallussa, mutta toisen erän loppupuoliskon Sport-paniikki ratkaisi pelin, vaikka Rauza teki kaikkensa. Tämä oli jo kolmas 0-1 tappio tälle kaudelle ja yhteensä 10:s maalin tappio.

Positiivisempi juttu on Viitasalon pakkien pistepörssin ykköspaikka. Ensi kesänä edarin mukaan kehittämään fysiikkaa niin hänestä saadaan vielä hyvä kiekollinen pakki.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kärsiikö joukkue nyt viimevuosina tehdyistä pelaajavalinnoista, todellinen potentiaalisuus vs. Vaasalaisuus?
Aiemmin A-nuoriin hankittiin paljon muiden ylijäämiä tai ulkomaanvahvistuksia, kun omien B- ja C-nuorten toiminta oli niin lapsenkengissä. Pelaajapolkua ei käytännössä ollut ja harva noista hankinnoista pelasi lopulta kovinkaan montaa peliä edustuksessa, vaikka joukkue oli vielä Mestiksessä.

Vasta Liiganousun jälkeen on ymmärretty oman junioritoiminnan tärkeys ja toimintaa muutettiin joka ikäluokassa, jotta saatiin luotua pelaajapolku C-nuorista aina edustukseen asti. Tavoite on nousta alueen ykkösseuraksi nuorten kasvattamisessa ja tämä näkyy pelaajien rekrytoimisessa, jossa keskitytään siihen, että alueen huippulupaukset päätyvät Sportiin eikä esim. JYPiin tai Tampereelle. A-nuorissa tämä on näkynyt varsin heikkona menestyksenä ja potentiaalisten yksilöiden vähyytenä, kun sisään ollaan ajettu pelaajia, jotka taas ovat kärsineet nuorempien ikäluokkien toiminnan heikkoudesta. Esimerkiksi C-nuorissa ei ollut muutama kausi sitten joukkuetta ollenkaan ja B-nuoret eivät onnistuneet nousemaan useista yrityksistä huolimatta SM-sarjaan, joka vei muutamia lupauksia muualle. Kun C-nuorissa saatiin taas joukkue pystyyn, niin ensimmäisen kauden pienen Mestis visiitin jälkeen SM-paikka saatiin vakiinnutettua viime kaudella ja tällä kaudella oltiin jo joten kuten mukana kamppailussa ylemmästä SM-sarjapaikasta.

Tällä kaudella jokaisessa ikäluokassa on menty mielestäni eteenpäin suunnitelman mukaan ja saavutettu hyviä tuloksia. B-nuoret saivat aloittaa kautensa SM-sarjasta joka on ehkä se kaikista tärkein asia pelaajapolun kannalta. Tuossa iässä pelaajat karkaavat useimmiten muualle mikäli jostain tarjotaan pelipaikkaa korkeammalla tasolla (esim. Otto Latvala saattaisi olla tällainen nimi), joten tuon paikan pitäminen on ihan välttämätöntä. Tuskin olisi Wiljami Myllyläkään tullut Sportiin mikäli kausi olisi aloitettu Mestiksestä. Tämän kauden menestys on ollut kuitenkin niin hyvää, että SM-paikan säilyttämisessä ei pitäisi olla vaikeuksia. Harmi kuitenkin, ettei hyvin alkanut kausi jaksanut kantaa ylempään SM-sarjaan asti. Hyökkäyksen ja puolustuksen epäsuhta näyttäisi tosiaan olevan melko suuri tässä ikäluokassa. Rauza on kuitenkin laatuveskari tähän sarjaan, joten päästettyjen maalien määrä ei pitäisi olla sarjan toiseksi suurin. Pari B-ikäistä on kuitenkin ollut melkein koko kauden A:n mukana, joten sillä on ollut jonkin verran vaikutusta.

Pidän A-nuortenkin kautta onnistuneena, sillä useampi yksilö on ottanut isoja edistysaskeleita. Menestys tulee siinä sivussa, jos on tullakseen, mutta ensisijainen tavoite on kuitenkin yksilöiden kehittäminen. Varmasti jatkossa voidaan odottaa myös parempaa menestystä, kun juniorimylly alkaa tuottamaan oikein kunnolla. Pelaajatyyppejäkin on montaa erilaista, joka on hyvä signaali edustukselle ja toivottavasti moni nostetaan ensi kaudella vähintään kevääksi/kesäksi edustuksen harjoittelurinkiin. Viitasalo oli viime kaudella paljon loukkaantuneena ja nyt ensimmäisellä täydellä kaudella A-nuorissa taitaa edelleen johtaa pakkien pistepörssiä. Varmasti fysiikkaan ja luisteluun tulee panostettua jatkossa enemmän ja etenkin jos luisteluun saa lisää flowta niin se näkyy myös kiekollisessa pelissä.

Jos en väärin muista niin Urheiluakatemian harjoituksissa pakit ja hyökkääjät saavat yksilöllistä harjoitusta erikseen, joten en tiedä pitäisikö puolustajien kehittämiseen panostaa vielä enemmän tai onko sitä edes mahdollista toteuttaa järkevästi. Pelitapaa voisi varmasti muuttaa puolustusvoittoisemmaksi, mutta se ei taas palvelisi kiekollisesti lahjakkaita hyökkääjiä parhaalla mahdollisella tavalla. Itse olen sitä mieltä, että tähän asti tehty työ on tuottanut hedelmää ja samaa kannattaa jatkaa kevätkaudellakin. Varmasti joukkueiden valmennus osaa arvioida paremmin yksilöllisen valmennuksen tarpeet ja kehittää sitä sen mukaan.
 

Yläpaappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hieno voitto A-junnuilta eilen Bluesista ja perjantaina Lukosta! Eilisessä pelissä kärkijoukkueisiin lukeutuva Blues ei muutamia pitkiä kulmapyörimisiä lukuun ottamatta hallinnut peliä millään lailla. Sportin pojilla peli on sarjan loppua kohti vapautunut ja peli-ilo näkyy katsomoon saakka. Joukkueen peli on selvästi tiivistynyt, kun ketjukoostumukset ovat pysyneet loppukaudesta aika lailla muuttumattomina. Näin jälkeen päin ei voi muuta kuin harmitella sarjan alkuvaiheen lukuisia maalin tappioita. Niistä jäi paitsi pisteitä puuttumaan, mutta ne aiheuttivat myös melkoisen kipsin kypärien alle pitkäksi aikaa. Eli mielestäni sarjasijoitus ja pistemäärä eivät kyllä kerro joukkueen tasosta, vaikka sarjataulukko ei kuulemma koskaan valehtele. Kausi on ollut kuitenkin mielestäni onnistunut. Uusia pelaajia on ajettu joukkueeseen sisään ja muutamia on saateltu eteenpäin urallaan liigaan ja mestikseen. Nuorten liiga on pelaajien kasvattamo, mikä pitää aina muistaa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuntuu, että A parantaa usein juuri loppukaudesta, kun on liian myöhäistä ja pelaajiakin on lähtenyt jo muualle. Nytkin on puolustuksesta sivussa Laitamäki ja Piippo (Hermes), Sund (edustus) sekä Åkerman (B-junnut) ja hyökkäyksestä Sundfors lähti Hokkiin ja Vähäkangas on loukkaantuneena. Toivottavasti päästäisiin taas pian playoffeihin nuorissakin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Huomenna BSM-sarjan viimeinen kierros ja Sport taistelee tiukasti paikasta ensi kauden SM-sarjaan. Tällä hetkellä tilanne viivan tuntumassa on seuraavanlainen:

Pelicans 29 +3
Sport 28 -1
KooKoo 28 -4
K-Vantaa 27 +9______
Ässät 26 +14

Viimeisen kierroksen ottelut: KooKoo-Pelicans, Sport-K-Laser, Ässät-K-Vantaa. Sportin vastustaja K-Laser johtaa sarjaa. Vähintään yhdellä pisteellä varmistuu SM-paikka, mutta nollalla pisteelläkin selviää ellei Ässät ota jatkoaikavoittoa K-Vantaasta ja KooKoo vähintään pistettä Pelicansia vastaan tai nolla pistettä, jos Sport häviää tarpeeksi suurimaalisesti K-Laserille.

Sportin ottelu siis huomenna klo 16 kilpahallissa eli, jos haluaa käydä vielä kerran hallilla tällä kaudella niin nyt olisi tarjolla peli, jossa on oikeasti panostakin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
B-nuoret säilyttivät paikkansa SM-sarjassa myös ensi kaudelle. Asia varmistui jo K-Vantaan voitolla Ässistä, mutta myös hieman myöhemmin alkaneesta omasta ottelusta otettiin rankkarivoitto, joka olisi jo itsessään riittänyt. Erittäin tärkeä juttu Sportin pelaajapolun kannalta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onkohan missään näkyvissä tulevan kauden junnujen joukkueiden kesärinkejä?
Maalivahdit:
Niklavs Rauza
Eemil Söderlund

Puolustajat:
Eddie Ahlmark
Simon Gädda
Markus Hirvelä
Joni Kuoppala
Ville Manninen
Joonas Pohjasmäki
Kalle Saukko
Tuomo Viitasalo
Eemeli Ylitalo
Tobias Åkerman

Hyökkääjät:
Rasmus Aaltonen
Joackim Ahrner
William Björkman
Emil Blomqvist
Jere Erkkilä
Heikki Harju
Ville Immonen
Sampo Kettunen
Elias Kinnunen
Miro Lehtimäki
Lassi Liljamo
Tuukka Lundell
Eetu Mäki
Aleksi Nikko
Johannes Pinta
Rasmus Rönnholm
Joonas Törmä
Verneri Vähäkangas

Maalivahdit:
Joel Blomqvist
Jasper Parkkari
Niko Lehtinen

Puolustajat:
Marcus Wik
Jimmy West
Roope Salonen
Aaro Hilli
Taneli Liedes
Filip Skuthälla
Elias Kivi
Eemeli Rosing

Hyökkääjät:
Santeri Haarala
Veeti Lehmuskallio
Tuomas Autio
Topias Liljamo
William Storkamp
Sami Lähteenmäki
Tuomas Välirinne
Oskari Mäenpää
Victor Engman
Jimi Innanen
Alec Ahlroth
Aleksanteri Mäki
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kiitän! Aikalailla samoja nimiä kun viime kaudella.

Yksi erittäin mielenkiintoinen pelaaja on Lassi Liljamo Eliteprospects.com - Lassi Liljamo

Oli aikanaan muistaakseni hyökkääjä, mutta nyt eliteprospects väittää, että olisi siirtynyt puolustajaksi tällä kaudella. Kokokin on päivitetty tuonne ja nykyään mittaa löytyy 194cm ja painoa 87, että aika kookas pelaaja on jo -99 syntyneeksi. Ollut aina Sportin junnuissa ikäluokan tehokkaimpia ja nyt ilmeisesti veti tämän kauden 35 pistettä 38 otteluun pakin paikalta. A-junnuissakin pääsi koittamaan 13 ottelun verran ja siellä varmaan ensikausi meneekin suurimmilta osin. En tosin ihmettele, mikäli tekisi liiga-debyytin lähivuosina.


Edit. Mutta tosiaan tuossa listassasi näyttäisi olevan hyökkääjä... Ehkä veti pakkina sitten vain osan kaudesta kokonsa takia ja oikea pelipaikka löytyy hyökkäyksestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös