Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 152 350
  • 684

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ollaan vissiin katsottu eri pelejä. Kyllä Vänttinen vääntää ja raastaa ihan samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Näetkö sä, että Vänttinen voittaisi noita vääntöjä? Mäkin näen, että vääntää ja raastaa, asenne on kunnossa, mutta tulosta ei tule. Ei maaleja ja ei voita kamppailuja.

Väittäisin kyllä, että se on enemmän sitä "normaalia" Vänttistä, jota tälläkin kaudella ollaan nähty. Toivottavasti kuuma jakso ajoittuisi tällä kertaa kevätkaudelle. Meni niin tai näin, niin Vänä on kyllä joka ilta hyödyksi joukkueelle.

Varppina on normaalia Vänttistä. Sport vain tarvisi viime kauden Vänttistä. Ei kahta sanaa etteikö arvo ole ollut jengille huomattavan paljon alhaisempi kuin viime kaudella. On hyödyksi joka ilta, mutta ei lähellekään yhtä paljon kuin viime kaudella.

Mutta tämmöistä tämä on. Joskus kulkee, joskus ei. Jotkut syyt siihen melkein aina löytyy. Näin katsomosta ja telkkarista vain pelejä seuraavana, niitä voi vain arvailla.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Näetkö sä, että Vänttinen voittaisi noita vääntöjä? Mäkin näen, että vääntää ja raastaa, asenne on kunnossa, mutta tulosta ei tule. Ei maaleja ja ei voita kamppailuja.

Näen. Kyllä Vänä on päässyt ihan hyvin niin veto- kuin syöttöpaikoille, ratkaisut näissä tilanteissa vain liian usein menneet harakoille. Toinen asia, mikä ei ole yksin Vänttisen vika, on tuen puuttuminen noissa kulmaväännöissä. Riskoja lukuunottamatta Sport jää jostain syystä jatkuvasti alakynteen hyökkäyspäädyn kulmaväännöissä juuri sen takia, että kaveri ei tule riittävän nopeasti tarjoamaan tukea. Harvemmin tuolta tullaan yksin kahta-kolmea vastustajaa vastaan voittajana ulos.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vänttinenhän on pelaamassa tehojen valossa yhtä uransa huonoimmista kausista. Alkukaudesta viimeistely oli erittäin heikolla tasolla, mutta viime aikoina on profiloitunut entistä enemmän puolustavaksi pelaajaksi, vaikka peliaika on yhä hyökkääjistä joukkueen kovin. Hänet hankittiin kuitenkin kärkihyökkääjäksi eli varmaan tuosta syystä ei ole näillä näkymin jatkamassa ensi kaudella. Jos olisi rahaa, niin paljon mielumminhan Vänän pitäisi kuin Körkön.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Vähän nähtiin ketjumuutoksia jo kesken pelin, mutta silti tekisin vielä muutamia muutoksia. Kubalik kärsii paljon siitä, että pelaa tuhlari Körkön kanssa, jolta ei kyllä ikinä saa kiekkoa takaisin ja Tikan kanssa, joka ei mikään playmakeri tai taitopelaaja ole, vaikka nykyään yrittääkin olla. Muutamia positiivisia tutkapareja on muodostumassa nyt uudestaan ja niin kyllä hyödyntäisin. Ja nyt saadaan Filippikin takaisin kokoonpanoon ensiviikolla.

Paukku-Ainali-Kubalik
Kiviranta-Viitaluoma-Lamberg
Tikka-Kokkala-Vänttinen
E.Riska-F.Riska-Karvinen

Siinä muutamalla muutoksella saataisiin ihan toimiva kokoonpano. Nelonen on jo entuudestaan toimiva ketju, Viitaluoma-Lamberg kaksikko oli loistava höystettynä toisella nopealla pommikoneella eli Jollella, Ainalille Kubalik laitaan, niin saavat toisistaan taitavat ketjukaverit itselleen, mitä nyt on vähän puuttunut ainakin Kubalikilta. Kolmoskenttä ei varmaan maaleja tekisi, mutta puolustuspeliin ihan kelvollinen.

Jos nyt yksittäisistä pelaajista jotain, niin mielestäni Tikan peli on mennyt huonompaan suuntaan. Ei pelaa enää niin fyysisesti kuin ennen, vaan yrittää liikaa olla kiekollinen sentteri. Toki nyt on yritettävä ottaa roolia, kun on saikulla kärkijätkät, mutta alkukauden fyysistä peliä pelannut Tikka teki myös enemmän pisteitä.

Lamberg on tosiaan ollut nyt viimeisissä pelaamissaan otteluissa hyökkäyssuuntaan vaarallinen. Hyviä syöttöjä jakelee ja myös viimeistellyt pari häkkiä. Kädetkin ovat yllättävän hyvät ja välillä tulee pientä jalkakikkaa. Silti ei ole unohtanut fyysistä peliä, vaan taklaa aina järkevissä paikoissa todella kovaa.

Puolustuksesta Salo on noussut esiin ja ensikaudella tekee aika varmasti sen +20 pistettä ja varmasti tulee pelaamaan sen yli 20min, joten siinä se kiekollinen ykköspuolustaja, mikä Masto Nordlundin piti olla. Toinen tasoaan nostanut pakki on Honkaheimo, joka pelaa puolustajista parhaiten puolustussuuntaan. Jos meille nyt ei kaikki huhutut Manninen, Tuulola ja Nevalainen tule ensikaudelle, niin ehkä Honkaheimoa voisi harkita jopa jatkamaan. Gröndahl ja Kankaanperä ollut vähän vaisuja, mutta eivät mitenkään huonoja.

Vehviläinen aika samaa tasoa Järvisen kanssa ja pitäisin mielelläni ensikaudella täällä jopa ykkösveskarin roolissa, jos Järä lähtee. Tänään meni se 2-0 ehkä vähän Veinin piikkiin, kun ei pitänyt jäitä kunnolla, mutta otti kyllä vastapainoksi aika hyviä koppeja. Eikä se siis mikään hörppy ollut kuitenkaan.
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Minä en kyllä ihan ymmärrä tuota Vänttiseen kohdistuvaa arvostelua. Herra tekee julmetusti töitä illasta toiseen ja teki eilen HIFK:n maalinteon vaikeaksi pelaamalla omilla vahvuuksillaan. Vaikka tehopisteitä ei enää tulekkaan viime vuotiseen malliin, on Vänän tekeminen edelleen eliittiluokkaa siinä, miksi hänet Vaasaan hankittiin.
Sikäli ymmärrän,että on kiekollisena tällä kaudella suoraan sanottuna huono mutta korvaa sen riistopelillään ja alivoima taistelulla.
Eli on palannut siihen perus Vänttinen formuun.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Harras toive on, että yrittäisitte kuitenkin tulevaan pe-la tuplapeliin Ässiä vastaan ihan vitun kunnolla! Paljon porukkaa haalittu sekä perjantain Sundomin päätyyn että lauantaille Isometsään, että älkää nyt saatana olko se heikoin lenkki...
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Harras toive on, että yrittäisitte kuitenkin tulevaan pe-la tuplapeliin Ässiä vastaan ihan vitun kunnolla! Paljon porukkaa haalittu sekä perjantain Sundomin päätyyn että lauantaille Isometsään, että älkää nyt saatana olko se heikoin lenkki...
Nimenomaan näin.
Kolmekin pistettä noista peleistä pitäisi vielä kymppisijan kiikarissa, kun toiset veljetkin jäivät tänään nollille.
Kyllä tämä raastavan tiukaksi menee, tuleva viikonloppu ratkaisee nyt paljon loppukautta ajatellen.
Pientä elpymistä on peliotteissa ajoittain näkynyt, mutta onko liian myöhään.
Isolta flopilta haisee tämä kausi, ellei jonkinlaisissa pleijareissa olla.
Ei voi aina mennä sairastuvalle ihmettelemään,
siellä on joukkueessa kyllä edelleen riittävästi konkareita ja kehityskelpoisia nuoria, joiden pelin odottaisi kauden aikana edistyvän.
Onko valmennusporras kuitenkaan onnistunut, kas siinäpä kysymys.
Tässä vaiheessa ei kai voi toivoa muutakuin, että jospa se kiekko vielä "pomppisi" Sportillekin, pelillisesti tuolle ei kai ole paljon enää tehtävissä.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä Tomekin kommentit lehdistötilaisuudesta: "Hyvä peli meiltä....jne..."
Siis mitä vittua? Taululla 5-1. Ei se peli nyt vaan ollut hyvä, jos sarjataulukon yhdeksättä vastaan otetaan nekkuun VIISI-YKSI.Onko tässä nyt aihetta suurempaankin huoleen? Tomekin kanssa kun mennään ainakin kauden 2019 loppuun...ei saatana tää nyt ollut hyvää peliä kokonaisuudessaan millään mittarilla, ei edes punalasein katsottuna.
Linkki Kärppien sivuille lehdistötilaisuuteen:
Lehdistötilaisuus: Kärpät - Sport (5-1) 24.01.2017 - YouTube
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tänään repes, mutta isossa kuvassa on maalinteko. Sport on saanut ihan tarpeeksi mahdollisuuksia mm. yv:lla mutta ei mee sisään.. Sport häviää erikoistilannepelaamisessa muille.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä Tomekin kommentit lehdistötilaisuudesta: "Hyvä peli meiltä....jne..."
Siis mitä vittua? Taululla 5-1. Ei se peli nyt vaan ollut hyvä, jos sarjataulukon yhdeksättä vastaan otetaan nekkuun VIISI-YKSI.Onko tässä nyt aihetta suurempaankin huoleen?
Ainakin ensimmäiseen maalin saakka oli hyvää suorittamista. Pelissä näkyi jo tiettyjä oikeita asioita, mutta yksilötasolla suorittaminen oli heikkoa. Ehkä juuri sen takia, että pelitapaan on tehty muutoksia ja erityisesti syöttöpelissä syöttäjä ja vastaanottaja eivät olleet usein samalla aaltopituudella.

Puolustaminen on myös ollut vähintään yhtä suuri ongelma kuin maalinteko, eikä tuo näytä vieläkään oikein hääviltä. En tykkää Sportin passiivisesta aluepuolustuksesta, jossa hyökkääjät eivät osallistu tarpeeksi puolustamiseen, joka taas avaa usein turhia paikkoja vastustajalle.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tuossahan se kaikki oleellinen jatkoajan jutussa tuli esille. Tomekin pelikirja on liian ohut. Alut menee hyvin, mutta kun toinen hieman muuttaa peliään on Sport kusessa, koska Tomek ei osaa reagoida vastustajan muutoksiin pelissä. Toki joitain pelejä voidaan voittaa kovalla menolla, mutta se on kuluttavaa. Toki keväällä prlaajat voivat löytää vielä hyvää virtaa, mutta tuu pois sieltä Tomek, sut on nähty.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä vielä suora lainaus Tomekilta Sportin peliotteista pidemmältä aikaväliltä Jatkoajan otteluraportista:

Sport on saalistanut vain kaksi kertaa täyden kolmen pisteen potin viimeisten 19 ottelun aikana. Päävalmentaja Valtonen summasi Sportin pelaamista.

"Erikoistilannepelaaminen on heikentynyt, se on laskenut kuin lehmän häntä. Se on isoin syy. Olimme ennen joulua todella väsyneitä, nyt ollaan parannettu peliä koko ajan. Odotellaan, että saadaan tulostakin vielä aikaiseksi."

Odotellaanko pari peliä, loppukausi, ensi syksy...kovin hitaasti se laiva kääntyy...
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän eilen Kärppien tasoitukseen asti oltiin pelissä mukana ihan ok. Siis tällä korvaavalla materiaalilla on minusta menty eteenpäin. Tosi asia vain taitaa olla se että Paukku tai Ainali eivät ole ihan sama asia kuin Vauhkonen, Nenonen ja Komulainen. Siis kun meidän kärki on telakalla eikä vastaavia ole saatu korvaamaan, voidaankokaan saavuttaa kovin paljoa. Minusta eilisen perusteella meillä on mahdollisuuksia taistella 10. paikasta. Tietysti se edellyttää lähes täydellistä onnistumista tuolta materiaalilta. Siltikin vaikka sääleihin ylettäisiin, olisi todella vaikeaa päästä seuraavalle kierrokselle. Varsinkaan Kärppiä vastaan se tuskin olisi mahdollista. Ovat saaneet miehiä takaisin telekalta ja muutenkin hommaa toimimaan.

Sportin etenemistä auttaisi minusta nyt eniten kun Nordlund vaihdettais poppareille aika pitkäksi aikaa. Vaikka teki eilen maalin, on jatkuva vaaratekijä meidän puolustusalueella. Nordlund ei saa kiekkoa juuri koskaan ilman suuria epävarmuuksia ja ongelmia tuotua tai syötettyä hyökkäysalueelle. Se nyt vain on fakta, kyllä tuo pitäisi jo valmentajankin todeta. Ei meillä ole varaa pitää tuon tasoista suorittajaa jäällä olkoompa historia mikä tahansa. Muukin materiaali on sen verran kapea, ettei pysty paikaamaan Nortin aiheuttamia ongelmia. Kuitenkin viimeaikoina on tapahtunut edistystä, ja vielä on pieni oljen korsi sääleihin. Positiivisuudelle on siinä mielessä pitkästä aikaa hiukan tilaa. Ässät kumoon perjantaina no miksei lauantainakin, siitä se lähtee.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kyllä mä kans näkisin, että Sport taistelee edelleen tiukasti kymppisijasta. Nyt pelattiin kolme ihan ok peliä (Tappara, HIFK ja HPK), joista tuloksena 4 pistettä. Vastustajat eivät olleet missään nimessä huonoimmasta päästä. Sportin onneksi muutkin sääleistä taistelevat jengit ovat viime aikoina pelanneet ainakin tuloksellisesti huonosti.

En tiedä koska Nenonen ja Vauhkonen on tulossa takaisin askiin. Olisi tärkeä saada peli parempaan kuntoon, jotta heidän palatessaan, voitaisiin heti alkaa nauttia paremmasta viimeistelystä :). Selkeästihän tässä on tapahtui pelillinen parantaminen noista kaikista synkimmistä ajoista.

Eilinen peli lässähti tympeästi Kärppien avausmaaliin. Hetken näytti, että Viitaluoma nousisi oikeasti johtavaksi pelaajaksi HIFK- ja HPK-pelien maalien kautta, mutta eilen dieselmäinen palkkarohmumme kyllä ripuloi housuun karulla tavalla.

Tomek teki oikeita peluutusmuutoksia jokunen peli sitten. Muun muassa Kokkalan peliaika tipahti selvästi, Nordlundin istuttaminen HPK-pelissä oli oikea vaihtoehto, samoin kuin Pukan katsomokomennus. Rohkeutta Tomekille toivoisi! Nuo kaikki muutokset vei Sportia parempaan suuntaan. Ei pitäisi tinkiä niistä niin kauan, kun peli kehittyy parempaan suuntaan. Eilen Nordlund taas nostettiin isoon rooliin ja kaikki näki mitä tapahtui. Maali, mutta vastapainoksi tukku isoja virheitä.

Taistelu on vielä kesken. Vähän leukaa ylös.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nordlund on hasardeineen kuitenkin paras vaihtoehto pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä. Pukan suorittaminen on ollut paljon heikompaa ja lisäksi häneltä ei löydy minkäänlaisia kiekollisia kykyjä. Saukko oli varsin heikko Kerhoa vastaan, eikä omaa samoja vahvuuksia kuin Masto. Tuntuu olevan vaikea löytää sellaista paria joka voisi vetää huomattavan suuret minuutit luotettavasti, jotta heikommille ei tarvitsisi antaa niin paljon vastuuta. Salo on pelannut eniten viime aikoina, mutta kuka pariksi?
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Näin tilastofaktana sen verran, että Kärpät-tappion myötä ollaan ensimmäistä kerran siinä tilanteessa, että kuluvan kauden pistekeskiarvo on huonompi kuin viime kaudella. Nyt 44 ottelun jälkeen pisteitä 54. Viime kaudella 57. Vaarana on myös että yleisökeskiarvo jää alle 3000.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nordlund on hasardeineen kuitenkin paras vaihtoehto pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä. Pukan suorittaminen on ollut paljon heikompaa ja lisäksi häneltä ei löydy minkäänlaisia kiekollisia kykyjä. Saukko oli varsin heikko Kerhoa vastaan, eikä omaa samoja vahvuuksia kuin Masto. Tuntuu olevan vaikea löytää sellaista paria joka voisi vetää huomattavan suuret minuutit luotettavasti, jotta heikommille ei tarvitsisi antaa niin paljon vastuuta. Salo on pelannut eniten viime aikoina, mutta kuka pariksi?

Minusta Sportilla ei ole varaa peluttaa Nordlundia. Kaveri on antanut niin monta maalia vastustajalle, että Pukka tai Saukko tilalle. Ei voi ola niin että kaveri pelaa vaikka joka saatanen kerta kun pitäis lähteä olista aletaan arpoon kumpaan päähä mennään. Ja yleensä se on oman maalin taakse. Mitä noin kiekkoepävarma kaveri muka tuo meidän puolustukseen.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Nordlund on hasardeineen kuitenkin paras vaihtoehto pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä. Pukan suorittaminen on ollut paljon heikompaa ja lisäksi häneltä ei löydy minkäänlaisia kiekollisia kykyjä. Saukko oli varsin heikko Kerhoa vastaan, eikä omaa samoja vahvuuksia kuin Masto.

Kyllä mä olen tästä samaa mieltä. HPK-pelissä Maston penkitys perustui varmaan siihen, että vastassa oli erittäin vikkeläjalkainen joukkue. Haluttiin panostaa jalalla puolustamiseen ja siinä Saukko on kyllä parempi. Toinen vastaava vastustaja voisi olla JYP.

Monesti näillä katsomossa tai penkinpäässä istuttamisilla voi olla myös vaikutus pelaajan motivaatioon. Siksi niitä kannattaa kokeilla.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minkä ominaisuuden perusteella Nordlund ansaitsee peli aikaa? On hidas ja kiekko ei pysy lavassa. Pelkkä iso koko ei minua vakuuta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Minkä ominaisuuden perusteella Nordlund ansaitsee peli aikaa? On hidas ja kiekko ei pysy lavassa. Pelkkä iso koko ei minua vakuuta.

Jos haetaan parasta pakkikuusikkoa, Nordlund - ikävä kyllä - kuuluu kentälle. Voidaan varmasti syrjäyttää vertailusta Salo, Laakso ja Gröndahl.? Näistä jokainen on pelannut tällä kaudella tosi hyvää lätkää, vaikka Melaniemeen muuton jälkeen Gröndahlin otteet onkin heikentyneet.

Jää jäljelle Nordlund, Honkaheimo, Kankaanperä, Pukka ja Saukko. Kahden pitää jäädä ulos.

Honkaheimo on ollut viime aikoina alakerran parhaimpia. Tehotilasto nollilla ja on viime aikoina tehnyt jopa muutaman pisteen. Selvästi kokoonopanossa.

Kankaanperä. Heikko jakso meneillään. C rinnassa. Pitäisi olla Sportin johtava puolustava puolustaja. Näkisin, että pitäisi olla askissa.

Saukko. Kehityskelpoinen kaveri. Pienellä peliajalla (ka. 10:33) paljon miinuksia -10. Ei annettavaa hyökkäyssuuntaan (0+0).

Pukka. Todella heikko jakso menossa. Ei pärjää jalalla ja joutuu rikkomaan. Ok tehot taitoihin nähden (2+3). Pelannut 16:21 keskimäärin. -6.

Nordlund. Tehot 3+6. Saanut pelata paljon ylivoimaa tulokseen nähden. Pelannut 19:22 eli teholukema -10, on peliaikaan suhteutettuna "parempi" kuin Saukolla. Laukonut 156 kertaa (toiseksi eniten pakeista). Pääsee siis laukaisupaikoille. Takana näyttöjä tehoista, joten voidaan olettaa, että voisi onnistua nytkin. Tekee joka peliin isoja virheitä, mutta vastaavasti joskus harvoin antaa ratkaisevan passin. Merkittävin ero Saukkoon ja Pukkaan on se, että on pelaaja joka onnistuessaan voi tehdä ratkaisevan suorituksen kentällä. Valintani kuudenneksi pakiksi.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kiitos perusteellisesta vastauksesta. Sellainen vain tulee mieleen että Saukon - saldossa ei taida olla niin paljon suoraan hänen henkilökohtaisia lahjoja vastustajalle kuin Nordlundin vastaavassa. Tietysti peliaika eri. Nordlundin pitää saada rentoutta ja nopeutta kiekon käsittelyyn.
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Katselin tuossa ennakkoa päivän ottelusta ja siinä oli edellisen ottelun maalit ja arvatkaapa kuka Sportin puolustaja antoi upean syötön suoraan Ässäpelaajan lapaan ja siitä maali....monsieur Nordlund....
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös