Setänen–Georgijev–Kaarlehto – Palloseuran maalivahdit 2016–2017

  • 11 167
  • 31

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näillä mennään siis tämä kausi, jos suuria yllätyksiä ei tapahtu. Lisäksi juniorisopimuksen omaa 20-vuotias norjalainen Fredrik Grönstrand.

Kaarlehto lähtökohtaisesti pelaa kauden TuTon riveissä ja Setänen ja Georgiev kilpailevat 1. vahdin paikasta, tai sitten mennään tandemilla, riippuen valmennuksen ratkaisuista. Ainakin itselleni yllättäen muutamissa median kausiennakoissa, viimeeksi tänään jatkoajan TOP-10 maalivahdit -listauksessa Top 10 -maalivahdit Liigasta: "Missä meidän listaltamme on Niklas Bäckström?" - LIIGA - 07.09.2016 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta on nostettu esiin ensisijaisesti Georgijevin nimi, vaikka viime kauden perusteella voitaisiin Setästä pitää lähtökohtaisena ykkösenä.

Potentiaalia koko triolla on vaikka mihin ja kauden edetessä on mielenkiintoista seurata, kuka ottaa niskalenkin. Itse pitäisin ennakkoon Setästä villinä korttina yhdeksi Liigan tämän kauden parhaista maalivahdeista. Väläytyksiä on nähty ja mm. runkosarjan loppupuolella viime kaudella pelasi erinomaisesti kun Lassila kärsi pelikieltoaan, loukkaantuminen pilasi loppukauden ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä mihin taso vakiintuu, kun luottoa varmasti tulee. Georgiev esiintyi myös edukseen niissä muutamissa otteluissa joissa pääsi viime kaudella pelaamaan. Nuorten tasolla saavutuksena myös MM-hopeaa.

Liigassa pelattuja otteluita Setäsellä on tilillä 40,Georgievilla 26 ja Kaarlehdolta debyytti vielä puuttuu. Kokemattomuudesta huolimatta tähän osastoon on vahva luotto. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan kuka pystyy tekemään läpimurtonsa tällä kaudella.

E: typo
 
Viimeksi muokattu:

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Setänen on Urheilusanomien kausiennakossa laitettu ydinpelaajaksi eli lähtökohtaisesti olisi ykkösmaalivahti heidän mukaansa, joten tiedä sitten millaisella peluutuksella kausi vedetään. Itse toivon, että molemmat saavat ainakin alussa yhtäläiset mahdollisuudet eikä toista suosittaisi alkukaudesta liikaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Karolus Kaarlehdolle tämän illan pelissä nollapeli LeKiä vastaan naapurin veräjänvartijana. Laatutyötä tuokin! Setäsen ja Alexin takana on seuraava lupaus jo hiomista odottamassa! Kaarlehto taistelee tosissaan paikasta junnujen maajoukkueeseen.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karolus Kaarlehdolle tämän illan pelissä nollapeli LeKiä vastaan naapurin veräjänvartijana. Laatutyötä tuokin! Setäsen ja Alexin takana on seuraava lupaus jo hiomista odottamassa! Kaarlehto taistelee tosissaan paikasta junnujen maajoukkueeseen.
Tekee hyvää, varsinkin kun vastustajien maalilla oli Teemu Lassila.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kenttäpelaajat ovat saaneet hurjasti hehkutusta näistä hyvistä otteista ja syystäkin, mutta kuin kaikessa hiljaisuudessa Setänen on napannut tiukasti joukkueen ykkösveskarin valtikan itselleen. Ei Georgiev nyt niin selvä kakkosmolari ole kuin takavuosina kakkosveskarista tunnuttiin puhuvan aina varaveskarina, mutta Setänen on kieltämättä ansainnut peliaikansa viimeisenä lukkona Palloseuran puolustuksessa. Voitollisissa peleissä Setänen on kaapinut loistavia perustorjuntoja ja muutama maukas gamesaverkin sinne on mahtunut, joita ilman omissakin olisi kolissut enemmän. Ennen kaikkea sellaista varmuutta on Setäsen peliin tullut nyt pidemmäksi jaksoksi, mitä Osku viime kaudella sai mestis-pyörähdyksen jälkee. Ei tämä vielä takaa onnistumisia, kun kevään pelit alkavat, mutta Setänen on taas paljon valmiimpi liigaan. Toivottavasti kuormitusta kuitenkin jaetaan Allun kanssa tarpeen mukaan. Norrehan näistä tietää.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan se Norrena tehnyt pirun hyvää työtä maalivahtien/peluutuksen kanssa. Aika paljon riitti vielä aiemmin epäilyjä. Aika eri ääni alkaa olla kellossa itselläkin. Kaarlehdon taso liigassa olisi myös kiva nähdä(seuraava kausi) vielä kun Georgiev ottaisi seuraavan ison stepin, ni maalivahti tilanne olisi aivan uskomaton.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terry Broadhurst
Joo. Kyllä on itsekin todettava, että Lassila-sekoilujen sun muiden jälkeen nykyinen MV-valmennus on tehnyt ihan huippuduunia. Viime kauden junnu-kakkosveskarista ja Mestiksessä pyörineestä kolmosveskasta on leivottu lyhyessä ajassa todella kova tandem.

Itse olen näitä tyyppejä, jotka ovat aina uskoneet kaikki ikävät huhut Norrenasta, mutta kyllähän Upin seuraaja on todellakin mies paikallaan.
 

tamme

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tällä kaudella mennyt yhtään helppoa kummallekkaan mokkelle? En muista näin tapahtuneen kertaakaan, aikaisempina vuosina lähes joka matsi. Molemmat on kyllä torjunut hemmetin hyvin!
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä molemmat on yhdet helpohkot mieheen ottanut. ellei pari muutakin. mut sitten kun niitä paraatipelastuksia on läjäpäin, niin tuolla ei ole mtn merkitystä. Alexander tais viimekaudella ottää yhen hörpyn melkeen joka pelissä. Nyt on maalivahti asiat tosi hyvässä jamassa ja tämä johtunee myös osittain pakeista.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sekä Setänen että Georgiev antavat jokaisessa ottelussa mahdollisuuden pelata voitosta ottamalla ne muutamat isot torjunnat. Viimeksi Jukureita vastaan Alex nappasi parit varmat maalit pois tiukoissa hetkissä ja käänsi osaltaan pelin meille. Ehdottomasti yksi Liigan parhaimmista maalivahtitandemeista tällä kaudella. Toki edelleen viime kaudesta parantunut puolustuspeli avittaa myös molareita hieman.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toki edelleen viime kaudesta parantunut puolustuspeli avittaa myös molareita hieman.

Hieman. Hehe.

Suurin ero viime kauteen on se että paketti toimii kentällä todella hyvin. Moket on onnistuneet hienosti, mutta suurin syy tähän on se ettei tarvitse seistä päällään.

Onnistumiset tuo itseluottamusta ja joukkuepuolustaminen hoitaa loput.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Otteluketjufoorumille tuli hiukan kommentoitua maalivahtien edesottamuksista tilastojen valossa, niin jatketaan vielä vähän tänne. Liigan edistyneempien tilastojen beta on melkoisen buginen viritys, mutta sain tuolta kuitenkin jollakin tapaa laukaisukarttoja tarkasteltua. Pisti silmään, että TPS:lle tehdyistä maaleista aivan ylivoimainen valtaosa on hakattu sisään parin metrin etäisyydellä maalista, ja kääntäen kauempaa ei juuri ole uponnut. Kun kanukkitutkimuksen mukaan suunnilleen neljännes maaleista tehdään 30+ft maalista eli b-pisteiden yläkaarelta tai sen yläpuolelta, niin TPS:lle tehdyistä maaleista tuolta on tullut tällä kaudelle noin 15%. Kun nyt muistetaan, että TPS on kaikkiaan päästänyt liigajoukkueista vähiten maaleja, niin minusta tästä pitää antaa posia nimenomaan maalivahdeille (ja hiukan pakeille maalivahdin näkökentän siivoamisesta). Jokusen "ylimääräisen" häkin ovat tuolta sektorilta estäneet.

Hyvin ovat pojat pelanneet, enkä näe mitään syytä miksei sama meno jatkuisi.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
On nuo Georgijevin statsit kyllä rautaa. Varsin muikea asetelma ratkaisupeleihin. Toisen loukkaantuminenkaan ei pakota paniikkikaupoille, vaan takana on backuppia jo kärkkymässä.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsillä taitaa olla koko liigan tasaisin maalivahtipeluutus. Mahtavaa nähdä että on palattu vanhaan malliin, jossa molarit ovat joukkueen vahvuus.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko antaa kehuja täältäkin.

Epäilin vahvasti, että noinko Norrena jaksaa täytää Upin saappaat. Tämän kauden näytöt ovat olleet silkkaa timanttia, joten Norre näpäytti vahvasti.

Keep up the good work!

Muokkaus: Niin, en tarkoita etteikö itse pelaajiakin ole syytä kiittää. Molemmat tehneet vakuuttavaa työtä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Epäilin vahvasti, että noinko Norrena jaksaa täytää Upin saappaat.
- - - en tarkoita etteikö itse pelaajiakin ole syytä kiittää. Molemmat tehneet vakuuttavaa työtä.
Luonnollisesti kyllähän niissä pelaajissakin pitää tietynlaista potentiaalia olla - sekä erityisesti motivaatiota työntekoon.

Eihän Upikaan saanut hiottua vetelästä paskasta kivikovia timantteja. Näistäkin löytyy esimerkkejä (nimiä mainitsematta) vuosien varrelta melkoinen määrä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ennen kautta arvioitiin yleisesti että Tepsin joukkueen heikoin lenkki olisi nimenomaan maalivahdit mutta kyllähän nämä nuorukaiset ovat näyttäneet närhen pallit epäilijöilleen, joihin itsekin jollain tasolla kuuluin. Loistavaa, voittavaa ja ennen kaikkea tasaista pelaamista molemmilta sekä peliesityksien, että peliaikojen suhteen. Jos johonkin tällä kaudella kaadumme niin se ei ole ainakaan maalivahdit, ennemmin puolustus (esim. Tallinderin tai Heikkisen loukkaantuessa) tai sentterit. Vai pitäisikö sanoa laiturit jotka pelaavat sentterin paikalla...
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Setänen välillä ylipelaa tilanteita ja tänään se valitettavasti kostautui. Georgijev taas häikäisee rauhallisuudellaan.
Ei muuta kuin kokemusta ja oppia tästä illasta Oskulle ja eteenpäin.
Meillä on kaksi loistavaa maalivahtia. Ollaan siitä ylpeitä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Mitä Setäsen pitäisi oppia? Tepsin paras pelaaja Oulussa. Maalithan menivät 100% kenttäpelaajien piikkiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olisiko jossain vaiheessa Kaarlehdon paikka näyttää osaamisensa maalilla? Pohjanoksa vaikka avaamaan luukkua. Norre voi näin opetuslapsiensa kanssa lähteä vaikka hiivalle tai heittämään frisbeetä tai vaikka jahtaamaan pokemoneja. Pieni mental rest ei tee pahaa kummallekaan mv-tandemin osapuolelle pitkän kauden aikana.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Muuri nimeltä Kaarlehto nollasi K-Vantaan, kun TuTo oli isäntä Kupittaalla numeroin 4-0. Milloin kutsu Artukaisiin?
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Georgijev allekirjoittanut muutaman vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Varma tieto. Setänenkin todennäköisesti jatkaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Georgijev allekirjoittanut muutaman vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Varma tieto. Setänenkin todennäköisesti jatkaa.

Vuoden paras uutinen mun omalla kohdalla tälle vuodelle. Jos pitää paikkaansa siis, loistavan tärkeä juttu. Liigan paras maalivahti periaatteessa jo nyt!
 

Mutanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Allusta saadaan vielä hyvät massit, kunhan on pyörähtänyt ruplakansan maajoukkueessa ja joku zska panikoi maalivahtiensa kanssa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös