Liigan yleisömäärät kaudella 2016–2017

  • 109 675
  • 408

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tätä en kyllä ymmärrä. Miten ihmeessä yleisömäärä voi kasvaa tällaisilla otteilla? Itse olen elinkautista suorittava, joten en tiedä näistä asioista mitään. Voisiko joku tulla kertomaan syitä tähän, sillä kiinnostaa ihan oikeasti. Onko se Hinen huulten lipominen, mikä kiihottaa teinityttöjä vai mistä on kyse?

Viime kausi näkynee kausarimyynnin osalta tälläkin kaudella, ja ehkä yritysten kanssa on myös viime kauden jäljiltä onnistuttu tekemään diilejä, joiden kautta näitä ilmaislippulaisia voinut olla enemmän. Kevättä kohtihan yleisömäärät aina parantuneet, ja myös KHL:n vetovoiman hiipuminen näkynee kuten Jokereiden aikaiset kesälomatkin. Päätä olen kyllä itsekin pyöritellyt, kun yleisöä tuntunut käyvän sitä enemmän mitä huonommin joukkue pelaa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Yleisökeskiarvojen muutokset verrattuna kauteen 2015-16

HPK +505
TPS +437
Pelicans +401
Tappara +372
Ilves +299
KalPa +177
HIFK +152
Lukko +139
JYP +88
Sport -176
Ässät -209
KooKoo -291
Kärpät -412
SaiPa -765

Ja Jukurien yleisökeskiarvoksi jäi 3804 (hallin kapasiteetti 4200).

edit. SaiPan peleissä kävi tällä kaudella n. 23000 katsojaa vähemmän kuin viimekaudella. Ja HPK: peleissä taas n. 15000 enemmän.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Eniten kiinnostaisi lipputulot/ottelu, mutta tuota nyt ei sattuneistakaan syistä haluta kertoa.
Periaatteessa ei ole mitään syytä miksei tuota voisi kertoa, Tilinpäätöstiedot ovat julkisia, joten taitava kaveri sieltä ne varmasti osaisi kaivaa. Vähän hommaa vaikeuttaa, se että osalla seuroista yhteistyökumppaneiden liput ja lippupaketit on menee yhteistyötuloihin ja osalla taas ne menee lipputuloihin. Silti realistisin mittari olisi ottelutapahtumatuotot.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten muuten keskiarvon ja kokonaisyleisömääräksi kehitys viime kausiin verrattuna?
En ole nähnyt uutisointia asiasta.

Siitä voinee päätellä, että katsojakeskiarvo on noussut lievästi. Yleensähän vain negatiiviset asiat nousevat uutiseksi, joten katsojalukujen lasku noteerattaisiin paljon näyttävämmin. Toinen merkki on muutaman Liigan kiinnostamattomuutta rummuttavan nimimerkin poissa pysyminen tästä ketjusta...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole nähnyt uutisointia asiasta.

Siitä voinee päätellä, että katsojakeskiarvo on noussut lievästi. Yleensähän vain negatiiviset asiat nousevat uutiseksi, joten katsojalukujen lasku noteerattaisiin paljon näyttävämmin. Toinen merkki on muutaman Liigan kiinnostamattomuutta rummuttavan nimimerkin poissa pysyminen tästä ketjusta...

Pikaisesti kun tuossa laski "manuaalisesti" joka seuran yleisömäärän koko kaudelta niin viimekauden katsojakeskiarvo seuroilla koko liigalla (pyöristettyjä lukuja) 4250 ja tälläkaudella 4326, eli kasvua on n.76 ihmistä per seura. Tosin jos luvuista poistaa sekä bluesin viimekaudella että jukurit tälläkaudella niin luvut on viimekaudella 4313 ja tälläkaudella 4364 eli kasvua n. 51 ihmistä. näiden 14 muun seuran kohdalla. Tuo kasvu taitaa olla aika lähelle sitä prosenttimäärää mitä myös Suomen talous on kehittynyt viimeaikoina.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Maikkarilla on juttua budjetoidusta yleisömäärästä (ja tärkeämmin budjetoiduista lipputuloista) ja toteutuneista yleisömääristä:
Jukurit murskasi tavoitteensa, silti nollatulos – Kärpille ja SaiPalle jättitappiot yleisökadosta - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Jutussa keskitytään yleisötavoitteen murskanneeseen (jutun termi) Jukureihin joille ei kuitenkaan ole tulossa huippuvoittoja lipunmyynnistä ja samoin yleisötavoitteesta jääneisiin SaiPaan ja Kärppiin sekä tekemiinsä tappioihin (SaiPa hieman alle 350k€, Kärpät n. 250k€). Mielenkiintoisempaa kuitenkin mielestäni eri joukkueiden budjetoimat lipputulot suhteutettuna yleisötavoitteeseen, eli tuo Muotkan (Jukurien tj) "tietyllä hinnalla myytyjen lippujen määrä". Laskeskelin jo myyntitavoitteen suhteen vertailukelpoisten Jukurien, KooKoon ja HPK:n keskimääräisiä lipunhintoja, mutta listataan nyt kaikki kun tässä tärkeämpääkään ole (joukkue/yleisötavoite/hintaa lipulle):
(Pitkällisen säätämisen jälkeen päädyin liittämään taulukon kuvakaappauksena, yllättävän tuskaisaa yrittää keksiä miten tähän upottaisi taulukon.)

Erikoista tuossa mielestäni että TPS oli budjetoinut pienimmät lippukohtaiset tulot (lipulla hintaa ainoastaan 8,61€). KooKoon kanssa ainoa jotka suunnittelivat lippukohtaista tuloa alle kymppiin (KooKoo 9,01€). Hinnakkaimmat liput on budjetoinut Sport (mikä ei sinänsä yllätä täällä luettujen juttujen perusteella vaikken sen enempää ole asiaan perehtynytkään) yllättävänkin suurella erolla seuraavana tulevaan HIFK:iin (Sport n. 17€/lippu, HIFK 15€/lippu). Nousijajoukkue Jukurit on halvemmassa keskikastissa suunnilleen kahdentoista euron arvoisine lippuineen (jutun perusteella toteutuva tulee olemaan tosin suunnilleen yhdeksän euroa). Järjestin taulukon myös euroa/lippu pienimmästä summasta suurimpaan, ohessa toisena kuvana.

edit. Kuten @the karpov jukuriosiossa huomauttikin, kyseessä ei siis ole budjetoidut yleisö/lipputulomäärät, vaan yleisötavoite ja lipputulotavoite ja nämäkin ainoastaan julkisuuteen ilmoitetut luvut seuroilta.
 

Liitteet

  • lipunhinnat.JPG
    lipunhinnat.JPG
    50 KB · kertaa luettu: 389
  • lipunhinnat2.JPG
    lipunhinnat2.JPG
    50,6 KB · kertaa luettu: 399
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös