MM 2016: Ranska

  • 5 107
  • 11
Tila
Viestiketju on suljettu.

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Avataan Ranskallekin oma ketju.

Viime vuonna oli allekirjoittaneen silmään kova nippu kasassa ja uskoin, että olisivat itsensä puolivälieriin kairanneet, mutta niin vain pelit päättyivät niukasti vastustajan hyväksi. Kisojen voittanutta Kanadaakin tuli melkein horjutettua. Paikka MM-kisoissa kuitenkin säilyi oikeutetusti.

Tietoa mahdollisista pelaajista ei juurikaan löydy ainakaan pikaisella googlettelulla. Viimeisin peli Slovakiaa vastaan pelattu tällaisella miehityksellä:

MV:t:
Quemener R
Hardy F

Puolustajat:
Beron G
Dieude-Fauvel B
Faure R
Hecquefeuille K
Janil J
Manavian A
Moisand M

Hyökkääjät:
Berthon E
Bertrand C
Bozon T
Claireaux V
Da Costa T
Desrosiers J
Fleury D
Lamperier L
Meunier L
Perret J
Raux D
Ritz N
Treille S
Treille Y

Itse kisoista:

Onko nelikymppinen maalivahti Cristobal Huet mukana vai mennäänkö "nuorisolla"?

Pakistossa nähtäneen Auvitu, Dieude-Fauvel, Hecquefeuille, Janil ,Manavian sekä mahdollisesti Moisand.

Hyökkääjistä ainakin vakiokalusto Bertrand, Da Costa(t), Desrosiers, Fleury, Lamperier, Meunier, Raux ja Treillet. Periaatteessa myös Antoine Roussel voisi ehtiä, mutta olisi monen muuttujan summa, joten ei mennä asioiden edelle. Entäs Bellemare?

Auvitu oli Liigan playoffeissa aivan liekeissä, jatkuuko sama tahti MM-kisoissa, vai onko edes tulossa? (Toivottavasti)

Bertrand pelasi jälleen hyvän kauden Sportissa, kun taas T. da Costalla oli vaikeampaa, mutta siirto Pelicansista niin ikään Vaasaan toi hieman puhtia. Hölmöilee edelleen paljon. S. da Costa pelasi vain 24 runkosarjaottelua ja 18 pudotuspeliottelua KHL:ssä, mutta ppg näissä 42 ottelussa on hyvää luokkaa 0.62. Mikä on miehen tilanne?

Claireaux ja AHL:ssä pelaava Bozon myös mahdollisia nuorempia hyökkääjiä lopulliseen joukkueeseen; Claireaux pelasi KeuPassa 34 ottelua tehoin 6+9=15, mikä ei toisaalta kerro paljoa, eikä Bozoninkaan voi sanoa tehoilla mallailleen.

Kyllähän Ranska noista kelpo ketjut saa ja pelaajat tuntevat toisensa. Lisäksi moni pelaa myös samassa joukkueessa seuratasolla, mutta surkeasti on kyllä mennyt harjoituskausi Ranskalla. Ei voi käsittää.

Taistelu puolivälieräpaikasta tulee olemaan kiivas, kun otetaan huomioon todennäköiset jatkoonmenijät Suomi, Kanada ja USA, jolloin jäljelle jää vain yksi tiketti jatkopeleihin. Saksa on ilmeisesti saamassa melko hyvän joukkueen NHL-pelaajilla höystettynä, kun taas Slovakian maajoukkueella on nuorennusleikkaus käynnissä sekä moni NHL-pelaaja on joko kieltäytynyt kisoista tai ollut muuten vaan vammaa. Valko-Venäjä on myös oma pieni kiusaaja näissä karkeloissa ja Dinamo Minskin pelaajista koottu joukkue pelaa hyvin yhteen. Unkari taas on täysin katsomaton kortti.

Tulipas kirjoiteltua kauan avausta, mutta toivottavasti tässä nyt on vähän pohjaa keskustelulle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No niin. Tätä on hiljalleen odotettukin. Pakkiosasto on Ranskalla köyhtynyt huolestuttavaan tilanteeseen. Hyökkäyspäässä tilanne on päinvastainen. Hyökkäyskalustolla kelpaa näissäkin kisoissa röyhistellä. Puolustuksessa on Auvitun jälkeen hiljaista. Antonin Manavian mahtuu tänäkin vuonna räpeltämään mukaan. Manavianin uran merkkipaaluihin kuuluu -40 saldo ja 160 jäähyminuuttia HC Inssbruckissa kaudella 2012-2013.

Maalivahtiosastolla ollaan rakentelemassa vallanvaihdosta. Cristopal Huet jatkanee kuninkaan paikalla vielä ensi vuoden kotikisoihin asti. Ronan Quemener ja Florian Hardy kilpailevat manttelinperijän paikasta.

Hyökkäys on Ranskan paras puolustus. Maalintekovoimaa piisaa ja onnistumisprosentin on syytä pysyä korkealla, sillä oletettavasti verkko tulee omassa päässä soimaan muutamaan kertaan ottelua kohden. Harjoitusotteluissa ei ainakaan tuloksellisesti juuri hurraamisen aiheita piisannut. Kenraaliharjoitus Kazakstania vastaan päättyi 3-6 tappioon. Kisojen alkupeleihin Ranska kaipaisi kipeästi onnistumisia, muuten meno voi mennä turhautuneeksi kuin sähkövian paikallistaminen Peugeotista.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Tässä vielä lopullinen joukkue. Osuipas arvailut suht. oikeaan kerrankin. Harmillista, että S. da Costa joutuu jättämään kisat väliin, mutta kuten @uljas totesi niin pakisto on se suurin kompastuskivi.

Ranska aloittaa kisat lauantaina klo 16:15 Saksaa vastaan. Tämä ottelu on erittäin merkityksellinen kummankin jatkohaaveita ajatellen.

Maalivahdit

Florian Hardy, Dornbirn
Cristobal Huet, Lausanne
Ronan Quemener, Asplöven

Puolustajat

Yohann Auvitu, HIFK
Gregory Beron, Amiens
Florian Chakiachvili, Rouen
Benjamin Dieude-Fauvel, Kalamazoo Wings
Jonathan Janil, Bordeaux
Antonin Manavian, Szekesfehervar
Maxime Moisand, Epinal

Hyökkääjät

Pierre-Edouard Bellemare, Philadelphia Flyers
Eliot Berthon, Biel
Charles Bertrand, Sport
Tim Bozon, St. John's Ice Caps
Valentin Claireaux, KeuPa
Teddy Da Costa, Sport
Julien Desrosiers, Bordeaux
Damien Fleury, Schwenningen Wild Wings
Loic Lamperier, Rouen
Laurent Meunier, La Chaux-de-Fonds
Jordann Perret, Grenoble
Damien Raux, Rouen
Nicolas Ritz, Lillehammer
Sacha Treille, Rouen
Yorick Treille, Rouen
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Ja niin vain kaatui Saksa voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2. Tämä oli kenties lohkon tärkein peli ja siitä kairattiin voitto. Tästä on hyvä jatkaa Slovakiaa vastaan, jota veikkaussivut povaavat ehkä turhankin suureksi suosikiksi.

Itse pelistä: Ranska näytti sekoilevan itsensä jäähylle jatkuvasti. Muun muassa vääristä vaihdoista taidettiin viheltää 3 kaksiminuuttista kukkopaidoille. Kerran Saksa pääsikin rankaisemaan, mutta muuten alivoima toimi suht hyvin ja Huet oli varma maalilla.Ylivoima pyöri nätisti Ranskalla ja muutenkin hyökkäyspäässä sai ihailla näiden taitureiden kuvoita, mutta maalit jäivät uupumaan. Kaikki kunnia Saksan maalivahdille. Omaan silmään näkyvimmät hahmot olivat Desrosiers ja Auvitu, joista jälkimmäinen rehki lähemmäs puoli tuntia kentällä. Toivottavasti ei tänään jalka paina.

Maalintekijöiksi nousivat hieman yllättäen kolmosparin pakki Raux ja 13. hyökkääjä Claireaux. No, hyvä saada onnistumisia etenkin kysymysmerkki-Claireuaxille. VL-kisassa Huet varmisti voiton torjumalla kaikki vedot, jolloin Fleuryn tyly, mutta tyylikäs rannari riitti lisäpisteeseen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Huet oli kyllä mainio voittokkaassa Saksa-kamppailussa. Erittäin tärkeä voitto heti turnauksen alkuun. Slovakiaa vastaan oli paikkansa, mutta edellispäivän kova vääntö alkoi painaa pohkeissa. Slovakia pystyi sen sijaan ehkä jopa hieman säästelemään lauantaina Unkari-ottelussa. Turhat jäähyt olisi Ranskan jatkossa pystyttävä pois jättämään.

Turnausta voidaan pitää onnistuneena, jos Unkari tiistaina kaatuu. Ottelusta on tulossa armoton vääntö ja Unkari lataa kaikkensa juuri tähän otteluun sankan kannattajajoukkonsa säestyksellä. Voitto Unkarista pitäisi Ranskan mitä todennäköisimmin pois lohkon jumbopaikalta, jota ensi vuoden kisaisäntä haluaa viimeiseen asti välttää. Torstaina vastassa USA ja sen jälkeen kaksi ottelua kivenkovaa Suomea ja Kanadaa vastaan. Lohkon päätöspelissä vastaan luistelee Valko-Venäjä heti Kanada-pelin jälkeisenä päivänä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranskalla kohda edessä kisojen kenties tärkein peli. Samoin Unkarilla. Kummaltakin löytyy hyökkäysvoimaa, Ranskalta toki enemmän, mutta kuinka on sitten puolustuksen laita? Ranskan pakisto on kenties Unkarin jälkeen kisojen heiveröisin. Ranskan pitäisi ottelu hoitaa kunnialla, mutta rajun kannustuksen siivittämä Unkari ei tule tekemään tehtävästä helppoa. Jatkoajalle saatetaan mennä, mutta uskoisin Ranskan poistuvan ottelusta voittajana. Slovakiaa vastaan Ranska pystyi luomaan paljon hyviä tekopaikkoja. Unkaria vastaan paikat pitäisi pystyä laittamaan kylmän viileästi sisään.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranskan turnaus meni ihan mukiinmenevästi. Unkarin lisäksi kaatui komeasti Saksa. Slovakiaa vastaan oli mahdollisuudet, mutta maalinteko tökki ratkaisuhetkillä. Päätöspeli Valko-Venäjää vastaan olisi myös voinut päättyä hyvinkin toisin, jos ranskalaisilla olisi ollut ottelussa panosta. Ranskan hyökkäyskaluston potentiaali jäi pitkälti hyödyntämättä kiekollisesti puukätisen puolustuksen vuoksi. Hyökkääjät eivät saaneet pakeilta köyhäinavustusta kummempaa kiekollista tukea ja hyökkäyksien rakentelu alusta alkaen oli työlästä ja energiaa syövää.

Ensi vuoden kotikisoihin pitäisi Auvitun lisäksi löytää pari kelvollista pakkia. Toivon mukaan joku tämän vuoden kisajoukkueen pakeista saisi sopimuksen kovempiin sarjoihin ja puolustus menisi sitä kautta eteenpäin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ensi vuoden kotikisoihin pitäisi Auvitun lisäksi löytää pari kelvollista pakkia. Toivon mukaan joku tämän vuoden kisajoukkueen pakeista saisi sopimuksen kovempiin sarjoihin ja puolustus menisi sitä kautta eteenpäin.
Missä muuten Kevin Hecquefeuille oli? Vai eikö muka mahtunut tohon nippuun?

Eipä tosiaan näytä ruusuiselta Ranskan tulevaisuus, kun pelaajat käytännössä höntsäävät Ranskan sarjassa eikä noita da Costaa, Auvituja ja Bertrandeja taida olla näköpiirissä. Veskaritkin ikääntyy piakkoin käsiin.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Missä muuten Kevin Hecquefeuille oli? Vai eikö muka mahtunut tohon nippuun?

Eipä tosiaan näytä ruusuiselta Ranskan tulevaisuus, kun pelaajat käytännössä höntsäävät Ranskan sarjassa eikä noita da Costaa, Auvituja ja Bertrandeja taida olla näköpiirissä. Veskaritkin ikääntyy piakkoin käsiin.

Hecquefeuillen käsille olisi ollut tarvetta. Ensi kisoihin sitten, mutta pakkipuolella kaivataan lisää kykyjä. Hyökkäyspäässä Ranskalla on pullat hyvin uunissa, mutta tosiaan kokeneemmalla kaartilla alkaa tulla ikä vastaan. Nuoria potentiaalisia kykyjä hyökkäyspäähän kyllä löytyy, mutta kypsyykö näistä nyt sitten ihan Bertrandin tasoisia pelimiehiä, jää nähtäväksi. Maalivahtiosastolla ollaan tekemässä hiljaista vallanvaihtoa. Ronan Quemener ja Florian Hardy kisaavaavat Huetin valtaistuimesta. Jos Quemener pystyy kehittymään ja menemään eteenpäin, niin maalivahtipuoli olisi taas kelvollisissa kantimissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös