Maalivahdin tärkein tilasto?

  • 5 965
  • 31

Maalivahdin tärkein tilasto?

  • Päästettyjen maalien KA

    Ääniä: 18 12,3%
  • Voittoprosentti

    Ääniä: 51 34,9%
  • Torjuntaprosentti

    Ääniä: 77 52,7%

  • Äänestäjiä
    146
  • Tämä ketju sulkeutuu: .

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Yksi kavereistani on entinen sm-liiga veskari ja hänelle oli uran kannalta tärkeä toi torjuntaprossa. Se kun kertoo täysin hänen omasta suoritustasostaan kun taas voittoprosentiin vaikuttaa koko joukkueen tekemiset. Maalivahdin tehtävänä kun on pyäyttää se kiekko ja toi torjuntaprossa kertoo tasan tarkkaa siitä kuinka hyvin siinä onnistunut. Siksi myös joukkueiden GM:ät tarkastelee kyseistä lukua tarkastelee kun mm. skouttaavat pelaajia muista liigoista. Kun kyseisellä kaverilla tipahti sitten torjuntaprossa alle 90% niin heti oli vaikeuksia löytää hommia, ja kun taas torjuntaprossa oli 92% (tai sen yli) niin hommia löytyi helposti.

Suoraan sanoen yllättää toi voittoprosentin suosio tässä äänestyksessä. Jotenkin tuntuu että sitä vaihtoeto äänestäneet ei ole ainakaan koskaan veskana pelannut missään lajissa. Ei sitä turhaan sanota että veskarit on joukkuelajeissa yksilöurheilijoita, kun se pelipaikka on kenttäpelaajiin sen verran erillainen. Oikeasti kun olet siellä maalilla niin siinä sitten keskittyy siihen että on sen pallon/kiekon edessä. Se taas mitä siellä kentän toisessa päässä tapahtuu ei ole omissa käsissä, joten siitä on aika turha stressata jos joukkuekaverit ryssiii kaikki omat maalipaikat. Loppupleissä aika harva maalivahti käy niitä maaleja tekemässä, taikka kontrolloi sitä miten monta läpiajoa taikka kaksykköstä saa matsin aikana kohdata. Joten matsin jälkeen kun sitä analysoi omaa peliä niin siinä miettii omaa yleistä tekemistä, niitä helppoja maaleja ja gamesaveri torjuntoja. Joskus sitä voittaa vaikka on pelannut paskasti, ja joskus häviää vaikka on pelannut unelma pelin. Siksi torjunnat/torjuntaprossa nyt pitkässä juoksussa kertoo siitä miten on omassa hommassan onnistunut.

Kyllä kyllä, veskarille itselleen (ja veskarin koutsille ja agentille) sillä torjunta%:lla on ihan varmasti iso merkitys, aivan kuten tulosyksikön hyökkääjälle tehdyt pisteet, mutta joukkueelle ei niinkään, jos voittoja ja menestystä tulee. Noh, mitä enemmän asiasta lukee ja videoita katsoo, niin sitä vahvemmin tulee se "ei ole oikeaa vastausta" -fiilis. Joukkeet pelaavat voitoista, mutta pelaajat aina tulevaisuudestaan samalla. Esim. veskarien statsit ei häviä eliteprospectista mihinkään. Eli ei syytä/halua vängätä vastaan :)

Peilasin enemmän omaan pitkähköön futis-taustaan. Eipä paljon tehty maali tai syöttö lämmittänyt, jos piti koppiin kävellä tappio niskassa. Ja näytti meidän veskareilla olevan sama fiilis, vaikka olisi minkälaisia huippuvenytyksiä peli sisältänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Torjuntaprosentti. Kattokaa ny vaiks Ässii.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän kysymykseen ei mielestäni todellakaan ole yhtä oikeaa vastausta. Mitä tulee torjuntaprosenttiin, niin siihenkin vaikuttaa aika pitkälti vastustajan laukaisuinnokkuus ja -tarkkuus. Jos jokin joukkue päättää syystä tai toisesta jatkuvasti kaukaa ilman maskia, niin aika helposti siinä saa veskari prosenttejaan paremmaksi. Yhtä lailla suoraan logoon tullut kaukolaukaus lasketaan torjunnaksi, siinä missä vaikkapa kahdella nollaa vastaan tilanteessa vedetty huippuvenytys. Tuukka Rask totesi aikanaan Jääkiekkolehden haastattelussa, että joskus on iltoja jolloin tulee 30 torjuntaa mutta ohi menee kaksi otettavissa olevaa kutia, kun joskus taas tulee 15 torjuntaa ja kaksi mahdotonta, esim. omasta pakista kimmonnutta maalia. Hänen mielestä voittojen määrä on maalivahdin tärkein tilasto, mutta kuten moneen kertaan todettua, siihen vaikuttaa erittäin paljon myös kenttäpelaajien toiminta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaikki tilastot valehtelevat. Molareiden kohdalla tilastot ovat suurinpiirtein vertailukelpoisia saman joukkueen muiden veskareiden kanssa, that's it. Ja silloinkin täytyy vertailla aika monta tilastoa yhtä aikaa, jos noista haluaa jotain saada irti. Jos nyt on yleispätevästi pakko valita yksi, valitsen voittoprosentin. Otan vertailuun snookerin. Mitä väliä on jollain pitkien lyöntien pussitusprosentilla, jos ranking on jossain 50 tienoilla? Yksittäinen tilasto on vain yksittäisen asian mittaamista, mutta ei kerro kokonaissuorituksesta yhtään mitään. Muutenkin älytöntä tilastoida asiaa, joka sisältää älyttömän määrän muuttujia.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Muistatteko pääasiallisesti seuraamanne liigan torjuntaprosenttitilastojen ykkösnimiä viimeisen kymmenen vuoden ajalta? Muistatteko mestarijoukkueen ykkösveskarin?

Niinpä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Yleensä paras maalivahti on se, jonka pudotuspelien tilastoissa löytyy W-kohdasta lukema 16. Muulla ei ole mitään väliä, vaikka onhan sekin kai jonkinlainen meriitti, että ottaa mahdollisimman suuren osan vedoista kiinni. Kuitenkaan jos ei ole tarpeeksi voittoja, niin silloin ei ole ottanut kiinni tarpeeksi vetoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös