Arizona Coyotes 2016–2017 – valoa tunnelin päässä

  • 64 324
  • 195

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Coyotes treenannut tänään ketjuilla:

Domi - Hanzal - Vrbata
Rieder - Dvorak - Duclair
Martinook - Richardson - Doan
Crouse - Strome - White

2. ketju vaikuttaa todella lupaavalta. McGinn edelleen loukkaantunut, ottaakohan Whiten paikan nelosesta vai tiputetaanko Crouse OHL:ään kun tervehtyy, saas nähdä. Dauphin on varmaan sitten 13. hyökkääjänä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Vaalikaamme kautta 2016-2017. Se on todennäköisesti Doanin viimeinen. Viimeisen kauden alla ja 40-vuotis synttäreiden kunniaksi kaivelin videoarkistojani ja tein kapteenistamme tribuuttiviedon.

YouTube: Shane Doan Career Highlights

Tuli hyvä fiilis tästä videosta. Itse olen aina pitänyt Doanista todella paljon, vaikka kentällä mies on aika pelottava höyryveturi ja aikamoinen siirtolohkare kaadettavaksi. Todella hyvä äijä ja ei siinä mielessä, että olisi hauska ja heittäisi hyvää läppää (tod. näk hyvä siinäkin), vaan sitoutunut, määrätietoinen ja fiksu mies. Todella hyvä johtaja. NHL:stä ei ihan oikeasti taida löytyä yhtä sitoutunutta kaveria, kuin hän. Vaikeuksien läpi pelaa yhä kahden vuosikymmenen jälkeen samassa organisaatiossa huipputasolla... Eihän tähän oikeastaan ole mitään lisättävää, mitä et olisi sanonut viestissäsi. Uskomaton mies.

Sitten toiseen aiheeseen, #67 näköjään sai motivaatiopiikin, kun pääsi vielä nuorempien pelaajien joukkueen. Panthers, kun ei enää ole se junnujoukkue missä on massoittain ELC-sopimuksella nuoria finnipäitä, vaan siellä on jo pitkillä sopimuksilla - ja siitä voi tosiaan lukea lisää kissojen ketjussa - mutta hienoa, jos tosiaan Crouse sai lunastettua paikan leiriltä, koska hänen harjoitusleirinsä kissoissa ei mennyt niin hyvin. Tässä tulee tietyllä tapaa jatkumoa organisaatioon, kun (metaforallisesti) isä Shane ja poika Lawson pelaavat samanaikaisesti. Uskon, että Crousella on paljon opittavaa ja suuret saappaat täytettäväksi, mutta miehellä on mielestäni potentiaalia täyttää osa Doanin jättämästä aukosta. Tietenkään Doanin kaltaisia maailman hienoimpia ihmisiä ei ole poimittu NHL dräftissä kovinkaan usein, toistaiseksi kerran, mutta kyllä Crousessa on paljon samaa mitä on Doanissa. Vähän vaan vielä luisteluun voisi panostaa, tönkkökielellä 'kilpailutaso' on mielestäni ainakin todella korkealla (paitsi kissojen leirillä). Toivottavasti pääsee oikeasti pelaamaan yli 10 ottelua. Ei pelkästään siksi, että kissat saavat silloin korvaukseksi toisen kierroksen varausvuoron ja miehen treidaaminen leveydestä olisi enemmän hyväksyttävää nyt, kun ollaan kusessa sen suhteen, vaan koska mielestäni hänellä on jo nyt annettavaa NHL-tasolle. En muutenkaan enää näe häntä ylimmän ketjun tulevana tähtipelaajana vaan middle 6:n kovaa duunia painavana sitoutuneena vahvana voimahyökkääjänä (=alemmissa ketjuissa pelaaminen ei haittaa niin paljoa kehitystä), joka vaikka amputoi jalkansa joukkueen puolesta. Vähän niin kuin Doan tällä hetkellä.

Hei mutta kiitos tästä elämyksestä, oikein hieno video.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Tucson Roadrunners aloitti AHL kautensa viime yönä kotipelillä. 5-3 tappio San Diegon lokeille. Pakki Kyle Woodille 1+2, Cunningham takoi pari nyyttiä ja kesällä hankittu Chris Mueller sai pari syöttöpinnaa. Maalilla Justin Peters torjui 38/43 laukauksesta.

Ensi yönä klo 04.05 onkin sitten Coyotesin kotiavaus. Vastassa Philadelphia, joka voitti ekan pelinsä Kingsejä vastaan. Phillyn puolustuksesta Del Zotto ja Gudas ulkona, joten olisiko siellä se akilleen kantapää? Harmi että Gudas ei pelaa pelikiellon takia. Viimeisimmästä kohtaamisesta jäi "vähän" hampaankoloon. Olisi ollut kiva nähdä Gudaksen ja Doanin vääntöä, mutta se mätisäkki onkin pelikiellossa. Stromen on huhuiltu olevan filassa ekassa pelissä.

Onpa mahtava tunne kun kausi alkaa. Tästä se lähtee!
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Kausi avattiin 4-3-jatkoaikavoitolla Flyersistä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Doan, Hanzal, Richardson ja OEL. Dvorak ja Chychrun saivat molemmat kerättyä uransa ensimmäiset tehopisteet syöttöpisteiden muodossa. Varsinkin Chychrun vakuutti meikäläisen, yllätti nopeudellaan ja muutenkin otteillaan erittäin positiivisesti. 3-3-tasoitus tosin meni hänen piikkiinsä, mutta annettakoon se anteeksi.

Kojoottien paras pelaaja oli kuitenkin Martinook. Aivan uskomaton av-pelaaja, ei voi muuta sanoa. Vielä parempi kuin viime kaudella.

Tästä on hyvä jatkaa kuuden matsin vieraskiertueelle.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Ehdin kirjailla rapsan lauantain avauspelistä vasta nyt. Laittelen kohta viime yön turpakäräjistäkin pari juttua.

---------------

Heti ottelun alkuun Coyotes pyöritti peliä Philly päädyssä viitisen minuuttia. Flyers sai kaksi perättäistä jäähyä vääristä vaihdoista, mutta kiekkoa ei saatu ujutettua Masonin taakse vaikka tontteja olikin. Momentum kääntyi Flyersille kun OEL otti idioottijäähyn maalin edessä estämisestä. AV kestettiin ja perään Doan avasikin maalihanat ylivoimalla. Kiekko vaan maalille ja miestä perään, 1-0.

Flyers tasoitti pelin aika pian yhteen yhteen. Mun mielestä siinä tilanteessa jäi selvä kamppi viheltämättä, jolloin Martinookin mies pääsi vetämään maalille. Veto olisi mennyt metrin ohi mutta taidokkaan ohjauksen päätteeksi musta löytyi nuotasta. Smithillä ei mitään palaa tuossa tilanteessa. Momentumin kääntymisestä kertoi ekassa erässä se, että ensin Yotes johti laukauksia 10-1, mutta tämän jälkeen Philly vei tätä tilastoa 1-7. Ex-Kojootti Gordon oli viedä Flyersin 1-2 johtoon, mutta Smith sai jotenkin pidettyä pienestä kulmasta tulleen laukauksen ulkona.

Coyotes meni taukojohtoon Hanzalin maalilla. Domi vapautti rookie Chychrunin puolittaiseen läpiajoon, veto ohi, kiekko takaisin luukulle ja Marty oli tuttuun tyyliin siellä ronkkimassa. Nash sanoi lähetyksessä että Chychrun on kovassa tikissä tullut training campille, rasvaprosentin ollessa vain 3%. Vikkelästi kaveri pinkoikin tuohon läpiajoon.

Toinen erä sai unelma-alun kun Martinook prässäsi Gostisbehereltä kiekon ja Richardson niittasi AV läpiajosta lukemat kolmeen yhteen. Simmonds kavensi pian reboundista 3-2:een. Smithiltä melko pitkä ribari, Schenn ja White eivät puolestaan saaneet laukausta estettyä. Muutenkin tuo Girouxin kenttä piti Kojootteja läpi pelin pilkkanaan. Pitkiä ja vaarallisia pyörityksiä Coyotes päädyssä. Välillä se näytti Flyersin YV peliltä. Jäähyjä olisi puolin ja toisin voinut viheltää enemmän, yksi räikeimmistä rikkeistä oli Couturierin ruma poikkari Golikoskeen pelin ulkopuolella.

Read tasoitti pelin kolmannessa erässä 3-3:een. Koko kolmannen erän missasin pikku torkkujen takia. Jatkoajalla Girouxin ja Flyersin pyöritys jatkui, mutta Smith venytti huikean game saverin ja toisessa päässä OEL tinttasi tuttuun tyyliin voittomaalin siirretyn rangaistuksen aikana.

Huomioita pelistä:
- Puolustuspäässä luvattoman paljon höntyilyä, paketti ei pysynyt millään kasassa ja Flyers sai tukun maalipaikkoja läpi ottelun. Vain Smithin huippupeli pelasti Kojootit.
- Schennin kiekolliset ratkaisut olivat järjestäen heikkoja. Sen lisäksi hän hakee kovia pommeja, osumatta kohteeseen, ja pelaa itseään liikaa ulos.
- Duclair vaelteli varjojen mailla, eikä yhteistä kemiaa Riederin ja Dvorakin kanssa löytynyt missään vaiheessa.
+ Domi-Hanzal-Vrbata väläytteli aika ajoin. Varsinkaan Hanzalin ja Vrbatan yhteispelaaminen ei ole kadonnut mihinkään.
+ Smith pelasi helvetin hyvän ottelun
+ Rookiet Chychrun ja Dvorak pisteille ensimmäisessä NHL ottelussaan
+ Erikoistilannepelaamiseen voi olla tyytyväinen, vaikka YV:llä olisi ollut tontteja kyllä useampaan maaliin. AV 100% ja 1 AV maali kruununa.

Coyotes 4 – 3 Flyers (OT)
Laukaukset: 35 - 30
Aloitukset: 44% - 56%
Ylivoima: 1/7 – 0/4
Blokkaukset: 16 – 11
Jäähyt: 8min – 34min
Taklaukset: 30 - 21

Ottelun hahmot:
Hanzal:
1+1, +1, 7 laukausta, 3 taklausta, 57% aloituksissa ja 20:28 jääaikaa.
OEL: voittomaali, +2, 2 laukausta, 1 taklaus ja blokki, 31:46 jääaikaa
Smith: 27/30 torjuntaa
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Olipahan vain järkyttävä matsi viime yönä, 7-4 pataan Senatorsilta. Alle muutama pointti:

- Puolustus oli jossain kokovartalokipsissä. Kenellekään ei voi antaa puhtaita papereita.
- Strome oli muuten ihan hyvä, mutta aloitukset ei vaan millään onnistu. En pudottaisi häntä kokoonpanosta, mutta laitahyökkääjän paikalla olisi tällä hetkellä parempi.
- Toivottavasti Smithillä ei ole kovin pitkää sairaslomaa edessä. Domingueen löytyy luottoa, mutta farmivahteihin ei.
- Domi täytyy laittaa pysyvästi Duclairin kanssa samaan ketjuun. Homma ei toimi Vrbatan kanssa eikä Dukellakaan oikein ole lähtenyt oma peli toimimaan.
- McBain poppareille. Mielellään myös Schenn ja Connauton. Chychrun oli paljon parempi ja farmista DeAngelo ja Michalek mukaan.
- Martinook on loistava. Ehdottomasti paras Kojootti tähän mennessä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kuuden pelin vierasrundi alkoi Ottawasta. Kokoonpanoon nostettiin loukkaantumisesta toipunut Connauton ja ensimmäisen NHL ottelunsa pelannut Strome. Tilaa heille tekivät edellisessä matsissa pistetilinsä avanneet Chychrun ja Dvorak.

Coyotes tuli matsiin ihan pirteällä jalalla, mutta avausottelun ongelmat tulivat esille melko nopeasti. Omalla karvauksella ei saatu kiekkoa riistettyä, mutta viisikon etäisyydet venyivät jolloin hyökkääjien ja pakkien väliin jäi paljon tilaa. Senatorsilla oli helppo duuni avata peliä. Coyotesin pelin avaaminen oli mallia: siirto, hierominen, siirto, hiermoninen ja lopulta syöttö seisovalle pelaajalle keskialueella. Sens sai todella monta kiekonriistoa ja vaarallisia paikkoja näistä luotua. Smith oli jälleen onneksi terästä.

Yotes meni Riederin maalilla ensin 0-1 johtoon. Strome avasi samalla pistetilinsä toimittamalla kiekkoa maalille. Anderson antoi aika monta pahaa reboundia matsin alussa ja tästä Rieder tosiaan pääsi tuikkaamaan maalin.

Ryan White otti tyhmän estämisjäähyn ja Ottawan YV kesti kokonaiset 4 sekuntia. Richardson hävisi Brassardille aloituksen sata-nolla, kiekko viivalle, veto maalille ja kädet ylös. Pari minuuttia myöhemmin paluumuuttaja Pyatt tuikkasi maalin edestä Senatorsin 2-1 johtoon. Tilannetta edelsi Hanzalin ihan ansiokas syötönkatko, mutta kiekko hukkui hujopin jalkoihin ja ohjautui täysin vapaalle Pyattille. Harmittava takaisku.

Toisen erän puolivälissä Doan ei saanut YV:llä kiekkoa alueelle ja Sens pääsi katkoon. Doan hävisi ensin Smithille väännössä, sen jälkeen luistelukisassa ja Z.Smith siirsi AV maalilla Senatorsin jo 1-3 johtoon.

Kolmannen erän alkuun OEL tinttasi 5-3 YV:llä kavennusosuman, mutta se oli lyhytaikainen lysti, sillä erän 7:llä minuutilla Kelly pääsi tinttaamaan Coyotes puolustuksen tötöilyn jälkeen avopaikasta tolppaan. Jatkotilanteessa Smith pyörähti kiekon perään joka luudittiin maaliviivalta ulos, mutta samassa rytäkässä sattui ja pahasti. Smittyn polvi vääntyi ja mies oli todella tuskissaan. Veikkaampa että pidempi huili, ikävä kyllä, edessä. Peters ainakin nostetaan varmuudella roadtripille mukaan ja Hill saa aloittajan roolin AHL:ssä.

Peli katki ja Domingue sisään. Hanzal päätti sitten antaa kiekon uudelleen Kellylle joka laittoi heti lätyn Dominguen taakse. Ei unelma alku backup veskarille. Puolen minuutin päästä oli Mark Stonen vuoro kurittaa nukkuvaa Coyotes puolustusta.

Coyotes sai pientä toivonkipinää Martinokin maalilla, kunnes Turris kävi taas nöyryyttämässä Coyotes puolustusta. Martinook teki toisen maalin heti perään, mutta mistään loppukiristä ei voi puhua. Sen verran toivottomalta peli tuossa lopussa näytti. Karlsson vielä rumensi lukemia Ottawan seitsemännellä maalilla tyhjiin.

Huomioita pelistä:
- Duclair edelleen varjojen mailla, paitsi heräsi hieman kolmannessa erässä Domin kanssa
- Avauspelaaminen, varsinkin Schenn ja Murphy aivan kuutamolla
- Lamaantuminen Smithin loukkaantumisen jälkeen. Dominguelle 3 maalia 11 laukauksella, eikä yhtään apua kenttäpelaajilta
- Martinookin ja OEL:in tolppakudit, tehoton YV ja Sensin AV maali. Tämä on aina jossittelua, mutta peli olisi voinut päättyä myös Coyotesin 7-4 voittoon, jos kiekot eivät olisi pomppineet niin kuin tänään
+ Domi oli ainoa valopilkku Coyotesin "takaa-ajossa". Vei Karlssonia kuin kuoriämpäriä toisessa erässä mutta Vrbata ei saanut kiekkoa sisään Domin huikean nousun jälkeen
+ Stromelle avauspiste, ihan ok peli.
+ Martinookille 2+0 ja ylärima. Hattutemppu lähellä.
+ Smith oli jäätävän hyvä ennen loukkaantumistaan

Senators 7 - 4 Coyotes
Laukaukset: 42 - 35
Aloitukset: 50% - 50%
Ylivoima: 1/2 - 1/5
Jäähyt: 14min - 8min
Taklaukset: 20 - 20
Blokkaukset: 23 - 9

Ottelun hahmot:
Smith: 27/30 torjuntaa ennen loukkaantumistaan. Seassa lukuisia huipputorjuntoja.
Martinook: 2+0, +1, 4 laukausta, 1 blokki ja vain 12:05 jääaikaa
Domi: 0+0 ja -2. 3 laukausta ja 21:21 jääaikaa. Silti yritteliän ja taistelevin Kojootti läpi matsin. Toinen miinus tuli Karlssonin tyhjiin tekemästä maalista. Herätti Duclairia myös pelin lopussa
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Smith pelasi kyllä mainiosti mutta sitten kävi tuo ikävä loukkaantuminen. Höh. Jos on pitkäkin saikku tulossa niin toivon mukaan haetaan äkkiä joku korvaava kilpailemaan Dominguen kanssa. Farmivahteihin ei tosiaan ole luottoa.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
No nyt on Tippett rukannut ketjuja uuteen uskoon:

Domi - Hanzal - Duclair
Rieder - Strome - Doan
Crouse - Dvorak - Vrbata
Martinook - Richardson - White/Dauphin

Näyttää huomattavasti lupaavammalta.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Kyllä näissä uusissa kentällisissä on enemmän ideaa, vaikka eihän tuo maalinteko haasteellista aiemminkaan ollut, kummassakin pelissä kuitenkin 4 maalia. Mutta Onhan se peli ollut hiton sekavaa koko ajan. Toivotaan että pelin avaamiseen on saatu jotain jiiriä mukaan myöskin.

Hill nostettu Rapid Citystä Tucsoniin ja Peters Tucsonista Arizonan matkaan. Tänään Coyotes tiedottanee Smithin tilanteesta enemmän.

Ensi yönä sitten reissun toka peli ja vastassa toissapäivänä Penguinsin nollannut Canadiens. Yhteen pisteeseenkin voi olla tyytyväinen.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Canadiens odotetusti liian kova pala ja tappio tuli lukemin 5-2. Coyotesin maalintekijöinä Chychrun ja Dauphin.

Chychrun on nyt pelannut kaksi peliä, mutta minun mielestäni häntä ei enää voi tiputtaa takaisin junnuihin. On meinaan ollut OELin jälkeen Coyotesin paras puolustaja. Viimeöinen peli oli vielä aikaisempaakin parempi. Steal of the draft.

Domi ja Duclair yhdistettiin ja peli rullasi molemmilla mainiosti. Heikosti pelannut Hanzal kuitenkin vähän rajoitti duon menoa.

Strome ja Dvorak pelasivat molemmat ihan hyvin. Kumpainenkin pääsi näyttämään peliälyä parilla namupassilla ja Strome osui kerran ylärimaankin. Tämänkin kaksikon kuparinen rikkoutuu pian aivan varmasti.

Domingue aloitti maalilla, mutta vaihdettiin pois 4-0-tilanteessa. Peters oli helvetin hyvä maalilla, torjuntoja taisi tulla jopa lähemmäs 30 ellen ihan väärin muista. Domingue kuitenkin starttaa ensi yönäkin, toivon mukaan ei tykitetä taas vaihtoon.
 

GoYote

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, OEL, LFC
Häviöhän sieltä taas tuli, mutta ei missään nimessä huonolla esityksellä. Kojooteilla oli hetkensä ja olishan tosta nyt kiva ollut edes jatkoajalle päästä. Nuorisokenttä Domin johdolla pelasi jälleen pirteästi. Duclairin pitäisi vaan saada pian onnistumisia, että ei mene ihan pakottamiseksi.

Chychrunin peliä on ilo katsella. Todella aggressiivinen hyökkäyssuuntaan, kiekkoa toimitetaan maalille ja haastoja tulee kun paikka aukeaa. Omassa päässä Chychrunille tulee ajoittain pieniä lapsuksia, mutta selkästi positiivisen puolelle jäi taas nuoren miehen esitys. Vaikea on kuvitella, että tulisi junnuihin lähtöä.

Strome oli taas poppareilla, onkohan näin, että nopeus ei vielä riitä isojen poikien peleihin. Stromelta en ole nähnyt, kuin Islanders matsin ja siinä ei esiintynyt omien odotusten mukaisesti.

Kokonaisuudessaan ketjukoostumukset tuntuu nyt toimivilta, jokainen kenttä pystyy painamaan pelin vastustajan päähän vuorollaan. Domingue pelannut New Yorkin otteluissa hyvin. Rangersia vastaan useampi hieno pelastus, joiden avulla Coyotes pysyi iskuetäisyydellä.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Neljän ottelun tappioputkesta huolimatta melko positiiviset fiilikset. Otteet ovat parantuneet peli peliltä ja viime yön Rangers-peli oli suurimmaksi osaksi jo hyvää lätkää. Uskon, että Devilsiä ja/tai Flyersiä vastaan tulee voitto.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
5-3-tappio Devilsin vieraana. Syyttävä sormi saa osoittaa Tippettiä. Hyvän Rangers-pelin jälkeen meni muuttamaan ketjut uusiksi, mm. hyvin toiminut "3D"-ketju laitettiin kokonaan palasiksi ja Dominguen tilalle maalinsuulle tuli Peters.

Voittomaali meni sataprosenttisesti Petersin piikkiin. Ei tuollaista yksinkertaisesti voi päästää. Tuomareitakin voi toki syyttää tuosta lopusta: Maalia edeltänyt Murphyn jäähy oli jotain aivan käsittämätöntä. Hanzalia vedetään korkealla mailalla ja Murphylle annetaan jäähy? En tajua. Tyhjä maali tuli tuomarin avustuksella, blokkasi hienosti pitkän kiekon.

Tippettin ketjuruletissa ei ole mitään tolkkua. Ei mitään kemioita voi tuolla tavalla kehittyä, se vaatii muutaman pelin alle. Ja Stromen pitäisi kans päästä pelaamaan, ei se nyt menoa ainakaan huononna.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Viime yönä Coyotes pelasi kauden tähän asti ylivoimaisesti parhaan pelinsä, kun Sharks kaatui kotona 3-2.

Dominguella taisi olla 38 torjuntaa, joista mukaan mahtui muutama gamesaverkin. Strome palasi kokoonpanoon ja pelasi McGinnin ja Duclairin sentterinä loistavan ottelun. Duclairilla alkaa olla melkoinen gorilla selässä. On joka vaihdossa vaarallinen, mutta kiekko ei vain mene maaliin. Jostain pitäisi nyt vain saada se eka maali aikaiseksi niin ketsuppipullo aukeaisi.

Chychrun pelasi yli 23 minuuttia. Oli kentällä ylivoimalla, alivoimalla sekä jopa viimeisellä minuutilla. Aivan uskomaton kaveri. Harva 18-vuotias saa noin paljon luottoa ja kaikista valmentajista kyseessä on Dave Tippett.

Niin ja Crousekin teki NHL-uransa ensimmäisen maalin. Ohjasi Connautonin lämärin maaliin. Häneltä myös erittäin hyvä peli.

Hanzal ja Rieder muuten loukkaantuivat ja ovat kumpikin day-to-day. Näinköhän Dvorak palaa välittömästi takaisin ylös?
 

ipaz

Jäsen
Mitä mitä mitä? Coyotes muuttamassa! Tosin ei sen kauemmaksi kuin Tempeen. Coyotes suunnittelee uutta hallia lähelle Arizona State Universityn kampusta yli 40 km päähän nykyisestä Gila River Arenastaan. Mielenkiintoista tässä on tietenkin se, että nykyinen halli on "vain" 13 vuotta vanha ja että Coyotes on sen ainoa vuokralainen tällä hetkellä. NBA-joukkue Suns pelaa edelleen Phoenixin keskustassa vanhassa Talking Stick Resort Arenassa (jossa myös Coyotes pelasi 1996-2003) joten herää kysymys muuttaisiko myös Suns uuteen areenaan. Phoenixin seudulla on ilmeisesti rahaa kun uusia halleja voi rakennella tuosta vaan kaupungin laidoille.

Alla olevassa jutussa uutta hallia perustellaan sillä että suurin osa faneista ja yhteistyökumppaneista on juuri tuolta East Valleyn alueelta, jonne hallia suunnitellaan.

NHL.comin juttu
Coyotes announce plans for new arena | NHL.com
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Mitä mitä mitä? Coyotes muuttamassa! Tosin ei sen kauemmaksi kuin Tempeen. Coyotes suunnittelee uutta hallia lähelle Arizona State Universityn kampusta yli 40 km päähän nykyisestä Gila River Arenastaan. Mielenkiintoista tässä on tietenkin se, että nykyinen halli on "vain" 13 vuotta vanha ja että Coyotes on sen ainoa vuokralainen tällä hetkellä.

Spekuloinnille tuli viimein piste ja Glendalen surullinen ajanjakso on siis tulemassa päätökseensä.

Paikalla käyneenä ja paikallisten kanssa jutelleena tätä voi pitää jollakin tapaa jopa pelastavana uutisena koko franchiselle. Nykyinen areenan sijainti on typerä.

- Suurin osa fanikunnasta asuu Idässä ja pelit pelataan Lännessä
- Arki-iltoina joudut lähtemään töistä tunnin pari aikaisemmin ja missaat silti osan ensimmäisestä erästä. Joudut lähtemään hallilta viimeisen erän aikana, jotta ehdit ihmisten aikaan kotiin. Ei sovi varsinkaan perheellisille
- Julkisilla ei paikan päälle pääse ja autoilla liikkuen ruuhkat ovat aivan sairaat
- Ensimmäiset 7 vuotta pelattiin Idässä ja siellä ne fanit ja katsojatkin ovat

Jefu areenalle sijainti toimii vähäisen pelimäärän ja viikonloppumatsien takia, mutta ei lätkälle, jolla ei ole läheskään samanlaista jalansijaa Arizonassa.

Kertakaikkiaan mahtava uutinen!
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Loukkaantumisrintamaltakin kuuluu hyviä uutisia. Peters ja Dvorak lähetetty Tucsoniin. Smith ja Hanzal ovat siis palaamassa askiin.

Wildcard paikkaan jo 7 pistettä eroa, mutta toki Starsilla on 3 peliä enemmän pelattuna. Edessä back-to-back vieraspelit Flamesia ja Canucksia vastaan, jonka jälkeen 3 matsia putkeen himassa. Nyt pitäisi alkaa raapimaan niitä paunoja, ettei playoffjuna karkaa ennen joulukuuta.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
- Suurin osa fanikunnasta asuu Idässä ja pelit pelataan Lännessä
- Ensimmäiset 7 vuotta pelattiin Idässä ja siellä ne fanit ja katsojatkin ovat

Hmm, tämä on mielenkiintoista. Jos vähän tarkennetaan, ja kuten edellä todettiin, niin vanha America West Arena (nyk. Talking Stick Resort Arena) sijaitsee Phoenixin keskustassa, ei idässä. Osaatko sanoa, miksi Coyotes-fanit asuvat kaupungin itäpuolella? En jaksa googlailla, joten kysyn suoraan, jos tiedät, että ovatko Scottsdale/Tempe/Mesa varakkaampaa (ja näin ollen mutkat suoriksi vetäen NHL:lle otollisempaa) seutua Phoenixin alueella?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Hmm, tämä on mielenkiintoista. Jos vähän tarkennetaan, ja kuten edellä todettiin, niin vanha America West Arena (nyk. Talking Stick Resort Arena) sijaitsee Phoenixin keskustassa, ei idässä. Osaatko sanoa, miksi Coyotes-fanit asuvat kaupungin itäpuolella? En jaksa googlailla, joten kysyn suoraan, jos tiedät, että ovatko Scottsdale/Tempe/Mesa varakkaampaa (ja näin ollen mutkat suoriksi vetäen NHL:lle otollisempaa) seutua Phoenixin alueella?

Hyvä kun tarkennat. Idempänä oli se mitä hain. Koitan myös vastata kysymykseesi alla.

Phoenix, Scottsdale, Tempe, Mesa, Chandler ja Gilbert akselilla asuu ja työskentelee yli kymmenkertainen määrä ihmisiä (lännempänä) syrjässä olevaan Glendaleen verrattuna. Tämä väki pääsi helpommin peleihin kuuden ensimmäisen kauden aikana kunnes tuli muutto Glendaleen. Uudelle hallille ei löytynyt sopivaa paikkaa keskustan läheltä jolloin se rakennettiin keskelle ei mitään Glendaleen. Kai taustalla oli myös se että NFL areenaa oltiin suunniteltu sinne, kauppakeskuksen yms. lisäksi eli Glendalea haluttiin elävoittää.

Luonnollisesti laajennusjoukkuetta ja monelle uutta lajia myös markkinoitiin suurelle massalle sen sijainnin läheisyydessä Phoenixissa ja Scottsdalessa etenkin (vajaat 2 milj. asukasta. 5/6 kaudella jengi pääsi myös tuona aikana playoffeihin ja seurassa pelasi useampia All-Star tason pelaajia. Siellä se fanipohja siis luotiin.

Moni Glendalen +200 000 asukkaasta tutustui lätkään ja Coyotesiin vasta 2003 kauden aikana, josta lähtien aina vuoteen 2012 mentiin urheilullisesti pohjamudissa ja kovissa talousvaikeuksissa koko franchisen muuttouhkan leijuessa päällä. Ei otollinen tilanne hankkia hallia täyteen "paikallisista". Glendalesta ei olla saatu jalansijaa ja ne alkuperäiset fanit eivät yksinkertaisesti nyt pääse seuraamaan lätkää millään tapaa normaalisti paikan päällä.

Tempe sijaitsee sopivan matkan päässä Phoenixista, Scottsdalesta, Mesasta, Gilbertistä ja Chandlerista. Sieltä löytyy väkeä, työpaikkoja, kouluja, liikkuvuutta ja rahaa (volyymin takia) moninkertaisesti enemmän.
 

ipaz

Jäsen
Eikös suurin osa Coyotesin pelaajista tapaa asua Scottsdalessa, eli jatkossa myös pelaajien matka hallille lyhenee huomattavasti, Tempe kun sijaitsee suoraan Scottsdalen eteläpuolella ja ajomatka on vain noin 10-15 minuuttia nykyisen 45 sijasta.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Stromella ei sitten vielä riittänyt taso. Kyllähän sen huomasi, ettei luistelunopeutta tai voimaa ole tarpeeksi. Kunhan pojalla nyt olisi motivaatiota oikeasti kehittyä OHL:ssä, jonne on aivan liian hyvä. AHL olisi paras vaihtoehto, mutta kun ei ikä riitä...
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Coyotes onnistui sitten viimein voittamaan. Seitsemän tappiopeliä putkeen. Kolmas perättäinen jatkoaikapeli ratkaistiin Hanzalin ilmiömäisellä ohjauksella. Smith on ollut vakuuttava paluunsa jälkeen, mutta tuo maalinteko ja ylipäätänsä kiekon ylös saaminen ja kiekonhallinta on edelleen hirveää tuskaa. Onneksi nyt sentään Sharks kaatui, vaikka Flamesia ja Canucksia vastaan oli myös kaikki avaimet voittoon. Johtoasema onnistuttiin antamaan kummassakin pelissä pois ja jatkoajat olivat kummassakin pelissä munattomat. Edellinen voitto oli myös itseasiassa Sharksia vastaan kuun ensimmäinen päivä.

Strome tosiaan palautettiin takaisin junnuihin. Toivottavasti niin henkistä kuin fyysistäkin kehittymistä tapahtuu vielä junnuissa, koska NHL:ään ei paukut vielä riitä, eikä tosiaan AHL:ssä ikänsä takia kykene pelaamaan. Coyotesin huhuillaan muuten kaupittelevan Hanzalia ja Stonea. Richardson loukkaantui Canucks pelissä ja on pitkään sivussa. Golikoski sai myös osumaa Sharks pelissä. Ei tämä nyt hirveän hyvältä (taaskaan) vaikuta. Coyotes on NHL:n jumbona Islandersin kanssa. Hanzalin kauppaaminen saattaa jäädä toistaiseksi kun Richardson on pidemmän aikaa telakalla.

Tucsonilla pyyhkii sen sijaan hyvin, saldo on: 8-1-2 ja piste% on AHL:n kovin. Upea juttu uudelle AHL seuralle. Lauantaina joukkueen sisäisen pistepörssin kärki ja joukkueen kapteeni Craig Cunningham sai sydänkohtauksen ennen Manitoba peliä. Ottelu peruttiin ja Cunningham on tehohoidossa. Eilen twiitattiin, että hänen verenpaineensa ovat nousseet, eli tila on hieman paranemaan päin, mutta tila on edelleen kriittinen. Äärimmäisen surullinen uutinen ja aika varmuudella surullinen loppu Cunninghamin uralle. Toivottavasti mies saadaan hoidettua sellaiseen kuntoon, että normaali eläminen onnistuu, vaikka askiin ei olekaan enää asiaa.

Perliniä on huhuiltu nostettavan ylös, hänellä on 11 peliin 8 maalia farmissa. Dvorak nostettiin jo takaisin NHL:ään. Edellisen pelin Coyotes pelasi 11 hyökkääjällä.

Shane Doan pelannut 16 peliä ilman maalia, OEL 10 ja Duke 7. Doan, Duclair, Domi ovat tehneet yhteensä 4 maalia 51 matsiin. Herätystä kaivataan. Seuraava matsi vasta ke-to yönä Canucksia vastaan ja sitten pe-la Oilersia vastaan ja kumpikin kotona. Kevyempi viikko siis edessä. Toivottavasti levolla ja harjoittelulla saataisiin vaikka pieni voittoputki aikaiseksi.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Back-to-back -pelit Oilersia vastaan takana ja voitto molemmista. Samalla pisteputki kyseistä jengiä vastaan kasvoi jo 25 ottelun mittaiseksi, joka on muuten koko NHL-historian pisin putki yksittäistä joukkuetta vastaan.

Smith palannut loistovireeseen heikon Canucks-pelin jälkeen, toivottavasti niitä notkahduksia ei enää tulisi. Muutenkin puolustuspeli toiminut mainiosti, DeAngelo on ollut helvetin kova lisäys joukkueeseen. Hyökkääminen on sen sijaan vähän takkuillut, etunenässä Doanin ja Duclairin osalta. Olisi aika herätä, kun muut osa-alueet ovat suhteellisen hyvässä jamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös