TPS 2016–2017, runkosarjan 4. kvartaali – viimeinen puristus ennen pudotuspelejä

  • 19 266
  • 90

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tiedä sitten, mitä valmennusjohto ajattelee runkosarjan sijoituksesta. Mutta nyt voisi kenties jopa vähän riskillä treenata kovempaa jossain kohtaa ja uskoa siihen, että paikka kuuden joukossa säilyy. Ja olla sitten pleijareissa kovassa tikissä. En tiedä saako Tepsi välttämättä kotiedusta mitään suurempaa hyötyä vaikka se käsistä vielä lipsahtaisikin. Sen sijaan fyysisen puolen jutuissa voisi saada paljonkin etua kevään aikana.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä kakkossija olisi aika tärkeää säilyttää. KalPa ja jopa Jyp uhkaavat kyllä tulla ohi, sillä Tepsin loppuohjelma on melko vaikea. Selinin Tepsille ylivoimaisesti vaikeimmaksi vastustajaksi osoittautunutta Matikaisen Pelicansia on kyllä ikävästi tyrkyllä puolivälierävastustajaksi. Joukkueilla on vielä kaksi keskinäistä jäljellä runkosarjassa ja jos Pelicans vie ne, vahvistavat lahtelaiset tällöin kuudetta sijaansa ja Tepsin asema heikkenee eli sijoittuminen kolmanneksi olisi tällöin todennäköistä. Jos taas Tepsi onnistuisi viimein voittamaan Pelicansin, voisi se vankistaa Tepsin kakkossijaa, mutta Pelicans uhkaisi tappioiden myötä pudota seitsemänneksi ja olisi tällöinkin tyrkyllä Tepsin vastustajaksi.

Neljänneksi vajoaminen toisi luultavasti puolivälierävastustajaksi Tepsille erittäin vaikean HPK:n. Jos HPK tällöin selvitettäisiin, olisi välierissä erittäin suurella todennäköisyydellä vastassa joko Tappara tai Jyp. Tie finaaliin olisi siis erittäin vaikea.

Kakkossijalta on periaatteessa mahdollista saada puolivälierävastustajaksi jopa HIFK, vaikka melko varmasti vastustaja olisi joko Pelicans, Ässät tai Kärpät. Mahdollinen välierävastustaja lienisi kuitenkin kakkos- ja kolmossijaltakin helpompi kuin neljänneltä sijalta, sillä Tapparaa ei voitaisi kohdata ennen finaalia. Käytännössä vastustaja olisi KalPa tai KalPan sulaessa Jyp. Kun taas jos lähdetään neljänneltä sijalta, niin mahdollisissa välierissä vastustaja olisi Tappara tai KalPan sulaessa edelleen Jyp. Oletan tässä, että Tappara ja Jyp selvittävät itsensä puolivälieristä jatkoon ja näkisin siis, että KalPa ei kuitenkaan olisi yhtä paha vastus kuin Tappara, vaikka runkosarjassa KalPa on ollutkin Tepsille vaikeampi.

Kuuden joukkoon Tepsi kyllä pääsee, vaikkei saisi enää yhtään pistettä viimeiseltä kvartaalilta. Kotietuun tarvittaneen vielä muutama irtopiste ja kolmen joukkoonkin pitäisi riittää, vaikka neljännellä kvartaalilla hävittäisiin hiukan enemmän kuin voitettaisiin. Kahden joukkoon riittää, kun ollaan parempia kuin KalPa ja runkosarjan voittoon ei välttämättä riitä, vaikka voitettaisiin kaikki loput pelit, mutta Tappara on käytännössä pakko voittaa keskinäisessä pelissä 3 pisteen arvoisesti mikäli runkosarjan voittohaaveista haluaa vielä haihatella.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n viimeinen kvartaali on ohjelmaltaan kova. Hyvä niin: jos sillä pärjätään, pärjätään myös pudotuspeleissä. (Ja jos ei, eipä tule yllätyksenä jos kausi päättyy samoihin aikoihin kuin viime kaudella.)

Tavoitteena pitäisi olla ja onkin runkosarjan kahden parhaan joukkoon pääsy: se avaa paitsi helpomman tien kohti mitalipelejä, myös CHL-ovia ensi kaudeksi. Itse olen luottavainen: KalPan lentoon en usko, ja etumatkaa TPS:llä on kauempana tuleviin sen verran, että kyllä se kakkossija sieltä Turkuun tulee.

Tasonnostoa se toki taas vaatii. Ja ehkä vahvistuksiakin?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kuuden joukkoon Tepsi kyllä pääsee, vaikkei saisi enää yhtään pistettä viimeiseltä kvartaalilta.
Muistetaan edelleen yksi tosiasia: TPS:n ykköstavoite on pudotuspelit eli sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon.

Olen jo vuosikausia laskenut, että takuuvarma pudotuspelipaikka vaatii sen 99 pistettä. Kaudella 2016-17 hyvin todennäköisesti viisi joukkuetta tulee puhkaisemaan sadan pisteen rajan. Kovin urakka on HPK:lla, joka on tällä hetkellä sijalla viisi. HPK:lla on jäljellä vielä 11 ottelua, joista sen pitää raapia 16 pistettä (1,45ppo) - ei mahdotonta. Neljäntenä on JYP, jolla on jäljellä samat 11 ottelua. Näistä otteluista jyväskyläläisten tulee saada 14 pistettä (1,27ppo) - erittäin todennäköistä. Kolmantena KalPa - 11 ottelua ja viisi pistettä (0,45ppo) - käytännössä taputeltu. Tapparahan sadan pisteen rajan on jo ylittänytkin - 49 ottelua - 104 pistettä (2,12ppo).

Tällä hetkellä kuudentena majailevan Pelicansin tulisi saada jäljellä olevista 10 ottelustaan 21 pistettä (2,10ppo) ja seitsemännellä sijalla olevan Ässien 11 jäljellä olevista otteluistaan peräti 25 pistettä (2,27ppo). Nämä lienevät jo liian kovia tavoitteita sekä lahtelaisille että porilaisille - joskaan ei kuntopuntarin kärkijoukkueille. Kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattuna sekä JYP (2,70ppo) että TPS (2,10ppo) ovat repineet yli kaksi pistettä per ottelu. Pelicans ja Ässät ovat kuntopuntarin keskivaiheilla sijoilla 7 ja 8 - molemmat joukkueet ovat viimeisistä kymmenestä ottelustaan saalistaneet 1,60ppo. En jaksa uskoa siihen, että Pelicans ja/tai Ässät nousisivat viimeisessä rutistuksessa kuntopuntarin kärkisijoille.

Kuten sanottua: hyvin todennäköisesti viisi joukkuetta tulee puhkaisemaan sadan pisteen rajan kaudella 2016-17. TPS tullee olemaan yksi näistä. Joka tapauksessa TPS on edelleen yhden pisteen perässä kauden vähimmäistavoitteestaan kolmannen kvartaalin jälkeen. Kyllähän TPS:n pudotuspelipaikka on jo käytännössä täysin varma sekä kakkossijakin ihan omissa käsissä.

Olen tässä suhteessa (pudotuspelipaikka - 99 pistettä) ehkä äärikonservatiivinen, mutta ruåtsalainen käyttäisi sanontaa: "jubla inte för tidigt" - "älä nuolaise ennen kuin tipahtaa"!

Tavoitteena pitäisi olla ja onkin runkosarjan kahden parhaan joukkoon pääsy: se avaa paitsi helpomman tien kohti mitalipelejä, myös CHL-ovia ensi kaudeksi.
Tässähän seuraava välitavoite on hienosti tiivistetty!

TPS:n ensimmäinen tavoite pitää olla 99 pistettä ja pudotuspelipaikka. Siihen on matkaa enää yksi vaivainen piste, joka pitää raapia välittömästi ensimmäisen tilaisuuden tullen (17.02.2017 TPS-IFK). Tämän saavutuksen jälkeen seuraava välitavoite on tosiaan CHL-paikka - eli vähintään runkosarjan kakkossija. Tämähän onnistuu kasaamalla pisteitä tasatahtia KalPa:n kanssa. Kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna (49 vs 50), mutta TPS:lla on enemmän voittoja (26 vs 23). Etumatkan pitäisi riittää seuraavaan välitavoitteeseen. Ennen sitä pitää joka tapauksessa varmistaa se kauden vähimmäistavoite - 99 pistettä ja paikka kuuden joukossa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tänään onkin sitten jo runkosarjan kakkossijan kannalta tärkeä peli. Jos tänään tulisi 3p. voitto, saattaisi JYPpi pysyä takana loppuun asti. Tappiolla taas alkaa jo 3-4 sijat häämöttämään. KalPallakin ollut hieman vaikeaa, joten saapa nähdä vetäiseekö traktori molempien ohi vielä...
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tuo nyt kuitenkaan ihan läpihuutojuttu ole, 7 ottelua ja 7 pisteen ero, Tepsillä tällä hetkellä kolme kolmen pisteen voittoa enemmän ja selvästi parempi maaliero (+41 vs. +29), eli käytännössä JYP tarvinnee kahdeksan pistettä, eli 1,14/ottelu, enemmän kuin TPS. Eli jos ajatellaan että JYP jatkaa samalla 2,4 pinnan keskiarvolla, riittäisi jo sellainen Ilveksen pistetahti.

Paljon jossittelua ja mahdollisuuksia, toki jos Tepsin runkosarjan loppuohjelma osoittautuu niin hankalaksi kun on pelätty, loukkaantuneita ei saada takaisin ja JYPin liito jatkuu niin ohi menevät. Tänään on siltä osin todella suuri ottelu, jos tästä jollain ihmeen kaupalla vietäisiin kolme pistettä, niin JYP ei enää ohi tule. JYPillekin tie kakkospaikalle vaikeutuu selvästi jos kolmea pistettä eivät saa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mulla on sellainen fiilis, että jos tänään hyvällä esityksellä raavittaisiin kolme pinnaa kuten marraskuussa, sillä olisi valtaisa henkinen merkitys runkosarjan loppua ajatellen. Saataisiin juuri meitä jahtaavaan valmetiin se tarvittava ero kenties, mutta että selätettäisiin tämän hetken kuumin joukkie kotihallissa tuolla rosterilla. Viimeksikin siellä voitettiin esim. ilman Ekiä, joten ei tuonne lähdetä häviämään. Sellainen kevät 2009 - hengen peli tiedossa. Maalivahtipelin oltava sataprosenttista ja telaketjupuolen onnistumisia tarvitaan ympäri kaukaloa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onko kellään käsitystä, miten TPS aikoo toimia runkosarjan viimeisellä viikolla. Ti Lahti, To Oulu, La Lappeenranta. Aikamoista reissaamista luvassa. Ollaanko koko viikko reissussa vai tullaanko välillä Turkuun? Luulisi bussin turruttavan jos näin tehdään. Ei paljon muuta sitten keritäkään. Tuntuu todella ihmeellisen hölmöltä ohjelmalta. Onko koskaan ollut kolmea vieraspeliä viidessä päivässä eri puolella Suomea? Ei tuossa ainakaan treenaamaan keritä.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko kellään käsitystä, miten TPS aikoo toimia runkosarjan viimeisellä viikolla. Ti Lahti, To Oulu, La Lappeenranta. Aikamoista reissaamista luvassa. Ollaanko koko viikko reissussa vai tullaanko välillä Turkuun? Luulisi bussin turruttavan jos näin tehdään. Ei paljon muuta sitten keritäkään. Tuntuu todella ihmeellisen hölmöltä ohjelmalta. Onko koskaan ollut kolmea vieraspeliä viidessä päivässä eri puolella Suomea? Ei tuossa ainakaan treenaamaan keritä.
Ei ole viimeinen viikko, vaan seuraavana maanantaina on vielä kotimatsi Ässiä vastaan. Järkevimmältä tuntuisi mennä normaalisti Lahteen ja takaisin. Sitten keskiviikkona Ouluun ja siellä pari yötä, josta Lappeenrantaan. Tietty jos Eskola alkaa hurjaksi, niin voi lennättää joukkueen Ouluun. Näyttäisi närhen munat negapettereille! Eikös viime keväänä pudotuspeleissä nuo Oulun matkat lennetty?
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
To 2.3 Ilves-TPS
La 4.3 TPS-Tappara

Ti 7.3 Pelicans-TPS
To 9.3 Kärpät-TPS
La 11.3 SaiPa-TPS
Ma 13.3 TPS-Ässät


Siinähän sitä onkin sitten loppuohjelmaa kerrakseen. Pudotuspelit on oikeasti jo alkanut meidän osalta. Vaikka onkin tullut kirjoiteltua negatiivisesti jo pidemmän aikaa, niin täytyy antaa tunnustusta. Tepsillä oli eilen parempi mahis voittaa ja Pelsujakin vastaan oli hyvin paikkoja. Ei vaan riitä. Vittumaisesti jos haluiasi spekuloida, niin kuinka paljon 1 hyvä sentteri olisi tässä näitä matseja kääntänyt? Kunhan kaadan suolaa haavoihin..

Loppuohjelmassa ei ole yhtään helppoa matsia. Ilves on kovassa nousussa. Tappara vaan on Tappara. Pelsuja ei voiteta millään. Kärpät parantaa sitä kuuluisaa kananlentoaan ja sekin matsi vielä vieraissa. Saipalla ei ole mistään mitään panosta, voi vaikka ihan vittuillakseen pelata kovaa. Ässillä on vielä hyvät saumat playoffien suhteen ja koko kausi pitää pelata täysillä loppuun.. Karu fakta nyt vaan on se, että noista kaikista vaan on raavittava pisteitä vaikka väkisin.
Onneksi ensi viikolla ottelut ovat viikon loppupuolella, niin voidaan saada Spina ja Thorell takaisin. Sen jälkeen olo on itsellä ainakin paljon parempi. Forsström pystytään korvaamaan, Pikkaraista ei. Hamiltonia ilmankin pärjää. Thorellin tehokäyrä oli muutenkin laskussa. Onkohan kaverilla jo sopimus jonnekin SHL?

Jäähyjä tullaan saamaan vielä paljon, joten niistä ei jaksa ottaa yhtään stressiä. Meillä on aika hitaat pakit ja paljon nuoria, joten riski ottaa jäähy on iso. Kyllähän osa noista tuomioista on ollut ihan perseestä, mutta niin ovat olleet pelaajien ratkaisutkin tärkeillä hetkillä. Torstaina Perrin-Kallio jatkoajalla ja eilen Tikkanen ajassa 56.33. Ei vittu mitä tohelointia kaikilta.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Vittumaisesti jos haluiasi spekuloida, niin kuinka paljon 1 hyvä sentteri olisi tässä näitä matseja kääntänyt? Kunhan kaadan suolaa haavoihin..

Ennemmin spekuloisin sillä, kuinka paljon ne kolme olemassa olevaa, itseään parantelevaa laituria olisi tuossa kohtaa vaikuttanut. Toki tässä vittumaisesti voidaan spekuloida vaikka mitä, eilinenkin matsi olisi noilla otteilla ollut ihan voitettavissa ilman omia hölmöilyjä.

Loppuohjelmassa ei ole yhtään helppoa matsia. Ilves on kovassa nousussa. Tappara vaan on Tappara. Pelsuja ei voiteta millään. Kärpät parantaa sitä kuuluisaa kananlentoaan ja sekin matsi vielä vieraissa. Saipalla ei ole mistään mitään panosta, voi vaikka ihan vittuillakseen pelata kovaa. Ässillä on vielä hyvät saumat playoffien suhteen ja koko kausi pitää pelata täysillä loppuun.. Karu fakta nyt vaan on se, että noista kaikista vaan on raavittava pisteitä vaikka väkisin.

Harvemmin Liigassa on yhtään helppoa matsia, varsinkaan tässä kohtaa, kun ruvetaan valmistautumaan tosipeleihin. TPS on kuitenkin tällä kaudella ollut Liigan 2. paras vierasjoukkue ja koko kauden osalta Tepsin pisin 0p putki on ollut kolme ottelua. Jos ja kun saadaan vielä pelaajia takaisin lasaretista, voi ja pitääkin olettaa, että loppupeleistä on pisteitä raavittavissa. Kuudessa pelissä 6 pistettä ei ole niin helppo lopulta ottaa kiinni, kuten tuossa @septi jo alustikin ennen eilistä ottelua, toki hieman eri numeroilla. KalPankaan peli ei ole ollut millään mairittelevalla tasolla, joten turhaan me täällä vielä päätä isketään puskaan, vaikka se kuinka turkulaista olisikin.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
JYP teki Oulussa kovin tutunkuuloisen sulamisen ja 0p sieltä Jyväskylään. Pelilliset otteetkaan eivät juuri vakuuttaneet, mutta eivätpä nuo ole edellisissäkään peleissä ja pisteitä on silti traktoreille kertynyt tasaiseen tahtiin.

Mutta kuten aiemmin täällä on eri kirjoittajien toimesta ynnäilty, niin ihan omissa käsissähän tuo toinen sija on. Ihmeitä ei tarvitse tehdä, vaan taistella repaleisella rosterilla sen minkä pystyy. Palloseuran ilmekin on edellisissä otteluissa ollut vaisuista tuloksista huolimatta ihan hyvä, joten eipä tässä ole syytä paniikkiin.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kärpät avitti TPS:aa tänään voittamalla JYPin kotonaan. JYP siis edelleen kuusi pistettä perässä ja viisi peliä jäljellä.

JYP tarvitsee käytännössä kolme voittoa enemmän mennäkseen TPS:n edelle.

Erittäin positiivista kun edelliseen lisätään Thorellin paluu niin saadaan kasaan kaksi hyvää kärkiketjua.
Ahtola-Virta-Thorell sekä Erkin ketju.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nöyrästi, mutta kovalla itseluottamuksella kahtaa voittoa, vaikka sitten kahden pisteen, jahtaamaan tamperelaisista! Huomenna kolme pistettä, niin on lauantaina Tapparalla kova paikka 9000 katsojan edessä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään onkin jännä pelipäivä. Vieraskentällä isäntänä kevätpiristyvä Ilves, kun taas Jyväskylässä keskenään kohtaavat TPS:n pahimmat kirittäjät KalPa ja JYP. Eniten pelivaraa tulisi jos TPS ottaisi tärkeät vieraspisteet ja JYP hoitaisi kuopiolaiset kotonaan - ei ihan mahdoton toive kumpikaan.

Jännitettävää jää ensi viikolle riittämiin. Kakkossijaa kannattaa tavoitella, ja aivan omissa näpeissä se TPS:llä onkin.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taas turpaan, neljäs peli putkeen. Nyt viimeisessä 10 pelissä 21 tehtyä maalia, joista kahdessa (!!!!) pelissä tehty enemmän kuin kaksi maalia. Maalinteon tuska on ihan helvetinmoinen. Lisäksi aikasemmin kaudelta tuttu suoraviivainen nopea hyökkäyspelaaminen maalin eteen puuttuu kokonaan, ja nyt pyöritään näennäisesti kulmissa saamatta mitään tulosta aikaan. Peli kyllä pyörii ihan hyvin, mutta paikoista eivät saa sisään.

Maalinteossa näkyy nyt se, että joukkueen rosteri on suhteellisen kapea kykenevien maalintekijöiden osalta. Nämä Lahtiset, Väyryset, Karvoset ja Vähätalot kyllä osaavat koohottaa, mutta tekeminen on tuloksetonta ja tehotonta. Tänäänkin ko. konkkaronkalla oli muutama ihan hyvä tekopaikka, mukaanlukien rangaistuslaukaus, mutta tuttuun tyyliin kädet jäätyivät.

Samaan aikaan puolustus on alkanut sekoilemaan ja toheloimaan pahemmin kuin alkukaudella. 25 päästettyä maalia, joka on myös keskiarvoltaan huonompi lukema kuin alkukaudesta.

Toisaalta sitä toivoo että tässä säästellään playoffeihin, toisaalta tässä on pelko pakaroissa että joukkue oikeasti sakkaa huonoimmalla mahdollisella hetkellä.
 

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Luleå
Ei toi jyppi vaan tunnu häviivän ni täs vois ehkä alkaa ottaa noita kolmen pinnan voittoja? Eikä se kalpakaan nii kaukana ole. Meillä ei mitään helppoja nää vastustajat ole viel kaiken lisäks!

Nyt olis kiva saada semmoset 7-8k päätä tai enemmän lauantaina artukaisiin. Toi kakkospaikka olis aika tärkee runkkarissa kuitenki. Ja joo tavotteet oli top6 ennen kauden alkua, mutta siitä turha lässyttää. Itselleni ainakin pettymys jos valahdetaan kolmanneks tai jopa neljänneks...

Nyt spina kehiin heti ku pääsee ja aletaan pelaa niinku pelattiin syksyllä. Kova meiän rosteri on edelleen. Olis sääli vetää tästä pannukakku tippumalla ekalla kierroksella. En henkilökohtaisesti jaksa uskoa jypin hurmion lopulta finaaleihin kuitenkaan kantavan. Kyl tää on Tapparan pelicansin ja toivottavasti tepsin kevät :D

Ei muuta ku nyt ne pleijarit sitte alko ainaki omasta mielestä, tappara voi olla kaadettavissa, varsinkin kun niillä runkosarjan voitto taskussa.

Huomenna kaikki hallille ja 3 pinnaa! :) pliis!
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Aika pahasti peli sakkaa ja eikä tässä vaiheessa kautta säästellä ainakaan häviämisen kustannuksella, koska epäonnistumisetkin ruokkivat epäonnistumisia. Äärimmäisen tärkeää on lähteä pleijareihin hyvässä vireessä koska niiissä marginaalit ovat hyvin pienet.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kuten aiemmin todettua, käyrä on laskusuunnassa ja kukaan ei sille mitään voi. Haluaisin tietää, miksi maalinteko onnistui paremmin ennen vuodenvaihdetta kuin sen jälkeen? Kunto oikeasti loppu? Spina puuttuu, Hamiltonia en laske. No ei mutta Pikkaraisen pelkkä olemassaolohan on tuonut maaleja kun vastustaja pelkää!? Samaten ihan hyvä kysymys on tuo pakiston sekoilu verrattuna alkukauteen. Mistä johtuu?

Nuoria en hauku. Lahtiselle, Karvoselle, Väyryselle, Vähätalolle jne. on vain liian iso rooli nyt tarjottu. Jokainen noista tarvis 1-2 TÄYTTÄ kautta Mestiksessä. Katsokaa mitä se teki esim. Lindstenille. Sitä samaa lääkettä myös muille.

Meidän tähdet on aivan liikaa kuormitettu ja se vaan tuntuu pahenevan. Että voi vituttaa, mutta nyt se ei auta enää. Ilveskin oli täysin voitettavissa tänään. Niin oli JYP ja Pelicanskin. Paikkoja on, maaleja ei.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Lauantain Tappara-ottelu on vähän helvetin tärkeä henkisesti. Voittamalla sen joukkue saisi varmasti buustia omaan tekemiseen. Nyt ei enää ole yleisön kannalta väliä, hävitäänkö, koska runkosarja muutenkin loppuu. Pleijareissa väkeä tulee kuitenkin. Luulisi, että yli 8000 nyt ainakin on.

Tulee mieleen vuoden 1993 runkkarin loppu. Tepsin peli sakkasi pahasti 10 pelin aikana ja turpaan tuli rumastikin. Sitten pääottelussa Jokerit voitettiin 5-4 tai 4-3 kotona ja Summanen oli liekeissä. Olin silloin aika varma, ettei pleijareissa menestytä, koska joukkue ei ollut yhtään "kuuma" niiden alkaessa. Jos joku ei ole huomannut, niin kaikki ottelut kärkijengejä vastaan on taidettu hävitä sen Tappara-vierasvoiton jälkeen. Silloin Tepsi pelasi kauden ehjimmän pelinsä. Nyt olisi taas aika. Tappara varmisti runkosarjan voiton, joten ehkä ihan 100% latausta ei löydy.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turha tässä tosiaan suoraan on junnuja alkaa syyttää. Hieman erikoista vaan tuo peluutus, sillä hieman tehokkuuttakin esittänyt Nieminen poppareilla samaan aikaan kuin Väyrynen ja eritoten Lahtinen pyörivät siellä hyöydyttöminä. Väyrysen tilalla rehellisesti näkisin mielummin vaikka Siikin, joka pelasi alkukaudella muutaman ihan mallikkaan pelin. Ei hänkään tosin vielä täyden runkosarjan vireessä, mutta pystyi muutaman kerran kehittämään pidempiä hyökkäyksiä ja väläytteli kiekollista pelaamista. Väyrysen vahvuus nopeudessa ja vastahyökkäyksissä. Mutta turha tässä jossitella tämän enempää. Liian tiukaksi on tilanne päästetty. Tombz sen jo sanoi, epäonnistumiset alkavat näkyä jo turhautumisessa. Nyt alkaa olla pakkovoiton paikka joka pelissä. Ja niitä voittoja tarvittais mielellään vähintään kolme viimeisestä viidestä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eiköhän tuo junnujen rajallinen taso tässä lähinnä nouse esiin. Virtaa, Erosta ja Lindsteniä lukuunottamatta joka ilta tulee tattiin nelikymppisiltä veteraaneilta. Ei näytä hyvältä cv:ssä juuri nyt. Mutta vielä on aikaa parantaa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Pakko kai hakea positiivista ajattelua siitä, että runkosarjan päätteeksi tulee pieni tauko ja papat saa levätä. On tuossa porukassa kuitenkin sitä johtajuutta aivan riittävästi, eikä maila varmasti heillä tärise, kun pitää alkaa johtaa ns. edestä. Nyt on tahmea vaihe menossa eikä se vielä mitään tuhoa. Mutta viime vuosina on enneminkin nähty nousujohteisia tarinoita runkosarjan lopulla, jos on keväällä pärjätty.

Onko muutaman poissaolijan vaikutus ollut sitten näinkin suuri, kun olivat kentällä?

No, parempi hävitä nyt, kuin tosipelien alkaessa. Niin vahvaa myötätuulta ensimmäiset 50 kierrosta oli, että ehkä tällainen muistutus kuolevaisuudesta palauttaa nöyryyden sopivasti ennen pleijareita. Ei mikään itsestään tule, vaan kaikkien osapuolten pitäisi miettiä fokustaan. Pienistä asioista se kuitenkin lähtee ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Oikaistaanko tällä hetkellä vähän, eikö pelit sytytä riittävästi ja ajatukset keväässä, vai mikä mättää?

Lauantaina olisi kyllä loistava paikka ottaa taas buustia.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Eiköhän tuo junnujen rajallinen taso tässä lähinnä nouse esiin. Virtaa, Erosta ja Lindsteniä lukuunottamatta joka ilta tulee tattiin nelikymppisiltä veteraaneilta. Ei näytä hyvältä cv:ssä juuri nyt. Mutta vielä on aikaa parantaa.

Tää se on mikä mättää ja tekee lyhyen kevään turuus. Nuo junnut ei riitä, ja kun junnut ei riitä ja peli ei kulje tarkoittaa se isoja minuutteja Ekille, Kalliolle ja kumppaneille joka tuntuu olevan Selinin ainut ase jo toista kautta putkeen. Paras seiska sarjassa tulee vielä äitiä ikävä tänä keväänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös