Jukka Jaloselle potkut

  • 52 615
  • 248

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vain idiootti antaisi tässä vaiheessa Jaloselle potkut. Tämän kauden esitys meni rosterin piikkiin, ei Jalosen.

Ihan mielenkiinnosta, minkälaiset asiat sun mielestä joukkueen heikossa suorittamisessa menee rosterin piikkiin ja mitkä valmennuksen? Vai meneekö kaikki tämän kauden huonot suoritukset 100% rosterin piikkiin? Onko valmennuksella mistään vastuuta?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta, minkälaiset asiat sun mielestä joukkueen heikossa suorittamisessa menee rosterin piikkiin ja mitkä valmennuksen? Vai meneekö kaikki tämän kauden huonot suoritukset 100% rosterin piikkiin? Onko valmennuksella mistään vastuuta?

Rosteri 80% - Valmennus 20%. Vähän enemmän tuosta olisi ollut otettavissa, mutta ei merkittävästi
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rosteri 80% - Valmennus 20%. Vähän enemmän tuosta olisi ollut otettavissa, mutta ei merkittävästi

Koitappa seuraavaksi vastata vaikka kysymyksiin.
"minkälaiset asiat sun mielestä joukkueen heikossa suorittamisessa menee rosterin piikkiin ja mitkä valmennuksen?"
"Onko valmennuksella mistään vastuuta?"

Onko sun mielestä noin yleisestikin ottaen joukkueen menestyksestä 80% riippuvainen rosterista ja 20% riippuvainen valmennuksesta?
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pelitapa oli omasta mielestä aika selkeästi hahmotettavissa kauden aikana ja kyllähän pelaajat sitä noudattivat. Jokerit hallitsi kauden aikana useaakin peliä, minkä sitten hävisivät. Miksi? Koska vastustaja teki enemmän maaleja vähemmistä maalipaikoistaan. Itse ymmärrän, jos joukkue antaa potkut valmentajalle, jonka joukkueen peli ei toimi yhtään, mutta en silloin jos tappiot johtuu suurimmalta osin maalinteon tehottomuudesta.

Nämä potkujutut ovat muutaman nimimerkin kirjoittelua vain, en usko että toimistolla Kurri ajattelee samoin. Jalosen peluuttama peli on hyvinkin paljon reagointipeliä, jossa pelaajilla on suuri vastuu. Ensi kaudeksi tarvitaan O'Neillin jatko ja sitten muutama pelaaja, joka kykenee maalintekoon ja voittamaan kaksinkamppailuja. Tuohon joukkueeseen kun saisi LOKOMO-ketjun, niin tätäkään keskustelua ei tarvitsisi käydä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuosta pelitavasta sen verran, että ainakaan mun telkkarissa pelaajat eivät noudattaneet pelitapaa 60 minuutin verran kuin yksittäisissä otteluissa. Voisi sanoa, että 10-30 minuuttia oli keskiarvo. Sen jälkeen tiiviys puuttui, avut hyökkääjiltä pakeille ja pakeilta hyökkääjille puutuivat, avauspelaamisen omista sovitut asiat puuttuivat jne. Tätä pitää kuitenkin katsoa isommassa kuvassa. KHL:ssä venäläisjoukkueiden pelaaminen on taktisesti muuttunut täysin. Kun Jokerit tuli Erkan valmentamana sarjaan, vain muutama joukkue osasi pelata taktisesti oikein Jokereita vastaan. Jos Jokerien silloisella pelitavalla olisi pelattu tämä kausi Erkan ollessa puikoissa, tulokset eivät enää olisi samoja kuin ne olivat 2014–2016.

Jalosen Jokerit on ollut kotona vaikeuksissa Jokereita materiaaliltaan huonompien joukkueiden prässin kanssa ja vieläpä usein niin, että vastustaja on muuttanut kesken ottelun kiekotonta pelaamistaan. Esimerkiksi siirtynyt 1-4 trapista aktiiviseen prässiin 2-3 pelaajalla. Nämä ovat olleet myrkkyä Jalosen Jokereille ja niissä tilanteissa on johtokin välillä menetetty ja peli hävitty.

Sanoisinkin niin, että kyse ei ole sen paremmin Erkasta kuin Jalosesta, sillä KHL:n aiemmin kehno taktinen osaaminen mahdollisti Erkan Jokereille jopa divisioonavoiton viime kaudella kun SKA:n pomot eivät ymmärtäneet, mitä on jääkiekko ja millaisen valmentajan SKA tarvitsee. Keskitason seurat pelasivat jo viime kaudella parempaa taktista peliä kuin sitä edellisellä, ja tällä kaudella osaaminen entisestään kasvoi. Heikoimmatkin KHL-joukkueet pyrkivät nyt pelaamaan osin kanadalaisittain, osin venäläisittäin niin, että Jalosen käyttämä versio kiekkokontrollista murretaan.

Mielestäni Jokerien valmennukseen olisi syytä tehdä muutoksia. Virta tai Helminen olisi syytä saada pois, ja tilalle sitten joku, jolla on mahdollisuus kehittää Jalosen kanssa vastausta venäläisjoukkueiden uusittuun taktiseen ilmeeseen. Jalosen potkut eivät mielestäni tuo minkäänlaista ratkaisua, ellei sitten tilalle tulisi Kvartalnov-Summanen pari tai jokin muu vastaavalla osaamisella varustettu duo. Näin siksi, että pidän Virtaa ja Helmistä hyvin rajoittuneina sen osalta, mitä KHL:ssä voittamiseen nykyään vaaditaan.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koitappa seuraavaksi vastata vaikka kysymyksiin.
"minkälaiset asiat sun mielestä joukkueen heikossa suorittamisessa menee rosterin piikkiin ja mitkä valmennuksen?"
"Onko valmennuksella mistään vastuuta?"

Onko sun mielestä noin yleisestikin ottaen joukkueen menestyksestä 80% riippuvainen rosterista ja 20% riippuvainen valmennuksesta?

- Rosterin piikkiin se, että huipputaito puuttui, mikä näkyi mm. maalinteon ongelmina ja hyökkäyksen kapeutena -> samalla pelitavalla olisi tullut parempaa tulosta paremmalla joukkueella

- Valmennuksen piikkiin huono pelitapa (tällä kaudella oli mielestäni ihan hyvä), huonot ketjukoostumukset ja hengettömät esitykset osittain

- Valmennuksella vastuu yo. asioista

- Prosentteja ei voi tulkita noin. Tuo 80/20 oli arvioni siitä, kenen piikkiin tämän kauden epäonnistuminen meni. Jos Kanadan maajoukkue pelaisi Liigaa, jonka valmentaja on kieltänyt laukomisen, olisi mokailun suhde R: 0 / V: 100.

E: @Cobol kanssa samaa mieltä siitä, että Raipe ulos.
 

Familyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Pelaajat eivät ole saaneet itsestään parastaan irti tällä kaudella. Valmennus ei ole saanut itsestään parastaan irti tällä kaudella. Toivottavasti.
MUTTA millainen joukkueen runko Jokereilla on ensi kaudeksi, jos huhut pelaajien tyytymättömyydestä nykyiseen valmennukseen pitävät paikkansa? Kuinka moni pelaaja jonka sopimus loppuu, tai jolla on optio jatkosta, haluaa jatkaa nykyisen valmennuksen alaisuudessa? Kuinka moni sopimuksen alainen pelaaja saa tahtotasonsa nostettua (mahdollisessa) huonossa työympäristössä sille tasolle, jossa sen pitää olla Jokereiden budjetilla operoidessa KHL:ssä? Taitotasossa Jokerit antaa pelaajabudjetin takia tasoitusta vastustajille, mutta joukkuepelaaminen, hyvä valmennus ja itsensä ylittäminen ovat asioita, jotka voivat johtaa siihen, että kausi jatkuu kevääseen asti.

Mietitäänkö edes toimistolla, että kumman kautta lähdetään joukkuetta uudistamaan ja tuotteesta tekemään toimivaa: Valmennuksen vai pelaajien kautta. Kuinka helppoa on joukkueen rakentaminen, jos aiemmin mainitut huhut pitävät paikkansa, ja Jalosen metodit tökkivät pelaajiston joukossa (ja tähän lisättynä Vuorista koskevat tarinoinnit puutteellista pohjatyöstä pelaajia kartoittaessa)? Odotan mielenkiinnolla (ja pieni pelko hanurissa) kesän sopimusuutisia, jos ja kun Jalonen jatkaa...
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Cobol :lla tosiaan hyvä teksti aiheesta ja hyvin paljon samoja ajatuksia kuin itsellänikin. Vastustaja tottakai vaikuttaa Jokereitten peliin ja on saanut sitä sotkettua omalla taktisella osaamisellaan paljon enemmän mitä aikaisemmilla kausillaan. Mutta tällä kaudella on niin isoon osaan peleistä tultu jo täysin takki auki huonolla asenteella, että siinä ei ole millään pelitavoilla ollut enää mitään merkitystäkään. Ja tämä toistunut nopealla arviolla 90% peleistä ennakkoon huonompia joukkueita vastaan.

Kyllähän siellä oli aivan selkeä taktiikka Jokereillakin kauden aikana olemassa. Sitä ei vaan joukkue toteuttanut kuin todella satunnaisesti ja siinä mennään aika pitkälti mun silmissä valmentajan vastuualueelle. Myöskään valmennus ei keksinyt lääkkeitä vastustajien taktisiin muutoksiin tai ylipäätään yleistyneeseen vastustajien paineistamiseen. Kovan paineen alta pois tuleminen vaatii tottakai paljon henkilökohtaista taitoa, mutta myös yhteispeliä, jossa myös kovan paineen alla pystyy ketjukaverit tarjoamaan syöttösuuntia pois paineen alta. Syöttösuuntien tarjoamisessa Jokerit oli taas läpi kauden aivan sysipaska. Liian usein oli tarjolla vain 0 tai 1 syöttösuuntaa kiekollisella pelaajalle, kun niitä pitäisi AINA olla vähintään 1-2 ja mielummin 2-3. Syöttösuunnan tarjoamiseen et tarvitse edes kädellisiä pelaajia vaan oikea-aikaista liikkumista ja yhtenäistä selkeää pelitapaa. Se mitä tapahtuu kiekolle syötön vastaanoton jälkeen, on sitten enemmän henkilökohtaista taitoa, mutta jos niitä syöttösuuntia ei ole alunperinkään, en mä ainakaan osaa ensimmäiseksi osoittaa syyttävää sormea kädettömiin pelaajiin.

Jalosen potkimininen olisi ihan täysin perusteltavissa oleva asia tämän kauden flopin jälkeen. Jalosen pitäminen päävalmentajana on myös täysin perusteltavissa. Koko nykyisen valmennustiimin jatkaminen nykymuodossaan ensi kaudelle taas ei voi, eikä saa olla mikään vaihtoehto. Toi valmennustiimi näytti kyvyttömyytensä tällä kaudella ja päävastuun siitä kantaa tietysti Jalonen päävalmentajana, jonka pitää joko poistua tai osoittaa tarvitsemansa muutokset valmennustiimiin, jotta sama konttaaminen ei jatku ensi kaudellakin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Toi todella kyyninen näkökanta on toki ihan täysin ymmärrettävä, mutta mä en vaan ihan tipu samaan koulukuntaan. Ei Jokereitten mestaruus ole kovin todennäköinen, mutta mä pystyn silti kannattamaan sitä joukkuetta. Ei SaiPankaan mestaruus Liigassa ole kovin todennäköinen ja niilläkin on kohtuullisen uskollisia kannattajia. Sama kuin monen ulkomaisen sarjan kakkostason joukkueilla. Tottakai se on silti tavoitteena aina. Mulle myös lätkämatseissa käyminen ja pelien seuraaminen on ensisijaisesti viihdettä ja mukavaa ajankäyttöä. Siinä vaiheessa, kun se viihteen taso on huono tai kannattamani joukkue pelaa jatkuvasti kuin märkä rätti, kärsii se henkilökohtainen viihteen näkökulma aika paljon ja mä alan kuluttamaan vähää aikaani mielummin asioihin, jotka ovat hyvää viihdettä. Jokereitten kohdalla hyvä viihde ei ole mulle edes synonyymi menestykselle. Vaikka mestaruutta ei tulisi, mä haluun nähdä jäällä joukkueen, joka pelaa logolleen asenteella, yrittää viimeiseen asti ja tekee mitä tehtävissä on sen sijaan, että katselee tota tän kauden jatkuvaa muniinpuhaltelua. Jos ei niitä kiinnosta niin miksi mua pitäisi kiinnostaa? Mulle se on noin yksinkertaista. Ja siihen viihtyvyyteen vaikuttaa aika ratkaisevasti se valmentajan työpanos miten hän saa joukkueensa suorittamaan jäällä. Jalonen ei ole siinä onnistunut kovin hyvin... Ja tämä ei edelleenkään tarkoita sitä, että antaisin KurriVuoriselle synninpäästön, vaan myös Jalonen floppasi tällä kaudella pahasti.
En mä mielipidettäni lokeroisi noin ehdoitta kyyniseksi. Enemmän koen sen olevan realismia pohjautuen kirjoituksessani luettelemiini perusteluihin.

Kuten totesitkin kuulumme tässä asiassa hieman eri koulukuntaan miten oman joukkueen merkityksen kannattajan näkökulmasta koemme. Mulle KHL on hieman sama asia kuin F1, jossa mestaruuden voi voittaa muutama talli ja loput ovat mukana alleviivaamassa näiden huippujen erinomaisuutta. Viihdettähän sekin on -eikä siinä mitään väärää ole- mutta itselleni sellaisen kilpaurheilun ytimestä puuttuu jotain oleellista. En myöskään lähtisi suoraan vertailemaan Saipa/Liiga komboa Jokerit/KHL komboon. Jos Saipa onnistuu ulkomaalais-skouttauksessaan täydellisesti ja onnistuu nostamaan junioriakatemiastaan huippujunioreita on sen mahdollisuus mestaruuteen monta astetta todennäköisempi kuin jos Jokerit tekisivät saman KHL:ssä. Mulle mahdollisuus voittaa on kaiken keskiössä. Jos se sarja jossa oma joukkue suorittaa tekee sen mahdottomaksi, on se sama kuin tikkataulussa napakympin kohdalla olisi numero seitsemän. Kivahan siihen seiskaankin on osua varsinkin jos se heitto on ollut suorituksena täydellinen. Tottakai mä Jokereiden kannattajana toivon, että se tikka osuu keskelle, mutta siitä saatava tulos ei tyydytä.

Ettei jää epäselväksi niin ymmärrän hyvin sinun näkökulmasi enkä pyri sitä vähättelemään ja/tai väittämään omaani paremmaksi. Toisinaan toivoisin, että pystyisin suhtautumaan siihen täysin samalla tavalla kanssasi. Jokaisella on oikeus käydä tai olla käymättä matseissa ja kannattaa seuraa parhaaksi näkemällään tavalla.

Mitä tulee Jaloseen ja valmennustiimiin niin hyvin samoilla linjoilla @Cobol :n kanssa. Helminen ja Hantta ulos ja uutta verta sisään. Sivutuotteena saattaisi pelitapa modernisoitua.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heikollekin joukkueelle hyvä valmentaja saa kuitenkin pelitavan laitettua selkärankaan, jota he sitten toteuttavat omien taitojensa rajoissa. Tällä kaudella pelitapaa voisi kuvailla satunnaiseksi ja epäselväksi...
Siinäpä se miksi Jalosta ei tulisi pitää.

Ammattilaisjääkiekko on perimmiltään viihdettä. Tän kauden Jokerit on viihdyttäneet enimmäkseen vastustajan faneja. Se myös näkyy Arenan yleisömäärissä, että Jalosen Jokerit ei ollut kunnossa oleva tuote. Tuota on ihan turha katsella juhlakautta, koska jo etukäteen tietää pieleen menevän.

Nähdäkseni Jokerien on luovuttava ajatuksesta, että vain ex-maajoukkue luotsit kelpaa. Rajoittaa turhaa valikoimaa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ettei jää epäselväksi niin ymmärrän hyvin sinun näkökulmasi enkä pyri sitä vähättelemään ja/tai väittämään omaani paremmaksi. Toisinaan toivoisin, että pystyisin suhtautumaan siihen täysin samalla tavalla kanssasi. Jokaisella on oikeus käydä tai olla käymättä matseissa ja kannattaa seuraa parhaaksi näkemällään tavalla.

KHL:n ongelmista ollaan pitkälti samaa mieltä. En mä näe Jokereiden mahdollisuuksia mestaruuteen kovin suurina. Tai siis itse asiassa häviävän pienenä. Mutta pienenä urheiluromantikkona se pienikin mahdollisuus on parempi kuin ei ollenkaan mahdollisuutta. Mä näen siinä tikkataulun napakympissä sen tikan kärjen kokoisen kympin alueen. Sen lisäksi KHL itsessään vienyt monia asioita pois, minkä takia itsekin Jokereita aina kannattanut, joten näillä kausilla isoin syy enää käydä peleissä on puhtaasti viihtyminen ja ajanviete, jolloin se joukkueen suoritus ja itse pelin viihdyttävyys illasta toiseen on keskiössä. Yleinen mielenkiinto laskenut selvästi, mutta pelin viihdyttävyyden takia jaksanut käydä katsomassa pelejä. Tosin tällä kaudella enää yhden käden sormilla lasketteva määrä, vaikka kausikortti olikin taskussa. Liigassa oli aika paljon laaja-alaisempaa se mielenkiinto ympärilläkin pyöriviin tekijöihin kuin nyt enää KHL:ssä. Mennyt vaan yleisesti enemmän kuvainnoillisesti siihen suuntaan, että jos asuisin New Yorkissa, niin kivahan se olisi Rangersin pelejä käydä katsomassa viihteen takia, vaikka se Rangersin koko kauden menestys ei olisikaan se ykkösjuttu. Mutta sen jokailtaisen viihdepaketin pitää kuitenkin olla kunnossa, että siellä hallissa olisi mielekästä käydä katsomassa niitä pelejä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Siinäpä se miksi Jalosta ei tulisi pitää.

Ammattilaisjääkiekko on perimmiltään viihdettä. Tän kauden Jokerit on viihdyttäneet enimmäkseen vastustajan faneja. Se myös näkyy Arenan yleisömäärissä, että Jalosen Jokerit ei ollut kunnossa oleva tuote. Tuota on ihan turha katsella juhlakautta, koska jo etukäteen tietää pieleen menevän.

Nähdäkseni Jokerien on luovuttava ajatuksesta, että vain ex-maajoukkue luotsit kelpaa. Rajoittaa turhaa valikoimaa.

Bingo. Joku tuolla yllä totesi, että pelitapa oli hyvä, mutta vastustajat tekivät vain vähemmistä paikoistaan enemmän maaleja. Voi kun se olisikin ollut niin. Jokerit ei nimenomaan luonut minkäänlaisia maalipaikkoja koko kaudella ja vastaavasti ylivoimahyökkäyksiä ropisi omiin jatkuvalla syötöllä. Jalosen Jokerit ei ollut mitään muuta kuin onneton roiskija. Hanlonkin peluutti viihdyttävämpää kiekkoa.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha. Huikean elo-syyskuun jälkeen on sitten tultu tähän, eli mielestäni otsikon aiheen nosto on ajankohtainen. Mennään kovaa vauhtia kohti aikaista exitia ekalla rundilla. Olisiko projektivalmentajalla mahdollisuus tuoda jotain mikä ratkaisisi kokovartalokipsin?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jaaha. Huikean elo-syyskuun jälkeen on sitten tultu tähän, eli mielestäni otsikon aiheen nosto on ajankohtainen. Mennään kovaa vauhtia kohti aikaista exitia ekalla rundilla. Olisiko projektivalmentajalla mahdollisuus tuoda jotain mikä ratkaisisi kokovartalokipsin?
Joo justiinsa näin. Pistetään kerralla koko pakka sekasin.

Jalonen ei ole ansainnut potkuja niin kauan, kun joukkue osaa puolustaa hyvin ja niin se on tehnytkin viime aikoina. Hyökkäyksen kipsiä voisi koittaa avata ketjumuutoksilla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jaaha. Huikean elo-syyskuun jälkeen on sitten tultu tähän, eli mielestäni otsikon aiheen nosto on ajankohtainen. Mennään kovaa vauhtia kohti aikaista exitia ekalla rundilla. Olisiko projektivalmentajalla mahdollisuus tuoda jotain mikä ratkaisisi kokovartalokipsin?

Samaa mieltä. Laajennan mielipiteeni vielä niin, että niin kauan kun Jokerit pelaa suomalaisilla valmentajilla ja ylipäänsä mukana on mitään täkäläistä valmennustietoutta, niin se ei tule koskaan esittämään tässä sarjassa yhtään mitään lokakuun jälkeen. Kondis loppu hyvissä ajoin ja vastustajat pyyhkineet pelikirjallakin persettä since 2014. Suomalainen valmennus on vitsi. Ihan huumorijengiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisiko projektivalmentajalla mahdollisuus tuoda jotain mikä ratkaisisi kokovartalokipsin?

Ainoa tapa, millä tulosta saataisiin, olisi edes 50 prosenttia KHL:n huippujoukkueiden nettopelaajabudjetista. Kaikki muu on lässyttämistä siinä mielessä, että jos ei ole taitoa, sitä ei yksinkertaisesti ole. Jaloselle 45 miljoonan euron joukkue.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo justiinsa näin. Pistetään kerralla koko pakka sekasin.

Jalonen ei ole ansainnut potkuja niin kauan, kun joukkue osaa puolustaa hyvin ja niin se on tehnytkin viime aikoina. Hyökkäyksen kipsiä voisi koittaa avata ketjumuutoksilla.

12 matsia ja 12 pistettä joulukuun alusta lähtien. 24 tehtyä maalia. Tarvitaan jokin iso muutos, mä näen siinä mahdollisuuden jos nimenomaan pistetään pakka sekaisin ja koitetaan jollain uudella tavalla kairata voittoja. Iso riski mielestäni että Jalosen tyylillä mikään ei muutu vaan loppuun asti mennään juuri näin ja se on 4-0 pleijareissa. Joka ilta vastustajat pelaa vähän paremmin kun kausi etenee ja me on jääty syksyn systeemeihin.

Me saadaan jokainen ilta itkeä huonoja vihellyksiä, ylärimoja ja loukkaantumisia. Ehkä dumareista itkemiseen käytetty energia kuvaa vaan sitä toivottomuuden tilaa missä ollaan kun mikään ei vaan onnistu kivikovia vastustajia vastaan.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainoa tapa, millä tulosta saataisiin, olisi edes 50 prosenttia KHL:n huippujoukkueiden nettopelaajabudjetista. Kaikki muu on lässyttämistä siinä mielessä, että jos ei ole taitoa, sitä ei yksinkertaisesti ole. Jaloselle 45 miljoonan euron joukkue.

No se on tietysti totta että illasta toiseen palolat osoittavat että he eivät ole KHL-tasoa, eikä siinä mitään, mutta jotenkin ne yhden-kahden ketjun jengit onnistuu sitten meitä vastaan voittamaan trapilla ja vastahyökkäyksillä?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Samaa mieltä. Laajennan mielipiteeni vielä niin, että niin kauan kun Jokerit pelaa suomalaisilla valmentajilla ja ylipäänsä mukana on mitään täkäläistä valmennustietoutta, niin se ei tule koskaan esittämään tässä sarjassa yhtään mitään lokakuun jälkeen. Kondis loppu hyvissä ajoin ja vastustajat pyyhkineet pelikirjallakin persettä since 2014. Suomalainen valmennus on vitsi. Ihan huumorijengiä.
Siinä mielessä samaa mieltä, että haluaisin nähdä Skudran joskus Jokereiden valmentajana. Siinä on juuri sellainen vittupää, joka ei katso yhtäkään huonoa suoritusta läpi sormien. Mutta tuetaan Jukkaa niin kauan, kun tämä toimii koutsina.

12 matsia ja 12 pistettä joulukuun alusta lähtien. 24 tehtyä maalia. Tarvitaan jokin iso muutos, mä näen siinä mahdollisuuden jos nimenomaan pistetään pakka sekaisin ja koitetaan jollain uudella tavalla kairata voittoja. Iso riski mielestäni että Jalosen tyylillä mikään ei muutu vaan loppuun asti mennään juuri näin ja se on 4-0 pleijareissa. Joka ilta vastustajat pelaa vähän paremmin kun kausi etenee ja me on jääty syksyn systeemeihin.
Siinähän ei ole mitään riskiä, että runkosarjaa ollessa 10 peliä jäljellä otetaan uusi koutsi sisään? Kyllä sen vaihdoksen olisi pitänyt tapahtua paljon aikaisemmin. Nyt pelaajat ovat sisäistäneet systeemin, mutta ainoastaan maalintekotehokkuus on jättänyt pistesarakkeeseen toivomisen varaa. Ja kyllä tästä illasta näki, että jonkinlainen vanne siellä kiristää jokaisen pelaajan päätä (varsinkin Palolan), koska pelaaminen ei näyttänyt luonnolliselta ja rennolta toisin kuin syksyllä. Pari voittoa tuohon alle, niin johan näyttää taas paremmalta ja voidaan jättää tämä ketju rauhaan toivottavasti lopullisesti.

Siitä toki voi antaa Jukalle kritiikkiä, että ennalta heikompia vastaan joukkue on lähtenyt vajavaisella asenteella. En tiedä kuinka tiukka auktoriteetti Marjamäki on valmentajana, mutta en lähtökohtaisesti odota kovin paljoa parannusta tämän asian suhteen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ainoa tapa, millä tulosta saataisiin, olisi edes 50 prosenttia KHL:n huippujoukkueiden nettopelaajabudjetista. Kaikki muu on lässyttämistä siinä mielessä, että jos ei ole taitoa, sitä ei yksinkertaisesti ole. Jaloselle 45 miljoonan euron joukkue.

Jalonen ei osannut tehdä yhtään mitään sillä 45 miljoonan jengilläkään ja tuloksena fudut. Täällä tehdään asiat ihan perustavalla tavalla päin vittua kaikessa valmentautumiseen liittyvässä kun Jokerit pelaa joka vuosi parhaat pelinsä elo-syyskuussa kun muut vielä treenaavat ja sen jälkeen ei tapahdu enää yhtään mitään. Jokainen ukko Kettereriä luk.ottamatta vittuun sieltä, ja ulkomaalaisia osaajia tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
No se on tietysti totta että illasta toiseen palolat osoittavat että he eivät ole KHL-tasoa, eikä siinä mitään, mutta jotenkin ne yhden-kahden ketjun jengit onnistuu sitten meitä vastaan voittamaan trapilla ja vastahyökkäyksillä?
Näinpä. Materiaalin taakse ei voi piiloutua mitenkään. Meillä on selvästi KHL:n paremman puoliskon materiaali per nyt, mutta valmennus ei saa siitä yhtään mitään irti ja kahden pelaajan jengejäkin vastaan ollaan ihan kusessa tolla vitun viivehinaamisella ja suomipaskalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No se on tietysti totta että illasta toiseen palolat osoittavat että he eivät ole KHL-tasoa, eikä siinä mitään, mutta jotenkin ne yhden-kahden ketjun jengit onnistuu sitten meitä vastaan voittamaan trapilla ja vastahyökkäyksillä?

Jokerien taitotaso ei ole KHL:ssä edellä noin 20 joukkueen ykkösen taitotasoa. Toissa ottelussa CSKA ja tänään Magni, molemmissa Jokerit sai sen verran laatupaikkoja, että 4-6 pistettä olisi pitänyt tulla. Vaan ei tullut. Ja sama ongelma on vaivannut.

Katsomalla pelejä on helppo huomata, että Jokerit tarvitsee liian monta laatupaikkaa per maali, kun verrokkina on muut KHL-joukkueet. Syksyllä niiden viisikkopuolustaminen on vähän mitä sattuu, joten Jokerit juhlii. Mutta heti kun viisikkopuolustaminen on kunnossa, Jokereille tulee ongelmia.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Höpöhöpö näille puheille, että Jokerit tarvitsee 45 miljoonan budjetin pärjätäkseen. Jokereilla on kuitenkin valtava etu tuossa, että se vetää niin suomalaisia kuin muitakin ei-venäläisiä joukkueeseen. Mestaruuteen sen 45miltsii ehkä vaatii mutta 12 pistettä 12 matsista on heikko suoritus vaikka miten budjetteja vertailisi. Ei niitä Kovalchuckkeja ja Datsuykkeja löydy sitä paitsi kuin yhdestä jengistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Höpöhöpö näille puheille, että Jokerit tarvitsee 45 miljoonan budjetin pärjätäkseen. Jokereilla on kuitenkin valtava etu tuossa, että se vetää niin suomalaisia kuin muitakin ei-venäläisiä joukkueeseen. Mestaruuteen sen 45miltsii ehkä vaatii mutta 12 pistettä 12 matsista on heikko suoritus vaikka miten budjetteja vertailisi. Ei niitä Kovalchuckkeja ja Datsuykkeja löydy sitä paitsi kuin yhdestä jengistä.

Kommentoin sen verran, että kertaan mitä kirjoitin:

Ainoa tapa, millä tulosta saataisiin, olisi edes 50 prosenttia KHL:n huippujoukkueiden nettopelaajabudjetista.

Tuloksella voidaan tarkoittaa montaa asiaa. En suinkaan tarkoita mestaruutta, vaan suhteellisen vakiintunutta konferenssin 2. kierroksen paikkaa ja suunnilleen joka kolmas vuosi konferenssifinaalia.

Nykyresursseilla Jokerit on päässyt kerran toiselle kierrokselle, jossa on pudonnut vailla mahdollisuuksia. Se että Jokerit on olllut joka kerta playoffeissa, on jo ellei erinomainen, ainakin hyvä saavutus KHL-tasolla minibudjetilla. Tämä on faktisesti se tausta, jolla Jokerien valmennusta tulee arvioida.

Ei Verstappen tai Hamiltonkaan voittaisi kisaakaan, jos tallin kuskien budjetti olisi 10-20 prosenttia huipputalleista. Sillä sokeudella mitä tällä palstalla näkee, vika olisi Verstappenin ja Hamiltonin, ei resurssien.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Höpöhöpö näille puheille, että Jokerit tarvitsee 45 miljoonan budjetin pärjätäkseen. Jokereilla on kuitenkin valtava etu tuossa, että se vetää niin suomalaisia kuin muitakin ei-venäläisiä joukkueeseen. Mestaruuteen sen 45miltsii ehkä vaatii mutta 12 pistettä 12 matsista on heikko suoritus vaikka miten budjetteja vertailisi. Ei niitä Kovalchuckkeja ja Datsuykkeja löydy sitä paitsi kuin yhdestä jengistä.
Ryssäjengeillä on ulkomaalaiskiintiöt ja se tosiaan tasoittaa hommaa aika paljon kun heillä ei paria joukkuetta lukuunottamatta mahdollista kasata parasta mahdollista saatavilla olevaa jengiä vaan ainoastaan paras mahdollinen saatavilla oleva ryssäjengi. Nää Magni ja ZSKA häviöt ei sinänsä olekaan ongelma jos pelkästään materiaaleja mitataan, mutta ne kuvaavat ihan hyvin koko helahoitoa. Ihan ok, mutta lopussa tulee joka ilta turpaan kaikilta, ja prosenttipaska ei tuota yksilöiltä mitään. Se toimii silloin kun ollaan pahassa kusessa, mutta silloin kun ollaan se parempi osallistuja mukana olevista, niin homma kääntyy itseään vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös