Joey Hishon jokeripaitaan!

  • 42 144
  • 134

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mäen tulo Huhtalan tilalle kolmannessa erässä piristi selvästi ketjun peliä. Alkoivat voittaa irtokiekkoja pitkälti Mäksän ansiosta hyökkäyspäässä, ja touhu näytti heti aivan erilaiselta myös Salmisella. Mäksä nyt ei tietysti pidemmällä tähtäimellä ole mikään ratkaisu, mutta noi jätkät tarvitsisivat sinne jonkun joka rakastaa kulmissa möyrimistä ja pystyy antamaan ahtaasta sen ekan helpon omille..
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tätä on hoettu koko kausi Hishonin kohdalla. Välillä tulee ihan kivoja suorituksia ja väläytyksiä, mutta kun se on hankittu Jokereihin tekemään tulosta. Sitä ei ole tullut pisteiden valossa lähellekkään sitä mitä kakkosentteriltä pitäisi tulla. Kuitenkin yli puolet jo kaudesta pelattu ja aikaa ei voi antaa loputtomiin. Nyt eivät riitä enää kivat ideat vaan tulos on pakko näkyä taululla. Jokereilla ei ole varaa hankkia kakkosen keskelle näin pahaa alisuorittajaa jos oikeasti halutaan menestyä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Joo ei riitäkään kakkosen keskelle, mutta toivon että kaveri pidetään riveissä. Ns.kykyä ja upsidea on, ja vaikka onkin rooliinsa liian raakile ainakin leveässä askissa, niin vaikkapa ensi kaudella tilanne voi olla ihan toinen. En usko hänen myöskään kuuluvan liksallisesti ihan jengin palkkakärkeen, joten sikälikin hänen riveissä pitämisensä, vaikka sitten 3-4 kenttien laidassa opiskelemassa eurokiekkoa, olisi ihan järkiratkaisu. Value kontra esitykset parametrillä esim. Salminen olisi perustellumpi kohde fuduille vaikkei sentteri olekaan
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Joo ei riitäkään kakkosen keskelle, mutta toivon että kaveri pidetään riveissä.

Ei riitä eikä tule koskaan riittämään, mutta nyt alkaa olla jo pakko pitää mukana. Aika optimistinen saa olla, jos meinaa enää tässä vaiheessa löytää paremman tilalle jostain. Kausi on jo reilusti yli puolivälin, ja nämä Jokerien hankinnat kesken kauden on aina ollut taattua laatua.
 

Gemondo

Jäsen
Juha Lind muuten totesi tänään YLE Puheen kiekkokierroksella että hänen kuulemansa mukaan Hishonille olisi tullut alkukaudesta yllätyksenä että KHL:ssä joutui ihan oikeasti tekemään töitä että pärjää. Toisinsanoen, asennevammainen pelaaja tänne saapuessaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täysin hyödytön pelaaja edelleen ja aika optimisti saa olla, että noista esityksistä löytää mitään valoa tunnelin päässä. Yksi kohtuullinen veto tai syöttö pelissä aikaisemman nollan sijaan ei ihan riitä peliä tekevältä sentteriltä. Joukkueeseen tarvittaisiin ehdottomasti vähintään yksi uusi kiekolliseen peliin kykenevä sentteri ja mielummin kaksi. Hishon voisi siinä tapauksessa yrittää vielä laidassa. Tällä hetkellä ainoa syy pitää joukkuessa on rosterin vajavainen lukumäärä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juha Lind muuten totesi tänään YLE Puheen kiekkokierroksella että hänen kuulemansa mukaan Hishonille olisi tullut alkukaudesta yllätyksenä että KHL:ssä joutui ihan oikeasti tekemään töitä että pärjää. Toisinsanoen, asennevammainen pelaaja tänne saapuessaan.
Ja kun ei ole pärjännyt, vaikka valmennuksen antama mahdollisuus alkaa olemaa luokkaa kohtuuttoman suuri, niin yrityskään ei ole ollut tarpeellisella tasolla. Toki 2 viimeisessä himpun parempaa, vaan ei riittävää. Olisko jopa jäänyt kesäkin vajaaksi, kun oli tulossa helppoon isoon kaukaloon, jossa aikaa tilaa on paljon? Tähän viittaisi heppoisuus laitaväännöissä.
Ns.kykyä ja upsidea on, ja vaikka onkin rooliinsa liian raakile ainakin leveässä askissa, niin vaikkapa ensi kaudella tilanne voi olla ihan toinen.
Jos ei tälle kaudelle löydy peliä, niin kenkää kesällä. Se maksaa vaan 20%. Nyt ei kannata kenkiä, markkinat on kuivat ja potentiaalia Hisonissa kuitenkin on. Ens kaudella voi mennä opettelemaan isoa askia vaikka liigaan, jos ei nyt opi.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Eikö tälle nyt voisi antaa jo kenkää? Ihan sama vaikka kuinka olisi senttereistä pulaa, ei tuota tyhjänpäiväistä lepsuilua jaksaisi enää katsoa.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Eikö tälle nyt voisi antaa jo kenkää? Ihan sama vaikka kuinka olisi senttereistä pulaa, ei tuota tyhjänpäiväistä lepsuilua jaksaisi enää katsoa.
Salminen ja Niemi samalla oven avauksella muihin maisemiin. Vaikka poriin. Tai jonnekkin. Hutihankintoja kaikki kolme.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Heitin tuossa Hishonin game-by-game statsit Exceliin omaksi ilokseni, ja mitäs sieltä paljastuikaan... Disclaimer, että KHL:n tilastointi saattaa olla mitä sattuu.

Viimeinen varsinaisen peliajan maali on 21.9.2016 Novokuznetskia vastaan, kun Jokerit haki 5-1 voiton. Hishon on siis pelannut 31(!) ottelua nyt putkeen maaleitta, ja syöttöjä on noihin otteluihin kertynyt viisi kappaletta. Siis 31 ottelua ja tehot 0+5 hyökkääjältä, jota Kurri kehui (Jokerit.com) ratkaisukykyiseksi

Peliaikaa noissa matseissa on kertynyt 13:17 kaikki huomioiden, ja 13:40 kun tilastoista poistetaan 3 vaihtoa kestänyt TsSKA-matsi. Tehotilasto taas on samalla ajanjaksolla 9 paunaa miinuksella. Aloituksia taas on tilastoihinn merkitty 260 ja voittoja 143, eli aloitusprosentti on ihan kelvollinen ~55%.

Ja sitten mielenkiintoiseen. Viimeisessä 31 ottelussa Hishon on laukonut maalia kohden vain 29 kertaa. Vaikka kuinka yhtä kolmen vaihdon matsia ei haluaisi huomioida, on keskiarvo alle laukaus per matsi. Ensimmäiseen kymmeneen otteluun hän puolestaan laukoi 20 kertaa, eli tasan kahdesti matsia kohden. Peliaikaa ensimmäiseen 10 otteluun kertyi keskimäärin 15:14, eli peliajan pudotus ei tyystin selitä laukausmäärän romahtamista: 31 otteluun Hishonille on kertynyt seitsemässä ottelussa enemmän peliaikaa, kuin noissa alkukauden kymmenessä keskimäärin kertyi. Yli 14 minuutin otteluita on myöskin plakkarissa 13/31 jälkimmäisen osannan osalta, ja tuolla määrällä laukausten lukumäärä (29) on suorastaan surkea.

Onko Hishonin työ sitten ollut näkymätöntä? Jaa-a, ehkä. Niin näkymätöntä ja/tai tuloksetonta, että ainoastaan aloitusprosentti on kohtuullinen. 31 viime otteluun Hishonille on nimittäin laskettu 15 taklausta ja 12 blokattua laukausta. Nuo lukemat eivät ole joukkueen ehdotonta häntäpäätä, mutta kaukana esimerkiksi huomattavasti pienemmälle vastuulle jääneen Talajan vastaavista, jolla peliaikaan suhteutettuna pistemäärä on samassa haarukassa.

Mitä siis Hishonista on jäänyt käteen? Pelaaja, joka ajoittain näyttää ihan pelimieheltä, mutta josta ei saada käytännössä mitään irti. Tuo 31 ottelun maalimäärä (0) ei millään tasoa ole linjassa saatuun peliaikaan. Laukaisumäärä ei myöskään indikoi, että kyseessä olisi vain paskaa tuuria. Samoin tuolla laukaisumäärällä hän ei pysty luomaan irtokiekkoja ketjukavereille, eikä syöttömääräkään (5) samalla ajanjaksolla puhu ainakaan onnistumisten puolesta, riippumatta miten paljon muut tuhrivat paikkoja. Heikkoja tehotilastoja ei myöskään selitä puolustusvelvoitteet, sillä koko kauden tehotilasto on surullisemp vain Jaakolalla, blokkausten määrä on mitä on, eikä taklauspelikään ole ainakaan tilastoihin miksikään kehuksi asti päätynyt.

Kauden alla olin jatkuvasti näkemässä Hishonissa hyviä asioita. Hän ei ole huono luistimilla, hänen laukauksensa ei ole aivan luokaton ja ensimmäisessä kymmenessä pelissä hän ajoittain laukoi hanakasti. Mitä enemmän kautta on kulunut, sitä enemmän olen alkanut uskoa, että Hishon on kauden jälkeen ensimmäinen poispotkittava pelaaja. Kaukalossa hyvistä "aihioista" huolimatta hän tekee aivan liikaa vääriä ratkaisuja. Laukaisupaikassa hän kaartaa kulmaan tai maalin taakse, haastotilanteissa ratkaisut eivät tuota tulosta, hän ei tee itseään jatkuvasti pelattavaksi ja kemioita ei ole löytynyt kenenkään kanssa.

Eli, Hishon on mun mielestä nähty. Otantaa on yli 40 ottelua, ja yli puolen runkosarjan maaliton putki ovat liikaa pelaajalta, joka on GM:n mukaan ollut hankinnan julkaisuhetkellä "ratkaisukykyinen" ja aloitti kauden kakkossentterinä. Ei saatu sentteriä, ei ratkaisukykyä, ei mitään.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mitä siis Hishonista on jäänyt käteen? Pelaaja, joka ajoittain näyttää ihan pelimieheltä, mutta josta ei saada käytännössä mitään irti.

Juurikin näin. Kyllähän hänestä yksilönä näkee, että osaaminen on olemassa. Luistelu on hyvää, kädet ovat hyvät ja laukauskin on hyvä, eikä asennepuolellakaan mielestäni mitään sen kummempia sanomisia mielestäni ole - joskin turhautuminen omaan suorittamiseen näkyy välillä elekielestä ja joskus tyhminä kostojäähyinäkin.
Ongelma tuntuu olevan, että hän ei näyttäisi juurikaan "oivaltavan" omia vahvuuksiaan, saatika että pelaisi peliä niiden kautta. Haastojen, vetojen ja rohkeiden ratkaisusyöttöyritysten nähdään safetyja kulmaan kaartamista, helppoja ja "turhia" syöttöjä yms. tietynlaista vastuunpakoilua ja virheiden välttelyä. Kun hän on sitten kahden suunnan pelaajaksi, tai noiden riskittömien päätykiekkojensa kautta kulmapelimylläykseen, ihan liian köykäinen voimiltaan ja sellaisesta hyökkäyspään röyhkeydestä ja riskinottohalukkuudesta tehojen toivossa ei nähdä kun niitä pieniä väläyksiä, niin kohtalaisen turha kaverihan se on.

Hyvä paketti, mutta pää sakkaa. En tiedä onko itseluottamusongelma vai onko aina ollut samanlainen, mutta kyllähän tässä on kolmen kauden aikana nähty, että tässä sarjassa eivät pärjää kuin ne jätkät, jotka tiedostavat tasan tarkkaan mitä osaavat ja pelaavat samaa peliä ilta illan perään luottaen siihen että se riittää, vaikka välillä menisi kaikki päin vittua ja tulisi mokaa mokan perään. Pelkillä pelitaidoilla ei pisteitä tule jos nuppi ei ole 110% niiden takana.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä paketti, mutta pää sakkaa.
Mä näkisin tän niin, että ei ole oppinut lentokentän peliä. Ratkaisut on järjestään pienen kaukalon lainalaisuuksien sanelemia ja siten Euroopassa hän pelaa äärimmäisen turvallisesti ja hyödyttömästi. Nellilläkin meni oppimiseen kauan, mutta se silti oppi. Kun jotain on opiskellut 10+ vuotta, niin ei se helppoa ole. Mutta lätkässä silti mahdollista, ei se niin vaikeaksi muutu lisääntyneen jääalan myötä.
 

Vija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Hishon tänään ykkösen laidassa yhdessä Reginin ja O'Neillin kanssa. Jotenkin tuli hyvä fiilis tästä ketjusta. Toivottavasti vihdoin ja viimein tulisi onnistumisia Joeylle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Reginin laidassa postilaatikkokin näyttää hyvältä pelaajalta.

Ison kentän salojen oppiminen näyttää olevan ylivoimaista Hishonille. Olisi suorastaan ihme, jos runkkarin toiseksi viimeisessä matsissa ihme tapahtuisi. Kelpaisi kyllä, mutta en löisi vetoa puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Low-risk, high-reward. Joko saadaan Hishon liekkiin tai sitten ei. Hävittävää tuossa ei juuri ole.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hishon pelaa joka tapauksessa kauden loppuun meillä ja tulee saamaan vastuuta. Rosteri on niin ohut, että pakko. Joten no riskillä mennään. (Tai se riki lankesi jo alkukaudesta, kun ei pystynyt täyttämään suunniteltua ruutua.)
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä juttu että Hishonin uskalletaan kokeilla laidassa. Ei se ainakaan huonommin voi mennä. Nyt on ehtinyt siellä muutaman päivän treenaamaankin.

Jos ei toimi ja 3. erässä ollaan tiukilla niin Hishon 3. kentän keskelle ja Pihlström 1. laitaan. Helppoa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pahalta näytti. Toivottavasti näytti kuitenkin pahemmalta kuin mitä seuraukset ovat. Eiköhän Hishonin pelit Jokereitten paidassa ole kuitenkin nyt pelattu ja saa nähdä onko pelit ylipäätään nyt takana.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ikävän näköinen tilanne ja jäähyn paikka, mutta väitän että kukaan muu kuin Hishon tai Jormakka ei olisi vastaavassa paikassa lentänyt kun perunasäkki pää edellä laitaan, ilman minkäänlaista valmiutta reagoida tilanteeseen. Jos aivotärähdys, niin saletisti kausi ohi vaikka pelaisi ZSKA:ssa jossa pelit jatkuisivat ohjelman mukaan huhtikuulle
 

Gemondo

Jäsen
Sinne meni Hishon.

Jokerit.com kirjoitti:
Jokerit ja Joey Hishon ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajan sopimuksen. Hän on näin vapaa siirtymään uuteen seuraan.

Hishon siirtyi Jokereihin kaudeksi 2016-17. Kanadalainen teki 48 ottelussa 3+6=9 pistettä. Hänen sopimuksensa olisi jatkunut vielä tulevan kauden.

Jokerit kiittää Hishonia ajasta seurassa ja toivottaa hänelle hyvää jatkoa tuleviin haasteisiin.

Linkki: http://www.jokerit.com/hishonin-sopimus-purettu

Sanottakoot vielä että "mainettaan" parempi pelaaja enkä ylläty vaikka pelaisi loistavan ensi kauden Liigassa tai SHL:ssä. Vaikea kuitenkaan nähdä että lukot olisivat auenneet Jokereissa toisellakaan kaudella joten tämä oli hyvä ratkaisu molemminpuolin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Hyvää 1/3-osa-joulua @Sako! Kovasti olit vaan sitä mieltä, että kun ei heti kauden päätyttyä irtisanottu ketään, niin ketään ei myöskään tulla irtisanomaan. Kurri ja Vuorinen ovat siis epäonnistuneita ja juhlakausi on jo nyt pilalla. Toivottavasti nyt voit viihtyä katsomossa (?) edes kolmanneksen juhlakaudesta :)

Luleå tiedottanee varmaan aika pian Hishonin sopparista.
 
Viimeksi muokattu:

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luojan kiitos! Viime kauden suurimmasta flopista päästiin eroon. Ei voi kuin ihmetellä, mitä Luulaja vuosi toisensa jälkeen näkee näissä Jokereissa flopanneissa pelaajissa. SHL on myös sen verran kova sarja, että vaikea nähdä Hishonin pystyvän sielläkään mainetekoihin.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
2000-luvun alun Eric Perrin?
Nopea, taitava, loukkaantumistaustaa ja Perrin kertoi haastattelussa, että oli nuorempana laiska harjoittelija.
Ässä-kauden jälkeen alkoi tehdä kovaa työtä kesäisin kaverinsa Martin St Louisin kanssa.
Vai onko kaverissa mitään samaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös