Millaisen jääkiekon World Cupin haluaisit nähdä vuonna 2020?

  • 5 903
  • 56

Mikä seuraavista olisi mielestäsi paras jääkiekon World Cupin formaatti?


  • Äänestäjiä
    148
  • Poll closed .

Raspatin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse haluan nähdä sellaisen turnauksen, jossa ei ole mitään typeriä sekajoukkueita vaan rankingin perusteella jaetaan paikat.
 
Itse haluan nähdä sellaisen turnauksen, jossa ei ole mitään typeriä sekajoukkueita vaan rankingin perusteella jaetaan paikat.

Siinä rankingissa on sellainen ongelma, että siihen vaikuttavat suuresti MM-kisat, joissa läheskään kaikki parhaat eivät ole mukana. Siksi itse kannatan viikonloppuna nähdyn kaltaisia karsintoja.
 

Gemondo

Jäsen
Hyvä ketjunavaus, sillä luulisi ideoita ja mielipiteitä riittävän. Olympialaisissa nähdään jo maajoukkuelätkää parhailla pelaajilla ja sitten on vielä se skoda-cup joten oma vastaus on "turnaus jossa on mukana pelkkiä all-star -joukkueita.

- Kuusi joukkuetta (tai kahdeksan ei itselle tuolla niin väliä).
- Ensiksi joukkueille valitaan joukkueenkasaajat.
- Tämän jälkeen joukkueille valitaan valmentaja ja apuvalmentajat.
- Tämän jälkeen vuorossa olisi pelaajien valinta yksi kerrallaan. Joko mennään niin, että valitaan ensiksi maalivahdit, sitten puolustajat ja lopuksi hyökkääjät tai sitten niin, että saa valita ihan minkä pelipaikan pelaajan tahansa heti alusta pitäen.

Noniin, nyt on all-star-world cup-simulointi valmis. Joukkueisiin pääsee tutustumaan tästä.

Tällaisessa turnauksessa ei kovin montaa suomalaista nähtäisi. Kanadasta tulisi melkein puolet pelaajista.

Aika hyvin oltiin jäljillä sillä suomalaisia kuuden joukkueen turnaukseen selviytyi seitsemän kappaletta, ja Kanadasta tuli melkein puolet, tarkalleen 44,1 prosenttia kaikista pelaajista.

(Kanada 60 pelaajaa
USA 35 pelaajaa
Ruotsi 17 pelaajaa
Venäjä 10 pelaajaa
Suomi 7 pelaajaa
Tsekki 5 pelaajaa
Slovakia & Slovenia 1 pelaajaa)
 

Rocco

Jäsen
Tässä on ihan unohdettu se spekulaatio, että NHL ei todennäköisesti ole mukana seuraavissa talviolympialaisissa. Siksi tuli tarve saada "parhaat vs. parhaat" turnaus muualle, ja se on World Cup. Tämän vuoden kisat tulivat aika äkkiä, ja sen takia mukaan kasattiin mielenkiintoa nostamaan kaksi kokoelmajoukkuetta. Nostamaan mielenkiintoa siis muuallakin Euroopassa kuin vain osallistujamaissa, sekä lisäintoa Pohjois-Amerikkaan, missä U23 -joukkue on otettu vastaan erinomaisesti.

World Cupiin voisin ottaa jatkossa yhden joukkueen, mikä ei ole oma valtio (vielä) ja se on Quebec. Kuitenkin ranskankielinen provinssi on lähes kuin maa maan sisällä, oli hyvin lähellä jo viime äänestyksessä itsenäistymistä, ja sieltä saisi kohtalaisen kovan joukkueen kasaan. Ehkä ei mestariehdokasta, mutta toisi lisää leveyttä lajin huipulle. 10 joukkuetta, mukana automaattisesti Kanada, USA, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Tsekki ja Quebec. Loput kolme paikkaa täytetään karsijoilla. Kaksi viiden joukkueen lohkoa, keskinäisesti neljä matsia, välierät vaikka neljän parhaan kesken, ja siitä sitten finaaliin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Semmoinen ois paras jossa ois:

Canada
Quebec
Team Ontario
Team Manitoba
Team Saskachewan
Team British Columbia
Team Alberta
Neuvostoliitto
Tsekkoslovakia
Ruotsi
Suomi
USA
Team Minnesota
Team Michigan
Team Massachusetts
Team Canada Vets (+30 ikäiset)
Team North America Kids (U24 jengi)
Team Iron Curtain Kids (U24 jengi)
Team Scandinavian Kids (U24 jengi)
Team Europe

Junnu- ja osavaltio-/provinnssijoukkueille etuoikeus valita pelaajansa ensin.
 
Vastasin tuon kymmenen maajoukkueen turnauksen. Ihan vain siitä syystä, ettei tuo jatkoonmeno olisi niin jyrkkää ja saataisiin puolivälierät. Vaikken noista kokoelmajoukkueista niin välittänytkään, niin silti sydäntä särki nähdä NA-Jonnejen jäävän alkusarjaan, koska he olivat kuitenkin pelanneet niin helvetin hyvän turnauksen.

Eli 10-12 parasta maajoukkuetta mukaan, kaksi lohkoa ja lohkojen neljä parasta puolivälieriin. Pleijarit sitten yhdestä poikki ja tasatilanteissa vedetään jatkoerät.

Niin ja korjatkaa nuo pistejaot/ottelu oikeanlaiseksi. Helvetin typerää, että suorasta voitosta on jaossa kaksi pistettä ja jatkoajalle venyneestä jaettaisiin yksi lisäpiste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös