Ti 14.2.2017 Jukurit - Lukko

  • 2 084
  • 11

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taistelu kymmenennestä sijasta jatkuu kiivaana kun Mikkelin Jukurit ja Rauman Lukko ottavat mittaa toisistaan kolmatta kertaa tällä kaudella. Jukurit on voittanut aiemmat taistot, kotikaukalossaan syksyllä maalein 5-2 ja marraskuun loppupuolella Äijänsuolla peräti maalein 7-1. Tämä jälkimmäinen löylytys oli siitä mainio että siihen peliin päättyi Juha Vuoren erinomaiseksi suunniteltu päävalmentajan ura liigassa. Toivottavasti pysyvästi.

Jukurit aloitti kauden loistavasti, mutta viime aikoina on ollut hiukan vaikeaa. Kymmenestä pelistä on tullut vain kolme voittoa, toki juuri viimeisin peli päättyi komeaan vierasvoittoon Ilveksestä. Lukolla puolestaan on hiukan valoa näkyvissä tunnelin päässä, eikä se valo toivottavasti tänäänkään osoittaudu vastaan ampuvaksi junaksi vaan sama valonkajo loistaisi siellä tunnelin päässä vielä huomennakin, mahdollisesti hiukan kirkkaampana jopa. Lukolla on kymmenestä pelistä kuusi voittoa, joista nyt on kolme tullut putkeen kun viimeksi kaatui KooKoo hurjan kolmannen erän ansiosta maalein 5-2.

Kokoonpanoista ei kukaan tiedä vielä mitään mutta Kake Heikkilällä on ollut tapana tehdä yhden tai kahden pelaajan muutoksia kokoonpanoon. Kaapo Kähkönen on viime peleissä ollut torjuntavuorossa ja hyvin hän on pelannutkin, mutta kuten sanottu, mikään kiveen hakattu asia se Kaapon pelaaminen ei ole ja sen suhteen ollaan iltapäivällä viisaampia. Loukkaantumisia ei ainakaan ole tiedossa, muuten kuin ne vakiomiehet eli Tukonen ja Riikola jotka eivät tällä kaudella enää pelaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vahva on usko että Lukko jatkaa kauden päättäjäisiään. Ensin SaiPa, sitten KooKoo ja nyt Jukurit. Nooo, ei Jukurien tilanne yhtä kriittinen ole kuin noilla ensinmainituilla, joilla pajatso alkoi Lukko-tappion jälkeen tyhjentyä, vaan Jukurit säilyy edelleen ihan iskuetäisyydellä playoff-rajaan, kävipä tänään miten vaan. Lukolle tappio olisi vähän pahempi, mutta tuskin kumpikaan pisteistä suosiolla luopuu, kun odotettavissa on että Sport voittaa Kouvolassa. Hifk ja Ilves pelaavat vastakkain eli tämän illan jälkeen saadaan vähän selvyyttä, mitkä joukkueet tässä playoff-racessa ovat pääosissa.
Semmonen olo on, että Stepanek on maalissa. Toivottavasti onnistuu, ainakin vähän paremmin kuin Kähkönen viime kohtaamisessa.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olin ketjua avaamassa, mutta onneksi tuli kahvitauon jälkeen katsottua. Laitetaan omat mietteet kuitenkin.

Ystävänpäivä ja mikäpä olisi parempi tapa viettää sitä kuin jääkiekkomatsi. Mielenkiintoinen kierros tiedossa! Sport kohtaa pajatson tyhjentäneen KooKoon, ja tällä kertaa sekä Mikkelissä että Raumalla sympatiat ovat KooKoon puolella, ettei pelin vähemmän pelannut Sport karkaisi liian kauas.

Etenkin Lukolla kyseessä on jälleen kerran elämän ja kuoleman ottelu. Jos sekä Jukurit että Sport voittavat, saattaa ganaalin rannalla ovet käydä vielä ulospäin. Jos taas molemmat häviävät, on Lukon orastava tuhkimotarina askeleen lähempänä maalia. Onpa Lukolla vielä vähän kalavelkojakin maksettavana, Dufvan Jukurit antoivat edellisessä kohtaamisessa Lukkolle isän kädestä, joka oli viimeinen sinetti Juha Vuoren valmentajapestille.

Viiden pelin kuntopuntarissa Lukko on sijalla 2. ja Jukurit sijalla 11. Kymmenen pelin kuntopuntarissa Lukko tippuu sijalle 4. ja Jukureiden paikka pysyy samana. Kaapo Kähkönen on pelannut Lukon maalilla varmasti, ja ylivoima on toiminut murskaavalla tehokkuudella.

Jukureiden peli on yksinyt jo pidemmän aikaa, ja erityisesti maalintekemisessä on ollut vaikeuksia. Jukureiden pitäisi ennen kaikkea pysyä poissa jäähypenkiltä.

Ennustan vähämaalista peliä, joka kääntyy kuitenkin viimeistään kolmannessa erässä Lukolle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Näin ne isänmaan äidinkasvot jälleen valaisevat Kalevankankaan julkisivua ja loiste (joka Raumalle saakka kimmeltää tunnelista) on kuin Naantalista asti kajastava auringon kajo. Ja mikäpä se keväistä ystävyyden juhlapäivää paremmin lämmittäisi kuin kiekollinen ottelu.

Jukureilla heittää kentälle tutut 1. ja 2. ketjut, kolmosessa keskellä Nättinen ja laidoilla Piitulainen ja Iisalmesta palannut Leskinen. Nelonen muodossa Lähde-Kalliola-Sipiläinen. Kolmantenatoista hyökkääjänä Laakkonen, eli Henritius pois kokoonpanosta johtuen syystä x (ei ilmeisesti ole loukkaantunut eli popparikomennus jostain syystä. Tuskin on kuitenkaan kauppaukseen päätymässä). Pakisto tuttu ja siellähän se paikallaan ykösparissa on myös maajoukkueessa maalintekoon (no ok, kai se jostain ohjaantui mutta moraalinen maali ehdottomasti!) intoutunut Miika Koivisto.

Edellisessä matsissa Jukurit onnistui tekemään maaleja mutta tuota tärkeämmin ajamaan sisään freesiä pelitapaa ja etenkin oman pään puolustuspeli on huhupuheiden mukaan ollut (ensimmäistä kertaa kaudella?) jotain muutakin kuin perässäjuoksua. Lisäksi vaikka kuntopuntarisijoitus on heikko, on se kuitenkin huomattavasti paljon parempi kuin romahdusaikaan (jolloin Jukurit taisteli Sportin kanssa tiukasti jumbosijasta ja useimmiten tuon taiston myös voitti). Toki kuntopuntaripuheissa Jukureita ja Lukkoa ei voi samassa lauseessa mainitakaan, kyllähän raumalaiset ovat ohituskaistan löytäneet ja varmasti mielellän sillä jatkaisivatkin. Lukolla on myös mahdollisuus hattutemppuun tyhjennysmyyntien käynnistäjänä, joskin Jukureissa ei välttämättä niin montaa rahan arvoista pelaajaa ole edes että varsinaisesta tyhjennyksestä päästäisiin puhumaan (ei sillä etteikö olisi muille joukkueille hyödyllisiä pelaajia, mutta puoli-ilmaisten "ongelma" on siinä ettei niiden palkanmaksuvelvoitteen loppuminen paljoa tuo säästöjä).

Alkaa olla lanka jo hieman hukassa tästä runoilusta joten summataan sen verran että Lukolla on helvetinmoinen draivi päällä ja Jukureilla ei. Molemmille joukkueille pakkovoitto jos mielii pelata runkosarjan päättymisen jälkeen, mutta etenkin Jukureilla on mielestäni ollut noita pakkovoittomatseja jo niin paljon ettei jaksa edes kaikkia laskea ja Lukolla puolestaan otteluilla ei Gagnonin ulostamiseen asti ollut oikein edes merkitystä johtuen todella vahvalta sementöitymiseltä taistelemaan jumbosijasta SaiPaa vastaan ja näin ollen ne pakkovoitot ovat ohjelmistoon tulleet vasta nousukauden myötä. Jukurit on tosiaan aiemmissa kohtaamisissa ollut (yllättävänkin suvereenisti) vahvempi mutta noita ei parane enää muistella lainkaan, sen verran erilaisesta Lukosta on tänään kyse. Mielenkiintoinen vääntö luvassa ja mahdollisesti hyvätasoinenkin (joskin tulospaine saattaa realisoitua ylivarovaisuutena. Toisaalta ensimmäisen maalin jälkeen viimeistään alkaa vyörytys). Harmillisesti onnistuin hankkimaan vaellellessa eilen märät sukat ja sitä myöten kuumeen joten heikolta näyttää että paikan päälle pääsee taistoa ihmettelemään. Pitää yrittää tässä rohdostella ahkerasti ja jos ei muu auta niin ruutu tulille illansuussa.

edit. Näköjään ESE:n isännöimässä ottelussa yrityksen vieraana itse Aurinkokuningas, Kiekkoleijona #79, "Don Tami" Tamminen. Saas nähdä pääseekö erätaukohaastatteluun ottamaan kunnian myös Jukureiden liiganoususta.

edit2. Yllättävänkin suurena ennakkosuosikkina pitää Veikkaus Jukureita illan otteluun, kertoimen ollessa Jukureille 2,25 ja Lukossa 2,65. Jos kotijoukkue pysyy poissa jäähyaitiosta niin voisin melkein todennäköisimpänä pitää tasuria ja siitähän saisi rahat pois jo nelinkertaisena. JOS Jukurit ottelun voittaa, taitaa se olla kauden ensimmäinen voitto ennakkosuosikin viitta harteilla (tai ainakin pienimmällä kertoimella, tammikuisessa Jukurit - Kärpät ottelussa taisi molemmilla kerroin olla 2,5 luokkaa ja Jukurit tuon lopulta vei).
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien osalta katseet kääntyy pelitavallisiin asioihin, joihin joukkue teki rajuja ja nimenomaan myönteisiä uudistuksia ennen Ilves-ottelua. Ulkopuolisen silmin oli nähtävissä, että kohtuullisen isoa palaveria oli käyty. Noita muutoksia ei puolessa tunnissa ole saatu aikaan. Muutokset koskivat niin puolustusalueen puolustuspelaamista, painepelaamista, pelin rytmittämistä kuin kulmapeliäkin. Pakkien ja hyökkääjien etäisyydet pysyivät tiiviimpänä kuin aikoihin. Peliä ei pakotettu: jos ei kertakaikkiaan saatu laadukkaasti avattua, tehtiin tila kärsivällisesti - uskallettiin pysyä kiekossa. Viisikko pidettiin tietoisesti leveänä ja hyökkäyksiinlähdöissä oli pitkästä aikaa lyhytsyöttöpelin mahdollistava kolmiorakenne. Lyhytsyöttöpelaaminen - joka sivumennen sanoen ei ole tämän päivän vastustajan vahvuus - oli kauneinta aikoihin. Syöttöketjut johtivat kerta toisensa jälkeen tilanteisiin, joissa 3vs2 -tilanne muutettiin alueellisen ylivoimatilanteen ja lyhyen syötön ansiosta 2vs1-tilanteeksi.

Puolustuspelijärjestelmä oli laitettu uusiksi. Dufvalaisen puhtaan miesvartioinnin sijasta pelattiin siten, että pakit ja sentteri pelasivat miestä ja laiturit pelasivat sekä aluetta että omaa miestään. Laiturien vastuu kasvaa alueellisessa puolustuksessa huomattavasti: painolliselle tulee tehtäväksi "keskelle leikkausten"("korkeiden nousujen") estäminen yhdessä pakin kanssa ja painottomalla "palomiehellä" on suurensuuri tontti viivalta oman maalin edustalle saakka. Laiturien vakaampi sijoittuminen antoi Ilves-pelissä loistavan hyökkäysvalmiuden verrattuna miesvartiointiin. Laiturit pyrkivät oikeaoppisesti tulemaan mahdollisimman ylös siniviivalle saakka avaustilanteessa, ja sieltä pystyttiin jatkamaan peliä lyhyin syötöin keskelle.

Kulmapeliä oli monipuolistettu: oltiin valmiita paikanvaihtoihin sekä pakkien kurkkauksiin ja maalineduspelaaja tarjosi huomattavasti laadukkaammin päätypeliin. Yleisesti ottaen liike ja haastot aivan eri tasolla. Oli otettu käyttöön Antti Pennasen Jukureista tuttu kulmapeliä nopeuttava elementti: kun kiekko toimitettiin pakille viivaan, se pelattiin mieluiten ykkösellä takaisin päätyyn, josta sentteri kierti oikea-aikaisesti maalin taakse. Näin se pitääkin tehdä, enkä ymmärrä, miksei ohjeistus ole aiemmin ollut tuo. Kiekonmenetyshetkellä pyrittiin aiemmasta poiketen sulkea ränni molempien laiturien toimesta.

Muutoksia oli käsittämättömästi saatu tehtyä käytännössä kaikilla pelin osa-alueilla - tuossa näkyvimpiä. Se, että Jukurit teki Tampereella eniten maaleja kolmeen kuukauteen, ei ollut aivan sattumaa. Puhutaan "tehokkuudesta" ja "maalinteon tuskasta" ja muusta kaikesta hauskasta. Ei siitä ollut nyt kyse.

Samoin jos Jukurien pelitavalliset muutokset ovat säilyneet, ei olisi mikään ihme, vaikka Jukurit tänäänkin tekisi hieman "normaalia" enemmän maaleja. Yhtäkkiä, kuin taikaiskusta, "maalinteon tehokkuus" parani...

Toki kentällä on se toinenkin joukkue, jolla voi olla oma vaikutuksensa pelin luonteeseen ja kulkuun. Se näkökulma ei nyt tähän viestiin mahtunut, otetaan se huomioon pelin jälkeen.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viiden pelin kuntopuntarissa Lukko on sijalla 2. ja Jukurit sijalla 11. Kymmenen pelin kuntopuntarissa Lukko tippuu sijalle 4. ja Jukureiden paikka pysyy samana. Kaapo Kähkönen on pelannut Lukon maalilla varmasti, ja ylivoima on toiminut murskaavalla tehokkuudella.

Vielä yhdeksän ottelun kuntopuntarissa Lukko on sijalla 2. ja tuolla periodilla yv-prosentti huima 40,62 %. Tolppien välissä Kähkösellä on viiden ottelun voittoputki.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kari "havumetsien kiekko" Heikkilän Lukossa on nyt Gagnonin lähdön jälkeen ollut selvät sävelet, erittäin tiukkaa puolustuspeliä ja hyökkäyspäässä mennään yksilötaidolla. Ylivoimallakin tuo yksilötaito on tuonut tulosta. Voisi sanoa että nyt jokainen tekee vähän enemmän töitä kuin Gagnonin aikana, ilmeisesti pelaajat ovat tajunneet että kaikkien pitää tehdä työtä eikä voi piiloutua ykkösnyrkin taakse. Tiivola, Koivisto ja jopa Saarelakin ovat aika kovassa vireessä tällä hetkellä. Näkisin pelin päättyvän Lukolle 1-3 taikka 2-4, johtuen puhtaasti siitä että tiivis puolustuspelaaminen on Jukurien hieman Liigan keskitasoa heikommalle hyökkäykselle vaikea avata ja sitten Lukolla on aika kovia tekijöitä hyökkäyksessä, jotka sitten saavat tehtyä tarvittavat maalit. Mitään kiekollisen pelin juhlaa en tänään odota, vaan kummaltakin joukkueelta tiukkaa ja jopa puuduttuvan tylsää puolustamista, joka sillointällöin tuottaa toiselle ylivoiman josta käydään tekemässä maali.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Kyllähän kuntopuntarin perusteella pisteet matkaan Raumalle. Toivotaan että kotijoukkueella säilyy sama meininki kuin Ilvestä vastaan. Tiukka taistelu pisteistä ja kymppisijasta jatkuu. Jukureiden täytyy kyllä onnistua joka osa-alueella tänään jos halutaan pinnat kotiin. Ensimmäistä kertaa vähän playoffs fiilistä hallille mentäessä. Tärkeä peli!
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näin sitä vaan ollaan 50. pelin jälkeen tilanteessa, jossa Jukurit on pisteen edellä taulukossa ja vienyt keskinäiset pelit maalierolla 12-3. Ja Nessu Lähdekin on tehnyt enemmän maaleja kaudella kuin mm. viime kauden saunakavereiden korvanneet Antonen, Koivistoinen ja Liedes :)

Uskoisin Lukon silti vievän tänään pelin niukasti ja pitäen ohuet mahdollisuudet jatkopeleistä käsissään. Ykkösketju on liekeissä ja Niskala-Virtanen tämän hetken tulivoimaisin pakkipari. 2-3
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jukurit voitti kolmannen kerran Lukon ja tällä kertaa numeroin 4-3 jatkoajalla. Lukkokin sai pisteen ja se on ensimmäinen Jukureilta, eli eteenpäin on menty.

En tiedä mitä tuosta pelistä oikein sanoisi. Lukkohan oli oikeastaan niskan päällä siihen asti kunnes Jukurit tasoitti kolmannessa erässä pelin 3-3:een nopeasti Lukon johtomaalin jälkeen. Loppupeli oli Jukurien hallintaa ja hyvinhän kotijoukkue olisi voinut jo varsinaisellakin peliajalla tuon voittaa.

Kovin oli tuskaista tuo Lukon pelaaminen, en tiedä sitten mistä johtui. Etenkin Janne Niskala oli muutaman hyvän pelin jälkeen tänään todella ulkona pelistä, samoin Aleksi Saarela. Saarelasta oikein paistoi se miten häntä vitutti pelata peliä nimeltä jääkiekko.

Vastaavasti avausmaalin syöttänyt Jere Friberg oli yksi Lukon onnistujista, kuten myös puolustaja Keaton Ellerby.

Mutta homma jatkuu eikä tässä nyt vielä Lukkokaan kirvestä kaivoon ole heittänyt.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pettynyt täytyy olla siihen, että Dufva palasi tänään (lähes) puhtaaseen miesvartiointipelaamiseen. Laiturit olivat kylläkin kiekonriiston jälkeen ylempänä tarjoamassa, joka on muutos alkukauteen, mutta alue-efekti ei ollut samanlainen kuin Ilves-pelissä. Toivoa sopii, että kyse oli nyt korkeintaan siitä, että Lukko vastustajana nähtiin sellaisena, ettei alueellisen puolustamisen efekti ole hyödyllinen. Missään nimessä pelkkään miesvartiointiin ei saa palata!

Eikä tuo nyt muutenkaan viisikon tiiviydessä vetänyt vertoja Ilves-kohtaamiseen. Lyhytsyöttöpelaamisessa ja sitä myötä syöttöketjujen ja sitä myötä hyökkäyspelinopeuden luomisessa pitemmän korren veti Heikkilän Lukko, jota en olisi millään pystynyt uskomaan etukäteen (viimeisin Lukon peli nähty ehkäpä kolme viikkoa sitten). Papalle selvästi joku opettanut modernin jääkiekon alkeita.

Sen sijaan, kun oman pään lähtöpeliä ja keskialueen ylitystä ei oteta huomioon vaan keskitytään kulmapelaamiseen, oli Jukurien Tampereelle uudistunut ote jalostunut edelleen. HAHPissa alkaa olla näkyvissä selvät tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseen. Paikkaa vaihdetaan, pakit kurkkaa, pelataan yllättäviä, joskin sovittuja hyökkääjien repäisyjä puolelta toiselle maalin edessä, kenttätasapaino säilyy. Huomattavaa parannusta aiempaan.

Edelleen pitää pystyä parantamaan pelaamista peli peliltä, myös puolustussuuntaan. Tulen katkeroitumaan vakavasti, jos miesvartionnilla jatketaan perjantaina KalPaa vastaan. KalPaa jos jotakuta vastaan pitäisi pelata siten, että vähintään laiturit, tarvittaessa muutkin viisikon pelaajat, pelaavat yhdistettyä aluetta ja miestä. Tänään nähtiin tosin jälleen uusi aiemmin näkemätön elementti ohjauspelissä, kun Dufvan Jukurit pelasi ensimmäistä kertaa kentän puolittavaa ns. tolppa-trapia. Juuri näin, uutta vaan sisään ja sitten katsotaan mikä toimii ja mikä ei. Dufva on liikaa sellainen yhden totuuden mies myös pelitavoissa, nyt siihen on viikossa tullut huima muutos.

Kokonaisuudessaan Jukurien peli on mennyt sellaisia askeleita eteenpäin, että puhutaan suhteellisen todennäköisestä pudotuspelijoukkueesta. Sama koskee tosin myös Kari "pelikirja" [sic!] Heikkilän Lukkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös