Paras tapa valita joukkueen kapteeni?

  • 7 488
  • 11

Kenen pitäisi valita joukkueen kapteeni?

  • Pelaajien äänestyksellä

    Ääniä: 70 72,2%
  • Valkku valitsee

    Ääniä: 23 23,7%
  • Organisaation nimitys

    Ääniä: 4 4,1%

  • Äänestäjiä
    97

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt kun kausi lähestyy niin seuroissa valitaan joukkueen kapteeni. Tapoja on muutama.

Suomessa yleisimmät ovat se että joukkue itse valitsee kapteenin tai sitten joukkueen valmentaja valitsee kapteenin.

Jos joukkuee äänestää kapun niin tällä menetelmällä nyt tulee yleensä valittua se joukkueen henkinen liideri, pelaajien arvostama pelaaja tai sitten vaan kaikista mukavin heppu.

Jos taas valku valitsee kapun niin hän voi nimittää virkaan oman luottomiehensä. Valku voi joko omalla psykologisella silmällä nähdä kuka on oikeasti pelaaja johtamaan joukkoja. Tai sitten varmistaa sen että dialogi joukkueen kapteenin ja hänen välillä toimii mutkattomasti.

Pohjois-Amerikassa taas joukkuueen kapteenin virka on niin suuressa arvossa ja virka sisältää muutakin kuin pelkän pukukoppitsempaamisen. Joten tätä päätöstä ei anneta pelaajien taikka valmentajien päätettäväksi vaan asiasta päätetään hieman korkeamalla tasolla.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Minusta se on itsestäänselvästi valmentajan homma.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Valmentaja valitsee itselleen luotettavan oikean käden, joka nauttii myös pelaajiston arvostusta ja kunnioitusta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valmentaja valitsee joukkuesta n. 5-6 kapteeniehdokasta, jotka sitten keskuudestaan valitsevat kapteenin ja varakapteenit.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitää olla luottamus kahteen suuntaan, valmennukseen ja joukkueeseen - mikä sitten onkin systeemi niin yksi näistä ei pelkästään riitä.
 

Ralph

Jäsen
Äänestys Facebookissa fanien kesken.
 
Julkinen tekstiviestiäänestys. Mainos paikallisen lehden takasivulle ja 2 €/viesti. Rahat saunailtaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Valmentaja valitsee joukkuesta n. 5-6 kapteeniehdokasta, jotka sitten keskuudestaan valitsevat kapteenin ja varakapteenit.
Mielestäni tämä on ihan hyvä.

Toinen on sellainen, että valmentaja käy vaikkapa kauden loppuessa face-to-face palaverin jokaisen pelaajan kanssa, ja kysyy juuri hänen mielipidettään kapteenista. Sitten tukkimiehen kirjanpidolla eniten ääniä saanut valitaan kapteeniksi.

Ässissä pelaajat olisivat halunneet Ville Uusitalon jatkavan kapteenina, mutta Rocky päätti toisin ja kapteeni kiersi pitkin kautta. Rautakallio ei ilmesesti ollut vakuuttunut, että Uusitalo olisi edes kokoonpanossa joka pelissä joten siksi näin. Tämä ilmesesti tulehdutti joukkueen ja valmennuksen välejä, ja se näkyi kentällä. Lopulta Rocky sai kenkää.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valmentaja valitsee, koska kapteenin (mun mielestä) pitää olla kykeneväinen yhteistyöhön pelaajien ja valmennuksen välillä. Valmentajilla on noita omia luottomiehiä tuohon virkaan. Pelaajienkin valinta voi olla hyvä ratkaisu, jos se toimii samoilla tavoin. Kuitenkin, itsekin joukkuelajin valmentajana, olen ensin mainitun vaihtoehdon kannalla, eli valmentaja päättää. Ässissä on ollut hyviä kapteeneja, viime kauden alun sekoilu oli typerää ja viime kauden ainoa oikea kapteeni oli Ude.
 

Carlos

Jäsen
Kapteenin pitää olla esimerkillinen työntekijä, tsemppari ja treenaaja, sekä muuten henkisesti ja fyysisesti vahva ja karismaattinen isähahmo. Yleensä näillä kriteereillä ehdokkaita jo ylipäätänsä ei ole montaa. Valmentaja valitsee mielestään sopivimman pelaajan hommaan. Vain siinä tapauksessa että valmentaja on jotain kautta jäävi valitsemaan kapteenia, pitäisi pelaajien saada suorittaa valinta suljetulla äänestyksellä. Tässäkin tapauksessa tosin valmentajalla voisi olla veto-oikeus. Ehkä. Kuten aina: se niin riippuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös