Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 405 150
  • 6 701

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kesäkuussa ollut Manngardin ja Honkalehdon haastattelu kertoo karua kieltä tämän hetken todellisuudesta. Otan haastattelusta muutaman lainauksen, joita kommentoin.

Honkalehto viittaa tuossa, että Ilves ei ole pystynyt kahdeksaan vuoteen ylisuoriutumaan pelaajabudjettiinsa nähden. Itse uskon, että tämä ei pidä paikkaansa.
Pääomistaja Vincent Manngard Tampereella: "Ilves elää ainakin niin kauan kuin minä olen hengissä" - Aamulehti
Lainaan itseäni toisesta ketjusta tähän, koska haluan tehdä kaikkeni sen eteen, ettei tällaiset emävalheet jää ihmisteen mieleen mitään todenperäisyyttä omaavina.
Honkurssi valehtelee jälleen pokkana toimittajalle. Lainaus jutusta: "Honkalehto muistuttaa, että kahdeksaan vuoteen seura ei ole ollut sarjataulukossa korkeammalla kuin budjettivertailussa.". Todellisuudessa Ilves on ollut sarjataulukossa korkeammalla kuin pelaajabudjettivertailussa ainakin kausina 14-15, 13-14 sekä 10-11. On se kyllä melkoinen kaveri, ei voi muuta sanoa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eliteprospects.com - Niklas Olausson

Kapteeni Sandellin seurakaveri Luulajan ajoilta olisi vapaalla. Ykkössentteriainesta?

Vähän luulen että on Ilveksen tavoittelemattomissa, kiitos kohtuullisen uransa ja Sveitsissä viettämiensä kausien vuoksi. Voisi luulla että hakee rahakasta sopimusta.

Tiedän Olaussonin melko hyvin ja hän olisi aivan napakymppi liigaseuran ykkössentteriksi. Hänen bruttopalkkansa lienee noin 500 000 euroa, joten no chance.

Olausson sitten ilmeisesti Kärppiin. Nyt nähdään hänet ainakin Liigassa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Olausson sitten ilmeisesti Kärppiin. Nyt nähdään hänet ainakin Liigassa.
Tämän siirron ymmärtää. Kärpillä on varaa. Pitääpä tarkkailla miestä miltä meno näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähtökohtaisesti Kärpät saa aivan huikean pelaajan. Ainoa kysymysmerkki on se, että miten hän sopeutuu kotimaiseen liigaan. Luulaja pelasi hyvin vähämaalisia otteluita ja silti Niklas teki mukavan määrän pisteitä. Sveitsissä kaveri nautti yli puolen millin bruttopalkkaa (ehkä selkeästikin). Mutta tietenkin Sveitsissä elintaso on muutenkin paljon korkeampi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärppien puolella on ollut kova paine antaa Suikkaselle voittava joukkue ja nythän tuo alkaa näyttämään menestyskelpoiselta nipulta. Veikkaan, että yksi laituri on vielä tulossa kärkiketjuihin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Michael Keränen on tosiaan jo 2 pelatun runkosarjapelin jälkeen lähtökuopissa Jokereista, niin ei muuta kun kotiin Ilvekseen takaisin. Olisi tietysti mainio palanen hyökkäykseen.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos Michael Keränen on tosiaan jo 2 pelatun runkosarjapelin jälkeen lähtökuopissa Jokereista, niin ei muuta kun kotiin Ilvekseen takaisin. Olisi tietysti mainio palanen hyökkäykseen.
Saataisiin edes joksikin aikaa lainalle.. Keränen - Sandell - Wahl ..aijai ja sitten Koivula tilalle, kun Keränen palaa Jokereihin, tai joku veropakolainen.
 

Kyle

Jäsen
Jokainen voi käydä lukemassa esim Jatkoajasta, mitkä olivat omat tai yleiset mielipiteet seuraavista sopimuksista. Eikä tarvitse edes selata montaa sivua taaksepäin:

Noin yhdeksän kuukautta sitten Tapio Laakso solmi Ilveksen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, jolla Laaksolle painittin todennäköisesti joukkueen top 3 rahakkain sopimus. Ykkössentterille ykkössentterin palkka, oli erittäin suosittu mielipide episodista.

Sitä ennen noin vuosi ja neljä kuukautta sitten Roope Hintz teki kahden vuoden sopimuksen HIFK:iin. Itse sanoin mm. että Hintzille voidaan maksaa ilmaa 2015/16 sopimuksesta, mutta kaudella 2016/17 Roope olisi esim 100k:n lapulla halpa mies. Aikanaan kun Hintz teki sopimuksen HIFK:hon, niin Patrik Virta teki huhupuheiden mukaan 90 000 euron vuositulot kattavan sopimuksen TPS:ään. Tuolloin Virran sopimusta pidettiin jonkinlaisena vertailukohtana Hintzin sopimukseen ja Ilveshenkisiltä kirjoittajat alkoivat supista, että tuohon hintaan saakin vaihtaa maisemaa.

Todennäköisesti Ilveksellä olisi allut puolitoista vuotta sitten varaa Hintziin, mutta nyt ihmetellään että kun Olaussonin tasoisia kavereita tulee saman sarjan joukkueisiin joista Ilveksessä vain haaveillaan. Selvennykseksi vielä että itse pidän lähtökohtaisesti tulevalla kaudella sekä Olaussonia että Hintziä samantason kavereina.

---

Tulevalla kaudella sekä Laakso, että Hintz ovat joukkueidensa kärkiketjujen senttereitä ja onkin ihan mielenkiintoista verrata tätä kaksikkoa. Vaikka pelityyli eroaa kuin yö ja päivä, niin puhutaan saman pelipaikan pelaajista. Jos kuulopuheet laakson lähemmäs 120-150k:n nettopalkasta pitävät kutinsa, niin mielestäni Laaksolle saa asettaa tietynlaiset odotukset ja tarpeen tullen kritisoida mikäli siihen aihetta ilmenee.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sitä ennen noin vuosi ja neljä kuukautta sitten Roope Hintz teki kahden vuoden sopimuksen HIFK:iin. Itse sanoin mm. että Hintzille voidaan maksaa ilmaa 2015/16 sopimuksesta, mutta kaudella 2016/17 Roope olisi esim 100k:n lapulla halpa mies.

Hintzin tapauksessa raha ei (ainakaan pelaajan lähipiirin lausumien mukaan) ollut ratkaiseva tekijä. Roopeahan tiettävästi yritettiin saada Helsinkiin jo kesken kauden, joten olisi mielenkiintoista kuulla tämän tapauksen taustoja näin jälkikäteen. Jos Ilves olisi tehnyt tälle pitkän sopimustarjouksen ennen tuon kauden alkua, olisi Roope todennäköisesti saatu melko halvalla, koska takana oli heikko kausi ja "huippulupaus"-statuksen menetys.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos kuulopuheet laakson lähemmäs 120-150k:n nettopalkasta pitävät kutinsa, niin mielestäni Laaksolle saa asettaa tietynlaiset odotukset ja tarpeen tullen kritisoida mikäli siihen aihetta ilmenee.
Bruttopalkkanakin kuulostaisi kovalta, joten todella vaikea uskoa tuollaisiin lukuihin. Ilveksenhän pitäisi maksaa karkeasti kuudesosa pelaajabudjetista yksin Laaksolle.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Tiedämme, että Liigan taloudellisen tappion vuoksi joukkueet tulevat saamaan vähemmän tv-rahaa kuin viime kaudella (sen lisäksi Jukuritkin taitaa vielä tuota summaa pienentää).
Eikös tämä mene niin, että tv-sopparin rahat tulevat Sanoma-konsernilta, joka tämän sopimuksen ostava osapuoli on? Ei kai Liigalla ole oikeutta vetää välistä muussa kuin kolmen tuoreimman sarjanousijan tapauksessa. Heiltä kaikiltahan lyhennetään Liiga-osakkeen hintaa enemmän tai vähemmän suoraan tv-rahoista. Jukureiden budjettikuri tämän makselun suhteen on kaikista kolmesta tiukin. 15 joukkuetta Liigassa edelleen pelaa, joten en keksi, miten kesken voimassaolevan sopimuksen tulot yhtäkkiä pienenisivät. Ensi kaudella (17-18) ollaan tietääkseni jo uuden sopimuksen alaisia, eikä televisioivan yhtiön nimi ole ainakaan vielä julkista tietoa.
Liiga ei ole lunastanut Liigaosaketta pesästä. Itse veikkaan että siihen on syynä se, että lunastuspykälässä hinta ois osakkeen pualikas (jolloin siis velkojat haastas Liigan oikeuteen)
Yle teki näistä asioista kattavan uutispaketin puolisen vuotta sitten. Siinä käy tuon liigaosakkeen maksusysteemin ohella selväksi se, että konkurssitapauksessa Liigalla on oikeus simppelisti lunastaa osake konkurssipesästä maksamatta siitä pennin latia. Liigallehan tämä on tietysti näppärä ratkaisu, ja samalla he saavat paikattua miljoonatappioitaan Jukurien joutuessa maksamaan samanlaisesta osakkeesta satoja tuhansia kaudessa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös tämä mene niin, että tv-sopparin rahat tulevat Sanoma-konsernilta, joka tämän sopimuksen ostava osapuoli on? Ei kai Liigalla ole oikeutta vetää välistä muussa kuin kolmen tuoreimman sarjanousijan tapauksessa. Heiltä kaikiltahan lyhennetään Liiga-osakkeen hintaa enemmän tai vähemmän suoraan tv-rahoista. Jukureiden budjettikuri tämän makselun suhteen on kaikista kolmesta tiukin. 15 joukkuetta Liigassa edelleen pelaa, joten en keksi, miten kesken voimassaolevan sopimuksen tulot yhtäkkiä pienenisivät.
Käsittääkseni järjestely on sellainen, että sopimus on Sanoman ja SM-liiga oy:n välillä, ja jälkimmäinen sitten jakaa rahat edelleen osakkailleen. Voisi tosin kuvitella, että jokin siivu on myös jätetty SM-liigan kassaan sen toiminnan rahoittamiseksi. Nyt kun SM-liigan talous on ajettu kuralle, se tarvitsee rahoitusta, ja yksi tapa hoitaa tuo on jättää (isompi) siivu TV-sopimuksen rahasta SM-liigalle. Keväällä uutisoitiin tappion nousevan mahdollisesti jopa 1,5 miljoonaan euroon, joten jos se haluttaisiin kattaa kokonaan, jokaisen osakkaan osuus pienenisi 100 000 euroa. Yksi uuden toimitusjohtajan tärkeimmistä tehtävistä lienee varmistaa, että tämä ei pääse toistumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
konkurssitapauksessa Liigalla on oikeus simppelisti lunastaa osake konkurssipesästä maksamatta siitä pennin latia.


Jos asia olisi juridisesti näin helppo, olisi Bluesin konkurssipesältä osake jo lunastettu. Ja YLE juttu puhuu liigalisenssistä, jonka tosiaan Liiga on Bluesilta evännyt. Osake sen sijaan on osake, ja YLE höpöttää, että sen voisi Liiga lunastaa sopivaksi katsomallaan hinnalla... no ei voi, jos joku tarjoo siitä konkkapesälle enemmän...


Konkurssipesä on kas tällä hetkellä SM-liigan osakas, eli se voisi haastaa SM-liigan oikeuteen lunastustilanteessa. Tämä sen takia, että tiettävästi nousijajoukkeilta on osakkeeta pyydetty 1.8 miljoona ja osakeyhtiön osakkaita ei lain mukaan voi kohdella eri tavalla. Olisi ihan mahdolista, että oikeus toteaisi, ettei SM-liigan osakassopimus voi kävellä Suomen lain yli.


JA osakeen arvo… niin, se linkittyy voimakkaasti SM-liigan tv-sopimukseen, joka päättyy kahden vuoden kuluttua. Sanoma on tehnyt isot tappiot nykyisen tv-sopimuksen takia, että liigan on jatkossa vaikea saada yhtä hyvää tv-sopparia. Ja huonompi tv-sopimus ei ainakaan nosta liigaosakkeen arvoa…


Osake on aina arvo-osuus pesässä, jolloin jos Liiga sen lunastaisi, syntyisi oikeusprosessi, jossa konkurssipesän velkojat haastaisivat aivan taatusti Liigan tästä oikeuteen. Ja kun yksi päävelkojista on verottaja...




..eipä taida liiga kovin herkästi lähteä asiaa sorkkimaan, ellei saa ennakkopäätöstä jostain.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Huvittaa nuo ennakot. Meillä on Meskanen, Suomi ja Koivula. Jos samaan paikkaan raahattaisiin AHL:stä Frank Nipple, Jack Taunus ja Eric Wunderbaum, niin Ilves olisi ennakolta heti pari pykälää korkeammalla.
Ensin mainittu kolmikko iskee alkavalla kaudella yhteensä yli 80 tehopistettä. Jälkimmäinen ei sitä tekisi, vaan Hurtubisselle seuraa alempiin sarjoihin.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Huvittaa nuo ennakot. Meillä on Meskanen, Suomi ja Koivula. Jos samaan paikkaan raahattaisiin AHL:stä Frank Nipple, Jack Taunus ja Eric Wunderbaum, niin Ilves olisi ennakolta heti pari pykälää korkeammalla.
Ensin mainittu kolmikko iskee alkavalla kaudella yhteensä yli 80 tehopistettä. Jälkimmäinen ei sitä tekisi, vaan Hurtubisselle seuraa alempiin sarjoihin.

Ei se mitään. Jos Ilves oli viime kaudella käytännössä viimeinen eikä joukkue ole paperilla juurikaan vahvistunut, ovat ennakkoarviot täysin oikeutettuja. Toisekseen, mitä väliä? Askissa nämä asiat ratkaistaan.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Huvittaa nuo ennakot. Meillä on Meskanen, Suomi ja Koivula. Jos samaan paikkaan raahattaisiin AHL:stä Frank Nipple, Jack Taunus ja Eric Wunderbaum, niin Ilves olisi ennakolta heti pari pykälää korkeammalla.
Ensin mainittu kolmikko iskee alkavalla kaudella yhteensä yli 80 tehopistettä. Jälkimmäinen ei sitä tekisi, vaan Hurtubisselle seuraa alempiin sarjoihin.
Jos rikkovat yhdessä 60 pinnan rajapyykin, niin tarjoan potin jallua.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos rikkovat yhdessä 60 pinnan rajapyykin, niin tarjoan potin jallua.
Kaada ittelles vaan, voi tulla tarpeen syysiltoina. Vaikka ei sillä, onneksi ei tule voittamaton Hermes vastaan.. Jukurit tarttis edes kotona kaataa :)
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaada ittelles vaan, voi tulla tarpeen syysiltoina. Vaikka ei sillä, onneksi ei tule voittamaton Hermes vastaan.. Jukurit tarttis edes kotona kaataa :)
Mitä sä höpötät? Joko se Ipa putos Mestikseen kun Hermeksestä puhut...

Mutta leikki leikkinä ja takaisin aiheeseen. Tiedät varmaan itsekin, ettei sitä nyt niin vain tulla a-junnuista Liigaan dominoimaan, vaikka olisi minkälaisia pisteitä mättänyt. Esimerkiksi Aleksi Saarela teki ensimmäisellä kaudellaan Ässissä 51 otteluun vaivaiset 6+6=12, A-SM pistepörssin voittanut Ville Leskinen 71 otteluun 7+16=23, teidän oma poikanne Roope Hintz teki ensimmäisellä kunnon kaudellaan Liigassa 5+12=17, ja lista jatkuu... Jotta tuo mainitsemasi kolmikko tekisi yhteensä yli 80 pistettä runkosarjassa, tulisi jokaisen kolmen kundin painaa semmoiset 27 tehopistettä per lärvi. Vinkkinä muuten Jesse Puljujärvi teki viime kaudella 50 otteluun 13+15=28, joka on juuri se määrä mitä tuolta teidän kolmikon jokaiselta jäseneltä pitäisi odottaa. Kuulostaako realistiselta? Minusta ei.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Mitä sä höpötät? Joko se Ipa putos Mestikseen kun Hermeksestä puhut...

Mutta leikki leikkinä ja takaisin aiheeseen. Tiedät varmaan itsekin, ettei sitä nyt niin vain tulla a-junnuista Liigaan dominoimaan, vaikka olisi minkälaisia pisteitä mättänyt. Esimerkiksi Aleksi Saarela teki ensimmäisellä kaudellaan Ässissä 51 otteluun vaivaiset 6+6=12, A-SM pistepörssin voittanut Ville Leskinen 71 otteluun 7+16=23, teidän oma poikanne Roope Hintz teki ensimmäisellä kunnon kaudellaan Liigassa 5+12=17, ja lista jatkuu... Jotta tuo mainitsemasi kolmikko tekisi yhteensä yli 80 pistettä runkosarjassa, tulisi jokaisen kolmen kundin painaa semmoiset 27 tehopistettä per lärvi. Vinkkinä muuten Jesse Puljujärvi teki viime kaudella 50 otteluun 13+15=28, joka on juuri se määrä mitä tuolta teidän kolmikon jokaiselta jäseneltä pitäisi odottaa. Kuulostaako realistiselta? Minusta ei.
Juuri näin..leikki leikkinä. En vaan ymmärrä sinun avautumistasi. Osaan kyllä jakaa luvun 80 kolmella :)
Mutta ihan oikeasti..hävitä nyt harkkapelejä Hermestä vastaan ja Jukureita vielä kahdesti ;) Ketkäs kolme Sport hyökkääjää iskee sen 60 pistettä yhteensä.. se on muuten sitten 20 per ukko ?
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Juuri näin..leikki leikkinä. En vaan ymmärrä sinun avautumistasi. Osaan kyllä jakaa luvun 80 kolmella :)
Mutta ihan oikeasti..hävitä nyt harkkapelejä Hermestä vastaan ja Jukureita vielä kahdesti ;) Ketkäs kolme Sport hyökkääjää iskee sen 60 pistettä yhteensä.. se on muuten sitten 20 per ukko ?
En kyllä mielestäni avautunut mistään. Kommentoin vaan noita epärealistisia pisteodotuksiasi. Noita muita höpinöitäsi en lähde kommentoimaan, koska menevät niin rumasti ohi ketjun aiheen.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
En kyllä mielestäni avautunut mistään. Kommentoin vaan noita epärealistisia pisteodotuksiasi. Noita muita höpinöitäsi en lähde kommentoimaan, koska menevät niin rumasti ohi ketjun aiheen.
..spekuloinnit ja toiveet...minusta kirjoitukseni menee hyvinkin tälle alueelle. Heitin tuon puolittaisena läppänä Ilveksen osastolla, että mukavaa toisaalta huomata seuran kiinnostavan sinuakin. Väitätkö nyt että epärealistiset toiveet on patentoitu Vaasaan, teillä niitä nimittäin on riittänyt koko Liigahistorianne.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Jos rikkovat yhdessä 60 pinnan rajapyykin, niin tarjoan potin jallua.

Tarjoatko mulle? Vastaavasti jos ei 60 pinnaa mene kolmikolta rikki, laitan jallua toiseen suuntaan?

Meskanen teki viime kaudella 13 pinnaa. Suomi 14 pinnaa. Yhteensä siis 27 pinnaa. Jos Meskanen nyt hurjastelee 23 pinnaa ja Suomi 24 pinnaa, tarvittaisiin Koivulalta vähintään 14 pinnaa. On siinä tietysti tekemistä jokaiselle, mutta on sitä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuulostaako realistiselta? Minusta ei.
Olen samaa mieltä. Jotta tuo kolmikko saisi kasaan yli 80 pistettä pitäisi jokaisen pelata todella nappiin mennyt kausi.

Jos rikkovat yhdessä 60 pinnan rajapyykin, niin tarjoan potin jallua.
Tämä sen sijaan on nähdäkseni ihan rohkea tarjous. Tai eihän jallupullo nyt niin kallis ole, mutta kuitenkin. Nimittäin Meskanen oli jo viime kaudella 20 pisteen tahdissa, ja Suomikin 15 pisteen. Keskimääräinen peliaika (molemmilla alle 14 min) ja yv-aika lienevät kasvussa, joten ei Koivulalle mitään aivan mahdotonta urakkaa jäisi.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Niin niin, mutta 60 runkosarjassa ja puuttuvat 20 sitten play offseissa ;)

Mutta tosissaan.. Suomi 8+18, Meskanen 14+10 ja Koivula 7+9 ..mitä siitä sitten tulee...

Jos Koivula tosissaan ottaa paikan ykkösketjussa, niin siinä nyt tulee väkisinkin jonkinmoiset tehot tehtyä.

Nyt pitää muistaa sellainen asia, ettei nämä meidän nuoret pelaa missään nelosessa jämäminuuteilla, vaan olosuhteidenkin pakosta ihan eri rooleissa.
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Entrosantiere taitaa olla tietämätön, että Meskasella on menossa jo kolmas kausi Liigassa ja Suomella toinen, kun nosti noita ensimmäisen kauden tilastoja todistelussaan niin voimakkaasti esiin. Ekalla kaudella Meskanen tosin pelasi varsin vähän, mutta taisi silti yhden hattutempun tehdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös