KalPa kaukalossa – peliesitykset kaudella 2016-2017

  • 93 000
  • 374

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Katselin itse lukko peliä radion välityksellä ja siellä toimittaja mainaili kommentaattorin kanssa useampaan otteeseen että KalPalla ei ole kukaan menossa irtokiekkoihin. Laatupaikkoja tulisi jos sinne maalin eteen menisi ukkoja laittamaan karat sisään. Eikö siellä kukaan uskalla ottaa mustelmia ennen pleijareita?
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Tuhannen ruplan kysymys tällähetkellä kuuluu ennenkaikkea:
--Mihin Sami Kapasen apuvalmentajana alkuun peliin tuoma magic touch on kesken kaiken kadonnut?--

Kun Sami hyppäsi valmennukseen mukaan, hän toi omalla työllään selvästi sitä parannusta pelikirjaan ja koko pelintekoon mitä pitikin ja mikä Pekalta oli uupunut: Kulmaralleista saatiin painopistettä siirretyksi enempi maalille ja hyökkäyskuviotkin oikenivat tuoden sitä lisätehoa maalintekemiseen. KalPa kiisi jäällä salamannopealla kiekonhallinnalla ja kykeni kaatamaan kenet tahansa. Pekan pelillinen kehikko sai juuri sitä hienosäätöä mitä oli kauan kaivattu Mitä on tapahtunut?

Eniten munakarvoja huurtaa ensikautta ajatellen se miete, että pelitapa alkaa sittenkin olla loppuunkaluttu eikä siitä saa enää enempää irti vaikka penkin takana seisoisi Scotty Bowman, eli Samille tulee uutena valkkuna kaikista pahin visio eteen: Rapistuva pelitapa varustettuna yhä nuortuvalla joukkueella, kaupantekijäisiksi jos kausi lähtee kehnosti alkuun on turhaa odotella ihan äkkiä päävalkun vaihdostakaan, koska Sami on KalPan julkisuuden kasvot ja jos ne poistuu epäonnistuneena penkin takaa lähtee iso liuta muitakin tukipönkkiä kaudella ulos. Sami joutuu istumaan ruskeassa sateessa koko kauden ajan kitkerään kevääseen asti meni kausi aivan miten tahansa, kun ei voi lähteä menemään kuin kuka tahansa muu palkkalainen.

Jos tämä kausi kaatuu samalla tavalla räkäänsä kuin jotkut edelliset offseineen, onkin suurin työ ei edes jotensakin käypien korvaajapelaajien hankkiminen vaan pelitavan saneeraaminen totaalisesti kesätauon aikana kokonaan uuteen suuntaan, omasta jutusta ei ole enää paljoa iloa jos se ei toimi millään tekijällä eikä toteuttajalla kuin aina jonkin aikaa kauden aikana.

Tämä on päävalmentaja Sami Kapasen jääkiekkoelämän suurin haaste, eikä käy kateeksi tippaakaan miehen pesti. Onhan ne matsit silti katsottava ja yhdessä kärsittävä, kesken lopettaminen näiden outojen vuosien jälkeen se vasta hullulta tuntuisikin : D
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Katselin itse lukko peliä radion välityksellä ja siellä toimittaja mainaili kommentaattorin kanssa useampaan otteeseen että KalPalla ei ole kukaan menossa irtokiekkoihin. Laatupaikkoja tulisi jos sinne maalin eteen menisi ukkoja laittamaan karat sisään. Eikö siellä kukaan uskalla ottaa mustelmia ennen pleijareita?

En tiedä, viisaammat vastatkoon, onko tuolla todellakin tietoisesti säädetty pelitapaa playoffseihin sopivammaksi, "puolustavampaan suuntaan kuten Virta taisi joulukuun viimeisen Ässät pelin jälkeen suuntaa valottaa" . Joka tapauksessa sen jälkeen tehtyjen maalien määrä on romahtanut tuonne SaiPan, Kookoon ja Jukureiden koko kauden tehtyjen tasolle (2,94->2,16 maalia/matsi). Liekö se sitten sitä playoffseihin sopivampaa? Jos kyse on tietoisesta pelitavan muutoksen seurauksesta, niin metsäänhän on menty ja pahasti. Nykyisen kaltaisella maalimäärällä, 0-1-2, voidaan voittaa vaan satunnaisia matseja, ottelusarjoista turha edes puhua. Niin ja jos 0-1 maaliin jäädään harvoin, näkisin että vika voisi olla myös yksilöiden, mutta kun tämä on toistuva ilmiö niin kyllähän vika on järjestelmän eli pelitavan. Onko kyse sitten irtokiekoista, maskipelaamisesta vai jostain muusta, on kevään tärkein ratkaistava asia Virralle.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos tämä on se pelitapa, millä playoffeja on ajateltu pelattavan, se on adios 4 ottelun jälkeen. Tämähän alkaa muistuttaa matsi matsilta enemmän ja enemmän viime kauden tehotonta kulmanyhjäämistä. Sillä ei pärjätty aiemmin, eikä pärjätä nytkään. Minne tosiaan on hävinnyt se KalPan peli- ilme ja ote, jota syyskaudella ihasteltiin?!
 

HokiHero

Jäsen
KalPalla on nyt jakso jossa se kohtaa viimeisen 10 ottelun kuntopuntarin TOP 4 joukkueen viidessä pelissä kuudesta (Tappara,Jyp,Lukko,Kärpät,Jyp), joka on toisaalta hieno haaste ja mahdollisuus saada peli kulkemaan, mutta onhan tämä jo tässä 4/6 vaiheessa mennyt aivan vihkoon. Ei tappiolla tässä vaiheessa kautta niin väliä, mutta tuo yleinen tekeminen.

- Alkukaudella päätään nostanut nopea kääntäminen ja hyökkääminen organisoimatonta puolustusta vastaan hävinnyt pelikirjasta. FAKTA on että valtaosa maaleista tehdään silloin kun vastustajalla ei ole organisoitua viisikkoa. Ei ole mitään järkeä lähteä joka kerta hitaasti kun pelaajien taitotaso luoda hyökkäysalueen 5-5 pelissä maalipaikkoja on niin rajallinen.

- HAHP ei vain toimi ja kun se veto saadaan rakennettua tukitoimet puuttuvat ja tyydytään katsomaan maalin sivusta ja ronkkimaan mailalla jos sattuisi osumaan kiekkoon
- Viimeiseen neljään peliin vedot on KalPalle 235 - 129, maalit 6-11. Vastustaja tarvitsee 11,7 laukausta/maali KalPaa vastaan kun KalPan lukema on 39,2. Kun siellä viivassa ei ole Lainetta kannattaisi keskittyä laittamaan matalia laukauksia takapatjaan tai ohjattavia kuteja ranteella eikä hakea sitä kerran elämässä pommia etuyläseen. Väitän että hyvillä tukitoimilla, maskipelaamisella tehdään jo ihmeitä. Taitoa, mutta ennenkaikkea asennetta.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Alkukaudella päätään nostanut nopea kääntäminen ja hyökkääminen organisoimatonta puolustusta vastaan hävinnyt pelikirjasta. FAKTA on että valtaosa maaleista tehdään silloin kun vastustajalla ei ole organisoitua viisikkoa. Ei ole mitään järkeä lähteä joka kerta hitaasti kun pelaajien taitotaso luoda hyökkäysalueen 5-5 pelissä maalipaikkoja on niin rajallinen.
tästä 100℅ samaa mieltä
 

Takapappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks
Allekirjoitan tuon, ettei kiekolliselle tule HAHP:ssä tarpeeksi tukitoimia. Tuota maalille menemistä ja ja yleisestikin haastamista nähdään tällä hetkellä vain nelosketjun junnuilta ja ainoa kelvollinen maskipelaaja on Jokinen. Nelonen onkin saanut peli peliltä enemmän jääaikaa ja hyvä niin. Näistä Knuutisista ja Luostarisista tulee olemaan vielä paljon iloa. (Jos jotain positiivista voi tämän hetken tilanteesta sanoa.)
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
- Alkukaudella päätään nostanut nopea kääntäminen ja hyökkääminen organisoimatonta puolustusta vastaan hävinnyt pelikirjasta. FAKTA on että valtaosa maaleista tehdään silloin kun vastustajalla ei ole organisoitua viisikkoa. Ei ole mitään järkeä lähteä joka kerta hitaasti kun pelaajien taitotaso luoda hyökkäysalueen 5-5 pelissä maalipaikkoja on niin rajallinen.

Tästä hyvänä esimerkkinä muutama viime aikoina kärsitty tappio, joissa vastustaja tehnyt nopeilla vastahyökkäyksillä kovalla prosentilla maaleja. Mitä enemmän palataan tähän vanhaan kiekotteluun, sitä paremmat asetelmat annetaan vastustajalle lyödä kiinni tähän tylsään ja tehottomaan hyrräpeliin.

Nyt on tosiaan Pekka saanut oikein PO-moodin päälle. Seuraava kehitysaskel lienee, että neljä miestä jää maalin eteen pelaamaan alivoimamuodostelmaa, kun yksi kuljettaa kiekon punaiselle ja heittää päätyyn, jonka jälkeen onkin aika luikkia vaihtoon. Hyökkäys on nimittäin vaarallista, silloin voi tulla vastaisku!
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lukko-matsin 2. erän jälkeen tein päätöksen, etten aio lunastaa playoff-kausikorttia. Alamäki on ollut sen verran jyrkkä viimeisen kuukauden, että se syyskauden mittaan syntynyt varovainen toiveikkuus on kadonnut KalPan palattua takaisin siihen tehottomaan nyhjäämiseen, jota on nähnyt jo aivan liikaa. Toivon olevani väärässä, mutta loppu tulee 4-6 matsissa, kun playoffit alkavat.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Edellisten kirjoittajien tapaan ilmaisen syvän huoleni viime aikojen pelillisestä ilmeestä. Joku lapsen usko minussa vielä elättelee toivetta, että tässä on hyvä tovi vedätetty muita joukkueita uskomaan, että KalPa vetää jälleen pudotuspelit munatonta kulmahyrrää. Ja sitten yllätetään ne housut kintuissa suoraviivaisella pelillä ja molempien maalien edessä perkeleen lailla taistelevalla asenteella. Kuten tuolla playoff-ketjun puolella tapailin, tämä yllätys ei vaatisi mitään uutta, vaan sen saman toistamista mitä meillä jo viime vuoden loppupuolella oli olemassa.

Vaihtoehtoinen fakta (terveisiä Amerikkaan) on se että tämä ON se KalPan tämän hetken pelivire ja pelitapa jolla mennään pudotuspeleihin. Se on silloin tosiaan neljässä tai viidessä pelissä kausi paketissa, ja alkukaudella uljaana alkanut korkealento päättyy siihen, että playoff-unelmat tippuvat taas kerran kevään koittaessa vapaalla pudotuksella rentona tonttiin. Eihän siihen samaan miinaan polkaista vielä kerran, Pekka Virta? Ethän salli tehdä sitä joukkueellasi, Sami Kapanen?
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
...yllätetään ne housut kintuissa suoraviivaisella pelillä ja molempien maalien edessä perkeleen lailla taistelevalla asenteella. Kuten tuolla playoff-ketjun puolella tapailin, tämä yllätys ei vaatisi mitään uutta, vaan sen saman toistamista mitä meillä jo viime vuoden loppupuolella oli olemassa.

Juurikin näin. Jos kevään esitykset ovat olleet haluttua muutosta, nyt olisi viimeinen hetki tarkistaa pelitavan toimivuutta ja tehdä tarvittavat korjaukset. Niin jos vain siihen ego antaa periksi eikä sokeasti luoteta tämän hetken omaan tekemiseen. Voidaan tietenkin jääräpäisesti jatkaa samalla mallilla, mutta myös täältä veikkaus että kevään esityksillä lomat tulevat vastaan tooodella nopeasti. Tartteis tehdä jotain!!!!

Itse asiassa uskon kyllä että jotain muutosta siellä valmennuspuolella takuulla tuohon yritetään saada. Ei ammattilaiset voi olla niin sokeita edes omaan tekemiseen, ettei näkisi ettei tuo vaan toimi.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noniin 3p. Tällä kertaa onnistuttiin hyödyntämään Kärppien ja Aittokallion totaalinen nukkuminen 1. erässä, mikä on positiivinen asia. Mankinen pelasi hienosti oman maalinsa loppuun asti. Muuten ei ollut mitään pelillistä riemujuhlaa 2. ja 3. erässä. Hyvin vaikeaa on vetää johtopäätöksiä siitä, saadaanko kelkka käännettyä. Onneksi Myttynen ei loukkaantunut. Nousi jo kylmä hiki otsalle.
 

HokiHero

Jäsen
Esitys nyt ei vieläkään ollut erityisen hyvä, mutta ehkä tärkeämpää onkin saada voitto kovavireisestä jengistä ja enemmän kuin yksi maali. Ainakin henkisesti luulis tekevän ihan hyvää, vaikka seuraavaksi Jyp vieraissa onkin taas jäätävän kova vastus.

Aina myös lämmittää että klaarataan nää matsit missä yleisöä on yli 3500 silmäparia.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Rissanen saisi alkaa taas onnistumaan maalinteossa. Muutenkin on ollut kaukana parhaimmasta pelivireestään. Toki tänään hieno syöttö Ruutun maaliin, mutta saisi alkaa itsekin tehdä niitä kasseja hiljalleen. Kummallisen epävarmaa ja tahmeaa on ollut pidemmän aikaa.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Höh! Oli kyllä kauheaa peliä Ässiä vastaan. Alkua lukuunottamatta käytännössä nolla maalintekopaikkaa. Jalat ei liikkuneet (voi johtua eilisen pelin rasituksesta, mutta ei pitäisi noin paljon vaikuttaa), mikään ei toiminut. Hajutonta, väritöntä ja kaikinpuolin huonointa jääkiekkoa ikinä.

Ja minä kun halusin Ässät vastaan pudotuspeleihin. En halua enää.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
KalPan meno alkaa näyttää siltä viime kausilta tutummalta KalPalta, joka kyllä kierittää ja vierittää peliä nätisti kulmissa, mutta maalintekosektoriin ei ole asiaa eikä sinne päästä myöskään millään.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Harmittaa kyllä snadisti tappio, koska nyt tuo kakkossija ja sillä irtoava varma CHL-paikka ei ole enää omissa käsissä. KalPan pelaaminen on nimittäin jo pidempään ollut sen verran sekaisin, että odotukset pudotuspelejä ajatellen eivät kovin suuriksi ole muodostuneet. Sen vuoksi tuo kakkossija olisi varmaankin ollut (tai olisi) maksimi, mitä tältä kaudelta voidaan saada mukaan.

Päivän positiivinen juttu oli se, että Kilpeläinen sai kiinni läpiajon, tai jopa parikin. Enpä muista milloin viimeksi niin olisi käynyt. Mikäli KalPa puolustaa jatkossakin yhtä hatarasti kuin näissä viime peleissä, joissa olemme jatkuvasti nähneet kuinka puolustajat peruuttavat molarin syliin kuin E-junnuissa tai muutoin vain pelaavat itsensä ulos, täytyy Eeron ollakin aivan huippuiskussa, jotta voitoista voidaan haaveilla, kun "tosipelit" alkavat. No, lauantaina jatketaan.
 

Kalakukko

Jäsen
Harmittaa kyllä snadisti tappio, koska nyt tuo kakkossija ja sillä irtoava varma CHL-paikka ei ole enää omissa käsissä. KalPan pelaaminen on nimittäin jo pidempään ollut sen verran sekaisin, että odotukset pudotuspelejä ajatellen eivät kovin suuriksi ole muodostuneet. Sen vuoksi tuo kakkossija olisi varmaankin ollut (tai olisi) maksimi, mitä tältä kaudelta voidaan saada mukaan.

Mikähän tavoite tuo CHL-paikka on? Sarja ei tunnu kiinnostavan katsojia, aiheuttaa ylimääräisiä kuluja ja tuo mahdollisesti lisärasitusta kesken kauden. KalPan tulisi mielestäni ennemminkin pyrkiä välttämään tulevan kauden CHL-paikkaa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kyllähän eilinen peli varmasti painoi jaloissa. Maalit olisi pitänyt tehdä ekassa erässä, mutta tänään ei siinä onnistuttu.

Kolmostila on edelleenkin omissa käsissä. Kuitenkin, pelataan eka tää runkosarja. Katellaan sitten poffelja ja vastustajia. Seuraavana on kuitenkin vastassa Sport.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikähän tavoite tuo CHL-paikka on? Sarja ei tunnu kiinnostavan katsojia, aiheuttaa ylimääräisiä kuluja ja tuo mahdollisesti lisärasitusta kesken kauden. KalPan tulisi mielestäni ennemminkin pyrkiä välttämään tulevan kauden CHL-paikkaa.

Väitän että yksi tekijä KalPan tämän kauden loistavassa alussa oli juuri nuo alle saadut kovat pelit chl:ssä. Ei todellakaan olleet mitään harkkahöntsää jotain arkisia pelikaaneja vastaan, vaan pudotuspelikiekkoa kauden alussa eurooppalaisia huippuja vastaan. Ensi kaudella sarjan uskottavuus vain kasvaa kun paikka sinne pitää ansaita. Henkilökohtaisesti katselen ihan mielellään chllää ja uskon kyseisistä peleistä kertyvästä kokemuksesta olevan hyötyä myös kotimaan liigakentillä.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Harmittaa kyllä snadisti tappio, koska nyt tuo kakkossija ja sillä irtoava varma CHL-paikka ei ole enää omissa käsissä. KalPan pelaaminen on nimittäin jo pidempään ollut sen verran sekaisin, että odotukset pudotuspelejä ajatellen eivät kovin suuriksi ole muodostuneet...

Kyllähän tuo tappio vähintäänkin ohuesti harmittaa. Vaikka kyseessä oli todella tärkeä peli 2. sijasta ja chl paikasta, ehkä vielä enemmän harmittaa tapa, millä kuokkaan tuli. Jos maaliverkot vielä heiluivat Saipaa ja Sporttia vastaan, nyt kun vastaan asettui kunnon tasomittari, hyvin puolustava Ässät, jo pelkät maalipaikat olivat lähes nollissa. Tuolla esityksellä vaikeaa tulee olemaan. Tartteis tehdä jottain.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
4 maalista huolimatta olisi pitänyt kassittaa useampi noista paikoista, mitä tänään oli. Voitto kuitenkin ja 2. sija vielä mahdollinen.

Heh, mikähän lienee ollut, kun D5 oli erityistarkkailussa tänään? Useampi järkkäri seisoskeli portailla vaihtia pitämässä. Järkkäreitä oli ilmeisesti tavallista enemmän mahdollisia Sportin kannattajia varten, joita ei näkynyt, mutta mikäs D5:ssa oli niin erityistä?
 

Saukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Heh, mikähän lienee ollut, kun D5 oli erityistarkkailussa tänään? Useampi järkkäri seisoskeli portailla vaihtia pitämässä. Järkkäreitä oli ilmeisesti tavallista enemmän mahdollisia Sportin kannattajia varten, joita ei näkynyt, mutta mikäs D5:ssa oli niin erityistä?
Näky olevan muutenkin joku erityisvalvonta tänään, pihalla C-oven puolella oli sekä ennen että jälkeen pelin pari-kolme järkkäriä seisoskelemassa, mitä en muista ennen nähneeni. Ja C-oven lasikopissa oli poliisi tsekkailemassa sisääntulijoita ennen pelin alkua, ja maija oli passissa vielä pelin jälkeenkin. Mitähän kyttäsivät...
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Eihän tuo kausi ihan munilleen mennyt, jos katsotaan pelaajien keräämiä pisteitä aiempin kausiin nähden. Henkilökohtaisen piste-ennätyksen uusiksi laittoi yli 10 peliä pelaanneesta pelaajasta 16/24. Ilomäen pistetahti KalPan paidassa oli myös uran parasta ja lisäksi Timonen, Jokinen ja Junnila keräsivät liigauransa toiseksi parhaimman pistesaldon ja Lukkakin oli lähellä viime kauttaan. Mutaselta ja Sopaselta kausi oli loukkantumisten värittämä, joten piste-ennätyksiä ei voida odottaa. Lisäksi ainoa limbo pisteiden valossa, eli Nikko saatiin kaupattua SaiPaan.

Loppukaudesta etnekin Lyytinen, Nuutinen ja Ruuttu ovat keränneet pisteitä kiitettävästi, kun taas kärikentällisten tahti on aavistuksen hiipunut. Tämä johtuu kuitenkin vaan rankasta treenimäärästä ja tosipelien alkaessa nämä miehet ovat taas kovassa iskussa. Ja maalivahtien osalta oli hienoa, että Kilpeläinen sai loppupeleissä hieman lepoaikaa, jotta jaksaa nollata taas Pelsuja viime syksyn tapaan.

Nyt vielä playoff-pistepörssit uusille tasoille, niin hyvä tulee,
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös