FC Barcelona 2016–2017 – yhä menestystä samoilla eväillä?

  • 117 429
  • 677

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tyhmä temppu heittää pulloa, mutta olihan tuo taas suorastaan tragikoomista kun useampi jätkä lakoaa ja pitelee päätään, vaikka se ei tainnut yhteenkään pelaajaan osua edes päähän... turhan vahvasssa Neymarilla, Suarezilla ja kumppaneilla tuo filmaaminen.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
vaikka se ei tainnut yhteenkään pelaajaan osua edes päähän... turhan vahvasssa Neymarilla, Suarezilla ja kumppaneilla tuo filmaaminen.

Kyllähän tuo omaan silmään näyttää siltä, että kolahtaa Neymaria suoraan ohimoon.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Neymar ja Suarez lakoavat tuon pullon osuttua porukkaan, mutta missä vaiheessa nuo muut kaatuvat ja pitelevät päitään?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsojat olivat kyllä aivan perseestä kun heittivät roinaa Barcan jätkien päälle. Toisaalta Barcelonan pelaajat vähän itse kerjäsivät verta nenästään kun menivät niin lähelle kentänreunaa maalia juhlistamaan....

Ihan standardi tapa toimia tuossa sarjassa. Edellisessä el classicossa CR7 tekee voittomaalin camp noulla ja juoksee suoraan barca-fanien eteen pelleilemään. En edes nähnyt koko pelleä kun tavaraa on sen verran ilmassa, vaikka istuin suoraan samassa kohtaa katsomoa. Onhan tuolla lentänyt joskus sian pääkin kentälle. Typerää toimintaa molemmilta, mutta eipä noi tyhjät muovipullot mitään kuolemantapauksia aiheuta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Edellisiinkin viesteihin viitaten, jää sekin kysymys, että saattoihan siellä ilmassa lennellä muutakin kuin vain yksi pullo? Esim. kolikko ei välttämättä niin helpolla näy tv-kuvassa, rupuisista nettistriimeistä nyt puhumattakaan. Puolustelematta mahdollista filmausta jos sellaista oli. Toki maahan lakoaminen taitaa myös olla aika globaali tapa kiinnittää tuomarin huomio nykyään, osuu sitten vastustajan kyynärpää tai katsojan heittämä esine. Tulee ehkä ainoana poikkeuksena mieleen Pohjois-Korea, jossa kolikosta saanut pelaaja kivun määrästä riippumatta vain poimisi kolikon, ja peli keskeytettäisiin siksi aikaa että hän saa sen seremoniallisesti luovutettua Suurelle johtajalle. Tosin ensin jollekin katsojista pitäisi löytää kolikko.

Mutta josko vihdoin eteenpäin. Kilpailijoista Atleti kompastui ja sijoitus nousi siis yhdellä kolmanneksi. Iniestan loukkaantuminen jäänee onneksi pelättyä lievemmäksi siinä mielessä, että pitäisi palata 6-8 viikossa - tuurilla olisi jopa käytettävissä Clasicossa joulukuun alussa. Sillä välillä akselille Gomes-D. Suarez-Arda lienee luvassa lisävastuuta ja isohkot pelikengät täytettäväksi.

Tällä viikolla ei ole arkipeliä (ykkösmiehet eivät osallistu Katalonian supercup-höntsään) ja Lucho onkin ottanut sellaisen kortin käyttöön, että antoi lauantaina avauksessa olleille vapaata torstaihin saakka. Tulevana lauantaina sitten vastassa liigan hännänhuippu Granada, ja silloin pitää tulla voitto tai kaikki vaksista Bartomeuun saavat jättää eronanomuksensa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
En vaivautunut katsomaan Katalonian supercupia, jossa pelasikin kakkos- ja kolmoskokoonpanoa, mutta tiivistetään anti silti.

Miinukset: Tappio 0-1 ja taas loukkaantui yksi puolustaja.
Plussat: Se oli Mathieu.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nihkeää oli taas, mutta sentään 1-0-voitto. Paikkoja oli ehkä 2-3 maaliin, muttei enempää. Hieno viimeistely sinänsä Rafinhalta, kun Neymar meinasi ensin rähmiä varman maalin. Plussaksi jäi pisteiden lisäksi lähinnä se, ettei Granadakaan juuri laukomaan päässyt. Vastahyökkäysmahdollisuuksia tuli kyllä, mutta plussaa varamiehiselle puolustuslinjalle siitä, että nousut saatiin katkottua tai järjestettyä paitsioiksi. Samalla tuli nousu kakkossijalle kun ensi viikonlopun vastustaja Sevilla jäi tasapeliin. Siinä tulee ensi viikolle kaksi kovaa haastetta, kun on ensin City ja sitten Sevilla vieraissa. Ilman Albaa ja Piqueta mennään vielä ainakin City-pelissä. Vastustajakin palasi vihdoin voittojen tielle eilen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
City jatkoi siitä mihin viimeksi jäi. Nyt vielä kun mv pysyi kentällä ja Barcelonalla oli entistä vaikeampaa avata, niin Barcan haavoittuvuus tuli taas hyvin esiin. Varsinkin kun Iniesta puuttuu, niin ei kk:n keskelle Barca saa juuri palloa tai siitä ainakaan eteenpäin. City prässäsi tosi rohkeasti ja hyvin, vielä kun joukkueessa on Fernandinhon tasoisia prässääjiä(lukee erinomaisesti tilanteita milloin iskeä) niin vaikeata oli koko ilta. Ansaittu tulos ja hauska nähdä kuinka Guardiolan City pelaa aika eritavalla kuin Guardiolan Bayern ja Barca. Ehkä Guardiola jotain oppinut vuosista Bayernin kanssakin.

Samalla toki Barcalle pohdinnan paikka, miten vastata tuohon? Itse näen niin että pitäisi löytyä vaihtoehto myös pelata sen prässin yli välillä. Jos puolustuslinja pelaa ylhäällä, niin ehkä jopa koko paketin yli? Mutta malleja tuohon ei taida olla.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Nyt täytyy kyllä pikkuhiljaa ruveta huolestumaan tuosta Busin pelaamisesta. Mies on vetänyt koko syksyn alavireessä ja eilen tuli todellinen pohjanoteeraus. Aivan käsittämättömiä pallonmenetyksiä liukuhihnalta. De Bruynen vaparimaaliin johtanut rike oli täysin turha ja ekassa maalissakin ei ollut terävimmillään syöttöä vastaanottaessaan vaikka Sergin syöttö oli heikko.

Ja hehkutetaan nyt De Bruynetä, kun mies sen ansaitsee. Mies on ollut aivan käsittämättömässä liekissä koko syksyn ja oli kentän paras eilen. Noussut taistelemaan Messin takana toiseksi parhaan pelaajan tittelistä Griezmannin kanssa.

Viasatin puolella tämä Madrid-pelle Kuusinen taas loisti, kun rupesi huutelemaan uefaloonaa, kun Barca sai vaparin täysin aiheesta Otamendin hypättyä Suarezin selkään. Tuosta viheltämättä jääneestä pilkustakin on ihan turha mussuttaa, kun Cityn 3-1 maalissa oli päivän selvä käsivirhe Aguerolta.
Studiossa samoin antifutismies Kottila haukkui Barcan pelaamista ylimieliseksi, kun eivät roiski palloa helvettiin paineen alla. Ensinnäkin City pelaa ihan samalla tyylillä eikä se ole mitään ylimielisyyttä, vaan Barcan identiteetti millä tavalla se on pelannut aina. Ja kun katsoo miten Barca, Espanja ja Pep muissa seuroissa ovat dominoineet 2000-luvulla, niin ilmiselvästi homma toimii. Tuossa ekassa maalissa Sergin yrityksessä ei sinänsä ollut mitään vikaa, ainoastaan syötön laadussa ja Busin keskittymisessä oli vikaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
City tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi edellisen pelin tuloksesta huolimatta, ja se näkyi. Ei riittänyt eväät koko kentän prässin purkamiseen. Tosin siinä vaiheessa kun oltiin 0-1 johdossa ja pallonhallinta pysyi vierailla, näytti jonkin aikaa hyvältä. Oliko sitten niin, että se yksi harhasyöttö käänsi momentumin (koska siitä eteenpäin virheet vain lisääntyivät eikä otetta oikein enää saatu takaisin) vai olisiko se kääntynyt joka tapauksessa? Yksi huonoimpia pelejä S. Robertolta aikoihin, näytti muiden joukossa esimerkkiä useampaan kertaan siitä, miten ja missä EI kannata menettää palloa.

Mutta eteenpäin. Äärimmäisen tärkeä peli kohta vieraissa Sevillaa vastaan, ja kun Atleti jo hävisi, olisi hyvä mahdollisuus tehdä pesäeroa takaa-ajajiin. Sevillahan on siinä ihan kannoilla tällä erää. Vielä tärkeämmin tosin pitäisi pysyä valkoisten perässä ja siksikin kolme pistettä pitäisi jotenkin kairata. Katselen nyt akselia L. Suarez-Neymar: saa osua. Avauksessa ei mitään muuta yllättävää kuin ehkä D. Suarez paikkaamassa yhä poissaolevaa Iniestaa. Myös Alba ja Pique edelleen telakalla ja Umtiti/Digne siis jatkavat. Toivottavasti maju-tauon jälkeen on toisin eikä tule uusia poissaoloja.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vaikealta näytti eka puoliaika, etenkin kun jäätiin tappiolle. Minusta homma näytti löysältä (näennäisprässiä mm. Neymarin johdolla, laiskanoloista puolustamista) ja välillä pallollisena epäorganisoituneelta (pelaajat liian lähellä tai liian kaukana toisistaan tai muuten missä sattuu). Onneksi yksi vastahyökkäys tasoitti tilanteen. Ja siinä tarvittiin Messiä, joka sitten lopullisesti otti joukkueen reppuselkään toisella jaksolla. Onneksi yksi onnistuminen siellä sitten riitti voittoon, joka tapauksessa suoritus parani ja äärimmäisen tärkeät pisteet plakkariin. Nyt olisi Neymarin vuoro lepäillä penkillä vähän, mutta maju-tauko tulee pilaamaan suunnitelmat. Tehotonta ja löysää yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kolme pistettä kotiin kovan taiston jälkeen. Messi pisti Game of Thrones-näyttelijöille näytöksen pystyyn ja järjesti tarvittavat maalit. Kun tässä on nyt koko syksy haukuttu Massea, niin kehutaan nyt kun on aihetta. Pelasi fantastisen pelin ja monta kertaa viimeisenä miehenä katkollaan pelasti tilanteen.

Täytyy kyllä ihmetellä Luchon viime aikaista peluutusta hieman. Minkä ihmeen takia heikot syksyt pelanneet Gomes ja Suarez saavat enemmän peliaikaa kuin hyvän syksyn pelannut Rafinha?
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jaa Messi lähdössä Barkasta, joten eiköhän tuo Barcan kuplakin siinä puhkea kun tuskin samantasoista korvaajaa on saatavilla tältä pallolta. Cityyn siis menossa Marcan mukaan. @VilleLeino kandee alkaa jo laittelemaan Cityä suosikkeihin, niin sitten olet kannattanut molempia Manchesterin jengejä lyhyen elämäsi aikana. Aikamoinen saavutus sekin.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Jaa Messi lähdössä Barkasta, joten eiköhän tuo Barcan kuplakin siinä puhkea kun tuskin samantasoista korvaajaa on saatavilla tältä pallolta. Cityyn siis menossa Marcan mukaan. @VilleLeino kandee alkaa jo laittelemaan Cityä suosikkeihin, niin sitten olet kannattanut molempia Manchesterin jengejä lyhyen elämäsi aikana. Aikamoinen saavutus sekin.

Oli muuten aika nollajournalismia ja pelkkää kirjoittajan pohdintaa ja oletuksia. Mutta mitäpä sitä muuta voisi Madridista odottaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ehkä huomasittekin (nähdäkseni) positiivisen uutisen eiliseltä: uusi pääsponsori on löytynyt ja Qatar Airwaysista ilmeisesti päästään kokonaan tai ainakin pääosin eroon. Paidoissa lukee ensi syksystä eteenpäin Rakuten. Kyseessä on japanilainen kaikenlaista nettikauppaa tekevä firma. En tiedä siitä paljoakaan, mutta äkkiseltään kyllä mieleisempi vaihtoehto kuin nykyinen. Tällähän on toki vaikutusta myös seuran talouteen, eli hinnaksi on ilmoitettu 55 miljoonaa per kausi plus enimmillään 6,5 miljoonaa menestysbonuksia. Ainakin jollain mittarilla tämä sopimus on ilmeisesti tällä erää jalkapallomaailman suurin. Sportin mukaan ManUn 54 miljoonaa olisi aiempi ennätys, samoin uutisoi MD.

Lauantaina odottaa Malaga kotikentällä. Puolustajista vuorostaan Umtiti loukkaantui maju-tauolla, mutta käsittääkseni aiemmin loukkaantuneet palaavat nyt tai pian. Myös Iniestan toipumisen pitäisi olla loppusuoralla. Kolme pistettä tarvitaan jälleen vältttämättä. Samana päivänä on muuten Madridin derby Atletin kotikentällä - siinä sopisi kyllä meille hyvin, jos Atleti veisi ainakin osan pisteistä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Palataan hetkeksi huomiseen Malaga-peliin, kun nyt kerran pitkästä aikaa pelataan. Kotona ollaan ja siellähän pitäisi pisteitä kerätä aika kovalla prosentilla, jos mestariksi tähdätään. Malaga on kaikilla mittareilla keskikastissa, tosin viime aikojen tulokset ovat hieman alkukautta parempia. Lucho kertoi jo etukäteen sen, että Alcacer aloittaa huomenna. Aiheuttaa kyllä lähinnä syvän huokauksen, mutta lienee perusteltua ajatella, että kaikki Etelä-Amerikasta palaavat eivät ole 100%:n kunnossa (edit: ja Luis Suarez taitaa olla pelikiellossa). Mutta olisi nyt edes Munir laittaa tuonne mieluummin... Toivottavasti joku muu osaa tehdä maalin. Pelit Malagaa vastaan ovat viime vuosina olleet vähämaalisia, eikä etukäteen nytkään osaa odottaa parempaa. Kunhan ne pisteet nyt jotenkin saataisiin. Käsittääkseni Pique, Alba ja Mathieu ovat kaikki käytettävissä, joten puolustuksen vaihtoehtoja on tosiaan vähän enemmän kuin ennen taukoa. Sen sijaan Iniesta ei vielä ole pelikunnossa.

Samaan aikaan ovat käynnissä spekulaatiot Messin mahdollisesta jatkosopimuksesta (Rakutenin rahoilla tavallaan - nehän antavat hieman lisää liikkumavaraa FFP-sääntöihin nähden). Ja Luchon, jos hän meinaa jatkaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ennuste vähämaalisuudesta piti liiankin hyvin paikkansa. Mahdollisuuksia tarjottiin, mutta jos ei saa palloa maalivahdin ohi, ei voi voittaa (no, Pique sai, dumarit keksivät paitsion). Messi oli kuulemma vatsataudissa. Jälkikäteen katsottuna hänet olisi pitänyt vaihtaa lopussa kehiin silti: onhan Messi laattaillut kentällä ennenkin, ja jos olisi liike hidastunut, vastaavasti vastustajat olisivat pysytelleet kauempana. Nyt ollaan sitten jo neljä pistettä valkoisia perässä, eikä virhemarginaalia enää ole yhtään ainakaan lähitulevaisuudessa. Siellähän se clasicokin jo kummittelee parin viikon päässä. Positiivista on vain se, että takanatulijoista moni alkaa vähän tippua kyydistä, Atleti etunenässä tällä erää. Mutta eihän tässä nyt kakkossijaan voi tyytyä. Pitkä kausi toki vielä edessä.

Ennen clasicoa pitäisi hoitaa Celtic vieraissa, muuten menee CL:kin turhan tiukalle - vähintäänkin lohkovoitto olisi vaarassa. Messin pitäisi palata, josko se auttaisi kun ei muista nyt ole oikein ollut mihinkään. Suarezkin toki pelikelpoinen. Ja ensi viikonloppuna on edessä jostain syystä viime vuosina äärimmäisen vaikea vieraspeli Real Sociedadia vastaan. Eli nyt pitää saada homma kuntoon molemmissa päissä kenttää ja pian.

Vieläkin muuten liikkuu lehdistössä huhuja yrityksistä viedä Messin huomio muualle ostotarjouksilla (esim. Manchesterin suunnilta). Liekö näissä sitten perää. Eihän heillä(kään) FFP-aikana ole varaa ostaa ilman että myisivät puolet muusta joukkueesta. Eli jatkosopimusta odotellessa.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
@Marquez kyllä Messi vielä siirtyy pois, ihan satavarmana niin kuin lehdistössä huhuillaan. Haluaa vielä kokeilla siipiään jossain muualla, kuten brittilässä ja tullaan näkemään että mies ei tule pärjäämään fyysisessä valioliigassa edes Pepin jengissä vaan jää auttamatta jalkoihin, toisin kuin CR7 joka on jälkensä jättänyt Valioliigaan yhtenä sen historian parhaista pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
@Marquez kyllä Messi vielä siirtyy pois, ihan satavarmana niin kuin lehdistössä huhuillaan. Haluaa vielä kokeilla siipiään jossain muualla, kuten brittilässä ja tullaan näkemään että mies ei tule pärjäämään fyysisessä valioliigassa edes Pepin jengissä vaan jää auttamatta jalkoihin, toisin kuin CR7 joka on jälkensä jättänyt Valioliigaan yhtenä sen historian parhaista pelaajista.

Höpö, höpö! Pepin jengissä ois todella kova pala! Osaa pelata juuri sitä pelikirjaa, mikä siellä on käytössä.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
@Marquez kyllä Messi vielä siirtyy pois, ihan satavarmana niin kuin lehdistössä huhuillaan. Haluaa vielä kokeilla siipiään jossain muualla, kuten brittilässä ja tullaan näkemään että mies ei tule pärjäämään fyysisessä valioliigassa edes Pepin jengissä vaan jää auttamatta jalkoihin, toisin kuin CR7 joka on jälkensä jättänyt Valioliigaan yhtenä sen historian parhaista pelaajista.
Huutonaurua :D Ymmärrän kyllä, että olet aina ratsastamassa paikalle Messiä kritisoimaan, mutta olisi kiva jos edes jotenkin realistiset ennustuksesi olisivat. Mikäs Messissä ei fyysistä ole? Pituus ainoa rajoite, muutenhan on kuitenkin melko jämäkkä kokoisekseen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pelikirjan mukaan Messi on pelannut viimeksi joskus vuonna 2010, jos silloinkaan, mutta hän on omassa jutussaan tarpeeksi hyvä tehdäkseen tulosta itselleen ja joukkueelle myös omalla tavallaan. (Tässä voi katsoa esim. juostuja kilometrejä suhteessa peliaikaan vs. muut Barcelonan pelaajat.) Mutta toki Pep tuntee Messin ja Messi Pepin. Lehdistö on joka tapauksessa huhunnut myös ManUn kiinnostuksesta. Ja Messi on toki pari börsää heittänyt valju-joukkueita ja muita ns. fyysisiä joukkueita vastaan uransa aikana, siitä ei pitäisi olla epäselvyyttä.

En silti pidä siirtoa realistisena, ellei Barcelonassa tapahtuisi jotain, mikä saa Messin vahvasti haluamaan pois. Muilla joukkueilla ei mitenkään ole resursseja maksaa siirtosummaa ja palkkaa FFP:n puitteissa, joten niistä pitäisi ainakin jommastakummasta tinkiä roimasti, mikä edellyttäisi siis sitä, että Barcelona ja Messi haluaisivat eroon toisistaan. Tuskin Messi haluaisi siirtyä mihinkään, mistä muut tähtipelaajat on pitänyt myydä alta pois. Toistaiseksi myös seuran ja Messin itsensä antamat lausunnot (ei siis lehdistön muka jossain kuulemat "lausunnot") kertovat halusta pysyä Barcelonassa, mutta eihän se tietenkään välttämättä ikuista ole jos maailma muuttuu.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
@Marquez joo mutta ei Messi ole mielestäni pelannut vaikkapa Pulisin WBAa tai sitten jotain divari-Burnleyta vastaan urallaan.. Se on vähän eri juttu pelata näitä brittiläisiä taitojengejä kuten Cityä tai Arsua vastaan, kun noita fyysisiä rappausporukoita vastaan. Veikkaisin että Messi olisi about puolet kaudesta saikulla ainakin, ja ei kaksinjaloin kävelisi kentältä ulos kun Pulisin jengi tulisi vastaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jännittävä teoria, ottaen huomioon että valjussa on kymmeniä Messiä hintelämpiä pelaajia. Onhan sitä potkittu jo toistakymmentä vuotta melkein joka pelissä, siihen nähden selvinnyt aika vähillä saikuilla. Ja valjussakin saa vahingoittamisyrityksistä nykyään pelikieltoa, toisin kuin ehkä joskus takavuosikymmeninä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Voi vitun linjuri kun vie meiltä päivän selvän maalin. Kuinka sokea oikeasti voi olla että saa tuosta paitsion? Malagan pelaajien touhu Kamenin johdolla viimeisen 15-minuutin aikana puolestaan oli samaa tasoa kuin Valencialla vähän aika sitten. Pitäisi ammattilaispelaajilla, joille maksetaan iso tukku rahaa, olla edes vähän itsekunnioitusta että eivät vajoaisi noin alas.

Ja painu nyt vittuun @Captain K. Messi ei todellakaan ole lähdössä yhtään mihinkään. Financial FairPlay tekee tuon jo täysin mahdottomaksi. Ei kannata uskoa kaikkia Marcan paskajuttuja, varsinkin Classicon lähestyessä. Siellä on pojilla jutut vähissä, kun Iker ei ole enää lavertelemassa mitä Madridin pukukopissa tapahtuu, joten joutuvat keksimään kaiken näköista paskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös