Ulkojäät 2016

  • 63 838
  • 212

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Oli kyllä upeat kaksi ottelua ja tapahtumaa nämä. Voittivat ne "stadikan" Winter classic -apinoinnit 100-0! Tämmöisiä näiden kuuluu olla, intiimejä karkeloita. Ihan niin kuin oikeat ulkona pelatut pelit aikoinaan. Loistavaa Ilves, näytitte kaikille että teissä on perinteitä vaikka muille jakaa! Näitä lisää, olisi kunnia-asia olla mukana tuollaisessa tapahtumassa.

Loppuun vielä kommentoitava että itse ainakin jäisin antamaan kommentteja tuollaisen tapahtuman jälkeen. Kyllä ihmisten kuuluu tietää, mitä mieltä IFK oli tällaisesta tapahtumasta. Taas tekivät hyvää mainosta seuralleen kun kiukuttelevat kuin pahaiset kakarat hiekkalaatikolla. Vai onko se taas se äkämakkara Törmänen joka siellä kädet puuskassa äkisee että "mä en oo".

Vielä kerran kiitos kaikille niille jotka tämän järjestivät ja tekivät mahdolliseksi, teitte suuren teon suomalaiselle jääkiekolle.

Kieltämättä erinomaisen hieno tapahtuma ja kaikin puolin viihdyttävä lätkämatsi.

Mutta omissa papereissa ei vedä mitenkään vertoja ensimmäiselle IFK:n ja Jokereiden väliselle "talviklassikolle". Toki asiaan saattaa vaikuttaa se, että olin itse paikan päällä ja että siinä pelasi vastakkain sellainen taistelupari, mitä olen kaikkein innokkaimmin seurannut koko elämäni.

Mutta kuitenkin se fiilis, kun Sakari Kuosmanen täräyttää Finlandian tulille ja itse ottelusta muodostui lopulta nuorien kollien - Mikael Granlundin ja Teemu Pulkkisen välinen vääntö.

Kaiken kaikkiaan hieno lätkäviikonloppu! Harvoin tulee Liigapelejä enää seurattua äärimmäisen pieneksi laskeneen viihdearvon takia, mutta tuosta IFK:n ja Ilveksen pelistä ei puuttunut oikeastaan mitään. No ehkä IFK:n voitto jäi puuttumaan, mutta ne on lillukanvarsia ne.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Hieno tapahtuma, ja toivottavasti Ilveksen rahapussille myös suotuisa! Vastaavia ottelutapahtumia toivoisin enemmänkin. Nyt kun runkosarjaa viime vuosina venytetty lisäotteluilla, niin tälläisille "extraotteluille" iso peukku! Näistä jää faneille sentäs jotain käteen toisin kuin niistä marraskuisista tiistai-peleistä. En nyt sano että kaikkien joukkueiden pitäisi järjestää parit ulkoilmaottelut, mutta jotain erikoista kannattaisi keksiä ottelutapahtumaan. Etenkin meillä Jyväskylässä ollaan niin tylsiä että ei voida vetää edes kokonaista ottelua kolmospaidoilla. Korkeintaan yksi erä ettei sponsorit suutu. Ja sekin kerran kaudessa.

Ainoat miinukset tapahtumasta IFK:lle. Piti sitten hienoon tapahtumaan aiheuttaa ikävä sivumaku kiukuttelulla. Toivottavasti Liiga tarjoaa kunnon rapsut.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitäs potentiaalisia paikkoja sitten muita on missä ei olisi stadionia ympärillä ? varmaan toki varmaan useampiakin eri kaupungeissa, mutta mitkä sitten kokonaisuutena semmoisia että voisi taloudellisesti järkevän tapahtuman tehtyä voi olla asia erikseen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mitäs potentiaalisia paikkoja sitten muita on missä ei olisi stadionia ympärillä ? varmaan toki varmaan useampiakin eri kaupungeissa, mutta mitkä sitten kokonaisuutena semmoisia että voisi taloudellisesti järkevän tapahtuman tehtyä voi olla asia erikseen.

Eikös jossain vaiheessa ollut höpinää, notta Lahdessa olisi suunniteltu mäkimonttuun Pelicans vs Hifk ulkoilmamatsia. Lahtelaiset varmaan osaa valistaa, että millä käytöllä hyppyrimäet ovat, mutta tuskin siellä nyt ihan joka päivä mäkeä hypätään ? Katsomorakenteet olisivat kyllä aika hyvin ns. valmiina joten siitä nyt ei kustannuksia syntyisi ? Ja kyllähän siellä varmaan osataan myydäkkin tavaraa kun eikös Salpausselänkisoissa ole ihan sopivasti ollut väkeä mäkikisaa katsomassa, ainakin silloin kun Suomalaiset vielä osasi hypätä ?

Edit: Tosin ne katsomot on kyllä aika kaukana "montusta", joten näkyvyys ja pelin seuraaminen ei olisi yhtä helppoa kun Sorsapuistossa ?

Edit 2: Tossa vanhassa kuvassa näyttäisi olevan sakkia aika paljon enemmän kun 11000 ? Paikka tosin on varmasti 60 luvulta vähän muuttunut mutta aika hyvin on väki ns. huudeilla

Linkit: Googleen
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hieno tapahtuma. En yhtä tyylikkäässä ja hyvin toteutetussa ole ennen ollutkaan, stadikan matsit olivat lähinnä vitsi tähän verrattuna, tulen olemaan jokaisessa vastaavassa jatkossakin mukana mikäli IFK pelaa tässä noin 200km säteellä stadista.

Kaikki toimi loistavasti ja erityismaininta musiikista, ei siitä uudesta discohumpasta vaan siitä ennen erää soitettavasta Lämärin tunnarista Right Back Where We Started From, tuli nostalginen fiilis. Onko muuten Ipan tunnari joka matsissa? En ole käynyt kuin Tapparan peleissä mansesterissa.
Maxine Nightingale - Right back where we started from - YouTube

_
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Lämärin tunnarista Right Back Where We Started From, tuli nostalginen fiilis. Onko muuten Ipan tunnari joka matsissa?

Kyllä tätä perinteisesti soitetaan ennen erän alkua hallillakin. Hieno biisi, ja nimenomaan virittää ainakin itseni takaisin kiekkotunnelmaan enne erän alkua.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Oli upeat kaksi päivää. Parhaita hetkiä olivat tietenkin Michael Keräsen 3-3-tasoitus ilman maalivahtia ja Jerry D'Amigon 3-2-voittomaali jatkoajalla. Draamaa riitti siis maalien muodossa ja muutenkin. Tapahtuman toteutus oli onnistunut kaikilta osin. Tuli oikein fiilis, että vielä se Ilves hengittää ja jopa, että "ne ajat palaavat vielä".
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Ainoat miinukset tapahtumasta IFK:lle. Piti sitten hienoon tapahtumaan aiheuttaa ikävä sivumaku kiukuttelulla. Toivottavasti Liiga tarjoaa kunnon rapsut.

Ei tarjonnut, eikä kiukuteltu. Mennään jo eteenpäin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ensimmäiset ulkojäät mullekin. Kokemuksena ok, muutama huomio

- Laitamainoksia ei ollu kun eräällä kaljafirmalla
- Liput oli verrattain kalliit vastineeseen
- Puitteet hyvät
- Jos oot lyhyt niin näit katsomosta noin 50% kentästä (rankka miinus jos lippu maksaa yli 40€) kun edessä oli aina joku isompi
- Kulahtaneesta pyttipannusta otettiin törkee hinta
- Tapahtumana oli +
- Mua ainakin ärsytti kuuluttaja Tappara pelissä
- Yleensäkin lippujen hinnat oli miinus vaikkakin tollaisen järjestäminen ei ole ilmaista leikkii
- Ilveksen pelipaidat! Musta numero vihreellä pohjalla, järki hoi
- Pakkasella kylmää olutta ylihintaan, hyvä combo
- Ratinasta kuitenkin opittu kommenttien perusteella
- Ottawan Hands up soi hallissa jo 80-luvulla Ipan peleissä että jotain nostalgiaa
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rehellisesti. En usko edes tuohon. Tuotto voi olla tuo suoraan tapahtumasta, mutta mitä luultavammin tästä ei ole muistettu vähentää ottelutuloja mitkä olisivat tulleet joka tapauksessa Hakametsästä.

200k vissiin se tapahtuman suora voitto, siitä luvusta vähennetty hakametsästä 100k saatavat normaalit tulot. Tosin jos miettii että pelataan paikalliskamppailu ja HIFK matsi niin ne tuottaisi todennäköisesti yli tuon 100k voittoa, tai sanotaan näin että normaalisti pitäisi tuottaa yli 100k, jolloin voitto on aika lähelle nollaa tai pientä miinusta lopulta.

Eli toisin sanoen eihän tämmöinen ulkojääpelit ole ihan rahasampo joten saa nähdä milloin seuraava matsi on liigassa ulkona. Ainakin on selvää että jos näitä järjestään pitää se olla elämyksien tarjoamista yleisölle eikä rahan perässä juoksemista. Ehkä järkevällä sponsorilla ja ehä esim. kaupunkien osallistumisella kuluja jakamaan muillekin paikkakunnille näitä saadaan, mutta selvää on tosiaan että vaikka yleisöä on niin ei näillä helposti voittoa tehdä kun kiinteitä kuluja on aina. melkein niitä pitää saada alaspäin tähän Ilveksen järjestämään tapahtumaan nähden jos järkevää muualla järjestää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös