Jani Rita

  • 164 401
  • 402

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ridan lähtö on väkisinkin ollut seuran tiedossa ennen viimeistä runkosarjamatsia. Miksei silloin otettu aikalisää, jotta Polle olisi voinut hyvästellä fanit kunnolla? Miksei Isännälle annettu sitä mahdollisuutta? Meiltä alkaa käydä legendat vähiin, itse asiassa Ossi Väänänen ja Tomi Mäki ovat ainoat jäljellä. Jos Ossi ei pysty uraansa jatkamaan, niin yhden pelin kestävä ottelukohtainen sopimus voisi olla paikallaan, jotta edes kapteeni (kyllä, kapteeni) saisi arvoisensa mahdollisuuden. Videotribuutti ei ole tällaisissa asioissa riittävä.

Siitä huolimatta että vihasin Peltosta ja Kuhtaa punapaidoissaan, heidän saamansa kiitosmahdollisuudet Nordiksella nostivat karvat pystyyn. Tyylikkäitä elkeitä ei voi koskaan olla liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Punakeltainen stadilainen
Kiitos Jani "Polle" Ridalle kaikista näistä vuosista, eittämättä lempipelaajani ja lapsuuden idoli. Aito Jokeri, jollaisia jäädään kaipaamaan nykyisien palkka-armeijoiden keskellä.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
En osaa olla yllättynyt. Tarjoukset kotosuomesta olivat varmasti alle puolen totutusta vuosiliksasta niin pistäähän se väkisinkin miettimään eri vaihtoehtoja. Hauskaa sinänsä, että palkka-armeijasta jaksetaan aina muistuttaa kun vanhoja kehäraakkeja laitetaan sivuun ja kehäraakit jäävät täältä sitten masu täynnä ennenaikaiselle eläkkeelle kun paloa lajia kohtaan ei ole. Pistää vähän miettimään.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Pollelle suuret kiitokset!
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
ennenaikaiselle eläkkeelle kun paloa lajia kohtaan ei ole. Pistää vähän miettimään.
Missä kohtaa esim. Rita jää ennenaikaiselle eläkkeelle?
Pollelle pelkkää hyvää, onneksi ei lähtenyt mihkään Vaasaan painamaan vaan lopetti logon alla.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Surullinen, mutta odotettu uutinen. Olen myös tyytyväinen, ettei Rita lähtenyt suhaamaan mihinkään Sportiin tai myynyt sieluansa Massi-Jussin ja Han Doerin espoolaisunelmalle. Kiitos Polle!
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt Jokereiden eteen pitkällä urallasi Jani Rita. Tulen muistamaan sinut maalikuninkaana, herrasmiespelaajana ja erittäin vaikeasti pysäytettävänä, silloin kun halusit sinne maalille mennä. Tulen myös muistamaan sen, kun paikallispelissä 2011 heitit yhdellä kädellä Mikko Kousan neljän metrin päähän Ruudun kimpusta. Toivotan onnea ja menestystä opiskeluihin ja tuleviin haasteisiin työelämässä.

Kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikkea hyvää Janille jatkoon, ei ole varmaan yhtään pelaajaa kenen nimen olisin mieluummin näkenyt maalisarakkeessa. Kauppiksesta on kandi näemmä jo tehty ja jatkaa kylterihommissa opiskelua, sen puoleen taitaa olla tulevaisuuskin keskimääräistä paremmin turvattu.

Toivottavasti Rita ei hirveästi jutiloidu kun treenaaminen vähenee, lihasmassaa kun kuitenkin on jo sen sata kiloa niin siihen vähän löysää päälle niin voi neuvolan kiertää kaukaa. Satuin kerran Jokereiden kanssa lounaalle samaan paikkaan, en ole eläessäni nähnyt kenenkään kauhovan samaa määrää ruokaa kun Janin. Tai no, saahan sitä nyt uran jälkeen vähän rillata.

Tämä maali on edelleen kirkkaasti mielessä ja mielestäni yksi jokerihistorian hienoimpia:

Jani Rita, Jokerit - YouTube
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hieno mies ja kiitokset Janille vuosista Jokereissa. Pelit loppuikin sitten kokonaan ja hienoa että kun ne kerran päättyi niin se tapahtui Jokereissa. Onnea ja menestystä jatkoon ja uuteen elämään kaukalon ulkopuolella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oliko se eilen, kun Jani nousi junnuista edustukseen, tappeli paikallisessa, ja lähti Pohjois-Amerikkaan... Muistan kun Oilersin Ritaa haastateltiin radiossa. Paluu Suomeen ja Jokerit. Eräs tuttu agentti kertoi joskus, että Jani oli niitä, joiden pelaaminen omassa seurassaan, Jokereissa, oli aina päivänselvää, vaikka uutta sopimusta ei vielä ollut: "en ole lähdössä mihinkään, hoida homma."

Vaikea sanoa muuta kuin isot kiitokset Jani Ridalle.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Taas yksi logosotureistamme poistuu takavasemmalle. Kiitos vuosista Jokereissa. Oli pakko palata lätkätauolta muistelemaan. Rinnan alla sykkii aidoin pumppaava Jokerisydän, sen taatusti kaikille näytit. Opetit nuoremmille mitä on olla Jokeri, se työ on korvaamatonta.

Kaikkea menestystä jatkoon Polle!
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Rita oli parhaimmillaan SM-liigan yksi parhaista pelaajista, jota oli erittäin vaikea siirtää kiekosta pois. Iso loukkaantuminen (Oliko 2011-2012?) jonka jälkeen Rita ei mielestäni palannut entiselleen, muistelisin että koko rintalihas repesi, ja pelkäsi mennä kovaa kulmiin ja ottaa kontaktia.

Kiitos kaikesta, HPK-Jokerit ei unohdu koskaan.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Jani Ridalla on ratkaisijan rooli eräässä tapahtumassa kun muistelen omia Jokerikokemuksiani niistä kaikista jännittävimmistä peleistä joita olen livenä nähnyt.

Kevään 2007 välierissä Jokerit tiputti HPK:n puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Kaksi ensimmäistä peliä olivat tasaisia ja etenivät molemmat jatkoajalle. Jokerit vei ensimmäisen koitoksen kotonaan ja lähti 1-0-johtoasemasta Hämeenlinnaan ryöstöretkelle. Kotijoukkue oli niskanpäällä pelitapahtumissa ja onnistuikin kuromaan Jokerien johdonumerot umpeen ottelun päätöserässä. Edessä oli jatkoaika Hämeenlinnan hornankattilassa. Muisteliein että molemmilla joukkueilla oli täysin avoimet maalipaikat jossakin kohtaa jatkoeriä. Jokerien huippupaikan (tyhjä maali edessä) taisi tuhria Hirso. Ottelu venyi aina toiseen jatkoerään kunnes vihoinkin ajassa 93.28 Jokerien Jani Rita kiskaisi kiekon Variksen(?) jätöstä sinne jonnekkin maalin yläkulmaan, ja siihen päätyyn jossa Eteläpääty kannusti villisti läpi koko illan. Varis(?) toi kiekon alueelle, jätti sen about sinisen päälle. Irtokiekkoon ehti ensin hyökkäysalueelle rakettimaisesti noussut Rita joka tykitti kiekon vastustamattomasti kerhon maaliin ja räjäytti homman Jokereille. Kuumottavin peli mitä olen koskaan kokenut paikan päällä!

Hieno mies, hieno mies.

Linkki vie YouTubeen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tuo kyseinen pelihän oli myös se jonka jälkeen Jokerifanit sai porttikiellon rinkelihalliin, kun kyseisen katsomon penkit ei kestäneet Jokerifanien riemua Ridan maalista. Ja tuohan tapahtui siksi, että meidät oli ahdattu yhteen katsomoon kun yläkerran seisomakatsomo ei ollutkaan luvatusti varattuna meille. Tuo peli oli hieno ja tunnelma katsomossa oli tiivis. Ja hienoa että Jani Rita oli se joka räjäytti maalillaan tunnelman kattoon ja läpikin.
 

Gemondo

Jäsen
Rita ei ikinä kuulunut omien suosikkipelaajieni joukkoon, johtuen varmaankin pelityylistään. Mutta ihmisenä Jani Rita sitä vastoin nauttii todella suurta arvostustusta minun papereissani. Kiitos kaikesta Polle.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tuosta Hämeenlinnan matsista jäi itselle mieleen loistavan fiiliksen ja voiton lisäksi paskaksi mennyt nilkka perunapeltoa muistuttavalla röökipaikalla.

Kiitos Ridalle kaikista vuosista ja taistelusta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran on kyllä käytävä tässä ketjussa, että toivotan tälle pelaajalle hyvää jatkoa mitä sitten tekeekään. Sellainen pelaaja oli Jokereissa, jota monta vuotta halusin Kärppiin, mut toive ei koskaan toteutunut. Loistava pelaaja roolissaan!
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Kun Ridan uranjälkeistä aikaa miettii, niin Pollella saattaisi olla paljon annettavaa myös valmennuspuolella. Varmasti pystyisi antamaan esim. junioripuolella paljon arvokkaita neuvoja ja oppeja lihaskunto ja ihan normaaliin peruskuntoharjoitteluun. Niinkuin varmasti jokainen tietääkin, oli pollen fysiikka aina sillä tasolla, että suuri osa suomikiekkoilijoista saisi ottaa mallia.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Eräs tuttu agentti kertoi joskus, että Jani oli niitä, joiden pelaaminen omassa seurassaan, Jokereissa, oli aina päivänselvää, vaikka uutta sopimusta ei vielä ollut: "en ole lähdössä mihinkään, hoida homma."
Osaako arvon Cobol kertoa, miksei Rita tullut 04-05 kaudella pelaamaan meille vaan lähti kerhoon? Oliko meillä laitahyökkääjät täynnä top6:sta vai mikä oli syynä. Omien muistikuvien mukaan meidän kolme ensimmäistä hyökkäysketjua olivat mallia:
Vertala - Pakaslahti - Hancock/Dahlman
Jantunen - Metropolit - Valtonen/Dahlman (Valtonen taisi loukkaantua syyskauden jälkeen)
Lind - Filppula - Varis

Kyllähän tonne olisi Rita leikiten mahtunut Vertalan tilalle. Oli todella harmittavaa nähdä Polle pelaamassa aivan väärässä jengissä.

Mutta se siitä yli kymmenen vuoden takaisesta virheestä. Janille kaikkea hyvää, mitä ikinä tuletkaan tekemään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tarkkaan tiedä syitä, @jundebooY mutta kyseessähän oli NHL:n työsulkukausi, joka toi Ridan ja muutaman kymmenen muuta NHL-pelaajaa Suomeen. Virmasen Masa voisi vaikka laittaa tekstarin asiasta, mutta oma hämärä muistikuva on sellainen, että lähtiessään Edmontoniin, Rita olisi kaivannut sitä ennen enemmän peliaikaa edustuksessa. Kenties epäili, että mahdolliset työsulkuvahvistukset Selänne, Bergenheim yms veisivät sitten Jokereissa pelipaikan kun joukkue oli muutenkin liigatasolla vahva. Lopputuloshan oli se, että Jokerit ei työsulkupelaajia ensimmäisenä hankkinut ja lopulta Campbell ja Väänänen vahvistivat puolustusta.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Itse kannoin aikoinaan ylpeänä Ridan gamewornia matseissa. Fiksu mies ymmärtää, että elämää on huippu-urheilunkin jälkeen.
Tuli joskus fanitapaamisissa heitettyä läppääkkin Pollen kanssa, jolloin samalla mieleen jäin Pollen "pussihousut" ja asiallinen tapa keskustella.
Kiitos ajastasi Jokereissa ja kaikkea hyvää Polle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös