Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 462 939
  • 11 218

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Olisikohan tämä pokemon villitys mahdollista kääntää myös Liigan hyödyksi. Eli palkkaisivat jonkun koodarin, joka duunaisi samankaltaisen pelin, jossa sitten puheliaan tuijottavat pelaajat jahtaisivat Liiga pelaajia. Niitä siis löytyisi ympäri kyliä, kun jaksaisi vaan kävellä luuri kädessä ja kun sitten pelaajan kohtaa, niin sen sijaan, että sen koittaa vangita karkein yms. punavalkoiseen palloon, pelaaja "vangitaan" mahdollisimman houkuttelevalla pelaajasopimuksella. Tietenkin pitää olla joku systeemi, millä pelaaja kerää "rahaa", jolla näitä Liiga pelaajia sitten voidaan houkutella. Sitten sieltä täältä löytyisi myös "jäähalleja", joiden hallinnasta peliä pelaavat voisivat taistella ja niin edelleen.

Edit. ja tähän voisi vielä sellaisenki twistin laittaa, että pelaajasopimukset olisivat aina vain vuoden mittaisia, tai miksi ei lyhyempiäkin. Eli pelin joutuisi ikäänkuin aina tietyin väliajoin aloittamaan alusta..
Ihan saakelin hyvä! Toisi myös nuorisoa paremmin Liiga-ympyröihin mukaan, tai ainakin näin voisin kuvitella. Milläköhän summalla tuollainen saataisiin kehitettyä?
 

jamoooh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Ihan saakelin hyvä! Toisi myös nuorisoa paremmin Liiga-ympyröihin mukaan, tai ainakin näin voisin kuvitella. Milläköhän summalla tuollainen saataisiin kehitettyä?
Suomessahan on näitä äkkirikastuneita mobiilipeliyrityksiä jotka voisi yhteistyössä Liigan kanssa kehitellä ko. pelin jos tämä saisi tuulta alleen.

Kieltämättä ihan kiva idea @Tshekki77
 

Ralph

Jäsen
Nouseeko Ville Vahalahti tulevan kauden aikana Liigan kaikkien aikojen pistepörssissä kolmanneksi? Löytyy tällä hetkellä seitsemänneltä sijalta 617 pisteellä ja kolmantena on nyt Jari Lindroos 662 pisteellä. Ohittaminen vaatisi siis 46 pistettä, johon on pystynyt jokaisella kolmella Lukko-kaudellaan toistaiseksi.

Kärjessä on Janne Ojanen 799 pistellä ja jos Vahalahti lisää sopimukseensa pari lisävuotta ja pitää tasonsa, niin sehän menee ohi siitäkin. Vaatisi viideltä kaudelta keskimäärin 37 pistettä per kausi. No, tuskin noita tehoja latoo vielä yli nelikymppisenä, mutta mistä sen tietää. Ja voihan loukkaantumisetkin häiritä tätä.

Aktiivipelaajista toisena on Kristian Kuusela, mutta ei pelaa enää Liigassa. Kuten ei myöskään kolmantena oleva Kim Hirschovits. Liigassa jatkavista toisena on Juha-Pekka Haataja sijalla 38. Top sataan mahtuu myös Eric Perrin, Ville Viitaluoma, Teemu Aalto, Toni Koivisto, Arttu Luttinen, Eero Somervuori ja Jani Tuppurainen.
 

Ralph

Jäsen
Milloin ne kultakypärät tuleekaan käyttöön? Olisiko torstaina Jukurit-Lukko-pelissä ensi kerran käytössä, kun silloin kaikilla jo kaksi pelattua peliä takana? Vai odotetaanko, että Pelicans saisi yhden maalin tehtyä?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden kasvatti Mikko Kokkonen (15-v) teki seuran kanssa 3-vuoden sopimuksen. Kuinka paljon löytyy Liigahistoriasta pelaajia, jotka on tämän ikäisenä saaneet sopimuksen Liigaseuraan? Kellään tilastoja?
 

Ralph

Jäsen
Ihmeen aikaisin tällä kaudella tulee eroja pelimäärissä. Lauantaina JYP pelaa kauden viidennen ottelunsa, kun HPK huilaa ja heillä on alla vasta kolme ottelua. Kahden ottelun ero ei ole mitään, mutta näin alussa kautta se tuntuu aika suurelta.

Ja näemmä myös KalPa, SaiPa ja Ässät pelaavat tuolloin myös viidennet pelinsä. Eli niillä on ollut jo kahdet back-to-back-pelit kahdessa viikossa, HPK:lla ei yhtään. Kolmen viikon jälkeen HPK:lla ei niitä ole ollut vieläkään, mutta SaiPalla niitä on ollut jo kolme.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jukureiden alkukausi. Pelattuaan 1/12 runkosarjasta se on saavuttanut 1/5 Sportin, ja lähes 1/6 Kookoon debyyttikauden loppusaldosta. Vaikka suunta ei voikaan olla kuin alaspäin, on Jukurit ollut aikakauden piristäjä.

Toinen hatunnoston väärti on Tapparan startti. Mestarillista työtä.
Kunnioitus seuraa kohtaan on tällä hetkellä huomattavan suurta.

Kuopiolaisillekin ablodit.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureiden alkukausi. Pelattuaan 1/12 runkosarjasta se on saavuttanut 1/5 Sportin, ja lähes 1/6 Kookoon debyyttikauden loppusaldosta.
...
Täsmälleen samaa muuten juuri laskeskelin että Jukureilla on takana kahdestoistaosa sarjaa ja plakkarissa viidennes sille povatuista (maksimi)pisteistä, mitä nyt ennen kauden alkua näitä ennakkovertailuja tuli lueskeltua/kuunneltua. Eihän tämä liito voi tietenkään tällaisena jatkua (eihän?), mutta jos tuo taisteluilme pystytään pitämään yllä koko kauden läpi niin luvassa on vielä paljon positiivisia yllätyksiä keltasinisten ystäville.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Yksi asia itseäni vituttaa suunnattomasti liigassa tällä(kin) kaudella. Nuo pelimäärien eroavaisuudet ja kummalliset back-to-back -pelit, joissa on joukkueilla kauhea ero. kun keskimäärin taitaa olla 6 peliä pelattu per joukkue, niin btb-pelin erotus on 0-3 ja toista ääripäätä löytyy kaksi ja toista yksi. "vapaapäivien" määrässäkin hajontaa välillä 2-5 päivää.

Tänään on neljällä joukkueella, pelit ja huomenna taas samoilla joukkueilla pelit. Jos nyt pikaisesti tilastoi nuo tähän mennessä olleet peräkkäiset pelit ja pisimmän tauon joukkuettain:
- Hifk, 1x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 2.5). p/o 2
- HPK, 0x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o ei pelejä). p/o 1.2
- Ilves, 1x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 1). p/o 1.6
- Jukurit, 1x btb ja 4pv tauko (btb-peleistä p/o 1.5). p/o 2.4
- Jyp, 2x btb ja 2pv tauko (btb-peleistä p/o 1). p/o 1
- Kalpa, 2x btb ja 2pv tauko (btb-peleistä p/o 2.25). p/o 1.83
- Kookoo, 3x btb ja 5pv tauko (btb-peleistä p/o 1). ei muista pelejä
- Kärpät, 1x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 0.5). p/o 1.17
- Lukko, 3x btb ja 4pv tauko (btb-peleistä p/o 0.83). ei muita pelejä
- Pelicans, 2x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 0.75). p/o 1.5
- Saipa, 2x btb ja 5pv tauko (btb-peleistä p/o 1.5). p/o 1.2
- Sport, 1x btb ja 4pv tauko (btb-peleistä p/o 3). p/o 1.8
- Tappara, 1x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 3). p/o 2.4
- TPS, 1x btb ja 3pv tauko (btb-peleistä p/o 2.5). p/o 2
- Ässät, 2x btb ja 2pv tauko (btb-peleistä p/o 0.5). p/o 1

Toinen ääripää tummennettu ja toinen alleviivattu.

Jos noista piruuttansa laskee yhteiset p/o keskiarvot, niin alle 2 btb-peliä olevilla joukkueilla se on 1.619 (mediaani on 1.8&2) ja lopuilla 1.194 (mediaani 1).

Eikös tästä joku tehnyt viime kaudella tästä kattavan laskelman? Tästäkin voi jouluna tehdä uuden laskelman ja katsoa miten on tilanne muuttunut. Kummastuttaa vaan että eikö otteluohjelmaa saa tehtyä ns. vähemmän erilaiseksi?
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Lukko ja KooKoo naputtaa kyllä hämmästyttävän identtistä tulosta kun tuota taulukkoa katsoo. Maalierossa on hiukan viilaamista, mutta muutoin on kyllä jiirissä.
En olisi kyllä uskonut ennen kauden alkua jos joku olis sanonut että kaksi viimeistä tulee olemaan nämä, ja että kyntävät noin pahasti. SaiPankaan en uskonut kyntävän noin hurjasti, vaikkei mitään kovin kummoista uskaltanut odotellakkaan.
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
SM-liigaottelun tuomarikoppiin livahti mystinen kirje - näin liigan johto kommentoi (linkki vie Iltalehden sivuille) Mitäköhän tässä on käynyt? Jompikumpi Liiga seuroista, SaiPa tai Pelicans, on käynyt pistämässä ottelun jälkeen "uhkaus" kirjeen tuomarikoppiin. Kallioniemi ei paljasta kumpi seuroista on kyseessä, SaiPa, joka hävisi ottelun, vaiko Pelicans, joka sen voitti, mutta jonka pelaajaa ottelussa polvitaklattiin ja jonka toista pelaajaa kohtaan suoritettiin törkeä, Kangasniemen sanoin tahallinen, päähän kohdistunut telomisyritys, jota ei kuitenkaan tuomarien toimesta vihelletty. Hmm... lahelaista jääkiekkokulttuuria?
 

ahal

Jäsen
No tuskinpa vain SaiPan taholta. Ja miksi olisi? Korkeintaan toinen osapuoli, ja taas kysymys - Miksi ihmeessä? Pelissä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Etenkin kun samassa askissa viilettää 170-senttisiä ja kaksimetrisiä äijiä. Ilman kummempaa kostoajatusta. Brett Carson tässä episodissa on todella outolintu, ja Iikka Kangasniemellä kävi huono tsägä. Nopeita toipumisia Iikka!
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
No tuskinpa vain SaiPan taholta. Ja miksi olisi? Korkeintaan toinen osapuoli, ja taas kysymys - Miksi ihmeessä? Pelissä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Etenkin kun samassa askissa viilettää 170-senttisiä ja kaksimetrisiä äijiä. Ilman kummempaa kostoajatusta. Brett Carson tässä episodissa on todella outolintu, ja Iikka Kangasniemellä kävi huono tsägä. Nopeita toipumisia Iikka!
Niin, viestini oli kirjoitettu (nähtävästi) paskalla sarkasmilla. Ehkä suosikkijoukkueestani olisi saanut jonkinlaista vinkkiä, millä asenteella kirjoittelen. ;) Tää keissihän on taas joku salaliitto lahelaisia vastaan ja miten niitä aina sorretaan. "Me vastaan muu maailma" yms. Ehkä se vika onkin oikeasti siellä Suomen Chicagossa, eikä muualla??
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siis SaiPa olisi käsitellyt sisäisesti Pelicansia koskevan asian? Koko pelihän oli lappeenrantalaiselta kotiyleisöltä hirveää parkumista mm. päivänselvistä jäähyistä. Samaa parkumista oli myös SaiPan pelaajien toiminta ottelun aikana. Tuomaristoa oli uhkailtu pelin jälkeen lappeenrantalaisten taholta tämän kirjoituksen perusteella:

Pysähdy, laske kymmeneen, älä ole idiootti - LIIGA - 09.10.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Ei Pelicansilla ollut mitään syytä mihinkään tuomareiden uhkailuun. Pelicans oli ihan viileä koko ottelun. Pisteet tuli kotiin ja tuomarien tuomiot oli oikeita. Kangasniemen tilanne ja sen seuraukset menivät varmasti kaikilta ohi, paitsi Kangasniemeltä, pelin tiimellyksessä. Ei tuostakaan nyt tuomareille ollut valittamista.

Kyllä nyt ovat lappeenrantalaiset omaan pesäänsä paskoneet.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Siis SaiPa olisi käsitellyt sisäisesti Pelicansia koskevan asian? Koko pelihän oli lappeenrantalaiselta kotiyleisöltä hirveää parkumista mm. päivänselvistä jäähyistä. Samaa parkumista oli myös SaiPan pelaajien toiminta ottelun aikana. Tuomaristoa oli uhkailtu pelin jälkeen lappeenrantalaisten taholta tämän kirjoituksen perusteella:

Pysähdy, laske kymmeneen, älä ole idiootti - LIIGA - 09.10.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Ei Pelicansilla ollut mitään syytä mihinkään tuomareiden uhkailuun. Pelicans oli ihan viileä koko ottelun. Pisteet tuli kotiin ja tuomarien tuomiot oli oikeita. Kangasniemen tilanne ja sen seuraukset menivät varmasti kaikilta ohi, paitsi Kangasniemeltä, pelin tiimellyksessä. Ei tuostakaan nyt tuomareille ollut valittamista.

Kyllä nyt ovat lappeenrantalaiset omaan pesäänsä paskoneet.


Boldaus minun. Mistä se, että SaiPa olisi jotain sisäisesti käsitellyt? Jos on mennyt ohi, niin Kallioniemi on ihan muissa ympyröissä nykyään..
Ja kuinka niin Pelicansia koskevan asian? Asia koskee uhkauskirjettä, meinaat siis että se on Pelicansin toimesta tehty ja sujauteltu - heitä koskeva asia?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Boldaus minun. Mistä se, että SaiPa olisi jotain sisäisesti käsitellyt? Jos on mennyt ohi, niin Kallioniemi on ihan muissa ympyröissä nykyään..
Ja kuinka niin Pelicansia koskevan asian? Asia koskee uhkauskirjettä, meinaat siis että se on Pelicansin toimesta tehty ja sujauteltu - heitä koskeva asia?

Heh, aamu-aivot yhdisti Kallioniemen vielä vahvasti SaiPaan.

Mutta joka tapauksessa pointtina on se, että Pelicansilla ei tosiaan ollut mitään syytä uhkailla tuomareita lauantaisen pelin jälkeen tai lähetellä tuomareille postia. Toisin kuin lappeenrantalaisilla, jotka kävivät kuumana koko illan sekä kaukalossa että katsomossa. Tosin Kallioniemen mukaan ketään ei ole edes uhkailtu. Ota nyt näistä selvää.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Sorinyhei, jos aiheesta on jo keskusteltu, mutta mitkä mahtaa olla Juha Rantasila -palkinnon kriteerit puolustajalle? Eli palkinnonhan saa puolustajista eniten maaleja tehnyt, mutta lasketaanko tuohon kokoonpanoon merkittynä puolustajana tehdyt maalit vai esimerkiksi kaikki maalit pelaajalta joka on pelannut tietyn määrän pelejä kauden aikana puolustajana, vai miten?
Entä liigan tilastot yleisesti, mikä on puolustajan määritelmä?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Entä liigan tilastot yleisesti, mikä on puolustajan määritelmä?
Puolustaja on se, jonka joukkueenjohtaja on merkannut pelaajalistaan puolustajaksi.

Sitä en tosiaan tiedä, että mikä tuo Rantasila -palkinnon kriteeri on (tuskin sellaista edes ihan suoranaisesti on). Ei kai noita erikoistapauksiakaan kauheasti ole. Nummelin toki paukutti Lukko-kaudellaan enemmän maaleja hyökkääjänä kuin puolustajana, mutta viidellä maalilla ei vielä kokonaistilastoissa riittävän korkealle noustu.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuo puolustajan määritelmä on kyllä mielenkiintoinen. Marko Pöyhönen johtaa pakkien pistepörssiä, mutta on pelannut muutamassa ottelussa myös hyökkääjänä. Kauden ainoan maalinsa teki ottelussa, jossa pelasi kaksi erää puolustajana ja kolmannen erän ykkösketjun sentterinä Tyrväisen loukkaannuttua. Maalinsa teki sentterin tontilta. Syöttöpisteet ovat tulleet kaikki taas pakkina pelatessa.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Kattelin ekan kerran tällä kaudella liigan sivuja, ja ilokseni huomasin kuinka toimistolla ollaan haluttu ottaa haltuun 90-luvun estetiikkaa noissa kultakypärä-giffianimaatioissa (voi olla että oli jo viime kaudella, en muista). Miksi jättää tätä Mikromikko-ajan henkeä puolitiehen? Toivon että tulevaisuudessa kultakypärää kantavan pelaajan taustakuvaan lisätään liekkejä, kultakypärän nimi skrollibanneriksi ja silmään lensflare. Koko sivuston väripaletin voisi saman tien karsia kuuteentoista (kahdeksan olisi liian muinaiskasaria ja nyt eletään sentään nykyajassa).
 
Kattelin ekan kerran tällä kaudella liigan sivuja, ja ilokseni huomasin kuinka toimistolla ollaan haluttu ottaa haltuun 90-luvun estetiikkaa noissa kultakypärä-giffianimaatioissa (voi olla että oli jo viime kaudella, en muista). Miksi jättää tätä Mikromikko-ajan henkeä puolitiehen? Toivon että tulevaisuudessa kultakypärää kantavan pelaajan taustakuvaan lisätään liekkejä, kultakypärän nimi skrollibanneriksi ja silmään lensflare. Koko sivuston väripaletin voisi saman tien karsia kuuteentoista (kahdeksan olisi liian muinaiskasaria ja nyt eletään sentään nykyajassa).
On ollut ainakin viime kaudesta, mutta iskee edelleen kuin ekalla kerralla!
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigassa on harkinnassa erätaukojen pidentäminen. Pidempiä 20min erätaukoja testataan lauantaina Ässät-JYP ottelussa. Pidennetyt tauot olisivat siis tulossa viikonloppupeleihin, arkena jatkettaisiin entisissä mitoissa.
Linkki uutiseen Ässien sivuille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös