Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

  • 322 475
  • 1 361

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Vaikka nyt kausi on alkanutkin 2 tappiolla kolmesta pelistä, niin en silti laittaisi päätä pensaaseen. Tässä ollaan kumminkin niin alussa. 57 peliä vielä aikaa kääntää kelkka, ja väitän, että kelkka kääntyy tiistaista 6.9 lähtien kun kohdataan Traktor Tsheljabinskissä. Vaikka ollaankin Läntisen konfrenssin sijalla 9 kolmella pisteellä, ja koko liigan 18. Valmennusjohto tietää mitä tekee, ja on peräänkuuluttanut sitä kärsivällisyyttä, sitä pitää löytyä. Mutta tottakai pitää löytyä seuraavissa peleissä enemmän tahtoa voittaa pelejä. Tietyillä pelaajilla se ei vielä ole sillä tasolla, kun sen täytyy olla. Petrattavaa on erityisesti aloituksissa, oman maalin ja vastustajan maalin edessä. Sinne pitää saada lisää kamppailuvoimaa, ja aktiviisuutta siihen puolustuspeliin. Ollaan liian pehmeitä, varsinkin oman maalin edessä. Sen osoitti varsinkin Torpedon 2-1 johtomaali, vaikkakin oli yv osuma.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt jengi tietää, että missä on puutteita ja viikko aikaa parsia peliä kasaan.

Ajoittain hyökkäyspäässä on kulkenut mutta tehottomasti ja viimoisessa pelissä sekin jäi pois. Omassa päässä suuria ongelmia ja omista pois lähteminen erinomaisen hankalaa.

Summa: Pelikirja on ehkä luettu, mutta ei sisäistetty. Tällöin ei tietystikään osata lukea muiden omien peliä ja koheltamista koko juttu. Tää voi korjaantua aika äkkiä, kun palaset alkaa loksahdella paikalleen. Tai joulun jälkeen vaihtuu valmnentaja.

Jos luistelussa on puutteita KHL:ssä, niin pelaaja on riippakivi joukkueelleen. Joten hitaan pelaajan palkkaaminen on iso miinus Kurrille, koska hän tietää tämän myös.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en ole noissa näkemissäni peleissä huomannut mitään isoa puutetta luisteluvauhdissa, toistaiseksi. Paitsi Lauridsenin kohdalla, joka ainakin toistaiseksi vaikuttaa pelaavan itselleen pari astetta liian kovassa sarjassa. Ongelma on omasta mielestä enemmänkin joukkuepelaamisessa ja ketjujen yhteisissä ajoituksissa. Ei siellä kukaan pääse mihinkään luistelunopeutta kunnolla käyttämään, kun jokainen viisikon pala menee eri rytmeissä eri suuntiin. Menee silloin peli väkisinkin hitaaksi kaarteluksi ja odotteluksi. Toisaalta, eipä tuolla nyt kuitenkaan näytä yhtään Moseksen veroista pikakiituria olevan, mutta harvemmin niitä montaa on yhtään missään joukkueessa. Pelitapa kuntoon ja pelaajille selkäytimiin, niin aletaan sitten miettimään uudelleen pelaajien taitojen ja luistelunopeuden riittävyyttä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit.comin uutisoinnin mukaan hyviä ja huonoja uutisia. Hyvinä voitaneen pitää että Hishon on pelikunnossa (edelleen) tai ainakin lähtee pelimatkalle mukaan. Huonona taas että Mäksä on loukkaantumisen takia sivussa ainakin tämän viikon peleistä (uutisen mukaan). Villinä korttina retkelle mukaan lähtee nuori pakki Juho Rautanen.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Edessä on vieraskiertue, jossa vastassa kolme kovaa jengiä. Riikaa en siis laske tähän vieraskiertueseen enkä kovaksi jengiksi. Nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa jo näkyä jotain merkkejä siitä, että peli alkaa löytää uomiaan ja Jalosen pelikirja on sisäistetty. Muutamia selkeästi vaiheessa olevia asioita on ja esim. pakkien avauspelin pitäisi parantua ja nopeutua selkeästi, jotta isoja vastaan pärjätään. Miten muutamien yksilöiden peli alkaa aueta (Keränen, Niemi nyt etupäässä) vai ollaanko todellakin liian kovassa sarjassa, vedetäänkö samoilla ketjukoostumuksilla vai aletaanko niitä sotkea, miten ylivoima- ja alivoimapeli toimii sekä viisikkopelissä pelin rytmitys. Tää oikeastaan liittyy tuohon pakkien avauspelaamiseen. Sen täytyisi olla varmaa ja nopeaa, jotta sentteri pääsee peliä kunnolla rytmittämään. Noi on muutamia pointteja, jotka ainakin itseä kiinnostaa.
 

Myrkky

Jäsen
Nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa jo näkyä jotain merkkejä siitä, että peli alkaa löytää uomiaan ja Jalosen pelikirja on sisäistetty. Muutamia selkeästi vaiheessa olevia asioita on ja esim. pakkien avauspelin pitäisi parantua ja nopeutua selkeästi, jotta isoja vastaan pärjätään. Miten muutamien yksilöiden peli alkaa aueta (Keränen, Niemi nyt etupäässä) vai ollaanko todellakin liian kovassa sarjassa, vedetäänkö samoilla ketjukoostumuksilla vai aletaanko niitä sotkea, miten ylivoima- ja alivoimapeli toimii sekä viisikkopelissä pelin rytmitys. Tää .

Hyviä pointteja. Jalonen ehätti jossain (en muista missä) kommentoimaan siihen tyyliin, että edistystä tapahtuu, mutta kauas on pitkä matka (mun sanamuodot). Eli Jalosen mielestä valmista ei ole missään muodossa vielä. Varmasti totta, onhan kausi kuitenkin vasta alussa. Lisäksi varmaan haluaisi kommenteillaan vähentää ulkoatulevaa painetta ja vaatimustasoa. Mielenkiintoinen viikko tulee kuitenkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Muutamia selkeästi vaiheessa olevia asioita on ja esim. pakkien avauspelin pitäisi parantua ja nopeutua selkeästi, jotta isoja vastaan pärjätään. Miten muutamien yksilöiden peli alkaa aueta (Keränen, Niemi nyt etupäässä) vai ollaanko todellakin liian kovassa sarjassa, vedetäänkö samoilla ketjukoostumuksilla vai aletaanko niitä sotkea, miten ylivoima- ja alivoimapeli toimii sekä viisikkopelissä pelin rytmitys. Tää oikeastaan liittyy tuohon pakkien avauspelaamiseen. Sen täytyisi olla varmaa ja nopeaa, jotta sentteri pääsee peliä kunnolla rytmittämään. Noi on muutamia pointteja, jotka ainakin itseä kiinnostaa.

Samaa asiaa on käsitelty monta kertaa ja esimerkiksi taisi olla viime kaudella HIFK:n pelitapaan liittyen. Jokerien nimenomaan ei tule nopeuttaa avauspelaamistaan eikä oikeastaan mitään muutakaan pelaamistaan. Sen sijaan pelaamista tulee rauhoittaa ja pelata niin, että omista lähdettäessä viisikon tiiviys ja tasapaino tukevat hyökkäyspelinopeutta. Ylempänä kirjoitin, että ensimmäinen helppo syöttö mättää, samoin hyökkääminen kaistoilta. Tätä ei korjata nopeuttamalla avauspeliä, vaan parantamalla avaupeliä. Tästä saa seuraa hyökkäyspelinopeuden kasvaminen. Tällä hetkellä ongelmana on se, että Jokerit ei saa 5vs5 pelissä juurikaan hyviä maalipaikkoja ilman vastustajan virhettä. Ylivoimahyökkäyksiä 5vs5 pelissä ei tule Jokereille, joten hyökätään lähinnä ali- ja tasavoimalla.

Hyökkäyspelin rytmittämiseen kuuluu sekin, että peliä - rytmitetään. Se tarkoittaa sitä, että pakki arvioi neljää asiaa: a) onko parempi antaa lyhyt syöttö kiekkoa hakevalle hyökkääjälle (usein sentteri), b) onko parempi hakea puolipitkää/pitkää syöttöä hyökkääjälle, c) onko parempi antaa pakki-pakki syöttö, mikä voi olla myös palautus alempana olevalla puolustajalle ja d) onko parempi nostaa jalalla heti tai esim pakki-pakin jälkeen. Tämä rytmittäminen ei toimi tällä hetkellä. Ongelma näkyy kahdella tavalla. Jokerit ei ole valmis hyökkämään oikein suhteessa vaadittavaan hyökkäyspelinopeuteen eikä Jokerien puolustuspelaaminen ole kenttätasapainon ja viisikon tiiviyden osalta valmis. Jälkimmäisestä seuraa se, että vastustaja vetää uskomattoman määrän ylivoimahyökkäyksiä 5vs5 pelissä 2vs1, 3vs1 ja jopa 1vs0 tai 2vs0.

Kuten aiemmin totesin, lasken tämän pitkälti Jalosen uuden pelikirjan opettelun vaatimaan aikaan. Jalonen on osoittanut sen, että hänen pelitavallaan pelataan voittavaa jääkiekkoa. Se tuskin on mihinkään kadonnut. Mutta jos joukkue on vielä 8-12 pelin jälkeen nykyisissä telineissä, sitten on syytä huolestua. Harvoin, jos koskaan, pienet muutokset reagonnissa ja sijoittumisessa uuden valmentajan kanssa tuottavat valmiin konseptin kauden alkuun.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Otetaan tähän kaksi esimerkkejä Lauridsenin pelaamisesta. On hän pelannut oikeinkin, mutta näitä on liikaa:

1. Lauridsen saa kiekon omalla puolustusalueella ja lähtee kuljettamaan sitä laitakaistaa keskialueelle, jossa vastustaja vie kiekon ja käynnistää hyökkäyksen. Lauridsen on kiekon yllä eikä ehdi huonona luistelijana puolustamaan.

2. Lauridsen saa kiekon omalla puolustusalueella ja lähtee kuljettamaan sitä laitakaistaa keskialueelle, ylittää sen, ja tulee hyökkäysalueelle. Siellä hän menettää kiekon laidassa, josta vastustaja käynnistää hyökkäyksen. Lauridsen antaa tai pyrkii vielä antamaan pommin vastustajan puolustajaan Jokerien hyökkäysalueella tilanteessa, jossa vastustaja on jo tulossa kiekollisena Jokerien puolustusalueelle. Lauridsen ei ehdi edes keskialueelle kun vastustajalla on ykkössektorin maalipaikka.

Erilaisia, ei näin tuhoisia, mutta sinänsä lähes vastaavia tyhmiä pelaamisia löytyy aika monelta. Toivoakseni kyse on vain siitä, että oma rooli viisikossa sekä puolustus- ja hyökkäyspelaamisessa ei ole vielä sisäistetty.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Samaa asiaa on käsitelty monta kertaa ja esimerkiksi taisi olla viime kaudella HIFK:n pelitapaan liittyen. Jokerien nimenomaan ei tule nopeuttaa avauspelaamistaan eikä oikeastaan mitään muutakaan pelaamistaan. Sen sijaan pelaamista tulee rauhoittaa ja pelata niin, että omista lähdettäessä viisikon tiiviys ja tasapaino tukevat hyökkäyspelinopeutta. Ylempänä kirjoitin, että ensimmäinen helppo syöttö mättää, samoin hyökkääminen kaistoilta. Tätä ei korjata nopeuttamalla avauspeliä, vaan parantamalla avaupeliä. Tästä saa seuraa hyökkäyspelinopeuden kasvaminen. Tällä hetkellä ongelmana on se, että Jokerit ei saa 5vs5 pelissä juurikaan hyviä maalipaikkoja ilman vastustajan virhettä. Ylivoimahyökkäyksiä 5vs5 pelissä ei tule Jokereille, joten hyökätään lähinnä ali- ja tasavoimalla.

Hyökkäyspelin rytmittämiseen kuuluu sekin, että peliä - rytmitetään. Se tarkoittaa sitä, että pakki arvioi neljää asiaa: a) onko parempi antaa lyhyt syöttö kiekkoa hakevalle hyökkääjälle (usein sentteri), b) onko parempi hakea puolipitkää/pitkää syöttöä hyökkääjälle, c) onko parempi antaa pakki-pakki syöttö, mikä voi olla myös palautus alempana olevalla puolustajalle ja d) onko parempi nostaa jalalla heti tai esim pakki-pakin jälkeen. Tämä rytmittäminen ei toimi tällä hetkellä. Ongelma näkyy kahdella tavalla. Jokerit ei ole valmis hyökkämään oikein suhteessa vaadittavaan hyökkäyspelinopeuteen eikä Jokerien puolustuspelaaminen ole kenttätasapainon ja viisikon tiiviyden osalta valmis. Jälkimmäisestä seuraa se, että vastustaja vetää uskomattoman määrän ylivoimahyökkäyksiä 5vs5 pelissä 2vs1, 3vs1 ja jopa 1vs0 tai 2vs0.

Kuten aiemmin totesin, lasken tämän pitkälti Jalosen uuden pelikirjan opettelun vaatimaan aikaan. Jalonen on osoittanut sen, että hänen pelitavallaan pelataan voittavaa jääkiekkoa. Se tuskin on mihinkään kadonnut. Mutta jos joukkue on vielä 8-12 pelin jälkeen nykyisissä telineissä, sitten on syytä huolestua. Harvoin, jos koskaan, pienet muutokset reagonnissa ja sijoittumisessa uuden valmentajan kanssa tuottavat valmiin konseptin kauden alkuun.
Mun mielestä tossa just on se virhe. Miksi logiikkaa menee niin, että hyökkääjien pitää hidastaa pelaamistaa, jotta pakkien ja hyökkääjien etäisyydet eivät kasvaisi liiaksi eikä niin, että pakit nopeuttavat omaa toimintaansa. Se on nyt kahtena keväänäkin nähty mitä käy, kun pakit eivät pääse vastustajan paineen alta pois ja joudutaan huonoihin hyökkäykseenlähtöihin eikä keskialueen ylitys onnistu heikolla vauhdilla. Peliä avaavia pakkeja, kun ei tällä hetkellä oikein tunnu olevan kuin Lajunen ja Genoway ja esimerkiksi rightin kaverien puute näkyy tuossa, kun joudutaan rystyltäkin roiskimaan huolimattomia avausyrityksiä kauas ehtineille hyökkääjille. Jalosen pelikirjaan kuuluu melko vähän noita palautuksia ja, kuten jo mainittu niin vain muutama pakki pystyy jalalla tällä hetkellä nostamaan niin silloin ei oikein jää mutta kuin se avauspelin nopeuttaminen ja väitän, että sitä Jalonenkin hakee joukkueeltaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mun mielestä tossa just on se virhe. Miksi logiikkaa menee niin, että hyökkääjien pitää hidastaa pelaamistaa, jotta pakkien ja hyökkääjien etäisyydet eivät kasvaisi liiaksi eikä niin, että pakit nopeuttavat omaa toimintaansa.
Sori, että puutun, mutta avainsana on pelinopeus, ei nopeus. Uskon, että @Cobol haki takaa sitä, että jos pakit nopeuttavat omaa avauspelaamistaan, se ei useinkaan johda parantuneeseen lopputulokseen (tehokkaampi hyökkäyksen päättäminen), koska nopeutettu pelaaminen hyökkäyksiinlähdöissä ei (ainakaan automaattisesti) lisää tilaa keskialueella (jossa hyökkäys usein joko hävitään tai voitetaan), vaan useinmiten vähentää sitä. Tämä johtuu rytmittämisen vaikeutumisesta suuremman jalkanopeuden funktiona, jota tilannetta vastaan on helpompaa puolustaa.

Pelinopeutta pystyy kasvattamaan hidastamalla hyökkäyksiinlähtöjä (huom, kuitenkin vain isossa kaukalossa, NHL:ssä tilanne on eri!), koska syöttöjen rytmi ja pelaajien etäisyydet ovat silloin kiekollisen joukkueen omassa kontrollissa. Helpoimmillaan ymmärrettynähän pelinopeus tarkoittaa juurikin oikean ratkaisun tekemistä mahdollisimman nopeasti/oikea-aikaisesti. Tässä oleellisena välineenä ovat mm. kätisyydet, viisikon etäisyydet, syöttöjen rytmit, kaistojen monipuolinen ja ennalta-arvaamaton käyttö ja kiekottomat tukitoimet (blokkaus, skreenaus, syöttösuuntien tarjoaminen jne.).

Toisin sanoen pelin nopeuttaminen lisäämällä pelinopeutta on eri kuin lisäämällä nopeutta sinänsä. Jälkimmäinen kasvattaa usein liiaksi viisikon etäisyyksiä, tai vaihtoehtoisesti vaikeuttaa rytmittämistä, koska kaukalo on iso. Niinpä parempi lopputulos saadaan aikaan toisenlaisilla keinoilla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kaikki hyökkäysketjut uusiksi sanon mä. Joensuu-Regin, ja Hishon-O'Neill parit säilyttäisin. Huhtala pelaa kakkosessa eri peliä muiden kanssa ja jenkit kaipaavat muutenkin lisää lihaa siihen viereensä. Koittaisin melkein Marjamäkeä tai Anttilaa. Salmiselle voisi antaa vielä jonkun pelin Reginin kanssa, mutta jos ei klikkaa, niin kauppaan pitää lähteä. Nyt ei ole yhtään hyvää ketjua kumpaankaan suuntaan kasassa. Kemiat ei pelaa
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Sori, että puutun, mutta avainsana on pelinopeus, ei nopeus. Uskon, että @Cobol haki takaa sitä, että jos pakit nopeuttavat omaa avauspelaamistaan, se ei useinkaan johda parantuneeseen lopputulokseen (tehokkaampi hyökkäyksen päättäminen), koska nopeutettu pelaaminen hyökkäyksiinlähdöissä ei (ainakaan automaattisesti) lisää tilaa keskialueella (jossa hyökkäys usein joko hävitään tai voitetaan), vaan useinmiten vähentää sitä. Tämä johtuu rytmittämisen vaikeutumisesta suuremman jalkanopeuden funktiona, jota tilannetta vastaan on helpompaa puolustaa.

Pelinopeutta pystyy kasvattamaan hidastamalla hyökkäyksiinlähtöjä (huom, kuitenkin vain isossa kaukalossa, NHL:ssä tilanne on eri!), koska syöttöjen rytmi ja pelaajien etäisyydet ovat silloin kiekollisen joukkueen omassa kontrollissa. Helpoimmillaan ymmärrettynähän pelinopeus tarkoittaa juurikin oikean ratkaisun tekemistä mahdollisimman nopeasti/oikea-aikaisesti. Tässä oleellisena välineenä ovat mm. kätisyydet, viisikon etäisyydet, syöttöjen rytmit, kaistojen monipuolinen ja ennalta-arvaamaton käyttö ja kiekottomat tukitoimet (blokkaus, skreenaus, syöttösuuntien tarjoaminen jne.).

Toisin sanoen pelin nopeuttaminen lisäämällä pelinopeutta on eri kuin lisäämällä nopeutta sinänsä. Jälkimmäinen kasvattaa usein liiaksi viisikon etäisyyksiä, tai vaihtoehtoisesti vaikeuttaa rytmittämistä, koska kaukalo on iso. Niinpä parempi lopputulos saadaan aikaan toisenlaisilla keinoilla.
Älä nyt anteeksi pyytele, keskusteluahan tässä nimenomaan haetaan.

Mä näen kyllä asian niin, että erityisesti isossa kaukalossa nopea hyökkäykseenlähtö tuo tilaa keskialueelle, kun vastassa on epäorganisoitunut vastustajan puolustus. Esimerkkinä vaikka ZSKA, joka on pahinta myrkkyä Jokereille. Korkea karvauksen paine pakeille ja samalla viisikon loppuosa organisoituu keskialueella puolustukseen ja Jokerit on olleet auttamattomasti telineissä. Tuolla samalla tempulla myös Torpedo oli paha vastustaja keväällä.

Viime talven nuorten kisoissahan Suomi oli alussa ongelmissa, kun harrastettiin viivelähtöjä mutta, kun turnauksen edetessä peliä nopeutettiin oli hyökkäyksien tehokkuus eri luokkaa ja Suomi pääsi erityisesti laitojen kautta nopeastikin ylivoimahyökkäyksiin. Tähän samaan suntaan Jokereiden peli tulee muuttumaan.

Juuri pelinopeudestahan mäkin koitin alkuperäisessä viestissäni puhua, joskin ehkä epäselvästi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Palataan viikon loppupuolella tarvittaessa tarkemmin, mutta @attendo näin näen:

1. Hyökkäyspelinopeus = paras mahdollinen tapa 5vs5 pelaamisessa luoda siinä hetkessä sillä hyökkäyksellä ensisijaisesti oma maalipaikka ja toissijaisesti säilyttää viisikon kenttätasapaino kaikkineen (etäisyydet, tiiviys) puolustamista varten.

2. Nopea lähtö omalta alueelta ja tietenkin nopea pelin kääntö riistosta - jos mahdollista, aina ei ole - on aina ensisijainen. Tästä ei kahta sanaa,

3. Lähdöt ja pelin rytmittäminen aina suhteessa vastustajaan ja vastustajan pelitapaan. Jos vastustaja esimerkiksi paineistaa kahdella tai jopa kolmella, puolustajien tuskin kannattaa yrittää syöttöä siniselle, koska se katkaistaan mahdollisesti jo Jokerien puolustusalueella. Tilanteesta riippuen pakki-pakit tässä, mahdollinen syöttö sentterille keskustaan tai jokin muu vastaava voi avata vähintään 4vs3 hyökkäyksen.

4. Pelkät nopeat lähdöt vievät Jokereilta pelitapaedun. Mennään ns. coast-to-coast kiekkoon, jossa maalipaikkoja syntyy tasaiseen tahtiin molempiin päihin. KHL:ssä vastustajilla on usein enemmän käsiä, joten tällainen kiekko ei ainakaan noin ennakkoon palvele Jokereita pelin voittamisen osalta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Jukka Jalosen Leijonien alkutaipaleella oli just samat ongelmat pelinavauksessa. Ja U20-maajoukkueessa. Kun viisikko ei ymmärrä toisiaan, pelaaminen (suorittaminen) on hidasta ja vastustaja pääsee iholle.

Sitten kun alkaa viisikot ymmärtämään pelitapaa ja homma tulee selkäytimestä, pelaaminen nopeutuu ja sekä media että keskustelupalstat hehkuttaa taas väärinymmärtäneenä, että Jalosen joukkue lisäsi nopeita lähtöjä. Kuitenkin kyse tulee olemaan siitä, että sitä samaa vanhaa pelitapaa suoritetaan kentällä mutta kovemmalla temmolla.

Kyllä se nätti peli vielä sieltä tulee, vaikka nyt ja varmaan vielä hetken aikaa näyttää sekavalta.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tänään oli tietenkin tärkeintä pelissä kolme pojoa. Koska kolmesta ekasta pelistä tuli plakkariin vaan yksi voitto.
Omassa päässä vähän liikaa näprättiin tänään. Eikä ollut sellasta aktiivista hyökkäyksiin lähtöä kun vasta kolmannessa erässä. Puolustajat avasi peliä liian hitaasti. Nopeemmin pitäisi päästä lähtemän hyökkäyksiin. Turha näpertely omalla alueella meinasi tänään maksaa muutaman maalin Traktorille, mutta silloin kun muu joukkue koomaili, niin Zapo otti hyviä koppeja kiinni, ja hyvä niin.
Henkisesti tärkeetä oli ottaa kolmen pisteen voitto. Tietenkin vieläkin peli on kaukana siitä parhaasta, mutta harjoitusta se vaan vaatii, ei muuta. Varmasti tämä voittopeli rentouttaa pelaamista, ja Ufassa nähdään toivottavasti parempi Jokerit mitä tänään.
Pitää kyllä puhua vielä vähän Masi Marjamäen voitto-osumasta. Tyylikäs kuvio. Hienosti laittoi #16 limpun takatolpalta verkkoon. Kaunis kuvio myös ennen maalia. Tuollaisia lisää.
Varmasti myös Hishon oli hyvää. Hieno maali tänään ekassa erässä.
Jatketaan tällä tavalla torstaina, ja parennataan peliä, niin hyvä kausi tästä vielä saadaan.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Miksi Jensen, Huhtala, Talaja ja Marjamäki jättävät useasti selviä taklausmestoja käyttämättä?
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaksi ensimmäistä erää oltiin ihan telineissä tänään. Kolmannessa Traktor väsyi ja päästiin vähän paremmin peliin mukaan. Positiivista oli Zapon torjuntavire ja -taidot, sekä Rautasen todella hieno debyytti. Neloskenttä oli TÄYSIN jäässä lähes koko ottelun ja miekkosten spedeily tarjosi Kolzoville ja kumppaneille hirmuisesti tilaa. Ja jos päästiin hyökkäämään niin viimeistään sinisellä Anttila oli paitsiossa. Välillä jopa kun oli itse kiekon kuljettajana. Oli muuten päivänselvä paitsio se tilanne jossa Keräsellä oli tyhjä maali edessä ja Anttila pöhöttelee keskeltä paitsioon :D

Kolme bojoa ja loppuhaastiksessa ei todellakaan tyytyväinen Jalonen. Näistä on hyvä jatkaa vaikka peli on ihan hirmuista sohellusta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Miksi Jensen, Huhtala, Talaja ja Marjamäki jättävät useasti selviä taklausmestoja käyttämättä?

Huhtalan kohdalla kiinnitin tähän huomiota jo viime syksynä, jolloin kuvittelin pelaavan jonkun vamman kanssa. Tilanteet, joissa esim. toissa kaudella painoi joka kerta kaverin levyksi, niin sen jälkeen alkanut kurvaamaan pois tai tyytynyt kevyeen tuuppaisuun. Nuo taklaukset ovat kuitenkin merkittävä osa hänen peliään, niin ihmetyttää miksi on amputoinut itsensä tuolla tavalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kolmas erä oli kohtuullinen ja se jopa hyvä vieraspeliksi. Voittomaali vielä kolmen kaistan hienolla syöttöpelillä ja se toinenkin maali puolustusalueelta lähteneen hyökkäyksen tuloksena. Molemmissa Jokerien maaleissa Traktor teki usemmankin virheen, mutta hyvä niin. Neljän vieraspelin jälkeen Jokerit on suunnilleen viime kauden vieraspelien pistetahdissa (nyt 1.50, silloin 1.57). Toisesta erästä olisi voinut koitua turma ilman Zapolskia, sen verran helposti Traktor tuli yli keskialueen ja Jokerien puolustusalueelle. Ellen ihan väärin muista, Erkankin pelisysteemissä toinen erä oli joskus vaikea. Osasyy varmasti pidempi vaihtomatka, jolloin viisikko joutuu vastustajan pitkissä hyökkäyksissä hapoille. Osin samasta syystä arvaan pelaajien välttelevän taklauksia. Toinen arvaamani syy lienee se, että ei pelaa itseään ulos ja tämä oppi näkyy jo Lauridsenin pelaamisessa. Tylsää, mutta vähemmän taklauksia on Jokerien materiaalilla voittavampaa jääkiekkoa.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Miksi Jensen, Huhtala, Talaja ja Marjamäki jättävät useasti selviä taklausmestoja käyttämättä?
Ei ehdi. KHL:n isoissa kaukaloissa ja nopeassa pelivauhdissa on aika harvassa ne paikat, kun oikeasti kannattaa taklata ja sillä edistää peliä. Usein taklatessaan pelaa vain itsensä pihalle seuraavista tilanteista ja hyöty on oikeastaan negatiivinen. Taklauksiahan ei kuitenkaan pitäisi tehdä vain taklaamisen ilosta, siis C-junnujen jälkeen.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
No kyllä ne Jensen ja Huhtala ovat ennenkin ehtineet aivan hyvin. Kyse ei siis ole mistään negatiivisista koohotustaklauksista. Marjamäki on osoittaunut muutenkin hyödylliseksi mutta mikä on Talajan funktio? Kyllä nelosessa pitää taklata ja hämmentää koska se oikein tehtynä kuluttaa vastustajaa. Onhan tietenkin mahdollista että jos/kun Jalosen sapluuna napsahtaa kohdilleen niin tämäkin puoli kuntoutuu. Venakoilla tuntuu menevän kasetti suht helposti eli outoa on jos tätä korttia ei käännetä. Varsinkin kun Erkan mummoilukaudet on ohi...
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
No kyllä ne Jensen ja Huhtala ovat ennenkin ehtineet aivan hyvin. Kyse ei siis ole mistään negatiivisista koohotustaklauksista. Marjamäki on osoittaunut muutenkin hyödylliseksi mutta mikä on Talajan funktio? Kyllä nelosessa pitää taklata ja hämmentää koska se oikein tehtynä kuluttaa vastustajaa. Onhan tietenkin mahdollista että jos/kun Jalosen sapluuna napsahtaa kohdilleen niin tämäkin puoli kuntoutuu. Venakoilla tuntuu menevän kasetti suht helposti eli outoa on jos tätä korttia ei käännetä. Varsinkin kun Erkan mummoilukaudet on ohi...
Niin en siis tarkoittanut etteikö ehtisi taklaamaan vaan nimenomaan sen taklauksen takia on pelannut itsensä pihalle seuraavasta tilanteesta, jolloin on järkevämpää jättää se taklauskin tekemättä. Toki nelosen yksi rooli on kuluttaa vastustajaa mutta toisaalta myös pitää oma pää puhtaana ja se ei välttämättä onnistu jos olet jo hyökkäyspäässä katollasi turhan taklauksen seurauksena ja nopea vastustaja on jo kääntänyt pelin toiseen päähän. Tämä ja isot kaukalot selittävät KHL:n pienempiä taklausmääriä verrattuna vaikkapa liigaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Peli on niin kauheassa kunnossa, että mitään syvällistä analyysia on turha tehdä. (Toki saa tehdä.) Kun eka kotimatsi koittaa, niin on sen verran ryhmällä yhdessä tekemistä kasassa, että voi aloittaa tervan lämmittämisen ja höyhentyynyjen ratkomisen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hienoa että eilen voitettiin ja positiivista on että Marjamäki ja Hishon sai maalitilit auki, Marjamäen maali oli vieläpä tosi komea. Samoin Zapolskyn hieno torjuntavire oli plussaa. Muutenhan Jokereiden pelaaminen oli pääsääntöisesti kauhea ja hirveän välimaastossa ja varsinkin puolustus vuosi aivan liikaa ja ilman Zapolskyn huikeaa virettä ei eilen olisi lähtenyt matkaan pistettäkään sen verran avoimien ovien päivää koko joukkueen puolustus eilen vietti. Tällä pelillä ei montaa voittoa kairata.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Miksi Jensen, Huhtala, Talaja ja Marjamäki jättävät useasti selviä taklausmestoja käyttämättä?
Uskoisin, että nuo kaikki ovat olleet taklausten vuoksi klesana viime vuonna. Välttelevät siis alitajuisesti omaa loukkaantumishistoriaansa vasten ottamasta suurempia riskejä. Kun olkapää (Jensen) tai (etu)ristiside (Huhtala ja Talaja) on ollut täysin klesana, menee toipumisessa vähintään vuosi. Senpä vuoksi herrat alkanevat antamaan kunnon pommeja vasta kun kroppa on täysin kunnossa. Huhtalan liikkeessä tuo näkyy poikkeuksellisen selvästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös