Yliarvostetuin suomalainen NHL-pelaaja

  • 8 298
  • 57

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kiitos valaisusta, nyt ainakin minä suhtaudun asiaan aivan eri tavalla. Se, että NHL:ssä on muitakin puolustavia hyökkääjiä ei tarkoita sitä, että Jere olisi jotenkin huono.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti secord
Hyvä kirjoitus hihhu.Tosin noilla kommenteilla voisi kilpailla Timo Jutila-palkinnosta eli lähdetään positiivisten asioiden kautta. Yliarvostus ei ole synonyymi sanalle paska eli selvennän, pidän Jannea yliarvostettuna suhteessa median hehkutukseen, peliaikaan ja palkkaan. Se ei tarkoita etteikö Janne pelaa siellä missä tuon tasoisen pelaajan kuuluisikin. Mielestäni hän ei ole 1.-2.-puolustaja missään tapauksessa, top 4 korkeintaan. Jotenkin on sellainen fiilis, että suomalaisia NHL- pelaajia ei saa kritisoida, koska heitä on niin vähän ja omaan pesään ei ruikita. Haukutaan ruotsalaisia tästä lähtien senkin rintamakarkurit!

Niin, lähinnä lähdin saavutuksista etenemään. Eli siis listasin sen, mitä he ovat saavuttaneet ja suhteutin sen sitten siihen, mikä on minun käsitykseni heidän saamastaan arvostuksesta. Eli laskin homman yksinkertaisesti niin, että Niinimaan saa saada arvostusta ykköspakkina olemisesta, koska hän on ollut ykköspakki. Ihan samoin kuin otin muiltakin pelaajilta ne uran parhaat saavutukset ja peilasin minun käsitystäni kyseisten pelaajien saamasta arvostuksesta siihen. Tietenkin joudun tässä myöntämään, ettei minulla ole tv:tä, joten en osaa yhtään arvioida Niinimaan saaman hehkutuksen määrää muualla kuin verkkomedioissa (tosin toin myös julki käsitykseni suomalaisen urheilumedian tasosta), mikä saattaa aiheuttaa sen, että meillä on varsin eri käsitys pelaajan arvostuksesta. Lisäksi vältin samasta syystä ottamasta suoraan pelillisiä elementtejä mukaan, koska en ole pelejä nähnyt. Minä olen ollut siinä käsityksessä, ettei Niinimaan arvostus ole kuitenkaan niin kauhean korkealla. Ehkä tämä keskustelu olisi järkevämpi, jos kehittelisimme jonkun asteikon pelaajien arvostuksesta ja lätkisimme käsityksiämme siihen. Nytkin näyttää, että pelaajan tasosta olemme suht samaa mieltä, mutta käsityksemme siitä, kuinka paljon pelaajaa arvostetaan poikkeaa merkittävästi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
unelMa: Kiitos korjauksesta, harhalyöntejä olikin enemmän. Toisaalta sinun pointtisi menee kyllä harhaan ja pahasti, ainakin täällä. Aika hedelmätöntä jäädä pohtimaan esim. olisiko Kurri tehnyt vähemmän maaleja, jos ei olisi pelannut Gretzkyn rinnalla tai olisiko Väinö kenties kerännyt vähemmän syöttöjä ilman Jaria vierellään. Koska Peca ja Jere eivät pelanneet samassa joukkueessa, emme voi tietää kumpi palkinnon olisi saanut. Jos olet kuitenkin nähnyt Lehtisen pelejä niin ehkä ymmärtäisit mistä ne kehut ja selket tulevat. Ja pelkillä plussilla ei kyseistä palkintoa pokata ja tuskin NHL omaa mitään Suomi-kiintiötä.

Suosittelen muuten Pecallekin tuota mobilaattia, kun kerta kaikkiin vaivoihin auttaa, nääs.

hihhu: Hyvin pitkälti varmaan näin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitkänen yliarvostettu?

hihhu:
Mielenkiintoista on seurata näitä yliarvostuskeskusteluja. Henkilökohtainen valintani osuu kyllä Niklas Hagmaniin. ... Varamieheksi otan Pitkäsen, josta tuntuu kuuluvan, että hän tekisi jotain ihmeellisempääkin, kuin pelaa 12 minuuttia Flyersin pakistossa.

HOHO! Pitkänen yliarvostettu? Ei ymmärrä.

Laitan omat kommenttini miksi Pitkänen ei ole mielestäni yliarvostettu:

1) Pitkänen on pelannut mahtavan kauden. Pitäen sisällä tulokkaiden All Stars pelin, käytännössä koko kausi ylhäällä, paljon peliaikaa, todella paljon ylivoima-aikaa, runsaasti tehopisteitä ( 71ott, 8+19=27, +15, 44pim )
2) Yleensäkin ottaen eihän Pitkästä ole edes hehkutettu älyttömästi? Tämä nyt on enemmän mielipidejuttu mutta kohdan 1 perusteella hehkutusta voisi kuvitella olevan paljonkin.

Pitkänen on ykköskierroksen varaus,yksi korkeimmista suomalaisita varausnumeroista jne niin tottahan jonkinlainen hypetys on selviö.

hihhu:
Millaisiin tuloksiin sinä olisit ollut tyytyväinen, siis millaiset tehot ja peliaika olisi 20v junnulla olla ensimmäisellä kaudella ettei olisi sorruttu pelaajan liialliseen ylistykseen?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Viestin lähetti unelMas

Ja miten se Lehtinen voi olla aina loukkaantunut?? Millon mies on nähty mm kisoissa, aina jotain pikkuvammaa...
Lehtinen on voinut olla vuosia sitten arvostuksensa arvoinen, mutta tällä hetkellä hän on kaukana siitä..


Tuota eikös tämä Lehtisen Jere ole pelannut nämä kaikki vuodet Dallasin nhl joukkueessa?
Ja minä nyt satun muistelemaan, että tämä samainen Dallasin nhl joukkue on menestynyt siellä lätäkön takana aikasta hyvin Lehtisestä huolimatta.
Onko tämä vuosi peräti ensinmäinen Lehtisen nhl:ään lähdön jälkeen kun Dallas tippuu ekalla kierroksella play-offeista. Jos näin tosiaan on, niin se voi himpun verran karsia Lehtisen mahdollisuuksia tulla kisoihin. Vai pitäisikö Lehtisen ihan pokilla jättää seurajoukkue siinä vaiheessa pelaamaan omia pelejään, kun mm-kisat alkaa euroopan mantereella?

Ja minusta Lehtinen oli nimen omaan se tekijä joka teki Naganon 98 olympia ketjusta Lehtinen - Koivu - Selänne niin hyvän kun se oli. Yhtään Koivua ja Selännettä vähättelemättä, mutta ilman Lehtistä ketju olisi varmaankin toiminut paljon huonommin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Lehtinen on niin hyvä kuin hän on nimenomaan siksi, että hän tekee kaikki pikkuasiat erinomaisesti. Hän tekee jatkuvasti oikeita päätöksiä miten sijoittua, milloin pitää karvata, kummalta puolelta, milloin syöttää jne. Lisäksi hän on luonteeltaan täysin epäitsekäs pelaaja, joten hän pelaa aina joukkueen puolesta eikä tavoittele tehopisteitä. Uskokaa tai älkää, niin tuollainen seikka vaikuttaa tilastoihin helposti 5 tehopistettä kaudessa (tyyliin ylimääräisen syötön kalastelu tai tyhjän maalin itsekäs tavoittelu). Lehtisen hyvyys näkyy erinomaisen hyvin plus-miinus tilastoissa verrattuna ketju- ja joukkuekavereihin.

Lehtinen on ollut ajoittain Suomen paras jääkiekkoilija.

Mitä Nurmiseen tulee, niin hän joukkueensa ykkösmaalivahti, totta. NHL:ssä on 30 ykkösmaalivahtia, mutta kiistaton tosiasia on että joissain joukkueissa kakkos ja jopa kolmosmaalivahti saattaa olla kovempi kuin toisen ykkönen. Niinpä NHL:n ykkösmaalistatus ei aukottomasti todista, että maalivahti olisi maailman 50 parhaan vahdin joukossa.

NHL:ssä on viime vuosina on pelannut ykkösmaalivahteina mm. seuraavia pelaajia: Rick DiPietro, Kevin Weekes, Arturs Irbe, Johan Hedberg, Roman Turek, Brent Johnson, Ron Tugnutt, Jamie Storr, Bob Essensa, Guy Herbert, Fred Brathwaite ja Trevor Kidd enkä minä noista jokaista nyt ihan huikeana maalivahtina (kohtuullisen hyvinä kuitenkin) pidä ja samaan kastiin Pasi Nurminen menee.

Pasi Nurminen on minun kirjoissani Suomen n. 5-7 paras maalivahti ja maailman rankingissä sijoilla 50-80. Huonoja maalivahteja ei tuohon joukkoon mahdu, eikä myöskään yhtään maalivahtia esim SM-liigasta.

Nupe on huikea taistelija ja hänen pelaamistaan on kyllä kiva katsoa.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Tulipa mieleen Jerestä yksi juttu.

Kun Dallasin valmentaja, silloin se oli vielä Hitchcock, käski videovalmentajaa hakemaan otteluista viisi pikkuasiaa mitä joku Dallas-pelaaja tekee oikein. Näitä oli sitten tarkoitus näyttää tulokkaille harjoitusleirillä opetustarkoituksessa. Meni aikansa ja videovalmentaja tuli kysymään Hitchcockilta "Ei kai haittaa että kaikki pätkät ovat Jerestä, kun ei muita löytynyt"

Niin hyvä se Jere on pikkuasioissa. Pienet asiat tekee ison eron.
 

chewmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter Milan, Kärpät, TPS, HJK, Barca, Penguins
Niko Kapanen ja kulunut kausi NHL:ssä vaikkakin osan kaudesta loukkaantuneena

niin tehot 2003-04 DAL 67 1 5 6 -15

kertovat karua kieltään todella huonot tehot puolustavassa kentässä pelaavallekin nuo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös