Playoff race 2017

  • 46 937
  • 195
Dinamo Minsk hävisi eilen 0-1 Amurille, idän toiseksi viimeiselle joukkueelle. Arvokas pistemenetys Minskille Jokereiden kannalta, jos ajattelee sijan 6 saavuttamista läntisessä konferenssissa. Edelleen Minskillä 2 peliä vähemmän pelattuna kuin Jokereilla, ero Minskin hyväksi nyt 3 pistettä.

Kahdesta seuraavasta pelistä Jokereiden tulisi ottaa ehdottomasti kolmen pisteen voitot. Huomisaamun matsi on Vladivostokia vastaan, joka taistelee idässä pudotuspelipaikasta sijalla kahdeksan. Sama sarjasijoitus siis kuin Jokereilla tällä hetkellä.
 
Tämän päivän pisteellä Jokerit nousi läntisen konferenssin seitsemänneksi. Menestyksessä ei ole kyse reiluudesta tai siitä, ansaitseeko joukkue voittaa jos se tekee sen tylsällä tavalla. Tylyt faktat ovat Jokereiden viimeisen 5 pelin osalta, että Jokerit on hävinnyt niistä viimeiset neljä. Tekisi mieli sanoa, että Jokerit ei ansaitse pudotuspelipaikkaansa, sillä peliesitys on matsista toiseen säälittävää hengetöntä räpellystä. Häpeäisivät edes.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Slovanilla tämän vuoden puolella viimeiset 5 matsia 12 pistettä ja joulukuussakin napsivat mukavasti pisteitä mm Ufalta, Jokereilta ja Traktorilta. Päälle päin "helppo" loppuohjelma kun ei isoja jengejä vastassa, toki tärkeitä matseja muillekin.

Jos yhtään pitävät tahdista kiinni niin tulevat Jokereista heittämällä ohi.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Sotshi on onnistunut taittamaan syöksykierteensä ja nyt niillä on 4 ottelun kotiputki tulossa. Vitjazilla on myös 5 ottelun kotiputki edessä, joten tiukkaa tulee tekemään. Sotshilla on tosin kovia vastustajia tiedossa, mm. SKA, CSKA ja Torpedo sekä kotona että vieraissa.

Pitäisinkin Sotshia edelleen todennäköisimmin pleijareista ulos pullahtavana joukkueena. Jokerit päässee siten jatkoon, ellei loppukautta perseillä aivan armottomasti, sillä siellä on tosiaan myös Slovan vaanimassa pleijaripaikkaa 9 pisteen takana.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Severstalia, Ladaa, Kunlunia ja Admiralia vastaan 2 pistettä ja näissä peleissä omiin 19 maalia. Jäätävää suorittamista tässä vaiheessa kautta.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja kun ajattelee, niin kyllä noista peleistä oli budjetoitu se 10-12 pinnaa ehdottomasti. Herrajestas, karut numerot.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennakkoon tästä vieraskiertueesta odotti voittoputkea. Tappioputki saatiin. Olisiko peräti KHL-ajan ennätys 4 matsia putkeen turpaan? Runkosarja tulee päättymään 6-9 sijoille. Olettaen, että eivät häviä kaikkia loppuja otteluitta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Itse näen, että Vitjaz, Sotshi ja Jokerit tappelee siitä, kuka jää ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä. Slovanilla kaulaa on aavistus liikaa, ja Minsk on varsinkin ottelumäärä huomioiden aika turvallisilla vesillä. Toki Minskin ohi voi mennä yksittäisiä joukkueita, mutta en usko vähintään neljän joukkueen tulevan ohi.

Koodi:
Sotshi:
19.1 Spartak
23.1 SKA
25.1 Severstal
27.1 TsSKA
1.2 Torpedo
3.2 Spartak
6.2 Torpedo
14.2 TsSKA
16.2 SKA
18.2 Severstal

Vitjaz:
18.1 Lada
23.1 Ufa
25.1 Magnitogorsk
27.1 Traktor
3.2 Slovan
5.2 Medvescak
7.2 Minsk
14.2 Kunlun
16.2 Amur
18.2 Admiral

Jokerit: 
17.1 Amur
19.1 SKA
24.1 Barys
26.1 Avtomobilist
28.1 Jugra
31.1 Minsk
1.2 Barys
3.2 Jugra
5.2 Avtomobilist
14.2 Neftehimik
16.2 Ak Bars

Noita kun katselee, niin Sotshilla näyttäisi olevan vaikein otteluohjelma. 6/10 otteluista on lännen top3 joukkueita vastaan, ja noista tuskin voi aivan jäätävää määrää pisteitä budjetoida. Jokerit kohtaa jättiläisistä ainoataan SKAn ja Kazanin, noin muuten puhutaan varsin helposta otteluohjelmasta. Vitjazin ohjelma näyttää kuitenkin noista kolmesta helpoimmalta, toki jättäen viimeisille rundeille vaikeita matseja, olettaen että Kunlun ja Admiral tappelevat tosissaan pudotuspelipaikasta tuossa vaiheessa.

Mun kristallipallo kertoo, että runkosarjan loppu lännessä olisi:
6. Vitjaz
7. Minsk
8. Jokerit
9. Sotshi

Vahvasti näyttää siltä, että pudotuspeleissä tulee vastaan myös lännen tuleva mestari. Vaikka kutossija on periaatteessa ihan saavutettavissa, Vitjazin loppuohjelma ja Minskin etumatka pitävät huolen siitä, että aika paljon pitäisi meidän venyä. Voi muuten tulla kalliiksi tämä idän reissun perseily, nimittäin sijoilta 7. tai 8. ei ehkä ihan liikaa pudotuspelien kotiotteluita voi budjetoida.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Slovan on enää kuuden pisteen päässä pudotuspelipaikasta, vaikka eroa jokin aika sitten oli vielä reilusti yli 10 pistettä ja pudotuspelihaaveet täällä(kin) jo pitkälti haudattu.

Slovanin loppuohjelmaa kun katsoo ja peilaa sitä joukkueen viime aikaiseen vireeseen (viimeiset 9 peliä 20p), niin pitäisin jopa todennäköisenä, että joukkue vielä itsensä pudotuspeleihin nostaa:

Koodi:
17.1. Spartak M
19.1. Neftehimik
24.1. Amur
26.1. Kunlun
28.1. Admiral
31.1. Lokomotiv
2.2. Dynamo M
3.2. Vitjaz
15.2. Medvescak
17.2. Medvescak

Slovanilla ei yhtään top-3 joukkuetta enää vastassa ja muutenkin Lokomotiv- ja Dynamo-pelejä lukuunottamatta joukkue kohtaa vain sarjan alemman kastin joukkueita.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Slovanin loppuohjelmaa kun katsoo ja peilaa sitä joukkueen viime aikaiseen vireeseen (viimeiset 9 peliä 20p), niin pitäisin jopa todennäköisenä, että joukkue vielä itsensä pudotuspeleihin nostaa

2p/o keskiarvolla Slovan päätyisi 89 pisteeseen. 1,3p/o tahdilla Jokerit puolestaan olisi 89-90 pisteessä. Oma arvioni on, että Jokerien pistetahti tulee viimeisessä 11 ottelussa olemaan vähintään 1,5 luokkaa, jolloin pistemäärä olisi 91-92. Näen siis epätodennäköisenä, että Slovan pystyisi nousemaan Jokerien ohi. Ja jos pystyy, niin silloin Helsingissä on ryssitty isolla kädellä.

Helmikuun 3. päivä sitten homma menee Slovanin osalta mielenkiintoiseksi, sillä tuolloin Vitjazin on kaaduttava. Jos Vitjaz vie tuon pelin varsinaisella peliajalla, pitää Slovanin kairata muista peleistä yli 1p/o enemmän kuin Vitjaz. Ei toki mahdoton savotta, mutta peliohjelma on Slovanilla hieman haastavampi kuin pelkästään joukkueita katsomalla. Kuun loppuvaiheilla pitäisi nimittäin käydä Kiinassa ja Pohjois-Korean rajan läheisyydessä, ja länsijengeille tuo on aika saatanallinen reissu.

Mutta joo, tasaista on tuossa viivan tuntumassa, ja voimasuhteet elävät vielä paljon. Ja kuten kirjoitit, niin Slovan on tosiaan noussut vielä mukaan pleijaritaistoon. Itse en paikkaan usko, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta, kun näitä väärin vetelen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Oma arvioni on, että Jokerien pistetahti tulee viimeisessä 11 ottelussa olemaan vähintään 1,5 luokkaa, jolloin pistemäärä olisi 91-92.
Varsin optimistista. Edelliset 11 peliä tuottivat valtaisat 11 pistettä, noin 2,jotain, tehtyä maalia/ matsi. Eikä merkkejä paremmasta ole näkyvissä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Tässä alkaa olla Jokereilla jo aika kovat paineet playoff-paikan säilyttämiseksi enkä ole ollenkaan vakuuttunut, että tuo joukkue tai valmennusjohto osaisi noita paineita käsitellä. Luulen, että peliesitykset jatkuvat vähintään yhtä tuskaisina kuin vieraskiertueella, joten ei Jokereille kannata enää kovin montaa pistettä budjetoida.

Kaikki on vielä, ainakin periaatteessa, omissa käsissä kiinni, mutta todellisuudessa Slovanin, Sotshin ja Vitjazin vire ratkaisevat tämän homman, Jokereiden seuratessa vierestä.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Torstaina tulee nollat ja sen jälkeen 1 - korkeintaan 1.5 pistettä per peli niin mehän päädytään ruhtinaalliseen 84-89 pisteeseen sitten. Se on poks lomille!
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraavaksi SKA, jolta en usko heruvan pisteitä. Sitä seuraavaksi kotimatsit Barysia ja Avtomobilistia vastaan näyttävät pitkälle sen, että loppuuko kausi 16. helmikuuta vai jatkuuko vähän pitempään. Molempia ei voi missään nimessä hävitä, koska kyllä nuo kilpailevat seurat sen verran pisteitä tulee keräämään, eikä Jokereiden jäljellä olevista vieraspeleistä voi paljoa etukäteen pisteitä budjetoida.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todennäköisemmin se menee näin: SKA voitetaan erinomaisella pelillä, jonka jälkeen ei tuu enää voiton voittoa ja lomille lomps. Pistemääräksi jää 78.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Varsin optimistista. Edelliset 11 peliä tuottivat valtaisat 11 pistettä, noin 2,jotain, tehtyä maalia/ matsi. Eikä merkkejä paremmasta ole näkyvissä.

Toisaalta tuo 11 ottelun otanta on ollut koko KHL-aikakauden mittapuulla ilmeisesti surkein, tosin saaden eilen jatkoa.

Mun papereissa tuo 16,5p/11o saadaan seuraavalla kaavalla:
17.1 Amur = 0, ratkennut
19.1 SKA = 0
24.1 Barys = 2
26.1 Avtomobilist = 2
28.1 Jugra = 3
31.1 Minsk = 1
1.2 Barys = 1
3.2 Jugra = 3
5.2 Avtomobilist = 2
14.2 Neftehimik = 2
16.2 Ak Bars = 0
= 16p

Jatkoaikojen määrä tuossa on käytännössä vain laskennallinen: esimerkiksi Barysilta uskon tulevan 3p/2o, ja se on aivan sama jakautuuko tuo miten noissa otteluissa. Isoilta (SKA, Kazan) ei tarvitse ryöstää pistettäkään, ja 16-17 pistettä muista 8 otteluista on mielestäni saatavilla. Ja jos ei saada, niin silloin pudotuspelipaikkaa ei edes ansaita. Jos pudotuspeliviivan pinnassa ja hieman sen alapuolella olevilta joukkueilta ei tässä vaiheessa kautta saada enemmän pisteitä kuin niitä menetetään, niin vapaaehtoisen pakolliset kesätreenit voi mun puolesta aloittaa helmikuun 17. päivä. Vapaaehtoiset siinä mielessä, että mennään sopparien mukaan ja joukkue treenaa vaikka yhdessä tai maajoukkueiden mukana. Pakolliset siinä mielessä, että sitoutumisen puutetta osoittavilta sitten vaaditaan muita näyttöjä jatkosoppariin tai purun välttämiseen.
 

faro

Jäsen
Slovanille jälleen voitto varsinaisella. Tällä kertaa kaatui Spartak vieraissa 0-3. Eroa Jokereihin enää kolme pistettä. Toki Slovanilla yksi ottelu enemmän pelattuna, mutta kyllä kaikki merkit viittaavat siihen, että Slovan tulee väkisin ohi. Kuntokäyrät osoittavat täysin päinvastaisiin suuntiin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä se on runkosarjan jälkeen lomille lomps ja niinhän valmennus ja pelaajisto näyttää haluavankin. Saatanan vätykset!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä me pojat kusessa ollaan!

Siis vaikka mentäis pleijareihin niin kaasu pohjassa pitää ajaa runkkarin loppuun saakka kun SKA tai CSKA pystyvät jo ehkä höllätä vähän.

Ihmettelin pari viikkoa takaperin kun puhuttiin "helposta" loppuohjelmasta... Jokerit taisi ajatella samoin ja Kiiinaan lähdettiin vain hakemaan tuliaisia ;-)
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalonen ja Helminen olivat henkisesti valmistautumassa Idän kiertueen aikaan vuoden urheilija-tilaisuuteen ja pelit piti vain saada nopeasti pienellä huomiolla pois tieltä.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt lienee jopa todennäköistä, että Lännen viimeisestä pudotuspelipaikasta kilpailevat keskenään Jokerit ja Slovan Bratislava, kiitos Sochin vaikeahkon loppuohjelman. Vitjazkin on toki yhden pelin enemmän pelanneena kolme pistettä Jokereita edellä sijalla seitsemän, mutta hivenen helpompi loppuohjelma viime aikainen vire huomioiden myös pitänee heidät runkosarjan sijalla 7.

7. Vitjaz 78p. (51 ott)
8. Jokerit 75p. (50 ott)
----------------------------------
9. Sochi 74p. (50 ott)
10. Slovan Bratislava 72p. (51 ott)
____________________________________________
(suluissa oma pistearvio)

19.1.
Neftehimik - Slovan Bratislava (3p)
Sochi - Spartak M (3p)
SKA - Jokerit (0p)

23.1.
Sochi - SKA (0p)
Vitjaz - Ufa (0p)

24.1.
Amur - Slovan Bratislava (1p)
Jokerit - Barys (2p)

25.1.
Sochi - Severstal (2p)
Vitjaz - Magnitogorsk (0p)

26.1.
Kunlun - Slovan Bratislava (2p)
Jokerit - Avtomobilist (3p)

27.1.
Sochi - TsSKA (0p)
Vitjaz - Traktor (0p)

28.1.
Admiral - Slovan Bratislava (1p)
Jokerit - Jugra (3p)

30.1.
Jokerit - D.Minsk (1p)

31.1.
Slovan Bratislava - Lokomotiv (0p)

1.2.
Barys - Jokerit (0p)
Torpedo - Sochi (0p)

2.2.
Slovan Bratislava - Dyn.Moskova (0p)

3.2.
Jugra - Jokerit (0p)
Spartak M - Sochi (1p)
Slovan Bratislava - Vitjaz (2p-1p)

5.2.
Avtomobilist - Jokerit (0p)
Medvescak - Vitjaz (2p)

6.2.
Sochi - Torpedo (0p)

7.2.
D.Minsk - Vitjaz (0p)

14.2.
TsSKA - Sochi (0p)
Jokerit - Neftehimik (3p)
Vitjaz - Kunlun (3p)

15.2.
Slovan Bratislava - Medvescak (3p)

16.2.
Jokerit - Ak Bars Kazan (0p)
SKA - Sochi (0p)
Vitjaz - Amur (3p)

17.2.
Medvescak - Slovan Bratislava (3p)

18.2.
Severstal - Sochi (1p)
Vitjaz - Admiral (3p)

Näillä pistemäärillä lopputilanne Läntisen konferenssin pudotuspeliviivan tuntumassa runkosarjan päätteksi olisi:

Vitjaz 90p.
Jokerit 87p.
----------------------------------
Slovan Bratislava 87p.
Sochi 81p.

Pistemenetyksiä "varmoista" pisteitä tulee taatusti vielä jokaiselle joukkueelle, mutta toisaalta myös yllätyspisteitä tullee vielä loppukauden aikana.

Kuntopuntari (viim. 5 peliä):
Slovan Bratislava 14p. (koko liigan 1.)
Sochi 11p. (6:s)
Vitjaz 9. (11:s)
Jokerit 2p. (27:s)


Summa summarum: huolestuttavalta näyttää. "Helpoista" kotipeleistä PITÄÄ napsia 3 pistettä, ja vieraskentältäkin muutama piste silloin tällöin olisi kiva ylläri.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
"Helpoista" kotipeleistä PITÄÄ napsia 3 pistettä, ja vieraskentältäkin muutama piste silloin tällöin olisi kiva ylläri.

Eiköhän SKA voiteta ja otetaan siitä 3 pistettä. Sitten taas itse kukin voi haaveilla pitkästä keväästä, mutta silti ennakkoon varmat pisteet jää ottamatta.

Nimimerkillä. SKAlta ryöstetään piste ja viisi seuraavaa peliä 10 pistettä. Nyt pelattiin kauden paras peli SKAta vastaan ja seuraavat viisi peliä 2 pistettä. En tiedä onko tämä miten huolestuttavaa, mutta nyt on olo sama kuin viimeisellä Liigakaudella HPK-pelejä ennen. Kunhan tämä loppuisi mahdollisimman pian ja saisi keskittyä seuraavaan kauteen. No huomenna voitolla elinkautista kärsivältä taas löyhennetään köyttä kaulasta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on sitten tänään Sotshi vs SKA ja Vitjaz vs UFA, huomenna päivällä Amur vs Slovan Bratislava. Nyt täytyy jo ihan oikeasti alkaa toivomaan suotuisia tuloksia Jokereiden kannalta, koska jos noista peleistä haastajat kairaavat pisteitä, niin kyllä tämä taisto menee ihan tosissaan todella tiukoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös