Tamin Audi pois täältä!

  • 945 192
  • 3 295

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hannu Jortikkaa kehutaan Jokerit-keskusteluissa, vaikka tulos on toistaiseksi alle kaiken arvostelun.

Kannattaa varmaankin lukea uudestaan? Paha mennä sanomaan, että kehuja olisi enemmän kuin haukkuja. Jortikan ajan pistekeskiarvolla Jokereilla olisi kauden lopussa pisteitä 84. Ei hyvä, mutta ei alta kaiken arvostelun, kun joutuu hyppäämään täysin sekaisin olevan joukkueen peräsimeen. Sportin tämän kauden suoritus mestiksen ylivoimaisesti kovimmalla budjetilla oli Tammisen aikana arvostelun alapäässä.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jotkut ovat kironneet kun Lehkosta ei Vaasaan koutsiksi saatu. On ylistetty tämän pystyvän kehittämään juniorikiekkoilijoita jne...Näinhän se voi ollakin. Tosiasia on kuitenkin nyt, että mahtavalla materiaalilla pelannut Kookoo Lehkosen alaisuudessa voi maksimissaan yltää yhden pykälän ylemmäs kuin Kolekin alaisuudessa. Onko Lehkonen siis sittenkään monien hypetyksien arvoinen? Kuulapäätä en itse Sportissa haluaisi nähdä.

Saisivat jo hallituksessa tehdä tämän ison valinnan ja toivottavasti nämä törpöt tällä kertaa tekevät oikean valinnan. Valinta on kaikkea muuta kuin helppo.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
No perskules. Mikäli Jussi pääsee läpi, ei kolmen vuoden kuluttua ole enää Suomen eduskuntaa, on vain Juhani Tammisen eduskunta.

Ei vaan Tamminen siirtyy kesken kauden europarlamenttiin ja jättää eduskuntatalon paikalle vain savuavat rauniot.
 

Fordél

Jäsen
Jotkut ovat kironneet kun Lehkosta ei Vaasaan koutsiksi saatu. On ylistetty tämän pystyvän kehittämään juniorikiekkoilijoita jne...Näinhän se voi ollakin. Tosiasia on kuitenkin nyt, että mahtavalla materiaalilla pelannut Kookoo Lehkosen alaisuudessa voi maksimissaan yltää yhden pykälän ylemmäs kuin Kolekin alaisuudessa. Onko Lehkonen siis sittenkään monien hypetyksien arvoinen? Kuulapäätä en itse Sportissa haluaisi nähdä.

Tosiasia on myös se (jota siffakaan ei taas ottanut huomioon), että Lehkonen tuli kesken kauden KooKoon valmentajaksi, joten joukkue ei ollut kesällä treenannut hänen oppien mukaisesti eikä myöskään kasattu hänen pelitavalleen sopivaksi. Tästä kaudesta en siis lähtisi tekemään suurempia johtopäätöksiä muuta kuin sen, että KooKoon peli oli Ikan ja Järvisen aikana aika erinäköistä kuin mitä se oli Kolekin aikana. Positiivinen muutos näkyi kauimmallekin penkkiriville asti. Tältä osin Lehkonen on siis vastannut huutoon vaikka kausi loppuikin liian aikaisin eikä suurele kritiikille ole aihetta vaan varmasti lähes kaikki meistä faneista tukee Ikaa. Se onko hän kaiken hypetyksen arvoinen, selviää ensi kauden jälkeen, jolloin hän on saanut viedä kokonaisen kauden läpi omalla filosofiallaan.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Tosiasia on kuitenkin nyt, että mahtavalla materiaalilla pelannut Kookoo Lehkosen alaisuudessa voi maksimissaan yltää yhden pykälän ylemmäs kuin Kolekin alaisuudessa.

Joo, olisi pitänyt mennä finaaliin. Siltikin se aika minkä Lehkonen ehti tällä kaudella Kouvolassa vaikuttaa, oli helvetin lyhyt, ei tuolla aikavälillä saa joukkuetta pelaamaan illasta toiseen niin kuin sen pitäisi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tosiasia on myös se (jota siffakaan ei taas ottanut huomioon), että Lehkonen tuli kesken kauden KooKoon valmentajaksi, joten joukkue ei ollut kesällä treenannut hänen oppien mukaisesti eikä myöskään kasattu hänen pelitavalleen sopivaksi.

Mistä viestistäni pääsit tälläiseen tulkintaan? Kyllä minä tiedän, milloin Ika tuli KooKoon valmentajaksi. Kuten lienet jo havainnut, mutta et ole sitä tunnustanut, niin kuin Isaskar teki jo aikoja sitten, että Ikan pelaajahankintojen jälkeen omien nuorten peluuttaminen loppui kokonaan.

Kyse oli siitä, että, vaikka Tamminen johti Sportin viime keväänä Mestis-mestariksi ja lähelle SM-liigaan, niin loan heitto Tamia kohtaan jatkui jo viime vuonna Sportin ja monien muiden kannattajien taholta. Minusta on aivan oikein, että Ika Lehkoselle annetaan työrauha eikä aloiteta sellaista solvausta omien taholta tai ympäri valtakunnan, kuin mitä Tami sai niskaansa, vaikka valmensi Sportille huippusuorituksen. Samoin, jos Jokeri-kannattajat ovat edelleen Hannu-sedän takana tiukasti, niin se osoittaa, että valmentajaa arvostetaan, vaikka tulos on resursseihin nähden ollut toistaiseksi karmean huono.
 

Fordél

Jäsen
Mistä viestistäni pääsit tälläiseen tulkintaan? Kyllä minä tiedän, milloin Ika tuli KooKoon valmentajaksi. Kuten lienet jo havainnut, mutta et ole sitä tunnustanut, niin kuin Isaskar teki jo aikoja sitten, että Ikan pelaajahankintojen jälkeen omien nuorten peluuttaminen loppui kokonaan..

Koska et kyseistä asiaa viestissäsi tuonut esille, on se syytä tuoda täältä KooKoo-leiristä käsin, jotta selviää miksi se tuki on niin vahva Ikalle.

Mitä tulee taas omien nuorten peluuttamiseen, en ole tainnut Jatkoajassa kieltääkään omien junnujen peluuttamattomuutta sen jälkeen kun loukkaantuneiden tilalle oli hankittu korvaavat pelaajat. Tätä ennen Ikan aikana peluutettiin mm. nuorempaa ja vanhempaa Siermania. En ole tästä asiasta yhtään huolissani, koska tiedän kuinka junnuasiat ovat Ikan aikana lähteneet jo kohti parempaa. Mutta se niistä asioista tässä ketjussa.

Kyse oli siitä, että, vaikka Tamminen johti Sportin viime keväänä Mestis-mestariksi ja lähelle SM-liigaan, niin loan heitto Tamia kohtaan jatkui jo viime vuonna Sportin ja monien muiden kannattajien taholta. Minusta on aivan oikein, että Ika Lehkoselle annetaan työrauha eikä aloiteta sellaista solvausta omien taholta tai ympäri valtakunnan, kuin mitä Tami sai niskaansa, vaikka valmensi Sportille huippusuorituksen.

Olisi todella suuri vääryys jos Ikaa solvattaisiin virheistä joita hän ei ole tehnyt. Sen sijaan vaikka Tamminen valmensi Sportin huippusuoritukseen (ja siitä on hänelle kunnia annettava ja annetukin), on hän tehnyt tukun typeriä virheitä, joista on täysin oikeutetusti tullut lokaa niskaan. Täysin sama kohtalo olisi Ikalla jos hän tekisi tamimaisia virheitä, mutta aika kaukaiselta tuntuu, koska Ika on myös kaukalon ulkopuolella kova ammattilainen.

Samoin, jos Jokeri-kannattajat ovat edelleen Hannu-sedän takana tiukasti, niin se osoittaa, että valmentajaa arvostetaan, vaikka tulos on resursseihin nähden ollut toistaiseksi karmean huono.

On siellä myös kriittisiäkin ääniä kuulunut ja aivan aiheesta. Yhtä kännistä törttöilyä (joka sekin tapahtui vapaa-ajalla ja maajoukkueen aikana) lukuunottamatta ei Jortikka ole samalla tavalla mokaillut kuin Tami ja lisäksi Jortiikakin tuli ruoriin vasta kesken kauden kun joukkue oli totaalisen sekaisin. On siis ihan ymmärrettävää, että häntä ei kritisoida kuten Tammista.

Ja muistetaan nyt se fakta edelleen: Tammista on kritisoitu eniten siitä mitä tapahtuu kaukalon ulkopuolella eikä siitä mitä tapahtuu kaukalossa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
- Minulla oli tuolloin useita vaihtoehtoja. En opiskellut riittävästi Sportin taustatilannetta, Tamminen viittaa viime kevään tilanteeseen.[/I]

Kausi elämästäni -kirjassa Tamminen kirjoittaa kauden 2008-2009 alkupuolelta seuraavaa:

"Ennen uuden joukkueen ensimmäistä julkista mediatilaisuutta halusin vielä esitellä visioni seuran puheenjohtajalle Henri Lassilalle. (---) Esittelin ideoitani intoa puhkuen, ja turkulaisen mainostoimiston upea kädenjälki heijastui projektorini kautta Vaasa Arenan ykkösaition seinälle. Vastaanotto oli luvalla sanoen jäinen. Lassila oli kiinnostunut ainoastaan siitä, miltä talous näyttäisi, ja hän esitti oman kamreeriohjelmansa. Lopetin palaverin toteamalla, että 'paljon en sinulta ole odottanut, mutta vastauksesi laatu ja intohimo on käsittämätön'."

Ainakaan tuolloin Tammista ei siis kiinnostanut "opiskella" Sportin taustatilannetta, vaikka sitä hänelle ilmeisesti ns. rautalangasta väännettiin. Tylsät kamreerit vain pissasivat "intohimon" päälle.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Nyt kyllä repesin... Mikä ihmeen turkulaisen mainostoimiston kädenjälki ja miten kukaan kehtaa tuollaista kirjaansa laittaa? Luulisi nyt perkele, että mestisseuran kannattaisi käyttää rahallisia resurssejaan johonkin muuhun, vaikkapa teettää brändiin sopivaa esittelymateriaalia oman kylän osaajilla mainosplakaatia vastaan.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Tamilätinää

On se äijä... Kouvolan, Lappeenrannan ja Porin "neverhöörd"-joukkueiden kannattajat senkuin jatkavat mollaamista. Sport oli ainakin koitettu rakentaa "finaalia" varten. Pelaajilla mestistasolle paksut oltavat jne. Ei vaan napannut. Nyt Ilves kävelee Joensuun yli. Eikö jokainen teistä olisi kyllästynyt/turhautunut ryöpytykseen? Tami, Sport ja varsinkin kannattajat olisivat ansainneet parempaa. Mikä väriläiskä Sport olisi ollut liigassa!!!
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Joka tapauksessa Sport jatkaa Mestikseen vähintään keskitason pelaajabudjetilla (400 000 euroa) ensi kaudella.

Maikkari kertoo Sportin tilanteesta seuraavaa:

Hiltusen mukaan seuran tilikauden tappio oli helmikuun lopussa noin 200 000 euroa.

- Tarvitsemme lisää omaa pääomaa minimissään sellaiset 300000 euroa nopeasti, puhutaan lähiviikoista, mielellään 400000, jolla pystytään turvaamaan seuran jatkaminen, Hiltunen sanoi Pohjalaiselle.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Nyt voidaan todeta vihdoin ja viimein: Tamin Opel on vihdoin poistunut Vaasasta. Lopullisesti.

Kiitoksia Tami kuitenkin viiristä ja liigakarsinnoista, vaikka veditkin talouden entistä enemmän päin vittua yhdessä veli Saaren kanssa.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
nythän se viimeistään käy ilmi, että Juhani Tammisen maailmassa "sairausloma" on synonyymi sanalle "potkut". Parin vuoden päästä Sport nousee liigaan ja Juhani julistaa: "Mä olen nostanut oululaisen ja vaasalaisen jääkiekon". Tosiasiassa Sportin talous on tiukoilla; Oulun Kärpät on viimeisen 10-15 vuoden aikana tuottaut tappiota vain yhdellä kaudella. Haluaako joku arvata kuka siellä silloin vaikutti?
 

Fordél

Jäsen
Tässäkin ketjussa aikanaan keskusteltiin varsin kiivaasti tapaus Erholtzista ja Tammisen menettelystä siinä. Onneksi näihin kysymyksiin saadaan monesti vastauksia ja Kiekkopohjalaisen mukaan Tamminen tunnustaa kirjassaan toimineensa Erholtzia kohtaan harkitsemattomasti. Tamminen kirjoittaa mm. "Kahvikupin äärellä ongelma olisi luultavasti järjestynyt, mutta sen sijaan raivostuin puhelimessa, ja lopulta ongelma muuttui hallitsemattomaksi. Tässäkin kohden toimin omien periaatteideni vastaisesti". Ei se siis ihan putkeen mennyt Tamilta, mutta hienoa, että toisin kuin eräät, Tami myöntää virheensä. Arvostettavaa suoraselkäisyyttä.

Täytyy muutenkin lukea tämä kirja niin tulee varmasti selvyyttä myös muihinkin asioihin Tamin Sport-ajoilta. Onko porukka tutustunut jo kirjaan ja mitä olette siitä mieltä?
 
Viimeksi muokattu:

Yarbba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Tässäkin ketjussa aikanaan keskusteltiin varsin kiivaasti tapaus Erholtzista ja Tammisen menettelystä siinä. Onneksi näihin kysymyksiin saadaan monesti vastauksia ja Kiekkopohjalaisen mukaan Tamminen tunnustaa kirjassaan toimineensa Erholtzia kohtaan harkitsemattomasti. Tamminen kirjoittaa mm. "Kahvikupin äärellä ongelma olisi luultavasti järjestynyt, mutta sen sijaan raivostuin puhelimessa, ja lopulta ongelma muuttui hallitsemattomaksi. Tässäkin kohden toimin omien periaatteideni vastaisesti". Ei se siis ihan putkeen mennyt Tamilta, mutta hienoa, että toisin kuin eräät, Tami myöntää virheensä. Arvostettavaa suoraselkäisyyttä.

Täytyy muutenkin lukea tämä kirja niin tulee varmasti selvyyttä myös muihinkin asioihin Tamin Sport-ajoilta. Onko porukka tutustunut jo kirjaan ja mitä olette siitä mieltä?

Olenko vain sokea, vai enkö huomaa, että mistä kirjasta puhutaan? Jos tästä Kausi Elämästäni, kirjasta puhut, niin olen aloittanut lukemaan sitä ja jos kestää Tammisen raivostuttavuuksiin asti jatkuvaa toistoa omista "prinsiipeistä" ja omista tavoistaan toimia, niin kyllä siitä uskoakseni ihan hyvän kuvan kaudesta Sportin peräsimessä saa. Tosin onhan sekin käytännössä vain tamin omasta puolesta kirjoittamaa. Mikä siis on seurajohdon kuvaelma siitä kaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tässäkin ketjussa aikanaan keskusteltiin varsin kiivaasti tapaus Erholtzista ja Tammisen menettelystä siinä. Onneksi näihin kysymyksiin saadaan monesti vastauksia ja Kiekkopohjalaisen mukaan Tamminen tunnustaa kirjassaan toimineensa Erholtzia kohtaan harkitsemattomasti. Tamminen kirjoittaa mm. "Kahvikupin äärellä ongelma olisi luultavasti järjestynyt, mutta sen sijaan raivostuin puhelimessa, ja lopulta ongelma muuttui hallitsemattomaksi. Tässäkin kohden toimin omien periaatteideni vastaisesti". Ei se siis ihan putkeen mennyt Tamilta, mutta hienoa, että toisin kuin eräät, Tami myöntää virheensä. Arvostettavaa suoraselkäisyyttä.

Täytyy tutustua Tamin uusimpaan teokseen. Mikäli antaa aihetta, niin palaan tähän case-Erholtz:iin, mikä oli aikoinaan hyvin erikoinen tapaus, kun Tami ja Erholtz joutuivat napit vastakkain yökerhoepisodin vuoksi, vaikka eivät olleet kummatkaan osallisina siellä tapahtuneessa "normaalissa" nuorten ihmisten kanssakäymisessä.
 

Fordél

Jäsen
Kyse on Tammisen uusimmasta kirjasta Takaisin peliin - Näin selvisin työuupumuksesta.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Pitkästä aikaa Tami ottaa kantaa Vaasan vuosiinsa. Kääntäisin asian päivastoin: Tamista ja Saaresta huolimatta Vaasassa pelataan liigaa tällä hetkellä. Sen verran lähellä oli konkurssi heidän jäljiltä.

Toki yhdessä asiassa hän on oikeassa: hän tarjosi sirkushuveja roppakaupalla vaasalaisille.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pitäiskö itkee vai nauraa, kun Sportin foorumilla osa huutaa suu vaahdossa takaisin Tammista, Kujanpäätä ja Tapiota. Voi luoja, ollan vuodessa 2017...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös