Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 567 790
  • 5 804

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vai nykyistä sekametelisoppaa, missä ei ole mitään yhteisen tekemisen viitteitä.
Tuskin sekameteli on Jalosen ajama malli. Olisi kyllä kiva tietää mitä hän yrittää ajaa sisään. Lätkä on kuitenkin pelinä melko simppeli.

Tuliskohan Lämsä paikkamaan Jalosta? Ei se voi paljon kehnompi olla. hymiö
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuskin sekameteli on Jalosen ajama malli. Olisi kyllä kiva tietää mitä hän yrittää ajaa sisään. Lätkä on kuitenkin pelinä melko simppeli.

Tuliskohan Lämsä paikkamaan Jalosta? Ei se voi paljon kehnompi olla. hymiö

Ei varmasti ole nykyinen peli Jalosen haluama pelitapa. Tottunut näkemään Jalosen joukkueilta todella laadukasta yhteistyön kiekkoa ja tämä on todella kaukana siitä. Lähtökohtaisesti kaikki osa-alueet kysee, missä Raipella on näpit pelissä. Mutta Jalonen on päävastuussa ja jos Raipen hommat kusee, niin on Jalosen tehtävä ottaa korttitalo haltuun.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta Jalonen on päävastuussa ja jos Raipen hommat kusee, niin on Jalosen tehtävä ottaa korttitalo haltuun.
Juuri näin. Jalosen pää vadille ensin ja raipet menee sitten pesuveden mukana. Jos Raipe ei täytä ruutuaan, niin pistää vaikka pesemään vessoja ja tekee itse kaikki työt. Jalosen valinnat ja Jalosen vastuu. Ja jos Jalonen ei suostu asialliseen sopimuksen purkuun (mikäli juna ei ala kohta kääntyä) niin hänellekin hammasharja käteen. Areenalla riittää vessoja...

edit
Jos huonoon menoon on syynä epävarma tulevaisuus, niin saa lievän synninpäästön, vrt vika kausi liigassa. "Huonohenkisin joukkue ikinä."
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Siis jos Hissun tai Nellin yksilöominaisuuksista puhutaan, niin kummallakin on valtavia puutteita! Ylipäätään tämän kauden Jokereista ei löydy kovin hyvää syöttötaitoa, jota kaksi ensimmäistä kautta ihasteltiin (syötöt kovia ja tarkkoja), mutta eritoten nämä kaksi sankaria erottuvat tässä. O'Neillillä on hyvä liike, Hishon antaa liikaa tasoitusta. Kummallakin on lussu laukaus. Kumpikin hakee keskiviivan ylityksiä liian pitkillä etäisyyksillä, mikä aiheuttaa lähes aina vauhdin hidastumisen ennen hyökkäyssinistä. Kiekon käsittely ei ole kummallakaan kummoista, Hishonilla hieman parempi. Hishon on huonohko aloittaja.

Jalonen on toki myös epäonnistunut.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja hän on itse osaltaan tätä aiheuttamassa.

Hyvin päätelty. Oletko kiinnittänyt huomiota, että siihen on vaikuttamassa myös 4 muuta oman joukkueen pelaajaa sekä 5 vastustajaa, noin niinkuin useimmiten. Ja asiaa helpottaisi, jos valmentaja tekisi työtään ja antaisi pelaajille vinkkejä ja ohjeita miten siitä voisi kenties yhteistyöllä selvitä parhaalla mahdollisella tavalla? Mutta sun maailmassahan noi on ainoastaan pelaajien huonoutta ja valmentaja voi vaikka syödä munkkipossuja kahvilassa ja nauttia hyvästä palkasta, koska tietysti pelaajan pitää pystyä aina suorittamaan korkealla tasolla riippumatta ketjukavereista ja valmennuksesta. Meillä oli yksi sunlainen johtamassa joukkuetta useamman vuoden, joka totteli nimeä Hjallis Harkimo. Sillä oli se pettämätön logiikka, että kun ostat 50 tehopistettä tehneen pelaajan, saat automaattisesti nuo 50 tehopistettä enemmän seuraavallakin kaudella. Riippumatta valmennuksesta tai ketjukavereista.

Huomaatko, ajatellaan pelistä hyvin eri tavalla? Mun vahva veikkaus on, että sulla on itselläsi jäänyt joukkueurheilut minkäänlaisella tasolla lähinnä penkkiurheilun tasolle, kun ei tunnu olevan pienintäkään käryä joukkueurheilun dynamiikasta ja eri asioiden vaikutuksista peliesityksiin. Vinkki, valmennus on niistä yksi keskeisin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalosen Jukka on saanut pelisysteemin toimimaan kohtuullisen hyvin Niemen ja Reginin johtamien ketjujen osalta, Wirtasen ja Hishonin johtamien ketjujen osalta on ollut vaikeampaa, joissa molemmissa vikaa on yksilötason suorittamisessa. Mun kirjoissa Jukka on Suomen paras jääkiekkovalmentaja, eikä tämä kausi ole tuonut käsitykseen muutosta.

Hishon ja O'Neill eivät täydennä toisiaan kentällä pätkääkään, heidän peluuttamistaan yhdessä hiukan ihmettelen. Se ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että heidän yksilöominaisuutensa eivät ole riittäviä keskikastin KHL-joukkueen kahteen ensimmäiseen ketjuun. Vain jos muut pelaajat ketjussa olisivat poikkeuksellisen hyviä kaksinkamppailupelaajia ja kiekollisesti laadukkaita pelaajia, voisivat he pelata tuloksellisesti täyterooleissa ylemmissä ketjuissa.

O'Neill ja Hishon itseasiassa muistuttavat sitä pelaajatyyppiä, jota Suomesta valmistui 2000-luvulla. Pieniä, pehmeitä, kovia yrittämään, mutta yksilötaidot eivät riitä lähellekään korvaamaan fyysisen koon puutteita kv-tasolla. Tällöinhän Suomessa uskottiin tähän valmentajien ja pelikirjojen kaikki voipaisuuteen lätkän suhteen, tulokset olivat yksilöiden kehittämisen kannalta kansallisesti järkyttäviä.
 
Suosikkijoukkue
Punakeltainen stadilainen
Nähtävästi siellä kuumeisesti mietitään vielä mistä revitään 18 ukkoa valmiiksi illan peliin, kun ei kokoonpanoa vieläkään ole annettu ulos.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nähtävästi siellä kuumeisesti mietitään vielä mistä revitään 18 ukkoa valmiiksi illan peliin, kun ei kokoonpanoa vieläkään ole annettu ulos.

Todennäköisemmin kyse on siitä onko Regin ja/tai Lauridsen kykenevä pelaamaan, eli saadaanko miehet mukaan vai ei ja millä riskillä mahdollisesti otetaan miehiä mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Nähtävästi siellä kuumeisesti mietitään vielä mistä revitään 18 ukkoa valmiiksi illan peliin, kun ei kokoonpanoa vieläkään ole annettu ulos.

Samaa mietin itsekin. Jos Regin/Lauridsen on siinä kintaalla, että pelaako, vaiko ei, niin laittaisin suosiolla lepäämään. Paitsi jos loukkaantumisia on tullut taas lisää.

Vai odotellaanko tässä pääseekö Pihlström sittenkin jo nyt jengin mukaan, vai onko jäänyt Moskovan ruuhkiin? Ei ollut ainakaan A-junnujen aamujäillä tänään, eli suunta on jo tonne päin oletettavasti.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Regin ja Lauridsen olivat ainakin kuvien perusteella eilisissä treeneissä normaalisti mukana. Toivottavasti eivät pelaa puolikuntoisina tänään, kun turpiin tulee joka tapauksessa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Illan ketjuja katsellessa herää kyllä kysymys, että mitä vittua liikkuu Jalosen päässä. Ihan ensin Hishon <-> Niemi, ja pidän aika kyseenalaisena ratkaisuna myös treenipelien 0+0 ykköskentän reunionia, sekä Keräsen paikkaa pelaavassa kokoonpanossa ennen Mäkistä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Keränen - Hishon - Anttila on kyllä huikaiseva ketju! Odotan pyörityksiä, kaksinkamppailuvoittoja, lavasta lapaan syöttöjä, vetoja ja maaleja.

Vastustajalle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mä laittaisin tänään O'Neillin ykköseen Salmisen tilalle. En siksi että Salminen olisi pelannut huonosti, vaan siksi että O'Neill on pakko saada hereille - tai edes valveille.
.
.
.
Joensuu - Regin - O'Neill

Kiitos, Jugi ja Raipe, että luette mun viestejäni
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Niemen ympärille saadaan toinen tehonyrkki jatkossakin Phillun ja Salmisen kera? Paperilla toimii.

Vastaan tänne, koska vastaukseni liittyy enemmän tähän ketjuun

Itse näen tarpeen kakkosen sentterille. Tällöin voidaan mennä hyökkäysketjuilla kaikkien ollessa terveinä:

Joensuu - Regin - O'Neill / Salminen
Pihlström - X - Salminen / O'Neill
Huhtala - Niemi - Jormakka
Mäki - Wirtanen - Talaja/Anttila

Xn paikalle voisi kysyä J Lajusta, kun tuskin Kontiolaa on siihen irroitettavissa. Tämä tietenkin tarkoittaa, että joko Hishon tai Keränen lähtee hiuksista vittuun sillä meidän 25 pelaajan rosteri on täynnä.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuonne oikeasti saadaan jopa aika hyvät ketjut kasaan kun Huhtala, Jormakka ja Marjamäki palaavat. Ja ennen kaikkea päästään Keräsestä eroon. Mitenhän Pihlström-Hishon-Salminen toimisi... Jos Hishon nyt enää kaukaloon palaa.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaan silmään tuo Pihlström-Niemi-Salminen toimi todella hyvin, enkä lähtisi sitä ensimmäisenä rikkomaan. Huhtalan ja Jormakan ollessa terveitä, heidät kolmoseen Hishonin kanssa ja neloseen sitten Wirtasen laidoille Mäkeä, Marjamäkeä, Talajaa ja Anttilaa.

Eli siis jotenkin näin:

Joensuu - Regin - Nelli
Pihlström - Niemi - Salminen
Huhtala - Hishon - Jormakka
Mäki - Wirtanen - Marjamäki/Anttila/Talaja
Gymer, Mäkiset

Keränen
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Keränen on tällä hetkellä täysin Dead weight, niinku Ameriikoissa on tavan sanoa.

Ei tuo kentälle mitään ja vie ylimääräisen paikan rosterissa. Tuomo Ruutua tilalle kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Rankalle vieraskiertueelle lähdetään seuraavalla hyökkäyskalustolla:

Marko Anttila, Frank Gymer, Joey Hishon, Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Michael Keränen, Tomi Mäki, Mika Niemi, Bryan O’Neill, Antti Pihlström, Peter Regin, Sakari Salminen, Roope Talaja, Petteri Wirtanen. (Jokerit.com)

Hyökkääjiä on siis 14 kappaletta. Kun oletetaan, että Gymer merkataan jokaiseen peliin kokoonpanoon, voi Jokerit lepuuttaa 1-2 hyökkääjää joka ottelussa.

Lähtisin keskiviikon peliin seuraavilla:

Joensuu - Regin - Salminen/O'Neill
Pihlstörm - Hishon - O'Neill/Salminen
Keränen - Niemi - Jormakka
Mäki - Wirtanen - Anttila
Gymer

6 pakkia

Keräselle pitää antaa vielä näytöpaikka penkityksen jälkeen. Jos homma ei tämänkään jälkeen ala skulaamaan, on kaikki kortit katsottu (Mestikseen tuskin lähetetään).

Salminen on ollut hieman pimennossa viime pelit. Pelistä selvästi kiinni saanut O'Neill voisikin helpottaa enemmän Hishonin paluuta, kuin tämänhetkinen Salminen, joka taas voisi saada lisää ajatusta ja itseluottamusta Reginin rinnalta.

Regin - Salminen
Hishon - O'Neill -duot olisi isomman riskin veto, mutta isompi riski tarkoittaa aina myös isompaa voittoa.

Jos Keränen ei näytä elonmerkkejä, niin seuraavaan peliin alemmat ketjut sitten mallia:

Gymer - Niemi - Jormakka
Talaja/Mäki - Wirtanen - Anttila/Talaja (kumpi nyt tarvitsee enemmän lepoa=Anttila)

7 pakkia.

Saman voi tehdä myös toisinpäin, jos Kerästä halutaan istuttaa poppareilla vielä toinenkin peli. Toisaalta viesti varmasti meni perille.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Vastaan tänne, koska vastaukseni liittyy enemmän tähän ketjuun

Itse näen tarpeen kakkosen sentterille. Tällöin voidaan mennä hyökkäysketjuilla kaikkien ollessa terveinä:

Joensuu - Regin - O'Neill / Salminen
Pihlström - X - Salminen / O'Neill
Huhtala - Niemi - Jormakka
Mäki - Wirtanen - Talaja/Anttila

Xn paikalle voisi kysyä J Lajusta, kun tuskin Kontiolaa on siihen irroitettavissa. Tämä tietenkin tarkoittaa, että joko Hishon tai Keränen lähtee hiuksista vittuun sillä meidän 25 pelaajan rosteri on täynnä.
Mutta ei Jani Lajunen villeimmissäkään kuvitelmissa ole KHL-joukkueen kakkossentteri. En ymmärrä mitä Lajusen raahaaminen Jokereihin muuttaisi.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Turha tänne on ketään sentteriä raahata tai muullekaan pelipaikalle yhtään ketään kun peli on mitä on, kollektiivista paskaa, niin ei sitä yksi pelaaja mihinkään muuta. Muutosta pitää nyt hakea Joukkueen sisältä eikä uusista pelaajista. Tuolla on maajoukkuemiehiä joka ketjuun, joten ei se siitä jää kiinni.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jos nyt Hishonin ja Keräsen väliltä pitäisi valita, niin ilman muuta Keränen helvettiin. Hishonilta ei kuitenkaan olla nähty sitä parasta kiekkoa vielä ja on ollut sopivasti sairastuvalla, kun Jokerit on alkanut pelaamaan kunnolla sen SKA-nöyryytyksen jälkeen. Keränen on onnistunut olemaan hyvissäkin matseissa kentän huonoin pelaaja. Elikkäs näin kaikkien ollessa terveinä;

Joensuu - Regin - O'Neill
Ei mitään järkeä muuttaa toimivaa ketjua.

Huhtala - Hishon - Salminen

Salminen on ollut hieman yössä, niin tässä ketjussa saisi enemmän kiekkoa. Huhtala raahaa perseensä maalin eteen ja Hishon jakelee Salmiselle vetopaikkoja. Jos nyt siis joskus vetäisi edes.

Pihlström - Niemi - Jormakka

Vauhtiketju, jossa Niemi varmistaa keskellä ja laiturit polkevat sata lasissa edestakaisin. Saattaisi olla kovaa kamaa playoffeissa.

Mäki / Talaja - Wirtanen - Anttila / Marjamäki

Ei mitään ihmeellistä tässä. Anttila dominoi ja sytyttää siinä sivussa ketjukaveritkin.

YV1:

----------- Joensuu -----------
O'Neill - Huhtala - Regin
----------- Genoway -----------

YV2:

----------- Anttila -----------
Salminen - Jormakka - Hishon
----------- Jaakola -----------


Kakkosylivoima on tosin tähän mennessä pelattu kahella pakilla, eikä Jaakola ole varsinaisesti vakuuttanut viivalla. Lajunen on hoitanut toistaiseksi leiviskänsä ihan ok, joten hänetkin voi siihen laittaa.

Kokonaisuutta kun katsoo, niin Pihlströmin hankinta oli aivan helvetin tärkeä. Reservissä on kuitenkin vielä Marjamäki, Talaja, Gymer, Mäkiset jne. En silti pistäisi pahakseni, jos eräs Tuomo tuohon vielä saataisiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gymerille pitäisi olla paikka pelaavassa kokoonpanossa esitysten perusteella. Toki tän kauden Jokereissa peliaika jakaantuu jollain mystisellä kaavalla. Muuten Keränen olisi mutustellut poppareita paljon aikaisemmin. Mua henk koht ottaa päähän, että Jalonen tyrii peliajan jakamisessa.
 

faro

Jäsen
Keränen tänäänkin poppareilla. Hishon kolmosen keskellä Jormakan ja Mäen kanssa. Nelosessa Talaja, Wirtanen ja Anttila. Ykkönen ja kakkonen ennallaan. Gymer kolmastoista hyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Rosteri ja sairastupa alkavat näyttää jo huolestuttavan hyviltä:

Joensuu - Regin - O'Neill
Huhtala - Niemi - Salminen
Pihlström - Hishon - Jormakka
Marjamäki - Wirtanen - Anttila

Mäki, Talaja, Keränen, Gymer, Mäkinen, Mäkinen.

Jos playoffit alkaisivat nyt, niin hyökkäyspäähän olisi kaksi ketjullista KHL:ssä pärjääviä varamiehiä. Pisteitä ei välttämättä tule, mutta onpahan ainakin joku.

Pakistokin määrällisesti aika hyvä oloinen, Rautanen taitaa olla ainut loukkaantunut:

Genoway - Kulda
Rissanen - Lajunen
Jaakola - Lauridsen
Jensen - Jalavanti
(Rautanen)

Nyt ehkä pitäisikin keskittyä ottamaan paras mahdollinen irti nykyisistä ukoista, kuin haikailemaan vielä vahvistusta perään. Ideaalitilanteessa Keränen lähtee ja tilalle tulee joku taitava pelimies. Joren tai Pillun voi hyvin laittaa neloseen.

JOS Keränen kengitään, voi korvaajan hankinnassa ottaa myös pientä riskiä, kunhan ei ole mikään surkea joukkuehengen pilaaja. Nyt laittaisin Keräsen kuitenkin horveään luistelu ja laukomis-rääkkiin ja salille kahdeksi kuukaudeksi. Ehkä sieltäkin kuoriutuu vielä keväällä jotain?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös