Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 707
  • 17 029

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Jeff Skinner ehkä jollain tapaa voidaan laskea tuollaiseksi, mutta ei nyt mitään megaluokan romahdusta häneltäkään.

Minun mielestäni Laine vaikuttaa nyt sellaiselta pelaajalta joka tullee pelaamaan ison osan urastaan tuollaisen kategorian pelaajana joita nyt ovat esimerkiksi Malkin, Crosby, Ovechkin, McDavid, Kane ym.

Eli ihan kirkkaimman supertähtikategorian pelaaja. Joukko johon kuuluu vain harvat ja valitut.

Olenko ihan yksin ajatukseni kanssa, että Laineella olisi mahdollisuus (vihdoinkin) olla kauan puuttunut Eric Lindroosin manttelinperijä? Meinaan kun tuohon pakettiin saadaan vielä voimaa ja ilkeyttä ja pienen kaukalon tilannetajua lisättyä, niin aika pysäyttämättömästä jyrästä tullaan puhumaan tappavan tarkan laukauksen lisäksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olenko ihan yksin ajatukseni kanssa, että Laineella olisi mahdollisuus (vihdoinkin) olla kauan puuttunut Eric Lindroosin manttelinperijä? Meinaan kun tuohon pakettiin saadaan vielä voimaa ja ilkeyttä ja pienen kaukalon tilannetajua lisättyä, niin aika pysäyttämättömästä jyrästä tullaan puhumaan tappavan tarkan laukauksen lisäksi.
No minun mielestäni aika erilaisista pelaajista kumminkin puhutaan, mutta se on vain minun mielipiteeni.

Tai jos Laine rupeaa tappelemaankin vielä kaiken lisäksi, niin ehkä sitten.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Mietityttää vaan se että minkä verran Matthews saa valitsijoiden mielissä etumatkaa seuraavista syistä johtuen A) Toronton ykkössentteri B) Pohjois-amerikkalaisuus.

Onhan Laineellakin toki puolellaan omat aseensa jotka vetoavat ihmisiin, mutta mutta... katotaan nytten, eipä tuo toisaalta ole kuin yksi maljakko vaan mikä tuosta jaetaan.

Varmasti saa etumatkaa noilla, mutta sen verran mitä minä pohjois-amerikkalaista kulttuuria tunnen, niin juurikin näille mies-miestä vastaan kamppailuille annetaan (ehkä suhteettomankin) suuri painoarvo rapakon toisella puolella. Jos Matthews onkin juuri nyt nyt yhden hyvin pienen naksun Laineen edellä (mm. mainitsemistasi syistä johtuen), niin tämän matsin klaaraamalla tilanne kääntyy (mielestäni) päinvastaiseksi. Toki marginaalit ovat niin pienet, että oikeusmurhaa tuskin tulee tapahtumaan, päätyipä tulokaspysti kummalle tahansa!
 

F#21

Jäsen
Matthews taitaa vieläkin pelata 5vs5 peliä kahden muun tulokkaan kanssa (Hyman & Brown), joka varmasti näkyy parhaiten tuossa missä kohti kenttää Babcock laittaa miehet kentälle. Eli jo tästä syystä aloittaa enemmän vastustajan päädystä. Varmasti vaikuttaa myös hyökkäystehoihin.

Ei mulla muuta, jatkakaa...
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
No minun mielestäni aika erilaisista pelaajista kumminkin puhutaan, mutta se on vain minun mielipiteeni...

Toki ovat (varsinkin vielä tässä vaiheessa) erityyppisiä pelaajia.. en nyt tarkoittanutkaan ihan yksi yhtee vertausta sillä tavalla.. Laine vaan on jo nyt (minulle) osoittanut, että tarvittavaa ilkeys-faktoria oin vielä reservissä tulevaisuutta silmälläpitäen. Ei kaihda kaksinkamppailuja jne.. Mielestäni nyt tällä kaudella on joutunut sillä saralla hiukan vielä pidättelemään, että on pysynyt pelin sisällä. Mutta kun tuohon lisätään ne vielä puuttuvat kilot (voiman muodossa) ja nopeus ja pelitilannetaju alkaa muutenkin tulla luonnostaan selkäytimestä, niin aikamoisesta paketistä puhutaan. Minun vaatimaton veikkaus on, että Laine tulee tulevaisuudessa tekemään vielä nykyistäkin monipuolisemmin maaleja, nousten myös enemmän sota-alueella, koska voimaa ja kokoa siihen riittää. Laineella on niin järkyttävän nopeat kädet/laukaus, että hän pystyy tekemään tuhojaan varsinkin tuolla, missä sekunnin sadasosakin ratkaisee.

Niin ja lisättäköön vielä sellainen kommentti, että Iso-Eric oli kyllä niin poikkeuksellinen paketti, ettei (mielestäni) hänelle ole löytynyt kaikkien näiden vuosien aikana manttelinperijää pelityylinsä puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Olenko ihan yksin ajatukseni kanssa, että Laineella olisi mahdollisuus (vihdoinkin) olla kauan puuttunut Eric Lindroosin manttelinperijä? Meinaan kun tuohon pakettiin saadaan vielä voimaa ja ilkeyttä ja pienen kaukalon tilannetajua lisättyä, niin aika pysäyttämättömästä jyrästä tullaan puhumaan tappavan tarkan laukauksen lisäksi.

Vaikea nähdä että Laine yhtäkkiä muuttaisi pelaajatyyppiään niin rajusti, että voisi puhua Eric Lindros maisesta pelaajasta. Ovechkin on lähempänä tuota pelaajaatyyppiä kuin mitä Laine tulee ikinä olemaan, eikä Ovechkinkaan ole lähimainkaan yhtä fyysinen pelaaja kuin mitä Lindros oli, ilkeydestä puhumattakaan.

Laineella menee aika hyvin muutenkin ihan nykyiselläänkin, että ei siellä kannata hirveästi lähteä muutoksia hakemaan. Treeniä ja kokemusta lisää, niin homma menee automaattisesti parempaan suuntaan jos vaan terveyttä riittää. Ja kun nykyinenkin taso on jo noinkin hyvä, niin mitähän se on sitten kun esim tulokassopimus loppuu? Tai vaikka 5 vuoden päästä?
No turhapa noita on nyt miettiä. Nauttii hommasta tässä ja nyt. Tulevaisuuden tapahtumat tulevat kyllä sitten aikanaan, miettii ja murehtii niitä tai ei.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
P-Amerikkalaisessa mediassa on viime aikoina kovasti yritetty löytää tilastoja, jotka tukisivat sitä näkemystä, että Matthews on parempi pelaaja. Tehtävä on vain vaikea, kun Pate johtaa Austonia niin pisteissä kuin tehotilastossakin. Nyt esim TSN:n toimittaja Scott Cullen ja NHL.com ovat vetäneet mukaan laukaisutilastot, joissa Matthewsin voi nähdä olevan parempi. Vaan eipä nuo analyysit kauhean objektiivisilta vaikuta, kun samassa yhteydessä jätetään täysin huomioimatta se, että Matthewsilla on huomattavasti enemmän hyökkäyspään aloituksia 5vs5 tilanteissa. Matthewsin % tässä noin 63 ja Laineen 55. Se on suuri ero ja kertoo siitä, että Babcock antaa Austonille selkeästi enemmän "suojattuja minuutteja" kuin mitä Pate saa. Pate on itseasiassa aloittanut peliä useammin omassa päädyssä kuin Auston, vaikka Austonia yleisesti pidetään enemmän kahdensunnan pelaajana. Tällä on automaattisesti vaikutusta noihin vetotilastoihin.

Ja tästä huolimatta Patella on siis paremmat tehotilastot (9 vs 3).

Pisteitä vertailtaessa kannattaa huomioida muitakin seikkoja kuin se mistä pelaajat vaihtonsa aloittavat. Matthews on keskushyökkääjä ja hoitaa aloitukset, joten tuollaista 41-45% teholla aloittavaa tulokasta säästellään oman pään aloituksissa. Kadrin ketju hoitaa noista ison osan ja lisäksi Bozak ihan sen takia, että on joukkueen paras aloittaja, vaikka ketjunsa onkin ollut suhteellisen heikko omaan päähän. Matthews on pelannut koko kauden kahden tulokkaan kanssa, joista toista voi sanoa korkeintaan kolmosketjun pelaajaksi. Connor Brown todennäköisesti pelaa uransa kakkos- tai kolmosketjussa. Babcock on todella säästeliäästi peluuttanut Nylanderia Matthewsin kanssa. Matthewsin ketjun peli hyökkäyspäässä on ihan erilaista jos Matthewsin vierellä on Nylander tai Marner, kuten tällä kaudella on muutamaan kertaan nähty. Babcock kuitenkin haluaa että Matthews johtaa omaa ketjuaan ja hajoittaa nuo junnut eri ketjuihin, koska jokainen luo jo itsessään uhan hyökkäyspäässä. Matthewsin ketju ei silti varsinaisesti ole saanut kovin helppoja minuutteja, vaan Babcock ja vastustajat ovat yleensä päästäneet Bozakin ketjun helpommalla vastakkain peluutuksella.

Laine on pelannut Scheifelen ja Littlen ketjuissa, jotka oletettavasti Winnipegin tapauksessa aloittavat enemmän omasta päästä. Toisaalta tuossa ketjussa on yksi kokenut ja Scheifelen kohdalla tehokas NHL keskushyökkääjä vierellä. Toki Little on tainnut pääosin olla se keskushyökkääjä, kun on ollut ehjänä. Samoin Laine on pelannut hyvin paljon Ehlersin kanssa, joka tällä hetkellä pelaa hyvää kautta ja on vuoden verran NHL pelejä pelannut sekä sitä kautta kokeneempi kuin esimerkiksi Nylander. Laine on myös saanut hieman enemmän peliaikaa tähän asti ainakin siltä osin mitä olen noita seuraillut. Laine on pelannut n. minuutin verran enemmän per peli.

Erohan tällä hetkellä tulee isolta osin siitä että Laine on tehnyt 4 pistettä tyhjiin, kun Matthews on tehnyt 0. Laine johtaa kakkossyöttöjä 12 - 7 ja se ainakin omasta mielestäni kertoo osittain siitä kuinka paljon Matthewsin ketjukaverit saavat aikaan 5vs5 pelissä. Matthews on myös pelannut melkein koko kauden kakkos yv:ssä, koska Marnerin ketju on ollut tehokkaampi yv:llä. Tulevaisuudessa pelaavat todennäköisesti samassa yv ketjussa.

Kyllähän näitä seikkoja ja selityksiä voi heitellä suuntaan tai toiseen. Tässä kuitenkin verrataan kahta todella huikeaa pelimiestä ja vaikea näitä on objektiivisesti laittaa mihinkään aivan selkeään 1. - 2. järjestykseen.

Hyytyneet ja hyytyneet, mutta Alexandre Daigle voisi olla lähimpänä vastaavaa. Ja kai Svitov, Chistov voidaan jollain lailla laskea hyytyneiksi lupauksiksi. Pat Falloon ehkä menee myös jollain tasolla tähän.

Lahjattomat harjoittelee ei enää toiminut 90-luvulla ja sekä Daigle että "Fat Balloon" eivät olleet ahkerasta harjoittelusta tunnettuja. Mutta nämäkin esimerkit ovat kaukaa eikä ehkä lainkaan verrainnollisia.

Lisäisin listaa myös Jimmy Carsonin, joka aloitti uransa loisteliaasti ja vaipui sitten keskinkertaisuuteen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Matthews taitaa vieläkin pelata 5vs5 peliä kahden muun tulokkaan kanssa (Hyman & Brown), joka varmasti näkyy parhaiten tuossa missä kohti kenttää Babcock laittaa miehet kentälle. Eli jo tästä syystä aloittaa enemmän vastustajan päädystä.

Niin ja toinen syy voi olla se, että Matthewsin aloitusprosentti ei ole järin huikea, kuten ei ole nuorilla pelaajilla yleensäkään.

Pointti oli kuitenkin se, että on luonnollista, jos Matthewsin laukaisutilastot ovat Lainetta paremmat, kun herra pääsee hyökkäyspäädyssä peliä aloittamaan paljon enemmän. Eniten koko joukkueesta.

Erohan tällä hetkellä tulee isolta osin siitä että Laine on tehnyt 4 pistettä tyhjiin, kun Matthews on tehnyt 0. Laine johtaa kakkossyöttöjä 12 - 7 ja se ainakin omasta mielestäni kertoo osittain siitä kuinka paljon Matthewsin ketjukaverit saavat aikaan 5vs5 pelissä. Matthews on myös pelannut melkein koko kauden kakkos yv:ssä, koska Marnerin ketju on ollut tehokkaampi yv:llä. Tulevaisuudessa pelaavat todennäköisesti samassa yv ketjussa.

Niin, mistäköhän se mahtaa johtua, ettei Matthewsilla ole niitä tyhjiin tehtyjä pisteitä? Mahdollisesti siitä, ettei ole puolustamassa johtoa kriittisillä hetkillä ja Laine on? Auston on pelannut yv:llä yli 144 minuuttia tällä kaudella, Laine 148, joten en nyt kauhean suurta eroa näe tässäkään.

Rehellisesti sanottuna ei niistä Matthewsin Calder-valintaa puoltavista kommenteista jää käteen oikein muuta kuin paskat ketjukaverit -argumentti. Sinällään on kyllä totta, ettei kukaan Laineen ketjukavereita päittäin vaihtaisi Matthewsin vastaaviin, mutta on myös huomattava, että Toronton joukkueesta löytyy vaarallisia ketjuja kolme kappaletta, eikä vastustaja kykene peluutuksen kautta pimentämään Matthewsin ketjua. Ja minusta on kyllä ihan outoa puhetta puhua jostain vastustajien parhaita ketjuja vastaan peluutuksesta Matthewsin ketjun osalta, jos puolustava rooli peluutuksen kautta on näinkin pieni.
 
Joe Juneau laskettiin tulokkaaksi kaudella 92-93 ja teki pisteet 32+70=102 (edellisellä kaudella pelasi 14 ottelua)

Toiseksi paras kausi tuotti 72 pistettä. pelasi toki yli 800 ottelua mutta ei yltänyt pisteissä kummoisiin lukemiin
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä tuossa uusimmassa 10 pelin koosteessa (hokinaittiiii) laineelta nähdään vähän lindrossmaistakin kiekon suojailua. Pysähtyy kiekon kanssa, antaa jonkun tulla taklaamaan ja lähtee toiseen suuntaan (edelleen kiekon kanssa). Muutenkin molemmat vähän diiselin mutta vahvan näköisiä, vaikka ei sinänsä mitään hitaita.. Voihan se olla, että kun tämä juniori ikäinen pelaaja muutaman vuoden vielä reenaa, niin voi olla aika pirun vahvasta tyypistä kyse.

Minusta tässä ei ole sitä pelkoa ilmassa hirveästi, mihin joku viittasi, että yhtäkkiä vaan onnistuminen loppuu.. *koputetaan nyt varulta silti puuta*, että Laine nyt ylisuorittaisi. Kaveri on eliittiä ja pystyy ihan perus omalla pelillä hötkyilemättä tekemään näitä teholukemia tauluun. Kyllähän asiantuntijat ennakoivat tätä jo ennen kautta ja viime Liiga kauden aikana, että todella kovasta pelaajasta on kyse, ja oikeasti harvinaisesta tapauksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Esitin kysymyksen. Noh, miksi ei ole tyhjiin tehtyjä pisteitä?

Se on katsos Laineen vihaajien mielestä jotenkin huono asia, että mies laittaa pelin ratkaisevalla hetkellä murhaavalla osumatarkkuudella kiekon tyhjän maaliin, ja täten varmistaa joukkueelle täydet 2 pistettä, mitkä auttavat joukkueen menoa pudotuspeleihin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Teemu Selänne teki tulokaskaudellaan 76 maalia ja 132 pistettä, eikä sen jälkeen päässyt kuin pari kertaa hikisesti yli 50 maalin ja sadan pisteen. Onkohan tuo joku ennätys, että tulokaskauden maalimäärä on 24 maalia parempi kuin seuraavaksi parhaan kauden maalimäärä.
Teemu, tuo jääkiekon Shirley Temple.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Erohan tällä hetkellä tulee isolta osin siitä että Laine on tehnyt 4 pistettä tyhjiin, kun Matthews on tehnyt 0. Laine johtaa kakkossyöttöjä 12 - 7 ja se ainakin omasta mielestäni kertoo osittain siitä kuinka paljon Matthewsin ketjukaverit saavat aikaan 5vs5 pelissä.

Ensimmäinen kohta johtuu siitä, että monipuolisen Laineen uskaltaa laittaa jäälle silloin kun puolustetaan johtoa, toisin kuin Matthewsin, joka on melko yksipuolinen hyökkäyspään pelaaja. Nuo kakkossyötöt kielivät samantyylisestä asiasta: Laine saa kakkossyöttöjä koska on usein kääntämässä peliä omalta alueelta. Tämä johtuu siitä että Laine loistavana kahden suunnan pelaajana saa paljon vastuuta oman pään aloituksissa. Tämän lisäksi kakkossyöttöjä tulee hyökkäysalueella voitettujen laitakamppailujen seurauksena, johon taas köykäinen Matthews ei pysty.
 

Snagari

Jäsen
Se on katsos Laineen vihaajien mielestä jotenkin huono asia, että mies laittaa pelin ratkaisevalla hetkellä murhaavalla osumatarkkuudella kiekon tyhjän maaliin, ja täten varmistaa joukkueelle täydet 2 pistettä, mitkä auttavat joukkueen menoa pudotuspeleihin.
Ei lasketa. Kuten ei lasketa kakkossyöttöjäkään. Ykkössyöttöjä ei taida mokoma saadakkaan, ei ainakaan yhtä paljon kuin Matthews. Maalitkin vähän niin ja näin jos syöttäjänä joku hyvä pelaaja, koittais Hymanin ja Brownin kanssa.

Haluaisin tosiaan tietää miksi se on Laineelle huono asia, että on luotettavampi pelaaja puolustamaan johtoa kuin Matthews? 4 pistettä tyhjiin ja se on nyt se minkä takia Matthewsin "pitäisi" johtaa pisteissä, mutta ei johda. Plus ketjukaverit ja kakkossyötöt.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän se varmaan koville ottaa, kun ei ole mitään kättä pitempää tilastojen muodossa, jolla Matthewsin paremmuuden voisi todistaa. Sitten pitää turvautua kaikkeen muuhun, kuten vähättelyyn, sarkasmiin ja mielikuviin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kovista ihme hyytymisistä tulee omien punttituloksien lisäksi mieleen Cheechoo: Eliteprospects.com - Jonathan Cheechoo (EP pelaajasivulle linkki)
Winnipegissä on kyllä aihiot tollaiselle modernille versiolle Legion of Doomista. Wheeler 195cm,Scheifele 190cm, Lowry 195cm. Wheeler/Scheifele sopisivat pelipaikoiltaan täydentämään ketjua, kun taas Lowry on noista kaikista se jyyräävin pelaaja joka kaataa kentällä ukkoa kuin keilaa.
Wheelerin tehot ovat muuten hyytyneet kun ei ole päässyt Scheifelen kanssa niin paljon pelaamaan ja ennustan Laineen vetävän vähintään pinna per peli kauden lopun mikäli saa pelata tämän rinnalla.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tämä Laineen tyhjien maalien arvostelu on kyllä aika naurettavaa. Jokainen voi koittaa vetää kiekkoa NHL-tason puolustajan ollessa iholla tyhjään maaliin 40-50 metrin päästä. Mielestäni Matthewsilla on ihan yhtälailla ja vielä helpompia maaleja tehty maalinedusripareista puolityhjään rysään. Ja mikä ihmeellistä, näitä maaleja käytetään esimerkkinä Matthewsin loistavasta sijoittumisesta ym. peliälystä, kun taas Laine kenties vielä suorituksen päätteeksi saa vain paskaa niskaansa. Toisaalta, ei Lainetta varmaan kiinnosta hirveästi mitä mieltä muut hänen maaleistaan ovat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Teemu Selänne teki tulokaskaudellaan 76 maalia ja 132 pistettä, eikä sen jälkeen päässyt kuin pari kertaa hikisesti yli 50 maalin ja sadan pisteen. Onkohan tuo joku ennätys, että tulokaskauden maalimäärä on 24 maalia parempi kuin seuraavaksi parhaan kauden maalimäärä.
Teemu, tuo jääkiekon Shirley Temple.

En tiedä, mutta eikös tää nyt ole moneen kertaan todettu, että se 92-93 oli poikkeuksellinen kausi muutenkin NHL:ssä. Oli heikkoja laajennusjoukkueita, joita pystyi murskaamaan, jos vaan intoa riitti. Kuten nyt tulokkaalla, jo miehen iässä olevalla, oli. Otteluitakin pelattiin 84, eli pisteitä oli mahis mättää vielä enemmän (keskimäärin se noin 3p).

Aika hyvin kuvastaa, että uusina jengeinä tulleet Ottawa ja San Jose keräsivät 84 ottelussa peräti 24 pistettä. Molemmat päästivät noin neljäsataa maalia (Ottawa 395, SJS 414) ja seuraavalle kaudelle tilanne jo muuttui. Lisäksi Selänne pelasi tuossa Smythe -divisioonassa, joka oli maalimääriltään selvästi runsaslukuisin. Alexander Mogilny mätti myös lähes samat tehot toiseksi heikoimmassa divarissa. Seuraavalle kaudelle Jets vaihtoi divisioonaa todella paljon puolustavampaan Centraliin. Ja siitä eteenpäin mentiin kohti dead puck eraa.

Ensimmäinen haaste NHL:ssä on aina toipua fyysisesti edeltävästä kaudesta. Selänteellä ei sitä ongelmaa tulokaskaudella ollut. Siitä hyötyy valtavasti, jos tulee vähän kokeneempana liigaan. Vrt. Panarin, vaikka nykypäivän esimerkkinä. Vielä suurempi haaste on toipua mestaruuskaudesta. Sitä lepoa kun vain on vähemmän.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mites muuten nämä matchupit, joita Matthews on joutunut kohtaamaan? Olen ymmärtänyt, ettei Matthews ole ihan vastustajan parhaita vastaan pelannut säännöllisesti. Jos jollakin on vähän enemmän otantaa Toronton peleistä, niin osaa varmaan vastata.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Esitin kysymyksen. Noh, miksi ei ole tyhjiin tehtyjä pisteitä?
Leafs on tehnyt tällä kaudella muistaakseni yhden maalin tyhjiin ja muutenkaa Babcock ei tykkää omalta alueelta roiskimisista tyhjiin, kun siinä on aina omat riskinsä. Ja kyllä, Matthews pelaa niitä viimeisiä minuutteja ihan yhtälailla kuin lainekin. Suosittelen oikeasti katsomaan kyseisen herran pelejä ja varsinkin puolustustyöskentelyä..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kaikista merkittävintä Laineen kohdalla on koko kaudella ollut tuo kehittyminen paremmaksi kauden edetessä. Alkukaudesta oli vaikka mitä advanced stattia, jolla miehen tasoa pystyttiin kritisoimaan. Tietyt tasakenttäluvut numerot oli huonoja, vaikka maaleja tuli, pääosin ylivoimalla. Nyt nuokin numerot ovat kääntyneet parempaan päin. Esimerkiksi Jetsin offensiivisesta kahdeksikosta alkaa olla jo parhaat puolustukselliset numerot, mm. alhaisin GA/60, vaikka alkukauden numerot painavat keskiarvoja vielä rajusti alaspäin. Pisteet per peliaika tasakentin on samoissa kuin Scheifelella jengin toiseksi parhaana ja ylivoima huomioiden sitten paras ja NHL:n 9. paras.

Jos Matthewsiin vertaa, niin en ole huomannut tällaista kehitystrendiä. Matthews on ollut alusta lähtien aika liki sama robotti, mikä on nyt. Joten ne ennustukset Laineen mittaamattomasta potentaalista ovat toteutumassa. Kukaan meistä ei vielä tiedä missä se katto menee.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Täysin väärä ketju puhua Auston Matthewsista, ei tarvitse kyllä kenenkään kaivella mitään tilastoja minkä perusteella kaveri olisi parempi kuin Laine. Sen kertoo jo Hyman ja Brown sekä vaativampi pelipaikka.

Mathewsia voi vertailla Sceifeleen, Barkoviin ja Kopitariin. Ensi kaudella sitten Crosbyyn.

Lainetta puolestaan voi vertailla Wheeleriin, Marneriin ja muihin laitureihin.
 

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Laine on nyt jaetulla 14. sijalla alle 19-vuotiaana tehdyissä pisteissä:

1. Dale Hawerchuk 103
2. Sidney Crosby 102
3. Steve Yzerman 87
4. Jimmy Carson 79
5. Wayne Gretzky 69
6. Bob Carpenter 67
7. Brian Bellows 65
8. Bep Guidolin 64
9. Jeff Skinner 63
9. Nathan MacKinnon 63
11. Ted Kennedy 60
12. Trevor Linden 59
13. Phil Housley 57
14. Don Gallinger 52
14. Dan Quinn 52
14. Ryan Nugent-Hopkins 52
14. Patrik Laine 52
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös