John Tavares vai Steven Stamkos?

  • 1 535
  • 2

Rakennat joukkuetta, otatko Tavaresin vai Stamkosin?

  • John Tavares

    Ääniä: 71 84,5%
  • Steven Stamkos

    Ääniä: 13 15,5%

  • Äänestäjiä
    84

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Samana vuonna syntyneet, mutta peräkkäisinä vuosina ykkösvarauksen tittelin lunastaneet kanadalaissentterit puntarissa. Kysymyksenasetteluna ja keskustelun kehikkona siis se, että jos lähtisit itse GM:na rakentemaan jengiä tyhjästä (vaikka sinne Vegasiin...), ja nämä kaksi nimeä olisivat pöydällä, kumman ottaisit ensimmäisenä sentteröimään ykkösketjuasi?

Kaksi nuorta, kiistämätöntä supertähteä, jotka kuitenkin jäävät usein Crosbyn, Ovechkinin, Malkinin, Toewsin, Kanen ja kumppaneiden varjoon kun puhutaan heidän sukupolvensa suurpelaajista. Suomessa oman empiirisen kokemukseni perusteella Stamkosin nimi on tuttu NHL-seuraajien ulkopuolellakin, Tavaresin ei niinkään. Molemmat ovat joukkueidensa kapteeneita, ja pelanneet NHL:ssä jo ainakin itseäni hämmästyttävästi yli 500 runkosarjaottelua. Äänestyksen ajankohta on ehkä Stamkosin kannalta hieman epäotollinen, sillä hän on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, ja huipputason säilyttäminen on ollut hiukan kysymysmerkki. Loppukausi oli kuitenkin siinä määrin vahva, että oletan hänen olevan edelleen ainakin lähes entisellään.

Stamkosin vahvuudet tietävät kaikki, laukaus on maailman parhaita ja siihen komeat raamit ja kelpo liike päälle niin paketti on valmis. Palkintokaappia koristaa aikuisten tasolta kaksi Maurice Richard -trophya, MM-hopea ja nippu All Stars -valintoja NHL:stä ja MM-kisoista. Vancouveriin ei vielä aivan mahtunut, ja Sochi jäi väliin loukkaantumisen vuoksi. Tehot runkosarjassa 569 312+250=562 (0.99ppg) ja pudotuspeleissä 48 15+20=35 (0.73ppg). Stanley Cup uupuu olympiakullan tapaan, mutta visiitti finaaliin on plakkarissa viime vuodelta.

Tavares taas on ainakin itselleni hieman mysteeri, ja olen nähnyt hänen otteitaan NHL:n supertähdistä ehkäpä kaikista vähiten. Erinomainen laukaus, kyllä, mutta ei kuitenkaan poikkeuksellinen. Sellainen määrittelemätön maalintekijän vaisto tuntuu olevan huimaa luokkaa, mikä näkyy kaikessa tekemisessä maalinedustoilla. Selkeästi enemmän myös perinteisiä pelintekijäsentterin elkeitä, vaikka iskee toki maalejakin hyvään tahtiin. Viime vuonna pistepörssin voitto ja Art Ross -trophy lipsahti käsistä kirjaimellisesti kauden viimeisillä sekunneilla, joten yksilöpalkintoja ei Tavaresilla vielä ole. Tai tulokaskaudelta 2010 löytyy toki MM-kisoista maalipörssin voitto. Sochissa oli voittamassa olympiakultaa, mutta loukaantui kesken kisojen. Stamkosin tapaan erilaisia All Stars -valintoja on useita. Tehot runkosarjassa 510 207+264=471 (0.92ppg) ja pudotuspeleissä 24 11+11=22 (0.92ppg).

Kumpikin on tietysti valittu Kanadan syksyiseen World Cup -ryhmään, joten kenties siellä näemme ikätoverit toista kertaa samaan aikaan aikuisten maajoukkueessa. Ensimmäinen kerta oli MM-kisoissa 2010, jolloin Stamkos jäi vajailla kisoilla tehoihin 2+1, kun Tavares naputti samaan aikaan 7+0.

Oma kantani on tällä erää se, että Stamkos on parhaimmillaan ollut parempi, mutta Tavares pelaa tällä hetkellä kovemmalla tasolla. Kun tähän lisätään Stamkosin loukkaantumisten tuomat kysymysmerkit, niin jos kokoaisin joukkuetta ensi syksyksi, valitsin joukkuettani sentteröimään näistä vaihtoehdoista John Tavaresin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Haluaisin sanoa Stamkos, mutta jos haluan voittaa Stanley Cupin ja jompi kumpi näistä tulisi ykkössentteriksi, olisi valinta Tavares.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Aika helppo valinta, Tavares.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös