Chicago Blackhawks 2016–2017

  • 234 841
  • 960

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Paluu voittokantaan, loistavan esityksen jälkeen, Sabresin kustannuksella. Kanelta jälleen loistelias vierailu lapsuudenkaupunkiin, kannattamaansa joukkuetta vastaan. Showtime namutteli ihan kivan börsän ja tuo syöttö Anisimovin maaliinkin oli sitä tuttua.

Ottelu päättyi siis lukemiin 5-1, maalit Hartmanille, Hossalle, Toewsille, Anisimoville sekä Kanelle. Mahdollisuuksia oli pistää kymppi tauluun, toki ottelun kulku olisi muuttunut varmasti rajusti, mutta paikkoja oli kyllä todella moneen maaliin. Vähän kuten viime yönäkin, mutta tänään maaleja tehtiin paikoista. Toki Sabres näytti erittäin väsyneeltä todella tylyn ottelurupeaman johdosta, mutta oli se kuitenkin pitkälti myös vieraiden hyvyyttä.

En jaksa tarkistaa, mutta onkohan tässä pariin viikkoon tullut kirjoitettua viestiä, jossa olisin haukkunut tätä uutta nimellistä ykkösketjua. En tiedä onko se Toewsin tason selkeä nostaminen vai tekeekö Panik sekä Schmaltz siitä noin toimivan, mutta puhdasta viihdettä tuo kolmikko esittää käytännössä jokaisessa vaihdossa. Toews voittaa järjestäen jokaisen kaksinkamppailun tällä hetkellä, Panik hämmentää, taklaa, laukoo ja tekee maaleja jatkuvasti ja Schmaltz pelaa todella isolla itseluottamuksella. Viimeisissä otteluissa se potentiaali on noussut esiin ja kyllä tuossa jätkässä piilee järkyttävä potentiaali. On jo mun papereissa täyttänyt Teräväisen saappaat kevyesti, vaikka otanta on pieni.

"Kidline" pelaa kanssa todella kivaa lätkää. Voi morjens tuo Hartman. Unohtui viime yöltä mainita tappelu, kun puolusti omiaan. Tänään maali ja todella vahvaa pelaamista. Vähän tuntuu, ettei tuo jätkä välillä edes tajua itse sitä kuinka hyvä on. Ennen kautta uskoin hänestä tulevan maksimissaan hyvä kolmosketjun energiapelaaja, mutta tuossakin jätkässä on top-6 potentiaalia. Niin kuin Panikissakin ja Schmaltzissa.

Viime aikoina tuo peli on näyttänyt siltä, että en tiedä haluanko edes nähdä deadline-hankintaa, vaikka olisihan se kiva saada joku Sharp kolmosketjuun viilettämään. Haluaisin kuitenkin mielummin jonkun sentterin, jos joku täytyy hommata, sillä ei tuo Krüger ihan säväytä kädellisten keskellä. Kero voisi olla ihan ok, mutta vähän turhan kokematon. Tietysti Schmaltzin voisi istuttaa siihen kolmosen keskelle, mutta mä en halua, että tuota ykköstä rikotaan. Niin kivan näköistä.

Tiistaina Wild.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Noteerataan sen verran että Twitterissä käveli vastaan mukava tilasto; Kane koko organisaation jaetulla 4. sijalla yli 20 maalin kausissa 10 kaudellaan, tasoissa Denis Savardin kanssa. Edellä Larmer, Hull ja Mikita.

Kanella ei kauttakaan NHL:ssä jolloin olisi jäänyt alle tuon 20 maalin rajapyykin, vaikka oli lockouttia sun muuta loukkaantumista. Jossain ollut puhetta tuosta "parhaimman" amerikkalaisen jääkiekkoilijan tittelistä, niin aikalailla ylös Mr. Showtime nousee. Tästähän saisi helposti kivat argumentit kasaan jos aletaan oikeasti laittamaan Kanea Modanon, Hullin ja muiden kanssa järjestykseen.

Mutta asiaan. Tiistaiyön peli Wildia vastaan. Tulee varmasti erilainen matsi kuin Oilersia ja Sabresia vastaan. Kovalla jalalla ja itseluottamuksella näyttävät Minnesotan kaverit pelaavan, sen mitä nyt olen heidän matseistaan nähnyt. Saas nähä miten onnistuu; tällä kaudella ei onneksi kuitenkaan series sweeppiä WIld saa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ja onhan tuo Scott Darling aivan huikeassa torjuntakunnossa. Darling on päästetyissä maaleissa liigan nelonen 2.19 ja torjuntaprosenteissa peräti kakkonen 0,928. Siinä taisi tulla Chicagolle kymmenes peräkkäinen voitto Buffalosta. Ja Kane on ainoa USA:ssa syntynyt pelaaja joka on tehnyt vähintään 20-maalia kaikilla kymmenellä kaudellaan rookie kaudesta lähtien. Nyt on tekemisessä hyvä balanssi, mielenkiinnolla mennään Minnesotaa vastaan.
 

mehupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mason ego
Kova päänahka viime yöltä, kun Wild kaatui vieraissa 5-3. Ykkösketju käsittämättömässä vireessä Kapteenin (3+2) johdolla: Schmaltz 1+2 ja Panik 1+1. Toivottavasti joku pelin katsonut ehtii avaamaan lisää ottelun kulusta. Maistui tulos ja Toewsin tehoilu sen verran kovasti, etten malttanut olla hehkuttamatta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Pahoittelut voimasanasta, mutta aivan saatanan upea vierasesitys St. Paulissa. Tasaviisikoin käytännössä suvereenia hallintaa koko ottelun ja jos ylivoima kulkisi tulostaululla eikä alivoimalla olisi käynyt nähtyä paskaa tuuria, niin loppulukemat olisivat olleet vielä suotuisammat. No, 2010-luvun mestaruuksien takana on ollut suvereeni pelaaminen tasaviisikoin ja sitä tuo joukkue tällä hetkellä tekee.

Ottelu päättyi siis lukemiin 5-3. Maalit Toewsille, Schmaltzille sekä Panikille. Niin, Kapteeni teki kolme. On se aivan jäätävässä iskussa, mutta pyhä sylvi mikä matsi Schmaltzilta. Kyllähän sen potentiaalin tiesi jo ennen kauden alkua, mutta miten voi kahden viikon visiitti Rockfordissa tehdä itseluottamukselle noin paljon hyvää? Toewsin ohella ottelun paras pelaaja, molempia kokoonpanoja arvioitaessa. Älkää pliis siirtäkö keskelle, jos ei ole aivan pakko, sillä tuossa kolmikossa kera Panikin on jotain niin siistiä tällä hetkellä. Vähän kyllä pelottaa lähteekö Panik sooloilemaan kesällä ja rahastamaan, toivottavasti ottaisi vielä sen alennuksen, jolloin pääsee uudestaan pelaamaan Toewsin kanssa ja ottamaan edelleen Hall of Fame-maanmiehestä oppia.

Mutta viisikkopelaamiseen vielä. Kaikki ovat samalla sivulla, kemiat ovat alkaneet muodostua ja onnistumiset ruokkivat jatkuvasti. Jokainen jätkä liikkuu, puolustaa ja pelaa joukkueelle, jopa kakkosketju oli kohtalainen omiin yöllä. Todennäköisesti jossain vaiheessa se slumppi vielä kevään aikana tulee, mutta kyllä tässä joukkueessa on taas potentiaalia mennä päätyyn asti, jos otteet ovat tuommoisia keväällä. Edelleen se Hanzal kolmosen keskelle.. Vaikka tuo "Kidline" onkin ollut aivan törkeän hyvä, mutta vielä ei ole Hinostrozan ja Keron vuoro minun mielestäni.

Jos joukkueen huonoimmat pelaajat ovat Marcus Krüger sekä Dennis Rasmussen, ollaan oikealla tiellä.

Q:lle myös uran 400. voitto Blackhawksin peräsimessä.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jostain syystä tämän kauden aikana on ollut hyvin vaikea innostua Blackhawksin pelaamisesta. Pitkään näytti siltä, että paletti on melko sekaisin ja erityisesti kapteenin hiihtäminen yössä tuki tätä näkyä vahvasti. Vähän kuin varkain joukkue onnistui kuitenkin pisteitä napsimaan ja pitämään hyvät asetelmat läntisessä konferenssissa.

Pari kuukautta on jo näyttänyt paljon paremmalta niin kokonaisuutena, kuin myös kapteenin osalta. Tämän lisäksi nuorten pelaajien esitykset rohkaisevat katsomaan horisonttiin hieman optimistisemmin. Hartman ja Schmaltz ovat esittääneet otteita, jotka ovat auttaneet unohtamaan Andrew Shawn sekä Teuvo Teräväisen jättämät aukot. Kempny, Kero ja Hinostroza ovat myös kehittyneet kauden mittaan kelpo tekijöiksi omille tonteilleen.
Tyler Motte pelasi lupaavasti ennen loukkaantumistaan, mutta loukkaantumisen jälkeen palattuaan kentille on löytänyt itsensä farmista Rockfordin riveistä, jossa ei oikein kenelläkään ole kulkenut koko kauden aikana. Motte voidaan kuitenkin vielä nostaa siihen nuorten pelaajien listaan, joilla voi olla vielä annettavaa NHL:n puolella vaikkakin sitten vähän pienemmässä roolissa. Eikä pidä unohtaa Gustav Forslingia, jolla on potentiaalia kiekollisena pakkina vielä vaikka mihin. Mikään yllätys nyt ei ole, että puolustuspelaaminen NHL-tasolla antaa vielä odottaa.
Organisaation tasolla näyttäisi olevan pullat ihan hyvin uunissa, vaikka mikään mestarisuosikki numero yksi Blackhawks enää olekaan. Tällä kertaa kuitenkin toivoisin Bowmanin pitävän sanansa ja jättävän isommat liikkeet keväällä tekemättä. Ensi kesän varausvuoroja nyt tuskin halutaan muutenkaan kovasti antaa pois, kun varaustilaisuus pidetään kotihallissa.

Hyvin on mennyt myös Chicagon varauksilla junnupuolella. Erityisesti NCAA:ssa on organisaatio hyvin edustettuna ja sieltä voisi muutaman pelaajan nostaa esille.

Dylan Sikura (2014 6. kierroksen varaus) on pienikokoinen hyökkääjä, joka on monen mielestä tällä kaudella nostanut omaa tasoaan eniten Chicagon nuorista lupauksista. Iskenyt Northeasternin joukkueessa mukavat tehot 19+30=49 32 ottelussa. On NCAA:n pistepörssissä siellä ihan kärkipäässä.

Luc Snuggerud (2014 5.kierroksen varaus) on todennäköisesti Forslingin jälkeen lupaavin puolustaja organisaatiossa. 21-vuotias Snuggerud on tehnyt myös tuhoisaa jälkeä sieltä pakin tontilta. On 11 maalillaan NCAA:n takalinjojen ahnein maalintekijä ja puolustajien pistepörssissäkin neljäntenä.

John Hayden (2013 3. kierros) on Yalen kapteeni ja pelannut erittäin vahvaa kautta. Isokokoinen hyökkääjä on mm. Scott Powersin mukaan ehkä kaikista Chicagon prospekteista tällä hetkellä lähinnä haastamassa Blackhawksin pelipaikoista ensi kaudelle. 27 peliä 18+12=30 tehoilla.
Yliopiston puolelta voi nostaa vielä muutaman nimen kuten Matt Iacopelli, Anthony Louis, Dennis Gilbert ja Fredrik Olofsson, joilla on ollut myös ihan hyvä tekemisen meininki omissa joukkueissaan tällä kaudella.

CHL:n puolella edustus on edelleen melko vähäinen, mutta yksi nimi on yliste muiden. Alex DeBrincatin tahti on ollut tälläkin kaudella murhaava. DeBrincatin tehoja OHL:ssa eivät enää voi yksin selittää pelaaminen McDavidin tai Stromen rinnalla. Toki niistäkin on ollut apua, mutta tällä kaudella pisteitä on napsunut entistä kovemmalla tahdilla. 51 peliä, 51 maalia ja 107 pistettä on tällä hetkellä kasassa. Kolme peräkkäistä 50 maalin kautta OHL:ssa on saavutus jo sekin. Nähtäväksi jää pystyykö DeBrincat koskaan NHL:n puolella tekemään merkittävää tulosta? Otteet ovat kuitenkin nyt lupaavat.

OHL:ssa Graham Knott on pelaamassa selvästi viime kautta paremmin ja WHL:n puolella samaa voi sanoa Radovan Bondran kohdalla. Molemmat pelaajat ovat muuten tulleet kaupatuksi toiseen joukkueeseen tämän kauden aikana. Ja mainittakoon nyt vielä, että vuoden 2015 draftin viimeisenä pelaajana huudettu John Dahlström on latonut WHL:ssä Medicine Hat Tigersin riveissä lähes piste per ottelu tahdissa menemään.

Ja kiitos vielä palstan ahkerille ahertajille! Vaikka enää ei vanha jaksa kirjoitella, niin kyllähän tänne aina tulee taparikollisena yhä vaan kurkittua. Toivotaan hyvää kevättä vaan kaikille!
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kevät alkaa lähestymään, kun vanhat parrat alkavat heräilemään. Toki lunta täällä Etelä-Suomessakin taitaa olla enemmän kuin koko talvena yhteensä, mutta kalenterin mukaan siirtotakaraja lähestyy ja runkosarja lähenee loppuaan.

Mukava viesti @secord :lta, joka pitkälti tiivisti omat ajatukseni koko kaudesta, joskin sopivalla hinnalla minä yhden sentterin markkinoilta naaraisin vahvistukseksi, ehkä myös laitahyökkääjänkin. En viitsi tähän Blackhawksin puolelta lähtevää vastinetta avaamaan, joka minua tyydyttäisi, koska muut palstan jäsenet tulisivat nauramaan. Eli todellakin, Bowman kiltti:

Joukkue tuntuu olevan hyvässä balanssissa tällä hetkellä ja edelleen nuoria joukkueessa vilisee. Kaikki he tarvitsevat pudotuspelikokemusta, jotta tuo core voi vielä kilpailla sen muutaman vuoden. Jos sieltä Hanzalia tai Sharpia saa käytännössä ilmaiseksi, niin go for it, mutta älä lähde kilpailemaan muiden joukkueiden kanssa.

Ajattelin itse myös piakkoin väsätä laajemman kattauksen noista prospecteista ja heidän kausistaan, secord ottikin edellä jo muutamaan lahjakkuuteen kiinni.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
@Lico tiivistikin MIN-CHI matsin jo hienosti. Uusi ykköskenttämme oli tuossa pelissä pitelemätön ja on ollut sitä jo useammassa pelissä aiemminkin. Kyllähän tuo taisi olla kauden paras kiekkopeli mitä on tullut katsottua. Olisi kyllä kiva tietää mikä kapteenia vaivasi yli puolet tästä kaudesta, sen verran velttoa oli hänen alkukauden tekemisensä. Ja kas kumma kun kapteenimme heräsi pelaamaan omalla tasollaan niin meistä tulikin yhtäkkiä erittäin vaarallinen joukkue. Yhdistettynä tietenkin sillä että junnut ovat ottaneet jopa odotuksiakin suurempia harppauksia peliinsä jo tällä kaudella. Panik latoo myös elämänsä kautta, maalivahtipeli toimii ja puolustus on parempi kuin vuosiin.

Mahdollisista rental pelureista: edullinen kokenut centteri menisi tuomaan syvyyttä tuolle osastolle kolmoseen.
Huhuissa velloneita nimiä ovat olleet mm. Tomas Vanek, Patrick Eaves ,Martin Hanzal, Radim Vrbata, Patrick Sharp.

Amulla vastaan asettuvat kojootit Arizonasta.

Elämme jänniä aikoja:)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@Lico Olisi kyllä kiva tietää mikä kapteenia vaivasi yli puolet tästä kaudesta, sen verran velttoa oli hänen alkukauden tekemisensä.

Olisi tosiaan kiva saada tietää. Huhuja on liikkunut, että Toews olisi loukannut World Cupissa selkänsä ja tästä syystä meno oli pitkään niin tahmeaa. Toisaalta kyse voi olla hyvinkin inhimillisestä syystä eli puhtaasti itseluottamuksesta. Toews on ihminen siinä missä muutkin ja kun mikään ei oikein onnistu, niin kentällä se alkaa näkymään puristamisena ja epäröimisenä. Välillä tuntui siltä ettei Toews olisi osunut, vaikka vastustaja olisi pelannut ilman maalivahtia. Onnistumiset ruokkivat sitten itseluottamusta ja pelaamiseen tulee se tietty rentous sekä rohkeus. En todellakaan tiedä mistä on kysymys, mutta pääasia että nyt kulkee!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lähes poikkeuksetta lähtökohtaisesti kovemman ottelun jälkeen Blackhawksilla on vaikea syttyä seuraavaan otteluun, jos vastustaja ei ole ihan sieltä kärkipäästä, aamuyöllä se todettiin uudestaan. Puolustuspelaaminen oli todella heikkoa eikä Crawfordin tekemistä hirveästi avitettu, mutta onneksi joukkueen hyökkäyspeli kulkee tällä hetkellä siihen tahtiin, ettei vastustajalle riitä kolme maalia voittoon. Kuusi kertaa viimeisessä kahdeksassa ottelussa Blackhawks on tehnyt vähintään viisi maalia, joka kielii kyllä kemioiden parantumisesta. Oikealla suunnalla edelleen ollaan.

Arizona Coyotes kävi siis vierailemassa United Centerissä ja otti takkiin numeroin 6-3. Maalit Schmaltzille, Hartmanille, Rozsivalille sekä Hattrick Kanelle. Ensimmäinen kerta since 1997, kun Blackhawks-pelaaja tekee peräkkäisissä otteluissa hattutempun, toissa yönä oli Kapteenilta ja tänään oli Showtimen vuoro.

Schmaltz ja Toews vähän heikoimmillakin otteilla kaksi pistettä kumpainenkin, jos siis vertaa noihin muutamaan edelliseen otteluun, kun ovat olleet ylivoimaisia. Hossa oli pirteä tänään ja Hartman myös, 15 maalia täyteen hänellekin.

Hjalmarsson oli aamujäiltä pois jonkun vaivan vuoksi, puki kuitenkin otteluun kuuden muun puolustajan kanssa. Ilmeisesti vaiva on kuitenkin sen verran vakava, että jätti ottelun kesken ja Niklaksen kunto tarkistetaan tänään uudestaan. Toivottavasti ei tule pidempää poissaoloa, joskin Forsling saisi erinomaisen näyttöpaikan, jos Q uskaltaa ja no, jos vähän pidempi sairasloma tulee eteen, niin LTIR:n hyödyntäminen, anyone?

Todennäköisesti van Riemsdyk pelaa liikaa Niklaksen mahdollisen poissaolon aikana ja jokainen kannattaja jälleen haukkuu hyvin pelanneen Trevorin. Onneksi Niklas on kuitenkin semmoinen soturi, että pidemmänkin saikun jälkeen lienee heti täydellisessä pelikunnossa nollaamassa vastustajia.

Seuraavaksi joukkuetta testataan tosissaan. Sunnuntaina ensin Blues ja trade deadlinen jälkeen hallitseva mestari saapuu vierailulle.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hartmania katselin Minnesota pelissä ja kyllä siinä on kova seppo vääntämään myös laitatilanteissa, voittaa sielläkin usein tilanteita. Erittäin monipuolinen kaveri kun kädetkin ovat noin pehmeät myös viimeistelytilanteissa. Schmaltz on jo nyt rohkeampi kiekollisena kuin mitä Teuvo oli, huikea kehityskaari myös hänellä ja mikä upea viimeistely Arizona pelissä kapun täydellisen tarjoilun päätteeksi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks hankki Tomas Jurcon Detroitista kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan. Tässä vaiheessa täytyy ihmetellä millä tavoin tämä kauppa vahvisti joukkuettamme...
Hinostroza lähti Rockfordiin.
Stan B on kuitenkin tarkkaillut Jurcoa jo useamman vuoden, että jotakin potentiaalia hän tuossa kaverissa kai näkee.

Tuossapa Jurcon datat, eli todennäköisesti nelosen jarruksi hankittu.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Nyt toivotaan sitten että maisemanvaihdos huippujoukkueeseen antaa Jurcolle niitä avaimia takaisin, jotka hän on hukannut uransa alkuaikoina. Varovainen peukku tälle. Kokoa, skilliä ja kontribuutiota, kunhan pääsee systeemiin hieman kiinni. Saattaa pelata ilmeisesti jo Bluesia vastaan.

Meidän poikien meno näyttää nyt kohtuu hyvältä ja roolitukset saatu toimivaksi. Kapteeni heräsi kun tosipelit lähestyy, Patty taistelee toisesta perättäisessä Art Rossista, Panikille pinna joka toiseen matsiin, Shmaltz & Hartman. Myös Kempnystä diggaan kovasti.

Fun Times!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Katsokaahan vaan, niin Jurco onnistuu Chicagossa. Uusi joukkue, Hossan siipien suojaan, uutta vaihdetta silmään ja Bowman näyttää jälleen nerolta tässä diilissä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Blackhawks hankki Tomas Jurcon Detroitista kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan. Tässä vaiheessa täytyy ihmetellä millä tavoin tämä kauppa vahvisti joukkuettamme...
Hinostroza lähti Rockfordiin.
Stan B on kuitenkin tarkkaillut Jurcoa jo useamman vuoden, että jotakin potentiaalia hän tuossa kaverissa kai näkee.

Tuossapa Jurcon datat, eli todennäköisesti nelosen jarruksi hankittu.

Nyt toivotaan sitten että maisemanvaihdos huippujoukkueeseen antaa Jurcolle niitä avaimia takaisin, jotka hän on hukannut uransa alkuaikoina. Varovainen peukku tälle. Kokoa, skilliä ja kontribuutiota, kunhan pääsee systeemiin hieman kiinni. Saattaa pelata ilmeisesti jo Bluesia vastaan.

Katsokaahan vaan, niin Jurco onnistuu Chicagossa. Uusi joukkue, Hossan siipien suojaan, uutta vaihdetta silmään ja Bowman näyttää jälleen nerolta tässä diilissä.

En muista kirjoitinko jopa tähän ketjuun, mutta vähän on tullut tuolla HFBoardseilla kirjoiteltua vajavaisella englannilla ja muistan joskus toivoneeni, että Bowman kokeilisi Tomas Jurcoa tuossa Marian Hossan kovassa koulussa, josta nyt Panik myös nousee ihan uusiin parrasvaloihin. Varovainen peukku, mutta kyllä mä ihan innokkaana odotan kevättä ja varsinkin ensi kautta, jos ja kun Jurco maltillisen jatkon saa. Toivottavasti maisemanvaihdos tekee hyvää.

Valitettavasti tai ei, niin näyttää siltä, että tuo pienikin cap space jätetään tämän kauden bonuksien varalle, jottei kaikki siirry ensi kauden cappiin. Blackhawksilla oli muistaakseni varmoja bonuksia jo lähes miljoona ja Panarinin Schedule A-bonukset ovat n. 99,9% varmuudella saavutettu eli vajaa kaksi miljoonaa on ensi kaudelle tulossa bonuksia. Siitä jos imaisee edes kolmasosan tälle kaudelle, niin se on jo kova juttu ensi kautta ajatellen.

@Henkka , @Shard , @teude tai muut Detroitin kannattajat: mikä Jurcon "projection" oli varausvuonna ja antaisitteko scouting reportin vaikkapa viime kauden ja tämän kauden perusteella missä mennään ja mihin siellä potentiaalia on? Statsit osaan itse katsoa, mutta jotain sieltä taustalta olisi mukava tietää.

***

Case Shalunov alkaa saada jo hauskoja piirteitä, ilmeisesti Maxim saattaakin tehdä loikan jo tänä keväänä. Viikko sitten oli käytännössä varmaa ettei niin tapahdu. Shalunovin agentti on kyllä mielenkiintoinen herrasmies, jos olette seuranneet tätä keissiä. Toivottavasti vaihtaa agenttia ja nopeasti.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Schmaltz - Toews - Panik
Panarin - Anisimov - Kane
Jurco - Krüger - Hossa
Hartman - Kero - Desjardins

Hjalmarssonista ei vielä tietoa, mutta ei saapunut treeneihin. Kuten myös Tootookaan.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
@Henkka , @Shard , @teude tai muut Detroitin kannattajat: mikä Jurcon "projection" oli varausvuonna ja antaisitteko scouting reportin vaikkapa viime kauden ja tämän kauden perusteella missä mennään ja mihin siellä potentiaalia on? Statsit osaan itse katsoa, mutta jotain sieltä taustalta olisi mukava tietää.
[Niinimaa]Jurcossahan on paljon hyviä aihioita.[/Niinimaa]. Iso, nopea ja taitava, voisi olla täydellisen kiekkoilijan prototyyppi. Siksi hintakin oli suht hyvä vaikka ura menee miten menee. Jotain on tapahtunut kuitenkin kauden 13-14 jälkeen. Silloin Detroitin playoffputki oli kuilun partaalla, ja isot pojat loukkaantuneina. Jurco nousi shown puolelle ja näytti erittäin lupaavia otteita. Otti Tatarin, Nyquistin ja Sheahanin kanssa joukkueen reppuselkään ja oli mukana hienossa nousussa viivan yläpuolelle. Kauden jälkeen taivas oli avoinna ja odotukset korkealla, mutta jotain tapahtui. Jurco ei päässyt enää peliin sisälle ja tuntui lähinnä surffailevan hyödyttömänä. Vaikea muistaa hyvää peliä Jurcolta viime kausina. Todella harmaata ja näkymätöntä menoa. Vastuu pieneni kausi kaudelta ja tällä kaudella nuo harvat pelit, missä on esiintynyt, ovat kuluneet nelosessa. Chicagossa saa varmasti paremman paikan läpimurrolle, kun ympärillä on hyvä joukkue.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
FTB!

Record on edelleen voittamaton, kun sekä Kapteeni että Showtime pistävät kiekon samassa ottelussa verkkoon samassa ottelussa, sinceennytmuistaenkätwitteriäkerkeäavaamaantarkistaakseniasian. 4-2 Kaljun nuottilaumaa päihin, maalit Toewsille, Kanelle, Anisimoville sekä Kerolle. Hartmanille ykköstähti kiitos, jos ei jo annettu. Taas ottelun lopussa semmonen blokki, notta alta pois.

Hjalmarssonin poissaolo näkyi heti, kun van Riemsdykin peliaika kasvoi. Ei hyvä, ei ollenkaan.

Keskiviikkona Penguins, sitä ennen trade deadline. En usko, että sieltä ketään tulee, toki joku Boyle olisi kiva tuohon kolmosen keskelle, jolloin Krüger ei tappaisi Hossan ja toisen laitahyökkääjän peliä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto kairattiin vaikka väkisin Bluesilta. Jurco pelaili varmaan samaan tapaan kuin aiemminkin tällä kaudella. Eipä vielä säväyttänyt allekirjoittanutta muuten kuin viemällä Hinostrozan pelipaikan. Toivoisin Hartmanin kolmoseen Jurcon tilalle ja Kero kolmosen keskelle. Kumiukko Darling pelasi varamiehen roolissaan jälleen hienon matsin. Desjardins oli myös pirteä ja Duncan Keith saalisti uransa pisteen numero 500.

EDIT: Kun Hanzal meni Minnesotaan, niin uskon ettei meidän treidit ole vielä tässä.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hassuja kommentteja pelaajasta, joka sai kaksi jääharjoitusta ja kuten tiedämme, Blackhawks ei pahemmin treenaile fläppitaulun kanssa, vaan kuviot ovat kaikille etukäteen selvät. Mm. Hinostroza antoi kauden alussa kommentteja tuosta kuinka vaikeaa on liittyä muonavahvuuteen, kun joukkueen rungolla on kuviot jo hallussa.

Mun mielestä Jurco pelasi oikein hyvin. Näytti kiekollista osaamistaan, ajoi maalille ja osoitti vähän kemiaakin Hossan kanssa. Marcus Krüger siinä keskellä se turhake oli.

Jos joku Jurcosta Panikin kaltaista fyysistä pelaajaa halusi, niin sitä ei Tomaksesta saa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Michal Rozsival ($650k) sekä Jordin Tootoo ($700k) ihastuttavat sekä vihastuttavat vielä ensi kaudellakin. Toki molemmat jäänee Vegasin poimittaviksi, mutta tuskinpa.

Ja kuten tuli aikaisemmin tähän ketjuun todettua, nyt Ryan Hartman voidaan ja tullaan suojaamaan. Puhtaasti laajennusdraftiin liittyviä liikkeitä.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kaikkea hullua sitä joutuukin tekemään yhden Hartmanin takia. Eiköhän olisi ollut mitään viisaampaa reittiä tehdä tuota.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Pierre LeBrun‏Varmennettu tili@Real_ESPNLeBrun 3 min3 minuuttia sitten
Pending UFA d-man Johnny Oduya is indeed heading to Chicago. Waiting to hear more details.

Ei ole kyllä ollut Oduyan vuosi, mutta jospa tuo virkiäisi palattuaan Chicagoon. Tosin eivät nämä palaajat viime vuosina ole kummoisia näyttäneet. En jotenkin jaksa innostua, mutta aika näyttää. Ja mitäköhän meni vastineeksi?
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Jatkanpa yöllisiä mietteitäni: halvalla tuli Oduya. Vaihdossa lähti sai hyökkääjä McNeill ja ehdollisesti neljännen kierroksen varausvuoron 2018. Stars vielä maksaa Oduyan palkasta puolet.

McNeill ei koskaan oikein saanut mahdollisuutta Chicagossa, vaikka Hogsissa meni lujaa. Hyvä, että saa kokeilla muualla. Oikeastaan toivon, että Pokkakin pääsisi yrittämään jonnekin muualle, tässä puoleltani varmaan Suomi-lisää mukana.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oduya takaisin kotiin. Erittäin tärkeä lisä puolustukseen paikkaamaan mahdollisia loukkaantuneita. Nyt voidaan siirtää TVR poppariosastolle pysyvästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös