Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

• 1 440 971
  • 6 221

sinikettu

Keskiarvon osalta ollaan ennätyksestä vielä kaukana. Viime kauden HIFK-Ilves sarjassa Tommi Kivistön keskimääräinen peliaika per ottelu oli 40:01.
Ehkä vähän turhaa alkaa vertaamaan paras seitsemästä ja paras kolmesta sarjoja, tai vaihtoehtoisesti kahden ja seitsemän ottelun sarjoja . Kivistö näyttää tuolloin pelanneen tuossa toisessa ottelussa 55.35, joka on jo aika kova peliaika yhteen otteluun. Lieneeköhän jopa yksittäisen ottelun peliaikaennätys Liigassa.

hcp27

SM-Liiga
Tapparan ja Kärppien sarjassa jokaisen ottelun ensimmäisen aloituksen voittanut joukkue hävisi ottelun.

ilu

Toki, siinä missä on turha verrata vaikkapa jatkoerättömiä ja jatkoerällisiä otteluita. Ei Koivisto kokonaispeliajassa ole Kukkosen kanssa edes samoilla satalukemilla, mutta ainakin playoff-sarjojen keskimääräisissä peliajoissa Kukkonen on kaukana ennätyksestä.

Mad E

HIFK
Mikä on myöhäisin päivämäärä kun mestaruus on ratkennut?
Tänä vuonna ollaan varmasti lähellä ennätystä.

Dank Sinatra

Red Devils
Taitaa olla 28.4. TPS varmisti vuonna 2010 tuolla päivämäärällä mestaruuden. Eli jos tänä vuonna pelit venyvät seitsemänteen otteluun, rikkoutuu ennätys yhdellä päivämäärällä.

hcp27

SM-Liiga
Mikö on finaalisarjan suurin maaliero yhäessä ottelussa? Entä koko viiden ottelun ottelusarjassa? Voi tulla rumia lukemia vielä pariin peliin.
Olisiko 11? Keväällä 1981 Game 3:

17.03.1981 TAP - KÄR 13- 2 (5-0,3-1,5-1) 9106

En ainakaan hätäisesti muista muita kaksinumeroisia finaaliotteluita.
Kahdeksan maalin ero:
Tappara - TPS 9-1 vuonna 77

Seitsemän maalin erot:
Tappara - Ässät 8-1 78 finaaleissa. Ilves voitti TPS:n 85 1-8 ja TPS 90 vuonna Ilveksen 7-0.

Jännää tossa 81 sarjassa oli se että Tappara hävisi edeltävän ja ton jälkeisen ottelun 6-1 ja kuitenkin vei välissä ottelun 13-2.

Reilu peli ja Putinin vastaisuus

Tavallaan se olisi kahden päivän ero, koska karkausvuosi.

avatar

Aidosti Sysipaska
Kertoisko lähinnä siitä, että maalinteko tänä päivänä on paljon vaikeampaa ja ylipäätään sarja kaikin puolin aivan eri tasolla ammattimaisuudessaan?

Tai no, vastaan itse itselleni. Kertoohan se.

Onhan noiden vanhojen tilastojen rullailu välillä aika metkaa puuhaa.

stairox

Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Nimenomaan kertoo sekä että. Muistan itse (toki 1. divari) kun Sport voitti syksyllä -87 FoPs:in kotona 17-1. Kuukautta myöhemmin Red Army suuntasi Forssaan ja laulu raikasi jo menomatkalla, lopputulos FoPs:lle 9-8. Oltiin kaikki todella hiljasia kotimatkalla. Tuo matka ei unohdu koskaan.

Eli silloin tapahtui usein että yksi peli repesi totaalisesti (kaksinumeroinen voitto) ja seuraavassa pelissä numerot kääntyivät toiseen suuntaan. Kertonee nimenomaan siitä että nyt on enemmän ammattiylpeyttä kun vanhoina aikoina.

Red Devils
Mikä mahtaa olla ulkomaalaispelaajan ennätys seurojen määrässä?

Aigars Ciprus lienee ainakin yksi vaihtoehto ja toisenlainen ennätys häneltä varmaan löytyykin, jopa kotimaisetkin pelaajat huomioiden, kun pelasi viiden vuoden sisään viidessä eri seurassa vaihtamatta joukkuetta kuitenkaan kertaakaan kesken kauden:

01-02: HIFK

Shayne Toporowski on ainakin edellä 6:lla joukkueella (Blues, Pelicans, Ilves, Lukko, SaiPa, Tappara)
5 joukkueen miehiä on myös ainakin Eric Perrin (Jokerit, Ässät, HPK, JYP, TPS) ja Ryan Glenn (Ilves, KalPa, SaiPa, Kärpät, JYP)

Ryan Glennillä on myös 5 joukkuetta 5 viime kauden aikana, vaikka on pelannut välissä ulkomaillakin, mutta 5 joukkuetta viiteen vuoteen vaihtamatta kesken kauden on kyllä melko kova tilasto Ciprussilla.

bläkkis

The Saintly City & Länsirannikko
Tämän illan harjoituspelien yleisömääristä... Porissa 2 katsojaa enemmän kuin Vaasassa.

Huppu

Україна
Tuossa SaiPan Matti Järvinen otti 2 min koukkaamisesta ja 2+2 min korkeasta mailasta antaen KooKoolle kuuden minuutin ylivoiman. Tästä tuli mieleen, että tuleeko muita vastaavankaltaisia tilanteita palstaveljille mieleen? Ottikohan joku näistä Jokereiden ulkomaalaishauista aikanaan tuplavitoset aikanaan antaen vastustajalle 10 min ylivoiman vai muistanko väärin? Ja varmaan muitakin löytyy mutta ihan jokapäiväistä ei tuo kai ole.

Ps. KooKoo ei tehnyt maalia ylivoimalla.

Ralph

Ottikohan joku näistä Jokereiden ulkomaalaishauista aikanaan tuplavitoset aikanaan antaen vastustajalle 10 min ylivoiman vai muistanko väärin?
Muistat oikein. David Ling taisi saada jostain taklauksesta ulosajon, jonka jälkeen vielä keihästi toisen vastustajan saaden 5+5+20+20 minuuttia. Oliko peräti debyyttiottelu? Niin ja kausi oli 2008-09.

Saul Goodman

Pekka Virta
Mikä joukkue on tehnyt kauden aikana vähiten maaleja ja paljonko tuo oli? Pelimäärä on voinut olla eri eli myös maaleja/ottelu kelpaa.

Sphinx

TPS
Ainoana alle 100 maalin on tainnut jäädä SaiPa kaudella 1985-86. SaiPa teki silloin 36 ottelussa 98 maalia eli 2,72 maalia per ottelu. Pienin maaleja/ottelu lukema on puolestaan KalPan hallussa kaudelta 2013-14; 101 maalia 60 ottelussa eli 1,68 maalia per ottelu.
Edit. Täytyypä korjata saman tien. Kaudella 1997-98 KalPa teki 48 ottelussa vain 91 maalia eli 1,90 maalia per ottelu. Tämä on varmasti pienin tehtyjen maalien määrä kauden aikana. Seuraavallakin kaudella KalPa teki vain 95 maalia, vaikka nyt runkosarjaa pelattiin 54 ottelua, eli toisin sanoen 1,76 maalia per ottelu. KalPan hallussa on siis molemmat ennätykset tehtyjen maalien määrän pienuudessa ja itse asiassa jopa kaksoisjohto molemmissa sarjoissa.

Red Devils
Ilkka Pikkarainen sais myös aikoinaan Tuppuraisen kouluttamisesta 5+5+20+20, saattoi jopa tulla kakkonen päälle.

Gemondo

Kyllä, ensimmäinen ottelu Jokeripaidassa oli ikimuistoinen.

F#21

Ainakin yhden kaverin toimesta ei kerro mulle hevon vittua miten siinä kokonaisuudessa istuttiin.
Pahoittelut ettet ymmärtänyt lausetta.

Pelaajan X ottaman 5+20+25 jäähyn takia pelaaja Y joutui istumaan jäähyaitiossa 10 minuuttia. Toinen joukkue sai siten olla 10 minuuttia ylivoimalla, vaikka olisi tehnyt useammankin osuman sinä aikana.