MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 821 743
  • 2 480

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Todella yllättätys ja pettymys tämä uutinen, varsinkin kun vajaa vuosi sitten MTV:n toimitusjohtaja Nordlund totesi:

”Vaikka esimerkiksi jääkiekon MM-oikeudet ovat meille mahtavat oikeudet, ovat ne aika pahastikin tappiollinen tuote maksu-tv-puolella” (Journalisti)

Hinnat tuskin ovat laskeneet, joten todennäköisesti Valioliigan luovuttaminen/menettäminen vapautti paukkuja MM-kisoihin. Ounastelin Ylen hankittua muun Leijona-kiekon MM-kisojen olevan seuraava kohde, mutta jatketaan sitten Maikkarin hassuttelun parissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mertarannalla kaipuu ilmeisesti suuren rakkautensa futiksen pariin, kun toteaa haastattelussa: "Totta kai yksi suuri rakkaus vielä puuttuu, eli jalkapallo. Katsotaan, mitä sen kanssa käy".

Eihän Mertarantaa ääneen päästetty, vaikka heillä noita futisoikeuksia aiemmin olikin.

Jonkun verran tulee Viasatin NHL-studioita ja Mäkisen selostuksia moitittua, mutta onhan ne 10+:n suorituksia tähän kilpailijaan verrattuna.

Taitaa olla ensimmäinen kerta keväällä, kun MM-kisat jäävät vaille allekirjoittaneen huomiota. Pieni yhden talouden boikotti kisoja ja Maikkaria kohtaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maikkarin studio-osuuksilla ei ole mitään annettavaa jääkiekkoa enemmän seuraaville. Siellä on aina ennalta arvattavien asiantuntijoiden ennalta arvattavia kommentteja, jotka eivät todellakaan koskaan yllätä tai tuo lisäarvoa. Työtä pelien valmisteluun tehdään aivan liian vähän mitä pitäisi, vaikka studioaikaa kulutettaisiinkin reippaasti. Se tuhlataan armotta latteuksiin, kun ei viitsitä tutustua kuin maks. pariin pelaajaan vieraista joukkueista, ei viitsitä tutustua kunnolla ja avata joukkueiden pelityylejä, ei juuri puhuta peluutuksesta mitään yms. Ja vaikka ennen ottelua jotain saataisiinkin alustettua, niin eihän tilanteen kehittymistä aina edes seurata ottelun aikana. Ja esitetyt tilastot ovat aina todella suppeita. Harmittaa. Mut hei, kyllä Kanadalla on tänäkin vuonna taas kova joukkue, hei!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
MM-kisat ovat tuotteena kokeneet kolauksen sen jälkeen, kun kisat siirtyivät maikkarille. On oletettavaa, että tämä trendi tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
MM-kisat ovat tuotteena kokeneet kolauksen sen jälkeen, kun kisat siirtyivät maikkarille. On oletettavaa, että tämä trendi tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Nehän on aivan loistava osa suomalaista kevätjuhlintaa. Omaa kevättä on ainakin vaikea kuvitella ilman Antzan ääliömäisiä vitsejä höystettynä Tamin hassutuksilla. Ja jos ne ei livenä riitä niin aina voi lukea niistä 100 sivua purnauksia täältä. Jääkiekkohan on ihan sivuseikka. Tai no, kunhan Ruotsi ei voita.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nehän on aivan loistava osa suomalaista kevätjuhlintaa. Omaa kevättä on ainakin vaikea kuvitella ilman Antzan ääliömäisiä vitsejä höystettynä Tamin hassutuksilla. Ja jos ne ei livenä riitä niin aina voi lukea niistä 100 sivua purnauksia täältä. Jääkiekkohan on ihan sivuseikka. Tai no, kunhan Ruotsi ei voita.

Omassa lähipiirissäni näiden casual katselijoiden into on vähentynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aikamoinen asia kyllä tämä sopimuksen jatkuminen Maikkarin osalta. Kaikki vaikeudet tietäen.

Itse odotin, että olisivat jatkaneet korkeintaan vielä vuodella sopimuksensa mukaan, mutta nyt tulikin saman tien vuosikausia lisää ja Mertarannalle näillä näkymin vielä kolme vuotta lisää selostuksia mikäli sitten haluaa mies jäädä vihdoin ja viimein eläkkeelle.

Maikkarille nuo Jääkiekon MM-Kisat ovat kyllä olleet uskomaton rahasampo nimenomaan tuotteen yleiseen pituuteen nähden kaudessa. MTV Maxin eli maksukanavan kaikkien aikojen ennätyskatsojaluvut ovat juuri olleet joko jääkiekkoa tai formulaa edellyttäen, että puhutaan noin vuosimallin 2008 ajan formuloista jolloin MTV Maxilla katsottiin kaikkien aikojen eniten formuloita kun muutoinhan kyse on ollut pääkanavan tuotteesta ja etenkin formulan maksupuolella viime vuosina keskimääräiset katsojaluvut ovat olleet sellaisia Kolmostelevision 1980-luvun lopun tyylisiä.

Jääkiekosta puhuttaessa ne ovat sentään formuloihin verrattuna edes kyenneet säilyttämään omat melko hyvät katsojaluvut maksupuolellakin paitsi aivan viime vuosina ja silloinkin merkittävimmät ottelut ovat edelleen keränneet kyllä hienoja katsojalukuja. Ja tavallisella pääkanavalla on tietenkin kiekkopuolella nähty miljoonalukuja katsojista puhuttaessa jopa yllättävänkin erikoisten joukkueiden ollessa kyseessä.

Sopimuspuolen hinnaksi on nykyään oletettu uusimman sopimuksen olleen vähintään 8,5 miljoonan euron tasoa vaikka todellisuudessa summa on ollut 10-15 miljoonaa euroa joskin mukanahan Maikkari osti muutakin jääkiekkoa aika ison osan joista se on melkein kaikista jo tainnut luopua. Uusi summa taitaa olla yksinään jo tuon 10 miljoonaa euroa, ehkä 15 miljoona euroa. Kenties jopa äärimmillään 20 miljoonaa euroa, mutta tiedä tuosta kuitenkaan.

Ennen pitkää nekin varmaan selviävät ja tästä nykyisestäkin summasta tulee ennen pitkää joku yhteisymmärrys ja selvyys kunhan aikaa kuluu. Ikävää tietysti on, että Maikkari niin hirveästi halusi vielä aivan väkisin haalia muunkin kiekon taakseen mistä myös osin nykyiset talousvaikeudet ovat johtuneet ja muutoin tietenkin aika älytön muukin taiteilu etenkin johtopuolella negatiivisella tavalla.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja mitä tuohon piti vielä sanomani niin oma kiinnostukseni ei suinkaan ole jääkiekkoa kohtaan laskenut. Tietysti näin pelkän kotimaan tai aivan oletetumman lähinaapurin eli Ruotsin kiekkokiinnostuksen kohdalta pelkästään arvioitaessa varmaan laskisikin enkä ihmeenä pitäisikään. Jääkiekkohan vain tuntuu muutenkin jopa nostavan kiinnostustaan eri maissa ja näin varmaan olisi ollut aikoinaankin mikäli ei vain maamäärissä olisi aikanaan panttailtu liian kauan ja pakon edessä sitten tehty kompromisseja. Kuuluu tosin toisen ketjun puolelle nuo mietteet.

Maikkarin osalta kuitenkin ongelmana jatkuvat vanhat tutut jutut ja lisäksi minua erityisesti huolettaa täydellinen asiantuntemattomuus juurikin jääkiekon pienempien maiden kuten vaikka Unkarin tai jonkun muunkin kansanomaisen 'B-sarjan' eli MM-Kisojen 1. Divisioonasta nousseen maan kohdalla. Jo kuluneen vuoden MM-kisoissa häpeällisyys oli suurempaa kuin esimerkiksi 2009 jolloin kaikki virheet vielä olisi kyennyt ja pystyikin ymmärtämään.

Helvetti, voisi itsekin melkein selostaa noissa peleissä tai kommentoida jotta tulisi muutakin katsojille kuin Natsi lyö! ja Natsi ampuu!-tason huutoja kun oikeammin kyseisenkin kaverin nimi lausutaan kahdellakin vallan eri tavalla ja ns. Varjoista Käsin olen antanutkin jo noottia näille näistä asioista päättäville tahoille, mutta toistaiseksi vain tietämättömyys ja perseily on ollut hyve Maikkarille ja muu sitten tyypillistä matalamielisyyttä ja tiettyjen tahojen mielistelyä. Ei se kyllä YLE:lläkään paljoa parempi olisi ollut, mutta Maikkarilla ovat kaikki ongelmat korostuneet.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tärkeintä Maikkarille olisi laittaa pakettiin hieman uutta ja jättää ne viihdepläjäykset sun muut puuhanurkat vaikkapa nettiin. Tv-katsojille napakat ja asiapitoiset studio-osuudet sekä uutta verta asiantuntijaporukkaan. Aika lailla on tultu tuotannoissa alaspäin siitä, kun Maikkari aloitti keväällä 2012. Toki yhtiön heikko taloudellinen tilanne pakotti supistamaan tuotantoja vuosien saatossa vaikka juurikin näillä lätkän tv-oikeuksilla yhtiö taisi vaikeuksiin joutua.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nettisisältöjä kuten elokuvia tai urheilulähetyksiä voi pian katsoa EU:ssa valtion rajoista piittaamatta. Brysselissä tehdyn päätöksen mukaan eurooppalaiset saavat käyttää ostamiaan nettipalveluita matkatessaan EU-maasta toiseen.

Saa nähdä, miten tämä tulee vaikuttamaan kanavapakettien tilausmääriin.

Yle Areenan maarajat poistuvat suomalaisilta EU:ssa | Yle Uutiset | yle.fi

Otsikossa mainitaan Yle Areena, mutta päätös tulee vaikuttamaan myös kaupallisiin palveluihin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Mites palstatoverit oletteko te ostaneet tuon paketin, joista vahtaatte kisat? Itse en rupea moisesta shaissesta maksamaan yhtään ylimääräistä eli kisat tulee vahdattua Maikkarin ilmaiskanavilta. Kyllähän ne mainokset pistää kyrsimään mutta ennemmin niitä katsoo, kun jotain Tammista pellepuku päällä heittelemässä mukamas hauskaa läpändeerustä. En ole koskaan ymmärtänyt niitä, ketkä oikeasti tykkäävät tuosta ripulista mitä siellä suolletaan. Asiantuntijaraati vetää samaa virttä vuodesta toiseen varsinkin parivaljakko Nurminen/Aravirta.

Ja mitä tulee Mertarantaan. Ei siitä jaksa enää innostua, kuten vielä 10 vuotta sitten. Nykyään se kuulostaa niin teennäiseltä ja massaansuunnatulta vaivaannuttavalta rääkymiseltä. Ja kansa maksaa kunhan Mertaranta selostaa. Valitettavasti moni menee tuohon maksupakettien syöttiin. Mutta mikäpäs minä olen ketään arvostelemaan. Itse en tue yhtään tuota pelkkää rahankeruuta kansallislajimme kustannuksella. Ennen oli kaikki paremmin niin myös MM-lätkä. Kiitos YLE 1995 - 2011. Niin ja tämän kevään mainoksissa pisti silmään, että myös ilman mainoskatkoja, kunhan ostat paketin. Pistää vaan jostain syystä naurattamaan.
 
Mites palstatoverit oletteko te ostaneet tuon paketin, joista vahtaatte kisat? Itse en rupea moisesta shaissesta maksamaan yhtään ylimääräistä eli kisat tulee vahdattua Maikkarin ilmaiskanavilta. Kyllähän ne mainokset pistää kyrsimään mutta ennemmin niitä katsoo, kun jotain Tammista pellepuku päällä heittelemässä mukamas hauskaa läpändeerustä. En ole koskaan ymmärtänyt niitä, ketkä oikeasti tykkäävät tuosta ripulista mitä siellä suolletaan. Asiantuntijaraati vetää samaa virttä vuodesta toiseen varsinkin parivaljakko Nurminen/Aravirta.

Ja mitä tulee Mertarantaan. Ei siitä jaksa enää innostua, kuten vielä 10 vuotta sitten. Nykyään se kuulostaa niin teennäiseltä ja massaansuunnatulta vaivaannuttavalta rääkymiseltä. Ja kansa maksaa kunhan Mertaranta selostaa. Valitettavasti moni menee tuohon maksupakettien syöttiin. Mutta mikäpäs minä olen ketään arvostelemaan. Itse en tue yhtään tuota pelkkää rahankeruuta kansallislajimme kustannuksella. Ennen oli kaikki paremmin niin myös MM-lätkä. Kiitos YLE 1995 - 2011. Niin ja tämän kevään mainoksissa pisti silmään, että myös ilman mainoskatkoja, kunhan ostat paketin. Pistää vaan jostain syystä naurattamaan.

Ei ole tullut hommattua vielä, mutta vähän taas houkuttais. Mertaranta ja studiot nyt on ihan se ja sama, mutta tekisi mieli katsella noita muitakin kuin vain Suomen matseja. Esim. avauspäivänä yhtä aikaa Suomi- Valko-Venäjä -ottelun kanssa yhteen ottavat Ruotsi ja Venäjä, mikä kuulostaa ennakkoon noin kymmenen kertaa mielenkiintoisemmalta matsilta. Mainosten puuttuminen on myös plussaa, mutta kyllä tässä täytyy vähän harkita. Hinta katsottua matsia kohti luultavasti kipuaisi kuitenkin kohtalaiseksi, kun ei kaikkia 64 ottelua luultavasti jaksaisi kuitenkaan katsoa. Etenkin kun NHL:n pleijarit on menossa, niin lätkää riittää muutenkin. Saattaa olla, että kisapäivänä tulee kuukaudeksi tilattua.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mites palstatoverit oletteko te ostaneet tuon paketin, joista vahtaatte kisat? Itse en rupea moisesta shaissesta maksamaan yhtään ylimääräistä eli kisat tulee vahdattua Maikkarin ilmaiskanavilta. Kyllähän ne mainokset pistää kyrsimään mutta ennemmin niitä katsoo, kun jotain Tammista pellepuku päällä heittelemässä mukamas hauskaa läpändeerustä. En ole koskaan ymmärtänyt niitä, ketkä oikeasti tykkäävät tuosta ripulista mitä siellä suolletaan. Asiantuntijaraati vetää samaa virttä vuodesta toiseen varsinkin parivaljakko Nurminen/Aravirta.

Ja mitä tulee Mertarantaan. Ei siitä jaksa enää innostua, kuten vielä 10 vuotta sitten. Nykyään se kuulostaa niin teennäiseltä ja massaansuunnatulta vaivaannuttavalta rääkymiseltä. Ja kansa maksaa kunhan Mertaranta selostaa. Valitettavasti moni menee tuohon maksupakettien syöttiin. Mutta mikäpäs minä olen ketään arvostelemaan. Itse en tue yhtään tuota pelkkää rahankeruuta kansallislajimme kustannuksella. Ennen oli kaikki paremmin niin myös MM-lätkä. Kiitos YLE 1995 - 2011. Niin ja tämän kevään mainoksissa pisti silmään, että myös ilman mainoskatkoja, kunhan ostat paketin. Pistää vaan jostain syystä naurattamaan.

Kyllä paketti tulee hommattua ehdottomasti. Sillä välttää Anu Saukon selostukset ja ennen kaikkea saa katsoa muitakin kuin Suomen pelejä. Toki studiotkin ovat mukava lisä, varsinkin kun Tamin rooli taitaa viime vuoden tapaan olla enemmän somen puolella. Studiokaartihan on ihan hyvä, Jukka Jalonen, Pasi Nurminen, Ville Niäminen ja Hannu Aravirta. Niikko on lisäksi hyvä studioisäntä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Tottahan toki muidenkin maiden pelit tulee katsottua, mutta tällöin tulee yleensä käytyä kaverilla nämä katsomassa, kun on pakettinsa maksanut.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Vaikka kuinka tekisi mieli katsoa, kun Tami yrittää jallittaa Merviä, taidan jättää kuitenkin väliin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kai tähän tulee taas sorruttua, että näkee helposti muitakin kuin Suomen pelejä. Toivottavasti konseptia on kehitetty ja studioiden laatuun panostettu myös, vaikka epäilen että samalla vanhalla kaavalla mennään. Ei toi 25 euroa nyt kuitenkaan niin hirveän paha summa ole ja näkeehän siinä sitten muutaman timanttiliigan kilpailun ja formulaakin sen kuukauden aikana.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sain CMoren paketin kahdeksi kuukaudeksi veloituksetta kun kävin koeajamassa Länsi-Autossa uuden auton. Oli joku kampanja maaliskuussa. Vuosi sitten hommasin kisojen takia paketin, mutta nytpä tuon sai ilmaiseksi. Toki netin kautta tätä täytyy katsoa, mutta tuntuupa tuo pelittävän erittäin hyvin. Tullut testattua formuloissa. Kiinnostaa sen verta nuo muidenkin maiden keskinäiset pelit, että jotenkin vaikea irrottautua tästä joka keväisestä ajanvietteestä.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eivätkös Maikkarin kanavat ole jo pitemmän aikaa olleet operaattorista riippumatta sellaisia, että niitä voi ottaa esim. vain kuukaudeksi eikä mitään 6kk määräaikaisia soppareita tarvitse tehdä?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Löytyykö nuo streamit suoraan maiden hakusanalla, kun yleensähän noissa streameissä on otsikkona jotain aivan muuta siansaksaa tai koreaa.
Ne löytyy ihan IIHF:n alta youtubesta, mutta maarajoitusten takia pitää käyttää jotain ohjelmaa millä sen rajoituksen kiertää. Eivät ole mitään laittomia striimejä, mitkä pyörii jollain hämärillä nimillä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Onko CMoren palvelussa joku kello, kuten Viasatilla on Viaplayssa 48H kello? Eli jos olen töissä kellonaikaan x ja tuolloin tulee peli x, voinko katsoa pelin x CMorelta, kun tulen töistä kotio tai vaikka seuraavana aamuna ennen työpäivää? En itse ehdi nyt ottamaan asiasta selvää, joten kysäisen täältä josko joku vaikka tietäisi.

Edit: Kiitos @Jacobus Helpotti ostopäätöstä kummasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös