Peter Forsberg – maailman paras jääkiekkoilija

  • 13 262
  • 34

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Forsbergin uran aikaisessa (1994-95 -> 2010-11) pistekeskiarvossa hän on sijalla 5.

Mario Lemieux 1.62ppg
Sidney Crosby 1.39ppg
Jaromir Jagr 1.33ppg
Alex Ovechkin 1.29ppg
Peter Forsberg 1.25ppg

Järjestys on sama, vaikka jättäisi viimeisen, vain 2 ottelua kestäneen kauden huomioimatta.

Forsberg pelasi NHL:ssä ikävuodet 21-34 (Jätetään 2 ottelun kausi huomioimatta). Noiden ikävuosien aikana hänen pistekeskiarvonsa on modernin ajan pelaajista 15. paras, ja suhteutettuna liigan maalikeskiarvoihin 4. paras.

On luonnollista, että uran aikainen pistekeskiarvo laskee, mitä vanhemmaksi pelaa. Forsberg pelasi vain 167 ottelua 30 ikävuoden jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Peter Forsbergillä on tiettävästi oman aikakautensa/ikäluokkansa(pelaajat jotka aloittivat uransa suunnilleen samaan aikaan kuin Forsberg) NHL:n paras pistekeskiarvo per ottelu. Tuossa jos laskin ja en unohtanut ketään merkittävää pelaajaa...
Mutta esimerkiksi Forsbergin uran neljän suurimaalisimman kauden keskiarvo on 29,25, kun esimerkiksi Tim Kerrillä vastaava lukema on 56. Kyllä Kerr nostaa tässä itsensä selkeästi Forsbergin yläpuolelle lähes KAKSI KERTAA paremmilla lukemilla. Vastaavasti Joe Thorntonin kahden parhaan kauden keskimääräinen syöttölukema, 94, pesee Forsbergin 81,5:n selvästi. Hämmentävää, vaikka Forsbergin piti olla nimenomaisesti maailman paras pelintekijä! Nyt kun nämä fakat on nostettu pöydälle, täytyy valitettavasti Forsbergin asema maailman parhaana kiekkoilijana kautta aikojen asettaa kriittisen tarkastelun alle. Ei tarvinnut vielä nostaa esille mm. sitä tosiasiaa, että Forsberg hävisi pelattujen NHL-pelien määrässä kausien 03/04 ja 07/08 osalta Aki Bergin kauden 01/02 81 pelin saldolle. Puukätinen suomalainen puolustava pakki löi siis tiskiin täysin ylivoimaisen lukeman suhteessa maailman parhaaseen! Uskomatonta! Mutta tilastot ovat lahjomattomia. Ne eivät valehtele.
 

gasp

Jäsen
Forsberg on ehdottomasti kautta aikojen suosikkipelaajani ja paras kenet olen nähnyt pelaavan. Loistava syöttelijä yhdistettynä fyysiseen peliin ja ratkaisijamentaliteettiin tekee Fopasta lähes täydellisen - ainoana "heikkoutena" maalinteko, jossa ei koskaan yltänyt kuin 30 maaliin kaudessa.

The greatness that is Peter Forsberg - YouTube
Peter Forsberg tribute (HD) - YouTube
The Peter Forsberg Show - YouTube
Unbelievable! Colorado Avalanche Peter Forsberg '03 - YouTube
Best of Forsberg: QB Pass to Rob Blake - YouTube
Best of Forsberg: Makes Lidstrom Look Silly - YouTube
 
Nykypäivään kun vertaa niin aika järkyttävän lyhyellä tikulla Foppa pelasi. Mutta mikäs siinä jos toimi. Ehkä kaikilla muillakin oli lyhyet. Huvittava tuo ensimmäisen videon ensimmäisen tilanteen yhden käden täysi kurkotus, jollekin nykyJagrille raajoineen ja mailoineen tuo sama kiekko olisi lähes "jaloissa".
 

Liitteet

  • jagr_reach.jpg
    jagr_reach.jpg
    178,8 KB · kertaa luettu: 726

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Tulin vain kertomaan, että Fopalla on yksi (minun) kaikkien aikojen lempi NHL-tilastoerikoisuusista hallussaan. Mies voitti NHL:n playoffien pistepörssin, vaikka oma jengi ei pelannut SC-finaaleissa. No okei, se on varmaan tapahtunut ennenkin. Mutta onko niin, että se toinenkin äijä pelasi runkosarjassa tasan 0 ottelua sillä kaudella? Ihan mieletöntä tulla ajallisesti noin vuoden mittaisen kilpailullisen jääkiekkoilun tauon jälkeen dominoimaan koko vuoden tärkeimpiä pelejä. Taisi Colorado hävitä Detroitille konf.finaalit sinä vuonna, mutta silti Fopalle pistepörssin voitto. Kovaa jälkeä.



...... mutta ei hän silti ole greatest of all-time, sorry Hiihtofani!
 

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tulin vain kertomaan, että Fopalla on yksi (minun) kaikkien aikojen lempi NHL-tilastoerikoisuusista hallussaan. Mies voitti NHL:n playoffien pistepörssin, vaikka oma jengi ei pelannut SC-finaaleissa. No okei, se on varmaan tapahtunut ennenkin.
6 pelaajaa on pystynyt tuohon, Forsberg ainoa joka teki tempun kahdesti:

Peter Forsberg, Colorado Avalanche, 2001-02
Peter Forsberg, Colorado Avalanche, 1998-99
Doug Gilmour, St.Louis Blues, 1985-86
Phil Esposito, Boston Bruins, 1968-69
Bill Goldsworthy, Minnesota North Stars, 1967-68
Cooney Weiland, Boston Bruins, 1930-31
Andy Blair, Toronto Maple Leafs, 1928-29
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Luitko viestini loppuun asti? Se mikä Fopan tempusta kauden 01-02 pleijareissa teki niin hienon, oli se fakta, että mies ei pelannut peliäkään runkosarjassa. Tohon en usko että Gilmoret ja Espositot on pystynyt :)
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Luitko viestini loppuun asti? Se mikä Fopan tempusta kauden 01-02 pleijareissa teki niin hienon, oli se fakta, että mies ei pelannut peliäkään runkosarjassa. Tohon en usko että Gilmoret ja Espositot on pystynyt :)

Toisaalta voisi kysyä, että miten moni pelaaja ylipäätänsä on päässyt tuollaista yrittämään kaikkina aikoina? Aika harvassa ovat takuulla ne pelaajat jotka ovat pelanneet 0 runkosarjapeliä ja sitten hypänneet mukaan suoraan pleijareihin. Jos oikein jossitellaan olisi supertähdistä varmasti joku muukin pystynyt tuohon temppuun jos olisi 0 runkosarjamatsin jälkeen hypännyt mukaan. Yhtään Fopan hämmästyttävää tekoa väheksymättä tämä.

Itsekin arvostan Foppaa hyvin paljon, mutta kuten joku jo mainitsi, hän ei 2001 SC-finaaleissa pelannut pelin peliä (katsoin itse tuolloin kaikki pelit).
Ville Nieminen oli hienosti tuolloin auttamassa Avalanchen mestaruuteen.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Onko edes verrattuna Sakiciin? Sakic kolmantena kaikkien aikojen pleijarien voittomaalintekijä-tilastossa (19) ja ykkönen jatkoaikamaaleissa (8), lisäksi vuonna 1996 herra teki 18 (!) maalia pleijareissa, pisteitä 34.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Lasken jo eurooppalaisista kenttäpelaajista Forsbergin edelle Jagrin, Lidströmin ja Selänteen*. Maalivahdeista sitten löytyykin se oma suosikkini kaikkien aikojen eurooppalaiseksi kiekkoilijaksi, Dominik Hasek.

* Okei, Forsberg oli parhaimmilaan kovempi kuin Selänne, mutta ero tuleekin uran pitkäikäisyydessä. Selänne kuitenkin pelasi miltei tuplaten enemmän NHL-otteluja kuin Foppa ja pystyi olemaan huipulla yli nelikymppisenä, missä Peter ei onnistunut. Pelityyli toki oli Forsbergilla kuluttava, muttei se Teemukaan pahoilta loukkaantumisilta välttynyt, kuten hyvin tiedämme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös