Free Agent Frenzy – kesä 2016

  • 217 937
  • 818

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Noihan välimieskäsittelyt on oikein hupaisia tilaisuuksia pelaajille. Pahimassa tapauksessa jättä arpia sieluun ja takaa sen että pelaaja parin seuraavan kauden aikana päätyy muualle kun ei oikein seurassa enää viihdy. Siksi kai niitä kompromissisoppareita syntyykin ihan viime metreillä. Mutta TSN:än sivuilla eräs toimittaja sanoi että kun noi välimieskäsittelyt on ohi niin jotain liikehdintää taas UFA ja pelaajmarkkinoilla saattaa syntyä kun joukkueet saavat selkeyttä cäppitilanteestaan.
 

Ralph

Jäsen
Heh, mitenköhän Capitals perustelee tuota vain 100k palkankorotusta. Sai viime vuonna tuon vanhan summan myös välimieskäsittelijältä ja nyt alla on uran tehokkain kausi. Ja jos sopimus olisi kaksivuotinen, toinen vuosi olisi jo UFA-vuosi eli arvokkaampi.

Veikkaan, että Johansson saa välimieskäsittelijältä jopa viisi miljoonaa ja vuoden päästä Johansson lähtee UFA:na muualle vähintään kuuden miljoonan vuosiarvoisen sopparin kanssa.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Heh, mitenköhän Capitals perustelee tuota vain 100k palkankorotusta. Sai viime vuonna tuon vanhan summan myös välimieskäsittelijältä ja nyt alla on uran tehokkain kausi. Ja jos sopimus olisi kaksivuotinen, toinen vuosi olisi jo UFA-vuosi eli arvokkaampi.

Veikkaan, että Johansson saa välimieskäsittelijältä jopa viisi miljoonaa ja vuoden päästä Johansson lähtee UFA:na muualle vähintään kuuden miljoonan vuosiarvoisen sopparin kanssa.
3 vuotta ja 13,75 miljoonaa uuden sopimuksen arvo. Välimiestä ei tarvittu tällä kertaa.
 

Ralph

Jäsen
3 vuotta ja 13,75 miljoonaa uuden sopimuksen arvo. Välimiestä ei tarvittu tällä kertaa.
Sepäs meni lähelle Ferrisin arvausta. Tänään piti olla kolme välimieskäsittelyä (Jaden Schwartz ja Alex Killorn) ja huomenna yksi (Dylan McIlrath), mutta kaikki tekivät jo sopimukset, joten perjantaina on sitten ensimmäiset käsittelyt vasta. Ellei nekin kaksi eli Mikhail Grigorenko ja Chris Kreider saa nimet paperiin ennen sitä. Veikkaan, että Kreider saakin, mutta Grigorenko ei.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eli semmoinen 4 milj. soppari Kreiderille odotettavissa?
 

Ralph

Jäsen
Tuolla puolivälilaskelmalla perjantaina Mikhail Grigorenko saa 1,3 miljoonaa, joka on aivan jämpti hänelle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näinhän se pääpiirteissään on viime vuosina mielestäni mennyt että puolivälistä pistetään poikki. Sen pohjalta tuon MaJon sopparipäätelmän tein.

Petr Mrazek haluaa 5 miljoonaa ja miehen oikea RFA-markkina-arvo on noin 3.6 miljoonan kieppeillä. Ken Hollandiin siis kannattaa tarjota 2.2 milliä ja sanoa että Robin Lehneriin lappuun vertaillaan.

Voisiko kuka tahansa vaatia maksimit 14.8 Milliä ja GM tarjoaa 575k minimipalkan? Sopu syntyy sitten 7.6 millin tienoille.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Nhlnkin pitäisi siirtyä käytäntöön, että välimies valitsee toisen osapuolen esityksen. Loppuisi tuollainen pelaaminen, kun kummankin osapuolen kannattaa esittää realistisia lukuja.
 

Ralph

Jäsen
Eipä tarvinnut välimieskäsittelijän työntää lusikkaansa edes Chris Kreiderin soppaan, joten vielä ollaan ilman välimieskäsittelyitä. Ensi maanantaina olisi kahden pelaajan vuoro, mutta voihan se olla, ettei heidänkään kohdalla sinne asti päädytä. Eiköhän ainakin Corrado, Schroeder ja Barrie käsittelijälle asti mene.

25. heinäkuuta - Peter Holland, TOR & Brayden Schenn, PHI
26. heinäkuuta - Frank Corrado, TOR
27. heinäkuuta - Kevin Hayes, NYR, Petr Mrazek, DET & Jordan Schroeder, MIN
28. heinäkuuta - Danny DeKeyser, DET
29. heinäkuuta - Tyson Barrie, COL & Vladislav Namestnikov, TBL
2. elokuuta - Brandon Manning, PHI & Martin Marincin, TOR
3. elokuuta - Petter Granberg, NSH
4. elokuuta - Mike Hoffman, OTT, Calle Järnkrok, NSH & Michael Stone, ARI
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Toronton kohdalla jännityksellä odotellaan Cowenin tilannetta. Sillä voi olla vaikutusta välimieskäsittelyihin. Toronto kun saa ylimääräisen buyout ikkunan, jos kaksi sopimusta menee välimiehen päätettäväksi. Aika lasketaan siitä kun viimeinen sopimus on käsitelty välimiehen toimesta. Uskoisin että Toronto mielellään ottaa tuon mahdollisuuden vastaan, koska pelivaraa ei hirveästi ole.

Jos Jared Cowenin tilanne ratkeaa Toronton hyväksi, jolloin oletan että Cowen katsotaan ulos ostetuksi tai jopa koko sopimus mitätöidään, niin Torontolla ei välttämättä ole tarvetta tuolle ikkunalle. Jos Cowenin tilanne ratkeaa pelaajan eduksi, niin silloin katsotaan onko Cowen terve jotta hänet voidaan ostaa ulos toisen ikkunan aikana.

Mukavasti tuolla on Marincin elokuun alussa, eli aikaa on vielä odotella tuota. Toisaalta toivottavasti ei tule kovin kuumat neuvottelut sillä Marincin voi tulevaisuudessa olla ihan käyttökelpoinen puolustaja. Hollandille ja Corradolle kyllä korvaajat löytyvät tarvittaessa.

Tuolla on mielenkiintoisia sopimuksia tulossa, eli Hoffman, Barrie, ja Mzarek todennäköisesti sopimuksia solmitaan pääosin ennen neuvotteluja. Nashville ja Philadelphia voivat myös avata tuon ylimääräisen buyout ikkunan.
 
Eiköhän ainakin Corrado, Schroeder ja Barrie käsittelijälle asti mene.

Miksi uskot Barrien sopimuksen päätyvän välimiehelle saakka? Yleensä nuo isomman profiilin nimet eivät sinne päädy. Tänä kesänäkin Johansson ja Kreider ovat jo saaneet homman ratkaistua. Barrien joukkueestakin on jo vastaavanlainen esimerkki Grigorenkon kohdalta.
 

Ralph

Jäsen
Miksi uskot Barrien sopimuksen päätyvän välimiehelle saakka?
Näkemyserot joukkueen ja pelaajan välillä on niin suuret. Lisäksi Avalanchella on ennenkin ollut vaikeaa saman agentin pelaajan kanssa (O'Reilly) ja treidihuhut vellovat pakkaa. Veikkaan, että välimieskäsittelijä lyö Barrielle kahden vuoden ja 11,6 miljoonan sopparin.
 

Ferris

Jäsen

Ralph

Jäsen
Oliko muita Club-elected äijiä kuin Mrazek?
Ei.

Nyt on Corrado teki jatkon Maple Leafsin kanssa, niin seuraava välimieskäsittelyvuorossa onkin sitten keskiviikkona Mrazek. Siis ensimmäisenä vuorossa, kun muut ovat jo välttäneet käsittelyt.
 

Ralph

Jäsen
Nyt myös Vladislav Namestnikov vältti välimieskäsittelyn, kun solmi kaksivuotisen jatkon. Sopimuksen cap hit on 1 937 500 dollaria eli alle kahden miljoonan jäi. Aika odotettu siltasoppari kyseessä.

Myös Petter Granberg vältti käsittelyt ja solmi kaksivuotisen jatkon. Hänen sopparinsa vuosittainen arvo on 612 500 dollaria.

Nyt on enää kuusi pelaajaa välimieskäsittelyn ohjelmassa jäljellä, eikä toistaiseksi käsittelijälle ole hommia tullut. Olisiko tässä kesä, jolloin kaikki saisivat itse sopparinsa solmittua? Petr Mrazekin käsittely on ohjelmassa tänään ja seuraavana minun paljon odottamani Tyson Barrie perjantaina.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No eihän välimiehellä yleensäkään ole hommia juuri ollut. Parikymmentä nimeä päätyy listalle ja sitten yksi tai kaksi menee käsittelyyn saakka.
 

Ralph

Jäsen
Avalanche tarjoaa ilmeisesti Tyson Barrielle 4,25 miljoonaa. On kyllä aivan liian vähän, vaikka tietenkin Barrien omassa pyynnössä eli kuudessa miljoonassa on vähän liikaa. Lähempänä Barrien arvio on sitä, mitä itse miettisin hänelle.

Vaikkei olekaan mikään Norris-pakki, niin kyllä vitosella alkavan ansaitsee. Verrattuna vaikkapa Torey Krugiin. Huhujen mukaan osapuolet hakevat vuoden sopparia, jonka jälkeen väännettäisiin taas ensi kesänä. Minulle kelpaisi 5,75 x 8 -soppari.
 

Ralph

Jäsen
Connor Murphylle kuusi vuotta ja 3,85 miljoonaa per kausi, Michael Stonelle vuosi ja neljä miljoonaa. Coyotesin RFA-pakeille siis jatkot.

Murphylla on vähän sama kuin Nathan MacKinnonilla, että liikaa maksetaan jo potentiaalista. Neljä ensimmäistä vuotta on kuitenkin RFA-vuosia, eikä vielä ansaitsisi noin paljon. Eli sama kuin MacKinnonilla, lasketaan, että ansaitsee parin vuoden päästä.

Toki Coyotesilla on paljon tilaa palkkakattoon tällä kaudella ja luultavasti ensi kaudellakin, joten ei haittaa, jos on parin vuoden päästä jo alihintainen soppari.

Stonen myötä välimieskäsittelyyn on menossa enää kaksi pelaajaa, Tyson Barrie ja Martin Marincin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös