Ottawa Senators 2016–2017

  • 18 661
  • 60

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Ottawa on mystinen kaupunki, joka tunnetaan kiekkokartalla yleisesti ottaen maailman kovimman kiekkomaan pääkaupunkina. Ottawa Senators oli viime kaudella Kanadan kovin joukkue, vaikka kausi päättyikin runkosarjaan. Surullisesta kaudesta huolimatta Senators saa nyt myös oman topicin alulle tälläkin keskustelupalstalla, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kaikki 30 joukkuetta (+ Las Vegas) ovat ansainneet oman ketjunsa. Suomessa Senators ei ole se kaikkein kiinnostavin joukkue, mutta katsotaan silti, jos jonkunlaista keskustelua aikaiseksi saa.

Seuran menestymistä menneillä vuosikymmennillä voidaan arvioida monella eri tavalla. Kanadan pääkaupunki ei ole vielä Senatorsin toimesta Stanley Cuppia kotiin tuonut, mutta harvemmin Senators on kuitenkaan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt. Itse asiassa aikajaksolla 1997 - 2016 (19 vuotta) joukkue on jäänyt vain neljästi pudotuspelien ulkopuolella. Faktatietoa en aiheesta etsi, mutta en usko samaisen aikajakson aikana hirveän monella parempaa saldoa olevan Detroitia lukuunottamatta. Negatiiviselta kannalta katsottuna kaikki neljää synkkää kautta on edellisen kahdeksan vuoden aikana.

2015 - 2016 mutkikas vuoristorata
Kausi päättyi pettymykseen, kun sijoitus itäisellä puolella oli 11. Tarkemmin taustoihin syventyessä sijoitus oli kuitenkin kohtuullinen, eikä Senators missään nimessä ollut varsinaisesti alisuorittaja - siinä missä lähes kaikki muut Kanadan joukkueet olivat. Omanlainen sukupolvenvaihdos sekä joukkueessa, että taustoissa on ollut käynnissä jo monta vuotta, mutta hiljalleen alkaa valoa olla tunnelin päässä. Toissa kauden sensaatiomainen loppukausi Hammondin johdolla antoi toivoa, että 15-16 on se kausi, kun peli alkaa jälleen rullaamaan nuorella joukkueella. Samanlaista flowta ei kuitenkaan saatu päälle oikeastaan missään vaiheessa kautta, vaan kausi oli oikeastaan alusta loppuun asti todellista vuoristorataa.

Syytä vuoristoradalle on vaikea löytää, mutta sen huomasi kotisohvalle asti, ettei Dave Cameron löytäny oikeita palasia oikeisiin paikkoihin. Ketjut elivät koko kauden aikana tolkuttoman paljon - aivan liikaa. Siihen päälle avainpelaajien loukkaantumiset sekä nuoren rungon kokemattomuus, niin soppa oli valmis. Parhaimpien ja huonoimpien jaksojen erot olivat järjettömän suuria, mutta sentään hyvät jaksot antoivat toivoa tulevasta, sillä joukkueessa on tällä hetkellä todella paljon nuorehkoja lupaavia pelaajia.

2016 Off season - ovi käy kumpaankiin suuntaan
Kesän aikana etenkin toimiston puolella on tapahtumia riittänyt yllinkyllin. Bryan Murray ilmoitti jo hyvissä ajoin, että hänen taival General Managerina on ohi. Tilalle palkattiin organisaatiossa lähes kymmenen vuotta viettänyt Pierre Dorion, joka oli Murrayn apulaisena viimeiset pari vuotta. Dorion oli looginen valinta ja oman kylän paikana saa suuren vastuun nuorena, jo 44-vuotiaana. Dorion aloitti hommat valmentajan vaihdoksella, kun koko valmennusporukka Cameronin johdolla sai astua sivuun.

Myös valmennusrintamalla Senators luottaa nuoreen polveen, sillä Guy Boucher saapui pestiin myös 44 vuotiaana. Boucher on ehtinyt urallansa viettää lähes kolmivuotiset pestit sekä Tampa Bayn, että Bernin päävalmentajana. Kumpikin on kuitenkin päättynyt potkuihin. Boucherin avuksi saapuvat myös Sveitsin puolelta kaksikko Marc Crawford & Rob Cookson, jotka valmensivat Zürichissa edelliskaudella voittaen Sveitsin mestaruuden. Etenkin Crawford on tärkeä mentori nuorelle päävalmentajalla. Crawfordilla on takana 14 vuotta päävalmentaja NHL:ssä ja löytyy takataskusta myös Stanley Cup sormus (1996) sekä Jack Adams Award (1995).

Toimiston lisäksi myös pelaajarintamalla pientä muutosta on tapahtut. Nimekkäimpinä Chris Kellyn paluu sekä Derick Brassardin hankinta. Vaihdossahan Mika Zibanejad matkasi New Yorkin kirkkaisiin valoihin. Spekuloin vaihtoa jo Rangersin ketjussa, mutta tiivistettynä Ottawa sai vihdoin parin kauden etsinnän jälkeen hankittua 1. sentterin, kun Zibanejad suuren ailahtelevuuden vuoksi ei puhjennut aivan yhtä kauniiksi kukaksi, kuin mitä Senators varmasti toivoi. Ulospäin Mikan lisäksi lähti myös Patrick Wiercioch & Alex Chiasson, jotka eivät lunastaneet odotuksia.

Palkkakatossa tilaa on vielä rapiat 17 miljoonaa, mutta RFA puolelta Mike Hoffman ja Cody Ceci vievät tuosta varmasti ison osan. Olisi ehdottoman tärkeää, että molemmat saisi kiinnitettyä pitkillä sopimuksilla, sillä selkeää "key player" osastoa kumpikin edustaa jo nyt - sekä etenkin tulevaisuudessa. Sopimuksien pituutta on vaikea arvioida, mutta ainakin Hoffman kahdella peräkkäisellä n. 30 maalin kaudella netonnee viimeistään välimieskäsittelyssä n. $5.0 - $5.5 vuosikaton itselleen. Ceci on todella mielenkiintoinen tapaus. Nuorukaisen sopimus ei mene välimieskäsittelyyn, mutta se on vielä toistaiseksi tekemättä. Ikänsä puolesta Ceci on pelannut loistavasti ja on tärkeä osa tulevaisuutta Senators nutussa. Ongelmana on kuitenki se, että edessä ovat Karlssonin, Phaneufin ja Methotin sopimukset. Kuinka paljon seuralla on varaa tuhlata kattoa puolustajiin etenkin, kun myös lupaava Thomas Chabot alkaa lähiaikoina kolkutella NHL portteja. Cecin katto lienee myös aika lähellä Hoffmanin lukemia. Dorionin mukaan molemmat ovat kuitenkin jatkossakin Senators pelaajia ja sopimukset hoidetaan kuntoon lähiaikoina.

2016 - 2017 mikä on vuoristoradan seuraava suunta?
Tuleva kausi on hyvin mielenkiintoinen Senators näkökulmasta. Joukkueen nuoret tähtipelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia ja alkavat hiljalleen olla omissa rooleissaan tarpeeksi hyviä, jotta menestys olisi mahdollista. Brassardin, Kellyn, Neilin sekä viime kauden lopulla hankitun Phaneufin johdolla seurassa on myös hiukan kokemusta nuorten pelaajien ympärillä, vaikkakin Chris Phillipsin hieno ura päättyikin edelliskauteen.

Uusi valmennusjohto sekä GM sekoittavat pakkaa varmasti, minkä takia vuoristoradan seuraavaa osoitetta on hyvin vaikea arvuutella. Allekirjoittaneen mielestä joukkueen runko on tarpeeksi hyvä siihen, että Kanadan pääkaupungissa pelataan ensi keväänä pudotuspelejä vuoden tauon jälkeen. Uuden valmennusjohdon suurimmat parannustarpeet ovat ainakin joukkuepuolustamisessa sekä erikoistilanteissa. Senators oli sekä päästetyissä maaleissa, ylivoimassa, että alivoimassa sarjan heikoimpien joukossa menneellä kaudella.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Maalivahdit
Kokenut Craig Anderson aloittaa kauden ykkösmaalivahtina. Parina hänellä on Andrew Hammond, tuo legendaarinen hampurilaismies... Koko kaksikko kuvaa hyvin Senatorsia seurana. Molemmat on melkoisia taistelijoita, joiden hyvän ja huonon päivän ero on valtava. Kumpainenkin voi johdattaa joukkueen pitkään voittoputkeen tai päinvastoin olla suurimpana syynä siihen, kun ensimmäisen erän jälkeen ollaan parin maalin päässä vastustajasta. Itse näen maalivahdit Ottawan heikkoutena, vaikkakin kumpikin on osoittanut olevansa parhaimillaan täysin päteviä omaan rooliinsa. Nuoret O'Connor ja Driedger kyttäävät taustalla mahdollisuuksia.

#30 Andrew Hammond 28v, 2018, $1.35
#41 Craig Anderson 35v, 2018, $4.2

Puolustajat
Puolustuksen suvereeni johtohahmo on itseoikeutetusti joukkueen kapteeni Erik Karlsson. Karlsson pelasi ilmiömäisen kauden ja kuului jälleen koko sarjan ehdottomaan eliittiin. Ruotsalaisen taustalla on kokenut oman pään kaksikko Marc Methot & Dion Phaneuf. Näitä kahta kaveria pitää katsoa suurennuslasin kanssa sen suhteen, että järkyttävän surkea alivoimapeli on saatava kuntoon. Cody Ceci ottaa sopimuksen jälkeen paikkansa neljän pakin joukosta. Loput kaksi paikkaa menevät kolmikolle Borowiecki, Kostka ja Wideman. Nuoremmasta polvesta Claesson saa varmasti enemmän vastuuta myös tulevalla kaudella. Englund & Chabot lienevät potentiaalisia debytantteja, mutta eivät varmasti vielä murtaudu ainakaan ihan vakiokokoonpanoon. Chris Widemanille edessä on iso kausi. Kädet ja pää riittävät NHL tasolle, minkä lisäksi vastuun pitäisi olla myös hiukan viime kautta isompi.

#2 Dion Phaneuf 31v, 2021, $7.0
#3 Marc Methot 31v, 2019, $4.9
#5 Cody Ceci 22v, ?
#21 Michael Kostka 30v, 2017, $0.8
#45 Chris Wideman 26v, 2018, $0.8
#65 Erik Karlsson 26v, 2019, $6.5
#74 Mark Borowiecki 27v, 2018, $1.1

Hyökkääjät
Nimilista hyökkääjien osalta etenkin hinta/laatusuhteessa on erinomainen, mutta takana on silti paljon kysymysmerkkejä, kuten esimerkiksi Bobby Ryanin ura, minne matka? Mikä on Clarke MacArthurin kunto? Hoffmanin sopimus? Ketjukoostumukset? Onko Brassardista johtamaan hyökkäystä? Viime kauden rungosta pois ovat Zibanejad, Gomez sekä Chiasson. Tilalle tullut pari nuorta pelaajaa, Chris Kelly & Mike Blunden vapailta markkinoilta sekä tietenkin Brassard.

Clarke MacArthur tekee kovasti töitä, että olisi kunnossa kauden alussa, mutta koko pelaajauran jatkuminen lienee edelleen epävarmaa. Tärkeä palanen olisi, jos pystyy pelaamaan. Ketjukoostumuksista on mielenkiintoista nähdä, että rikotaanko sensaatiomaisen kevään pelannut Smith - Pageau - Stone kolmikko. Stone voisi olla melkoisen sopiva kaveri Brassardin rinnalle... Yksilöistä voi toistaa samaa tarinaa vuodesta toiseen: Bobby Ryanin on otettava enemmän roolia ja vastuuta. Ainekset hänellä on loistavaksi hyökkääjäksi, mutta suuret ongelmat itseluottamuksen ja tasaisuuden kanssa vaivaavat myös häntä. Saa nähdä, että kykeneekö Hoffman ja Stone jatkamaan vielä nosukuntoista uraansa askeleen ylöspäin.

#6 Bobby Ryan 29v, 2021, $7.25
#7 Kyle Turris 26v, 2018, $3.5
#13 Nick Paul 21v, 2018, $0.67
#15 Zack Smith 28v, 2017, $1.89
#16 Clarke MacArthur 31v, 2020, $4.65
#19 Derick Brassard 28v, 2019, $5.0
#22 Chris Kelly 35v, 2017, $0.9
#25 Chris Neil 37v, 2017, $1.5
#26 Matt Puempel 23v, 2017, $0.9
#27 Curtis Lazar 21v, 2018, $0.9
#43 Ryan Dzingel 24v, 2017, $0.75
#44 J-G Pageau 23v, 2017, $0.9
#61 Mark Stone 24v, 2018, $3.5
#68 Mike Hoffman 26v, ?
? Mike Blunden 29v, 2018, $0.73

Jonkinlaisena etuna voisi myös sanoa Senatorsin kannalta, että World Cupissa Erik Karlsson on ainut mies, jokak siellä luuraa. Näin ollen suurin osa rungosta saa harjoitella rauhassa ja hitsautua yhteen kauden alkuun mennessä.

Ketjutoiveet, jos kaikki menee nappiin (Lue: MacArthur pystyy pelaamaan ja Ceci & Hoffman saavat sopimukset kuntoon)

Hoffman - Brassard - Stone
MacArthur - Turris - Ryan
Smith - Pageau - Lazar
Kelly - Dzingel - Neil

Methot - Karlsson
Phaneuf - Ceci
Borowiecki - Wideman

Anderson
Hammond

Oikein mukavaa kesän jatkoa muille palstan lukijoille ja Senators seuraajille - parin kuukauden päästä mennään taas...
 
Viimeksi muokattu:

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Ottawa on mystinen kaupunki, joka tunnetaan kiekkokartalla yleisesti ottaen maailman kovimman kiekkomaan pääkaupunkina. Ottawa Senators oli viime kaudella Kanadan kovin joukkue, vaikka kausi päättyikin runkosarjaan. Surullisesta kaudesta huolimatta Senators saa nyt myös oman topicin alulle tälläkin keskustelupalstalla, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kaikki 30 joukkuetta (+ Las Vegas) ovat ansainneet oman ketjunsa. Suomessa Senators ei ole se kaikkein kiinnostavin joukkue, mutta katsotaan silti, jos jonkunlaista keskustelua aikaiseksi saa.

Seuran menestymistä menneillä vuosikymmennillä voidaan arvioida monella eri tavalla. Kanadan pääkaupunki ei ole vielä Senatorsin toimesta Stanley Cuppia kotiin tuonut, mutta harvemmin Senators on kuitenkaan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt. Itse asiassa aikajaksolla 1997 - 2016 (19 vuotta) joukkue on jäänyt vain neljästi pudotuspelien ulkopuolella. Faktatietoa en aiheesta etsi, mutta en usko samaisen aikajakson aikana hirveän monella parempaa saldoa olevan Detroitia lukuunottamatta. Negatiiviselta kannalta katsottuna kaikki neljää synkkää


Oivallinen ketjun avaus, 10- !

Senators on ollut aina allekirjoittaneen 2. suosikki ja aikoinaan toivoinkin Sensien voittoa Duckseista finaaleissa ja Stanley Cupin seitsemättä paluuta (toki ensimmäinen NHL-mestaruus) pääkaupunkiin...
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Missä Lazar?

Sattuihan sitä sentään se yksi lapsuus. Lazar on ilman muuta pelaavassa kokoonpanossa. Lazarin hyvä puoli on siinä, että poika pystyy pelaamaan perjaatteessa mitä tonttia tahansa, vaikkakaa ei ole missään erityisen hyvin erottunut toistaiseksi edukseen. Smith olisi luontainen sentteri, mutta kemiat Pageaun kanssa toimi nii hyvin, että toivottavasti jatkaa hänen laidalla. Lazar olkoon Stone2 samassa fantasiaketjussa.
 

RightinPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Avs, kaikki suomalaiset ja tulokkaat.
Oonko ainut jonka mielestä Karlssonin puolustuspelaamista dissataan vain niitten 3-6 vuotisten otteiden takia? Kyseessähän on paitsi offensiivisesti NHL:n parhaita puolustajia niin on viimeisen kahden kauden omalla otannallani aika helvetin hyvä myös omaan päähän. Pelejä nyt en ole nähnyt kuin 30-40 viimeiseen kahteen vuoteen mutta Pingviini fanin silmiin Karlssonin näyttää vähän semmoselta paranneltulta Letang 2.0:lta, ei niin ilkee mutta muuten aika lailla.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Oonko ainut jonka mielestä Karlssonin puolustuspelaamista dissataan vain niitten 3-6 vuotisten otteiden takia? Kyseessähän on paitsi offensiivisesti NHL:n parhaita puolustajia niin on viimeisen kahden kauden omalla otannallani aika helvetin hyvä myös omaan päähän.

Et todellakaan ole ainut. Etenkin kahden viime kauden ainana Karlsson on ottanut isoja harppauksia myös omassa päässä ja tuo on todistettavissa monessa henkilökohtaisessa tilastossa. Karlsson käyttää myös puolustaessa samoja vahvuuksia kuin offensiivisesti, eli jalkoja ja päätä. Karlsson ei aja itseään laitakahinoihin, jos ei ole pakko, eikä tuhlaa energiaa ikinä niin sanottuihin turhiin liikkeisiin, vaan keskittyy iskemään oikeassa paikassa oikeaan aikaan sijoittumalla hyvin.

Karlssonilla oli viime kaudella 175 blokattua laukausta, mikä oli 11. korkein määrä koko sarjassa ja ylivoimaisesti kovin Senators paidassa. Lisäksi 61 kertaa Erik onnistui riistämään kiekon, mikä oli puolustajista Byfuglienin jälkeen toiseksi eniten. Ei hullumat saldot miehelle, joka puolustaa joka tilanteen huonosti...

Päinvastoin toki esimerkiksi kiekon menetyksiä oli runsaasti (96), mutta en pidä tuota lukemaa ainakaan katastrofaalisena ottaen huomioon Karlssonin peliajan sekä kiekollisen vastuun joukkuessa. Monissa piireissä täydelliseksi puolustajaksi nimitetty Drew Doughtykin menetti kiekkoja enemmän (97), vaikka pelasi pienemmällä kiekollisella vastuulla ja vieläpä lähes 100 minuuttia vähemmän.

Alivoimallakin Karlsson pelasi viime kaudella selvästi enemmän kuin aikaisemmin - reilusti yli minuutin ottelua kohden. Alivoimaakin hän pelaisi enemmän, jos vaihdossa ei pitäisi käydä ollenkaan. Toivon, että Phaneufin tulo pudottaa noita Karlssonin AV minuutteja. En sen takia, etteikö Erik siellä pärjäisi, vaan siksi että täysin poikkeuksellisena offensiivisena puolustajana hänen energiat voi käyttää fiksumminkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Et todellakaan ole ainut. Etenkin kahden viime kauden ainana Karlsson on ottanut isoja harppauksia myös omassa päässä ja tuo on todistettavissa monessa henkilökohtaisessa tilastossa.

Alivoimallakin Karlsson pelasi viime kaudella selvästi enemmän kuin aikaisemmin - reilusti yli minuutin ottelua kohden.

Toki sitten on myös noita vähemmän mairittelevia tilastoja. Karlssonin aikana omaan häkkiin meni 101 kiekkoa tasakentällisin. Kukaan muu pelaaja ei tainnut ylittää edes 90 kerran rajaa. Karlssonin aikana siis oma häkki heilahtaa vähintään kerran pelissä ja joka neljännessä pelissä vielä toisenkin kerran. Aiempina vuosina Karlsson ei ole onnistunut tuota 100 häkin rajaa rikkomaan, joten siinä mielessä hän ainakin laittoi ennätykset uusiksi. Toki myös kokonaispeliaika kasvoi, muttei tuollaisen 100 ES-minuutin takia pitäisi häkki heilahtaa pariakymmentä kertaa enemmän kuin aiemmin.

Alivoimalla Karlsson tosiaan pelasi enemmän ja oli nyt Ottawan pakiston seitsemänneksi eniten alivoima-aikaa (/matsi) kerännyt pelaaja. Ehkä ens kaudella pääsee jo TOP6:een? Samoin Karlsson saa sitten selvästi eniten aloituksia hyökkäyspäästä (55%) mikä toki on ihan luonnollista. Mutta siis suhteessa enemmän puolustuspään aloituksissa luotetaan vaikka rookiepakkeihin kuin Karlssoniin. Ja siitä huolimatta siis omissa häkki heilui ennätystahtiin.

Karlsson ei aja itseään laitakahinoihin, jos ei ole pakko, eikä tuhlaa energiaa ikinä niin sanottuihin turhiin liikkeisiin, vaan keskittyy iskemään oikeassa paikassa oikeaan aikaan sijoittumalla hyvin.

Tässä vielä muutama hyvä sijoittuminen Karlssonilta viime kaudelta. Jos Karlsson puolustaa jatkossakin noin hyvin kuin viimeisessä videossa Vancouveria vastaan niin se sopii näin Vancouverin kannattajalle oikein hyvin.

https://www.nhl.com/video/t-277999634/c-41636003
https://www.youtube.com/watch?v=p-t2JVRruqQ
https://www.youtube.com/watch?v=3MKylFYYwxc
http://video.nhl.com/videocenter/console?id=862090
https://www.nhl.com/video/recap-ott-3-v ... c-41851203

Hyökkäystaitoja ei käy kiistäminen, mutta omaan silmään tuo puolustaminen ei kyllä kauheasti ole kehittynyt.
 

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Samaa mieltä Mr.Smithin kanssa, että Karlssonilla vielä aika lailla parannettavaa puolustuspelissä. Jotenkin on puolustaessaan liian passiivinen eikä pysy liikkeessä. Varmaankin yleinen käsitys Karlssonin puolustuspelistä on hieman vastaava, kun 82 tehopisteen kaudella ei voita Norrista..
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Karlssonin puolustuspelaamista haukkuvat eivät ole katsoneet yhtään kokonaista Senatorsin peliä viimeiseen kahteen kauteen. Yksittäisiä klippejä voi kaivaa keneltä tahansa ja niiden vetäminen perusteluiksi kertoo mielestäni vain kirjoittajan asiantuntemuksesta kaiken oleellisen.

Norris-valinta viime kaudelta nyt oli aivan täysi farssi, ja menee puhtaasti median höpötysten piikkiin "Doughtyn ajasta" voittaa.
 

Ralph

Jäsen
Norris-valinta viime kaudelta nyt oli aivan täysi farssi, ja menee puhtaasti median höpötysten piikkiin "Doughtyn ajasta" voittaa.
Norris-valinnasta itkevät eivät ole nähneet Kingsiltä yhtään kokonaista ottelua viime kaudelta jne.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Karlssonin puolustuspelaamista haukkuvat eivät ole katsoneet yhtään kokonaista Senatorsin peliä viimeiseen kahteen kauteen. Yksittäisiä klippejä voi kaivaa keneltä tahansa ja niiden vetäminen perusteluiksi kertoo mielestäni vain kirjoittajan asiantuntemuksesta kaiken oleellisen.

Nousee kyllä melkoinen hymy, kun Karlssonin fanipoikien ainoat perustelut ovat lähinnä muiden kommentoijien dissaaminen. Aivan mahtavaa, taisi osua aika kivasti oikeaan kohteeseen nuo perustelut.

Unohtui viimeksi vielä tuosta Karlssonin mahtavasta puolustustyöskentelystä tuo päästetyt (ES) / 60 minsaa. Karlssonin lukema on 3,16 maalia omiin ja muiden Ottawan pakkien lukemat ovat 1,72 - 2,56 maalia / 60 minsaa. Ja tuohon kun yhdistää sen, että Karlsson aloittaa 55% aloituksista hyökkäyspäässä ja muut huomattavasti enemmän puolustuspäässä niin onhan tuo aika hieno tilasto.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nousee kyllä melkoinen hymy, kun Karlssonin fanipoikien ainoat perustelut ovat lähinnä muiden kommentoijien dissaaminen. Aivan mahtavaa, taisi osua aika kivasti oikeaan kohteeseen nuo perustelut.

Unohtui viimeksi vielä tuosta Karlssonin mahtavasta puolustustyöskentelystä tuo päästetyt (ES) / 60 minsaa. Karlssonin lukema on 3,16 maalia omiin ja muiden Ottawan pakkien lukemat ovat 1,72 - 2,56 maalia / 60 minsaa. Ja tuohon kun yhdistää sen, että Karlsson aloittaa 55% aloituksista hyökkäyspäässä ja muut huomattavasti enemmän puolustuspäässä niin onhan tuo aika hieno tilasto.

Pikkaisen pisti ihmetyttämään, että mikä hiton 55%, kun Erik Karlsson aloitti viime kaudella tasakentin 34,9% aloituksista hyökkäyspäästä. Puolustuspäästä 28,5%. Neutral Zonelta 36.7%

Mutta taisitkin katsella behind-the-netin prosenttia, joka taas ilmoitetaan suhteellisena, eli hyökkäyspään aloitusprosenttina. (34,9 / (34,9+28.5) = 55%. Silloin mukaan ei lasketa keskialueen aloituksia ollenkaan. Hyökkäys- ja puolustusalueen aloituksista Karlsson otti 55% hyökkäysalueelta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mutta taisitkin katsella behind-the-netin prosenttia, joka taas ilmoitetaan suhteellisena, eli hyökkäyspään aloitusprosenttina. (34,9 / (34,9+28.5) = 55%. Silloin mukaan ei lasketa keskialueen aloituksia ollenkaan.

Juu tuolta noi prosentit tuli otettua. Pahoittelut jos tuosta tuli väärä mielikuva.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Juu tuolta noi prosentit tuli otettua. Pahoittelut jos tuosta tuli väärä mielikuva.

Juu eipä mitään. Näissä kehittyneissä tilastoissa on monia hauskoja hommia lukutaidon osalta. Itsekin olen oppinut viime päivinä valtavasti uutta, kun alkanut tuijotella vähän vähemmän noihin suhteellisiin lukuihin. Vähän siis kelausta taaksepäin datan analysoinnissa.

Otetaan nyt vaikka tämä että:

"Erik Karlsson aloitti ainoastaan 28.5% puolustusalueelta. Vähiten koko joukkueesta."

Joskus olen nähnyt tästä tulkinnan, että nämä ovat jotain "suojattuja minuutteja heikon puolustustaidon vuoksi"

Mutta jos katsotaan kokonaismääriin niin:
"Erik Karlsson aloitti 509 kertaa viime kaudella puolustusalueelta."
82 ottelussa. 6.21 kertaa per peli.

Muut joukkuekaverit:
Marc Methot 5.80 kertaa per peli (400 alo/69ott)
Fredric Claesson 5.69 (91/16ott)
Dion Phaneuf 5.52 (392alo/71ott) (lukemasta suurin osa Torontosta)
Cody Ceci 4.79 (359/75ott)
Jared Cowen 4.70 (174/37ott)
Mike Kostka 4.60 (69/15ott)
Patrik Wierchioh 4.50 (234/52ott)
Marc Borowiecki 4.13 (260/63ott)
Chris Wideman 3.61 (231/64ott)
Ben Harpur 3.20 (16/5ott)

Stats.HockeyAnalysis.com NHL Player Stats - On Ice Goal Stats/Ratings 201516

Eli Erik Karlsson aloittaakin Ottawasta eniten puolustusalueelta. Jokaisessa ottelussa on periaatteessa rajattu määrä vaihtoja ja yhtään ei valmentajaa huimannut laittaa miestä puolustuspäähän. Mutta kun se aloittaa niin helvetisti hyökkipäästä, niin onhan se käyttöprosentti hyökkäyspääpainotteinen, koska miehen suurin vahvuus on hyökkäyspään pelissä. Silti edelleenkään, yhtään ei vältelty laittamasta miestä puolustuspäähän, vaan eniten laitettiin per ottelu.

Ja siten oli eniten suurimman riskin alla ottaa maali omiin.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Unohtui viimeksi vielä tuosta Karlssonin mahtavasta puolustustyöskentelystä tuo päästetyt (ES) / 60 minsaa. Karlssonin lukema on 3,16 maalia omiin ja muiden Ottawan pakkien lukemat ovat 1,72 - 2,56 maalia / 60 minsaa. Ja tuohon kun yhdistää sen, että Karlsson aloittaa 55% aloituksista hyökkäyspäässä ja muut huomattavasti enemmän puolustuspäässä niin onhan tuo aika hieno tilasto.

Otitko laskuissa huomioon kaikki Ottawaa vastaan isketyt 22 empty-netteriä, joidenka aikana Karlsson oli aika lailla 99% varmasti kentällä, ainoana pakkina yrittämässä tasoitusta?

Muut olivat vaihtoaitiossa ihastelemassa alhaisia tilastojaan. :)

Parikytä maalia kun vähentää Ekin tasakentin päästettyjen maalien tilastoista, niin päästäänkin realistisempaan lukemaan 2,5 maalin paikkeille, joka alkaakin olla ihan normaali lukema paljon puolustuspäästä aloittavalle ja kovimpia vastustajia vastaan pelaavalle heikon joukkueen ykköspakille.

Mutta semmoinen tilastofloppi se. Empty-netterien takia ei paljoa kannata tuijotella GAA-lukuihin. Tai plus/miinukseen, jossa tehdyt empty-netterit vääristää vielä toiseenkin suuntaan.

Ottawa iski viime kaudella sen 16 empty-netteriä ja näistä kentällä ollet nettosivat 16 pinnaa helppoja plussia. 22 kertaa kosahti omiin ja sitä kautta tuli paljon "vääryydellä ansaittuja" miinuksia. Voi vaan kuvitella millainen melkein puhtaasti peluutuksen tuoma vaikutus noilla oli sisäiseen plusmiinustilastoon.
 
Viimeksi muokattu:

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Vaikka keskustelu Erik Karlssonin aloitus- ja hyökkäyspään tilastoista onkin mielenkiintoista ja hienosti siellä olikin joku löytänyt useamman videopätkänkin kantansa puolesta puhuessaan on kyllä pakko nostaa tapetille muutama muukin mielenkiintoinen asia jotka tässä kesän ja tulevan kauden mittaan ratkeavat:
- Mike Hoffmanin ja Cody Cecin sopimukset (Hoffmanin välimieskäsittely on tulossa 4.8.)
- AHL-joukkueen siirtyminen Bellevilleen tulevan kauden jälkeen
- Mahdollisen uuden hallin tilanteen pitäisi selkiytyä kauden mittaan samalla kun prosessi Lebreton Flatsin alueen kehittämisestä muutenkin etenee

Joukkue elää paljon suuremmassa murroksessa kuin oikeastaan pintapuolisesti vaikuttaisi eikä pelkästään pelaajiston puolesta. Bellevilleen siirtymisen myötä Marc Crawfordin on tarkoistu ilmeisesti osallistua AHL-joukkueen toimintaan aktiivisesti, tässä pyritään ilmeisesti hakemaan hieman Toronton mallia joka onkin toiminut todella hyvin. Kaupungin ja provinssin hallinnosta riippuen uuden areenan ilmaantuminen Ottawan keskusta-alueelle on joko aika lähellä tai todella kaukana, joka tapauksessa pientä lupausta paremmasta tuleviasuudesta alkaa jo olla ilmassa. Eihän sitä tiedä vaikka tässä vielä jonain päivänä näkisi Ottawassa liikkuvan ihan liigan kärkipään mukaista rahaakin tämän jo hiukan synkältä tuntuvan jatkuvan budjettikriisin sijasta.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
- Mike Hoffmanin ja Cody Cecin sopimukset (Hoffmanin välimieskäsittely on tulossa 4.8.).

Pelottavan hiljaista ollut tällä sektorilla. Hoffmanin sopimus on prioriteetti numero yksi, mutta tiukille menee ennen välimieskäsittelyä. En ole törmännyt huhuihin, että minkälaisia eroja osapuolien välillä on, mutta ainakin Kreiderin ja Johanssonin sopimuksien perusteella mennään tosiaan sinne yli viiden miljoonan vuosittaiseen osastoon. Vuosimäärällisesti varmaankin aika samalla 3-4 tasolla toivottavasti.

Cecin kohdalla on ollut vieläkin hiljaisempaa nimenomaan jatkosopimuksen osalta. Sen sijaan muutamaan siirtohuhuun olen törmännyt, missä Edmonton on mainittu toisena osapuolena... Edmontonille Ceci olisi lottovoitto, kaivattu nuori ja jämäkkä kahden suunnan puolustaja, joka on parin vuoden sisällä omassa roolissaan maailman parhaimmistoa. Vaikea silti nähdä, että tuosta saisi sellaista pakettia, joka mielyttäisi molempia osapuolia. Eiköhän Ceci Ottawassa jatka - ainakin toivottavasti, mutta sopimuksen kesto ja rahallinen arvo ovat kyllä lieviä arvoituksia, vaikka kohta ollaan jo elokuun puolella.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Sieltä se Hoffmanin sopimus sitten tulikin. 4 vuotta ja $5.1875 caphit. Ihan hyvä diili tosiaan siihen nähden, että kahdella edellisellä kaudella peräti 56 maalia on Hoffman tehnyt ja siihen päälle vielä päässyt tehotilastossa plussalle kummallakin kaudella (+16 & +1). Toivottavasti miehen uran jyrkkä noususuhdanne jatkuu myös tulevaisuudessa.

Cecin sopimuksen kimppuun seuraavaksi...
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Tosiaan hieno sopimus ja (ainakin) vielä neljä vuotta Hoffmania Boucherin alaisuudessa kuulostaa lupaavalta.

Bruce garriochin mukaan Cecin kanssa käydään neuvotteluja kahdesta vuodesta:
Bruce Garrioch ‏@SunGarrioch
The #Sens are holding discussions with Cody Ceci's agent J.P. Barry on a two-year deal.

Lisäksi Garrioch twiittasi eilen, että puolustukseen haetaan vielä yhtä osaa:
Bruce Garrioch ‏@SunGarrioch
Dorion still looking to add a depth defenceman. Two way possible. #Sens
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Elokuu alkaa olla takana ja parikin merkittävää uutista ehti Senators julkistaa. Ensinnäkin varsin odotetusti numero #11 nousee kattoon joulukuun lopussa ottelussa Detroitia vastaan. Hieno, odotettu ja ennen kaikkea ansaittu kunnianosoitus Daniel Alfredssonia kohtaan. Ensimmäinen paita, joka kattoon nousee nykyisen Senatorsin aikakaudella.

OTTAWA – Ottawa Senators (@Senators) general manager Pierre Dorion announced today that the club has agreed to terms with defenceman Cody Ceci to a two-year contract which will run through the end of the 2017-18 National Hockey League season. The average annual value of the contract is $2.8 million ($2.25M, $3.35M).

Cecin sopimuskin saatiin viimeinkin viimeisteltyä. Pari vuotta enemmän olisi ollut toiveissa, sillä sen verran varmasti Ceci on tulevaisuudessa laadukas puolustaja, kun on kerran sitä jo nyt... Ei tuo kahden vuoden sopimuskaan tietysti huono ole, kun pakistossa ennestäänkin pitkiä sopimuksia on todella paljon. Sopimuksen arvo oli allekirjoittaneelle varsinainen yllätys - melkoiseen alihintaan lähti?

Maalivahtien (Anderson + Hammond) + puolustajien (Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Boro) osalta sopimukset on lyöty kaikkien kanssa lukkoon vähintään kahdeksi vuodeksi, joten nyt on ainakin aikaa hitsata palaset kohdilleen. Kostka sitten tuurailee, kun tarvetta on. Heidän lisäksi Thomas Chabot on ainakin sellainen nimi, joka on aivan varmasti seuraavan kahden kauden aikana myös pelaavassa kokoonpanossa joltain osin. Vuoden 2015 Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus (#18) on omassa ikäluokassaan (1997) aivan Kanadan kärkipuolustajia - ellei jopa kaikkein kovin.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Siellä on Ottawan training campilla vedetty vähän rajummalla otteella. Sieloff kolasi MacArthurin puun takaa laidan vieressä ja miehellä on todettu aivotärähdys. Taklauksen jälkeen Ryan heittää saman tien hanskat jäähän ja tappelee Sieloffin kanssa. Myöhemmin vielä Neil ja Brassard kävivät miestä kouluttamassa, minkä jälkeen Sieloffia suositeltiin poistumaan pukukoppiin. Aika älytön veto Sieloffilta, eikä nyt ehkä paras alku miehen Senators-uralle.

Vähän aikaista nyt tietty puhua, mutta niinköhän MacArthurinkin ura katkesi tähän aivotärähdykseen. Viime kaudella pelasi vain neljä peliä aivotärähdyksen jälkioireiden takia ja nyt sitten tämä päälle. Kolme aivotärähdystä tullut nyt päivämäärillä 16.2.2015, 20.10.2015 ja 25.9.2016, eli reiluun 1½ vuoteen.

Ottawa Sunin uutinen asiasta.
 
Viimeksi muokattu:
Siellä on Ottawan training campilla vedetty vähän rajummalla otteella. Sieloff kolasi MacArthurin puun takaa laidan vieressä ja miehellä on todettu aivotärähdys. Taklauksen jälkeen Ryan heittää saman tien hanskat jäähän ja tappelee Sieloffin kanssa. Myöhemmin vielä Neil ja Brassard kävivät miestä kouluttamassa, minkä jälkeen Sieloffia suositeltiin poistumaan pukukoppiin. Aika älytön veto Sieloffilta, eikä nyt ehkä paras alku miehen Senators-uralle.

Ymmärrän kyllä, että training campeilla pitää vetää kovaa, jos haluaa tehdä vaikutuksen ja pitää olla riittävän röyhkeä pelipaikan nappaamiseen. Ymmärrän, että joskus nopeassa pelissä tulee pimeitä hetkiä. Ymmärrän että näyttämisen halu voi olla todella kova. En missään nimessä ymmärrä, että ajetaan oman jengin runkopelaaja kylmäksi täydellä aivopierulla. Kyseessä on kuitenkin statistin rooliin suunniteltu puolustaja, joten eiköhän tie vie nopealla aikataululla Binghamtoniin ja saa siellä pyöriä tämän kauden haudattuna. Omallekin uralle pahimmillaan kova kolaus.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Twitter tiesi kertoa, että Sieloff on harrastanut tämmöistä ennenkin. Flamesin johtoporras oli varoittanut pelaajia Sieloffista, kun tämä pelasi heidän harjoitusleirillään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös