Montreal Canadiens 2016–2017

  • 162 354
  • 611

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Aika pessimistisiä kommentteja näin satunnaisen vierailijan silimiin. Tämä Habs-Sens oli nyt viides NHL pelini jonka tällä kaudella katson, ja noihin muihin verrattuna vauhti oli ehdottomasti kovinta ja muutenkin peli oli aika fyysinen, PO tasoa. Yritän vaan sanoa että omiin silmiini Senators näytti olevan aika kovassa tikissä, ja ehkä silläkin on osansa jos Habs ei kaikkia miellyttänyt. Minusta myös Habs pärjäsi hyvin.

Lehkosessa on pakko ihailla tuota sisua, mies menee maalille vaikka vaikka mikä olisi. Nyt se palkittiin.
Habsin pitäisi olla tällä kaudella parempi, koska mitään teoksyitä ei enää ole ja pukukuopin syöpäkin on poistettu, mutta todellisuudessa Senators, porukka mikä on juuri ja juuri pleijarijoukkue, voitti Habsin eilen pelin joka osa-alueella. Miksi? No siksi, että mikään ei ole muuttunut eikä muutu ennen kuin tuo apina Habsin penkin takana potkitaan pellolle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Joo, minunkin käsitteeksi IR pakottaa pelaajan olemaan vähintään viikon verran sivussa ja tällöin poissaolosta saa caphyötyä. Pricen palkassa tuo jo vaikuttaa. Jos kaverilla on ihan kunnon influenssa, niin kyllä siitä toipumiseen saattaa mennäkin se viikon päivät. Tosin eipä se ebolakaan yllättäisi.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tuossa pitää muistaa, että IR-listalle voidaan ilmoittaa takautuvasti. Eli Price on laitettu käytännössä IR-listalle alkaen viime maanantaista ja hänet voidaan siksi sieltä poistaa, jos on kunnossa huomenna.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joo, minunkin käsitteeksi IR pakottaa pelaajan olemaan vähintään viikon verran sivussa ja tällöin poissaolosta saa caphyötyä. Pricen palkassa tuo jo vaikuttaa. Jos kaverilla on ihan kunnon influenssa, niin kyllä siitä toipumiseen saattaa mennäkin se viikon päivät. Tosin eipä se ebolakaan yllättäisi.

Ei siitä IR-listalle laittamisesta koidu joukkueelle yhtään minkäänlaista cap-hyötyä. Pricen palkka vaikuttaa kokoajan täysimääräisenä palkkakattoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ei siitä IR-listalle laittamisesta koidu joukkueelle yhtään minkäänlaista cap-hyötyä. Pricen palkka vaikuttaa kokoajan täysimääräisenä palkkakattoon.

Ok. Onko tuossa sitten se, että pelaaja ei vie paikkaa rosterista? Vai minkä takia pelaaja laitetaan ylipäätänsä IR-listalle?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ok. Onko tuossa sitten se, että pelaaja ei vie paikkaa rosterista? Vai minkä takia pelaaja laitetaan ylipäätänsä IR-listalle?

Nimenomaan sen vuoksi että 23 pelaajan aktiivirosterissa olisi tilaa korvaajalle. IR-listalla olevat pelaajat kun eivät vie paikkaa tuosta kiintiöstä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Nihkeä alku kaudelle. Ensimmäinen peli oli keskinkertainen esitys ja toinen suorastaan huono. Kasassa on kuitenkin 3 pistettä eikä neljäkään ollut kaukana, joten ei tässä vielä ranteita aleta availemaan. On myös muistettava, että vastassa oli aika ikäviä vastustajia vieraissa. Jos mietitään matseja joita ei mielellään katselisi kovinkaan montaa kaudessa, niin niitä ovat ainakin Buffalo, Arizona & Ottawa (+ Länsi-Kanadan vierasreissu); Habs on pelannut jo monta vuotta surkeasti noita nippuja vastaan lähes poikkeuksetta.


Kun aloitetaan positiivisista, niin Montoya jatkaa Floridassa nähtyjä hyviä otteitaan; uskottava kakkosvahti. Ottawa-matsi oli kaksi erää heikkoa tekemistä, mutta voidaan silti sanoa että keskikentät ovat olleet toivotun hyviä. Plekanec-Radulov on laadukas ja kokenut kaksikko josta tulee olemaan paljon hyötyä tällä kaudella. Vielä kun joku napsuttelisi Radulovin syöttöjä sisään niin hyvä tulee! Desharnais’n kenttä on taas mukavan suoraviivainen. Kolmonen ja jopa nelonen eivät turhia kikkaile vaan ovat saaneet ihan ok tilanteita aikaan ajamalla yksinkertaisesti maalille. Heidän viimeistelytaito ei ole tietysti mitään maagista, mutta kyllä sieltä aina välillä jotain uppoaa jos sama vaan jatkuu!


Erik Karlsson kalasti kolmannessa erässä 5-3 ylivoiman ylikorostamalla kahta rikettä 10 sekunnin välein. Koska noista ei tullut hänelle yhtään jäähyä, niin mies olisi ansainnut selkäänsä temppuilusta, onneksi kaikkia pisteitä ei mennyt tuohon! Toisaalta Habsin olisi voinut käyttää samaa aina tilaisuuden tullen. Ottawa pelaa tunnetusti ottelunsa lajin harmaalla alueella ja se on aina vähän siinä ja tässä milloin kiekottoman estämiset yms vihelletään ja milloin ei. Silloin korostamisesta on hyötyä kun nollatoleranssista on valuttu aika kauas; siis ainakin jos yv toimisi!


Kolmannessa erässä alkoi myös ketjuruletti kun mikään ei näyttänyt toimivan. Tällä kertaa kaikki munat lyötiin samaan koriin kun parhaat miehet pelasivat ykkösessä. Hyvää oli se että peli tasoittui selvästi ja palkintona tästä oli piste melkein jopa kaksi. Pacioretty-Plekanec-Radulov on tietysti hyvä ketju kun haetaan epätoivoisesti herätystä, mutta muuten pitäisi kyllä jaksaa jatkaa alkuperäisillä ketjuilla. Alempiin kenttiin jää vähän turhan kevyttä tavaraa jos kaikki Olympiamiehet ovat yhdessä nyrkissä.



Negatiivisella puolella Markovin hitaus näkyy räikeästi viime vuoden tapaan. Niin surullista kuin se onkin, niin tämän tyylikkään soturin paikka taitaa olla pian KHL:ssä.. Ylivoima oli jälleen heikkoa, annetaan kuitenkin vielä pari peliä aikaa. Ykkösketju on ollut aika samanlainen kuin viime vuonnakin, kiekollisena näppärä muttei kuitenkaan NHL:n kärkeä ja kiekottomana on vaikeaa. Buffalo aiheutti ykköselle monta pitkää pyöritystä omissa, mutta Montoya pelasti sillä kertaa. Ottawaa vastaan homma jatkui samansuuntaisena. Kun vastustajien taso nousee jatkossa, niin menon pitää muuttua paljon. Galchenyuk näyttää tällä hetkellä ”Granlundmaiselta” laiturilta, mutta koska näitä alkukauden pelejä ei ole pakko voittaa kaikkia, niin häntä kannattaa peluuttaa ykkösen keskellä tulevaisuutta ajatellen (tiedetään pitääkö lähikesinä/kausina hankkia uusi kärkisentteri vai laituri). Joka tapauksessa homma ei näytä ruusuiselta kun aloitukset hävitään 100-0, kamppailupelaaminen on olematonta ja puolustaminen on päämäärätöntä pyörimistä (ollaan näennäisesti paikalla muttei tehdä mitään)..


Ensi viikolla tulee vastaan parempia joukkueita ja päästään jo kotikentällekin! Vielä kun Price saadaan jossain vaiheessa paikoilleen, niin voidaan odottaa erinäköistä Montrealia! Jos nämä samat ongelmat jatkuvat vielä 4-5 ottelun kuluttua, niin sitten pitää olla jo enemmän huolissaan.
 
Viimeksi muokattu:

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Price on jo harjoitellut jäällä mutta jättää väliin vielä kotiavauksen Penguinsia vastaan.

Onkos kellään tietoa mihin aikaan Centre Bellissä alkaa alkuseremoniat ja pelaajaesittelyt? Ottelu pitäisi alkaa 02:30 kotimaan aikaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Pakollinen tunnelmapala Youtubesta: Home opener ceremonies.

Tuloksellisesti helvetin hyvä peli Pensiä vastaan, mutta peruspessimistiseen Habs-tyyliin ottelu oli raporttien mukaan suunnilleen väärin voitettu.

Montoya otti muutamia huikeita koppeja ja ottelun kiistaton ykköstähti. Vaikuttaa todella hyvältä valinnalta kakkosvahdiksi, jonka myötä Priceäkin voidaan lepuuttaa riittävästi.

Habsin maalit 2 - 4 ovat todella hienoa katsottavaa! Terve Petry vaikuttaa olevan todella kovassa vireessä, nyt kaksi nappipassia, joista etenkin toinen yhden kosketuksen kämmensyöttö DD:lle väärältä puolelta oli huikean hieno. Speaking of the devil, DD oli ilmeisesti myös hyvässä vireessä ja vaikka enimmäkseen tarjoilikin paikkoja ketjukavereilleen, päätyi itse nakuttamaan maaleja. Samaa ei tiemmä voi sanoa Plekanecista, joka hiihtelee molempiin suuntiin varjojen mailla. Paciorettylläkin oli vaihtelun vuoksi lentokelipäivä.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ebola peruttu, Price ilmeisimmin avaa kautensa ensi yönä Kojootteja vastaan.

Ebola yritti lyödä takatolpalta tyhjiin, mutta niin vain Price tuonkin torjui.

Hyvä lentokeli pisteiden valossa, eikä Pricen paluun luulisi ainakaan haittaavan joukkuetta. Ensi yönä pakko herätä katsomaan kauden ensimmäinen ottelu, jos kerran Jesus Price on tolppien välissä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvä voitto Pittsburghista! Eihän se matsi täydellinen ollut, mutta runkosarjassa riittää se että on pari kertaa viikossa ottelun parempi osapuoli (kun pelataan vielä monenlaisia joukkueita vastaan) ja Habs oli sitä toistamiseen tällä kaudella ottaen ansaitun voiton. Fleury piti vieraita mukana ottelussa useilla upeilla torjunnoilla, ilman häntä peli olisi revennyt viimeistään toisessa erässä. Montreal pääsee usein käyttämään nopeuttaan paremmin hyväksi laadukkaita joukkueita vastaan, kun he eivät luonnollisesti ole hyvässä puolustusasemassa koko 60 minuuttia. Puolustavia altavastaajia vastaan on usein nihkeämpää.


Ottelun alkupuolella myös Montoya joutui pelaamaan hyvin. Jos Penguins olisi päässyt tasoihin tai johtoon, olisi pelin henki voinut muuttua, mutta vaikean alun jälkeen laatupaikat harvenivat selvästi. Puoluspäässä sattuu viime kausien tapaan kuolleita hetkiä, jolloin vastustaja saa ilmaisia avopaikkoja. Pitää myös muistaa että Pittsburgh ei ole mikään roskasakki, joten ei voi odottaa että he jäävät ilman tilanteita. Kevättä kohti tuota pitäisi tietysti saada kuntoon, mutta vielä tässä vaiheessa pisteitä on mahdollista saada tarpeeksi (osin Pricen avulla) kun nopeus vain tappaa tarpeeksi ja yv alkaa joskus toimimaan. Toisaalta joukkueessa on aika paljon pelaajia joiden vahvuuksiin ei kuulu puolustuspelaaminen, mutta nauttisin nyt vain runkosarjasta murehtien noita juttuja sitten myöhemmin. Nyt kun Eller on poissa, niin Plekanecin arvo nousee entisestään. Hän on joukkueen harvoja laadukkaita kahdensuunnan hyökkääjiä, aloittaa kaikki alivoimat jne.. Myös Radulov on näyttänyt mukavan halukkaalta kiekottomana, hieman samaan tapaan kuin CSKAssa viime kausina. Pensiä vastaan se tuotti vielä turhia jäähyjä, mutta pienellä huolellisuudella nekin saadaan pois. Halu/kyky puolustaa on se tärkein!


Molemmat joukkueet ottivat muutenkin ison kasan laiskoja jäähyjä. Kummankaan yv ei oikein toiminut, joten tuo ei tuonut suurta etua suuntaan tai toiseen. Hieno juttu kuitenkin että rikkeet vihelletään tiukasti joissain otteluissa, koska siitä pitääkin rangaista jos et jaksa käyttää jalkojasi vaan huiskit laiskasti mailalla tai käytät käsiä. Petry on näyttänyt tähän asti hyvältä viivassa, hänen pitäisikin ottaa hieman suurempaa roliia kun Markov-Emelin eivät ole aivan kärkitasoa ja Beaulieu on vielä raaka. Desharnais on ollut aina mainettaan parempi pelaaja, ja nyt kun hän pääsee iskemään vähän puun takaa kolmosessa voi tulos olla ihan hyvää, kun vastassa ei ole aina vastustajan parhaita pakkeja. Desharnais voisi sopia aika hyvin esim. Las Vegasin kakkossentteriksi, mutta sen näkee sitten myöhemmin..



Kohta kohdattava Arizona pelottaa jo valmiiksi, vahva välipelin maku ilmoilla. Ottelut Phoenixia vastaan ovat olleet monta vuotta aikamoista tervan juontia, eikä hommaa auta yhtään se että takana on hieno voitto hallitsevista mestareista ja lauantai-illan huumassa odottaa jo Bostonin Nallelauma! Ajattelin että joukkuetta saatettaisiin yrittää saada hereille tähän matsiin pistämällä maalille Charlie Lindgren, mutta jos Price kerta pelaa, niin toivottavasti se saisi otteluun vähän parempaa sykettä kuin yleensä näistä ennakkoasemista on nähty. Nopeus Tappoi jo Penguinsin pakiston ja saman lääkkeen luulisi toimivan myös Coyotesiin & Bruinsiin joiden vastaavat eivät ole mitään sarjan eliittiä!?!
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Eipä ollut Arizona kummoinenkaan kanto kaskessa. Numerot taitavat näitä jopa hieman mairitella.

Vahva esitys kaikilta neljältä ketjulta. Mainitsen vielä uudelleen, että Habsin bottom-6 on todella kova, jopa liigan kärkikastia, vaikkei nimellistä kovuutta löytyisikään siinä missä joltain muulta joukkueelta.

Voi olla, että mieli ehtii vielä vuosien saatossa muuttua, ja vaikka Subbanin menetys hahmona hieman kirpaisee, niin Weber on kova. Aivan helvetin kova. Pelkästään tämän olemus jäällä kertoo kaiken olennaisen ja on YV:llä Subbania ehdottomasti vaarallisempi sekä vastustajalle että maskimiehille. Centre Bellin ylärima tutisee varmasti vieläkin ensimmäisen erän kanuunanlaukauksen jäljiltä.

Kojoottien molemmat maalit tulivat puolustuspään lepsuiluista à la Sergachev & Beaulieu, mutta ihme kyllä kumpikaan ei joutunut penkille ja molemmat pelasivat muuten todella hyvän ottelun. Jännä nähdä, mitä Sergachevin kanssa tehdään. Junnustatus näkyy toki, mutta ajoittain pelaa niin varmaa peliä, että onko sitä enää järkeä lähteä OHL:n kehittämään.

Lehkonen oli jälleen kovalla pelipäällä ja kerää illasta toiseen isoja kehuja sinnikkäästä pelistään, sijoittumisestaan, puolustuspelaamisestaan ja rannelaukauksestaan, jollaisia ei ole liiaksi totuttu Habs-nutussa näkemään. Galchenuykilta myös epätavallinen, hieno 200-jalan peli maalinsa alustukseksi.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Tuloksellisesti Habs on pelannut huikeasti ensimmäiset ottelut. Silmään se ei silti näytä hyvältä. Vaikka ei sitä pidä ihmetelläkkään kun Therrien penkin takana seisoo.

En silti ala valittaa liikaa kun voittoja tulee. Pakko hyväksyä se tosiasia että tuolla valmennuksella ei viihdyttävämpää peliä näe. Mutta kuten jo sanoin tulosta kun tulee niin en valita.

Sitten vähän jobinpostia. Redmond poissa kuutisen viikkoa.
Linkki Jatkoajan uutiseen: Canadiensin syvyyspakki sivuun viikkojen ajaksi - NHL - 21.10.2016 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Minunkaan mielestäni Sergachevia ei kyllä kannattaisi enää lähettää junnuihin varsinkin nyt kun Redmondkin on pidempään sivussa. Raporttien mukaan pelannut ihan mukiinmenevästi ja kaiken lisäksi herraa on kuitenkin mahdollisuus peluuttaa aika suojatuilla minuuteilla kun edestä löytyy viisi pakkia jotka voivat syödä kovimmat minuutit. Ei ole vaarassa joutua pelaamaan yli 20 minuuttia pelissä kuten Provorov Philadelphiassa. Tämän ratkaisun tuloksethan ovat olleet melko karmaiseviakin ajoittain, mutta loukkaantumistilanne ei ole Phillyssä muuta sallinnut.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Aluksi näytti, että perustherrienillä mennään koko ottelu, mutta sittenhän pojat alkoivat tehdä maaleja. Bruinsin puolustus auttoi ihan kivasti, mutta oli siinä ihan maalintekijöiden maalejakin. Gallagherin, Danaultin ja Byronin laukaukset olivat ihan börsän arvoisia.

Shea Weber, Weberin Shea. Subban on ehkä käsite, mutta voi taivahan käki tämä mies on jämäkkä. Onko tehnyt vielä yhtään varsinaista virhettä Habs-paidassa? Jos nyt sen verran saa #76:n kanssa vertailla, niin molemmilla viiteen otteluun viisi pistettä, mutta Subbanilla eräs tilasto näyttää -4, kun se Weberillä on +8. Kyllä, vain tilasto, mutta onhan tuo kaveri aika terästä molemmissa päissä kenttää. Vielä, kun lämäri alkaa upota, niin...
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Tuli itsekin katsottua pitkästä aikaa suorana peli, niin voisin kirjoittaa tänne jotain huomioita. Joukkue pelasi kokonaisuutena hyvän pelin, ja tällä hetkellä Canadiensilla on neljä hyvää ja tasapainoista ketjua, jotka pystyvät kaikki myös hyvään hyökkäyspeliin. Bruinsin pakisto ei ehkä ole kovin mittari, mutta onhan onnistumisia tullut alkukaudesta laajalla rintamalla muitakin joukkueita vastaan. Erityisesti olin positiivisesti eilisen nelosesta Flynn - Mitchell - Danault. Toivottavasti Mitchellille ei käynyt mitään pahempaa tuossa tilanteessa, jossa teki maalin ja sai mailan kasvoihinsa. Tästä leveydestä kertoo mielestäni hyvin se, että Bruins-koitoksessakin joku pääsi pisteille kaikista kolmesta pakkiparista ja neljästä hyökkäysvitjasta. On loistavaa, että onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Henkilökohtaisesti olen myös erittäin yllättynyt siitä, kuinka hyvin Lehkonen on sopeutunut NHL-ympäristöön. Vaikka jäikin eilen tehoitta, niin oli silti erittäin energinen ja monessa vaarallisessa tilanteessa mukana. Tekee myös hämmästyttävän vähän virheitä.

Mitään erityisen huonoa en eilisestä pelistä Emelinin lisäksi oikein keksi. Emelin on kyllä ristiriitainen tapaus, kun hän tuo pakistoon kaivattua kovuutta, mutta virheitä sattuu liikaa. Bruinsia vastaan käytännössä suurin syyllinen 2-1 kavennusosumaan järjettömällä pintsauksellaan. Jäähykin oli aikamoisen turha, sillä mielestäni paine ei ollut niin kova tilanteessa, että olisi paniikinomaisesti pitänyt roiskaista kiekko vain jonnekin, mistä seurasi jäähy pelin viivyttämisestä. Parhaimmillaan kyllä erittäin mukiinmenevä perusvarma luutija, mutta saisi olla useammin parhaimmillaan.

Radulov pelasi myös pirteästi ja painaa kyllä hienosti töitä molempiin päihin kenttää. Hänen pelissään huomaa kuitenkin KHL:n ja NHL:n välisen eron fyysisessä pelissä. KHL:ssä Radulov oli kulmapelissä ja laitojen vieressä kaikkien laitavääntäjien äiti, isä ja ylijumala, mutta NHL:ssä vahvemmat puolustajat työntävän miehen välillä melko vaivattomastikin sivuun. Onneksi tuo ei kuitenkaan ole miehen ainut ominaisuus tuo voima ja vääntäminen vaan ovathan liike, laukaus, kädet ja peliäly aika kovalla tasolla. Täytyy kyllä vielä kerran sanoa, että erittäin hyvä haku täksi kaudeksi. Jos jatkaa samaan tapaan, niin jatkosopimus olisi erittäin toivottava.

E: Toki pitkä miinus Emelinin lisäksi ylivoimalle. Eihän se tilastoihin nojaten (14,3 %) hyvä ole ollut tähänkään asti, mutta Bruinsia vastaan se oli totaalisen kamalaa kuraa. Käytännössä ylivoimalla ei päästy edes alueelle asti juuri lainkaan. Bruinsille täytyy antaa pisteet aktiivisesta alivoimasta, mutta parempaan on vain yksinkertaisesti pystyttävä.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvät voitot jälleen Habsille 2 edellisestä pelistä! Joukkue oli parempi pitkät pätkät molemmista peleistä ja nappasi lopulta ansaitut pisteet. Boston pelasi aivan hyvän ottelun pitäen matsin pitkään tasaisena, mutta ei se lopulta riittänyt oikeastaan kummassakaan päässä. Ykköskenttä oli kuitenkin kova Bruinsilla.



Materiaalin leveys on ollut tähän asti joukkueen vahvuus. Aiemmin kehumieni keskiketjujen ohella myös nelonen on saanut hyviä asioita aikaan. Danaultin lupaavat otteet viime kauden merkityksettömissä otteluissa eivät olleet pelkkää silmänlumetta. Myös Byron on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi; hienoa duunia alaketjuissa. Galchenyuk pelasi hyvin omaan päähän Arizonaa vastaan! Juuri tuollaisissa peleissä hänen itseluottamustaan pitäisi saada ylöspäin, niin homma alkaisi toimia jossain vaiheessa myös laadukkaita joukkueita vastaan. Ainakin viime kaudella kyyti oli vielä todella kylmää kärkinippujen kanssa..




Negatiivisella puolella on edelleen ylivoima ja puolustukselle sattuvat aivokuolemat. Arizona sai molemmat maaliinsa suhteellisen suurista pakkien virheistä ja Emelin yritti tuhota Boston-matsin lähes yksin. Juuri kun Montreal oli taittamassa Bruinsin selkärankaa ja ottamassa pelin täysin haltuunsa, niin Aleksei ryntäili isännille kavennuksen ja otti vielä typerän jäähyn heti perään! Onneksi tuo ei ratkaissut mitään, mutta turhaa paineen nousua tapahtui ainakin täällä päässä kun ottelu oli juuri kuolemassa. Canadiensin palkkakatto on muutenkin sen verran täynnä, että Emelinin rahoilla pitäisi suoriutua tasaisemmin.



Seuraavaksi Flyers ja Islanders kotona. Näistä matseista on vaikea sanoa ennakkoon mitään. Vertaisin hieman Bostoniin: parhaimmillaan vastaan tulee todella kova joukkue, mutta toisaalta playoffien ulkopuolelle jääminen ei myöskään olisi järin suurin pommi. Toivottavasti hyvä putki jatkuu ja toimivan ylivoiman kanssa se olisi erittäin mahdollista..
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Tuli vielä tuosta ylivoimasta mieleen, että kaiken järjen mukaan ylivoiman parantumiselle pitäisi olla kauden edetessä ihan kohtalaiset mahdollisuudet. Canadiensin ylivoimasta on nimittäin vastuussa Kirk Muller, joka on valmennusuransa aikana kunnostautunut sillä saralla melko kiitettävästi. Seuraavan linkin takana juttua Mullerista muutenkin, mutta myös pätkä erityisesti ylivoimasta.

Kirk Muller balances Michel Therrien - Eyes On The Prize

Jutun pääpointtina ylivoiman osalta siis se, että Muller on onnistunut aina ollessaan vastuussa ylivoimasta onnistunut hilaamaan sen NHL:n keskiarvon yläpuolelle, usein jopa selvästi. Eipä tuon kaiketi nytkään ainakaan materiaalista pitäisi jäädä kiinni. On toki selvää, ettei Canadiensilla ole mitään Bäckström-tason pelintekijää, mutta kyllähän esimerikiksi Weber on aivan eliittiä ylivoimalla, ja uskoisin, että Galchenyuk-Plekanec-Desharnais-Radulov-Markov akselilta löytyy tarpeeksi pelintekotaitoa. Weberin lisäksi myös ainakin Paciorettyn ja Gallagherin pitäisi hyvinkin pystyä tekemään kiitettäviä määriä maaleja ylivoimalla. Uskon henkilökohtaisesti, että ylivoima tulee parantumaan, mutta se saattaa vielä toki viedä hetken.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Viimeisetkin epäilykset siitä, että Radulov saattaisi olla uusi Semin, voidaan dumpata. Suuren suuri vahvistus joukkueelle, painaa menemään kovalla työmoraalilla ja lienee myös joukkueen taitavin pelaaja. Hieno nähdä, millaisella tunteella kaveri reagoin tehtyihin maaleihin ja tällä on selkeästi erityinen side Weberin kanssa.

Toivottavasti Radulovin siirto juuri Weberin vierelle viivaan tuo ylivoimaan uutta vetoa, viime yönä ainakin onnisti heti tämän valjakon alustuksesta. Jos tämä tarkoittaa vielä jatkossakin sitä, että Lehkonenkin ansaitse YV-aikaa, aina parempi. Vielä kun ylivoimaan löytäisi jostain senttereitä, jotka saavat pelin pyörimään muuallakin kuin viivassa, se vasta mukavaa olisikin.

Plekanec on taas onnistunut vajoamaan mutaan, josta ei tunnu saavan mitään aikaiseksi. Nyt ainakin ajautui pariin paikkaan, mutta ei uppoa edes tyhjiin.

Joukkueelle loistava kauden alku joka tapauksessa. Toivottavasti ei enteile mitään viime kaudelta tuttua...
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Joukkueelle loistava kauden alku joka tapauksessa. Toivottavasti ei enteile mitään viime kaudelta tuttua...

Se hyvä puoli tässä kaudessa on viime kauteen verrattuna että ollaan jo hävitty yksi matsi!

Hienoa että voittoja tulee ja hyviä tutkapareja löytyy. Pieni toive olisi täältä suunnalta että pidetään tappioputket lyhyinä ja voittoputket pitkinä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Onko tämä oikeasti se sama Radulov, joka vetää Pepsiä vaihtoaitiossa ja pilaa joukkuehengen? Jukolauta, pojasta on tullut mies! Sen lisäksi, että hän on joukkueen parhaita hyökkääjiä, hän tuntuu tekevän kaiken logon ja joukkueen eteen. Hattu, ylös.

Price on Price ja Weber on äijä. Edelleen. Ei ollut ihan ensimmäinen kerta, kun Price otti elämää suuremman torjunnan ja hetken päästä kolisi vastustajan päässä.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kyllä on uudet pelaajat mm. Montoya, Weber, Lehkonen, Radulov ja Shaw aloittaneet kauden pirteästi. Vastaavasti taas Plekanec on ollut koko vuoden 2016 heikko. Tietenkin pitää muistaa, että vuosi sitten kausi alkoi vieläkin paremmin, mutta 60. ottelun kohdalla toivottiin kauden jo loppuvan. Tietenkin Price on sellainen tekijä, kuka antaa Habseille lähes joka ottelussa mahdollisuuden voittaa.

Radulovin pelaamista on ilo katsella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Condon meni sitten Penguinsiin. Ei voi sanoa että suuremmin harmittaisi. Eiköhän nyt Fucale saa IceCapsissa paljon pelejä.

Mielenkiintoisesti etenee Fucalen ura, kun nyt tuli passitus ECHL:ään. Alkukaudella Lindgren näköjään vetänyt varsin eri tasolla Fucaleen verrattuna.

Lindgren, 1.5 GAA, 96,1%
Fucale, 3.56 GAA, 88,7%

Vieläkö porukalla riittää luottoa Fucaleen? Ei ole näköjään paljon paremmin alkanut kausi de la Rosellakaan. Kuuteen peliin AHL:ssä tehot 0+1 ja -2. Vuoden 2013 #34 & #36 pickit eivät nyt ainakaan vielä ihan vakuuta. Montrealin onneksi tuo saman vuoden kolmas toisen kierroksen varaus (#55 Lehkonen) meni paljon paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös