Liverpool FC 2016–2017 – match made in heaven?

  • 77 385
  • 477

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Huoh. On rankka tammikuu tulossa punaisten kannattajille kun PSG, Bayern ja Barca ovat kaikki apajilla ostamassa Liverpoolin sairastuvan tyhjäksi =)

Sturridgen tilanteessa en olisi huolissani siitä etteikö sitä joku ostaisi, vaan enemmän kysymyksenä on milloin. Sillä eihän punaisten kannata miestä myydä tammikuussa mihinkään ja kaventaa jo ennestään kapeampaa materiaalia kuin kilpailijoilla. Nyt nähdyn kaltaisia loukkaantumisia muutama avauksen miehille ja meillä kaikilla on yhtäkkiä Danielia ikävä. Tietty eriasia sitten jos joku Markkanen tai Lewandowski on saatavilla korvaajaksi.

Oikeassa paikassahan Sturridge on edelleen parhaita hyökkääjiä tuossa sarjassa, eikä sitä asetta ainakaan kilpailijoille kannata antaa jos samoista sijoista ollaan tappelemassa. Kesän siirtoikkunassa voisi sitten olla hyvä ajankohta tehdä siirto, jos sitä pelaaja itsekin haluaa.

Mixua on muuten huhuiltu Kloppon tilalle. Tai jossei ole, niin aloitin juuri.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse en osaa arvioida, kuinka rankasti Poolin kannattajat ottavat tilanteen tammikuussa vastaan, enkä sitä, millainen Poolin loukkaantuneiden lista silloin on, mutta on siinä ihmettelemistä, kun nuo kaikki kilpailevat Danny Ingsistä, joka on varmuudella loukkaantuneiden listalla silloin. Tuohon ostajien joukkoon saattaa tietysti liittyä vielä isoine masseineen myös Los Blancos.

Paxu on tottakai otettava huomioon näissä mangerispekulaatioissa, varsinkin, kun herra on tällä hetkellä vapaalla jalalla. Näin joulun lähestyessä Paxu ja hänen joulukuusensa ovat varmasti kovassa huudossa missä tahansa. Kloppo tuskin vapaaehtoisesti suostuu lähtemään Paxun tieltä, kun hänellä ja staffillaan on sopparia jäljellä enää vuoteen 2022 asti ja tarina on Poolissa vielä pahasti kesken.

Sturre on varmasti oiva lisä ja backup Poolin hyökkäykseen tietyissä tilanteissa. Firmino on varmasti se ykkösvaihtoehto kärkeen ja hän omaa paremmat kyvyt toteuttaa Kloppon futista tällä hetkellä kuin Sturre. Sturren työmoraalia on kyseenalaistettu, mutta hänen itsensä mielestä hänen arvonsa joukkueelle mitataan näillä ansioilla, "I feel that I contribute to the team with assists and goals." Näin se varmasti on kärkien kohdalla, mutta jostain syystä Firmino, ja ehkä jopa Origi, on Kloppon papereissa edellä. Tuskin Sturre silti kesken kauden mihinkään lähtee, vaikka halukkaita ostajia olisikin. Sturre on Poolin kovapalkkaisin pelaaja, joten siinä suhteessa panos-tuotos -suhde ei ole ihan kohdillaan, mutta lähtökohtaisesti olisi hyvä, jos kaveri pysyisi kasassa ja olisi käytettävissä silloin, kun manageri haluaa. Hyvin Sturre on saanut muuten pidettyä orastavaa tyytymättömyyttään piilossa, pois lukien ne norsunvittu ilmeet.

Ja Kloppohan on muutenkin todennut, että Pool ei enää myy samaa tahtia tähtiään muualle kuin aiemmin. Minusta se on vaan positiivinen merkki, että muut ovat kiinnostuneita Poolin pelaajista ja ovat kenties valmiita maksamaan heistä mottipäisiä. Kloppo on saanut vietyä äijiä eteenpäin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tämän hetken tietojen mukaan Coutinho on pois peleistä sen 5-6 viikkoa eli palailee sitten tammikuussa kehiin. Pahaan saumaan tuo sattui ja nyt on toivottava että Kloppolla oli joku backup-plan näitä juttuja varten.

Tietty täytyy myös toivoa ettei tule takapakkia tuossa toipumisessa. Itsellä mennyt joskus hyvinkin tuon tyyppisessä tilanteessa nilkka ympäri ja helkkarin kauan (3kk) sen parantuminen otti aikaa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
2-0 rutiinivoitto Leedsistä quartereissa, mutta todellisuudessa esitys oli lähellä kauden huonointa. Varsinkin puolustuspäässä oli sitä tuttua koomailua kun kukaan ei tiedä minne liikkua tai laittaa palloa, ja täytyy myöntää että Migs oli mies paikallaan muutamassa tilanteessa. Tietysti myös vierailija pelasi täydellä höökillä tässä matsissa. Päälimmäiseksi jäi tuosta mieleen, että täytyy toivoa nyt vakiintuneen puolustuslinjan pitävän itsensä myös terveenä. Korvaajien taso ei eilisen perusteella taas päätä huimaa, ja siihen kun vielä ynnää ettei pelejäkään noille paljoa kerry niin äkkinäinen suurempi vastuu huolestuttaisi.

Hyökkäyksessäkään ei loistoa näkynyt, mutta onneksi sentään nämä lupaavat nuorukaiset pari maalia järkkäsivät. Ensin Alexander-Arnold keskitti Origille 1-0, ja sitten Woodburn latasi Wijnaldumin passin maaliin. Ben Woodburnista tuli tuolla osumalla LFC:n historian nuorin maalintekijä himpan yli 17v iässä. Entinen ennätys oli Owenin nimissä.

Tänään on muistaakseni semifinaalien arvonta kaljacupissa. Jospa sieltä tulisi Hull vaikka vastaan...
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Soton sieltä sitten cupissa vastaan tuli. Siitä jatkoon ja finaalissa sitten Hull joka samaan aikaan Moukaroi Manun...?

Lallana on palannut tänään ilmeisesti treenivahvuuteen ja pieniä toiveita on nähdä mies kentällä jo viikonloppuna. Ehkei vielä avaukseen taivu, mutta ainakin penkille toivottavasti. Sturridgesta ei ole mitään tietoa onko kunnossa vai ei...

Mama Sakho on Echon mukaan ollut katselemassa Victoria's Secretin showta Pariisissa parhaillaan joten tammikuuta ajatellen saattaisi olla että toppariosastolla nähdään liikettä sisään ja ulos.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Voi hemmetti sentään mikä pelin loppu nähtiin sit. Ensin todella lähellä 1-4 maali, mutta ei mene, ja vartin päästä 4-3 taululla. Jos futiksessa olis olemassa aikalisät, varmaan olis sellasta tarvittu. Peli sekosi aivan täysin Bournemouthin toisen maalin jälkeen, eikä tällä kertaa Pool oikein osannut käsitellä sitä, kun mopo lähti lapasesta noin...
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Eteenpäin on menty!
Tällä kaudella päästiin sentään joulukuun puolelle, ennenkuin mestaruus karkasi.
Vittu että vituttaa.....
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvä kauden alku Poolilta. Jengi keikkuu Valjun piikissä ja toisena. Tiedossa on, että marras-joulukuulle osuus jakso, jolloin Pool ei kohtaa yhtään ns. isoista ja mahdollisista muista mestaruuskandidaateista. Sitten 26.12. kotipelissä Sunderlandia vastaan Big Phil Couts loukkaantuu ja on arviolta 5-6 vk sivussa peleistä. Leeds kaatuu vielä EFL Cupin pelissä Anfieldillä 2-0 ja seuraavassa Valjun pelissä Pool johtaa vielä toisen puoliajan loppupuolella vieraspeliä Bournemouthia vastaan 1-3. Kunnes, Bournemouth ensin kaventaa, tulee sitten tasoihin ja vielä lisäajalla tekee 4-3 voittomaalin. Pool ottaa kuokkaan ja rumalla tavalla.

OK. Matip oli myös sivussa pelistä nilkkavamman takia ja hänen tilallaan oli toisena topparina Lucas. Lallana oli jälleen myös pelikuntoinen, tosin aloittaen penkillä. Nyt, kun tuo penkki tuli mainituksi, niin käydään Poolin penkki läpi tämän ottelun osalta. Siellä olivat Migs, Klavan, Moreno, Alexander-Arnold, Ejaria ja Woodburn jo mainitun Lallanan lisäksi. Kloppo teki pelissä vain yhden vaihdon, kun Mane tuli pois Lallanan tieltä. Ei toi penkki muuten näytäkään ihan mestaruuskandidaatin penkiltä, vaikka hyviä junnuja ovatkin, paitsi Klavan.

Itse en nähnyt ekaa puoliaikaa, mutta silloin Cherries oli tilastojen valossa täysin pihdeissä. Ainoastaan 1 maalintekopaikka, mutta ei yhtään vetoa maalia kohti. Poolilta 2 vetoa maalia kohti ja molemmat näköjään sisään. Striimi pätki aika pahasti tokan jakson alussa ja kerran läppärin akkukin loppui, mutta Canin maalista lähtien näin aika hyvin tuon toisen puolikaan lopun. Bournemouthin rankkarin johtaneen tilanteen näin jotenkin ja sen perusteella täytyy todeta, että aika hilkulla oli, että oliko edes pilkun paikka. No sitten tuli tuo Canin maali ja aikas hieno veto Manen syötöstä 16:sta rajoilta. Tässä kohtaa näytti vielä sillä tavalla hyvältä, että Poolilla oli 2 mallin johto. Juuri ennen Cherriesin 2-3 kavennusta Milnerin kulma oli ehkä sentin, tai korkeintaan kahden, päässä maalista. En ymmärrä, miten Boruc tuon tilanteen pelasi, mutta tuohan ei sinällään ollut paha pallo, mutta hyvin hyvin hyvin lähellä siis maalia ja 1-4 johtoasemaa Poolille.

No, muutamaa minuuttia myöhemmin pallo onkin Poolin maalissa ja kotijoukkue saa lisää ilmaa keuhkoihin. Kavennus lähti Origin mielestäni junnumaisesta syöttövirheestä hyökkäyspäässä ja tämän jälkeen ei kauaa mennyt, kun pallo oli Kariuksen selän takana. Vastaiskun päätteeksi siis ja heikkoa puolustamista Poolilta. Tämän jälkeen kotijoukkue loi painetta ja kas, muutamaa minuuttia myöhemmin pallo on taas Poolin maalissa. Ja taas heikkoa puolustamista Poolillta. Eikä ne virheet siihen loppuneet, vaan lisäajalla kaveri pääsee laukomaan 16:sta rajan takaa ja Karius ryssii riparin eteensä, minkä Ake kävelee sisään. Toki tätä ennen Origilla oli mesta, mutta n. pallon verran yli.

Se helppojen pelien jakso oli sitten siinä. Ekaa jaksoa en siis nähnyt, eikä olisi pitänyt näköjään katsoa toistakaan. Kun en ole pelejä katsonut, on Pool voittanut ne. Ja pelit on ollut helppo katsoa netistä jälkikäteen. Tokan jakson katoin ja Pool suli. Striimistä katsottu ja nähty, mutta silti uskallan sanoa, että tappiota ei voi pistää case Coutsin piikkiin. Kyllä tuossa vaan puolustuspelaaminen suli aika perkeleen pahasti Cherriesin paineen alla. Eli olisiko jopa enemmän Case Matip. Tällä haavaa en uskalla varmaksi sanoa, mutta ei toi Kariuskaan ole mielestäni vielä vakuuttanut. Aiemmin ei ehkä ole vielä kunnolla edes testattu, mutta nyt ei ainakaan pystynyt auttamaan jengiä. Ja loppuun toi ryssiminen, mikä vei 2 pistettä. Hyvin Migsmäinen tempaus, enkä ole vielä varma, onko Karius edes Migsiä kokonaisuutena parempi. Se on aika sama, jos esim. on jalallla vähän parempi, mutta samoja ryssimisiä tulee kuin Migsille niin tilanne on aika tasan.

Toisen jakson romahdusta kuvaa kyllä hyvin noi tilastot. Maalintekoyritykset Cherriesille 11-5 ja vedot maalia kohti 8-2, vaikka tilastoissa on 8-1, mutta mielestäni Canin maali + Milnerin kulma tekevät yhteensä 2. Pallonhallinta oli Poolille kuitenkin sen 61 pinnaa, mutta vittuakos se auttaa, jos omissa kolisee. Pool myös rikkoi pelissä enemmän. Koko pelin 17 rikkeestä 13 tuli tokalla jaksolla.

Koko tekstistä vielä pari nostoa, jotta ne pointit erottuu. Paineen alla Poolin puolustuspelaaminen ja rakentaminen saattaa vielä hyvinkin romahtaa, kuten tänään nähtiin. Toisekseen noi loukkaantumiset ja penkki. Tohon kohtaan ei tuolta penkiltä löytynyt mitään, mikä olisi jeesannut. No, se voi olla, ettei tuossa olisi auttanut enää kukaan eikä mikään, kun kollektiivi petti noin pahasti. Edelleen Poolille tehdään siis liikaa maaleja. Nytkin kärkijengeistä vasta 9. oleva Stoke on päästänyt enemmän maaleja kuin Pool, vaikka Pool onkin tehnyt eniten maaleja. Ei se toiminut viimeksikään mestaruuteen asti, kun Pool sekä teki että päästi paljon.

Pool on 4 pistettä Chelskiä perässä, vaikka molemmilla on 2 tappiota. Chelskillä onkin 2 voittoa enemmän, kun Pool on joutunut tyytymään tasureihin. Ei kai se mestaruus ihan vielä karannut, mutta jos muut ei paljon menettele ns. turhia pisteitä, ei siihen ole jatkossa enää varaa Poolillakaan. Nyt tossa on viikko aikaa Poolilla treenata kuviot täysin pyörryksissä olevaa Hammersia vastaan ja siinä pelissä ei vaan voi menettää pisteitä. Siinä onkin sitten 3 peliä 9 päivässä, joten siinä ei enää paljon mietitä, kun pelit tulevat nopeasti vastaan.

Tammikuun ikkuna. Yrittävätkö vielä vahvistaa jengiä Valjun mestaruuden, tai top-4 paikan takaamiseksi? Se riippuu varmaan paljon siitä, mikä Poolin sijoitus tammikuun aikana on, ja ketä mahdollisesti olisi ostettavissa järkevään hintaan ja myös tulevaisuutta ajatellen. Muuten Kloppo antanee mahdollisuuksia myös junnuille, kenties pakostakin.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ottelun kulminaatiopiste taisi olla kun Hendo kopautti Bournemouthin pelaajaa nilkalle (Stanislas?), joka lähti sitten vaihtoon ja tilalle tuli Fraser, joka lähes yksin nosti joukkueensa voittoon. Samaan aikaan Mane sai pikku tällin ja joutui jättämään kentän. Mane oli tänään todella hyvällä pelipäällä. Lopun kaoottisessa tilanteessa tuli selväksi, että Matip on joukkueen ehkäpä tärkein pelaaja. Firmino oli kuin orpo piru ilman Coutinhoa. Homma toimi niin kauan kun jaksettiin liikkua kuin elukat. Eka jaksolla ei Bournemouthilla ollut kuin yksi paikka ja kulman jälkitilanteessa paikka jossa Firmino kopautti Akea, josta olisi voinut pilkun viheltää. Origi hukkasi varman maalin 10 minuutin kohdalla hakien kömpelön näköisesti vetopaikkaa oikealle jalalleen. Origi oli ihan hyvä eka jaksolla, kome maalikin, mutta hävisi kuvasta tokalla. Puolustus ei vain kestä Matipin poissaoloa, sinne tarvitaan vahvistusta.
Vituttaa kuin pientä oravaa, aloin ottamaan murheeseen.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Loppuu ne voittoputketkin joskus. Tässä pelissä Pool oli tainnut ottaa mallia Suomen maajoukkueesta. Paljonkos Manen saldo oli tänään, maali ja syöttö? Mikähän Klavanin rooli on, kun topparina peluutetaan ennemmin keskikenttämiestä kuin häntä? Eikä Kariuskaan ole ollut selvästi Mignoleta parempi. No, joulukuun alkupuoli ja ollaan silti kärkikahinoissa mukana, joten ei masennuta vaikka tänään vähän heikompi esitys olikin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vituttaa kuin pientä oravaa, aloin ottamaan murheeseen.

Samat sanat. Ei näköjään 6päkki riitä tähän hätään. Onneksi huominen on vapaata, joten voi suunnata kylän paikalliseen ja oi niin myyttiseen ammattilaisten iltaan.

Virgil van Dijk on mainittu joissain huhuissa, mutta en usko tällaiseen hankintaan tammikuussa. Tuskin Soton edes myisi.

Pienestä se on kiinni Poolissakin. Mitä tapahtuu, jos noi pääsisivät ensi kaudeksi CL:aan? Ei voi olla kahdesta pelaajasta kiinni. Jawohl! Vittu
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Loppuu ne voittoputketkin joskus. Tässä pelissä Pool oli tainnut ottaa mallia Suomen maajoukkueesta. Paljonkos Manen saldo oli tänään, maali ja syöttö? Mikähän Klavanin rooli on, kun topparina peluutetaan ennemmin keskikenttämiestä kuin häntä? Eikä Kariuskaan ole ollut selvästi Mignoleta parempi. No, joulukuun alkupuoli ja ollaan silti kärkikahinoissa mukana, joten ei masennuta vaikka tänään vähän heikompi esitys olikin.
Eikös Mane tehnyt maalin? Paska peli, onneksi lopetin ekan puoliajan jälkeen katsomisen.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Nojoo. Tuli eräskin CP-matsi tästä mieleen parin kauden takaa mutta fakta on että ei tällä matsilla vielä isossa kuvassa mitään hävitty kauden osalta. Kärki tulee olemaan pitkälle tasainen ja ristiinpelailua tulee vielä.

On tässä kuitenkin selväksi tosiaan tullut että vakavasti otettavaan mestaruusjahtiin tarvittaisiin parannusta puolustuskalustoon ja leveyttä hyökkäykseen jo loukkaantumistenkin varalta. Eli joulupukin listalle hyvä laituri, eikä myyntejä. Puolustuksessa Sakho ulos ja korvaaja tilalle. Maalivahteja en edes toivo pukilta, koska ne on varmasti tuossa millä on vain pärjättävä.

Pelaaminen näyttää edelleen pääosin hyvältä mutta laatua ja leveyttä tarvitaan pitkässä juoksussa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvin on Pool pelannut ja kuten edellä aiemmin totesin, ei se kaikkien haaveilema mestaruus kaiketi vielä tähän sössimiseen kaatunut. Mutta ei tämä tappio Poolin osakkeita kyllä mestaruuden kannalta nostanutkaan.

Tammikuu tulee vastaan yllättävän nopeasti ja silloin nähdään, mitkä ajatukset Kloppolla on tämän kauden menestyksen suhteen. Jos Kloppo pelaajan/pelaajia hankkii, niin sillä tuskin paikataan vain lyhytnäköisesti ongelmakohtaa pelkästään tämän kauden osalta, vaan kyllä sen hankinnan on istuttava systeemiin pidemmällä tähtäimellä. Näin olen hyvin vahvasti sen perusteella, mitä Kloppo näihin hankintoihin liittyen on aiemmin sanonut.

Mahdollisiin tammikuun hankintoihin ja niiden määrään vaikuttavat mielestäni seuraavat seikat:

- Loukkaantumiset: Matip ja Couts. Matip tuskin lähtee savannikisoihin, mutta nilkka vaivaa. Onkohan sama nilkka kuin kauden allakin? Jos on, jääkö pelejä väliin myös jatkossakin? Couts on pois vuoden vaihteen tienoille asti ja sitten pitäisi taas kehittää pelituntumaa ym. eli heti ei täyttä panosta voi odottaa. Sturre on Sturre.

- Mahdolliset uudet loukkaantumiset ihan kenelle vaan. Vrt. Bournemouth-pelin penkki.

- Mane on tammikuussa hyvin todennäköisesti savannilla Cup of Nationsissa. Skabat on 14.1. - 5.2., mutta pelaajathan lähtee hieman ennen pienelle leirille, joten käytännössä tuohon voi lähes koko tammikuun laskea ja hieman pahempi vielä, jos Senegal menestyy.

- Puolustuslinja. Tämä on mielestäni suurin ongelma. Ja päästetyt maalit. Sakho on pelinsä Poolissa pelannut, Klavan ei ole alkukauden jälkeen saanut enää vastuuta, Matipin loukki tietää peliaikaa Lucasille, Milner on pakkina ja Moreno penkillä... Bournemouthia vastaan Poolilla oli siis 2 kk-pelaajaa pakkina. Ei hyvä. Jos Moreno ei riitä, varsinkaan siis omassa päässä, niin ei Milnerin peluutus pakkina koko kauden ajan ole mielestäni hyvä merkki. Lovren oli taas aika ulapalla, ainakin tokalla jaksolla Bournemouthia vastaan, kun Matip oli viereltä pois. Tosin niin oli kyllä Lucaskin, ja enemmänkin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Lovren tarvitsee rinnalleen alfauroksen, kun ei itse pysty olemaan liideri alakerrassa.

- Veskarit on OK, eikä mestaruus ehkä siihen osastoon kaadu, mutta parantaa hekin voivat. Noita ryssittyjä maaleja Pool ei kaipaa enää yhtäkään, ainakaan, jos se maksaa 2 pistettä. Ennemmin 2 tai 3 pistettä varastavia torjuntoja. Tälle osastolle tosiaan tuskin ketään hommataan, ainakaan nyt tammikuussa. En sulje mahdollisia kesällä tapahtuvia muutoksia pois laskuista.

- Missä vitussa on Grujic? Ei mahtunut Cherriesiä vastaan edes penkille, vaikka muita junnuja oli penkki täynnä. Ne ovat ilmeisesti ajaneet Grujicin ohi. Lainalle jonnekin tammikuussa? Sama koskee varmaan myös Stewartia.

Tolta pohjalta totean, että täysin ideaalissa tilanteessa Pool voisi tehdä 3 hankintaa tammikuussa. Hankittavat pelaajat ovat siis toppari(Sakhon tilalle), vaspa ja laituri/hyökkääjä.

- Topparin hankintaa ei juuri tarvitse perustella, kiitos Sakhon. Matip ja Lovren eivät kaksistaan kaikesta urakasta selviä ja Klavan ei taida vaan riittää. Gomez kuntoutuu kai jossain vaiheessa, mutta tuskin heti on paikkaamassa Matip-Lovren -kaksikkoa tarvittaessa. Ja Lucas vain viimeisenä mahdollisuutena kehiin. Tosin oli nytkin kehissä ennen Klavania.

- Vaspa. Moreno on hasardi omissa, eikä Kloppo juuri luota tähän. Milner on yleishöylä, mutta mielummin tuolla tontilla näkisi jonkun ehdan vaspan, vaikka Milly onkin ihan OK pelannut. Tämä vapauttaisi Milnerin tarvittaessa kk-rooleihin.

- Laituri/hyökkääjä maalipyssyä Pool vielä kaipaa, varsinkin, jos loukkaantumisia tulee vielä akselille Couts, Firmino, Lallana ja Mane. Sturre on Sturre ja Origi ei ole ihan vielä ytimessä. Couts on nyt klesana, koska on taas huipputikissä, ja Mane on todennäköisesti useammasta pelistä pois tammikuun aikana.

En tiedä, enkä muista aiemmilta vuosilta, milloin noi savannikisoihin lähtijät poistuvat riveistä. Kisat alkavat siis 14.1. ja finaali on 5.2. Poolilla on pelit 27.12. Stoke(k), 31.12. City(k) ja 2.1. Sunderland(v). Nämä pelit ovat Valjua. 11.1. on EFL Cupin eka osa Sotonia vastaan vieraissa, mutta tuskin ainakaan enää tuolloin Mane on käytettävissä Poolin osalta. 4.2. on Valjussa Hull(v) ja 11.2. Spurs(k).

Aikavälillä 27.12.16 - 4.2.17 Poolilla on yhteensä 7 Valjun peliä ja EFL Cupin pelit Sotonia vastaan. Ja eiköhän tuonne joku FA Cupinkin peli tule. Toivottavasti Mane missaa noista Valjun peleistä mahdollisimman vähän tuolla aikavälillä, sillä siellä on helvetin tärkeitä pelejä, mm. City(k), ManU(v) ja Chelski(k). Tai ettei Mane loukkaannu tai kerää jotain hyppykuppaa savannilla.

Poolilla on seuraavaan peliin koko viikko aikaa, joten Kloppo päätti viedä pojat ryyp... treenaamaan lämpimään. Ja vitut ne mitään treenaamaan menny. Ne meni hakemaan vaan koko lössillä Suarezin takasin Pooliin!

Liverpool land in Barcelona for warm-weather training to maintain title push after Bournemouth humiliation
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Heh. Nyt on kovaa settiä. Firmino ei meinaan lähde Anfieldiltä ihan pikku rahalla. Ja Arsenaliin ei millään... Lisää tällasia soppareita! Ei tuokaan paha ole, että aina kun Akueero tekee 15 byyriä, niin Atletico saa €250k.

Liverpool's Roberto Firmino has alleged £82million release clause in his contract - that Arsenal CANNOT trigger

Ja kyllähän näissä soppareissa löytyy. Jos joku ei huomannut, niin juuri oli juttua Balon sopparin pykälästä, jonka mukaan Balo saa bonarin, jos käyttäytyy riittävän hyvin. Lainaus suomifutis.comista. "Jos jokaisela kaudella tämän sopimuksen voimassaolon aikana pelaajaa ei ajeta ulos kentältä kolmea kertaa väkivaltaisen käytöksen, sylkemisen, loukkaavan kielenkäytön tai eleiden johdosta, pelaaja saa joka kauden päätteeksi kesäkuun viimeisenä päivänä 1,3 miljoonan euron bonuksen."

Minä sorvaisin heti parille Poolin nykyiselle pelaajalle pienen ja motivoivan bonaripykälän.

Loukkaantumisrintamalta voidaan todeta, että Mane ja Matip ovat hyvin todennäköisesti kondiksessa Hammersia vastaan.

Liverpool injury fears eased as Sadio Mane passed fit but Daniel Sturridge still battling to prove his fitness
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Juu. Tuskin kovin lyhytnäköisiä hankintoja Klopp nytkään tammikuussa tekee, vaan sellaisia joista voi olla useammallakin kaudella hyötyä. Eipä tuo edellisen tammikuun ikkunassakaan mikään järin aktiivinen ollut. Silti eiköhän siellä mietitä että nippu pitää tälläkin kaudella saada pidettyä sen verran kasassa ja laadukkaana että kärkitaisteluissa säilytään.

Muista kärkijoukkueista on Arsenal ja Chelsea tällä hetkellä ehkä vakuuttavimmassa kunnossa, mutta ei nekään voittamattomia ole.

U23-joukkueen valmentaja Michael Beale lähtee välittömästi pois joukkueen peräsimestä liittyäkseen Sao Paulon valmennusryhmään. Mielenkiintoinen ja yllättävä siirto. Heti tulee mieleen että onko siinä nyt se Gerrardin uusi paikka organisaatiossa vapaana, mutta itse pitäisin tuota pykälän liian korkeana ajatellen valmennushommien aloittamista.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toissa päivänä ja eilen levisi huhua, jonka mukaan Matip saattaisi sittenkin lähteä Kamerunin matkaan savannille. Sehän olisi toteutessaan melkoinen pommi Poolin puolustukselle. Poolfanien twiitit, joita oli moni saitti pullollaan, olivat jotakuinkin negatiivisia asian tiimoilta. Ei siinä, kyllä mulla luottoa olisi Lovren, Klavan, Lucas -kolmikolle. Ja hei, olisihan täkissä vielä pelastuksena Mama...

Cameroon plan talks to secure Joel Matip return for Afcon – and Liverpool fans aren’t happy

No, tämän päivän uutiset tietävät kertoa, että Matip ei edelleenkään ole lähdössä savannille. Poolin onneksi. Olisihan se kirpaissut, jos sekä Mane että Matip olisivat molemmat lähteneet.

Joel Matip hands Jurgen Klopp boost after turning down African Cup of Nations offer

Sturre tuskin tekee maaleja Hammersia vastaan. Pohje ei ole kunnossa ja nyt jäämässä väliin jo neljäs peli putkeen. Tuttua huttua.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Poolilla on tänään vastassa Bilicin Hammers. Homman juju on se, että nämä pelit Poolin on vaan pakko voittaa. Jos oikein sattuu Poolilla kulkemaan, saattaa Poolin maalisaldo olla hyvinkin 4-5 maalia, sen verran heikkoa Hammersin puolustaminen on tällä kaudella aiemmin ollut. No toisaalta siellä saattaa olla Andymörkö Poolin puolustusta vastassa, ja kun muistetaan edellisen pelin sulaminen, niin ihan mitä tahansa saattaa olla luvassa.

Kokeilen onneani avauksen veikkauksessa.

Karius, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Hendo, Can, Lallana, Mane, Origi, Firmino

Löytyyköhän penkiltä Gomezin Joe? Tällaista arvailua ollut, mutta eiköhän se päivä vääjäämättä lähesty, kun Gomez ainakin penkille palaa. Eli kyllä se jossain pelissä osuu kohdille.

Itse käytän tarvittavissa paikoissa Poolin 5-2 voittonumeroita.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kokeilen onneani avauksen veikkauksessa.

Karius, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Hendo, Can, Lallana, Mane, Origi, Firmino

Löytyyköhän penkiltä Gomezin Joe? Tällaista arvailua ollut, mutta eiköhän se päivä vääjäämättä lähesty, kun Gomez ainakin penkille palaa. Eli kyllä se jossain pelissä osuu kohdille.

Itse käytän tarvittavissa paikoissa Poolin 5-2 voittonumeroita.
Tuskimpa joo mikään helppo matsi tulee. Viime kaudellahan Hammers kairasi punaisia ihan kunnolla joten nyt tosiaan pitää maksella velkoja ihan huolella.

Avaus on muuten toi paitsi Can ei ole edes kokoonpanossa ja hänen paikallaan on Wijnaldum.

Gomez tuskin on vielä hetkeen liigamatseissa edes penkillä jollei ihmeitä satu vaan pelailee minuutteja U23-joukkueen mukana. Muutoin tuosta penkistä tuli nyt kokoonpanoa silmäillessä mieleen että ompahan ohut materiaali taas kun pari ukkoa vemppaa. Tuskin penkiltä on paljon ratkaisijoita tulossa jos tiukoille menee tänään.

Kokoonpano on tänään siis:
Avaus: Karius, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana, Mane, Firmino, Origi.
Penkki: Mignolet, Moreno, Lucas, Klavan, Alexander-Arnold, Ejaria, Woodburn.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Hohhoijaa 2-2 tasuriksi sössittiin sitten sysipaskaa Hammersia vastaan. En tiedä piiputtaako miehistö vai mikä on, mutta sellaista puolihuolimatonta pelailua tuo nyt näyttää olevan. Jos Kariuksella olisi saranoiden tilalla sormissa normaalit nivelet niin olisi saattanut vaparin kiinni saadakin. Toinen takaisku oli taas sitten oikein viime vuosien perus-Liverpoolia jossa pelaaminen loppui täysin kesken.

Tilanteita ei ajeta tällä hetkellä jostain syystä kummassakaan päässä loppuun asti. Jos vastustaja ohittaa prässin niin sen jälkeen ei enää uskalleta ottaa pallolliseen iholle vaan seuraillaan vierestä mitä tapahtuu. Lisäksi kai tuossa näkyy epävarmuutena sekin ettei puolustus oikein luota ja kommunikoi veskareiden kanssa. Lähtiköhän Lovren muuten saikulle tänään kun näytti ensimmäisellä jaksolla todella hitaalta ja sitten tulikin vaihto Klavaniin..?

Hyökkäyksiin olisi esim Manelle toivonut enemmän rohkeutta viedä haastaminen loppuun asti. Nyt tyytyi ensimmäisen aloitteen jälkeen sutaisemaan huonolla syötöllä pallon pois boksista. Samoin Origin ja Firminon panos oli aika olematon. Origi tekee kyllä kohtuullisesti maaleja mutta muutoin ei oikein tällä hetkellä palvele joukkuetta tuossa hyökkäyksessä. Miehen liike on vajavaista ja ensimmäinen kosketus aika louhikkoa. Firmino sitten taas tuntuu menevän täydellisesti laidan kautta pelin ulkopuolelle eikä saa edes palloja.

Kuten edellistäkin matsia liigassa, tätäkin hallittiin selkeästi, mutta tällä hetkellä itse tuolla koomailulla ja huolimattomalla pelillä niitä tärkeitä pisteitä tippuu pois.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onneksi en nähnyt peliä ja tuli katseltua säbäfinaalia. Sieltä tuli sentään voitto.

Kai tähän voi taas jälleen kerran todeta, että tämä oli yksi peli pitkän kauden aikana, eikä mestaruus tähän kaadu. Kaikille tulee pistemenetyksiä. Koko pitkä kausi ratkaisee ja blaa blaa blaaa.

Vittu. Taas menettivät pisteitä ja vielä Anfieldillä. Hallinta Poolille. Kyllä. Vedot maalia kohti. Tasan. Mestat. Poolille. Pisteet. Tasan.

Valjun kärki. Karkaa.

Ja kyllä. Penkki näytti taas, junnuilta ja heikolta, jos joukkue haluaa pelata mestaruudesta.

Reality check. Ei Pool edes ollut contender. No, hyvä meno on nostattanut toiveita. Ehkä se top-4 on jo hyvä ja riittävä saavutus.

Ehkä nitrojen tarpeen suhteen mestaruuden lipsuminen on parempi näin, kuin se, että se yksi lipsahdus nousee liian korkeaan rooliin. Tämä siis sen takia, että kyllä näitä pistemenetyksiä on tullut Poolille jo melkein liikaa. Ja tuskin ne valitettavasti tähän jäävät.

Se sopisi, että top-4 mesta Poolille irtoaa. Ja sittenhän kesä tietää melkoista rulettia
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kohtahan se vasta on pahin peliruuhka päällä kauden aikana ja silloin tuossa sarjassa alkaa oikeasti vasta ratkaisujakin tapahtumaan. Itse ajattelin säästää pahimmat avautumiset siksi vielä tuonnemmaksi.

Klopp vahvistikin näköjään haastattelussa että pientä vammaa Lovrenilla oli. Samoin Can jäi tästä matsista pois ilmeisesti polven takia. Tuolla ringillä ei noihin loukkaantumisiin oikein enää kyllä varaa olisi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pahoittelut omien näkemysteni liiallisesta pessimistisyydestä. Syyt ajatuksiin ovat kuitenkin tuloksissa, jotka eivät nyt juurikaan Poolia mairittele. Kahdessa viimeisessä pelissä Pool on mun laskujen ja odotusten mukaan hävinnyt 5 pistettä. Ja tämän jakson, ennen City-peliä, piti olla Poolin etsikkoaikaa. Ei näköjään ole.

En ole muiden osalta otteluohjelmaa katsonut, mutta Poolilla ei ainakaan mitään aivan järkyttävää ruuhkaa tunnu olevan otteluiden suhteen jatkossakaan. Ainoa kunnon rypistys on tuossa vuoden vaihteen tienoilla, kun ensin on vain 3 välipäivää Stoke-kotipelistä(27.12.) City-kotipeliin(31.12.) ja tästä vain yksi välipäivä(2.1.) Sunderland-vieraspeliin. Tämän jälkeen onkin taas 5 välipäivää FA Cupin kotipeliin(8.1.) Plymouthia/Newport C:tä vastaan, jonka kyllä varmaan pelaavat lähinnä junnut ja vähemmän pelanneet. Tästä seuraavana tuleva EFL Cupin eka osa Sotonin vieraana 11.1. ja Valju jatkuu 15.1. ManU:n vieraana.

Eli ei tuo aivan armoton tahti mielestäni ole kuitenkaan, ainakaan Poolille, kun ennen tuota Stoke-peliä on 7 välipäivää ja Sunderland-pelin jälkeen on cupissa vähän alemman divarin vastusta ja pelkkien Valjun pelien välissä tuossa on 12 välipäivää. Tuossa välissä on tuo jakso, jossa Poolilla on 3 peliä 7:ssä päivässä. Muiden ohjelmia en jaksa katsella ja tällä hetkellä, jos Valjun mestaruutta ajatellaan, Chelski on se päävastus ja heillähän ei myöskään ole pahemmin noita europelejä rasitteena edeltävästi, eikä tuloillaan, eli sama tilanne Poolin kanssa. Katsoin sittenkin nopeasti Chelskin otteluohjelmaa ja Valjun osalta se on jopa Poolia helpompi/kevyempi/"tilavampi". Kai niilläkin kakkosjätkät hoitaa cupien pelit tuossa vaiheessa.

Mielestäni Pool ei ainakaan voi mennä otteluruuhkakortin taakse piiloon, jos ylenmäärin pisteitä menettävät tuolla jaksolla. Loukkeja on, mutta niitä on kaiketi kaikilla tässä vaiheessa kautta jokunen. Aikataulu on kuitenkin ollut tiedossa, eikä Pool ole matkustellut ympäri Eurooppaa. Majujätkät ovat kyllä reissanneet, mutta näitä on parilla muullakin jengillä.

Can taisi loukata jalkaansa Cherries-pelin tokalla jaksolla, jos oikein katselin ja muistelen. Lovren jos joutuu saikulle, niin se on jo kinkkisempi juttu. Takareisi yllättäen kirrannut Lovrenilla. Ja ainahan se auttaa, jos muut eivät enää teloisi itseään. Poolin osalta suurin ongelma on se, että todellisuudessa tuo rosteri on aika kapea ja tätä vielä syövät muutamat loukkaantumiset, jolloin kierrättäminen on aika vaikeaa, kun taso tuntuu tippuvan selvästi, ainakin tietyillä pelipaikoilla.

Juuri nyt kyllä tuntuu, että keikka Middlesbroughin vieraana Riversidella tulee kovin nopeasti Poolille vastaan. Varsinkaan, kun Boro ei ole pelannut mitenkään paskasti, ainakaan tuloksen puolesta, mm. Cityä ja Chelskiä vastaan viimeisen 5 pelinsä aikana.

Pari poimintaa Hammers-pelin jälkeen. Katson pelin huomenna(tänään) ja kommentoin sitten tuota case Kariusta.

Liverpool goalkeeper Loris Karius should be dropped, insist Jamie Redknapp and Jamie Carragher after West Ham howler

Jurgen Klopp admits Liverpool are struggling to keep pace with Chelsea in Premier League title race

Katsotaan nyt rauhassa, miten nämä ruuhka-ajat keneltäkin sitten sujuu, kun Kloppokin asian otti esille. Pool voi vaikutta tilanteeseen vain petraamalla omia otteitaan ja tekemällä jokaisessa pelissä vaikka vain vaivaisen yhden maalin kaveria enemmän.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
No niin, kolmea pistettä odotettiin, mutta kun ei niin ei. Oliko Lovrenin vaihdon taustalla tosiaan loukkaantumista, vai halusiko Klopp vain herättää joukkuetta, kun puolentoista ottelun aikana meni kuusi omiin? No, nyt sentään topparin paikalle vaihdettiin toppari Klavan, eikä keskikenttämies Lucas. Vaihtopenkki on tällä hetkellä aika ohut, ehkä Wijnaldumin olisi voinut ottaa pois, Milner ylemmäs ja Moreno hänen tilalleen.

Paljonko oli Manen saldo tänään, kaksi maalisyöttöä? Entä Origi, maali jokaisessa kolmessa viime pelissä? Toivottavasti Mane pysyy ehjänä... keskiviikkona sitten Boro vieraissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös