Michael Keränen Jokereihin

  • 85 445
  • 337

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tuntuu päästävän vähintään yhden läpiajon per erä noin keskimäärin. Sen lisäksi 2-1 hyökkäyksiä annetaan luvattoman paljon. Keränen on vain toistaiseksi se ainoa epäonnenritari, jonka mokan jälkeistä läpiajoa ei veska osannut torjua. Muut ovat selvinneet kuin koira veräjästä vastaavissa virheissä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
eränen on vain toistaiseksi se ainoa epäonnenritari, jonka mokan jälkeistä läpiajoa ei veska osannut torjua.
Keräsen moka oli ihan omaa luokkaansa sikäli että kyseessä ei ollut edes mikään kamppailutilanne josta läpiajo seurasi. Lisäksi pelattiin ottelun viimeisiä hetkiä jolloin on syytä olla erityisen tarkkana. Lisäksi hänen flegmaattinen ote tuossa tilanteessa katkaisi ainakin omalta osaltani kamelin selän.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä se taas nähdään, että Ipassa on helpompi onnistua kuin huipulla. Pian, jos tulosta ei ala tulla niin kaveri puree tuppea.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos ei Keräsellä kulje Jalosen jengissä, niin voisin kyllä testata miten kulkee Stögön joukkueessa (jos on kykeneväinen hyvään sentteripeliin, laitureita ei tarvita enää). Usein käy niin, että jos hommat lähtee väärään suuntaan ja pelihuumori katoaa, niin pelaamisesta tulee aikamoista väkisinmakaamista, mikä ei ole kenenkään etu. Varsinkaan Keräsen tapauksessa, kun mies on kuulemani mukaan vielä enemmän itseluottamuksen varassa kun moni muu urheilija.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä se taas nähdään, että Ipassa on helpompi onnistua kuin huipulla. Pian, jos tulosta ei ala tulla niin kaveri puree tuppea.

Jokerit pelaa heikkoa viisikkopeliä. Jos tarkastellaan hyökkäyspelaamista, jo puolustusalueen hyökkäyspelaaminen epäonnistuu, jos vastustaja paineistaa kunnolla. Sen tuloksena omiin 5vs5 hyökkäyksiin ei saada edes tasavoimaa, saati ylivoimaa kuten 3vs2 jne. Hyökkääminen alivoimaisena ei ole usein toimi, ei nytkään. Kunnollisten maalipaikkojen rakentaminen 5vs5 pelissä on ollut erittäin vähäistä. Ihan jokunen yhteensä kaikissa kolmessa ottelussa. Samaan aikaan joukkue on tehnyt 10-15 karkeaa virhettä, joista vastustajalla olisi ollut tilaisuus rokottaa (läpiajot + 2vs1 tilanteet). Kuten @McMulligan toteaa, Keränen ei todellakaan ole ainoa, mutta maalin johdosta hänet muistetaan. Käsiä Keräsellä on, samoin pää, joten tulee olemaan Jokereissa vielä vahvistus olettaen, että itseluottamus kestää. On muita pelaajia, joista kannattaisi olla huolissaan. He eivät ole esittäneet juuri mitään.

Mutta kuten jossain muusa ketejussa tänään totesin, näin iso kasa merkkaus- ja muita virheitä ei ole tyypillistä Jalosen joukkueille. Kyse on siis pelitavan oppimisesta.
 
Jos Keräsellä on ollut alku hakemista (kuten oikeastaan koko joukkueella), niin pakko todeta, että eipä ole Michael paljoa apuja ketjunsa sentteriltä Mika Niemeltä saanut. Jos nyt pitäisi näiden kolmen ensimmäisen pelin perusteella arvioida pelaajan tason riittävyyttä KHL-kaukaloissa, niin sanoisin Niemellä tulevan seinä vastaan ennen Kerästä. Jo nyt alkaa nuo kysymysmerkit Jokereiden sentteriosaston yllä kasaantua. Reginin ja Wirtasen taso riittää helposti omiin rooleihinsa, mutta Hishonin ja etenkin Niemen on syytä nostaa tasoaan tai Vuorinen ja Kurri joutuvat sentteriarpajaisiin hyvinkin pian. Siinä arvonnassa on harvoin päävoittoja jaossa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Saihan Aaltos Juhis pellailla kaksi kautta, vaikka peli toimi vain ajoittain. Luulen, että johto ja valmennus otti harkitun riskin ja antaa todellakin Keräselle vielä näytönpaikkoja. Hänestäkin pääsee kyllä eroon tavalla tai toisella, jos siihen on tarvetta. Nyt vaan peukkua ylös, että peli alkaa kulkemaan pian.

Harmi vain että Keränen ei pysty kiekollisesti minkäänlaiseen viihdyttävyyteen. Juhiksen pellailua oli tehottomuudesta huolimatta aika ajoin ihan viihdyttävää seurailla ja pelipäälle sattuessaan tuolla sentään oli kykyjä tehdä kentällä lähes mitä tahtoi (no pisteitä olisi saanut silloinkin tehdä enemmän) myös niitä kovia vastaan. Ja mitä taas tulee Raskiin vertailuun niin työmoraaliltaanhan Rask oli koko ajan erinomainen, tosin tehoton, mutta eihän Keräsen ja Raskin työmoraalista voi puhua samana päivänä.

Kaiken kaikkiaan sanotaanko näin että näillä esityksillä Keränen ei tule kahta vuotta pellailemaan Jokereissa vaan katsomo ja mahdollisesti uusi seura tullee kysymykseen paljon nopeammin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Piti tuohon Keräsen ja Aaltosen vertailuun mainita jotain jo aikaisemmin. Aika on selvästi kyllä paskannut muistot, mutta se ei yllätä, kun puhe on ehkä siitä kaikkein eniten mielikuville alttiista pelaajasta, eli JMAsta. Muistin selvennykseksi:

Kun Aaltonen oli samassa tilanteessa, kuin Keränen nyt, eli ensimmäisen Jokerit-kautensa alussa, vierellä oli joukkueen kuumin pelaaja, Hagman. Keräsellä sama tilanne, vierellä on Jormakka. Aaltonen aloitti Jokereissa 13:n pelin pisteputkella, jonka aikana syntyivät tehot 4+11. Sen jälkeen peliaika putosi jostain syystä n.17,5-18,5 minuutista n. 14-15 minuuttiin, eikä tehojakaan syntynyt enää samaan malliin. Osansa tässä oli varmasti The Moses Shown alkamisella, mutta kuitenkin.

Keräsen vertaaminen Aaltoseen on ainakin näillä näkymin täysin, siis aivan täysin, vailla mitään - tilastollista tai pelillistä - pohjaa.
 
Jos ei Keräsellä kulje Jalosen jengissä, niin voisin kyllä testata miten kulkee Stögön joukkueessa (jos on kykeneväinen hyvään sentteripeliin, laitureita ei tarvita enää).
Ei ole tainnut Keränen keskellä paljoa pelailla viime vuosina. Tai en tiedä miten PA:ssa, mutta liigassa ainakin pääosin laiturina muistaakseni. Eiköhän Kärpät ja Tappara ole haaskalla, jos Keräsellä ei touhu parane.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minkähän takia Aaltosta ja Kerästä edes pitäisi verrata keskenään? Kyseessä on kuitenkin lähtökohtaisesti täysin eri rooleihin hankitut pelaajat. JMA hankittiin joukkueensa kallispalkkaisimmaksi ykköshyökkääjäksi. Keränen puolestaan kolmoskentän peliätekeväksi laituriksi, tuomaan taustatukea joukkueen ykköspyssyille. Ihan sama miten ja millä laseilla asiaa kääntelee, JMA epäonnistui omassa roolissaan. Tehojaksoja seurasi kuivempia kausia, tasaisuutta ei löytynyt tarpeeksi. Keräsen otanta on vielä liian pieni, mutta aika paljon pitää parantaa (kuten myös koko joukkueen), ettei vaivu samaan pettymysten kategoriaan.
 
Viimeksi muokattu:

faro

Jäsen
Keräsen vertaaminen Aaltoseen on ainakin näillä näkymin täysin, siis aivan täysin, vailla mitään - tilastollista tai pelillistä - pohjaa.
Kuten on myös 2014-2015 alkukauden Hagmanin ja tämän alkukauden Jormakan vertaaminen toisiinsa. Joo, et suoranaisesti verrannut, mutta käytit perusteluissasi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kuten on myös 2014-2015 alkukauden Hagmanin ja tämän alkukauden Jormakan vertaaminen toisiinsa. Joo, et suoranaisesti verrannut, mutta käytit perusteluissasi.
Toistaiseksihan Jormakka on aloittanut varsin hyvin (suhteessa muuhun joukkueeseen). Okei, Hagman oli ensimmäiset 5-10 aivan karmeassa liekissä, mutta mikään ei periaatteessa sano etteikö Jormakkakin voisi vastaavaan tasoon nousta, paitsi se, ettei nykyinen ketju ole samaa tasoa kuin mikä Hagmanilla oli.

Joka tapauksessa Jormakka on ollut kolmessa ensimmäisessä pelissä kovimmalla tasolla suorittanut Jokereiden hyökkääjä. Se on toinen keskustelun aihe, onko nykyinen Jokerit lähellekään yhtä offensiivisesti vaarallinen kuin tuo kahden kauden takainen joukkue. Minun mielestäni ei missään nimessä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tässä nyt on Keräsen kiemuroita katseltu kymmenisen ottelun verran ja missään vaiheessa en ole havainnut pienintäkään valonpilkahdusta paremmasta. Siinä missä muilta dissatuilta (Hishon, O'Neill) sentään näkee välillä jopa hyviä suorituksia, niin Keräsellä niitä on nolla kappaletta. Kulmaväännöissä riittää, että hönkäiset Keräsen suuntaan, niin saat kiekon itsellesi. Sotsi-pelin kiekonmenetys alimpana ylivoiman päätteeksi nyt oli vain kirsikkana kakun päällä.

Näillä näytöillä ei pitäisi olla mitään asiaa kokoonpanoon kaikkien ollessa terveitä. Sen jälkeen voi varmaan katsella loppukaudeksi muita työnantajia, jos ei työnteko ala maistumaan.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä missä muilta dissatuilta (Hishon, O'Neill) sentään näkee välillä jopa hyviä suorituksia, niin Keräsellä niitä on nolla kappaletta.

No eipä tämäkään nyt ihan totta kyllä olla. Keränen on ollut vaisu, mutta kyllähän hänkin silti välillä tekee hyviäkin asioita, joista viimeisimpänä mm. Niemen maaliin johtaneen hyökkäyksen käynnistys Riikaa vastaan.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oonko ainoa, jonka mielestä Keränen on pelannut yllättävän pirteästi näissä kotiotteluissa? Mielestäni esim. tänään oli aika pirteä hyökkäyspäässä, väänsi hyvin kulmissa ja kuljetti kiekkoakin suhteellisen hyvin. Josko se ois pääsemässä vauhtiin?
 

Gemondo

Jäsen
No en tiedä kutsuisinko tuota vielä pirteäksi, mutta ei Keränen todellakaan ole ihan niin huono ole ollut kuin täältä voisi välillä päätellä. Parantamisen varaa on kuitenkin edelleen roimasti.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella heikosta on helppo parantaa ja tulikuuman Jormakan kanssa jopa Michael on ajoittain näyttänyt olevan mukana pelissä. Jos ajatellaan että miehen pitäisi olla jonkinmoinen vahvistus niin todella paljon duunia on Keräsen pojalla vielä tehtävänä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keränen on kyllä parantanut. Edelleen pitää paljon nostaa tasoa mutta eihän nämä ongelmat tällä hetkellä Keräsen syytä ole (tarkoitan, että isompia ongelmia tällä hetkellä ratkaistavana). Nämä isommat ykköstykit alisuorittaa tällä hetkellä niin pahasti että kaikki kentät ovat tasaista massaa. Esim kaikki kunnia nuorelle Rautaselle mutta jos hän on "yksi parhaista" niin luultavasti kertonee että muiden pitää pystyä parempaan!
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Keränen on kyllä parantanut. Edelleen pitää paljon nostaa tasoa mutta eihän nämä ongelmat tällä hetkellä Keräsen syytä ole (tarkoitan, että isompia ongelmia tällä hetkellä ratkaistavana). Nämä isommat ykköstykit alisuorittaa tällä hetkellä niin pahasti että kaikki kentät ovat tasaista massaa. Esim kaikki kunnia nuorelle Rautaselle mutta jos hän on "yksi parhaista" niin luultavasti kertonee että muiden pitää pystyä parempaan!

Keräsen ensimmäinen onnistunut haltuunotto taisi tulla toisen erän puolessa välissä. Sitä ennen arviolta 4-7 kiekonmenetystä keskialueella ja hyökkäysalueella. Se on totta, ettei enää päästänyt ketään karkaamaan läpiajoon, joten kai sen voi laskea parantamiseksi.

Siinä mielessä olen kyllä samaa mieltä, ettei Jokereiden umpisurkea peli johdu Keräsen huonoudesta, mutta en mä kyllä edes yltiöoptimistisesti ajateltuna löydä Keräsen pelistä mitään hyvää. Varaa on parantaa todella paljon.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun pelisysteemit on aivan hakusessa, niin on Kerästä kohtaan vääryys käristää häntä tikun nokassa. Surimmassa osasaa otteluita on nähty max ½ erää kohtalaista peliä lopun ollessa sellaista räpellystä, että pitää oikein ihmetellä kiekkojumalien suosiollisuutta pisteiden suhteen.

Ja kyllä, Keräselläkin on parannettavaa, mutta Jalonen kuuluu sinne tikkuun tirisemään.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Vieläkin on aikaista, mutta ollakseni rehellinen, niin en vain mitenkään usko, että Keränen voisi pärjätä tässä liigassa ja hän on oikeasti koko KHL-aikana ainoa pelaaja josta mulla on sellainen fiilis. Siinä missä pelisysteemit, kemiat yms. ovat olleet vielä mitä ovat ja vaikka O'Neillillä on gorilla selässä, Salminen ollut ennen tätä iltaa täysin varjojen mailla jne. niin kaikkien muiden otteista kuitenkin paistaa jonkin sortin yksilöosaaminen jne. jolla pystyvät pelaamaan vähintäänkin peruspeliä. Mulla ei Keräsen suhteen ollut mitään ennakko-odotuksia sen kummemmin puolesta kuin vastaankaan, mutta nyt 10:n runkosarjapelin + treenimatsien perusteella alan kallistua siihen suuntaan, että hänellä ei riitä taso tähän sarjaan missään roolissa tasakentällisin pelattaessa vaikka vetäisi elämänsä lätkää joka ilta. Liike ei riitä, fysiikka ei riitä ja kädetkään ei riitä. Ei ole mikään hyvä syöttäjä/vastaanottaja ja 1v1 temppurepertuaarista ei ole mitään iloa kun vastustaja on puolet parempi pelaaja ja ottaa tilan pois. Ei mene kenestäkään ohi edes tuurilla.

Toivottavasti siellä on jotain sellaista pankissa mitä ei vaan ole nähty, mutta fakta on, että jos häntä katselee ilman mitään ennakkoluuloja ja tietämättä hänen vanhoista edesottamuksistaan jne. niin tulee mieleen kysymys, että miten hän on voinut saada sopimuksen
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No tällä hetkellä ei taida enää tarvita pelätä ainakaan viltittämistä koska laiturit alkaa loppumaan. Itseluottamushan Keräsellä on täysin kateissa sen näkee otteissa, kun aikasemmin laukoi paikasta kuin paikasta niin nykyään siirtää käytännössä aina vastuuta ja syöttää vaikka olisi paikka.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älkää kuitenkaan unohtako, että eilen tuli kuitenkin hänelle kauden avausmaali. Nyt on paineet poissa ja ketsuppipullosta korkki auki ja silleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös