Antti Kalapudas, Oulun Kärpät

  • 15 747
  • 59

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalaputaan pelaaminen tulee selkäytimestä, mies pelaa vaistoilla. Itseluottamus vie miestä. Parhaimmillaan Kalaputaan pelaamista on ilo katsoa, kuten on nyt käynyt kauden edetessä ja taannoin junnujen MM-kisoissa.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Voisiko joku heittää pienen kuvauksen minkälainen pelaaja Kalapudas on? Osaako pelata laidassa? Ilmeisesti tällä kaudella vähän saanut jotain aikaankin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kalapudas on nimenomaan parempi laidassa. Ei riitä kokonaisvaltainen peli vielä sentteriksi Liigassa. Kausi oli hyvin kolmijakoinen - alku todella heikkoa, joulu-tammikuussa vahvassa vireessä, mutta runkosarjan loppu jälleen heikko.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Ihan ok liike, riittävä peliäly mutta fyysisesti vielä raakile sentteripelin vaatimaan vääntöön. Puolustuspäässä kiekottomana huonoimmillaan.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kiitän. Jos Sportiin on tulossa, niin nimenomaan varmaan pelaakin laidassa. Varmasti kehityskelpoinen pelimies.
 

JPL

Jäsen
Kala-Antin pitää parantaa sekä liikettä että peliälyä (vähentää höntyilyä). Vääntövoimakin tahtoo jäädä vähän ohkaseksi ainakin keskellä pelatessaan.
Periaatteessa hyökkäyspäässä ihan ok pelimies, mutta koska ei ihan kunnolla ehdi tilanteisiin, niin tehotkin jää vähän piippuun. Yritystä löytyy kyllä ja asenne on hyvällä tasolla. Syöttötaito on ok ja vetokin kohtuullisen hyvä.

Tällä kaudella suurin pelillinen ongelma oli oman pään höntyilyt, kun lähti kymmeniä kertoja tuplaamaan tai triplaamaan kiekolliseen pelaajaan tilanteissa, missä olisi pitänyt pelata keskikaistalta ns. oma mies pois. Näistä tuli monta miinusta sarakkeeseen. Varmasti laiturina olisi aiheuttanut vähemmän tuhoja omassa päässä. Aloitustaitokin on melko huono, mutta se varmaan paranee voiman myötä.

Laiturina käyttökelpoinen 2/3 ketjun pelaaja tällä hetkellä, mutta kovin hurjia tehoja ei kannata odotella vielä. Nuori pelaaja toki kyseessä ja varmasti tulee parin vuoden sisällä olemaan ihan hyvä liigatason pelaaja.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole tällä hetkellä yhtään pettynyt jos Kalapudas lähtee. Saattaa tehdä kohtuulliset tehot, mutta puolustuspäässä oli todella huono. Ketjukaverit Leskinen ja Mäenalanen ei hirveästi tukea antaneet, mutta Kalapudas oli ketjun heikoin lenkki. Ensi kaudelle toivottavasti saadaan tähän ketjuun joku oikeasti hyvä sentteri, joka tasapainottaisi näiden kahden laiturin peliä. Eli Kemppaisen tyylinen pelaaja.
 

Jaska T

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärppäinen-fanitus tauolla (poliittiset syyt)
Tarvitsisi huomattavasti lisää voimaa ja räjähtävyyttä. Liike voisi olla vahvuus Liigatasolla. Hyökkäyspäässä hyviä oivalluksia, mutta turhan harvoin. Selviää jo Liigavauhdissa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalapudas on vähän sellainen kodittoman ihmisen Markus Granlund. Röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta löytyy, mutta peliälyn ja fysiikan puolella olevat puutteet ovat liian suuria, jotta ainakaan vielä pystyisi toteuttamaan röyhkeää ja suoraviivaista hyökkäyspelaamista. Ja tosiaan etenkin puolustussuuntaan kaveri on välillä ollut melkoinen katastrofi. Uskoisin, että Antista voisi tulla liigatasolle ihan kelpo laituri ja pisteitäkin voisi saada aikaan 30-40 kappaletta hyvässä roolissa. Mestaruutta tavoittelevan joukkueen (onhan Kärpät joskus vielä sellainen, onhan?) kokoonpanoon ei noiden heikkouksien kanssa ole minusta mitään asiaa. Pelkällä asenteella ei pitkälle pötkitä.

#ShitIsBeingPacked
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tuli muuten mieleen, että Kalaputaan moka saattoi tulla maksamaan Kärpille satoja tuhansia euroja. Kalaputaalla oli kaikki eväät tökätä Kärpät 4-2 johtoon kolmannessa erässä mutta ei ja kaikki tietää tuloksen. Joo, oli siellä muitakin ketkä epäonnistui jne mutta olihan tämä käsittämättömän surkea suoritus ja sarja Antilta.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllä ne suurimmat puutteet näyttää olevan fysiikassa ja luonteessa. Mielestäni peliäly, taitotaso jne ovat ihan riittävät. Uskon, että oikeassa valmennuksessa (fysiikka+pään puolen jutut) Antista tulee vielä vähintään liigatasolle kova pelimies. Luultavasti enemmänkin. Väläytyksiä tästä jo nähtiin, kun itseluottamus oli korkealla.

Mielelläni olisin nähnyt hänen kehittyvän vielä lisää Oulussa, toki paremmassa valmennuksessa. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen täysi kausi edustuksessa. Sitä voi katsoa, millaisiin urotekoihin esimerkiksi Haataja ja Pyörälä pystyivät samoihin aikoihin. Periaatteessa nämä olivat myös ensimmäiset pudotuspelit Liigatasolla. Muistetaan myös se, että JJJ-ketju teki 13-14 pudotuspeleissä 16 peliin yhteensä 14 tehopistettä, eli eivät kantaneet vastuuta sinänsä. Joskin pelasivat jo silloin erittäin hyvää lätkää.

Eli ei välttämättä kannattaisi ihan hirveästi dumata vielä. Harmittaa helvetisti, jos lähtee.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli ei välttämättä kannattaisi ihan hirveästi dumata vielä. Harmittaa helvetisti, jos lähtee.

Näin minäkin näen. Loppukausi ei mennyt nappiin, mutta tämän pohjalta Kalapudas tietää mitä pitää kehittää ensi kaudeksi. Aihioita siellä on nousta vähintään liigan terävimpään kärkeen ja uskoisin, että ensi vuoden pleijareissa Kalapudas on jo selvästi valmiimpi.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos/kun Kalapudas Kärpistä lähtee, on se Kärpille MENETYS. Kuitenkin vain 20-VUOTIAASTA pelaajasta on kysymys. Paljon on yläpuolella listattu heikkouksia ja kehityskohteita - mutta listataan vielä ehkä näkyvin kehityskohde: Kalaputaan täytyy saada pelaamiseen/tekemiseen TASAISUUTTA. Kuntopohja eikä kokemus eivät riittäneet vielä tällä kaudella vetämään 60 ottelun runkosarjaa ja pudotuspelejä päälle. Tuo korjautunee jo ainakin osittain ensi kaudeksi tämän kauden kokemuksien pohjalta. Joulukuun ja helmikuun välisenä aikana Kalapudas näytti, että luistelu/liikkuminen, kädet/taito ja fysiikka riittävät komeasti Liigaan ja pelikäsitys tehokkaaseen hyökkäyspelaamiseen. Kalapudas teki muutamia tärkeitä maaleja. Se oli se taso, jolle Kalapudas pääsi 20-vuotiaana (taso oli suhteellisen korkea imho). Siitä voi "laskea", mikä on taso kun tasaisuutta, ikää ja kokemusta tulee kausi kaudelta lisää.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos/kun Kalapudas Kärpistä lähtee, on se Kärpille MENETYS. Kuitenkin vain 20-VUOTIAASTA pelaajasta on kysymys.

Tämä ikähän se tosiaan helposti unohtuu. Etenkin sentterin kohdalla tuo ei ole vielä ikä eikä mikään. Kalapudas teki lähes yhtä paljon pisteitä kuin Aaltonen samanikäisenä, vaikka maalimäärät ovat ymmärtääkseni nykyään hieman vähäisemmät. Aaltosen tehot eivät juurikaan lisääntyneet kolmella seuraavalla kaudella, mutta veikkaan että Kalapudaksen käyrä jatkuu nousujohteisena.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Kalapudas osaa pelata! Hyvä laukaus, hyvä pelisilmä. Puolustuspelissä ja fysiikassa parannettavaa, mutta niihin auttaa ahkeruus, aika ja reeni. Eli mun mielestä Kalapudas on pelaaja jonka heikkoudet on juuri ne mitkä karsiutuu luonnostaan pois kunhan ikää karttuu. Seuralle hyvä kasvatus projekti, jonka hedelmät poimitaan pian.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Vittujoo - ennen vaikka polakin mouhoamista kuuntelemaan kuin Kärppiin - että se siitä Suikkasen vetovoimasta....
Tämä siirto on tietysti tehty Suikkanen aikaan ja voi olla vain tietyllä lailla hyvillään, että loukkaantuminen torppasi Mäenalasen nousukiidon ja hän katsoi parhaaksi kuitenkin jäädä vielä toistaiseksi "kotiin".

Kalikselle lycka till där i Vasa och välkommen tillbaka!
 
Vittujoo - ennen vaikka polakin mouhoamista kuuntelemaan kuin Kärppiin - että se siitä Suikkasen vetovoimasta....
Tämä siirto on tietysti tehty Suikkanen aikaan ja voi olla vain tietyllä lailla hyvillään, että loukkaantuminen torppasi Mäenalasen nousukiidon ja hän katsoi parhaaksi kuitenkin jäädä vielä toistaiseksi "kotiin".

Aivan sama sille Suikkasen vetovoimalle. Kalapudas lähtee potentiaalisesti isompaan rooliin ja hakemaan nostetta uralleen. Kalapudas taisi olla yksi niistä "ihmettelijöistä" Kukkosen vaatimustasopuheen jälkeen, että miksi junnujen pitäisi treenata enemmän? Tuossa siirrossa ei ole varmasti mitään muuta dramaattisuutta kuin se, että Kärpillä on hirveä paine saada onnistumisia seuraavalla kaudella ja se tarkoittaa kilpailutilanteen kovenemista. Voisin kuvitella, että tuollaisilla miinussarakkeilla varustettu sentteri on ensimmäinen, joka tippuu hierarkiassa alaspäin.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nostetaas Kalis ylös.

Uuden tulemisen jälkeen 11. 1+0=1 -5. Kalis on oma poika, mutta kuten twitterissä joku eilen hyvin laittoi niin Kalikselta pikkuhiljaa vaadittais muutakin näyttöä kuin muutama juniorivuosi Kärpissä.

Verrattuna Aleksi Mustoseen niin yllättävän mietoa kritiikkiä Kalapudas saanut, vaikka peliesitykset on kenties ollut jopa Mustosta surkeampia.

Tällä hetkellä tuo kevääseen 2023 jatkuva sopimus vaikuttaa aika turhalta. Mielelläni toki kääntäisin takkia.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hirveästi ei ole Antti vielä tällä kaudella näyttöjä antanut, mutta ei ole kyllä missään vaiheessa pettänytkään. Ihan hyvin hoidellut ruutuaan kolmosessa tai nelosessa, ja muutaman kerran pistänyt silmään hyvinkin positiivisesti.

Ehkä tuo neloskentän rooli ei ole Antille se luontevin, mutta ei todellakaan anna sen haitata, vaan yrittää parastaan joka pelissä. Kauden mittaan pääsee varmasti kokeilemaan ylemmissä ketjuissa ja toivottavasti maalitilikin viimeistään silloin aukeaa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Taas on verkot heilunu kun Oulaisten Gretzky laittanu tuulemaan. Hyvää teki kalikselle maisemanvaihdos!
Ja kaikkihan me tämä tiedettiin. Ei vain tarpeeksi hyvä kärkiketjuun Kärppiin. Eikä alakerjuihin kannata edes laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös