Mitä pelejä pelaat juuri nyt?

  • 242 312
  • 1 545

Harjantai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kutkuttaisi kyllä ihan perkeleesti tuo uusi Resident Evil. Näyttää pitkästä aikaa oikeasti kuumottavalta tapaukselta.

Kyllä siinä jännitettävää oli, vaikka en kehtaa myöntää, että ois ihan pelottanu. Kuumotusta oli ja hyvä peli se oli kaiken muun, paitsi tunnusmusiikin osalta. Mutta ehkä silti odottasin alennuksia, jos on epäilyksiä pelin suhteen.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tuli Civ 6 ennakkotilattua aikanaan ja kyllähän se ajanvietettä joksikin aikaa tarjosi ja tulee tarjoamaan jatkossakin, kunhan taas innostuu pelistä, viimeistään seuraavan isomman DLC:n yhteydessä. Jotain tuosta peruspelistä kuitenkin puuttuu. Sama tuntuma oli toki Civ 5:kin yhteydessä, kun aikanaan tuli sekin ostettua. Gods and Kings ja Brave new world kuitenkin toivat siihen paljon lisää tekemistä ja sai minut pelaamaan peliä ilman modeihin kulunutta aikaa jonkun 800-900h. En kovinkaan paljon itse paljasta Civ 5 tahkonnut alkuinnostuksen laannuttua, sama juttu varmaan tämän kanssa.

Tekoälyn ajoittainen typeryys Civ 6:ssa kumminkin hämmentää. Siinä missä jo ihan paljaassa Civ 5:ssa tekoäly kyllä kävi kimppuun jos olit heikko ja sodan julistuksen jälkeen myös pyrki valloittamaan kaupunkisi. Civ 6:ssa botit julistaa sotia samaan tapaan, välillä jopa yllättäenkin. Monesti on kuitenkin tullut vastaan tilanne, jossa botti ei ole juurikaan panostanut hyökkäykseensä. On tullut sota, jossa ensimmäisen 20 kierroksen aikana ei tapahdu mitään, vaikka minulla ei ole ollut kunnon armeijaa ja nopealla rynnäköllä kansani olisi tuhottu. Botti antaa kuitenkin kiltisti minun rakentaa riittävän armeijan, jolla voin sitten vallata botin rajakaupungit ja rauha palaa välillemme. Toisessa tapauksessa naapuri ei pidä minusta alkuunsa ja alkaa mätkiä rajalleni antiikkiajan sotavaunuja, julistamatta kumminkaan sotaa. Tätä tapahtuu seuraavat 80 kierrosta (toiseksi hitaimmalla pelinopeudella pelatessa) ja alan tietenkin kehittää armeijaani. Ajan kuluessa teknologia kehittyy ja minun on helppo päivittää sotilaani "nextille levelille" alueideni sisäpuolella ollessa. Bottikin kehittyy, mutta hänen rajansa eivät ulotu minun rajoilleni, joten hänen joukkonsa ovat ei-kenenkään-maalla ja niitä ei voi kyseisessä paikassa päivittää. Botti ei myöskään viitsi vetää joukkojaan takaisin päivittääkseen, vaan julistaa sitten pitkän ajan kuluttua sodan ja hänen antiikkiset sotavaununsa syöksyvät kuolemaan musketöörieni ja tykkieni eteen. Kummassakin tapauksessa tekoäly oli aika helppo nujertaa.

Toisena poimintana teknologioiden kehitys ja niiden saaminen varsinaisesti kentälle eivät oikein natsaa. Pelaamissani peleissä olen havainnut, että botit sekä minä olemme voineet olla jo modernilla ajalla ja kaikilla on edelleen ritareita, katapultteja ja jousimiehiä käytössä. Kaupunkien tuotantokyky ei vain tahdo riittää. Enkä lähtisi oman huonouteni tai helppojen bottien syyksi laittamaan, sillä olen pelannut kolmanneksi ja toiseksi vaikeimmilla tasoilla. Kuten edellisissäkin civeissä vaikeustaso ei pahemmin muuta tekoälyä paremmaksi, vaan antaa hänelle paremmat lähtökohdat alkuun ja tuotannollisia/teknologisia boosteja, joilla botti voi sitten vaikeuttaa pelaajan peliä.

Yhteenvetona sanoisin, että Civ 6 on kuitenkin ihan pelaamisen arvoinen peli, se on monipuolisempi kuin Civ 5 heti julkaisun jälkeen ja ehkä mullistavimpana juttuna se, etteivät kaupungit enää rakennu yhteen ruutuun, vaan kaupunki muodostuu monien ruutujen kokonaisuuksista, joihin voit sijoittaa kaupungin eri alueita, kuten tehdasalue, sotilasalue, kauppa-alue, jne. Sotilaat voivat myös teknologian kehittyessä muodostaa suurempia ja vahvempia yksiköitä ja niihin voi liittää tukikalustoa, kuten muurinmurtajia ja ilmatorjunta-aseita.

Ennakkotilaamisessa piilee riskinsä, Civ 6 ei kuitenkaan tätä ollut ja olen ihan tyytyväinen, että kyseisen pelin hankin. Nyt saan olla varsinkin tyytyväinen, kun syksyllä olin sillä mielellä, että ennakkotilaan joko Civ 6 tai Mafia 3. Onneksi en päätynyt jälkimmäiseen, alelaarikamaan.
 
Onko Civilization 6 päätynyt kenenkään koneelle`? Vähän kuumottaisi.
Odotan Linux-julkaisua, joka on tulossa kai tällä vuosineljänneksellä tai sitä seuraavalla viimeistään. Mikään kiirehän ei ole, kun nuo pelit julkaistaan raakileina ja parannetaan ja hiotaan lisäosilla.

Sitä odotellessa rakentelen taas kaupunkia palkitussa tamperelaisessa Cities:Skylines -pelissä, jonka hyvyys onnistuu edelleen yllättämään. Nyt joku kolmisenkymmentä tuntia kellossa ja ihan hyvä pohja kaupungille kasassa. Mutta monet monet mullistavat muutokset joutuu vielä suunnittelemaan ennen kuin väkiluku voi edes tuplaantua tästä 25-30k:sta jossa nyt ollaan.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Humble Bundlesta tuli latailtua ilmaiseksi originelli X-Com: Ufo Defense (tai Ufo: Enemy Unknown täällä päin), toimii kyllä kuin junan vessa. Eipä tässä hetkeen taas muita pelejä tarvitse.
 

A Siente

Jäsen
Tullut pelailtua nyt näitä PS+ ilmaisia pelejä, mitä oon joskus lataillut. Everybody´s gones to the rapture tuli pelattua eilen läpi. Ihan kivahan siinä oli käppäillä, kun lopulta tajus mitä pitää tehdä. Pitäneet joku päivä käydä trophyt hunttaamassa siitä, kun tulee taas tylsää. Tuli rentouttava fiilis sitä pelatessa, kun ei tarvinnut keskittyä. Sai muutenkin vähän vaihtelua siihen mitä yleensä pelaa.

Tänään on ollut ankarat trophy hunttaus käynnissä Table top racing: World tour pelissä. Ei puutu enää kuin muutama todella vaikea haaste platinasta. Yhden radan haastetta hinkkasin melkein 7 tuntia ja lopulta sain sen läpi. Melkein hävettää miten paljon sitä tuuletin. Tää on siitä hyvä peli ettei hermot mene, vaikka onnistuminen jäisi 0.3 sekunnin päähän. Heittämällä paras ilmainen peli jonka oon saannut.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli Civ 6 ennakkotilattua aikanaan ...

Eka peli helpolla asetuksella menossa Civ 6 ja tuottavuudessa on oppimista.

Jännä miten näissä Civilizationeissa on kaikissa sama homma: pelin hienous avautuu viiveellä. Ensivaikutelma pelistä on aina ollut hieman sekava kun ei oikein osaa hahmottaa, että mitä mikäkin juttu on milloinkin hyödyllinen.

Toki kyseinen peli on varsin monimutkainen ja optimistrategian opetteleminen vie aikansa. Kaikki voittotavat olen painanut läpi helpohkolla tasolla (Chieftain tai Warlord) läpi Random leaderillä ja kaikilla Random-asetuksilla. Aiemmissakin CIVeissä pelailin melkein aina randomeilla, paitsi jos halusin yrittää voittoa haastavimmilla tasoilla.

Pari DLC:tä on jo tullut, mutta itseäni kiinnostavia lisäpaketteja toistaiseksi vielä odotellaan. Tämä peli on huikeimmillaan nimenomaan lisäosien kanssa. Kyllä tämän pelin parissa saa tunteja kiitettävästi kulumaan kunhan pääsee vauhtiin.

Omien modien tekeminen kiinnostaisi myös jos vain löytäisi aikaa opiskella sitä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
For Honor tuli eilen ladattua PS4:lle, tänään töiden jälkeen piti "vähän kokeilla" ja siinähän se koko ilta sitten menikin. On kyllä pirun hauskaa mättöä! Taistelumekaniikkaan pääsee nopeasti sisään, mutta se on silti sopivan haastava, jotta oikeasti osaavat pelaajat erottuvat samantien joukosta. Ennen kaikkea taistelu on todella viihdyttävää eikä turpaan ottaminenkaan haittaa, kun koko ajan kehittyy paremmaksi ja hetken pelailun jälkeen oli jopa välillä hyödyksi tiimikavereille. Jo näin muutaman tunnin pelailun jälkeen voi sanoa, että tästä pelistä riittää iloa ja pitkään. Vielä pitäisi kaveri tai parikin saada innostumaan, jotta pääsee nauttimaan siitä parhaimmasta huvista eli paskanjauhannasta mikin välityksellä pelin lomassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jännä miten näissä Civilizationeissa on kaikissa sama homma: pelin hienous avautuu viiveellä. Ensivaikutelma pelistä on aina ollut hieman sekava kun ei oikein osaa hahmottaa, että mitä mikäkin juttu on milloinkin hyödyllinen.
Ei oikein jaksa sytyttää samalla tavalla tämä uusi kuin saatiot aikaisemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ratchet & Clank All 4 One
Sly Cooper Thieves In Time
NHL 13
FIFA 10

Ja joskus ihan itsekseen Gran Turismo kutosta.

_
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Bayonetta 2 tullut hakattua lähiaikoina. Aivan hulppean hauska peli ja sopivaa aivot narikkaan mättöä.

Kylkeen on menty Tamrielin historiassa vähän taaksepäin kun hankin Morrowindin koneelle. Huomaa kyllä että kyseessä on hieman vanha peli kun tuntuu kovin kömpelöltä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites tuo uusin Civ, pyöriikö suurinpiirtein samoilla tehoilla kuin vitonen, vai vaatiiko koneelta enemmän?

Hyvin pyörii ainakin meikäläisellä vaikken mitään pelikonetta omistakaan. Perus Lenovon bisnesläppäri.

Nyt on CIV kuutosta vähän enemmän jo takana ja moni uusi asia on nyt alkanutkin jo tuntumaan erittäin hyviltä uudistuksilta.
Esim nämä districtit eli varsinaisen kaupungin läheisyyteen rakennettavat alueet joita on eri tyyppisiä (tiede, sotavoimat, uskonto jne) ja joilla on eri rakennuksia. Ihmeet ja muut spesiaalirakennukset rakennetaan myös kaupungin ulkopuolelle.

Toinen juttu mikä miellyttää on teknologiarakenteen muutos. Uudessa CIV:ssä kehitetään samanaikaisesti varsinaista teknologiaa (joka kehittyy tiedepisteiden mukaan) sekä muuta kulttuuripohjaista osaamista. Molempia voi sen lisäksi boostata, mikä on ehkä mielenkiintoisin uusi ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyn teknologian tai siviiliaatteen kehitysaika puolittuu tekemällä tietyt siihen liittyvät vaatimukset (esim. kehittämällä tietyn määrän tiettyjä sotilaita, avaamalla kauppareitin yms).
Great People on myös kehittynyt monipuolisemmaksi. Nykyään suurihmiset ovat erilaisia myös saman luokan sisällä ja saavutetun supermiehen voi myös passata jos hänen ominaisuutensa eivät miellytä ja ottaa muutaman vuoron päästä toisen tyypin.

Sotiminen on myös aiempia CIVejä parempaa. Samanlaiset sotayksiköt voi yhdistää yhdeksi vahvemmaksi yksiköksi ja etenkin loppupelissä nämä ovat erittäin vahvoja.


Pelattavia sivilisaatioita ei (vielä) ole kovin montaa, mutta eiköhän homma kehity modien ja DLC-pakettien myötä.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Tom Clancy`s Ghost Recon: Wildlands Betaa tuli eilen testattua ja taktisen toiminnan ystäville voin suositella. Yksin pelatessa ei niin ihmeellinen ollut mutta sitten pari kaveria matkaan niin jopas on lystiä.

Paras fiilis jäi kun lopultakin onnistuneesti hyökättiin viholisen tukikohtaan siten ettei hälytykset lähtenyt soimaan. Vaatii keskittymistä kun ensin pitää scoutata ja suunnitella kuinka tehtävä toteutetaan. Yksi ohilaukaus todennäköisesti pilaa suunnitelman ja sitten räiskitään tai vetäydytään metsään.

Muihin peleihin jos tätä verrataan niin kuvaisin GTA V:n ja MGS V:n sekoitukseksi. Mappi on ihan älyttömän iso ja vaihtoehtoisia lähestymistapoja tehtävien tekemiseen on älyttömästi. Kylläpä tämä ostoon menee.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä odotellessa rakentelen taas kaupunkia palkitussa tamperelaisessa Cities:Skylines -pelissä, jonka hyvyys onnistuu edelleen yllättämään.
Civ VI jäi pölyttymään ja hommasin skylinen. Eka konkurssi kärsitty. Aika koukuttava peli ilman ns toimintaa...

Tulipalojen hallinta on jotenkin puutteellista. Onx havaintoa, että rakentuuko palaneiden paikalle jotain uudestaan ajan kanssa vai pitääkö raivata?

Onko noissa lisäosissa järkeä maksaa?
Trafic managerin tuli jo workshopista imuroitua, mut onko muita must työkaluja?

Tuos lopussa tuli huomattua, että elinkeinorakenteeseen pitää kiinnittää huomiota ja metsäteollisuus aiheuttaa tolkuttoman rekkaliikenteen. Lisäksi 14 vero% sai paikan tyhjenemään.
 

Spidy#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Falcons, Nhl
Horizon Zero Dawn. Pari tuntia takana ja vaikuttaa kaikinpuolin loistavalta peliltä. Parasta sitten Uncharted 4:n.

Tätä peliä on tullut itekin harkittua seuraavaksi ostokseksi. Jotenkin mennyt ihan ohi tälläisen pelin ilmestyminen, mutta nyt parin päivän aikana tullut tutustuttua ja kyllähän tää aika ylistäviä arvosteluja on saanut! Laitappa viestiä kun oot pidemmälle päässyt, että maistuuko edelleen :)
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Ostin kuukausi sitten tietokoneen, ja CS:GO:ta on tullut pelattua. Viimeiseen 28 päivään painanut 230 tuntia. :D Lisäksi silloin tällöin koneella kiekko.tk:ta ja pleikkari nelosella Fallout nelosta.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
NHL17, Motorsport Manager, EHM, FIFA17, Battlefield1, Assetto Corsa ja Dirt.

Motorsport Manager on napannut bäfän lisäksi aika tehokkaan koukun kiinni.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Tätä peliä on tullut itekin harkittua seuraavaksi ostokseksi. Jotenkin mennyt ihan ohi tälläisen pelin ilmestyminen, mutta nyt parin päivän aikana tullut tutustuttua ja kyllähän tää aika ylistäviä arvosteluja on saanut! Laitappa viestiä kun oot pidemmälle päässyt, että maistuuko edelleen :)
On kyllä todella tiukka peli. Grafiikat (vaikkei ne tärkein asia olekaan) on ihan käsittämättömän hyvät, peli pyörii todella sulavasti (olkoonkin 30fps muttei nyi yhtään), robosaurusten kanssa tappelu on todella eeppistä; helpommat saa päiviltä melkein miten vaan, mutta isompia varten pitää taktikoida paljon enemmän, haastetta riittää.

Ainoat miinukset tähän mennessä (n. 15h takana) on että roolipelimäisyyttä saisi olla vähän enemmän, tuntuu että omat dialogivalinnat vaikuttaa hyvin vähän. Ja ihmis-AI on aika aivokuollut, niitä vastaan tappelu on aika tylsää. Mutta robotteja riittää, suosittelen lämpimästi.
 
NHL17, Motorsport Manager, EHM, FIFA17, Battlefield1, Assetto Corsa ja Dirt.

Motorsport Manager on napannut bäfän lisäksi aika tehokkaan koukun kiinni.

Kolme seitsemästä osui kohdalleen. NHL 17, Assetto Corsa ja Dirt olleet työn alla myös täällä. Noitten lisäksi sitten Uncharted 4 tuli juuri pelailtua ja Telltalen Batman. Nyt aloitettiin myös Assassin's Creed 4: Black Flag uudelleen alusta. Sataprossasesti tuli tuo aikanaan läpäistyä, mutta josko nyt vaan vähän nauttis Karibian maisemista ja kuuntelis merimieslauluja
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Taichi Pandaa on nyt tullut hakattua melkein puolitoista vuotta päivittäin. Parasta tuossa on yheisöllisyys, joka tulee esiin kiltojen muodossa. Meidän quildissa on lähes maksimi jatkuvasti (60 pelaajaa) mutta toisinaan potkitaan epäaktiivisia veks ja otetaan uusia messiin.

Peli ei ole mitään hampaat irvessä vääntämistä ja monipelimuotoja löytyy paljon. Rahaa olen tuohon laittanut koko aikana noin 300 euroa mutta en sitten muihin peleihin olekaan sijoittanut.

Euroopan serverillä (ODIN) pelataan ja nicci on Sub-Zero. Hahmona tietty ninja.

Löytyykö täältä muita, jotka tuota pelaavat?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä odotellessa rakentelen taas kaupunkia palkitussa tamperelaisessa Cities:Skylines -pelissä, jonka hyvyys onnistuu edelleen yllättämään.
Nyt pääsin 160k kokoon asti ennen kuin rautatiet jätti pulaan. Rakensin rautatiet samaan verkkoon ulkopuolisten yhteyksien kanssa ja ei auttanut kuin aloittaa alusta. Kun koko kasvaa, niin löytyy uusia ja yllättäviä pulaan jättäjiä.
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
Tom Clancy`s Ghost Recon: Wildlands Betaa tuli eilen testattua ja taktisen toiminnan ystäville voin suositella. Yksin pelatessa ei niin ihmeellinen ollut mutta sitten pari kaveria matkaan niin jopas on lystiä.

Paras fiilis jäi kun lopultakin onnistuneesti hyökättiin viholisen tukikohtaan siten ettei hälytykset lähtenyt soimaan. Vaatii keskittymistä kun ensin pitää scoutata ja suunnitella kuinka tehtävä toteutetaan. Yksi ohilaukaus todennäköisesti pilaa suunnitelman ja sitten räiskitään tai vetäydytään metsään.

Muihin peleihin jos tätä verrataan niin kuvaisin GTA V:n ja MGS V:n sekoitukseksi. Mappi on ihan älyttömän iso ja vaihtoehtoisia lähestymistapoja tehtävien tekemiseen on älyttömästi. Kylläpä tämä ostoon menee.

Ostitko tuon ja oliko sitten niin hyvä kuin miltä demo tuntui?

Mua kiinnostaisi nimenomaan tuo yksinpeli, onko pituutta ja mistään kotoisin?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Uncharted Lost Legacy pelattu pikaisesti läpi. Tykkäsin! Pakko sanoa, että Uncharted ei kaipaa Nathania - Chloe oikeastaan mielenkiintoisempi hahmo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös