Pittsburgh Penguins (2.) – Tampa Bay Lightning (2.), Idän konferenssifinaalit

  • 37 713
  • 157

Stanley Cup finaaleihin matkaa...


  • Äänestäjiä
    117
  • Poll closed .

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei koska siihen on varmasti laskettu tämän kevään kaksi edellistä sarjaa katkaisseet nollapelit. Näin uskoisin. Bishop ei ole tainnut urallaan edes viittä sellaista peliä pelata, joissa Tampa olisi ollut vaarassa tippua.

Joo nimenomaan nämä sarjan ratkaisseet pelit, eli esim. se game 6 Habsia vastaan, kun ei sarjat pidempään kestäneet. Lievästi harhaanjohtavaa, mutta noista huolimatta MSG:n nollapeli oli varmaan se vakuuttavin tai Detroitia vastaan helvetin kovassa paikassa viime kaudella.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
No siinä tapauksessa olet varsin oikeassa siinä, että tilasto on harhaanjohtava. Kai kenen tahansa maalivahdin statsit paranee jos tarkastellaan vain voitettuja pelejä!

Neljä nolla peliä on silti aika kova. Nopeasti katsottuna Crawford (tuli ekana mieleen) päästi kuusi maalia näissä peleissä viime kaudella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On nää kyllä mielenkiintoisia pelejä, kun lähes järjestään se "desperate team" voittaa matsit näissä tilanteissa, kun toisen kausi on katkolla ja toisen ei.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huhhu ei saatana mikä peli taas. Penguins pelasi erittäin hyvän matsin, mutta jälleen kerran johtoasemassa pelaaminen oli luokattoman huonoa ja Tampa pääsikin maalin päähän jo. Luojalle kiitos siitä, että Rust kiskaisi läpiajosta kiekon pömpeliin eikä tarvinnut ihan loppuun asti jännittää. Tässä on ehdottomasti idän kaksi parasta joukkuetta vastakkain ja nyt sarja saa ansaitsemansa päätöksen, hienoa on ollut seurata näiden kahden kohtaamista ja eiköhän me saada vielä loistava seiskapeli myös.

Crosbyn maali oli kaunis.
 

Schadowan

Jäsen
Samoilla linjoilla tsajarin kanssa ,että kyllä jo tässä vaiheessa on oltava ylpeä Pensin suorituksista. Käsittämätön suunnanmuutos valmentajavaihdoksen myötä, Rutherfordin täsmähankinnat, Crosbyn johtajuus, Letang, Murray, Cullen.. Huikeita ukkoja!

Nyt sitten yhdestä poikki pääsy Stanley Cup-finaalin. Aika 50/50 kumpi tuon voittaa, mutta tottakai usko Pensiin on kova. Silti, onpa ollut hukea kausi (lue: jälkimmäinen puolisko), kävi miten kävi.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Huhhu ei saatana mikä peli taas. Penguins pelasi erittäin hyvän matsin, mutta jälleen kerran johtoasemassa pelaaminen oli luokattoman huonoa ja Tampa pääsikin maalin päähän jo.

Katsottiin varmaan eri peliä sitten, tai sitten tässä on sulla joku perus paniikinlietsonta-tuuliviiriagenda. Mun mielestäni Penguins piti kaasun pohjassa kaksi ensimmäistä erää eli valtaosan ottelusta, ml. kun oltiin 1-0, 2-0 ja 3-0 johdossa. En keksi mitään asiaa, minkä olisi pitänyt mennä noissa johtoasemissa pelatessa paremmin. Kolmas erä itsessään on sitten luku sinänsä, johon Tampa tuli all guns blazing heti alkumetreiltä ja siinä kohti olisi pitänyt pystyä pitämään kaasu pohjassa. Marginaalit tällä tasolla ovat kuitenkin niin pieniä, että vähän jäätiin koppiin, jonka jälkeen peruuteltiin liikaa ja Tampa pääsi peliin takaisin mukaan, mutta ei voi millään mittarilla sanoa, että 1-0:sta toisen erän loppuun Pens olisi pelannut "luokattoman huonosti" kuten asian ilmaisit.

Mikäli Penguins pelaa huomenna 60 minuuttia samalla asenteella mitä kaksi erää eilen, jatkoonmenijää ei tarvitse kovasti edes jännittää. Game 7 on kuitenkin aivan oma maailmansa, joten katsotaan, minkälainen Penguins sieltä Sullivanin alaisuudessa uuteen, kriittiseen tilanteeseen saapuu. Täysin oikeutettu loppuhuipennus tälle huikealle sarjalle joka tapauksessa.

Lisätään vielä sen verran, että Matt Murray osoitti viimeistään eilen, että Penguinsissa voidaan alkaa kaavailla maalivahtisukupolven vaihdosta pikaisellakin aikataululla. Kaverilla on selkeästi jäävettä suonissaan; kumpaakaan kahdesta maalista ei voi laittaa hänen piikkiinsä miltään osin, eikä Drouinin paitsiomaali vaikuttanut otteisiin millään tavalla. Murray pelasi about täydellisesti paikassa, jolloin vähempi ei olisi riittänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Tämä sarja tosiaan saa arvoisensa kliimaksin eli game7 päästään kokemaan!

Kyllähän Pingviinit tässä kohtaa osoitti että sillä on nykyään isot munat mitä muutamaan vuoteen ei olla nähty.
Pakkovoiton painetta ei näkynyt joukkueen pelissä ja Sid teki taas tuikitärkeän maalin ja muutenkin joukkue pelasi hyvällä
itsevarmuudella kahdesta kirvelevästä tappiosta huolimatta jotka tässä olivat alla. Kuten joku jo sanoikin hyvin, niin kyllä tämä
runkosarjan loppupuolikas Sullivanin kanssa kuten myös pleijarivaihe ovat antaneet minullekin pitkäaikaisena fanina paljon
ilonaihetta jo tähän mennessä. Harvassa olivat ne ketkä olisivat ikinä uskoneet tällaiseen tasonnostoon mitä ollaan saatu
todistaa. Mutta nälkä tosiaan kasvaa syödessä enkä näe mitään syytä miksi ei nyt mentäisi 7. pelin kautta finaaleihin taistelemaan
The Kannusta! Tappara jo teki sen mitä ei sen uskottu tekevän 3 hopean jälkeen niin kyllähän tässä jo alkaa hieman herahtaa vesi kielelle!
Parempi voittakoon ja on Penguinsista itsestään kiinni onko se ratkaisevassa pelissä parempi. Rahkeet löytyy kyllä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@tinkezione tarkoitin juurikin sitä kolmatta erää ja kun peli oli 3-0 niin tapahtui se niin kutsuttu housuun paskominen taas. Sitä ennen Pens pelasi erittäin hyvin, mutta johdon suojaaminen tuntuu olevan turhankin hankalaa aina.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
@tinkezione tarkoitin juurikin sitä kolmatta erää ja kun peli oli 3-0 niin tapahtui se niin kutsuttu housuun paskominen taas. Sitä ennen Pens pelasi erittäin hyvin, mutta johdon suojaaminen tuntuu olevan turhankin hankalaa aina.
Ei se mitenkään Pensin yksinoikeus ole. Kai kaikki lätkäpelejä nähneet tietävät sen olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että takaa-ajava joukkue tulee lopussa kovempaa päälle, laukoo enemmän, luo paikkoja. Varsinkin kun puhutaan pitkälti samantasoisista huippujengeistä ja tärkeistä peleistä. Tämän takia vaikkapa kiekonhallintatilastoinnissa usein joko pudotetaan isot johtoasemat pois tai ainakin painotetaan niitä eri tavalla. Ja kävihän siinä huonoa säkääkin kun Kessel pisti kiekon omiin, olisiko Tampa päässyt iholle ilman sitä. Sama kävi myös toisin päin edellisessä pelissä. Aika hyvin on Penguins ne johtoasemansa pitänyt, vai kaivetaanko taas se tilasto tämän kauden "johdossa kolmoserään"-peleistä?
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Ei mahda mitään. Parempi joukkue meni jatkoon. Onnea Pensille ja faneille finaalipaikasta ja kiitoksia tästä sarjasta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Parempi voitti, ei voi mitään ja tosiaan hieno sarja oli ja onnittelut Pingviinien kanattajille.. Vähän heikosti taitaa sydän kestää vaan tämmöistä. Noh anyways Sharks hoitakaa!
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Parempi joukkue meni ansaitusti finaleihin. Yksi maali saatiin marginaaliksi seitsemännessä ottelussa. Erot olivat pienet, mutta todellisuudessa suuremmat. Kiitoksia sarjasta ja onnea finaaleihin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Epätodellinen fiilis. Loistava matsi. Loistava sarja. Parempi joukkue voitti tänään ja Penguins oikeutetusti jatkoon. Penguins oli aavistuksen enemmän niskan päällä koko sarjan ajan, vei laukauksia oikeastaan yllättävänkin selvästi ja sitä kautta hallitsi pelejä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Julmetun hyvä fiilis nyt ei voi muuta sanoa! Viihdyttävä sarja joka sai aivan mielettömän lopun seiskapelin muodossa jossa sai jännittää ihan kalkkiviivoille asti. Ansaitusti Pens eteni tästä jatkoon lopulta, se loi enemmän paikkoja kuin Bolts ja oli hieman pelillisesti edellä.

Tampan kannattajille kiitokset hyvin asiallisesta keskustelusta täällä, loistava joukkue siellä kasassa!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, PS Kemi Kings
Kiitoksia Bolts kannattajille hyvästä sarjasta! Rottailuja nähtiin pitkin sarjaa molemminpuolin, mutta ehkä Pensin neljän ketjun rummutus sittenkin pitkässä sarjassa ratkaisi.

STANLEY CUP FINALS BABY!!!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bryan Rust, isojen pelien mies jumalauta! Pelasi edellisen ottelun jo erinomaisesti ja tänään oli vielä parempi. Hieno pelaaja.

Meni loppu taas melkoisen jännäksi, mutta onneksi Penguins kesti ja Stanley Cup finaali kutsuu!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä siinä lopulta ollut mitään epäselvää kumpi oli parempi. Jäätävän kova pyöritys Penssiltä.

Pittsburgh - Tampa Bay 2-1

Maalintekoyritykset:
0 -10min, 2-3 (laatupaikat 1-1)
10-20min, 6-2 (laatupaikat 3-1)
20-30min, 10-3 (laatupaikat 3-2)
30-40min, 15-2 (laatupaikat 5-1)
40-50min, 5-3 (laatupaikat 2-0)
50-60min, 4-2 (laatupaikat 2-1)
Yritykset yhteensä: 42-15
Laatupaikat yhteensä: 16-6

Penssi
Pelaaja, Maalit+syötöt+yritykset+luodut+maskit+muuhyväpeli+laatupaikkalisä = Yhteensä
LW Sheary, 0+0+5+2+0+0+2 = 9
C Crosby, 0+0+7+5+1+1+3 = 17
RW Hörnquist, 0+0+4+2+1+1+1 = 9
----------------------------------------
LW Kunitz, 0+1+0+3+1+0+1 = 5
C Malkin, 0+2+5+7+0+0+2 = 16
RW Rust, 2+0+3+1+0+0+4 = 10
---------------------------------------
LW Hagelin, 0+0+1+1+1+0+0 = 3
C Bonino, 0+0+1+2+0+3+0 = 6
RW Kessel, 0+0+5+1+0+1+3 = 10
---------------------------------------
LW Kuhnhackl, 0+0+0+0+0+2+0 = 2
C Cullen, 0+0+1+0+0+0+1 = 2
RW Fehr, 0+0+1+0+0+1+0 = 2
---------------------------------------
LD Dumoulin, 0+0+0+2+0+1+0 = 3
RD Letang, 0+0+1+6+0+1+2 = 10
LD Määttä, 0+0+2+3+0+1+0 = 6
RD Lovejoy, 0+1+1+1+0+0+0 = 3
LD Cole, 0+0+0+0+0+0+0 = 0
RD Schultz, 0+0+3+0+0+0+1 = 4

Kyllä siellä isot pojat aika hyvin otti roolia. Sen mitä olen näitä tilastoinut (vimoset 4 vuotta), Crosbyn lukema oli korkein ikinä. Tosin tuo laatupaikkalisä on uusi modaus, jota ei ennen ole ollut. Penssin 16 laatupaikkaa yhteensä on myös korkein mitä olen tilastoinut. Todella hurja lukema näin kovassa pelissä tasokasta vastustajaa vastaan.

Tampa Bay
LW Killorn, 0+0+3+1+0+0+2 = 6
C Johnson, 0+0+0+1+0+0+1 = 2 (jotainhan tällä miehellä on oltava rikki, ei muuten voi olla näin vaisua)
RW Kucherov, 0+0+3+1+0+0+2 = 6
----------------------------------------
LW Palat, 0+0+1+2+1+1+2 = 7
C Stamkos, 0+0+2+0+0+0+1 = 3
RW Callahan, 0+0+0+1+0+1+0 = 2
----------------------------------------
LW Boyle, 0+0+1+0+0+0+1 = 2
C Filppula, 0+1+1+2+0+2+0 = 6
RW Drouin, 1+0+0+3+0+0+1 = 5
----------------------------------------
LW Paquette, 0+0+0+0+0+0+0 = 0
C Namestnikov, 0+0+0+0+0+0+0 = 0
RW Brown, 0+0+0+0+0+0+0 = 0
---------------------------------------
LD Hedman, 0+1+0+4+0+3+1 = 9
RD Strålman, 0+0+1+0+0+2+0 = 3
LD Garrison, 0+0+2+2+0+0+0 = 4
RD Sustr, 0+0+0+0+0+2+0 = 2
LD Koekkoek, 0+0+0+0+0+1+0 = 1
RD Coburn, 0+0+0+0+0+2+0 = 2

Hedmanilta kova peli. Vaikka väsytti ja mokaili, niin silti eniten sai hyvää aikaan.

Särkisoppaa sitten maanantaina.
 

Yö-Orava

Jäsen
Sarjan kannalta ratkaisevaa oli myös noin hyvin karvaavan joukkueen kohdalla se, että nyt Ben ei ollut purkamassa upealla mailapelillään Pitts päätykiekkojen painetta vaan Vasi lätki niitä rystyllä menemän kulmiin ja pakit joutuivat jatkuvasti mankeliin. Näen tämän koko sarja avaintekijänä ja syynä miksi peli näytti tuolta kuin tänään 2. erässä.

Stråhlman oli kyllä todella todella todella heikko paluunsa jälkeen ja jäi kokoajab jalkoihin. Taisi vielä uusiutua vamma lopussa? Koekkoek oli silti tänään huonoin salama eikä Johnson, Paquette ja kumppanitkaan kauheasti ilonhetkiä tarjonneet. Minä kun aina tykkään syyllisiä etsiä niin ketkä pelaajat olivat syyllisiä 1-0 maalin surkeasti tehtyyn vaihtoon?
Otetaan tähän ketjuun, ihan hyvä pointti otteluseurannasta. Mietin itse tuota samaa asiaa, melkoinen kontrasti sarjan alkuun, jolloin Tampa purki tuon Pensin kuuluisan paineen mallikkaasti. Varmasti mainitsemasi erot maalivahtien mailapelissä oli yksi osatekijä. Jatkuva omissa pyöriminen ja väsy oletettavasti sitten vielä kertautuivat, niin raskaalta Tampan jalka sarjan loppua kohden vaikutti ja helppoja syöttöjäkään eivät edes pystyneet enää antamaan silloin kun mahdollisuus siihen oli. Paikoitellen aivan järkyttävää persroiskimista, huippunaan juuri päättyneen game sevenin toinen erä, ja vähitellen Tampan suurin ase ja uhka eli nopeat vastahyökkäyset vähenivät lähes minimiin ja kääntyivät määrällisesti Pensin hyväksi selvästi nekin. Tämän lisäksi Pittsburgh oli mielestäni parempi maalien edustoilla ja tähän liittyen vaikuttivat paremmin estävän kiekkojen toimittamisen ylipäätään maalille asti.

Lopustakin samaa mieltä. Voidaan todeta paremman menneen jatkoon, kun viimeisillä minuuteilla tasoitusta hakiessa erään valtionomisteisen mediayhtiön hörökorvaselostajan suosikki (Kukkuu!) on lähes koko ajan jäällä. Hedmankin vajosi kuolevaisen tasolle (@Henkka antoi otteluseurannassa kehut ja voi olla näinkin, itsellä se referenssi vain on hänen oma, paras tasonsa, liike kuin pienellä miehellä jne). Iso arvostus kuitenkin Hedmanille ja yksi "suosikkipelaajiani" liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös