La 1.10.2016 Jukurit - Ilves

  • 5 432
  • 35

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mutta hurhalta kuulostaa odotus "...lähestulkoon laadukkainta mahdollista jääkiekkoa..." No, onhan tuolla sentään varaus "...joka usein tarkoittaa..."
Suhteessa vastustajaan, laadukkainta mahdollista. Ilman kunnollista taktiikkaa on vaikea pärjätä ja ilman tunnetta on vaikea pärjätä. Jos molemmat ovat kovalla tasolla, on usein pelikin.

Noniin. Hyvä peli molemmilta joukkueilta, taktista vääntöä kuten odoteltiinkin. Karri Kiven Ilves pelaa erin_omaista Meidän peliä. Tänään valmentajienkin taisto meni kyllä Kivelle. Muutamia pieniä siirtoja nähtiin molempien pelissä, mutta yksi merkittävimmistä peliin vaikuttaneista oli, kun Ilves vaihtoi hieman ennen pelin puolta väliä ohjauspelinsä aggressiivisen tolppa-träpiin. Sitä ei osannut Jukurit odottaa - avauspeli sekosi täysin. Vielä yhtään kertaa ei ole tällä kaudella Jukureita vastaan pelattu tolppa-träpiä, oliko tuota vastaan pelaamista käyty edes läpi? Jukuripakki yritti epätoivoisesti blokata oikealla tolpalla seissyttä Ilves-kärkeä, samalla kun Ilveksen ohjauspelin kakkonen ja kolmonen tukkivat vasemman kaistan. Jukurien peli sekosi kertakaikkisesti tuohon pieneen siirtoon. Kolmannessa erässä Ilves palasi normaaliin 1-2-2/träp-sapluunaan.

Ilveksen pelissä huomion herätti myös erinomaiset, paljon Jukureita paremmat tarjonnat senttereille. Hienoa työskentelyä tällä saralla, Ilves pääsi hyvällä prosentilla hyökkäämään kolmella/neljällä pelaajalla. Jukurien viivelähdössä oli liian vähän variaatiota, keskusta oli poikkeuksetta kiinni ja laituri karkasi pelin ulkopuolelle. Sen sijaan kulmapeliä Jukurit oli monipuolistanut, alkoi jo olla kivasti vastaliikettä ja paikanvaihtoja pakkien ja hyökkääjien välillä. HAHP-aikaa oli tarpeeksi pelin hyvään hallintaan ja myös maalipaikkoja tuli tarpeeksi. Ei vaan tällä kertaa mennyt sisälle.

Hyvin pienillä marginaaleilla, yksilötason pieniin asioihin, kaiken kaikkiaan ratkesi. Maalipaikat kertoo myös omaa kieltään joukkueiden viisikkopelin tasosta: paljoa yli kymentä ei kummallakaan ollut.

Hyvä ilta noin niinku muutenkin. En usko, että kovin moni lähti pettyneenä pois, tappiosta huolimatta. Mennään ylpeinä eteenpäin. Keskiviikkona olisi jo tosin paras voittaa, muuten katoaa yleisö. (vitsi, ainakin toivottavasti)
 

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Hyvä peli! On se koivula kova! Ainoa mikä oli huonoa viikonlopussa niin fanien käytös pe ja tämän yhden apinan keskisormennäyttö sandellin maalin jälkeen. Voiko itseään enempää nolata aikuinen mies?
 
Eipä siinä, tänään tälläinen peli. Hieman Sport-pelin uusinta tuli mieleen: Jukurit pelillisesti niskan päällä, mutta kaveri tekee maalit. Ilves oli tänään tehokkaampi, joten onnittelut vain Tampereelle.

En kuitenkaan huolissani ole Jukureiden pelistä tappiosta huolimatta. Ilme oli mielestäni ihan hyvä, maalipaikkoja luotiin riittävästi ja muutenkin kaikki avaimet voittoonkin oli omissa käsissä. Ylivoimallle pitkä miinus, sitä täytyy petrata runsaasti jatkoa ajatellen.

Jukureilta ei tänään oikein yksittäisesti noussut kukaan esiin. Toki Koiviston ketju oli hyvä, jos nyt jonkun haluaa mainita. Piitulaisella on kyllä valtava gorilla harteilla, tänäänkin pari kolme hyvää tekopaikkaa, mutta ei vain mene.

Ilveksen puolelta maalivahti Toivonen oli erinomainen, kuten myös kahdesti osunut Koivula ja kultakuuppa Sandell. Koivulan osumat olivat kyllä hienoja suorituksia molemmat, tästä pojasta on tupsukorville varmasti paljon iloa jatkossakin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siihen nähden, että Ilvekseltä puuttuivat ykkösparin pakki (Fagerudd), kärkilaituri (Rautiainen), kolmossentteri (Flinck) ja kakkos-kolmosketjun laituri (Vihko) tulos idän vieraskiertueelta on loistava.

Ilves pelasi tiivistä puolustuspeliä, mutta oli tänään liiaksikin puolustusasetelmissa. Jukurit toki korosti tätä erinomaisella luistelullaan ja karvauksellaan. Jäähyistä puolin ja toisin jää jonkin verran jossiteltavaa, koska pelihän oli hyvin siistiä.

Otto Koivula näytti pari väläytystä siitä osaamisestaan, minkä vuoksi tämä saa vastuuta myös ylivoimalla. Eilisen pari maalia eivät olleet sattumia ja tänään nuoren miehen ratkaisuhalukkuus näkyi parina hienona osumana. Tämä toivottavasti löi viimeisen leiman sille, että Otto saa jatkaa isolla vastuulla jatkossakin.

Jukurit on todella urheilullinen joukkue, eikä missään nimessä ennustetun kaltainen heittopussi tässä liigassa. Joukkuepuolustus on dufvamaisen tiivis ja vastustajalle inhottava muutenkin. Ilves oli suurissa ongelmissa pelin avauksen osalta, eikä laukauksia tahdottu saada maalia kohti hyvän blokkauspelin takia. Toki voidaan todeta, että suuri osa Ilveksen laukauksista mm. 5-3-ylivoimalla oli luokattomia (metrejä ohi). Maalivahtien torjunnoista ei siis pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä.
 

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minulla kiinnostaisi tietää, miten Ilves-kannattajat kokivat järjestelyt ja järjestysmiesten suhtautumisen faneihin? Mitään ylilyöntejä ei tainnut olla? Oli upeaa seurata teidän "tanssia" toisessa päädyssä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Minulla kiinnostaisi tietää, miten Ilves-kannattajat kokivat järjestelyt ja järjestysmiesten suhtautumisen faneihin? Mitään ylilyöntejä ei tainnut olla? Oli upeaa seurata teidän "tanssia" toisessa päädyssä.

Kopsasin kysymyksesi suoraa Ilvesfanien omalle foorumille josta voit lukaista vastauksia: Ilveksen fanit Linkki foorumille ja suoraa oikeaan ketjuun.

Siellä toki tällä hetkellä eniten keskustelua ja myötähäpeää aiheuttaa tilanne missä Osasto 41 faniryhmän kärkiäijä(t) heiluivat ottelun lopussa keskarit tanassa suorassa lähetyksessä.
 
Viimeksi muokattu:

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nuo läpsyttimet taitaa olla kaikille kirous, mutta minusta ne ovat tehneet tehtävänsä. Mikkeliläinen yleisö on hitaasti syttyvää. Enemmin kuuntelen niiden ääntä kuin kuulen jokaisen luistimen potkun ja pelaajien puheet kentältä, kuten viime kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Jumbo Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Sharks
Rajaniemellä 6 torjuntaa!?! Voitosta huolimatta Ilves varmaankin surkeus-ennätyksen liigassa eilen teki vetojen suhteen. Eipä tule heti mieleen vastaavaa ilotulitusta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Rajaniemellä 6 torjuntaa!?! Voitosta huolimatta Ilves varmaankin surkeus-ennätyksen liigassa eilen teki vetojen suhteen. Eipä tule heti mieleen vastaavaa ilotulitusta.

Tasakentällisin Ilveksellä oli paikat hyvin vähissä. En laittaisi laukausten puutetta yksin Ilveksen saamattomuuteen. Jukurit osaa pelata kaverin ulos tilanteista. Saman koki niin IFK kuin Ässätkin. Ilveksen onni oli tällä kertaa ylivoimat ja Jukureiden viimeisen terävyyden puuttuminen maalipaikoissa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pitipä käydä vilkaisemassa oikein Rajaniemen torjuntatilastot niin kyllähän nuo parhaalla teksti-tv scouttaamisella vaikuttavat ihan karmeilta ja ei jatkoon. Tosin ainoa 5 matsia pelannut mokke jolla torjuntoja reilusti alle 100 ja muutenkin peliaikaa kertynyt jokaista torjuntaa kohti suhteellisen paljon. Se on ehkä se proletaarin haju mikä pakottaa vastustajan laukomaan seinille tai päin heittäytyvää jukurikenttäpelaajaa (tähän sopiva hymiö).

Vilkaisin myös tuon ylempänä linkitetyn Ilveksen foorumin (luonnollisesti koska "mitä ne meistä ajattelevat" ja lisäksi vielä mahdolliset draamat fanipomon keskarinheilutuksista) ja innostuin sieltä vähän syvemmälle jopa tätä jännitysnäytelmää tutkailemaan. Ehkä minulle on tullut jotenkin vinoutunut mielikuva tamperelaisista, mutta tuollaista keskarien heiluttelua en äkkiseltään muista kuin mestisajoilta keskenkasvuisten vaasalaisten toimesta suoritetuksi ja jostain syystä en sitä olisi etenkään Ilveksen kannattajilta odottanut. Toki jokainen on yksilö ja kaukana kotoa (jopa useamman päivän) ollessa saattaa sortua kaikenlaiseen hurjuuteen. Eipä sillä, tuskin tuo kenenkään täkäläisen mieltä ihmeemmin pahoitti, edes niiden ketä senan heiluttelija tuijottaa kenttätapahtumien sijaan ruudusta otetussa stillissä.

Ohessa vielä Jukurien sivulta otteluraportti:
RAPORTTI: ILVES RAAPI VIERASVOITON JUKUREISTA | Jukurit
Sieltä löytyy Teemu Tallberg jälkilöylyltä ja valmentajien mietteet ottelun kulusta. Lisäksi Jukurien fb:ssä Janne Ritamäen näkemyksen ottelusta:
Mikkelin Jukurit – Aikajana | Facebook
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös