Tappara kaudella 2016–2017

  • 205 147
  • 575

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitenköhän nuo ketjut järjestellään sitten, kun kaikki ovat terveenä? Ykkönen ja kakkonen toimivat nykymuodossaan hyvin, mutta jos kakkosta ei rikota, kolmoseen kasautuu kolme rightin miestä.

Haapala - Lajunen - Karjalainen
Savinainen - Järvinen - Repo
Peltola - Ilomäki - Nurmi
Røymark - Jasu - Rauhala/Honkanen/Heikkilä

Tuolla tavalla kaikissa ketjuissa leftit vasemmalla ja rightit oikealla. Kolmelta ketjulta voisi odottaa tulosta hyökkäyspäässä ja nelosessa ei olisi kuin yksi rotaatiopelaaja. Onneksi ei tarvitse odotella kuin huomiseen asti, kun saa jo jotain osviittaa mihin rooliin Repoa on kaavailtu.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ei se Repo välttämättä heti tietenkään mahdu edes pelaamaan, vaikkakin otteet peliitoissa kertovat että liiga miehen oikea paikka on.
Jatkossa kuitenkin uskon isoon rooliin Tapparassa.
Nurmesta on pitänyt sanoa, että saakohan enää itseään vauhtiin Tapparankaan avulla, melko jäykkää on meno. Toisaalta ja onneksi maaliverkot kuitenkin on heiluneet aika hyvin. Ollut vaisumpi liikkeessään mitä pelkäsin. Terävyyttä kun vähän saisi.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muistelen viime kaudelta, että teki monta maaleistaan nimenomaan vasemmalta laukojan paikalta tai jopa viivasta. Eli siinä mielessä olisi oiva vaihtoehto ylivoimallekin siihen Ilomäen paikalle.

Oheisessa kuvassa Repon maaliin johtaneet laukaukset kaudelta 2015-2016. B-pisteiden välistä kaikki maalit, osa maalinedestä, muutama viivalta saakka.

Edit: Lisätty Laineen maalit 2015-2016 kaudella (runkosarja + pudotuspelit, 16 maalia + 10 maalia).
 

Liitteet

  • repo.PNG
    repo.PNG
    55,4 KB · kertaa luettu: 463
  • laine.PNG
    laine.PNG
    58,9 KB · kertaa luettu: 423
Viimeksi muokattu:

Lättyä

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks,Tappara
Loistava haku Mikiltä! Mä tykkään tästä. Repo on juuri se rightin uhka mitä tarvitaan. Kaveri taitaa maalinteon ja Repo vielä kehittyy, en tiedä oliko jotain sanaharkkaa Matikaisen kanssa kun ei oo päässy pelaamaan? Viime kauden 15+13 ensimmäisestä täydestä kaudesta kertoo oleellisen.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Onneksi olkoon Tappara! Laitatte Repon sinne yv:lle suunnilleen Laineen tontille nauttimaan Haapalan, tai kuka siellä yv:tä pyörittää, lätyistä, niin eiköhän verkko ala heilua tuolla kudilla. Harkkakauden tehokkain pelaaja turkoosissa (7 peliä 3+4), kaksi ekaa runkosarjan peliä koko joukkue jäi nollille, Repon siirto nelosen puukäsien viereen, missä joutui itse tekemään peliä ja alkukaudella 2. yv:llä aivan väärässä paikassa yv:n keskellä, näiden sattumusten tuloksena miehen itseluottamus syöty ja ratkaisuna nähtiin kauppaaminen. Uskomatonta miten nopeasti 15 maalin nuoresta lupauksesta tuli kauppatavaraa muutaman huonon pelin/sattumuksen jälkeen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hyökkäykseen kaivattiin vahvistusta ja sellainen saatiin. Eikä mitään AHL-arpaa vaan lupaava Repo pitkällä sopimuksella. Lähtökohtaisesti rightin Repo on aika lailla sitä mitä lääkäri Tapparalle määräsi. Mikäli Ilomäki on edelleen sivussa ketjut voisivat mennä seuraavasti:

Haapala-Lajunen-Karjalainen
Savinainen-Järvinen-Nurmi
Peltola-Jasu-Repo
Røymark-Rauhala-Heikkilä

Ylivoimat:

Savinainen-Lajunen-Haapala
Nurmi-Kemiläinen

Karjalainen-Järvinen-Peltola
Repo-Rantakari/Elorinne
 
Uskomatonta miten nopeasti 15 maalin nuoresta lupauksesta tuli kauppatavaraa muutaman huonon pelin/sattumuksen jälkeen.

Ei se nyt ihan uskomatonta ollut:

Pelicans olisi kyllä halunnut pitää Sebun jatkossakin. Revolle ei 15 maalin tulokaskauden jälkeen kelvannut vajaan 14 minuutin peliaika, veti siitä omat johtopäätöksensä ja vaativat agentin kanssa siirtoa muualle. Runkosarjan pelien perusteella Repo ei myöskään ansainnut isompaa roolia, hän oli suoraan sanoen huono. Toki Revon potentiaali oli tiedossa ja vastuuta myöhemmin olisi tullut jos otteet olisivat parantuneet, mutta pelaaja ei tässä tilanteessa nähnyt enään mahdolliseksi jatkaa.

Ehkä sitä peliaikaa siunaantuu enemmän kovemmassa Tapparahyökkäyksessä.
 

Apheu

Jäsen
Ehkä sitä peliaikaa siunaantuu enemmän kovemmassa Tapparahyökkäyksessä.

Revolla olisi nyt heti kyllä paikka vakiinnuttaa itsensä esimerkiksi ylivoimalle, kun Ilomäen ollessa loukkaantuneena kakkosyv tarvitsee rightin pelaajaa "Palolan/Laineen" paikalle. Repo myös saa ihan kivat pyörittäjät siinä, kun Järvinen ja viivassa Rantakari (nyt tosin loukkaantuneena) osaavat kyllä syötellä siihen niitä vetopaikkoja kohtalaisen hyvin. Ilomäki on ollut ylivoimilla pitkään jotenkin hitaalla, joten Repo voi aivan hyvin syrjäyttää hänet. Nurmen Teemu jatkanee kuitenkin varmaan ykkösylivoiman rightin laukojana.

Hankinta on mielestäni ylipäätään loistava, tuo hyvää syvyyttä ja potentiaaliahan Revolla on erittäin korkea Liigatasolle. Huomiseksi varmaan Jasun ja Nurmen kanssa kolmosvitjaan, mutta tosiaan Ilomäen tervehdyttyä saa myös Repo vierelleen hyökkäävän sentterin (joko siis Ilomäen tai Järvisen). Tokihan näyttöjen perusteella Repo voi äkkiä nousta / tippua hiearkiassa, kaikki miehestä itsestään kiinni. Röymark kuitenkin on myös pelannut ihan kelvollisesti alkukaudella, joten ei Repo "ilmaiseksi" siellä kolmessa ensimmäisessä ketjussa pyöri, jos tulosta ei tule.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Loistavasti taas saatu tälläinen nuori joka ei omille kelpaa (vrt. Lehterä, Enlund jne). Ja isokokoinenkin vielä, tietojen mukaan 189 cm pitkä. Tervetuloa.

Eikä sitä välttämättä heti tarvi saada ihan kaikkea irti, kehittymään hänkin varmaan on tullut. Ja kun taas ensi vuonna osa lähtee muualle, on paikkoja vapaana uusille ratkaisijoille. Mukava tosiaan saada näitä nuoria mukaan. Niiden onnistumiset tuntuu jostakin syystä paremmalta, kuin vanhojen jyrien.
 

Anttimadis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joku +20 pinnaa olisi jo vahvistus tälle kaudelle ja jopa realismia kun saanee 2-3 kentästä paikan ja toisesta ylivoimasta jossa on tilaa kun kaikenmaailman Juhani Jasuja jouduttu pitämään siellä.

Rosteri vaikuttaa kaikkien ollessa ehjältä niin todella kovalta kun neloskentässä viilettää luultavasti Röymark-Jasu-Rauhala.

Reservissä vielä pleijareissakin pärjännyt Heikkilä ja Honkasta ja Peltosta.

Siirtorajan kynnyksellä Kuusela tekee Mäntylät ja tulee vahvistamaan Tapparaa ja palaa perheensä luokse kun Amur ei selviä pleijareihin! :)
 

Puupaavola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Tapparalla on niin paljon laatua hyökkäyksessä,että uskon Sebun onnistuvan heti jos saa kunnollisen näytönpaikan. Hyökkäyspelaaminen on jo laadukasta kiekolla ,mutta kiekoton puolustuspelaaminen usein tuppaa jäämään vajaaksi. Jos pääsee esim. Peltolan viereen niin eiks Peltola raada Revonki puolesta :)

Repo veti Pelsujen nelosessakin hyviä yksittäisiä vaihtoja,mutta välillä tuntui,että muu checking line ei ollut samalla aaltopituudella. Toiv. saatte Revon taas heiluttamaan verkkoja!
 

lego

Jäsen
Hyvä hankinta. Mehustelin jo muutama viikko sitten mielessäni Revon hankintaa, kun ensimmäisiä viitteitä koirankopituksesta alkoi tulla. Isokokoinen ja taitava nuori maalintekijä pitkällä sopimuksella - kelpaa!

Ainoa miinus tässä on että enää ei oikein voi odotella mahdollisia siirtorajahankintoja. Joukkue vaikuttaa olevan koossa jo tässä vaiheessa, hankintoja tuskin enää tulee ilman loukkaantumisia. On meillä siis murheet - joukkue on liian hyvä ja liian aikaisin koossa. :-)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Loistavasti taas saatu tälläinen nuori joka ei omille kelpaa (vrt. Lehterä, Enlund jne). Ja isokokoinenkin vielä, tietojen mukaan 189 cm pitkä. Tervetuloa.

Ei voi kuin ihmetellä, että hel*ettiä muualla oikein ajatellaan. Otetaan sitten tällaiset ilmaiset marjat pois kuleksimasta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Repo Man – Wikipedia Tämä Repomies tuntuu varsin oivalta hankinnalta, nuori, taitava, isokokoinen ja ampuu oikealta. Hyvä haku toimistolta ja kertoo jotakin Tapparan organisaatiosta että nuorten maailmanmestari haluaa tulla tänne kehittymään, tavoite on kuitenkin omien sanojensa mukaan NHL.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
1-0 voitto HIFK:sta ja totaalinen hiljaisuus se on tälläkin palstalla vahvuuden merkki.

Mistäs helvetistä Tapparaa voisi kritisoida? Paketti on kasassa ja tomii kuin junan vessa. Enää ei voi itkeä kakkosmaalivahdinkaan tasosta, kun se perkele pelasi nollapelin ja Tuononen on muovannut kaverin ihmeen varmaksi. Asiat on vähän niin kuin liian hyvin. Tuntuu epämiellyttävältä tämmöinen. Missä syksyn kriisi? :)

Nautitaan nyt tästä. Jalkeilla on yksi kaikken aikojen parhaista Tapparan runkosarjajoukkueista. Ja vaikea uskoa etteikö se olisi kova keväälläkin.

***

HIFK-voiton jälkihuumassa joku Tapparan pukukopissa huusi, "HYVÄ JÄTKÄT! NYT SIT 9 PÄIVÄÄ REENIÄ !"

Melkein tirautin itkun tuosta. Mikä ihana asenne. Turhat pelit alta ensin pois, että päästään reenaa. :D Ja sitten niin jalat maassa meininkiä kaikki haastattelut. "Ei olla saavutettu mitään, kiva että voitetaan pelejä."

Kuten Vesa Rantanen Ruudun lähetyksessä sanoi, "jos haluat huippu-urheilijaksi, mene Tapparaan.". Uskomatonta työtä näiden omien junnujen ja muiden "reklamaatio-projektien" kanssa tehdään.
 
Viimeksi muokattu:

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HIFK-voiton jälkihuumassa joku Tapparan pukukopissa huusi, "HYVÄ JÄTKÄT! NYT SIT 9 PÄIVÄÄ REENIÄ !"

Melkein tirautin itkun tuosta. Mikä ihana asenne. Turhat pelit alta ensin pois, että päästään reenaa. :D Ja sitten niin jalat maassa meininkiä kaikki haastattelut. "Ei olla saavutettu mitään, kiva että voitetaan pelejä."
Mietittiin tuossa tiistaina pelin jälkeen, että kova on asenne. Siitä esimerkki vaikkapa tiistailta KooKoota vastaan, kun johdetaan kahdella maalilla ja alivoimalla kaikki äijät heittäytyvät kiekkojen eteen. Ei ole epäselvää pelataanko itselle vai joukkueelle. Seuralle.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Mun mielestä Tappara tarttis jonkun vähän rouvimman puolustajan/laiturin. Kanki on muilla lakeuksilla ja Sammal Tapsa on ihan turhan kevyt sekä pelillisesti että isännän hommiin. Se on saletti että Haapalat ja kumppanit saa yhä enemmän kaikennäköistä osakseen, enkä ole mikään välivaltakiekon fani, mutta kyllä tarvetta sellaiseen lievää uhkaa/turvaa tuovaan kaveriin olisi. Savinainen ei oikein voi karheaa roolia pelata kun tarve on ihan muuhun. Bonsaksenilla on luonnetta, mutta mutta..
Ehtiihän tuon, mutta kyllä pelit kovenee taas kevättä kohti ja ei kai ihan ilman paranis olla.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiitos Tapparalle lauantailöylyistä Kuopiossa! Oli mm. esimerkillistä fanitoimintaa ennen matsia Kalpan kannattajien kanssa sekä kauden viihdyttävintä lätkää näillä kulmilla. Mm. Hifk:n kannattajat eivät vaivautuneet paikalle viikko sitten. Tapparan kannattajille iso plussa Savosta!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikäs Teemu Nurmelle tuli kun ei tänään pelannutkaan vaikka oli kokoonpanoon alunperin merkattu? Liigapörssin takia kyselen. Muutenkin on ihmetyttänyt kun kaveri on tässä viime peleissä merkattu neloskenttään joidenkin nevarien kanssa, vaikka on ihan hyvin paukutellut pisteitä, näissä neloskenttäpeleissäkin on pistetilastojen mukaan joidenkin ihan muiden kun niiden neloskenttäveijojen kanssa ainakin pisteensä tehnyt, ylivoimalla vissiin Nurmi ahkerasti pääsee lämimään, mutta peliajat on muutenkin olleet paljon korkeammat kun niillä kokoonpanoon merkityillä ketjukavereillaan.

Mutta siis tää tämänpäiväinen ylläritiputus viime hetkillä, onko mies klesana jotenkin?
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Mikäs Teemu Nurmelle tuli kun ei tänään pelannutkaan vaikka oli kokoonpanoon alunperin merkattu?
Vatsatauti.

Haapalan tippuminen kokoonpanosta voi pistää Tapparan pakkaa vähän sekaisin, jos siis enemmänkin loukkaantui.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lauantai-illan ratoksi voisi vähän höpötellä, missä Tappara tällä hetkellä menee. Tappara-osio on ollut hiljainen, joka jo itsessään on merkki, että valittamisen aihetta ei juuri ole ollut. Tietysti myös vilkaisu sarjataulukkoon kertoo omaa kieltään. Tapparalla menee ja on mennyt koko kauden oikein mukavasti. Notkahduksen ovat jääneet vähiin ja myös niiden aikana pisteitä on tullut välillä jopa peliesitysten vastaisesti. Teemu Lassilalta hieno kommentti Jatkoajan haastattelussa:
"- Kun menee hallille, tietää että siellä tehdään töitä. Peli on nöyrää ja jätkät uhrautuvat puolustuspelissä maalivahdin edessä. Kun joukkue on menestynyt monta vuotta, osaavat miehet pelata johtoasemassa ja ratkaista pelejä. Menestys asuu Tappara-kopissa tällä hetkellä. Sen tuntee kun sinne menee."

Ennen kautta oli huolta Tapparan hyökkäysvoimasta ja kärkipelaajien laadusta. Ulkopuolisia huippunimiä ei tarvittukaan, vaan Tappara teki jälleen tapparat eli joukkueen sisältä kasvoi uusia sankareita poistuneiden tilalle. Savinainen ja Haapala keikkuvat pistepörssin kärkisijoilla. Heidän takanaan vahvaa tulitukea antavat mm. Peltola, Nurmi ja Karjalainen. Repo oli erinomainen haku liigan sisältä eikä vahvistuksia ole tarvinnut lähteä hakemaan esimerkiksi AHL- tai tsekkiarpojen joukosta. Viime peleissä Joona Luoto on osoittanut, että myös nuorten joukosta löytyy ratkaisuvoimaa, vaikka NHL-tason huippulupauksesta ei olekaan kyse. Silti varaa on kiristää muutamalla pelaajalla. Ilomäki on ollut heikko, JMJ vasta väläyttelee eikä Lajunenkaan ole 5vs5-pelissä ketjukavereidensa tasolla.

Tapparan hyökkäyspeli oli rakenteeltaan hyvää ja tehokasta. Ylivoima on selvästi liigan parasta. Hyökkäys toimii silloin, kun sen pitääkin toimia. Puolustus sen sijaan on ollut melko heikkoa. Virheitä sattuu ja välillä nähdään karmeita nukahduksia. Ehkä tuo hyökkäysvoima tuudittaa hyvänolon tunteeseen eikä vielä tietysti ihan joka tilannetta pelatakaan veren maku suussa. Keskialue ei ole niin hyvin tukossa kuin keväisin. Tahmea liike on tässä suurimpana tekijänä. Ensimmäisten potkujen ja reagoinnin pitää olla teräviä, jotta vastustajan etenemisen voi kääntää vastaiskuiksi.

Maalivahtipeli on elänyt kauden mittaan. Hrachovina oli syyskuussa loistava, mutta ei ole kyennyt pitämään tasoaan. Vastaavasti Lassila aloitti haparoiden, mutta on ainakin omissa papereissani tällä hetkellä selkeä ykkösvahti. Peluutuksen uskon kuitenkin jatkuvan nähdyn kaltaisesti eli melko tasaisena.

Tällä hetkellä näyttää siis hyvältä. Joukkueesta huokuu peli-ilo ja itsevarmuus. Materiaali on laadukas ja pelitapa kunnossa. Välillä paketti rakoilee, mutta kokonaan hukatut 60-minuuttisen ovat olleet vähissä. Hiomista silti riittää, mutta niinhän se aina menee tässä vaiheessa kautta. Juna on tänäkin vuonna hyvin aikataulussa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy sanoa, että Joona Luoto on ollut todellinen yllätys. Aiemmin tiesin lähinnä nimeltä, että sellainen juniori on olemassa, mutta koska hän on onnistunut välttämään maajoukkuekommennukset, oletin automaattisesti, että kyse on "alemman tason" lupauksesta. Tämän viikonlopun pelit ovat kuitenkin osoittaneet, että hänellä on potentiaalia todelliseksi vastuunkantajaksi. Enkä tarkoita pelkästään tehtyjä maaleja, vaan hän on pystynyt myös niiden lisäksi tekemään hyviä suorituksia, jotka kertovat peliälystä ja tekniikasta. Lopullinen taso jää nähtäväksi tulevaisuudessa, mutta potentiaalin yläraja on juuri hypännyt varsin korkeaksi...
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Jatketaan @Borre n viitoittamalla tiellä. Materiaali on joukkueessa laadukas mutta ennen kaikkea ryhmä on hyvin koottu, jokaiseen rooliin löytyy ukko, moneen jopa useampi. Tapparalle on tehty viime aikoina paljon maaleja, tänään vain yksi. Puolustaminen on hyvin pitkälle asennekysymys ja kärkiottelu sytytti kaikki pelaamaan ja uhrautumaan, varsinkin alivoimalla Jasu blokkasi kovan määrän vetoja. Hieno nähdä että omista kasvateista nousee tällaisia kavereita kuin Luoto ja Rouhiainen, varsinkin Luoto on lentänyt minun tutkani alapuolella ja on yllättänyt täysin. Hyvä tästä tulee jälleen.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ihan hyvä katsaus, ongelmia tosiaan saa hakemalla hakea Tapparan pelistä. Tänään ei omiinkaan mennyt enään kukin yksi.

Millä Borre perustelet tuon Luodon hmm tuomion "ei tuleva NHL lupaus"?
Olen erimieltä. Kaikki eväät olla vuoden päästä liigan Jamie Benn ;)
Ei ole ollut lapsitähti mutta nyt löytynyt kaikki balanssiin ja ensi syksynä hehkutetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös