Rumat ihmiset

  • 5 710
  • 27

Ruman ihmisen tärkein ominaisuus


  • Äänestäjiä
    76

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kummeli teki aikoinaan Randy Newmanin biisistä coverin, jossa lauletaan rumista ihmisistä ja näiden ominaisuuksista. Minulle tuli tämä biisi mieleen katsoessani Aamu-tv:stä Kimmo Tiilikaisen haastattelua. Tiilikaisen suu on niin vino, että hieman ihmettelen miten sillä pysyy kuola suussa. Eduskunnasta löytyy toinen samanlainen vinosuu eli entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo. Liekö pelännyt kohti lentäviä kiekkoja niin paljon, kun suunsa on niin vino.

Laitoin kyseisen biisin soimaan ja laitan sen inspiroimana pystyyn äänestyksen, jonka tarkoitus on selvittää, mikä ominaisuus on ihmisessä rumin tai mikä on ruman ihmisen tärkein ominaisuus. Vaihtoehdot ovat kappaleessa mainitut (laulun järjestyksessä), mutta äänestää voi myös jotain muuta. Esimerkit ovat toivottuja.

Oma valintani on siis vino suu, ja haluankin lähettää terveisiä Tiilikaiselle ja Wallinheimolle. Ootte turhia.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Läskit. Noin puolet miehistä ja naisista, noin 98% demareista.

muaddib
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paha haju. Ulkonäön rumuudelta voi sulkea silmänsä, mutta pahaa hajua ei pääse niin helposti pakoon.

Kuten viimeksi toissapäivänä lähikaupan kassajonossa, jossa pikkupoika sanoi äidilleen: "Äiti, onneksi se pahanhajuinen täti lähti pois". Kassalta poistui juuri naispuolinen spurgu kaljaostoksineen.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokin muu.

Henkinen rumuus, esim. se että määrittää toisen ihmisen arvon synnynnäisten ominaisuuksien tai muiden pinnallisten asioiden perusteella
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt olisi mukava kuulla ketjun avaajan näkemyksiä miksi ihmeessä "lyhkäisyys" on mukana listalla rumana ominaisuutena? Tunnetusti monet maailman komeimmista ja seksisymbolin asemassa olevista miehistä ovat lyhyitä.. ulkomuistista esimerkiksi nyt Johnny Depp taitaa olla jotain 173cm. Terveisin PataJaska noin 170cm, eikä naisseuran löytäminen ja jopa naimisiin asti päätyminen mitenkään täysin ylivoimaista ole koskaan ollut

Tuosta listasta sitä paitsi puuttuu eräs iso ihmistä aidosti rumentava tekijä, eli HUONOT HAMPAAT! On kuvottaa, jos ihmisellä on täysin hoitamaton/korjaamaton tai muuten vain risa purukalusto. Tämä tuo usein myös sivutuotteena sen pahan hajun (hengityksessä)

Toisaalta on myös sinällään sielun rumuutta edes aloittaa tällainen topic, ja se onkin vakavampaa rumuutta se..

EDIT: @septi ehtikin viitata aivan samaan :)
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt olisi mukava kuulla ketjun avaajan näkemyksiä miksi ihmeessä "lyhkäisyys" on mukana listalla rumana ominaisuutena?

Kuten avausviestissä kerrotaan, vastausvaihtoehdot ovat ne ominaisuudet, jotka mainitaan Kummelin biisissä.

Henkinen rumuus, esim. se että määrittää toisen ihmisen arvon synnynnäisten ominaisuuksien tai muiden pinnallisten asioiden perusteella

Toisaalta on myös sinällään sielun rumuutta edes aloittaa tällainen topic, ja se onkin vakavampaa rumuutta se...

Siitähän tuo biisi kertoo. Ja siksi siinä on sellaiset vaihtoehdot, jotka sopii kaikkiin ihmisiin. Älkää vain luuleko, että ketjun avaajassa ei ole mitään kyseisistä vaihtoehdoista, sillä useampikin löytyy, mutta pystyn elämään sen kanssa. Valta osa ihmisistä kuitenkin kiinnittää huomioita pinnallisiin asioihin, joten otetaan nyt selvää, mitä ne ovat palstalaisten mielestä.

Sori vain, mutta pidän epärehellisyytenä kommentteja, joissa vastataan henkinen rumuus, koska ihan varmasti jokaisen mielestä jokin ulkoinen ominaisuus on ruma. Se, miten tärkeänä ja oleellisena asiana sitä pitää, on aivan eri asia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vastasin, että lihavuus. Pieni pyöreys ei ketään haittaa, mutta selvä liikalihavuus on rumaa monin tavoin. Se kertoo ihmisen arvomaailmasta sen, että oma hyvinvointi ei kiinnosta pätkääkään. Rumaa on myös liikalihavuuden henkiset ja fyysiset seuraamukset niin ihmisen fysiologian kuin valtion taloudenkin kannalta.

Erittäin lähelle pääsi joku muu eli hampaat. Huonosti hoidetut hampaat ovat kuin helvetistä ja altistavat ihmisen suurten terveydellisten riskien ääreen.
 

Ralph

Jäsen
Luotan Kummeliin. He mainitsivat ensin vaatteet, joten äänestän sitä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ylipaino tai lievä lihavuus ei ole pahasta, mutta kyllähän liikalihavuus on rumaa. Sorry vain, mutta läski ei ole kaunista, ei vain ole. Siihen päälle huonot hampaat ja iho sekä täysin tyylitön pukeutuminen reippaalla hikoilulla ryyditettynä. Homman kruunaa tietenkin kilojen mittainen ego. Olisivat edes vittu hiljaa!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Japanilaiset tytöt
Ei kyllä väräytä mun viisaria yhtään, vaikka en rumaksi koskaan haukkuisikaan. Menee osastoon "aivan se ja sama".

Liikalihavuuttakin rumempaa on ruma ilme. Ylenkatsova, itseriittoinen tai ihan vaan vihainen ilme tekevät oikeastaan kenestä tahansa ruman. Aito iloinen hymy puolestaan kaunistaa ihmistä kuin ihmistä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Epäsuhtaisuus on sellainen mistä en pidä ihmisten ulkonäössä. Eikä ihminen muutenkaan luonnostaan. Lihavuus, rasvaiset hiukset, huonot hampaat, paha haju yms. ovat asioita joihin voi vaikuttaa itse ilman mitään isompia ongelmia. Tai no okei läskit ei lähde nopeasti ja uudet hampaat maksaa melko paljon. Sen sijaan selkeät fyysiset epäsuhtaisuudet eivät lähde helpolla.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ihmisillä on sisäsyntyinen käsitys kauneudesta, joka perustuu symmetriaan (toki niitä friikkejäkin löytyy, mutta näin yleistäen). Sen vuoksi poikkeuksellisen vääristyneet mittasuhteet kehossa, mutta erityisesti kasvoissa tekevät ihmisestä ulkoisesti ruman useimpien silmissä. Jos erikoisuus ei mene aivan överiksi mittasuhteiden ja symmetrian osalta), niin joissain tapauksessa tällaista ominaisuutta voi pitää persoonallisena tai jopa (hyvällä tavalla) hauskana. Hyvä ystäväni näyttää ihan Jaska Jokuselta ja mielestäni hän on positiivisella tavalla hauskan näköinen. Tämä symmetria-kaipuu ulkoista kauneutta arvioitaessa on ihan yleisesti tutkittua ja hyväksyttyä tietoa (ei pelkästään ihmisten osalta), joten en ala tästä sen kummemmin mitään tutkimuksia linkittämään. Monet noista listatuista rumuus-ominaisuuksista tavalla tai toisella rikkovatkin tätä sisäsyntyistä symmetria-kaipuuta, mikä meissä ihmisissä on ja millä tavoin arvotamme toisiamme ulkoisesti.

Minä vastaan kuitenkin jokin muu. Jos ihminen ei ole kykeneväinen hymyilemään.. aina totinen tai jopa vihainen ilme kasvoillaan, niin se tekee ihmisestä "ruman" olivatpa kasvot tai kroppa kuinka symmetrisiä tahansa. Päinvastoin jos joku on iloinen ja nauravainen ja hymy kasvoilla, niin monet pikku- ja vähän suuremmatkin ulkoiset viat antaa paljon helpommin anteeksi.

Hymyn lisäksi silmät ovat vanhan sanonnan mukaisest sielun peili, eli kauniit, eloisat silmät (en ala tätä nyt tarkemmin erottelemaan) tekevät ihmisestä kauniin, ainakin allekirjoittaneelle! Kylmä, eloton kalan/liskon katse puolestaan päinvastoin.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä ihmisestä tekee ulkoisesti ruman kaikki se mikä siihen ihmiseen ei luonnollisesti kuulu. Esim. tekoripset on kyllä niin oksennusreaktion aiheuttava tuote että oksat pois. Kaikki plastiikkakirurgiset toimenpiteet mitkä huomaa ihan päällepäin että nyt on veistä käytetty. Jos näitä ei lasketa niin kyllä huonot hampaat on aina rumat.

Aina tullut itsekkin kiinnitettyä huomiota Wallinheimon suuhun, mutta ei se siitä rumaa tee. Se nyt vaan on sellanen ja sehän on osa sen naamaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kun tuossa ketjun alkupuolella joillekin tuli paha mieli tästä aiheesta, on todettava, että hirveästihän niitä rumia ihmisiä on siinä kuin kauniitakin. Sitten vielä enemmän kaikkea siltä väliltä, kuten esim. minä. Tai no, joskus saatan näyttää ihan hyvälläkin, mutta aamupalapöydässä varmasti ennemmin rumalta. Vaan väliäkö sillä sitten on, jos joku on ruma ulkonaisesti, jos muutoin on hyvä tyyppi ja pitää itsestään huolta. Mulla ei siis lihavia ihmisiä vastaan ole mitään, ellen joudu julkisissa istumaan niiden viereen, tai muillakaan tavoin rumia ihmisiä. Kavereissakin on ihan aidosti rumia tyyppejä, mutta en minä sitä nyt lähtökohtaisesti ajattele aina kun näen, että onpa se ruma. Tai kaupungilla asioidessani ihmiset ovat ihmisiä mulle, ja tykkään käyttäytyä kohteliaasti kaikille. Jos kuitenkin kysytään, että onko tuo hikinen ja huonohampainen taistelunorsu kaunis vai ruma mielestäsi ja jostain syystä on pakko tuollaiseen kysymykseen vastata, vastaan toki rehellisesti. En ole kuitenkaan tällaiseen tilanteeseen joutunut toistaiseksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän monet asiat voivat tehdä ihmisestä ruman. Ehkä itselleni se ylipaino on kuitenkin selkein rumuuden merkki. Johtuneeko sitten siitä, että olen itse ollut lapsuudessa ylipainoinen, mutta nuorena aikuisena herännyt todellisuuteen ja laihduttanut itseni kuntoon. Paha sanoa. Vaikka lehdissä itketään, että ihannenainen on liian laiha, niin kyllähän nyt vaikka oman ikäisistä (päälle 30v) naisista varmaankin yli puolet on ylipainoisia, joten laitan itkemisen hoikkuudesta tämän piikkiin. Nuoremmissakin ylipainoisten osuus on huima. Kyllähän ylipaino viestii ihmisestä, että sitä ei kiinnosta oma hyvinvointi ja se jos mikä on luotaan työntävää.
 
Ei itteä ulkoiset seikat useinkaan häiritse. Ehkä rumat tatuoinnit nykyään eniten. Rumimman ihmisestä itselleni tekee paha haju tai mätä luonne. Tiedän monia ulkoisesti kauniita/komeita ihmisiä jotka ovat aivan perseestä luonteeltaan ja se työntää kyllä itseä eniten pois.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sanottakoon tähän väliin, että minä en pidä lihavuutta automaattisesti rumentava tekijänä. Ei se myöskään kaunista, mutta omien havaintojeni mukaan suurin osa lihavista on niin sanotusti tavallisen näköisiä, joiden ulkonäkö on sivuseikka. Se mikä minua ärsyttää, on lihavien ihmisten puolutuspuheet ja vastareaktio kauneusihanteita vastaan. Minusta siinä mennää ihan samalla tavalla metsään kuin kauneutta korostaessa. Jos jotain pitäisi korostaa, niin kultaista keskitietä – lihavuus ei tee ihmiselle hyvää, mutta ei tee laihuuskaan. Molempien asioiden ja ylipäätään ulkonäköön keskittyvästä keskustelusta pitäisi päästä eroon. Ehdin olla jo hieman helpottunut, kun tämä ketju alkoi valua muiden ketjujen taakse, mutta niin vain jotain taas kiinnosti ottaa kantaa ihmisen rumuuteen.

Vaikka esimerkiksi kiinnostukseeni vastakkaista sukupuolta kohtaan kuuluu myös ulkonäkö, ei se automaattisesti tarkoita kauneutta. Ihmisen kasvonpiirteet viestivät joissakin tapauksissa ihmisen persoonasta, ja joskus joku todella hyvännäköinen näyttää samalla siltä, ettei minulla ole mitään mielenkiintoa kyseistä ihmistä kohtaan. Termit naapurintyttö ja vaimo/tyttöystävämateriaali eivät ole turhia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ulkonaisista seikoista puhuttaessa mikä vain ominaisuus äärimmäisessä muodossa voi olla "tärkein". Liekö tuolla väliä, mistä ominaisuudesta on kulloinkin kyse. Minun silmääni överiä rumuutta voi yhtä hyvin edustaa esimerkiksi huonosti hoidetuilla hampailla tai kelvottomalla hygienialla. Erityisesti silmään pistävät ne piirteet, joihin ihminen pystyy itse vaikuttamaan, ja sitä enemmän mitä pienemmällä vaivalla asia olisi korjattu. Ruokoton ulkoasu ja henkilökohtaisen hygienian laiminlyönti ovat tässä suhteessa rumuuden ydintä. Lisätään nyt vielä räppihattujen ja hiihtopipojen pitäminen päässä sisätiloissa ja etenkin ruokapöydässä. Saakelinmoista rumuutta!

Tolkuton lihavuus on sekin yhdenlaista rumuutta, mutta jostakin syystä pidän vaikkapa alipainoisia naismalleja jopa ylipainoisia rumempina. Luurankomainen naisvartalo yhdistettynä kalvakan ihon kireästi peittämään pääkalloon on kuvottava näky. En voi käsittää, että moista kroppaa pidetään joissakin piireissä kauneusihanteena.

Muutamien edellä viittaamat henkiset ominaisuudet ovat sitten oma lukunsa. Ikävä luonne ja käytöstapojen puute edustavat mitä selkeintä ei-lihallista rumuutta. Ei rumuuden tarvitse yksinomaan vartalon ominaisuuksiin rajoittua.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muutamien edellä viittaamat henkiset ominaisuudet ovat sitten oma lukunsa. Ikävä luonne ja käytöstapojen puute edustavat mitä selkeintä ei-lihallista rumuutta. Ei rumuuden tarvitse yksinomaan vartalon ominaisuuksiin rajoittua.

En minäkään väitä, että kammottavalta haiseva, ruokoton kassialma mitenkään silmää(tai nenää) hivelisi. Mutta nuokin ovat ääritapauksia, normaaliparametreissä olevat fyysiset ominaisuudet eivät juurikaan ihmisen rumuutta määritä paitsi tietysti Jatkiksen palstalla, jossa jokainen miespuolinen nimimerkki on isokullinen, häikäisevän komea Adonis jolla on varaa laskeutua nettipoterostaan kuolevaisten joukkoon määrittämään rumuuden käsitettä uusiksi.

Sitä paitsi moni kumminkin kadehtii karskin ja ns. "ruman" näköisiä miehiä tai idolisoi heitä. Siiliä muistuttavan karvaisen, mahakkaan, puolikaljun ja isonenäisen Ron Jeremyn tilallakin moni varmaan olisi edes viikon verran ja ehtisi sinä aikana saada enemmän naista kuin koskaan elämässään. Harvoine hampoineen ja valtavine luomineen Lemmykään ei mikään nätti miesmalli ollut, mutta silti Lemmy oli kovimmista kovin rokkari loppuun asti, eikä hänen habituksensa aiheuttanut luotaantyöntävyyttä. Jokin muu sitä sen sijaan aiheuttaa.

Vastaukseni on siis kohdassa "Joku muu, mikä", eli sisäinen rumuus on sitä pahinta rumuutta. Esimerkiksi Anu Saagim on toimintansa ja käytöksensä perusteella sisäisesti ruma. Ulkoisesti ns. näyttävä ihminen voi olla sisältä niin ruma, että se mädättää kaiken kiinnostuksen kanssakäymiseen.

Julkkistason alapuolella myös naama jatkuvasti norsunvitulla ja ylemmyydentuntoisessa vittumaisuuden pilvessä kulkevat tavalliset kanssaihmiset ovat monesti rumia, vaikka täyttäisivät ulkoisesti koreat standardit. @Prof. Puck viittasikin hyvin myös hymyn totaaliseen puutteeseen.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Vaikka tuosta universaalista symmetristen mittasuhteiden ihanteista edellä kirjoitinkin, niin toki kauneusihanteet ovat myös jossain määrin kulttuuriin ja ikään sidottuja. Monet eurooppalaiset eivät - ainakaan takavuosina - pitäneet ylimeikatuista venäläis- tai jenkkinaisista.. Ruotsalaisia naisia on kritisoitu siitä, että vaikka olisivat sinänsä nättejä, kaikki ovat kuin samasta puusta veistettyjä samoine muotivaatteineen jne... persoonallisuus puuttuu.

Aasiassa arvostetaan todella korkealle atleettista, lihaksikkaita miehiä (tosin ylipaisuneet bodarit eivät ihailua yleisesti kerää) varmasti osin siksi, kun suurin osa paikallisista miehistä ovat kukkakeppejä, kun taas länsimaissa on viime vuosina ollut vallalla miestenkin osalta enempi metroseksuaalinen, hiukan feminiinen miestyyppi (vai olisiko tämä nyt hiukan muuttumassa?). Samoin hyvin nuoret (naiset) ovat keskimäärin enemmän kiinnostuneita feminiisiä piirteitä omaavista miehistä, siinä missä hiukan vanhemmat tuntuvat suosivan atlleettisempia versioita, kun kauneusihanteista puhutaan.

Itselleni tuli hiukan yllätyksenä, että lihavuus koetaan suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi kun rumuutta arvioidaan? Eihän vakava ylipaino mikään kaunis näky olekaan, ei sen puoleen, mutta olen samoilla linjoilla pisimmän kääpiön kanssa... mikä tahansa ominaisuus ekstreme-muodossa ei ole kaunista katseltavaa! Faijalla oli tapana aikoinaan todeta jostain näkemästään naisesta ei-niin-diplomaattisesti; kroppa kuin missillä mutta kasvot kuin petolinnun perse.
 
Viimeksi muokattu:

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä kun on kritisoitu hampaita, niin mielestäni mikään ei ole epäseksikkäämpää, kuin puhtaan valkoiset tasarivihampaat.

En tarkoita, että pitäisi olla "Mauno Ahosia" mutta itselle ehdoton "downer" on "missihampaat". Jos suu näyttää siltä, että sinne on taitettu pari valkoista A4:sta, niin eieiei. Tänäpäivänä kun tuo valkaisu hoituu vielä sormia napsauttamalla.

Hoidat hampaita ihan päin vittuja ja käyt valkaisemassa ne 6kk välein. Eiei.

Normaali purukalusto. That's more like it! - Fast show
 
Viimeksi muokattu:

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Yli isot ja roikkuvat häppärit. Menee siitä jotenkin maku ja monet jutut jää tekemättä. Ei vaan pysty, vitun rumilus. Muuten se on aika kokonaispaketista kiinni, mutta tosta mä en tingi. Kaikki liian poikkeava aiheuttaa oksennuksen myös. Liian mitätönkään ei natsaa ollenkaan. Luonnetta, hyvällä tavalla. Tack
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös