Kajaanin Hokki 2016–2017

  • 89 510
  • 250

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Joukkue omien sopimuspelaajien puolesta valmis, todella hyvässä/aikaisessa vaiheessa. Joukkueharjoittelu voidaan aloittaa elokuun alussa suht oikeilla ketjukoostumuksilla. Katselin tuossa joukkueen hyökkääjistön tehoja menneeltä kaudella ja yli kolmenkymmenen pisteen ukkoja löytyy kentällinen, 20-30 pistettä tehneitä muutama sekä potentiaalia lisätehoihin löytyy Piipposelta, Hiltuselta ja Ollikaiselta. Piipponen väläytteli viimekaudella, että potentiaalia löytyy ja Hiltunen saaneen suuremman roolin kuin Jukureissa viimekaudella, samaa luulen myös Tutossa pelanneessa Ollikaisesta. Lisäksi merkille pistävää on, että rightin pelaajia on joukkueessa aikaisempaa enemmän,

Kärppien muutamalle nuorelle on jätetty ilmeisesti paikkaa auki, sillä tavoin, että yksi pakki ja yhdestä kahteen hyökkääjään Kärppien pelaajatilanteesta riippuen pelaa Hokissa. Pakeista veikkaisin tietä 22 etelään suuntaavan Siikaluoman tai Mäkelän. Hyökkääjistä veikkaan, ettei Suikkasen kokoonpanoon murtaudu Anttila tai Vartiainen. Toki riippuu todella paljon siitä millaisia hyökkääjiä Kärpät saa omaan pelaajistoonsa haalittu kesän aikana.

Hyvältä näyttää kokoonpano ilman yhtään lainapelaajaakin ja nuorekas eteenpäin pyrkivä pelaajisto lupaa pelillisesti mukavaa ensikautta.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kajaanin jäähallista ei vaikuttaisi vieläkään löytyvän videotaulua Hokin uusimman facebook-videon perusteella. Onko tietoa oliko semmoinen kumminkin tulossa ensikaudelle?
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Kajaanin jäähallista ei vaikuttaisi vieläkään löytyvän videotaulua Hokin uusimman facebook-videon perusteella. Onko tietoa oliko semmoinen kumminkin tulossa ensikaudelle?
Ei ole vielä taulua ei, mutta on kuulemma tulossa ennen runkosarjan alkua. Lamput sen sijaan on vaihdettu energiaystävällisempiin led-valoihin.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Unohdin myös kysyä samassa viestissä, että mikä on Kajaanin jäähallin joustokaukalon tilanne? Minulta on mennyt ihan ohi, jos sinne on semmoinen joskus asennettu.

Piispanen muuten löysi uuden seuran Espoo Unitedista. Ehkä tie Liigaan aukeaa sitten Espoon kautta.
 
Viimeksi muokattu:

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Terve taas pitkästä aikaa.
Taitaa se Kainuun ensimmäinen ja ainut joustokaukalo olla tällä hetkellä Kuhmossa.
Sinne asennettin sellainen kesällä,
Hokki pääsee kaukalon testaamaan 2.9 perjantaina jolloin Kuhmossa pelataan harjoitusottelu Hokki - Jokipojat
Toivottavasti Kajaaniinkin sellainen jossain vaiheessa saadaan.
 

Lätkä

Jäsen
Ei ole vielä taulua ei, mutta on kuulemma tulossa ennen runkosarjan alkua. Lamput sen sijaan on vaihdettu energiaystävällisempiin led-valoihin.

Aivan miel.kiinnosta kysyn, että millainenhan toi videotaulu mahtaa olla...52 tuumainen taulu-tv viritelmä, vai jotain muuta halppisversioo? Niin..ja mihkähän sellainen paskahuussin kokoisessa jäähallissa sijoitetaan?... Katto on poissuljettu vaihtoehto, koska se on niin matalal, että pisimmät jannut vetävät leukoja katto"hirsis"!

Olisikohan uuden harkkahallin yhteydessä soveliasta fiksata samal pääarenaa...vaik esim. päätyjä leventämällä ja kattoa korottamalla. Ei luulis maltaita maksavan ja sillä saataisiin sijoitus tulevaisuuteen. Eihän tiedä, vaikka jokin vuosi Hokkikin pelailee pääsarjas, sillä pääsarjat tulevat kokemaan laajamittaiset muutokset seuraavan 5 vuoden sisällä. Tämä tieto on valunut vaikutusvaltaiselta herralta liigasta ja SJL:sta koostuneelta kuppikunnalta!
 
Viimeksi muokattu:

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Vaikkakin Kajaanin jäähalli täyttyy harvoin, niin esimerkiksi viime kaudella (playoffeissa) ei koko porukkamme mahtunut A-katsomoon ja tarjolla oli ainoastaan paikkoja päätykatsomosta. Vain kausikorttilaiset päätyivät lopulta peliin asti, sillä muita ei juuri jääkiekko kiinnostanut niin paljoa, että olisivat hankkineet lippua ajoissa tai olisi ollut kiinnostusta seisoa päädyssä. Samana iltapäivänä moni muukin käveli silmin nähden pettyneenä takaisin autoilleen päin. Toki nopeat syövät hitaat, joten ei auta mussutus, mutta toisaalta joskus moni vähemmän jääkiekosta/Hokista kiinnostunut saattaa ilmestyä hallille (esim. muiden innostuksen vuoksi), jolloin pettymys on suuri, kun ns. hyviä paikkoja ei olekaan enää tarjolla. Nämä menetetyt asiakkaat tuovat tasan 0 euroa Hokin kassaan ja sitä ei tiedetä olisiko samat henkilöt uskaltaneet tulla useamminkin hallille. Halusin vain sanoa, että mikäli parempia istumapaikkoja olisi ollut tarjolla enemmän, olisi myös viime kauden paras yleisömäärä ollut hieman isompi ja osa krantuista kainuulaisista uskaltaa kyllä panostaa viihteen vuoksi muutaman euron enemmän, jotta saisi erinomaisen näkyvyyden joka puolelle kaukaloa.

Tunnelma ja akustiikka ovat toki pienessä hallissa aina parempia, kun ollaan vähän tiiviimmin. Lisäksi A-katsomossa on aina tilaa runkosarjassa, joten sinäänsä perusteita laajennukselle ei taida olla. Luultavasti näiden kerran kaudessa tulevien extra-kannattajien tuoma raha ei koskaan tulisi korvaamaan isoa rakennusprojektia, joka sisältää uuden A-katsomon rakentamisen tai nykyisen A-katsomon laajennuksen.
Toisaalta moni haluaa mieluusti maksaa sen muutaman euron enemmän, jotta saisi katsoa viihdykettä huippupaikoilta, joten on hankala sanoa paljonko Hokin katsojamäärät lisääntyisivät hallissa, jossa katsomot kiertävät jään ympäri edes "U":n verran. Voisi myös käydä niin, että jotkut B-/C-katsomoiden vakiokatsojat saattaisivat siirtyä kalliimpaan A-katsomoon, mikäli siellä olisi enemmän paikkoja. Mielestäni Hokki kyllä ansaitsisi paremman hallin, joten toivottavasti menestys Mestiksessä jatkuu ja ihmisiä kiinnostaa edelleen tulla hallille.

Olisi pitänyt ehkä jutella näistä asioista Kajaanin jäähalliin liittyvässä ketjussa, mutta eipä tässäkään ketjussa viestien paljoudella juuri juhlita ja tämä korjauskelvoton virhe ehti jo tapahtua.

En osaa Lätkälle varmaksi vastata Jesyyn puolesta, mutta voin vain arvailla uuden näytön tulevan kulmaan, jossa on Zambonin talli. Toinen vaihtoehto on varmaan tulostaulun vieressä, mutta varmaan tulostaulua pitäisi silloin hieman siirtää lähemmäksi C-katsomoa (?). Ei voi kuin toivoa, että näytön laatuun sekä kokoon panostetaan ja halvimmat jätetään hyllyyn. Kajaanissa ei taideta jumbotroneja tarvita ja sehän yltäisi melkein jäähän asti tuolla katolla.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tänään sitten alkaa harjoitusottelut. Mitä nopeasti katsoin kokoonpanoja, niin Hokilta huilaa ainakin Huttu, Näppi ja Mattila. Seppelin ja Turtiainen ovat parantelemassa viimekaudella sattuneita loukkaantumisia. Tänään ei mitään maalijuhlaa ole oletettavissa, varmaankin katsastetaan nuoria pelaajia ja heidän pelipaikkojaan. Perjantaina kotiyleisön edessä varmaankin on huilausosasto sitten kehissä.

Edellä olleeseen jäähalli keskusteluun; Hokin ei ainakaan seurana kannata alkaa investoimaan itse halliin, jos kaupunki lähtisi mukaan asia olisi sitten eri. Muutamia lisäkatsojia voisi paremmat paikat houkutella, sillä itse en ainakaan halua seurata peliä B- tai C-katsomon kulmista. Suurin mikä lisäisi viihtyvyyttä olisi tilaa käytäväalueelle ja toiset vessatilat mieshenkilöille. Keskustelin yhden tuttavani kanssa hallilla "Pub jäähyboksissa" ja hänen visionsa mukaisesti hallia voisi parantaa niin, että hallin AMK:n puoleista seinää avattaisiin ja laajennettaisiin kaupunkiin päin. Sinne sitten rakennettaisiin uusi juottola, vessa ja katsomopaikkoja. En ole insinööri ja en tiedä onko kyseinen edes mahdollista, mutta ajatuksena se väljentäisi ruuhkia kioskien edestä. Uusilla kattotuoleilla hallia voisi korottaa ja olisiko sitten mahdollista rakentaa toinen A-katsomo VIP-tilojen yläpuolelle. Katsomopaikkaja lisää hyville paikoille, vaikka 200kpl lisää..

"Van mitäpä se hyvejää ja van välttäähän tuohii" ajatusmaailma on tiukassa Kainuussa ja sen kanssa on elettävä. Toki muualla Suomessa olisi varmaan paranteluja halliin tehty, jos kaupungin joukkue painattanut mestistä sen 15 vuotta ja menestystäkin olisi tullut ihan kivasti.
 

Lätkä

Jäsen
Keskustelin yhden tuttavani kanssa hallilla "Pub jäähyboksissa" ja hänen visionsa mukaisesti hallia voisi parantaa niin, että hallin AMK:n puoleista seinää avattaisiin ja laajennettaisiin kaupunkiin päin. Sinne sitten rakennettaisiin uusi juottola, vessa ja katsomopaikkoja. En ole insinööri ja en tiedä onko kyseinen edes mahdollista, mutta ajatuksena se väljentäisi ruuhkia kioskien edestä. Uusilla kattotuoleilla hallia voisi korottaa ja olisiko sitten mahdollista rakentaa toinen A-katsomo VIP-tilojen yläpuolelle. Katsomopaikkaja lisää hyville paikoille, vaikka 200kpl lisää.

Vituttaa toi kainuulainen ikuinen pessimismi!

Kävin "Kahva" keskustelun kaltaisen dialogin aikoinaan, kun hallia rakennettiin...rakennusinsinöörin kanssa. Hän oli perusteellisen perillä hallin rakenteista ja suunnittelusta. Hän myös kertoi asioita aika seikkaperäisesti ja totesi esim, että kattorakenne tehtiin, niin kuin se tehtiin(kattotuolit pulttiliitoksin). Tämä mahdollistaa hallin laajennuksen tulevaisuudessa. Hänen kertomansa mukaan myös nykyiset kattotuolit on mahdollista muuntaa muutoistöin siten, että kattokorkeus kasvaisi liki puolella, Tällöin VIP-ravintolan yläpuolelle saataisiin sellainen n. 300-400 katsojan lisäkatsomo, sekä kattokorkeuden ansiosta paikka mediakuutiolle. Lisäksi hän puhui jopa maavarauksesta, jolla eteläpääty aukaistaisiin ja sinne tulisi katsomo, osin seisomokatsomona ja osin tuolein.(yläosaan tuolit ja alemmaksi laajempi seisomokatsomo). Näiden toimien lisäksi eteläpäädyn katsomon alle tulisi nykyaikaa vastaavat ravintolatilat, sekä sosiaalitilat. Käytävärakenteet kiertäisivät puolikaaressa, joihin sijoitettaisiin pikkupurtavan ravintoloita, sekä kahviloita.

Lopputuloksena olisi n.3000 katsojaa vetävä halli, joka kapasiteetiltaan riittäisi hamaan tulevaisuuten. Toki ei se olisi joka matsis täynnä, mutta aika-ajoin takuulla. Samalla jopa maajoukkueen maaotteluja olisi mahdollista saada Kajaaniin. Tällä hetkellähän ei saada edes juniorien maaotteluja, koska hallia pidetään niihinkin liian vaatimattomana! Samaan hengenvetoon... olisin satavarma, että katsojaluvut kohoisivat väh. 1500 katsojan pintaan. Perustelen tätä, että tällä hetkellä tiedän monen jäävän kotiin, koska eivät viitsi lähteä, kun jo 800 katsojan katsojamäärällä perseet paukkuvat vastakkain ja ainoastaan osa tuostakin katsojamäärästä saa kelvolliset paikat seurata matsia! Tilausta tälle laajennukselle/saaneraukselle meinaan olisi ja se olisi hyvä ympätä uuteen harkkahalliprojektiin. Eritoten, kun rakennuskutannukset ovat laman vuoksi vieläkin varsin alhaiset!

Eli tällaisia insinööri kertoili, tai pikemminkin visioi allekirjoittaneelle. Tilausta tälle saneeraukselle riittäisi ja se olisi hyvä ympätä uuden harkkahalliprojektin yhteyteen. Asiassa toteutuisi kaikki mahdolliset synergiaedut ja laman vuoksi rakentaminen on vieläkin varsin edullista....puhumattakkaan työvoimapoliittisesta näkökannasta. Kajaanissa meinaan työttömiä rakennusmiehiä piisaa!

PS. Hiukan väärä osio, kun jäähalliosiokin löytyy. Moderointi voisi siirtää nämä jäähallikommentit oikean otsikon alle.
 
Viimeksi muokattu:

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
En osaa Lätkälle varmaksi vastata Jesyyn puolesta, mutta voin vain arvailla uuden näytön tulevan kulmaan, jossa on Zambonin talli.
Jossain muistelin, että olisi puhuttu juurikin tuosta kulmauksesta. Itse screenin laadusta ei sen kummempaa tietoa.
Joustokaukaloa taidettiin puolestaan lupailla ensi kesäksi (taitaa olla jo pakollinen lisenssiehtojen täyttämiseksi?).
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Joustokaukaloa taidettiin puolestaan lupailla ensi kesäksi (taitaa olla jo pakollinen lisenssiehtojen täyttämiseksi?).

Jos tämä harkkahalliprojekti onnistuu, niin silloin varmaan operoidaan niin, että nykyinen kaukalo siirtyy harkkahalliin ja joustokaukalo tulee pääareenalle. Nämä mestiksen lisenssiehdot ovat monella paikkakunnalla vain tekstiä paperilla samoin kuin mestiksen säännöissä. Aika kevyesti niistä pidetään huolta joukkueiden että jääkiekkoliiton puolesta, ei oikein riitä 100 prosenttisesti ehtoja täyttäviä joukkueita mestikseen. Mutta joustokaukalot ja vierasjoukkueiden hyvät pukukoppitilat olisivat ne, jotka pitäisi jokaisella paikkakunnalla olla kunnossa, omasta mielestäni. Ja Hokki kyllä tarvitsisi sen näytön, jo mainosmyynnin takia.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kauden ensimmäinen kotipeli nähty. Roki vei melkein koko pelin ajan mutta oli tehoton joten höntsästä jatkoaikavoitto. Laukkanen sanonee että oltiin kärsivällisiä. Rokin 22 oli kyllä kiekkonäppärä kaveri, hyytyi vaan jostain syystä ensimmäisen erän jälkeen. Oli sen verran mitäänsanomaton peli että eipä siitä sen enempää.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Harjoituskausi pyörähtänyt hyvin käytiin, kokoajan pelattu sellaisella kokoonpanolla, että kentällinen avauskokoonpanon ukkoja ollut kierrossa ja voittoja pelkästään tullut. Lisäksi a-junnut päässeet näyttämään taitojaan ja kokeilemaan vauhtia niin ei loukkaantumisien paikkaamisissa tule vauhti yllärinä. Näyttää pelillisesti tuloksien varjossa hyvältä, vielä kun päästään pelaamaan ja harjoittelemaan suht oikeilla kokoonpanoilla niin uskoisin Hokin pärjäävän ihan hyvin runkosarjassa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Korjatkaa jos olen väärässä. Neljä harjoitusottelua pelattu, Timo Hiltunen tehnyt jokaisessa vähintään yhden maalin, yhteensä kuusi (6) häkkiä!
Todella hyvältä näyttää Hiltusen osalta harjoitusotteluiden otteet. Nyt ei tarvi kuin jatkaa samalla radalla koko kausi :D Tervetuloa takaisin Hokkiin, Timo!
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Korjatkaa jos olen väärässä. Neljä harjoitusottelua pelattu, Timo Hiltunen tehnyt jokaisessa vähintään yhden maalin, yhteensä kuusi (6) häkkiä!
Todella hyvältä näyttää Hiltusen osalta harjoitusotteluiden otteet. Nyt ei tarvi kuin jatkaa samalla radalla koko kausi :D Tervetuloa takaisin Hokkiin, Timo!
Ainakin Iisalmessa Hiltunen oli ehdottomasti kentän hahmo. Kaikki Timon maalit olivat seurausta nopeista henkilökohtaisista ratkaisuista. Noin nopeisiin one timereihin on maalivahdin vaikea reagoida, kun ne vain maalia kohti suuntautuvat.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Nyt alkaa näyttää todella hyvältä Hokin joukkue.
 

Korpikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, IPK,
Just kattelin huomista kokoonpanoa ja sitä että ku siihen lisätään vielä Korkiakoski ja Kouvalainen niin alkaa olla,jo mietintä kuka laittaa katsomoon.
 

Sikako75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Kajaanin Hokki, HPK, Leijonat
Nyt on stten treenipelit kairattu. Saldo näyttää niistä hyvltä. Mieltä on lämmittänyt mukana olleiden nuorten esitykset. Esimerkkinä Eetu Martikaisen loistokas keskiviikkoinen IPK kohtaaminen.
Muutamilla pelaajilla muuten näytti siltä, että treenit oli vielä aika kovia eikä aivan pirteintä esitystä nähty. Saa nähdä miten pitkään Hokki-paidassa Miska pelaa. Olisi kiva saada nauttia miehen edesottamuksista treenipelejä pidempään, mutta Kärpät taitaa olla kuitenkin se osoite, jossa pelit tällä kaudella pelataan.
Kajaanissa päästään hyvillä mielin kauteen ja odotukset lienee aika korkealla joukkueessa ja kannattajilla. Niinhän tuo Tuukka haastattelussa sanoi, että mestaruus mielessä lähdetään liikkeelle.
Nyt vaan heti alku kaudesta katsojia peleihin ja tunnetta katsomoon. Se tuottaa otteluihin tunnetta myös pelaajille ja saadaan nauttia loistokkaasta Mestis-lätkästä ja -tunnelmasta koko kauden.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Miska tuli ja Miska meni. Harmi ettei edes sarja-avausta pelannut. Toisaalta hyvä Miskalle että kuuluu kokoonpanoon Oulussa. Vartiainen lienee vähän pidempään linnapaidassa.

Treenipelit pelattu ja kausi alkaa. Saas nähdä miten Hokilla lähtee homma käyntiin. Treenipelien perusteella ainakin Smura on kasvanut viime kaudesta, pelasi kaikki harjoituspelit ihan erilaisella varmuudella kuin viime kaudella.
 

Lätkä

Jäsen
Joukkueesta puuttuu liideri ja voittava veska!

Hokilla on tällä hetkellä todellinen ongelma parilla osa-alueella. Ensimmäisenä voi mainita todellisen liiderin puuttuminen, kuten esim. edellisellä kaudella johtajan roolin ottanut Humaloja. Toisekseen tolppien välistä uupuu pelejä voitoiksi kääntävä veskari. Smura ei totisesti sitä ole, eikä noin valtavan määrän näyttöpaikkoja saaneena tule sellaiseksi tulemaankaan! Sama pätee Väliharjun kohdalla. Tasainen harmaa Oulusta hilattu apu, joka tuskin koskaan nousemaan esim. Mestistä korkeamman sarjatason pelimieheksi. Tuuraajana Mestiksesti voi juuri ja juuri toimia, mutta ykkösveskariksi tuskin koskaan.

Mikäli Hokki aikoo nousta tasolleen ja taistelemaan oikeasti höntsäsarjan voitosta, niin kiiresti hankintalistalle voittava veska ja hyökkäykkseen sellainen liideri, joka kiekon saadessaan päättää sen joka ainoa kerta verkon perukoille. Lisänä tälle kaikelle kyseinen liideri kykenee luomaan joukkueessa jokaiseen ukkoon todellisen voitontahdon matsista toiseen!
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kahden ottelun perusteella vaikea sanoa mitää radikaalia. Pari peliä lähdetty hieman takki auki pellaamaan ja kahden avainrooliin hankitun hyökkääjän puuttuminen näkyy pelissä aivan varmasti. Hyvä tästä tulee, eipä nuo maalivahdit ihan hirmu nimekkäitä ole muillakaan. Esim IPK, jolle Hokki hävisi omaa Leskisen (aina mestiksen kakkosmokke ollut) ja Tolonen, jonka on pelattava mestiksessä aivan taitotasonsa ylirajoilla.

Liideri on kyllä tärkee, mutta Humaloja ei tainnu olla sellainen viime kaudella kahden eka pelin jälkeen vaan kasvoi rooliin kauden aikana, niin että kirkkaamat valot kutsuivat. Veikkaan, että Korkiakoski kasvaa samalla tavalla kyseiseen rooliin, kun on Hokin selkeä ykkössentteri. Humaloja ei ollut ykkössena viimekaudella vaan kasvoi siihen rooliin. Liidereita löytyy Hokista nytkin Seppälä on kannustava ja johjavuutta omaava pelaaja. Taistelevia pelaajia on useita esim Seppelin. Pyykkönen on saanut vastuuta ja ottanut roolia, taitaa olla kovempi alku kuin Humalojalla viime kauden kahdesta eka pelistä.

Eli liian aikaista sanoa vielä mitään tämän kauden lätkästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös