Edmonton Oilers 2016–2017

  • 317 609
  • 940

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo eihän näistä peleistä kannata mitään isompia johtopäätöksiä vetää. Kunhan nyt pääsee vähän totuttelemaan kaukaloon. Ja saa vähän etua siihen kun pääleiri alkaa siinä mielessä että on päässyt parin pelin verran jo hakemaan tuntumaa.

Itselläni jäi parhaiten mieleen kyllä tuo Niemeläisen pelaaminen, olin jopa yllättynyt tuosta kuinka hyvä luistelija kaveri on. Ainut hermillinen asia on, että kaveri on leftin pakki, jolle osastolle löytyykin sitten sitä tunkua.

ja tulikin vielä päivitystä tuohon Russellin tilanteeseen.

Dustin Nielson @nielsonTSN1260
I've been told that the Oilers have offered a one year deal to Russell. May have another update later today. Let's see where this goes.

9:44 PM - 19 Sep 2016
 
Näkihän tuon selvästi varsinkin tässä tämänpäiväisessä aamupäivän ottelussa, että ei Puljujärvi kovin tosissaan pelaillut, kuten ei moni muukaan kentällä. Pientä höntsäilyä ja varmasti kunnon leirillä aletaan painamaan sitten täysillä, kun panoksena on paikka NHL-rosterissa. Silti hauska nähdä, että niitä pisteitä vaan tulee ja tulee, vaikka pelaisi miten. U20-kisojen ensimmäisestä pelistä lukien Puljujärvi on nyt pelannut yhteensä 42 ottelua eri tasoilla ja pisteitä 24+31=55. Ei huono.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ryan Vesce Oilersiin tryoutille. Ikää Vescellä jo 34v, vastahan tuo Hifkin paidassa kävi kotimaan kaukaloissakin pyörähtämässä..
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eiköhän tuossa Vescen leirikutsussa ole takana se, että Oilersilta on kolme sentteriä World Cupissa ja missaavat leirin alun. Ja pahimmassa tapauksessa (vai jopa todennäköisesti) missaavat myös viikon päästä maanantaina pelattavat ensimmäiset kaksi harjoitusottelua. Sääntöjen mukaanhan pitää olla tietty määrä veteraanipelaajia (olisiko kahdeksan?) jokaisessa harjoituspelissä, joten liittynee siihen. Jotenkin aika vaikea uskoa, että Vescellä mitään oikeaa mahdollisuuttaa olisi ottaa paikkaa Oilersista.
Ja ne kolme sentteriähän ovat painaneet ihan kivasti turnauksessa sen mitä olen nähnyt. McDavidilla ei tosin viimeistely tunnun onnistuvan mistään, mutta paikkoihin pääsee ja paikkoja luo pelikavereille. Eiköhän se maalijyväkin vielä löydy.

EDIT: Niin ja lisättäköön, että en pitäisi huonona jos yksi kokenut sentteri porukkaan löytyisi. Mutta en oikein näe Vescen olevan se kaveri. Tosin hänen etunaan on, että pelaa rightilta ja Letestu on tällä hetkellä ainoa rightin sentteri.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No niin, Grybakin tekee paluun Oilersnuttuun, tai no ainakin hetkeksi. Tosin oli aika odotettava siirto molemmilta osapuolilta.

Ryan Rishaug ‏@TSNRyanRishaug · 22s22 seconds ago

Can confirm Gryba will come to Edmonton on PTO.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No niin, Grybakin tekee paluun Oilersnuttuun, tai no ainakin hetkeksi. Tosin oli aika odotettava siirto molemmilta osapuolilta.
Joo, eikös Chiarelli joku aika sitten kertonut, että Gryballe on tarjottu PTO, mutta tämä yrittää ensisijaisesti saada suoran NHL-sopimuksen jostain organisaatiosta. Ei siis onnistunut. Mielestäni on ihan hyvä kaveri kolmospariin tai katsomoon. Ja pelaa vieläpä rightilta.

Jos sekä Versteegin että Gryban kanssa tehtäisiin sopimus, niin olisi kasassa tasan 50 sopparia. Jonesin ja Bearin kohdalla tosin voidaan käyttää "sliderulea". Niin ja kai myös Puljujärven, mutten oikein siihen usko. Varmaankin Chiarelli haluaisi parin paikan verran tilaa, että voi tehdä tarvittaessa muutoksia kauden aikana.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tulokasleiri päättyi perinteiseen otteluun Golden Bearsia vastaan, mistä Oilersille nyt kolmantena perättäisenä vuonna voitto. Tällä kertaa numerot 6-3. Aika kovia porukoitahan tässä viime vuosina on Oilersilla ollutkin tulokasleireillä mutta tiukkoja vääntöjähän nuo yleensä ovat. Peliä en ole nähnyt mutta Caggiulalle 2+0 (toinen tyhjiin), Soustalille 1+1 ja Puljujärvelle sekä Jonesille 0+2.
Oikea harjoitusleirihän taitaa alkaa heti tänään terveystarkastuksilla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tänään sitten kaverit pääsevät ensimmäistä kertaa pääleirillä jäälle. Sisäisiä harjoituspelejä pelataan huomenna ja sunnuntaina ja sitten maanantaina nuo kaksi ensimmäistä harjoituspeliä Flamesia vastaan.
Junnujen pudottua World Cupista saadaan McDavid, RNH, valmennus ja management mukaan leirille ajoissa. Tarkemmin en tiedä, että huilaavatko he tässä välissä vai liittyvätkö saman tien harjoitusleiriporukkaan. Draisaitl ja Sekera ovat siis ainoat Oilersin pelaajat, jotka jatkavat urakkaansa turnauksessa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
MacLellan on heti ensimmäisenä päivänä mukana jäällä mikä on hyvä homma kauteen valmistautumista ajatellen.
Ensimmäiset pelaajat virallisessa harjoituksessa Rogers Placen jäällä olivat Talbot ja Laurikainen, jotka olivat ensimmäisen porukan maalivahdit.

Tuolta jos poimii joitain koostumuksia ensimmäisen päivän treeneistä, niin aamupäivällä:
Lucic-Caggiula-Eberle
Maroon-Lander-Yakupov
Pitlick-Vesce-Versteeg

Simpson-Fayne
Reinhart-Gryba

Ja iltapäivällä mm.:
Pouliot-Letestu-Puljujärvi
Benik-Hendricks-Kassian

Klefbom-Larsson
Nurse-Davidson

Gustavsson
Brossoit

Nämähän toki muuttuvat matkan varrella, mutta kyllä heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien voi saada jotain viitteitä suunnitelmista. Klefbom-Larsson on ainakin melko todennäköinen pari kauden alussakin. Davidson pelaa oikealla kuten on veikkailtu, (Sekera toki puuttuu vielä) ja myös parikseen on arveltu mahdollisesti Nursea.
Lucic ja Eberle ovat samassa ketjussa ja se lienee ihan hyvä veikkaus myös kauden avaukseen. Ja siinä keskellä Caggiulan tilalle varmaankin McDavid. Mielenkiintoista nähdä ovatko laitahyökkääjäparit Maroon-Yakupov ja Pouliot-Puljujärvi noin myös ensimmäisissä harjoituspeleissä. Nyt harjoituksissa olleista senttereistä Caggiula ja Hendricks siirtynevät laitaan kun McDavid ja RNH liittyvät porukkaan. Ja sitten vielä myöhemmin Draisaitl vie yhden paikan keskeltä.

EDIT: McDavid ja RNH tulevat leirimiehistöön mukaan tiistaina eli noiden ensimmäisten pelien jälkeen. Draisaitl ja Sekera saavat myös aikanaan muutaman lepopäivän turnauksen jälkeen.
Maroon pudottanut yli kymmenen kiloa painoa kesällä ja sanoo olevansa tikissä.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Viimeksi muokattu:

Unto

Jäsen
Noni se olisi taas aika palata sorvin ääreen eli tervehdys vaan taas kaikille Oilers-ketjulaisille. Tervehdys myös niille, jotka ovat uuden suomalaislupauksen mukana tänne eksyneet. Alkaa jo mukava kutina olemaan päällä. Harjoistusleiri on vasta niin alussa, mutta heitetään omat veikkaukset avauspelin kokoonpanoiksi.
Lucic - McDavid - Eberle
Pouliot- Nuge - Puljujärvi
Maroon- Draisaitl - Yakupov
Hendricks - Letestu - Kassian

Klefbom - Larsson
Sekera - Davidson
Nurse - Fayne

Luultavasti meni päin mäntyä, mutta siltä varalta, että osuu niin: saa ottaa talteen. Ykösvitja on aika pommin varma, että tuota ainakin kokeillaan. Kakosessa annetaan Puljun pelata top kutosessa ainakin pelin verran. Voi olla, että myöhemmin siihen menee Yakupov tai Versteeg. Näkisin myös Maroon - Draisaitl kaksikon pelaavan paljon pelejä samassa ketjussa. Viime kaudella nähtiin tältä kaksikolta ajoittain aika komeaa kiekon suojaamista kulmassa. Pakkipareissa kiveen hakattu pari on yköspari, mutta loput voi mennä ihan miten päin vaan. Siellä olisi myös Grybaa try-outilla ja Oesterl ja Reinhart varmasti pistävät kaiken likoon pelipaikan puolesta. Jos Lander on tehnyt ihmeitä kesällä niin voi olla, että hän ottaa 3. sentterin paikan ja Draisaitl laitetaan RNH:n laidalle. Caggiula saa minun puolesta aloittaa AHL:ssä. Ei ollut niin vakuuttava Young Starsissa.

Taas mennään!
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tervehdys!

Onko nämä harjoituspelit yleensä näkynyt jotain kautta?
Joo vähän siitä riippuen missä pelataan. Nuo jo pelatut tulokkaiden pelit löytyvät Oilersin Youtubesta. Ja uskoisin tulevienkin pelien tulevan suorana.
Maanantain peleistä varmaankin Oilersin sivuilta/Facebookista löytyy linkki ainakin siihen Edmontonissa pelattavaan peliin. Ja varmaan Calgaryssakin pelattavaan mutta se on sitten toki Flamesin lähetys. Tai näin olettaisin että löytyvät linkit.
Veikkaisin Puljujärven pelaavan Edmontonissa koska uudet lelut yleensä tuodaan kotiyleisön eteen. Ja muutenkin se napsun kovempi porukka pelaa kotipelin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Luultavasti meni päin mäntyä, mutta siltä varalta, että osuu niin: saa ottaa talteen.
Eiköhän tolla rivillä aika hyvin osu kohdalleen. Oikea laita ja alemmat pakkiparit ehkä toisella lailla mutta voivat olla juuri noinkin.
Jotenkin kummallisen positiivinen tunne itselläkin. On niitä samoja fiiliksiä tosin ollut joinain muinakin vuosina ja silti on tullut turpaan oikein huolella mutta jotenkin nyt tuntuu siltä että varsinkin hyökkäyksessä löytyy jo ihan oikeita NHL-pelaajia kaikille paikoille. Voi jopa tulla kilpailua pelipaikoista. Puolustus nyt sitten ei ihan yllä siihen mutta eteenpäin kuitenkin.

Kai tämä positiivisuus päättyy siihen että runkosarjan ekan kuukauden aikana joku kärkipelaaja loukkaantuu pahasti. Tai Talboteille syntyvät kaksoset valvottavat isukkia öisin niin paljon että tämä nukkuu pelit. Pessimisti ei pety.

Mutta kivahan se on että pääsee taas katsomaan pelejä. Kai Oilersin kaudesta joskus on pakko tulla positiivinenkin yllätys.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Parina päivänä on pelattu sisäisiä harjoitusmatseja. Ensin 2x30minuuttia viidellä viittä vastaan ja sitten viiden minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Tänään kokoonpanot olivat tällaiset:
TEAM A (BLUE)
Lucic - Caggiula - Eberle
Maroon - Lander - Yakupov
Pitlick - Vesce - Versteeg
Christoffer - Sallinen - Slepyshev

Simpson - Fayne
Reinhart - Gryba
Oesterle - Benning

Talbot
Laurikainen

TEAM B (WHITE)
Pouliot - Letestu - Puljujarvi
Benik - Hendricks - Kassian
Beck - Khaira - Pakarinen
Moroz - Platzer - Russell

Klefbom - Larsson
Nurse - Davidson
Laleggia - Musil

Gustavsson
Brossoit

Peli päättyi sinisen puolen 3-2 jatkoaikavoittoon. Maaleista vastasivat sinisiltä Pitlick, Eberle ja Caggiula. Valkoisilta puolestaan Beck ja Davidson.
Eilisessä pelissä tulos oli 3-3. En äkkiseltään löytänyt niitä kokoonpanoja, mutta sinisten maalit tekivät Lander, Eberle ja joku kolmas jonka nimi jäi nyt mysteeriksi. Valkoisilta sitten taas Hamilton, Betker ja Khaira.
Eipä noista maalintekijätiedoista paljon iloa ole, mutta en mitään kunnon raporttia löytänyt noiden pelien onnistujista.

Ainakin tämän päivän kokoonpanot näyttävät omaan silmääni siltä, että Sinisillä oli vahvempi hyökkäysosasto ja Valkoisilla taas puolustuspää. Pakkipareista kun Simpson korvataan Sekeralla, niin lienevät sitten nuo parit. Gryba tai Reinhart ylimääräisenä pakkina. Bonusten takia veikkaisin Gryban ottavan sen paikan.
Laitahyökkääjäparit myös edelleen pysyneet vakioina. Nyt on sitten paljon kiinni siitä miten esim. Versteeg esiintyy ja saako itselleen sopimuksen. Eilen ainakin oli syöttänyt Eberlen tekemän 3-3 tasoituksen.
Niin ja Lander on ollut ilmeisesti pirteä. Kuten oli viime vuonnakin harjoituspeleissä... tosin nyt ei vielä ole päästy sinne harjoituspelivaiheeseenkaan, mutta mahtaako historia toistaa itseään.

Huomenna siis kahdessa pelissä vastassa Flames.

Puolustaja Kayle Doetzel pudotettiin leiriltä. Hänellä on ilmeisesti terveysongelmia kuten pahoja migreenejä ja näköhäiriöitä, jotka saattavat liittyä tähän ratkaisuun tai sitten eivät.

EDIT: @Imagined molempiin tämän päivän peleihin löytyvät linkit sitten Oilersin sivuilta. Ja tänne Oilersin sivuille ilmeisesti tulevat myös kokoonpanot aamujäiden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oilersin uusi maskotti Hunter on ennemmän pelottavan kuin sympaatisen näköinen. Mutta varmasti ainakin Ilveksen fanit siitä tykkää.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Eikö joskus ole ollut joku regional restriction noissa harjoituspeleissä eli näkynyt ilmaiseksi albertalaisille?
Niinhän tuolla näköjään sanotaan:
"You can watch BOTH games right here at EdmontonOilers.com! Due to NHL regulations, the game can only be shown in the Oilers region (Alberta/Saskatchewan/Northwest Territories) "
Keskisen Kanadan proxya jostain, niin sillä hoituu. Ja saattaahan niitä striimejä löytyä muualtakin.

On kyllä aika kovan oloinen kolli tuo Hunter.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, tosiaan vaatii proxy-kikkailua, että streamit toimivat... ja toivottavasti kukaan ei alkanut kikkailemaan ainakaan Edmontonissa pelatun ottelun takia, sillä ilmeisesti se stream ei toiminut kunnolla edes Albertassa.

Ensimmäiset harjoituspelit siis pelattu ja tästä se taas lähtee. Jos joku on pelejä on katsellut, niin mielellään kuulisin kommentteja. Mitä nyt äkkiseltään netistä luin kommentteja pelaajista niin Calgaryn ottelussa:
-Slepysheviltä hyvä peli, ei ihan huippua, mutta joukkueen paras(?) hyökkääjä
-Salliselta jonkun mukaan vahva peli
-Yakupovilta heikko esitys ja aiheutti ainakin turhia paitsioita
-Hendricks pahasti kesäterässä
-Brossoitilta huippupeli eikä Gustavssonkaan jäänyt huonommaksi
-Nurse isännöi puolustuksessa
-Maroon oli näyttänyt hitaalta
-Grybalta hyvä esitys

Ja Edmontonissa:
-Pitlickilta vahva peli ja saattaa ensiarvioiden mukaan olla tosissaan haastamassa Kassianin pelipaikkaa
-Pakariselta vahvaa suorittamista
-Caggiula hyvä aloituksissa ja myös pelillisesti... toki ihan kivat laitahyökkääjät eli pitääkin näyttää hyvältä
-Lucic oli näyttänyt hitaalta
-Puljujärvi oli näkymätön (tilastorivillä yksi kiekonmenetys, muuten nollaa), McLellanin kommentti: "he’s got some work to do”.
-Larssonilta hyvä ensimmäinen harjoituspeli
-Korpikoskelle tasakentällisin corsit +0/-12
-Versteegillä luistin oli liikkunut hyvin

Yleisenä kommenttina:
-pitikö joukkueidenkin nettisivut mennä pilaamaan tuolla nhl.com -designilla
-nhl.com aikoo ilmeisesti jatkossa tarjota shift-chartit ihan graafisena? Vai oliko jo keväällä? Ei tosin nyt ainakaan vielä toiminut.

Otteluraportteja odotellessa siinä siis joitain kommentteja jotka voivat pitää paikkansa tai sitten eivät.

Näistä nyt ei muutenkaan tietenkään voi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä, kun valtaosalle pelaajista kyseessä oli syksyn ensimmäinen peli. Tietenkin onnistumiset muistetaan ja ne poikivat yleensä lisää näyttömahdollisuuksia. Ja erityisesti varmasti Pitlickille hieno tilanne kun ei pitänyt edes olla pelaavassa kokoonpanossa, mutta tuli sitten Pouliotin tilalle ja pelasi hyvän ottelun.
Tänään sitten porukkaan liittyvät McDavid sekä RNH ja varmaankin osa porukasta pudotetaan leiriltä pois. Seuraava harjoituspeli on huomenna Canucksia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
ja toivottavasti kukaan ei alkanut kikkailemaan ainakaan Edmontonissa pelatun ottelun takia, sillä ilmeisesti se stream ei toiminut kunnolla edes Albertassa.

Onneksi en vaikka tarkoitus oli. Youtubesta tai muualtakaan ei löydy koostettakaan pelistä..? Ainoastaan highlight -pätkä.

Voin kyllä silti peliä näkemättä nettikommenttien perusteella aistia, että Puljujären pitää oppia peli aikuisia vastaan pienessä kaukalossa ennen kuin on mitään asiaa NHL-kokoonpanoon. Esimerkiksi Caggiula vaikka vanhempi toki onkin pelasi jo noissa junnujen harjoituspeleissä mun silmään paljon kypsemmin kuin Puljujärvi.

Seuraava peli olisi kiva nähdä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kaksi pelaajaa sai jo pakata kamansa, kun Dylan Wells lähetettiin takaisin junnuihin ja Keven Bouchardin palveluksille ei nähty enää mitään käyttöä. Hän saa etsiä uuden seuran itselleen.
 

Unto

Jäsen
Täytyy puolustaa vähän Puljujärveä. Pelasi kahden rightin jätkän kanssa ja ylivoimalla, missä hän oli, pelasi viisi rightia. Ei saanu syötön syöttöä lapaan koko pelissä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Seitsemän kaveria pudotettiin leiriltä. Ei vielä mitään yllättäviä nimiä mukana listalla:
Oilers trim Training Camp roster | NHL.com

Täytyy puolustaa vähän Puljujärveä. Pelasi kahden rightin jätkän kanssa ja ylivoimalla, missä hän oli, pelasi viisi rightia. Ei saanu syötön syöttöä lapaan koko pelissä.
Ei kai toisaalta vielä ole edes mitään puolusteltavaa. Aika harvassa ne kaverit jotka heti kättelyssä ovat valmiita tuolle tasolle. Nyt oli eka harjoituspeli, missä jokunen NHL-tason kaveri jo oli vastassa ja mukana. Varmasti seuraavassa pelissä sujuu jo paremmin. Eikä mielestäni oikeastaan kannata ainakaan liikaa selitellä olosuhteilla koska nyt nimenomaan pitää pystyä olemaan se kaveri joka pelaa vahvasti riippumatta ketjukavereista (nyt ne ketjukaverit olivat lisäksi pääasiassa Versteeg ja Vesce eli enemmänkin kärkipäästä tuossa eilisessä joukkueessa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös