Philadelphia Flyers 2016–2017

  • 199 945
  • 813

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyersin sopimustilanne 1.5.2016:

hyökkääjät
Bellemare Pierre-Edouard 0.700 1 vuosi / UFA
Couturier Sean 4.333 6 vuotta
Giroux Claude 8.275 6 vuotta NMC
Laughton Scott *0.833 1 vuosi / RFA
Raffl Michael 2.350 3 vuotta
Read Matt 4.000 2 vuotta
Simmonds Wayne 3.800 3 vuotta M-NTC
Umberger RJ 4.500 1 vuosi / UFA M-NTC NMC
Vandevelde Chris 0.713 1 vuosi / UFA
Voracek Jakub 8.250 8 vuotta

Aube-Kubel Nicolas *0.667 2 vuotta
Conner Chris *0.575 1 vuosi / UFA
Bardeau Cole *0.667 1 vuosi / RFA
Fazleev Radel *0.925 2 vuotta
Goulbourne Tyrell *0.655 1 vuosi / RFA
Konecny Travis *0.925 2 vuotta
Leier Taylor *0.810 1 vuosi / RFA
Martel Danick *0.655 2 vuotta
McDonald Colin *0.637 2 vuotta

RFA:t
Alderson Brandon
Cousins Nick
Mathers Derek
Schenn Brayden
Straka Petr
Weal Jordan

UFA:t
Brent Tim
Gagner Sam
Palushaj Aaron
White Ryan

puolustajat
Del Zotto Michael 3.750 1 vuosi / UFA
Gostisbehere Shayne *0.925 1 vuosi / RFA
MacDonald Andrew 4.500 4 vuotta
Schultz Nick 2.250 1 vuosi / UFA
Streit Mark 5.750 1 vuosi / UFA M-NTC

Hägg Robert *0.925 2 vuotta
Marti Christian *0.743 1 vuosi / RFA
Morin Samuel *0.925 2 vuotta
Myers Phillippe *0.637 2 vuotta
Petterson Jesper *0.645 1 vuosi / RFA
Provorov Ivan *0.925 2 vuotta
Sanheim Travis *0.925 2 vuotta
Wilcox, Reece *0.680 2 vuotta

RFA:t
Alt Mark
Gudas Radko
Manning Brandon
Lamarche Maxim

UFA:t
Drewiske Davis UFA
Medvedev Yevgeni UFA

maalivahdit
Mason Steve 4.100 1 vuosi / UFA
Neuvirth Michal 1.500 1 vuosi / UFA

Lyon Alex *0.925 1 vuosi / RFA
Stolarz Anthony *0.725 1 vuosi / RFA

RFA:t
-

UFA:t
Emery Ray UFA
Labarbera Jason UFA

Lisäksi Lecavalierista maksetaan cappia seuraavat kaksi vuotta 2.250.000 dollaria (miten käy jos hän lopettaa?).

---

Flyersin soft-rebuild jatkuu. Tuleva kausi on välikausi, jolta ei muuta odoteta, kuin että tahti pysyisi menneen tasolla. Playoffseihin siis pyritään, mutta täpärästi. Jatkoista pois jääminenkään ei ole mikään mahdottomuus.

Junnuja pyrittäneen tuomaan sisään ja turhista veteraaneista päästä eroon. Melkolailla kaikki vanhukset ovat kaupan, mutta ketään tuskin suuremmin kiinnostaa entiset tähdet kuten Mark Streit, Nick Schultz, RJ Umberger. Streit ja Schultz jatkanevat joukkueessa, Umberger todennäköisesti ostetaan ulos.

Vapaiden agenttien rintamalla merkittävimmät nimet ovat RFA-pelaajat Brayden Schenn ja Radko Gudas. Näiden lisäksi Nick Cousins ja Brandon Manning ovat ydinkokoonpanon RFA-pelaajia ilman sopimusta, vaikkei kummankaan pelipaikka NHL:ssa ole mitenkään kiveen kirjoitettu. UFA-pelaajista vain Ryan Whitelle harkitsisin jatkosopimusta. Lisäksi Tim Brent voisi jatkaa Phantomssissa. Sam Gagner, Evgeny Medvedev ja kumppanit saavat mennä. Junnujen rintamalla on mielenkiintoista nähdä saavatko Petr Straka, Jordan Weal ja Mark Alt sopimuksia. Itse antaisin jatkoa vain Altile.

Junnurintamalla on myös mielenkiintoista nähdä miten superjunnut pärjäävät syksyllä ja kuka (jos kukaan) saa paikan NHL-kokoonpanosta. Hyökkääjä Travis Konecny ja puolustaja Ivan Provorov lienevät ensisijaisti tarjolla, koska heistä kumpikaan ei voi vielä pelata AHL:ssa, mutta vaikuttavat myös olevan liian hyviä junnuliigoihin. Puolustajista Sanheim ja Morin sekä myös Myers ja Hägg ovat varmasti myös tyrkyllä kokoonpanoon. GM Hextallin kommentit kuitenkin ovat sitä luokkaa, että ilmaista paikkaa ei ole tarjolla.

Maalivahtitilanne on jännä, vaikkakin aika vakaa. Mason ja Neuvirth ovat kova kaksikko. Mason on lähtökohtaisesti ykkönen, mutta Neuvirth varmasti yrittää hänen paikkansa viedä. Molemmilla on vielä sopimuskin katkolla kauden päätteeksi. AHL:ssa pelaavat melko lupaavat Anthony Stolarz ja Alex Lyon, jotka käyvät myös omaa keskinäistä kamppailuaan mahdollisesta seuraavan kauden kakkosvahdin paikasta. Tai sitten Phantomsiin hankitaan veteraaniveska ja toinen Stolarz-Lyon -kaksikosta menee ECHL:aan.


Seuraavat kirjoittajat voivat sitten kertoa tarkemmin drafti-näkymistä ja arvioida tarkemmin tulevan kauden kokoonpanon muodostumisista.

edit: lisätty NTC/NMC-tiedot sopimuksiin.
 
Viimeksi muokattu:

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Jos nyt nopeasti jotain pientä kirjoittelisi ensi kautta varten, mutta enempi sitten draftin jälkeen:

Schenn--Giroux--Simmonds
Konecny--Couturier--Voracek
Raffl--x/Cousins--Laughton
Leier/Bellemare--x/Bellemare--White/Read/Leier

Del Zotto--Gostisbehere
Schultz--Provorov
Macdonald--Gudas
Streit

Mason
Neuvirth

Hankinta listalla kesälle ei taida olla muuta kuin halpa 3/4 sentteri(?), mielellään joku "veteraani" statuksen omaava kova aloittaja / AV pelaaja. Muuten pelaaja markkinoilta ei ensi kesänä kannata muuta haalia, koska joukkue on vielä kevyessä rebuildissa seuraavat pari kautta.

Read/Streit/Schultz lihoiksi jos vain on ottajia (ei ole), mutta viimeistään TDL uskon näistäkin ainakin 1 käyvän kaupaksi, joten mitään kiirettä näiden kanssa ei ole kun sopimuksetkin päättyvät hyvin pian.

Provorov pelaa 99% varmuudella ensikaudella NHL kiekkoa. Junnuihin ei ole mitään järkeä laittaa, dominoi jo tällä kaudella suvereenisti. Junnuissa en usko enää olevan mitään mahdollisuutta kehittyä ja uskon pärjäävän ensikaudella helposti NHL tasolla. En oikeastaan näe Provorov pelissä yhtään heikkoutta tai merkkiä miksi ei pärjäisi jo ensikaudella. Voin povata helposti tulevan 1-2 pakki Flyersiin 1-2vuoden sisällä.

Konecny tapaus ei ole niin selvä kuin Provorov. Saattaa olla että yksi kausi junnuissa tekisi vielä hyvää, koska se peli tyyli millä Konecny pelaa junnuissa ei taida niin vain onnistua NHL tasolla. Saatan toki olla väärässäkin ja toivonkin että Konecny nähdään jo ensikaudella pelaaamassa Flyers paita päällä.

1 ja 2 ketjut tuskin tuosta muuttuvat. Muuten ketjuista on vaikea sanoa mitään ennen kuin tietää hankitaanko ne 3/4 sentterit. Bottom 6 kuitenkin tarvitsee huomattavaa parannusta viimekauteen jos Flyers meinaa pärjätä myös ensikaudella.

Valmentajista sen verran että John Paddock(apuvalmentaja) Joe Mullen(Yv-) ja Ian Laperrière(Av-) toivottavasti vaihtoon ja Hakstol saa tuoda omat valmentajansa sisään tuomaan uutta meininkiä.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kiitokset hyvästä avauksesta Hyttyselle.

Hextall pitää varmasti pään kylmänä ja jatkaa rakentamista valitsemallaan tiellä eli varausten kautta. Nyky NHL taitaa olla sellainen että jos aikoo vuodesta toiseen kilpailla isosta voitosta, mitään kaikki peliin tyyppisiä ratkaisuja ei voida tehdä. Ehkä sitten vasta kun kun runko on vanha ja huonojen varausvuorojen (menestyksen varjopuoli) takia junnu-allas on tyhjä, otetaan se "viimeinen yritys".

Hf boardseilla on kaiken maailman juttuja Charasta ja Radulovista. Chara voisikin mennä oikeassa roolissa pari vuotta mutta en minä hänestä juuri mitään maksaisi. Ja palkkaa pitäisi pidättää aika reilusti myös eli mahdoton yhtälö. Morin Chara olisi kyllä mahtava pari...Mutta tosiaan, ei sovi, ei tuo tarpeeksi suhteessa oletettuun hintaan jne.

Radulov taas...huoh. Minä vihaan Radulovia. On juuri sellainen ylimielinen ääliö ja itsekeskeinen egomaanikko jota en jaksa katsella. Jääkiekkoilijana parhaimmillaan loistava, välillä taas surffaava laiskimus. Ei kunnioita sopimuksia, valmentajia, joukkuekavereita eikä yhteisiä sääntöjä. Liikaa riskejä. Paperilla Radulov-G-Simmonds olisi kyllä aikamoinen mutta silti. Jätkä on vaan yhtä oksettava kuin Kovaltchuk. Ja kyllä, taitavia pelaajia molemmat mutta en halua heidän kaltaisia esimerkkejä lähelle meidän lupauksia.

Ja nyt kun olen asiasta avautunut, käy kuten Lecavalierin kanssa ja nimi on paperissa. Saatte syyttää minua sitten iahn vapaasti. Taidan poistaa kirjoitusoikeuteni siinä vaiheessa...
 

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Kiitoksia @Hyttynen ketjun aloituksesta! Mikali onnistuu, niin tuohon avausviestiin voisi lisailla pelaajien NMC/NTC-klausuulit? Capfriendlyn mukaan ne menee seuraavasti:

Claude Giroux - NMC
RJ Umberger - NMC/Modified NTC
Wayne Simmonds - Modified NTC

Mark Streit - Modified NTC


Syy miksi haluisin nuo tuohon lisata on tuo tuleva Expansion Draft kesalla 2017 (mita todennakoisemmin) ja siihen liittyvat saannot/rajoitukset. Eli joukkueet saavat suojata joko 7 hyokkaajaa + 3 puolustajaa + 1 maalivahti tai 8 kenttapelaajaa + 1 maalivahti. Ja tahan liittyeen, joukkueiden on pakko suojata pelaajat joilla on NMC, mutta ei pelaajia, joilla on NTC. Kaytannossa tama siis tarkoittaa, etta nykyisella rosterilla, Flyersin on pakko suojata Giroux ja Umberger. Joten, Umberger tullaan lahes idioottivarmasti ostamaan ulos sopimuksestaan tana kesana, jotta kallisarvoista paikkaa suojauksissa ei haneen kulu.

Lisattakoon tuohon draftiin, niin pelaajat, joilla on on 2 kautta tai alle ammattilaisena (NHL tai AHL), ovat automaattisesti suojattuna, joten esimerkiksi Gostisbehereen joudutaan kayttamaan suojaus, mutta muihin parempiin prospekteihimme kuten Morin, Konecny, Provorov, Sanheim jne ei tarvitse kayttaa. Muistelisin, etta noihin saantoihin kuului myos, etta joku tietty prosentti joukkueen cap-tilasta tulisi jattaa vapaaksi Draftissa, mutta eikohan tuo aika nopeasti tayty jattamalla MacDonald vapaaksi ja miksei Schultz/Streit myos. Mutta tasta paastaan myos tuohon maalivahti-tilanteeseen:

Eli Neuvirth vai Mason. Paatos pitaa tehda ennen tulevan kauden trade deadlinea. Mielestani kannattaisi aloittaa kausi tandemina, odottaa mikali joku ykkosvahti liigassa loukkaantuu ja luottoa ei ole backupiin (a'la Price talla kaudella) ja sitten Neuvy/Mase vaihtoon, kumpi onkin vakuuttanut vahemman. Ellei sitten kesan aikana tule jotain hyvaa vaihtoehtoa vastaan, mutta epailen.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyers varmaan menee tuolla 7+3+1 mallilla. Pakistosta löytyy selvät suojattavat Ghost, Gudas ja Del Zotto. Kahden viimeisen puolustajan kohdalla joutuu oikeasti tekemään harkintaa. Näkisin, että siinä joutuu yhden kolmikosta Raffl, Laughton ja Cousins tiputtamaan pois. Ja onhan siellä myös tuo Matt Read roikkumassa. Tämä tietenkin oletuksella, ettei Hexy tee uusia hankintoja, jotka ajavat näiden ohitse.

F1 Giroux NMC
F2 Couturier
F3 Simmonds
F4 Voracek
F5 Schenn
F6-F7 Cousins/Laughton/Raffl/Read?

D1 Gostisbehere
D2 Gudas
D3 Del Zotto

G1 Mason/Neuvirth

Organisaation junnujen osalta suurimassa vaarassa taitavat olla Stolarz, Hägg ja Alt. Hägg ja Alt olisi hyvä saada kunnolla testattua NHL-tasolla, että nähtäisiin pitäisikö jompaa kumpaa suojata esimerkiksi Del Zotton sijaan. MDZ:lla on kuitenkin sopimus päättymässä vuoden päästä.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
F6-F7 Cousins/Laughton/Raffl/Read?
Jos nuista 4 pitää valita niin eiköhän se Laughton ole joka pidetään. Mason/Neuvirth saa tapella keskenään siitä 1 maalivahdin paikasta. Tällä hetkellä etu on pudotuspelien jälkeen Neuvrithilla selvästi. Muuten aika selvät ja helpot valinnat.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jos nuista 4 pitää valita niin eiköhän se Laughton ole joka pidetään. Mason/Neuvirth saa tapella keskenään siitä 1 maalivahdin paikasta. Tällä hetkellä etu on pudotuspelien jälkeen Neuvrithilla selvästi. Muuten aika selvät ja helpot valinnat.

Niin, onko? Mitä jos Laughton ei vieläkään kehity vaan junnaa tuossa neloskenttäläisen tasolla?
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Niin, onko? Mitä jos Laughton ei vieläkään kehity vaan junnaa tuossa neloskenttäläisen tasolla?
Laughton potentiaali on suurempi kuin Cousinsin, eikä Cousins peli vakuuttanut missään vaiheessa itseni siitä että olisi pysyvä hyvä bottom 6 sentteri. Cousins tuskin tuosta enää hurjasti kehittyy eikä kokonsa puolesta ole hyvä alempien ketjujen jyrä vaan AHL tasolle hyvä pistelinko. Read oli aivan turhake, ei mitään käyttö koko joukkueessa ja Raffle on ihan hyvä bottom 6 hyökkääjä mutta ei mitenkään korvaamaton.

Laughtonista sen verran että uskon kehittyvän hyväksi bottom 6 pelaajaksi ja luotettavaksi AV pelaajaksi. Miksikään top 6 hyökkääväksi hyökääjäksi tuskin Laughtonia koskaan on povattu. Mutta ei suurempaa menetystä tule jos vaikka molemmat menettää, eivät mitenkään tärkeitä palasia.
 
Viimeksi muokattu:

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kiitoksia Herra Hyttyselle ketjun avaamisesta!

Mielenkiintoinen kesä tulossa jälleen kerran. Kuten monena kesänä peräkkäin, niin tämä kesä ei ole poikkeus. Hexy sanoi vähän aikaa sitten pressissä, että ykkösprioriteetti on tuoda joukkueeseen maaleja sylkevä laituri. Lähteekö Hexy UFA markkinoille? Okposo, Boedker etc.? Itse en usko. Varmasti UFA markkinoille lähteminen riippuu draftin aikana tehdyistä treideistä. Mikäli saadaan kunnolla tyhjennettyä joukkuetta turhakkeista, niin miksei? Toki en siihenkään usko, että saadaan sen vertaa tyhjennettyä. Huhut kertovat, että Oilers kauppaamassa Nugent-Hopkinsia tai Eberleä. Meillä olisi irrotettavissa maalivahti (Mason/neuvirth), puolustaja (MDZ, ainoa järkevä EDM kannalta) ja pari bottom 6 hyökkääjää (Laughton, Read). Joksenkin mahdollinen skenaario jonkinlainen kauppa, mutta lähtökohtaisesti uskon, että mitään suurta ei tapahdu. UFA markkinoilta lähtisin ainoastaan Bottom 6 sentteriä etsimään. Tyyliin Trevor Lewis olisi kova sana.

Mitä uskon, että tapahtuu kesällä:
- Schenn, Gudas, Cousins, White ja Manning jatkosopimuksiin
- Gagnerille ei jatkoa, Umberger buyout
- Masonia tai Neuvirthia ei treidata
- Ei isoja kauppoja tai UFA pelaajia
- Streit/Read, jompikumpi lähtee tai ainakin kovasti Hexy yrittää

Tällä kokoonpanolla avausiltaan:

Voracek-Giroux-Simmonds
Schenn-Couturier-Konecny
Laughton-Cousins-Raffl
White-"Lewis"-Bellemare

Popcorn: Vandevelde-Leier

Gudas-Del Zotto
Gostisbehere-McDonald
Provorov-Schultz/Manning/Streit

Popcorn: Schultz/Streit/Manning + Morin ja Hägg farmissa vielä (uskon, että ovat ylhäällä enemmin ensi kaudella kuin Sanheim)

Mason/Neuvirth

Uskon, että kauteen lähdetään kahdeksalla pakilla, kuten täälläkin aiemmin todettu. Positiivisesti yllätyn, jos Streit saadaan kaupattua. Provorov pakko pelata ylhäällä. Ei kehity enää junnuliigassa. Kyllä sitä ollaan ensi kaudella taas poffeissa ja paremmalla menestyksellä. Voracek pistää itsensä kuntoon kesällä eikä kisko kaljaa, Konecny > Gagner, Couturier ja Schenn vielä parempia, Laughton parantaa, Del Zotto takaisin ja Provorovin myötä toinen huippukiekollinen pakki kokoonpanoon.

Ja drafitssa taas 10 pickkiä, joten sielläkin huippuasetelmat.

Mikä voisi mennä pieleen?

E. Taylor Lewis -> Trevor Lewis
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Radulov taas...huoh. Minä vihaan Radulovia. On juuri sellainen ylimielinen ääliö ja itsekeskeinen egomaanikko jota en jaksa katsella. Jääkiekkoilijana parhaimmillaan loistava, välillä taas surffaava laiskimus. Ei kunnioita sopimuksia, valmentajia, joukkuekavereita eikä yhteisiä sääntöjä. Liikaa riskejä. Paperilla Radulov-G-Simmonds olisi kyllä aikamoinen mutta silti. Jätkä on vaan yhtä oksettava kuin Kovaltchuk. Ja kyllä, taitavia pelaajia molemmat mutta en halua heidän kaltaisia esimerkkejä lähelle meidän lupauksia.
Käsittääkseni Radulov on muuttunut aika paljon mentyään naimisiin ja saatuaan muksun. Kaukalon sisällä tekee luonnollisesti kaiken joukkueen eteen, KHL:ssä tuo nyt on tarkoittanut tuomareille puhumista ja onhan tämä saanut joskus peruttuakin oman joukkueen rangaistuksen puhumalla. :D Pari vuotta kun on nyt tullut seurattua vähän enemmän Radulovia, niin kyllä tuollaisista pelaajista vaan tykkää, jotka pelaavat niin tunteella että välillä läikkyy yli. Edellinen Nashville-reissu toki jättänyt aika syvät jäljet kaverin maineeseen rapakon toisella puolella, mutta uskon ja toivon, että tulee kunnioittamaan seuraavaa sopimustaan loppuun asti.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Laughton potentiaali on suurempi kuin Cousinsin, eikä Cousins peli vakuuttanut missään vaiheessa itseni siitä että olisi pysyvä hyvä bottom 6 sentteri. Cousins tuskin tuosta enää hurjasti kehittyy eikä kokonsa puolesta ole hyvä alempien ketjujen jyrä vaan AHL tasolle hyvä pistelinko. Read oli aivan turhake, ei mitään käyttö koko joukkueessa ja Raffle on ihan hyvä bottom 6 hyökkääjä mutta ei mitenkään korvaamaton.

Laughtonista sen verran että uskon kehittyvän hyväksi bottom 6 pelaajaksi ja luotettavaksi AV pelaajaksi. Miksikään top 6 hyökkääväksi hyökääjäksi tuskin Laughtonia koskaan on povattu. Mutta ei suurempaa menetystä tule jos vaikka molemmat menettää, eivät mitenkään tärkeitä palasia.

Lähinnä näen, että tällä hetkellä eli päättyneen kauden päätteeksi Cousins oli askeleen verran Laughtonia edellä. Molemmat ovat Rafflia ja jopa Readia jäljessä kokonaisuuksina. Tuleva kausi on siinä mielessä tärkeä Laughtonille, että jos kehitystä ei tule, eikä näy, niin voi tehdä tiukkaa päättää kuka näistä päättää. Paljon riippuu siitä miltä Laughton näyttää ensi kaudella ja näyttääkö hän siltä, että voisi kehittyä R&R&C:ta paremmaksi.

Summa summarum: oma pelko on, että Laughton ei tule kasvamaan neloskentän pikakiituria kummemmaksi. Toivottavasti näin ei käy.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Jordan Eberle ja Claude Giroux samassa ketjussa? DO IT! Onhan tästä ennenkin ollut puhetta, mutta nyt tuo maalinteko-ongelma on viimeistään realisoitunut ja sen on isompikin massa nähnyt, että Phillyn ohuen tulosyksikön jälkeen siellä on tasan 1-2 pelaajaa joilta voidaan odottaa ~30 maalin kausia ja loput on hötömöttösiä maalinteon suhteen sieltä 10-20 korista. Nämä em. pelaajat ovat Simmonds ja Giroux. Iso ongelma tuossa kaupassa on Eberlen markkina-arvo; ykkösvaraus, varakapteeni ja rightin sniper. Ei mikään helpoin homma naarata tuollaista kaveria. Ja ennen kuin joku tarttuu Eberlen maaleihin tai pistesaldoihin aiemmilta kausilta, niin miehen PPG-saldo on NHL-uralta 0.78p. Verrokkeina toimivat hyvin Giroux'n 0.90, Voracekin 0.71p ja Simmondsin 0.57p. Mutta joo, nää alkaa olee taas näitä kesän fantasiointeja joilla on hyvä kiduttaa itseään seuraavat 4-5kk ennen reenipelejä.

Laughtonista sen verran, että itsellä on edelleen uskoa tämän breikkaamiselle ja nimenomaan bottom-6:n pilariksi. Cousinsiin verrattaessa pitää muistaa, että Cousins on vuoden vanhempi ja pelannut ammattilaisena pidempään kuin Laughton (AHL+NHL). Samalta viivalta lähtevät ensi kauteen joka tapauksessa. Paremmat eväät Laughtonilla on kehittyä tuollaiseksi rakennepelaajaksi, kuin Cousinsilla, vaikka hyvin on tämäkin pelannut odotuksiin nähden. Kokeneempaa ja iskukykyisempää laituria nämäkin huutaisivat, sillä puolivaloilla vetelevä Matt Read tuskin parantaa kummankaan nälkäisen pelaajan breikkausmahdollisuutta.

Readistä puheen ollen, mitä helvettiä on tapahtunut? Aivan sysipaska hmv-laituri palkkaansa nähden. Tykkäsin tämän ensimmäisistä kausista ja pidin sopimusta snadisti suurempana mitä itse olin tälle kaavaillut, mutta silti mukiinmenevänä, silloin kuitenkin puhuttiin +20 maalin ja n. 40-50 pisteen monipuolisesta hyökkääjästä. Viimeisen kahden kauden ajalta Read on kuitenkin saalistanut 165:ssa NHL-ottelussa huikeat 19+37=56p / -8. Turhake. Ja kyllä, sentterin ja paikan vaihtumisella on tietty osasyynsä siihen ettei peli aina kulje mutta joku raja pitäisi sentään olla kun Read ei ole ainoa pelaaja, jota välillä heitellään kentästä toiseen jne.

Omat toivomukset ensi kesälle:
  • Maalintekijän hommaaminen, koodinimellä Eberle. Onkohan tämä nyt neljäs vuosi putkeen, kun tästä puhutaan. Hienoa, että Hextall on itsekin todennut tuon ääneen. Prospektipooli on kuitenkin nyt todella hyvällä mallilla, johon tulee vielä lisäystä tämän kesän draftista joten en näe yhden pakkilupauksen ja jonkun muun satunnaisen prospektin + varausvuorojen menettämistä niin pahana juttuna jos saadaan tilalle puhdasta laatua NHL-rosteriin.
  • Mason+Neuvirth on ja pysyy! Loistava nuorehko tandemi, jolla kummallakin viimeinen vuosi alkamassa nykyisistä sopimuksista eli näytönhalua on normaalia enemmän ansaita NHL-uran the sopimus. Ainut keissi, missä olisin valmis luopumaan jommasta kummasta, on tuo edellämainitsemani pointti.
  • Hakstolille ns. omat kaverit penkin taakse. Keltanokkakausi on ohi, ja vaikka jälleen voidaan puhua välikaudesta kiitos muutaman vuoden takaisen historian jne, niin mikäli joukkue suoranaisesti vahvistuu kesän aikana, itse odotan vähintään sitä wild card-tonttia loppukaudesta. Runko kuitenkin pysynee samana ilman mitään jättikauppoja, joten enää ei katsota mitään läpi sormien. Luottoa löytyy kyllä.
  • Turhakkeista eroon pääseminen vol. 2. Hexy on jo tehnyt loistavaa duunia kun Prongerista, Grossmannista, Schennistä ja Lecavalierista on päästy eroon. Sitten olisi Umbergerin ja Streitin vuoro, Schultz voinee vetää veteraaniroolissa kolmosparissa sopimuksensa loppuun asti. Mutta ai jumalauta kun syö katsoa Streitin puppelointia niin omissa kuin hyökkäysalueella. Tuskin kelpaa mihinkään, mutta niin sanottiin monesta muustakin turhakkeesta vuosi sitten...
  • Kokeneen playoff-soturin hommaaminen. On se sitten pitkään toivomani Trevor Lewis tai kuka tahansa, mutta sellanen voittaja tuonne hyökkäyksen alaketjuihin olisi saatava. Max Talbot lienee edellinen tälläinen kaveri, joka siellä on viimeksi pelannut, ja siitäkin tuntuu olevan ikuisuus.
  • Tämä ei varsinaisesti kesään liity, mutta Provorov show'n puolelle. The stage is yours.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Trevor Lewis itsellänikin ollut jo pidempään hahmotelmissa se "the nelossentteri", mutta luulisi kelpaavan Kingsille tuolla palkalla jatkokin. Sitten on Eriksson, Bödker ja Nichuskin potentiaalisina kavereina. Intresseistä jatkosopimukseen seurojensa kanssa en ole varma. Nichushkin etenkin voisi olla todellinen jackpot vähän halvemmalla, mutta luulisi Dallasin haluavan vielä jatkoa.

Provorov ja Konecny rosteriin, jos vain vähänkään training campillä osoittavat kyvykkyyttä. Provorov ei tarvitse enää yhtään junnuvuotta lisää ja Konecny tuo mukavasti hyökkäykseen juonikkuutta ja nopeutta, jopa fyysisyyttäkin. Toivottavasti nyt Konecny säilyisi ehjänä kun on loukkaantumisista kärsinyt parin vuoden sisällä.

Draftista sitten haaviin Bellows, Jones tai vastaava. Kieffer Bellows on siitä mukava kaveri että taitaa maalinteon ja voi pelata niin keskellä kuin laidassakin.
 
Viimeksi muokattu:

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Provorov voitti WHL paras puolustaja palkinnon. Tulee myös luultavasti voittamaan CHL paras puolustaja palkinnon.

WHL Announces 50th Season Award Winners – WHL Network
Aika odotettu juttu, hieno homma. Tuo plusmiinus-lukema +64 on kyllä ihan järjetön. Pudotuspeleistäkin näyttää +17 16gp. Täytyykin varmaan mennä katselemaan Provorovin uusimpia highlightteja.

EDIT. Tämä "unohdettu" oikeakätinen pakkiprospecti Philippe Myers vetää myös hyviä playoffseja Rouyn-Noranda Huskiesin paidassa QMJHL:ssä. 16 peliä 2+11 ja +16.

"I've watched 4 of the more recent playoff games, including tonight's. Myers looks really, really good. He's definitely there lead horse on the blue line.

For someone 6'5, he can be shockingly smooth. He pretty much can do everything. A very well rounded player. I think he's the real deal. If he wouldn't have signed as an undrafted free agent last summer, there would be massive buzz about him right now as a draft eligible."
 
Viimeksi muokattu:

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Ei Myersia ole unohdettu. Kauden aikana tuli hehkutettua jo "pojan" huikeita runkosarja statseja. Iso karpaasi jolla melkein pinna/peli ja plusmiinus myös huikea. Heittomerkeissä unohdettu sopii kuitenkin aika hyvin kun on saanut rellestää näiden muiden huippujen taustalla. Alkaa tuo pakki prospectien laari olla siinä määrin pullollaan että se on selvää että kaikkia ei tulevaisuudessa saada mahtumaan palkkakaton alle. Toinen juttu tietty se että kehittyykö kaikista edes lopulta nahilaan kovia pelimiehiä. Kyllä siinä saa Flyers toimistolla raapia päätänsä kerran jos toisenkin kun noita juttuja suunnitellaan.
Mm-kisoissa ei Flyersista pelaa kuin Bellemare Ranskan paidassa + prospecti Christian Marti Sveitsin nutussa. Ei kyllä haittaa yhtään että muut jättää väliin. Eipähän ole riskiä että tulee loukkaantumisia
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei Myersia ole unohdettu. Kauden aikana tuli hehkutettua jo "pojan" huikeita runkosarja statseja. Iso karpaasi jolla melkein pinna/peli ja plusmiinus myös huikea. Heittomerkeissä unohdettu sopii kuitenkin aika hyvin kun on saanut rellestää näiden muiden huippujen taustalla.
Jep tota meinasinkin. Tulee sieltä vähän takaa lupaavasti.

Flyers toivoo saavansa Drake Caggiulan kanssa sopparin aikaiseksi, joukkue selvinnee mahdollisesti jo tänään paikallista aikaa:
Flyers could learn this weekend if they land North Dakota star (philly.com)
 
Suosikkijoukkue
Flyers/RM
Ei tässä olla kyllä mitään unohdettu. Vaan ei ole keijolla malttia miettiä miten älytön tuo puolustus tulee olemaan. Aikoinaan ei ollu itellä luottoa gostisbehereen että tuleeko hän pärjään änäri tasolla. No tuli ja näytti ja miten kävi. Voi Jeesus.
Ja sitten kun tässä odottaa, provorov, sanheim, Myers, morin, kehitystä niin. Ja Mdz ja Gudas on jo valmis pakkipari
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Jep tota meinasinkin. Tulee sieltä vähän takaa lupaavasti.

Flyers toivoo saavansa Drake Caggiulan kanssa sopparin aikaiseksi, joukkue selvinnee mahdollisesti jo tänään paikallista aikaa:
Flyers could learn this weekend if they land North Dakota star (philly.com)
Eipä tullut Caggiulaa, vaan poju päätti lähteä nostamaan Edmontonia ylös pohjamudista. En tunne tapausta tarpeeksi hyvin, jotta tuo suuremmin harmittaisi. Lisäksi Hextallin liikkeet ovat olleet sen verran vakuuttavia, että eiköhän tuo saa hankittua tarvittavat pelaajat tuleville kausille.

Kahdella seuraavalla kaudella joukkueen palkkarakenne tervehtyy tekemättä mitään, mutta kyllähän Readin voisi jonnekin suuntaan heivata. Streitin toki myös, mutta näinköhän kelpaisi mihinkään edes rentalina ja puolella capilla. Readille voisi jopa löytyäkin ostaja, ainakin jos takaisin tulee lyhyemmällä, muuta arvoltaan samansuuruisella sopimuksella varustettu paperipaino.

Schennille, Cousinsille ja Gudasille toivon luonnollisesti jatkoa, Whiten kanssa pitäisin ensin palaveria. Jos vaikuttaa ymmärtävän ettei noita typeriä jäähyjä voi ottaa tuollaista määrää, niin jatkakoon halvalla sopparilla. Muuten uutta matoa koukkuun. Manningille ei ole juuri tarvetta, jos Streitia ei saada myytyä. Kyllähän tuon tason pelaajan saa kesken kaudenkin, jos on tarvetta 8. puolustajalle. Muun kuonan voi päästää pois.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Mitäs mieltä jengi täällä. Olisko Pulu liian ykspuolinen kaveri millin pahvilla kaudeksi Phillyyn? Vai saisko jopa alle millilläkin. Huikee laukaus on kaverilla mut melkeinpä siihen jää, vai onko sittenkään saanut rehellistä mahista. Laitetaanko Hexylle koordinaattia vai ollaanko vaan ihan hiljaa.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitäs mieltä jengi täällä. Olisko Pulu liian ykspuolinen kaveri millin pahvilla kaudeksi Phillyyn? Vai saisko jopa alle millilläkin. Huikee laukaus on kaverilla mut melkeinpä siihen jää, vai onko sittenkään saanut rehellistä mahista. Laitetaanko Hexylle koordinaattia vai ollaanko vaan ihan hiljaa.

Itsekkin fantasioinut jonkin verran Pulkkisesta. Voisi olla kokeilemisen arvoinen. Meillä kun on ehkä jopa ylitarjontaa prospectpoolissa puolustuksen osalta ja Detroitilla vanhahko puolustus, niin itse pyörittelin jotain seuraavaa kauppaa:

Pulkkinen + 2-3rd pick <-> Hägg

Voisi olla aika mukiin menevä.

Kentät voisi olla:

Schenn/Pulkinen-Giroux-Simmonds
Pulkkinen/Schenn-Couturier-Voracek
Raffl-Laughton/Cousins-Konecny
Laughton/White-"Lewis"-Bellemare
VandeVelde

Mutta tiiä sitten...
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Mitäs mieltä jengi täällä. Olisko Pulu liian ykspuolinen kaveri millin pahvilla kaudeksi Phillyyn? Vai saisko jopa alle millilläkin. Huikee laukaus on kaverilla mut melkeinpä siihen jää, vai onko sittenkään saanut rehellistä mahista. Laitetaanko Hexylle koordinaattia vai ollaanko vaan ihan hiljaa.
Ei taida Pulkkisella riittää hyökkäyspelaaminen kuitenkaan top 6. Onko miten heppoinen kaveri omassa päässä ja miten jalka liikkuu?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei taida Pulkkisella riittää hyökkäyspelaaminen kuitenkaan top 6. Onko miten heppoinen kaveri omassa päässä ja miten jalka liikkuu?
Jalka liikkuu hyvin ja ei ole omassa päässä huono, vaikka ei kyllä hyväkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös