Florida Panthers 2016–2017

  • 173 943
  • 430
Pieniä on murheet, kun katselee tätä omaa viestiä, mutta ammutaan silti.

MacKenzie kapteeniksi olisi puhtaasti on-ice ajatellen selkeä ykkösvaihtoehto, mutta toisaalta nykyään kapteenit ovat myös pr-lähettiläitä siinä missä pelillisiä johtajia. Sen puolesta en usko, että D-MacK saa kapteenin natsoja itselleen. Itse olen suurimpia jannun faneja, mutta silti. Toki edellinen kapteeni oli Mitchell, mutta hänen tullessaan kapteeniksi tilanne oli hyvin erilainen. Silloin Panthers oli yhtä suonenvetoa lukuun ottamatta pitkässä korpivaelluksessa, ja Wilie oli kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja kokemattoman joukkueen takalinjojen johtaja. En halua väheksyä MacKia, mutta Mitchell olisi omassa hommassaan jengin jos ei paras, niin ainakin top2-pelaaja ja puolustuksen tukijalka. Ja toisekseen, Panthers on tällä hetkellä täysin eri asemassa, kuin kaksi vuotta sitten. Silloin identiteetti oli vielä hukassa, nyt se on selvästi nuorten voimalla selkeytetty, joten Eki kapteenina, Juicy ja MacK apumiehinään on mulle ihan fine. Itse lähtisin kiertävällä kapteenille tosin liikkeelle.

Kaikesta huolimatta MacKenzien jatkolle varaukseton peukku. Sopimus on hintaluokaltaan sellainen, että kaiken mennessä perseelleen (ei pysty pelaamaan, sillä jos saa vain luistinten nauhat kiinni, ikitaistelija on ehdottomasti käyttökelpoinen) cap -rasitetta jää vain minimaalisesti.

Tsipatsovin (en jaksa tarkastaa oikeinkirjoitusta, saatika translitteroida sitä) tuloon Panthersiin uskon vasta kun näen. Perässä saa olla ja onhan se hyvä merkki, mutta tämän hetken Panthers on 100% väärä jengi veli-venäläiselle. Jos haluaa menestyä, SKA:ssa se onnistunee helpoiten, NHL:stäkin löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, joita edelleen pidetään realistisempana vaihtoehtona, varsinkin maltillisella liksalla. Jos haluaa kovaa liksaa, NHL:stä löytyy monta jengiä, jolla on enemmän maksuvalmiutta ja jos haluaa rahastaa tulevaisuudessa vielä isommin, Panthersin kolmossentterin rooli ei palvele tarkoitusta.

@Stark heitti tuossa edellä ketjusommitelmia, joissa Crouse on nelosen laidalla. Lyhyellä tähtäimellä kyllä, pitkällä tähtäimellä iso ei. Nuoren miehen kohdalla eletään todella isoja vuosia tulevaisuuden kannalta ja kiekollinen peli on edelleen ilmeisesti se suurin kehityksen kohde. Worst case scenario on, että Crouse tuodaan neloseen pienille minuuteille ja kehitys tyssää. Noin pilattiin varsinkin Suomessa monta hyvää prospektia ~10 vuotta sitten. Campille vaan täydellä höyryllä ja jos näyttää, että paikka top9:ssä aukenee, kauden alkuun mukaan vaan. Toki loukkaantumisia tulee, mutta en silti näe, että pieni rooli palvelee Crousen tai Panthersin tulevaisuutta. Ja Brickleystä sen verran, että advanced statsien mukaan oli täysin oikea ratkaisu pudottaa ukko farmiin. Itsekin diggasin kaverista täysin ja ihmettelin pudottamista, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen oli numeroiden valossa todella heikkoa. Toivon, että ukko on ottanut kehitysaskeleen kesän ja farmikauden aikana ja nappaa paikan nelosesta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Täällä ei näköjään muuten vielä mainittu sitä, että Huberdeaun mulkun agentin Adam Walshin pyyntö on 7 vuotta ja 45 miljoonaa (AAV 6,5M), eli huomattavasti kohtuullisempi mitä ajattelin sen olevan. Tuosta, kun vielä saa tiputettua sen puolisen miltsiä, niin alkaa olla aika markkinahintainen soppari liigan top15 vasemman puolen laitahyökkääjälle, joka on vielä kehittyvässä iässä. Tässä pitää ottaa myös huomioon, että miehen ELC on ohi ja sopimukseen kuuluisi vain kaksi RFA-vuotta ja viisi UFA-vuotta.

Huberilla oikeastaan vaan ongelma se, ettei loista täysin missään ja laukaus ei todellakaan ole maalintekijän laulaus. Ehkä tuo Shipachyov saattaisi olla oiva hankinta, jos se mahdollistaisi post-Jagr&Jokinen -aikana Bjugstadin siirtämisen laitaan.

HuberDoo-Barkov-Bjugstad
Crouse-Trocheck-Smith
McCann-Shipachyov-Hawryluk

Siinä olisi todella dynaaminen hyökkäys, jokaisesta ketjusta löytyy pelinrakentaja, puolustava pelaaja sekä tarkkalaukoja. Lisäksi lähtökohtaisesti ainakin top6-hyökkäyksessä jokainen osaa suojata kiekkoa vahvasti. Shipa kun on tuollainen klassinen pelintekijä, niin olisi mielenkiintoista nähdä miten mies pelailee taalajäillä - etenkin kisulipaidassa. Ikää tosin miehellä on jo 29, koska on -87 keväällä syntynyt, eli taso rupeaa hiipumaan mahdollisesti muutaman vuoden päästä.

Mukavaa, kun se kaikki paska on loppunut ja organisaatiolla on vain ja ainoastaan niitä hyviä vuosia edessä mestaruusikkunan loppumiseen saakka ja lähtökohtaisesti, kun ydinpelaajia on sidottu niin edullisilla ja pitkillä sopimuksilla, niin sen ikkunan sulkeutumiseen on vielä paljon aikaa.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Nyt vuosia palstaa seuranneena päätin vihdoin tänne kirjoutusoikeudet hankkia. Ensi kautta ei millään malta odottaa kun rosteri näyttää vaan niin herkulliselta. Viime kausi osoitti jo että Panthers on erittäin kilpailukykyinen jengi, eikä offseason ole joukkuetta lainkaan heikentänyt, päinvastoin. Puolustus tosiaan vaihtui aika heitolla, mutta ei niinkään huonompaan suuntaan. Campbellin, Kulikovin ja etenkin Gudin lähdöt kyllä hieman kirpaisivat, Mutta kun nyt noita korvaajia katselee niin pakisto on kyllä hyvällä mallilla. En odottanut Yandlen signaavan sopimusta Sunriseen, mutta hyvä nähdä että joukkueella nyt on ihan kunnolla vetoa kovempiinkin pelaajiin.

Hyökkäystilanne hyvä, puolustustilanne hyvä, maalivahtitilanne hyvä.

Huby - Barkov - Jagr
Jokinen - Trochek - Smith
McCann - Bjugstad - JAM
Sceviour - MacKenzie - Shaw

Lähtisin Marchessaultia testaamaan tuossa kolmosessa Bjugin ja McCannin kanssa, vauhtia ja taitoa laidoilla riittäisi, kokemusta sitten pykälä vähemmän. Crouselle pitää ihan kunnon tilaisuus antaa, mutta eihän tässä mikään kiire ole. Kokonaisuudessa hyökkäyksessä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta sekä hyvä tasapaino.

Yandle - Ekblad
Matheson - Demers
Petrovic - Pysyk
Kindl/Kampfer

Luongo
Reimer
Berra

Puolustuksesta ja molariosastosta ei ole pahaa sanottavaa, hyvin on pullat uunissa. Matheson toivottavasti pystyy ottamaan sen seuraavan askeleen ja jatkaa kehitystään.

Berrasta vielä sen verran, kun on tullut jonkun verran miehen pelejä katseltua, niin on kyllä erinomainen haku. Aiemmin on ollut hieman asenneongelmia, mutta on kasvanut niistä yli. Berralla on potentiaalia hyväksi aloittajaksikin asti ja toivotaan että juuri Panthersissa pystyy sen askeleen ottamaan, 29 vuotta kun ei maalivahdille ole paljoakaan.


 
Huberilla oikeastaan vaan ongelma se, ettei loista täysin missään ja laukaus ei todellakaan ole maalintekijän laulaus. Ehkä tuo Shipachyov saattaisi olla oiva hankinta, jos se mahdollistaisi post-Jagr&Jokinen -aikana Bjugstadin siirtämisen laitaan.

Toisaalta Hubyn merkityksen näki viime kaudella, kun ukko oli pois laarista. Barkov-Jagr -tutkapari ei ollut lähelläkään samaa tasoa, kuin Huberdeaun kanssa. Se on kuitenkin usein juuri Huby, kenen kautta kiekkoa käytetään vapaassa tilassa. Laukausta on aika paljon helpompi parantaa, kuin kykyä olla oikeassa paikassa. Samaten kiekottomassa pelissä puolustusalueella Huby on käytännössä aina pelattavissa tai vastaavasti repimässä vastustajan puolustuslinjaa. Ei ole käsiltään ihmellinen, ei ole laukaukseltaan ihmeellinen, ei ole uhrautuvin puolustussuuntaa eikä tee näyttävimpiä suorituksia, mutta lukee peliä lähes yhtä hyvin, kuin Sasha. Viime kaudella oikeastaan kaikki muut olivat sitä mieltä, että Huberdeau pitäisi pudottaa ykkösestä - jo tuolloin olin sitä mieltä, että onnistumiset tulevat kyllä, ja niinhän ne tulivatkin. Tuo kuusi miljoonaa olisi kyllä helpo hinta, varsinkin kun yhteistyö Barkovin kanssa on todettu toimivaksi.

Shipachyov taas vastaavasti on itselle osastoa tervetuloa, mutten itke vaikka menee ohi. Nämä kokeneemmat veli-venäläiset signaavat lähtökohtaisesti vain vuoden soppareita ja Panthersin kannalta hyöty olisi lähinnä tulevaan kauteen. Joko lyö itsensä läpi ja vuoden päästä vaaditaan kuuden miljoonan lappua tai sitten menee täysin ohi, eikä miehestä ole mitään hyötyä. Itse en jaksa uskoa, että pidemmän päälle kovin suurta lappua voidaan heittää puhtaalle sentterille, kun jengissä on jo Sasha & Tro (+tietysti vielä Bjugstad). Ja sitäkin taustaa vasten on vaikea uskoa, että olisi hirveää halua tulla Panthersiin. Yhden kauden näyttöpaikkoja on kymmenkunta parempaa, kun otetaan huomioon rooli ja se, että lähtökohtaisesti ne omat näytöt ovat isossa roolissa.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Kun itse en ole vielä kunnolla ehtinyt asiaan perehtymään, niin voiko joku valaista hieman Floridan tilannetta laajennusdraftissa? Siinä ymmärryksessä olen ettei mistään kovin tärkeästä jouduta todennäköisesti luopumaan. Onko näin?
 

Ralph

Jäsen
Kun itse en ole vielä kunnolla ehtinyt asiaan perehtymään, niin voiko joku valaista hieman Floridan tilannetta laajennusdraftissa? Siinä ymmärryksessä olen ettei mistään kovin tärkeästä jouduta todennäköisesti luopumaan. Onko näin?
Oletettavasti suojaavat seuraavat pelaajat: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad, Dave Bolland, Jason Demers, Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau, Jussi Jokinen, Roberto Luongo, Reilly Smith, Vincent Trocheck ja Keith Yandle. Lisäksi Jared McCann ja Michael Matheson suojautuvat automaattisesti.

Jaromir Jagria ei tarvitse suojata, kun venyttävät vain jatkosopimusneuvottelut heinäkuulle, kuten esim. Coyotes nyt Shane Doanin kanssa. Tällöin vaarassa lähteä olisi Derek MacKenzie, Jonathan Marchessault, Mark Pysyk, James Reimer ja Colton Sceviour. Eli ei nyt mitään kovin merkittävää, ellei Reimeriä halua sellaiseksi laskea.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Oletettavasti suojaavat seuraavat pelaajat: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad, Dave Bolland, Jason Demers, Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau, Jussi Jokinen, Roberto Luongo, Reilly Smith, Vincent Trocheck ja Keith Yandle. Lisäksi Jared McCann ja Michael Matheson suojautuvat automaattisesti.

Jaromir Jagria ei tarvitse suojata, kun venyttävät vain jatkosopimusneuvottelut heinäkuulle, kuten esim. Coyotes nyt Shane Doanin kanssa. Tällöin vaarassa lähteä olisi Derek MacKenzie, Jonathan Marchessault, Mark Pysyk, James Reimer ja Colton Sceviour. Eli ei nyt mitään kovin merkittävää, ellei Reimeriä halua sellaiseksi laskea.

Ja eikös ole niin, että muista joukkueista olisi astetta kovemman tason veskoja vapaana esim. Fleury (?), Niemi (?), joten Vegas tuskin Reimeriä haalii vaikka onhan sekin mahdollista. Noh, ei se Reimerin menetys maailmaa kaada.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oletettavasti suojaavat seuraavat pelaajat: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad, Dave Bolland, Jason Demers, Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau, Jussi Jokinen, Roberto Luongo, Reilly Smith, Vincent Trocheck ja Keith Yandle. Lisäksi Jared McCann ja Michael Matheson suojautuvat automaattisesti.

Bollandilla on ainoastaan modified-NTC, joten häntä ei tarvitse suojata. Tokihan tuo sopimus ja Bollandin nykyinen taso ja loukkaantumisherkkyys itsessään ovat jo varma suojaus valinnalta, mutta siis Floridan ei tarvitse kuitenkaan suojattujen pelaajien listalle laittaa häntä. Siihen tilalle voi sitten laittaa MacKenzien tai jonkun muun suojattujen listalle.
 

susi

Jäsen
Oletettavasti suojaavat seuraavat pelaajat: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad, Dave Bolland, Jason Demers, Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau, Jussi Jokinen, Roberto Luongo, Reilly Smith, Vincent Trocheck ja Keith Yandle. Lisäksi Jared McCann ja Michael Matheson suojautuvat automaattisesti.

Jaromir Jagria ei tarvitse suojata, kun venyttävät vain jatkosopimusneuvottelut heinäkuulle, kuten esim. Coyotes nyt Shane Doanin kanssa. Tällöin vaarassa lähteä olisi Derek MacKenzie, Jonathan Marchessault, Mark Pysyk, James Reimer ja Colton Sceviour. Eli ei nyt mitään kovin merkittävää, ellei Reimeriä halua sellaiseksi laskea.

Bollandia tosiaan ei suojata jonka tilalla voi sitten suojata joko JAMin, MacKenzien tai Sceviourin. Potentiaalisia lähtijöitä kyllä ovat Pysyk tai Petrovic.

Luulen kyllä, että Luongon sijasta suojataan Reimer. En tiedä onko ensi kesänä 38v loukkaantumisistakin kärsinyt Lou niin kiinnostava Las Vegasille.
Reimer taas on nyt signattu viideksi vuodeksi suht maltillisella hinnalla ja on aivan mahdollinen 1. maalivahti joten jos ei suojata niin lienee erittäin todennäköistä että matkaisi sitten Vegasiin.
 

susi

Jäsen
Täällä ei näköjään muuten vielä mainittu sitä, että Huberdeaun mulkun agentin Adam Walshin pyyntö on 7 vuotta ja 45 miljoonaa (AAV 6,5M), eli huomattavasti kohtuullisempi mitä ajattelin sen olevan. Tuosta, kun vielä saa tiputettua sen puolisen miltsiä, niin alkaa olla aika markkinahintainen soppari liigan top15 vasemman puolen laitahyökkääjälle, joka on vielä kehittyvässä iässä. Tässä pitää ottaa myös huomioon, että miehen ELC on ohi ja sopimukseen kuuluisi vain kaksi RFA-vuotta ja viisi UFA-vuotta.

Tosiaan jos tuosta sen puoli milliä saa tiputettua niin itsekin kelpuutan. Ei nyt missään mielessä ansaitse yhtään enempää kuin mitä Barkov saa.
Barkov olisi tietty voinut pyytää sen puoli miltsiä enemmänkin mutta vaatimattomana kaverina ei tähän lähtenyt.

Jos tosiaan vertaa tuota Walshin pyyntöä esim. Filip Forsbergin soppariin (6 milj.) niin vähän liikaa pyytää vielä. Toki tällä ostettaisiin enemmän UFA-vuosia.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Tarvitseeko vielä tehdä sopimuksia vai pystyykö tuosta vähän yli neljän miljuunan cap spacesta hankkimaan vielä jonkun kokeneen nelosketjun jyrän tuomaan kovuutta? Syvyyttä olisi ihan kiva vielä lisätä ja siellä olisi pari ihan kelpo vaihtoehtoa esim. Downie. Kovuutta mies ainakin toisi, mutta onko ylipäätänsä vapaana tai hyödyntäisikö edes oikeasti joukkuetta?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
@Stark heitti tuossa edellä ketjusommitelmia, joissa Crouse on nelosen laidalla. Lyhyellä tähtäimellä kyllä, pitkällä tähtäimellä iso ei.

Nimenomaan näin. Ajatuksena tuossa on antaa Crouselle mahdollisuus (9 ottelua) osoittaa kykenevänsä hyvään ja nöyrään koko kentän pelaamiseen, jonka jälkeen sitten joko rohkeasti ylempiin kenttiin tai takaisin Kingstoniin. Käsittääkseni Crousea ei voi lähettää AHL:ään liigojen välisten sopimusten takia. Ylhäällä pelaaminen palvelisi Crousea siinä mielessä paremmin, että nuorukainen joutuisi turvautumaan kokonsa sijasta enemmän muihin avuihinsa. OHL:ssä pystynee dominoimaan edelleen pelkällä fysiikalla ja tämä ei välttämättä palvele taito-ominaisuuksien kehittämistä. Eri asia sitten onko ensi kauden Panthers oikea paikka opetella ja kehittyä rauhassa.

Toki Crouse menisi tuohon Bjugstadinkin vierelle, mutta siinä taitaa joutua sitten vähän sotkemaan vasempia laitureita oikealle. Ei mitään hajua esimerkiksi siitä, miten McCann tai Crouse itse pystyvät pelaamaan oikealla laidalla. Lisäksi jos kolmonen olisi muodossa Crouse-Bjugs-McCann puuttuisi siitä ehkä se kiekkoa pitävä pelintekijä, johon näen Marchessaultissa potentiaalia.

Noh, kuten @punasydän itsekin viestissään mainitsi, nämä ovat vain positiivisia ja pieniä "murheita". Eiköhän tuolta saada herkullinen tilanne kauden alkuun kehiteltyä myös ketjukoostumusten suhteen.

Tarvitseeko vielä tehdä sopimuksia vai pystyykö tuosta vähän yli neljän miljuunan cap spacesta hankkimaan vielä jonkun kokeneen nelosketjun jyrän tuomaan kovuutta? Syvyyttä olisi ihan kiva vielä lisätä ja siellä olisi pari ihan kelpo vaihtoehtoa esim. Downie. Kovuutta mies ainakin toisi, mutta onko ylipäätänsä vapaana tai hyödyntäisikö edes oikeasti joukkuetta?

Eipä siellä näyttäisi vapaita agentteja enää joukkueen riveissä olevan. Eli jotain pientä vahvistusta sinne lienee tiedossa ihan syvyyden lisäämiseksi. Tosiaan jonkinlainen roolipelaaja tuonne mahtuisi. Onko se sitten haku Euroopasta vai joku täsmähankinta vapaiden pelaajien joukosta? Vanhoja Panthers-pelureitakin on iso joukko vapaalla jalalla. Tomas Fleischmann, Brandon Pirri, Jesse Winchester, Mike Santorelli, Drew Shore, Jack Skille... Eiköhän tuolta tosiaan se tarvittava palanen löydetä paikkaamaan loukkaantumisia ja tuomaan kilpailua alakenttiin.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Oisko täällä jollakulla tarjota syväluotaavaa analyysia saipalaisille ex-prospectistanne John McFarlandista?

Kovin syvää analyysia en saa kasaan, kun kaverin pelejä en ole montaa nähnyt, mutta hyvin luisteleva voimahyökkääjä Liigan tasolle. Omaa ihan hyvän rannelaukauksen sekä peliälyä. Pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Oisko täällä jollakulla tarjota syväluotaavaa analyysia saipalaisille ex-prospectistanne John McFarlandista?

Korvasi ihan auttavalla tasolla loukkaantumisia, muttei ehtinyt pelata ylhäällä kuin kolme peliä, joista muistaisin kaksi nähneeni. Pelasi vauhdikasta peliä, mutta yleisesti ottaen taso oli vielä kaukana NHL-tasosta, ei täysin osannut mennä/olla menemättä tiettyihin tilanteisiin oikealla tavalla, eikä luistelun lisäksi omaa mitään erityisiä taitoja. Liigassa saattaa dominoida vastustajia, tosin ei oikein omaa sellaista menneisyyttä, että olisi ihan oikeasti dominoinut porukkaa millään tasolla (pl. juniorijääkiekko Torontossa).

Miehen maine todella kovana pelaajana junnuissa ja syy miksi varattiin niin korkealla NHL:ään (#33 overall) johtui siitä, että hän haki "exceptional player" -statusta, jotta pääsisi pelaamaan OHL:ää vuoden aikaisemmin, kuin muut, mutta häneltä kuitenkin evättiin tämä oikeus. Silti se jätti sellaisen mielikuvan ihmisille, että mies olisi oikeasti täysin poikkeuksellinen pelaaja verrattuna muihin (muita "exceptional player" -statuksen hakijoita ovat mm. John Tavares, Aaron Ekblad ja Connor McJesus) ja vuonna 2010 kissat päättivät painaa liipasinta miehen kohdalla. Lisäksi mies varattiin Sudbury Wolvesiin vuoden 2008 OHL priority draftissä ensimmäisenä pelaajana, mikä lisäsi hypeä hänen ympärillään.

Miehen OHL-menestys oli ihan ok, mutta ei todellakaan mitenkään poikkeuksellinen. 219 ottelussa 90 maalia ja 100 syöttöä, eli tahti oli 0.87 pinnaa per ottelu. Se on jees, muta odotuksiin verrattuna aika köyhää. Hän kuitenkin pelasi kauan OHL:ssä ja monet vetävät siellä viimeisillä kausillaan yli 90 pisteen kausia; McFarlandin parhaat kaudet olivat ensimmäiset kaksi, jolloin syntyi 52 ja 50 pistettä, sen jälkeen hän ei päässyt enää lähellekään 50 pistetä OHL:ssä.

Summa summarum; entinen huippulupaus, joka ei pystynyt lainkaan vastaamaan huutoon, vaan ei aina mahtunut edes AHL-kokoonpanoon. Liigaan kuitenkin jotain Juhani Jasua kovempi jässikkä ja saattaa olla tulevalla kaudella SaiPan avainpelaajia.

***

Seuraavaksi ajattelin jälleen vertailla muutoksia viime kauden ja tulevan kauden pelaajistossa, mutta tällä kertaa kokemuksen kannalta. Aloitetaan:

Maalivahdit:

Al Montoya < James Reimer
Kokemuksen kannalta ihan ok vaihto. Reimerillä on kokemusta helvetin kovista paineista. Montoya on päässyt "ikuisen kakkosvahdin" statuksella vähän pienemmän suurennuslasin alla operoimaan, kuin Torontolaismedian lempipoika Reimer. Montoyalla ei erityistä menestystaustaa ole takanaan, mutta ehti voittaa 03-04 U20-kisoissa kultaa sekä parhaan maalivahdin & monen muun tittelin sekä kahdesti NCAA:ssa mestaruuden. Reimerillä uran kohokohtana on ECHL-mestaruus ja siinä ohella kyseisten pleijareiden MVP-status. Reimerillä silti enemmän kokemusta NHL-pleijareista, kuin Montoyalla (8 ottelua vs 0), joten hänellä mielestäni parempi kokemus.

Puolustuksessa tulee suurimmat kokemuserot:

Willie Mitchell >> Jason Demers
Mitchellillä maailmanmestaruus, NCAA-mestaruus, kaksi Stanley Cupia ja kokemusta NHL-playoffeista 89 ottelun verran. Demersillä taustalla yksi Spengler Cup voitto ja yllättävän paljon playoff-pelejä; 52 kipaletta. Silti, kolmelta vuosikymmeneltä NHL-kokemusta omaava Willie Mitchell on ehdottomasti kovemman kokemuksen omaava pelaaja, ilman kysymysmerkkejä (eli ikävä kyllä Demersin Liiga-kokemus ei silti nosta miestä Mitchyn yli).

Brian Campbell >> Keith Yandle
Vaikka Yandle kaudella 2005/06 tyhjensi mestaruuden ohella QMJHL:n palkintokaapin, ei se silti nosta häntä Sopan yli, koska hänellä kuitenkin takana Stanley Cup, Memorial Cup, 4x All-Star (Yandlellä vain 2x) ja eritoten SM-liiga hopea. Lisäksi Sopalla on yli 100 ottelua pleijareita takana 0.43 pistettä per peli -keskiarvolla, kun taas Arizonassa viihtyneellä Yandlellä vain "vain" 51.

Dmitri Kulikov > Mark Pysyk
U18 kulta ja hopea, U20 pronssi, kaksi WC hopeaa sekä QMJHL-mestaruus takataskussa kulkevalla Kulikovilla ei ole paljoa enemmän pleijariotteluita, kuin U20 pronssin ja WHL-mestaruuden omaavalla Mark Pysykillä, mutta lähtökohtaisesti tosiasia on se, että Kulikov oli eniten kokemusta omaava kissojen itse varaama puolustaja nuoresta iästään huolimatta ja Pysykillä tosiaan niitä NHL:n pleijaripelejä on takana tasan nolla kipaletta.

Erik Gudbranson >> Alex Petrovic
Kumpikaan ei ole käytännössä voittanut mitään ja omaavat aika vähän kokemusta NHL:n pleijareista (13vs6 ottelua), mutta vaikka Petrovicilla on enemmän pisteitä pleijareissa (0vs4) on Gudbranson huomattavasti kokeneempi ja parempi johtaja, kuin saman ikäinen Petrovic.

Hyökkäys:

Quinton Howden << Colton Sceviour
Molemmat duunaripelaajia, mutta Sceviour vanhempi, lyönyt oikeasti läpi eli lunastanut sen pelipaikkansa ja pelannut NHL:n playoffeissa kahtena keväänä, Howden ei kertaakaan. Howdenilla U20 hopea ja pronssi, mutta niillä ei ole tässä vertailussa väliä.

Brandon Pirri < Jonathan Marchessault
Molemmilla paljon kokemusta AHL:n dominoimisesta, mutta toinen pelannut kahtena keväänä pleijareissa, toinen ei.

Garrett Wilson = Lawson Crouse
Marginaalipelaaja, joka ei koko NHL-urallaan (34 ottelua) ole ehtiny tehdä ainuttakaan pistettä, uran kohokohta OHL-mestaruus vs. potentiaalinen top6 hyökkääjä, jolla taustalla U18 pronssi ja U20 kulta. Ei ehtinyt vielä kokea paljoa mitään, mutta ei omaa niin synkkää taustaa, kuin Wilson. Garrett tosin AHL:ssä ollut varakapu, mutta niin marginaalipelaaja, ettei mitään väliä.

***

Niin kuin yllä näkyy, kokemusta on poistunut paljon joukkueesta, eikä sitä aiemminkaan liikaa ollut. Toivotaan kuitenkin, että nuoret pelaajat pystyvät ottamaan vastuuta ilman, että ympärillä on paljoa pappoja. Yli kolmekymppisiähän pelaajia on enää viisi: Jagr, Luongo, Thornton, MacKenzie ja Jokinen. Viime kaudella niitä parhaimmillaan oli 9. Toivottavasti kuitenkin määrä on korvattu laadulla (totetutuu ainakin mm. Hudlerin kohdalla) ja kyseiset herrat saavat siirrettyä oman kokemuksensa kissojen nuoriin pelureihin.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Miehen OHL-menestys oli ihan ok, mutta ei todellakaan mitenkään poikkeuksellinen. 219 ottelussa 90 maalia ja 100 syöttöä, eli tahti oli 0.87 pinnaa per ottelu. Se on jees, muta odotuksiin verrattuna aika köyhää. Hän kuitenkin pelasi kauan OHL:ssä ja monet vetävät siellä viimeisillä kausillaan yli 90 pisteen kausia; McFarlandin parhaat kaudet olivat ensimmäiset kaksi, jolloin syntyi 52 ja 50 pistettä, sen jälkeen hän ei päässyt enää lähellekään 50 pistetä OHL:ssä.
Noh, tekihän McFarland neljännellä OHL-kaudellaan 48 otteluun 24+26=50. Ilmeisesti McFarlandilla myös loukkaantumishistoriaa löytyy?
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noh, tekihän McFarland neljännellä OHL-kaudellaan 48 otteluun 24+26=50. Ilmeisesti McFarlandilla myös loukkaantumishistoriaa löytyy?

Juu, tosiaan, pelasi tuolla kaudella kahdessa eri jenggissä, en kiinnittänytkään huomiota siihen. Noh, ei kuitenkaan mitään yli sataa pistettä tai "edes" 80 (vuosittain OHL:ssä 10-20 pelaajaa iskee 80+ pistettä) pinnaa. Esim. viime vuonna OHL:n pistepörssi voitettiin 127 pisteellä ja edellisvuonna 129 pinnalla.

Mutta joo, on myös kärsinyt loukkaantumisista ja pelannut rikkonaisia kausia, mutta se ei poista sitä faktaa, että mies ei ole pystynyt vastaamaan odotuksiin. Liigaan kuitenkin hyvä haku.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Nyt kun tuo 'Vesey Frenzy' on alkamaisillaan, niin olisiko jollain tietoa onko Panthers millään lailla kaverin perässä?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nyt kun tuo 'Vesey Frenzy' on alkamaisillaan, niin olisiko jollain tietoa onko Panthers millään lailla kaverin perässä?

Joidenkin raporttien mukaan pojan perässä on 30 joukkuetta eli eiköhän jokainen agentille soita. On vaan epätodennäköistä, että muualle rantautuu kuin huhuttuihin, kun nämä ns. suurimmat suosikit ovat jo käytännössä varmistaneet ketkä lähtevät organisaatiosta joukkuettaan pitchaamaan. Muutenkin Vesey ilmeisesti haluaa pelata Yhdysvaltojen "northeastissa" eli lähellä perhettään.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Lainataas nyt tilannekuvaus eräältä turkulaiselta kirjoittajalta tähän:
To FLA: 2018 ARI 2 Better of 2017 ARI 3/DET 3 To ARI: David Bolland (3 yrs @ $5.5M) Lawson Crouse (3 yrs @ $894,166)

Arizona & Florida kaupoilla:

Crouse sekä Bolland Coyotesiin, Arizonan toisen kierroksen varaus kesälle 2018 sekä joko Arizonan oma tai Detroitin kolmannen kierroksen varaus ensi kesälle, riippuen kumpi niistä aikaisempi varausvuoro.

Oma lisäys: Crousen pelimäärästä riippuen saattaa olla 2x 3. kierroksen pickejä

Noniin, sitten asiaan. Eli vituttaa ja rankasti. Ei siinä, ihan markkinahintaisesti päästiin Bollandista eroon, mutta vituttaa se, että miehelle alunperin annettiin niin hirvittävä sopimus. Syy treidiin oli kai se, että mies on/tulee olemaan jossain vaiheessa pelikuntoinen, joten häntä ei saa siirrettyä LTIR-listalle.

Nyt hyökkäysketjut tulevat lähtökohtaisesti olemaan ensi kaudella samankaltaiset, kuin Barkyn yllä ehdottamat, eli:

Huby - Barkov - Jagr
Jokinen - Trochek - Smith
McCann - Bjugstad - JAM
Sceviour - MacKenzie - Shaw
tai joku muu rotaatiojäbä

Ei siinä, ei Crousen lähtö vaikuta Panthersin nykytilanteeseen, mutta tulevaisuudessa itse näin hänessä sen maaleja ruiskivan voimahyökkääjän Barkovin ja Hubyn vierelle papan siirryttyä toiseen seuraan (esim. HC Kladno). Noh, ehditään siihen sovittaa Bjugstadia, McCanniä, Smithiä tai sitten treidillä tahi varaamalla jotain tarpeeksi taitavaa janaria.

Noh, jotta tuollaisista luuseri-Crouseista pääsee eroon, niin pitää vissiin luopua huipputaidosta Bollandin kaltaisten pelaajien muodossa.
 

Louis

Jäsen
Savardin ja Bollandin ulostamisesta maksettiin siis käytännössä vaihtokauppa Crouse <-> 2017 3rd ARI/DET. Ihmetyttää kyllä, miksei Bollandia ostettu ulos jo kesällä. Ei tosin yllätä, miksi Tallonin aikakauden varaus Crouse ulostettiin pois. Gudbranson ulos, Crouse ulos, Max Jonesia ei varata... Gallantin potkuja odotellessa.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Jo valmiiksi ohuesta prospect poolista lähti sitten tuo selvästi kirkkain ja jännittävin lupaus. Jospa ensi kerralla mietitään hetki ennen kuin lyödään viiden miljoonan long term pahvi nelossentterille kouraan.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Ei siinä, ei Crousen lähtö vaikuta Panthersin nykytilanteeseen, mutta tulevaisuudessa itse näin hänessä sen maaleja ruiskivan voimahyökkääjän Barkovin ja Hubyn vierelle papan siirryttyä toiseen seuraan (esim. HC Kladno). Noh, ehditään siihen sovittaa Bjugstadia, McCanniä, Smithiä tai sitten treidillä tahi varaamalla jotain tarpeeksi taitavaa janaria.

Tuskin tuossa nyt ihan heti on kiirettä, eiköhän Jagr pelaa vielä ainakin 5 vuotta. ;-)
 
Ensimmäinen viesti aiheesta oli kirjoitettu jo kuusi tuntia sitten. Sen poistin lähinnä painokelvottomuuden takia ja asiaa pohtiakseni. No, nyt on pohdinnat pohdittu ja lopputulos on seuraava, edelleen painokelvotonta tekstiä. Jos Bolland olisi ollut pelikelvoton, suuntana olisi ollut LTIR. Jos Bolland ei ollut pelikelpoinen, suuntana olisi ollut buyout. Tai niin sitä ainakin luulisi.

En ole toki perillä näistä kaikista mahdollisista sopimussäännöistä, mutta tällä hetkellä tulevan kauden cappiin on matkaa sen verran, että Kuningas-Bolland olisi siihen mahtunut - jopa heittämällä. Kuitenkin maksettiin top10:n varausvuonnaan lähes joka lähteessä arvioitu prospecti, jotta päästiin eroon Bollandin sopparista juuri nyt. Tänä kesänä buyout olisi tuonut vajaan kahden miljoonan dollarin rasitteen cappiin, ensi kesänä vielä pienemmän. Mä en millään pääse yli yhtälöstä 1,833,333m$ cappitilaa > Crouse. Tai sitten Crousesta tiedettiin jotain, mitä ei kukaan muu tiedä. Ja siis nimenomaan pitkällä tähtäimellä. Nyt vaihdettiin jengin ainoa edes B-luokan hyökkääjäprospechi siihen, että päästiin Bollandista eroon. Jossain vaiheessa sitä jo luuli, ettei tämä case-Bolland voi enää surullisemmaksi tulla, mutta niin vain tästäkin revittiin vielä jotain syvemmältä suolesta.

Tekisi itkeä vielä enemmän tästäkin aiheesta, mutta jo Gudi-treidin yhteydessä (aka nykyisen esikunnan alkusoitossa) taidettiin meikäläistä kutsua jonkun sortin itkijäksi, niin annetaan olla. Ymmärrän toki, että jääkiekkoon sisältyy paljon asioita, joita ei tänne kotikatsomoon näy, joten hyvää työtä siellä toimistolla!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös