Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 591 010
  • 4 204

Stigu

Jäsen
Tämä ei tosiaankaan ole avaruustiedettä. Törmäsellä on näytöt viime kaudelta siitä, että parhaimmillaan hänen individualistikiekkonsa toimii hyvin. Tältä kaudelta on sitten näyttöä siitä, että huonoimmillaan hänen jääkiekkonsa on häviävää pelaamista. Mikä sitten erottaa viime kauden tästä kuluvasta? Tietenkin pelaajamateriaali. Sekään ei vaadi einsteinia, että hiffaa viime kauden miehistön olleen ihanteellinen Stögön freehockeylle/airhockeylle. Tämän kauden jätkät eivät yksinkertaisesti omaa vastaavia valmiuksia kuin viime kauden miehistö ja tässä tilanteessahan valmennuksen pitäisi teoriassa osata muuttaa taktiikkaa. .

Mä olen kyllä veli Haggelströmin kanssa tästä eri mieltä. Mielestäni tämän kauden jengissä ja sen pelissä on kyse rakenteellisesta virheestä, ja nimenomaan hyökkäyspelin suhteen.

Puolustuksessa IFK:n koko jengi, viisikko ja sen yksilöt yhteensä on päästänyt yhden maaalin vähemmän kuin Tappara. Alivoimassa keikutaan Liigan keskivaiheilla. Mutta kun lähdetään katsomaan hyökkäyspeliä, niin tämä sama joukkue, nämä samat viisikot ja nämä samat yksilöt, jotka ovat ihan kurkoja puolustuspäässä :

- ovat tehneet Liigassa vähiten maaleja
- ovat ylivoimassa Liigan toiseksi paskimpia
- laukovat maalia kohden alle keskiarvon per matsi
- (detalji, mutta mainitsen silti) eivät tee syvyyssunnan rintamahyökkäyksiä, kuten Apassi toisessa ketjussa toteaa
- (detalji, mutta mainitsen silti) eivät pyri päättämään hyökkäystä maalilaukaukseen

Kyllä mä vapautan Karavaanarin vanklilasta (niin paljon kun häntä olen arvostellutkin) ja syytän Stögöä tästä kaikesta. Ja kannattaa miettiä noita yo statseja myös siltä kantilta, minkälaisia pelaajamateriaaleja muissa jengeissä on. Esim HPK on tehnyt 27 maalia, Kalpa 22 maalia ja Pelicans 18 maalia enemmän kuin IFK. Vaihtaisitko päittäin jengit näiden seurojen kanssa? Tai edes näiden seurojen hyökkäyksien kanssa?

Itse seuraan lätkää, IFK:ta ja runkkaria nykyään enemmänkin viihteen kannalta. Tältäkin kantilta Stögön kiekko häviää jopa Sopan ja Raadon kiekolle, joiden pelissä oli sentään jonkinlainen Camp-huumoriaspekti. Luojan kiitos, Stögön jengissä on muutamia mahtavia yksilöitä, joita voi seurata. Silti vituttaa aivan suunnattomasti, että ensi kausikin on kiveen hakattu Stögön myötä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä olen kyllä veli Haggelströmin kanssa tästä eri mieltä. Mielestäni tämän kauden jengissä ja sen pelissä on kyse rakenteellisesta virheestä, ja nimenomaan hyökkäyspelin suhteen.

En itse asiassa ole tästä ollenkaan eri mieltä. Mutta mun mielestäni rakenteellinen virhe hyökkäyspelissä johtuu nimenomaan materiaalista. Vanhat hitaat omat pojat ovat taas vuoden vanhempia ja hitaampia (Luttinen, Lennu, Puustinen - joo hänetkin voidaan pikkuhiljaa laskea omaksi pojaksi, koska hän ei lähde joukkueesta näköjään kulumallakaan), nuoret omat pojat eivät kehity ollenkaan, melkein päinvastoin (Åsten, Salmi, Miihkali...). Viime kauden materiaali oli parempi freehockeyn pelaamiseen ja Ramun korvaamatta jättäminen on suurin miinus. Kuten aiemmin totesin, valmentajat eivät pohjimmiltaan muutu. Jokainen koutsi peluuttaa omanlaistaan peliä korkeintaan pienillä variaatioilla ja siksi joukkueenkokoajan pitäisi toimittaa jokaiselle valmentajalle juuri hänelle sopivat työkalut. Oletko @Stigu oikeasti sitä mieltä, että tämän kauden materiaali on yhtä hyvä kuin viime kauden oli?

Ja siis rakenteeltaan hyvä hyökkäyspeli tapahtuu koko viisikon toimesta, ei pelkkien hyökkääjien. Siksi freehockey tarvitsee myös siihen sopivan pakiston, ei salmia ja miihkaleita ja kaskia. Joukkue on viime kauteen verrattuna liian hidas ja kankea ja omaa vähemmän silkkaa yksilötaitoa. Poislukien Stadi-Matti ja Joe Finley, joka on hyvä haku omaan rooliinsa. BJF:kin omaa hyvää yksilötaitoa, hän on liigan paras stay-at-home -pakki. Ei hänen tarvitsekaan olla jääkiitäjä ja visionäärinen hyökkäävä pakki. Eronen ja Salmela ovat ihan kelpoja hyökkääviä pakkeja, Grilli taas hyvä yleispakki. Mutta turhan ohut on HIFK:n rosteri viime kauteen verrattuna - ts. joukkue on heikentynyt materiaaliltaan, mutta sitä kompensoidaan tietenkin sillä, että kyllä tämä vähintään yhtä kallis miehistö sentään on.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Mutta turhan ohut on HIFK:n rosteri viime kauteen verrattuna - ts. joukkue on heikentynyt materiaaliltaan, mutta sitä kompensoidaan tietenkin sillä, että kyllä tämä vähintään yhtä kallis miehistö sentään on.

Heh, nauroin ääneen tota kommenttia, kiitos Jii :D

Vähän vituttaa kun en osaa ton IFK:n kannattamisen kanssa olla ns. rennommalla otteella oleva kannattaja. Nyt olisi sellaisen paikka kyllä. Mutta se menee tolla -kaikki tai ei mitään- tyylillä kuitenkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Verrataan vähän viime kauteen. Puolustus on heikentynyt aivan hemmetisti, viime kaudella meidän top-4 puolustus oli Järvinen, Taimi, Auvitu ja Grillfors (Liigan paras). Siis aivan julmetun hyvä nelikko! No, nyt näin ei ole kun ainakin itse lasken ainoastaan Erosen ja Grillin tason olevan riittävä top-4 paikkaan, ja molemmilla on vielä parannettavaa paljon sillä kumpikaan ei pelaa sillä tasolla millä pitäisi. Mun mielestä toi jengi vaatisi peräti kahta top-4 tason puolustajaa, mutta jos edes se yksi saataisiin jostain niin voisi auttaa jo paljon!

Ja sentteriosastolla näkyy tietysti Ramun poissaolo, Leinon ja Hintzin kehitys on jäänyt piippuun ja Johansson osoittautui tyhjäksi arvaksi mitä tulee odotuksiin miestä kohtaan eli kärkisentteri, ja Elkins (joukkueen ehdottomasti tärkein sentteri, kenties jopa hyökkääjä) loukkaantuneena vielä. Sitten Nykopp on myös ollut huono ikävä kyllä. Määrällisesti senttereitä alkaa olemaan jo niin paljon, että on vaikea uskoa enää yhtään raahattavan sisään ja ehkä ihan hyvä niin, mennään nyt näillä ja toivotaan, että sentterit skarppaavat loppakaudeksi (ja paljon!).

Laituriosasto on täynnä floppeja, ainoastaan Aaltonen saa jotain aikaiseksi, mutta hänkin aivan liian harvoin. Raskin pitäisi löytää kemiat joidenkin kanssa, harmi ettei meillä löydy nyt heittää vierelle semmoisia kavereita kuin Ramu ja Zabo joiden vierelle Rask sopi täydellisesti. Puustinen, Lennu, Arttu ei paljon naurata nyt näiden otteet (siis positiivisessa mielessä, negatiivisessa mielessä saattaakin naurattaa). Ikonen josta on viime kausien aikana muodostunut yksi meidän suosikeista on ollut myös aivan totaalijäässä. Partanen oli kanssa kaukana viime kauden tasostaan ja nyt vielä sitten loukkaantuneena, Åsten vasta kuntouttaa itseään katsotaan olisiko Muulilla tarjota jotakin. Tamminen, Jääskä, Mieho ja Saarelainen ei ole nämä pelit näitä kavereita varten, ei kellään mitään annettavaa.

Toivottavasti kevään peleissä näyttäisi tältä ja jätkillä olisi itseluottamus kunnossa hyvän loppurunkosarjan jäljiltä:

Partanen - Hintz - JMA
Puustinen - Leino - Rask (tämä ketju toimi ainakin yhdessä välissä ihan kivasti)
Johansson - Elkins - Ikonen (Johansson voisi tuoda vähän juonikkuutta tutkaparin rinnalle eikä tarvitsisi ottaa niin suurta roolia puolustamisen suhteen)
Lennu - Nykopp - Muuli (näyttää paperilla helvetin hyvältä nelosketjulta, nyt jätkät ottaa itseään niskasta kiinni ja rupeaa pelaamaan kuten IFK:n nelosketjun kuuluu)

Grillfors - xxx
Eronen - Generous
Heiskanen - Finley
Salmela

Tuota parempaa ei tälle keväälle enää kasaan saada, mutta kyllä tuollakin voisi ainakin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon mennä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
PItkälti samaa mieltä Walkinin kanssa, pakeista kuitenkin pakko nostaa Heiskanen, joka on mielestäni, kaikkien yllätykseksi kyllä top4 tason pelaaja jo nyt. Valitettava tosiasia on kyllä noiden ns. omien poikein Lennun ja Luttisen hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan. He eivät täytä saappaitaan, niin pahalle kuin sen tunnustaminen tuntuukin. Kumpikin on sellaisia tunnollisia kahden suunnan pelaajia, mutta tulosta heiltä on turha odottaa, vaikka hintalappu varmaankin on aika korkea.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
pakeista kuitenkin pakko nostaa Heiskanen, joka on mielestäni, kaikkien yllätykseksi kyllä top4 tason pelaaja jo nyt.

On joo, mutta (iso mutta) kuinka paljon oikeasti voidaan laskea 17 v pakin varaan keväällä? IFK:n, Stögön ja Nybondaksen pitäisi ymmärtää varautua siihen, että Heiskanen ei pysty kevään peleissä pitämään tasoaan mitä hyvin usein tapahtuu tuon ikäisille pelaajille, varsinkin kun kyseessä on vielä puolustaja. Jos Heiskanen onnistuu pitämään tasonsa myös kevään peleissä niin tämän tulisi olla ns. boonusta IFK:lle, mutta ei tämän varaan saa laskea ja keväällä todeta yllättyneenä, että ei se taso pysynytkään.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On joo, mutta (iso mutta) kuinka paljon oikeasti voidaan laskea 17 v pakin varaan keväällä? IFK:n, Stögön ja Nybondaksen pitäisi ymmärtää varautua siihen, että Heiskanen ei pysty kevään peleissä pitämään tasoaan mitä hyvin usein tapahtuu tuon ikäisille pelaajille, varsinkin kun kyseessä on vielä puolustaja. Jos Heiskanen onnistuu pitämään tasonsa myös kevään peleissä niin tämän tulisi olla ns. boonusta IFK:lle, mutta ei tämän varaan saa laskea ja keväällä todeta yllättyneenä, että ei se taso pysynytkään.

Täysin samaa mieltä. Mielestäni 17-vuotiasta puolustajaa, joka pelasi viime kaudella matseja vielä B-junnuissakin, ei voi heittää suorilta Top4-rooliin Liigassa. Heiskanen on yllättänyt kaikki ja raivannut tiensä pelaavaan kokoonpanoon. Se on kova suoritus ja ihanteellinen paikka hänelle tällä kaudella on 3. parissa Finleyn kanssa. Pudotuspeleissä peli muuttuu sen verran, että olisi silkkaa idiotismia laskea liikaa alaikäisen pelaajan varaan, jolla teki tiukkaa pysyä U20-kisojen vauhdissa mukana.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Varsin selkeänä täällä siis vallitsee käsitys, jonka mukaan joukkue on ihan materiaaliltaan(kin) selvästi huonompi kuin viime kauden jengi. Helpottavaa, luulin olevani yksin tätä mieltä :D. Koska lätkä ei ole avaruustiedettä, niin heikompi materiaali johtaa tottakai siihen, että joukkue menestyy huonommin. Stögöä on mielestäni ihan turha syyllistää yksin siitä, että sijoitus on mikä on. Ei tosta puujalka & rähmäkäsi -nipusta saisi kukaan muukaan valmentaja huipputulosta aikaiseksi.

Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisin Stögön pelisabluunaa erityisen hienona. Mutta on syytä muistaa, että viime kaudella se toimi, koska työkalupakissa oli enemmän puhtia ja vääntöä. Lisäksi Stögöllä on muutenkin kohtuuhyvä rekordi koutsina tuolla freehockeyllaan. Ei kaveri nyt yhdessä kaudessa ole romahtanut valmentajana ja ihmisenä. Pelaajisto on vain armottoman keskinkertainen ja alisuorittava ja freehockeyn pelaaminen tällaisella zombilaumalla on ihan itsemurhaa. Mutta mitäs teet kun se on juuri nimenomaan tämän valmentajan juttu? Stögöä voisi verrata taidemaalariin, joka osaa tehdä vain yhdennäköisiä tauluja, jotka kyllä menevät kaupaksi ja näyttävät suht.tyylikkäiltä. Edellytyksenä tälle on se, että tämän maalarin välineistö on kunnossa. Jos hänelle sitten lätkäistäänkin vähän katkeilleet ja valikoimaltaankin puutteelliset Crayola-väriliidut kouraan ja sanotaan, että nyt sun on pärjättävä näillä, niin varmastikin kaverin työnjälki kärsisi. Ja varsinkin siksi, että hän on eniveis hyvin yksipuolinen maalari.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Partanen - Hintz - JMA
Puustinen - Leino - Rask (tämä ketju toimi ainakin yhdessä välissä ihan kivasti)
Johansson - Elkins - Ikonen (Johansson voisi tuoda vähän juonikkuutta tutkaparin rinnalle eikä tarvitsisi ottaa niin suurta roolia puolustamisen suhteen)
Lennu - Nykopp - Muuli (näyttää paperilla helvetin hyvältä nelosketjulta, nyt jätkät ottaa itseään niskasta kiinni ja rupeaa pelaamaan kuten IFK:n nelosketjun kuuluu)

Grillfors - xxx
Eronen - Generous
Heiskanen - Finley
Salmela

Tuota parempaa ei tälle keväälle enää kasaan saada, mutta kyllä tuollakin voisi ainakin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon mennä.

Huomiseksi ainakin ollaan laittamassa yhteen tuota Bobby Leinon koostumusta. Tänään treeneissä veteli kimpassa Raskin ja Puustisen kanssa. Onhan tää vitun rasittavaa tällä hetkellä. Jotenkin tuntuu siltä, että alkaa olemaan kiinnostus ihan loppu, vaikka tosipelit alkavat vasta parin kuukauden päästä. Valitettava fakta mitä ei voi kieltää. Kiva olisi saada se hyvä fiilis itsellekin tonne katsomoon asti, mutta miksi ihmeessä jos vastapuolikaan ei tunnu tekevän toimenpiteitä asian parantamiseksi. Rosteri ei ole todellakaan niin hyvä kuin viime kaudella, mutta realistista olisi kuitenkin päästä edes neljän sakkiin. Nyt sekin tunnutaan sössivän. En tiedä onko tuolla jengin sisällä pidetty mitää kriisipalavereita vai ajatellaanko nyt, että ei meillä ole mitään hätää. Tappamisen maku on täysin poissa. Yllättäkää mut ja taistelkaa huomenna ns. kuuden pinnan pelistä voitto himaan. Nyt alkaa olemaan viimeiset hetket tapahtua jotain.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Rosteri ei ole todellakaan niin hyvä kuin viime kaudella, mutta realistista olisi kuitenkin päästä edes neljän sakkiin.

Tästä vahvasti samaa mieltä, vaikka olenkin muistuttanut siitä että viime kaudella jalkeilla oli liki Dream Team - ja se mestaruus olisi pitänyt ottaa. Musta oli naurettavaa, kun ennen kauden alkua HIFK laitettiin ikäänkuin vanhasta muistista mestarisuosikiksi. Ihan kuin ei olisi ollenkaan tsekkailtu lähteneitä ja jääneitä + tulijoita ja käsitetty kuinka paljon ollaankaan oletuksien ja toiveiden varassa. Saahan mistä jengistä tahansa mestarisuosikin, jos rupeaa suggeroimaan, että jokainen peluri parantaa edellisestä kaudesta ja uudet tulijat ovat vielä parempia kuin lähteneet. HIFK:n suhteen odotettiin erityisesti Lennun, Luttisen ja Partasen olevan Liigan tasolla tähtiä, samoin Taimelta odotettiin vähintään edellisen kauden toistoa jne jne. Hyvin paljon oli epärealistisia odotuksia. Mutta siltikin - kyllä tällä nipulla pitäisi mennä neljän sakkiin ja itse laitoin toiveeksi ja odotukseksi nimenomaan sijan 4. Jos jäädään sääleihin, se on alisuorittamista, mutta ikävä kyllä ei järjetöntä alisuorittamista.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tästä vahvasti samaa mieltä, vaikka olenkin muistuttanut siitä että viime kaudella jalkeilla oli liki Dream Team - ja se mestaruus olisi pitänyt ottaa. Musta oli naurettavaa, kun ennen kauden alkua HIFK laitettiin ikäänkuin vanhasta muistista mestarisuosikiksi.

Muistelkaa kun kausi oli alkamassa mihin eri aviisit meitä rankkasivat. Muistan edelleen olisiko ollut urheilusanomat. Meillä oli sen mukaan liigan paras veskari Bäcks, paras pakki Eronen/Taimi, paras sentteri Hintz ja paras laituri Aaltonen. Voisi käydä kysymässä kaverilta nyt, että vieläkö olet samaa mieltä. Varsinkin tuota Hintziä vituttaa katsella tuolla jäällä. Haastatteluista lähtien on niin flegun oloinen, että ihan hävettää. Sama jatkuu jäälläkin. Lehterän kommentti nuori Sergej Fedorov on jo häpäisy tuota pelaajaa kohtaan. Ilmeisesti poika kuvitteli tällä kaudella nousevansa koko kansan tähdeksi, kun Aho ja Pulju lähtivät Ameriikan suuntaan. Näillä otteilla kaverille käy Jesse Niinimäet. Ikävä homma, mutta viime kaudella antoi poffeissa vaikutelmaa että voisi jopa korvata jotenkin Ramun ruutua. Tarkoitan edes jotenkin. Tämäkin kertoo jotain. Meillä on jengissä 2 pelaajaa, jotka tähän rooliin on kaavailtu eli Johansson ja Hintz. Metsään on menty ja saas nähdä löytyykö ensi kaudeksikaan tämän paikan korvaajaan. Pelkään pahoin ettei. Ei yllättäisi, että Nybari lopulta kun ei ketään löydy niin maksaisi mottipäisen summan turkuun Perrinille. Tämä olisi niin tyypillistä tolta kaverilta. Vaikka on kuinka paska joukkue niin käytetään samaa summa rahaa kuin viime kaudella maksamalla miehille vähän enemmän. Voisin kuvitella, että sillä Puustinenkin lopulta saatiin vielä toukokuussa tänne jäämään.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@JHag en jaksa puhelimella väkertää lainausta, mutta tuosta materiaalista. Mielestäni tuo materiaali ei nyt ole niin paljon heikentynyt viime kaudesta. Suurin syy on, että pelaajat suorittavat huonommin. Teppo, Grillfors, Nykopp, Hintz, Leino, Partanen, Luttinen, Ikonen ja tuhon voidaan vielä lisätä Taimi. Siinä lista pelaajista, jotka suorittavat huonommin. Siis puolet jengistä vetää huonommin, kuin viime kaudella. Vaikka ykkössentterinä olisi Sidney Crosby niin tämä jengi ei mestaruutta voita.

Hyökkäysmateriaali kuitenkin huonontunut ainoastaan sen takia, että Johansson on ollut floppi. Muutenhan tuo materiaali on aika yksi yhteen viime kauden kanssa. Kysymys kuuluukin, että onko Johansson noin paska pelaaja vai alisuorittaako muun joukkueen mukana.

Jos noin suuri osa pelaajista alisuorittaa niin vika on silloin valmennuksessa. Tämäkin materiaali olisi samaa tasoa viime vuoden kanssa, jos alisuorittajat palaisivat viime kauden tasolleen.
 

Stigu

Jäsen
En itse asiassa ole tästä ollenkaan eri mieltä. Mutta mun mielestäni rakenteellinen virhe hyökkäyspelissä johtuu nimenomaan materiaalista. Vanhat hitaat omat pojat ovat taas vuoden vanhempia ja hitaampia (Luttinen, Lennu, Puustinen - joo hänetkin voidaan pikkuhiljaa laskea omaksi pojaksi, koska hän ei lähde joukkueesta näköjään kulumallakaan), nuoret omat pojat eivät kehity ollenkaan, melkein päinvastoin (Åsten, Salmi, Miihkali...).
Otan nyt vaan tuon mainitsemani ylivoiman esimerkkinä. Toi hyökkääjien hitaus ei vaikuta ylivoimalla oikeastaan mitään. Kiekko pitää osata tuoda vastustajan puolustusalueelle, ja sen jälkeen pitäsi olla tarpeeksi harjoiteltuja variaatioita siihen, miten yhden miehen ylivoimalla kiekko saadaan maaliin. Mä en ole nähnyt minkäänlaista säännöllistä YV-kuvioita IFK: n pelissä Ja lisäksi YV on tilastollisestikin Liigan toiseksi paskinta.

Toinen esimerkki on ns. mielikuvaharjoitus. Pistä silmät kiinni ja kuvittele a) tuo jengi esim .Karri Kiven tai Tapolan komennuksessa.Kuvittele sen jälkeen HPK:n, Kalpan tai Pelicansin joukkueet Stögön komennuksessa. Toista näitä kahta harjoitetta putkeen 2 minuuttia silmät kiinni. Avaa sen jälkeen silmäsi ja katso noin 30 sentin päästä valkoista seinää. Näetkö kun seinään ilmestyy sanat STÖGÖ ON PASKA.?

Ja joo, jengi on hivenen huonompi kuin viime kauden jengi, mutta silti se on Liigan TOP2 jengi. Toisaalta, jos jengi olisi niin sysipaska, kuin täällä väitetään , niin silloin Stögön pitäisi opettaa pelaajat päättämään hyökkäykset vastustajan maalille. Esim Sport-matsissa pelaajat tekivät kaikkea muuta kuin pelasivat kiekkoa ja miestä maalille. Ja taas saatiin ne 8 vajaat keskivertomäärä laukauksia vastustajan maalia kohden.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Otan nyt vaan tuon mainitsemani ylivoiman esimerkkinä. Toi hyökkääjien hitaus ei vaikuta ylivoimalla oikeastaan mitään. Kiekko pitää osata tuoda vastustajan puolustusalueelle, ja sen jälkeen pitäsi olla tarpeeksi harjoiteltuja variaatioita siihen, miten yhden miehen ylivoimalla kiekko saadaan maaliin. Mä en ole nähnyt minkäänlaista säännöllistä YV-kuvioita IFK: n pelissä Ja lisäksi YV on tilastollisestikin Liigan toiseksi paskinta.

Toinen esimerkki on ns. mielikuvaharjoitus. Pistä silmät kiinni ja kuvittele a) tuo jengi esim .Karri Kiven tai Tapolan komennuksessa.Kuvittele sen jälkeen HPK:n, Kalpan tai Pelicansin joukkueet Stögön komennuksessa. Toista näitä kahta harjoitetta putkeen 2 minuuttia silmät kiinni. Avaa sen jälkeen silmäsi ja katso noin 30 sentin päästä valkoista seinää. Näetkö kun seinään ilmestyy sanat STÖGÖ ON PASKA.?

Ja joo, jengi on hivenen huonompi kuin viime kauden jengi, mutta silti se on Liigan TOP2 jengi. Toisaalta, jos jengi olisi niin sysipaska, kuin täällä väitetään , niin silloin Stögön pitäisi opettaa pelaajat päättämään hyökkäykset vastustajan maalille. Esim Sport-matsissa pelaajat tekivät kaikkea muuta kuin pelasivat kiekkoa ja miestä maalille. Ja taas saatiin ne 8 vajaat keskivertomäärä laukauksia vastustajan maalia kohden.
Taas samaa mieltä brother!
Hyökkäys on täysin mielikuvituksetonta! YV onnetonta, eikä enää puolustaminenkaan ihan riittävä. Molarit kantaa joukkuetta nyt + 2-3 pakkia ja Aaltonen hetkittäin. Minä en edes viime kaudella nähnyt mitään niin positiivista, että olisin uskonut mestaruuteen, lukuunottamatta finaalien kahden ison voiton jälkeen. Ja se oli lähinnä Ramun ansiota. Valmentajalla ei sitten ollut mitään taktisia keinoja Tapolaa vastaan. Tällä kaudella ainoat hyökkääjät, jotka kantavat joukkuetta ovat JMA ja Elkins. En ole koko 2,5 vuoden aikana nähnyt mitään logiikkaa meidän valmennuksessa (kaikki saavat ilmeisesti tehdä mitä haluavat). Kohta pieni analyysi seuraavassa viestissä ja se on vain pieni osa kokonaisuudessa.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
@JHag en jaksa puhelimella väkertää lainausta, mutta tuosta materiaalista. Mielestäni tuo materiaali ei nyt ole niin paljon heikentynyt viime kaudesta. Suurin syy on, että pelaajat suorittavat huonommin.
.

Tuo materiaali on aivan perkeleen kova, vaikka vertaillaan mihin nippuun vaan. Piste.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo materiaali on aivan perkeleen kova, vaikka vertaillaan mihin nippuun vaan. Piste.
Millä määritellään perkeleen kova materiaali? Sillä että siellä on liigan taitavin pelaaja joka ei pelaa joukkuepeliä, Raskilla ja Ikosella yksi hyvä kausi takana, Petrell ja Luttinen olleet joskus hyviä, Hintz on voittanut nuorten maailmanmestauuden sivuroolissa. Ei nyt oikein tule edes muita hyökkäyksestä mieleen.
Kova materiaali mun mielestä tulee kuluvan kauden näytöistä. Miten treenaat ja miten sitoudut joukkueeseen. Nyt ei ole kova materiaali, syystä tai toisesta.

Elkinsistä näkee että kesällä on treenattu ja pääkin on mukana. Elkins on kova, siinä se.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kova materiaali mun mielestä tulee kuluvan kauden näytöistä.
Jos valmentajalla on käsissään kaikilla mittareilla lligan parhaita materiaaleja kauteen lähdettäessä, joka alisuorittaa räikeästi, niin keneen katseet huonista peliesityksistä pitäisi kääntää joukkeelliseen pelaajia vai valmentajaan?
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Millä määritellään perkeleen kova materiaali? Sillä että siellä on liigan taitavin pelaaja joka ei pelaa joukkuepeliä,


Elkinsistä näkee että kesällä on treenattu ja pääkin on mukana. Elkins on kova, siinä se.

Juuri tuolla mainitsemallani vertailulla muihin joukkueisiin. Kyllä tuolla nipulla pitäisi taistella kannusta heittämällä ja runkkareissa olla neljän sakissa suht vaivatta, mutta sata vuotta vanha klisheehän kuuluikin, että paperilla kova. Noh, huomenna taas uutta yritystä ja täynnä intoa ruudun ääreen, vaikka sylettää tuo touhu aamusta iltaan. Vielä kun jostain löytyisi jostain ne kiekkotoimittajien arviot kuinka tällä kaudella käy? Jotenkin sellainen mielikuva, että kohtalaisen kovana jenginä IFK niissäkin piireissä oli.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos valmentajalla on käsissään kaikilla mittareilla lligan parhaita materiaaleja kauteen lähdettäessä, joka alisuorittaa räikeästi, niin keneen katseet pitäisi kääntää? Joukkeelliseen pelaajia vai valmentajaan?

Kokonaisuudessa valmentajaan, unohtamatta yksilön vastuuta. Valmentaja ei yleensä voi olla 24/7 vahtaamassa.
Jos jengissä on huono henki, valmentajien vastuulla on puuttua siihen yhdessä kapteenien kanssa. Ei varmasti ole selkeää yksiselitteistä vastuuta.
Yleistämällä ensisijaisesti vastuussa UTJ tai vastaava, sen jälkeen valmentaja ja pelaajat.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokonaisuudessa valmentajaan, unohtamatta yksilön vastuuta.
Näinhän se on. Kokonaisuudesta on kyse, mutta eikö valmentajan kuitenkin pitäisi omata sellainen auktoriteetti, että saa pelaajat sitoutumaan yhteiseen tavoitteeseen eikä yrittää olla kaikkien kaveri. Jotenkin vain näyttää siltä , että vaikka pelaaja kuinka perseilisi, niin valmentaja ei siitä rankaise esim. penkittämällä, siirtämällä pelaaja hetkeksi katsomoon poppareille tai vähentämällä peliaikaa. Jotakin poikkeuksia voi olla, mutta näin pääsääntöisesti. Törmäsenkin energia on alkanut valumaan epäoleellisen tuomareista piipittämiseen yhä enenevissä määrin. Sportti pelinkin jälkeen pisti tuomareiden piikkiin HIFK:lle vihellettyjä jäähyjä, jotka olivat kuitenkin päivänselviä. Huonolla jalalla ei ehdi kuin koukkia ja laitataklaukset olivat päivänselviä.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Auktoriteetti, motivaattori tai ihan mikä vaan. Väitän ettei ole valmentajaa joka siihen aina pystyy joukkueesta huolimatta. Jalonen rakensi sellaista joukkuetta kolme vuotta nousujohteisesti, pelaaja kerrallaan. Siihen tarvittiin myös kapteenin tuki.
Nyt mennään väärään suuntaan ja ihmettelen harvase päivä miksi. Miksi on jatkettu pelaajien sopimuksia jos on ollut merkkejä huonosta sitoutumisesta, vai eikö niitä vain ole nähty. Sama valmentajien kohdalla.
Ei tämä enää ole pitkäjänteistä rakentamista josta melkein kolme vuotta sitten isoon ääneen taas julistettiin. Tämä on tyhmyyttä monellakin tasolla.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
No niin, tässä pieni ihmetysten analyysi koskien hyökkäyskokoonpanoja:
Toki tässä yhteydessä on muistettava ja ymmärrettävä, että lukuisat loukkaantumiset ovat vaikuttaneet tähän asiaan, mutta tehdessäni tätä analyysia, huomasin useita kertoja vaihdoksia kokoonpanoissa, joilla ei suoranaisesti ollut mitään yhteyttä loukkaantumisiin. Valmentajamme on luopunut toimivista kokoonpanoista edelliseltä kaudelta ja aloittanut joka syksy uuden käsittämättömän kokeilun, joka jatkuu edelleen. Se mielestäni osoittaa ERITTÄIN suurta epävarmuutta ja epätoivoista tuloshakuisuutta (samaten koko taktiikan puute - valmennus on pelkkää sekoilua ilman päätä tai häntää). Tässä esimerkki (raskasta lukea, mutta SUOSITTELEN): Joukkueessa on tällä kaudella pelannut keskushyökkäjinä 9 pelaajaa. Ne ovat Elkins, Nykopp, Hintz, Leino, Johansson, Mieho, Tuomisto, J. Tamminen ja Salmela.
Näistä kaksi viime mainittua vain yhden pelin. Tarkastellaan siis muita. Tuomisto on pelannut 10 peliä, joista 7:ssä aina eri ketjukaverit. 3 kertaa Saarelainen vasemmalla ja Tamminen oikealla. Jatkossa kerron samalla tavalla muiden osalta. Mieho 14/7 eri yhdistelmää. 5 kertaa Saarelainen ja Tamminen laidoilla.
Johansson 19/14, joista 4 kertaa Petrell ja Rask. Leino 24/14, joista epävarmasti 3 kertaa Puustinen ja Partanen, 3 kertaa Puustinen ja Rask ja 3 kertaa Johansson ja Aaltonen. Hintz: 25/12 joista 9 kertaa Puustinen ja Aaltonen ja 4 kertaa Puustinen ja Partanen. Nykopp: 30/12, joista 13 kertaa Åsten ja Petrell. Elkins: 40/14, joista 13 kertaa Luttinen ja Ikonen (ehkä tuttu viime kaudelta?) ja 6 kertaa Partanen ja Aaltonen. Mitä tästä on ymmärrettävissä? Jos aloitetaan vaikka näin (edellyttäen ettei käsittämätön loukkaantumissuma jatku), niin playoffseissa ketjut voisivat olla seuraavat:
Senttereinä tuskin pelaavat Salmela tai J Tamminen.
Åsten - Nykopp - Petrell (todennäköinen).
Tilastojen mukaan yksi ketju voisi olla
Saarelainen - Mieho/Tuomisto - Tamminen (reserviketju).
Elkins tuskin voi pelata Partasen ja/tai Aaltosen kanssa, sillä heille on tarvetta muihin ketjuihin, siis: Luttinen - Elkins - Ikonen.
Lukumääräisesti Puustinen - Hintz - Aaltonen on yksi ketju.
Johanssonin enimmät ketjukaverit Petrell ja Rask. Lennu on jo varattu. Vastaavasti Leinolla enimmät ovat Puustinen, Partanen, Aaltonen, Johansson ja Rask. Muut varattu paitsi Johansson ja Rask. Näille kahdelle senttereille ei siis kokeilujen perusteella riittäisi laitureita, joten lyötävä yhteen Leino - Johansson - Rask.
Miksi siis edelleen kokeillaan eri kokoonpanoja? En itse pidä noita kaikkia ihanteellisina, sillä joukkue ei ole hyvin rakennettu, mutta ei myöskään ole yritetty saada yhteen pelaavia koostumuksia peluuttamalla edes jokseenkin samoilla ketjuilla. Ei noin voi saada yhteispeliä aikaiseksi. Herää kysymys mistä on kysymys, eiku: MIKSI ON PAKKO SEKOITTAA PAKKAA KOKO AJAN? Yhtä hyvin voisi vaihtaa laiturit pakkien kanssa ja miksei sentterit molarien kanssa. Siinä olisi vielä kokeiltavaa Törmänen!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Rask antoi ihan hyvän haastattelun HIFK TV:lle, kun kommentoi mitä pitäisi parantaa.

"Saatais kiekkoja enemmän maalille ja sitä kautta sellaista niinkun...et se meidän päämäärä olis oikeesti se maalinteko mikä pitää olla kun hyökätään. Nyt me ollaan vähän jääty pörräämään tonne ulkopuolelle. Itekin on sortunut siihen. Että pitää mennä röyhkeemmin maalille ja ampua niitä kiekkoja sinne ja tulee niitä kakkoskiekkoja ja maalit niistä."

Nyt onkin sitten toive loppukaudeksi se, että kerta näitä on kuten pitääkin, käyty jengin sisällä läpi, niin se alkaa jumalauta näkymään kaukalossa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Rask antoi ihan hyvän haastattelun HIFK TV:lle, kun kommentoi mitä pitäisi parantaa.

"Saatais kiekkoja enemmän maalille ja sitä kautta sellaista niinkun...et se meidän päämäärä olis oikeesti se maalinteko mikä pitää olla kun hyökätään. Nyt me ollaan vähän jääty pörräämään tonne ulkopuolelle. Itekin on sortunut siihen. Että pitää mennä röyhkeemmin maalille ja ampua niitä kiekkoja sinne ja tulee niitä kakkoskiekkoja ja maalit niistä."

Nyt onkin sitten toive loppukaudeksi se, että kerta näitä on kuten pitääkin, käyty jengin sisällä läpi, niin se alkaa jumalauta näkymään kaukalossa.
Ei toivoakaan, sillä kaikki yrittää omalla tahollaan, kun ei mitään järjestelmää ole ja ketjuja muutetaan siinä toivossa että löytyisi joku ihmeratkaisu. IFK:n JOHDOLLE: Ettekö todellakaan näe tilanteen vakavuutta? Matseissa ja täällä moni on todennut jättävänsä väliin playoffsit, jos sinne yleensä edes päästään. Tehkää nyt ihmeessä jotain!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös