Kuka on Liigan nopein luistelija?

  • 66 392
  • 236
Iikka Kangasniemi on ehkä paras luistelija. Tekee tilanteita paljon pelkästään kaarreluistelulla. En tie onko nopein, mutta ainoa jolla noissa nopeuksissa pysyy kiekko mukana, mikä on näin nopeasti sanottuna tärkeä juttu. Aika käsittämättömästi mieheltä löytyy kaarteissa lisää pykäliä vaikkei potkuakaan ota. Siinä keskiketteräkin pakki jää katselemaan suu auki "mikäs hepuli tolle tuli?". Toivottavasti vastaisuudessa muistaa olla törmäämättä vastustajien jääkaappipakastinten kyynerpäihin.

On kyllä todella nopea mutta aina vähän pelko perseessä milloin kolahtaa taas..
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ei nopein, mutta yksi taitavimmista luistelijoista on Jere Seppälä. Se on taidetta koteihin, hivelee silmää.
 

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Jos olisi kyse siniseltä siniselle, nostaisin CB3:sen tähän mustaksi hevoseksi.. Tuntuu että lähtönopeutta miehellä piisaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin riveistä tässä keskustelussa tulisi ottaa huomioon ainakin Tavi. Ketteryydessä ja lähtönopeudessa myös Turkulainen on todella hyvä, mutta en tiedä asettelisinko nopein luistelija -kategoriaan häntä kuitenkaan.

Mutta jos puhutaan esimerkiksi kaukalon ympäriluistelusta, jossa katsotaan varsinaista nopeutta ja vaaditaan hyvää tekniikkaa, niin Janne Tavi on uskoakseni koko liigan kärkeä.

Joitain vuosia sitten Ossi Louhivaara voitti muistaakseni Antti Pihlströmin JYPin joukkueen järjestämässä tapahtumassa, jossa kisattiin myös kaukalon ympäriluistelussa. Louhivaara oli siis ykkönen ja Pihlström kakkonen. Louhivaarallakin on siis eväitä, mutta loukkaantumiset ja ikävuodet ovat saattaneet vaikuttaa tähän negatiivisesti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilveksestä tosiaan Mustonen ja Liuksiala ovat kovia. Veikkaisin kyllä Mustosen olevan nopeampi. Musehan ei lopun perin ole kovin kaksinen kiekon kanssa eikä pelisilmäkään ihan Raipen luokkaa ole. Nopeudellaan kuitenkin saa kovan edun keskiverto liigakiekkoilijaa vastaan.

Mutta Iikka Kangasniemi ei ole yhtään pöllömpi vaihtoehto.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Onko Liigassa joskus järjestetty tähdistöotteluita, ja siihen kylkeen taitokisoja? Siis että mitellään nopeudessa, laukaisutarkkuudessa ja nopeimmasta lämäristä yms. Olisi hienoa viihdettä vaikka joulun ja uudenvuoden väliin. Ei mitään Liiga-matseja, vaan tuollaista kevyempää ja varmasti yleisöä viihdyttävää. Paikkakunta voisi vuosittain vaihdella.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jotta tuo taitokisa toimisi Suomessa, pitäisi se tehdä Amerikan mallin sijaan tyylillä. Ilkka Mikkola vs Pekka Saravo kirmaamaan kaukaloa ympäri ja kikkahaasteessa sitten Ossi-Petteri Grönholm paljastaa Atte Mäkisen kanssa taitonsa. Lämärikisaan on pakko saada ainakin Elmeri Kaksonen tykittelemään tutkaan ja Teemu Aalto olisi hyvä vetäjä tarkkuuskisaan.

Tuollaisesta tapahtumasta voisin jo maksaakin.
 
Onko Liigassa joskus järjestetty tähdistöotteluita, ja siihen kylkeen taitokisoja? Siis että mitellään nopeudessa, laukaisutarkkuudessa ja nopeimmasta lämäristä yms.
On. Silloin Kimmo Salminen taisi olla nopein. Vai Nils Ekman. Lämärikisan voitti Hannu Osala muistaakseni. Siis se joku voimamieskokki tms. Kirsi Hänninen voitti Pekka Laksolan. Pelaajista kovimpaa ampui ehkä Veli-Pekka Kautonen? Vai oliko Hyvönen jo silloin...
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
kikkahaasteessa sitten Ossi-Petteri Grönholm paljastaa Atte Mäkisen kanssa taitonsa.

Ei tästä ole montakaa viikkoa, kun OPG heitti liki tyylipuhtaan kärkikynän (ilmeisesti jopa tarkoituksella), joten Atte joutuisi koville siinä kisassa..

Mitään absoluuttista tietoa ei ole, mutta omiin silmiin Terry Broadhurst vaikuttaa hyvin nopealta luistelijalta. Vähintään KooKoon nopeimmaksi väittäisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös